Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2012

Μεσσηνιακά και Άλλα στην ενημέρωση Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Μεσσηνιακά   και  Άλλα  στην ενημέρωση     Παρασκευή 31  Αυγούστου  2012 :
Γυναικία Ι.Μ. Καλτετζίου  Αρκαδίας (ΑΣΕΑ)
Ι. Ναός Αγίου Νικολάου στο Καλτέζι 2012
Το  ποντικάκι στην καθημερινότητα  της ενημέρωσης ! :
***   ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  και  ΆΛΛΑ :

Η  Εφημερίδα μας ¨:
Πηγή : , εφημ. "ελευθερία" Μεσσηνίας  2012
***  ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Χτυπάει "κόκκινο" η μαύρη εργασία στην Πελοπόννησο :

* Χτυπάει "κόκκινο" η μαύρη εργασία στην Περιφέρεια Πελοποννήσου καθώς η  Αρκαδία κρατάει τα πρωτεία πανελλαδικά με ποσοστό 78,1%. Οπως προκύπτει από τα στοιχεία των υπηρεσιών του υπουργείου Εργασίας, πολύ ψηλά στην κατάταξη βρίσκονται η Λακωνία με 54,6% και η Κορινθία με 51,6%. Χαμηλότερα βρίσκονται η Μεσσηνία με 40% και στις τελευταίες θέσεις η Αργολίδα με 24,9%.-

***  Κάλεσμα της Ένωσης Νέων Αγροτών Λακωνίας στο συνέδριο της Πιερίας :
Κάλεσμα της Ένωσης Νέων Αγροτών Λακωνίας στο συνέδριο της Πιερίας
* Η Ένωση Νέων Αγροτών Λακωνίας καλεί τα μέλη και τους φίλους της να συμμετάσχουν στο 19ο Πανελλήνιο Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στο Ελατοχώρι Πιερίας με θέμα «ΝΕΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΥΠΑΙΘΡΟ». Εκεί θα δοθεί η ευκαιρία να ενημερωθούν για τις εξελίξεις της Νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (1320) αλλά και να παρακολουθήσουν πετυχημένες πρακτικές που επέφεραν οικονομικό αποτέλεσμα στον αγροτικό χώρο.
Υπάρχει κόστος που περιλαμβάνει συμμετοχή, διαμονή και διατροφή. Η μετάβαση στο συνέδριο θα γίνει ομαδικά με λεωφορείο χωρίς επιβάρυνση.
Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι και Τρίτη 4/9.
Για περισσότερες πληροφορίες :
6972800797 begin_of_the_skype_highlighting ΔΩΡΕΑΝ 6972800797 end_of_the_skype_highlighting Αλεξανδράκος Γεώργιος
6971670428 begin_of_the_skype_highlighting ΔΩΡΕΑΝ 6971670428 end_of_the_skype_highlighting Σταματάκος Δημήτριος
6937186244 begin_of_the_skype_highlighting ΔΩΡΕΑΝ 6937186244 end_of_the_skype_highlighting Πολυμενάκος Λεωνίδας

***  Π. Τατούλης: "Ικανοποίηση για την διάθεση 2.100.000€ για την αποκατάσταση της παλαιάς Εθνικής Οδού Τρίπολης - Καλαμάτας" :
Π. Τατούλης: "Ικανοποίηση για την διάθεση 2.100.000€ για την αποκατάσταση της παλαιάς Εθνικής Οδού Τρίπολης - Καλαμάτας"
* Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ερωτώμενος από δημοσιογράφο σχετικά με την απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ.Σταύρου Καλογιάννη για την διάθεση 2.100.000€ για την αποκατάσταση κατολίσθησης της παλαιάς εθνικής οδού Τρίπολης – Καλαμάτας στην έξοδο του οικισμού Δερβενίου δήλωσε:
Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας  για την υλοποίηση της δέσμευσης της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΟΜΕΔΙ σε ότι αφορά την αντιμετώπιση  των κατολισθητικών φαινομένων που παρουσιάστηκαν στην  παλαιά εθνική οδό Μεγαλόπολη – Καλαμάτας στην έξοδο του Δερβενίου. Η  Περιφέρεια Πελοποννήσου πριν περίπου ένα χρόνο  απευθυνόμενη στη ηγεσία του ΥΠΟΜΕΔΙ ζήτησε την χρηματοδότηση της οριστικής αποκατάστασης των απαιτούμενων παρεμβάσεων σύμφωνα με υφιστάμενη μελέτη που είχε συνταχθεί με ευθύνη του ΥΠΟΜΕΔΙ και η οποία παρέμενε ανενεργή επί διετία, αφότου είχε παρουσιασθεί το φαινόμενο.-    
Από το Γραφέιο Τύπου της Περιφέρειας Πελοποννήσου

*** Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των παιδιών που εγγράφονται και επανεγγράφονται στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς Καλαμάτας :
Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των παιδιών που εγγράφονται και επανεγγράφονται στους Δημοτικούς Παιδικούς  Σταθμούς Καλαμάτας
* Ανακοινώθηκαν σήμερα από το Φορέα Κοινωνικής Προστασίας και Αθλητισμού του Δήμου Καλαμάτας τα ονόματα των παιδιών, των οποίων εγκρίθηκε η εγγραφή και η επανεγγραφή στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς:
ΕΓΓΡΑΦΕΣ
Α΄ ΠΑΙΔΙΚΟΣ 
ΒΡΥΩΝΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ-ΖΩΗ του Αθανασίου, ΓΚΟΤΣΗ ΜΑΡΙΑ-ΕΛΕΝΗ του Ιωάννη, ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΕΡΓΙΟΣ του Ιωάννη, ΚΑΠΡΑΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του Γεωργίου, ΚΟΤΤΑΡΑΚΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του Ιακώβου, ΜΑΡΑΒΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ-ΙΩΑΝΝΑ του Γεωργίου, ΜΙΚΑΛΕΦ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ του Κων/νου, ΝΑΚΟΥΣΗ ΛΥΔΙΑ του Μιχαήλ, ΝΙΚΗΤΕΑ ΣΤΥΛΙΑΝΗ του Νικολάου, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΡΙΟΣ του Νικολάου, ΠΛΑΚΟΥΤΣΗ ΡΑΦΑΕΛΑ του Κων/νου, ΣΑΚΕΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΝΙΚΟΛΕΤΑ-ΓΚΑΜΠΡΙΕΛΑ του Νικολάου, ΣΠΑΝΟΥ ΑΝΝΑ-ΘΕΟΔΩΡΑ του Δημητρίου, ΣΠΑΝΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ-ΔΗΜΗΤΡΑ του Δημητρίου, ΤΟΡΝΑΤΖΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ-ΣΠΥΡΙΔΩΝ του Ηρακλή.
Β΄ ΠΑΙΔΙΚΟΣ
ΒΕΝΑΡΔΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ του Γερασίμου, ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ του Παναγιώτη, ΚΑΚΑΡΕΑ ΔΗΜΗΤΡΑ του Πέτρου, ΚΑΤΕΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ του Χριστοφόρου, ΚΑΤΣΙΜΑΓΚΛΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ-ΜΑΡΙΑ του Γεωργίου, ΚΟΚΚΟΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Γεωργίου, ΜΩΡΑΓΙΑΝΝΗ ΜΑΡΙΑ του Παναγιώτη, ΤΣΙΧΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του Θεοδώρου, ΧΑΜΟΝΤ ΙΩΣΗΦ του Αλι.
Γ΄ ΠΑΙΔΙΚΟΣ 
ΓΙΟΖΙ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ του Πουλλούμπ, ΚΑΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΗΛΙΑΣ-ΜΑΡΙΟΣ του Παρασκευά, ΚΙΝΤΖΙΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ του Γεωργίου, ΚΥΡΙΑΖΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ του Σωτηρίου, ΛΙΑΚΑ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ του Λεωνίδα, ΞΥΓΚΩΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Αριστείδη, ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ- ΑΓΓΕΛΟΣ του Αριστείδη, ΠΕΤΡΑΚΗ ΑΝΤΙΟΠΗ του Ιωάννη, ΠΟΜΑΝΑ ΜΑΡΙΝΕΛΑ-ΓΚΑΜΠΡΙΕΛΑ του Πετρίκα-Γκάμπριελ, ΡΕΣΤΑΪΝΕΡ ΛΕΟΝΤΙΟΣ του Φέλιξ-Κάρλ, ΣΑΜΙΟΥ ΜΑΡΙΑ του Παναγιώτη, ΣΑΡΔΕΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Παναγιώτη, ΣΤΑΝΤΣΕΒ ΒΙΚΤΩΡ-ΚΩΝ/ΝΟΣ της Γκαλίνα, ΤΣΩΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του Άγγελου, ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ ΑΧΙΛΕΑΣ του Δημητρίου, ΦΥΚΙΡΗΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ του Δημητρίου, ΧΟΤΑΝΙΝΕΑ ΑΝΘΟΥΛΑ του Ευαγγέλου.
Δ΄ ΠΑΙΔΙΚΟΣ 
ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Χρυσοβαλάντη-Βασιλείου, ΚΑΣΙΔΑΚΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ του Νικολάου, ΛΟΤΣΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ του Αηδόνη, ΜΑΝΙΑΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του Βασιλείου, ΞΑΡΧΑΚΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΑ του Σπυρίδωνα, ΠΟΤΑΡΗ ΚΩΝ/ΝΑ του Παναγιώτη, ΣΟΠΙΡΛΑ ΤΙΜΠΕΡΙΟΥ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝ του Τραγιαν, ΣΠΑΡΑΓΓΗ ΕΛΕΝΗ του Θεοδοσίου, ΣΤΥΛΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΘΥΛΗ ΑΒΑΠΤΙΣΤΟ του Ιωάννη, ΤΣΑΟΥΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Νικόλαος.
Ε΄ ΠΑΙΔΙΚΟΣ 
ΔΙΑΓΟΥΠΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του Αλεξάνδρου, ΚΟΥΜΑΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Δημητρίου, ΚΡΗΤΙΚΑΚΗ ΝΕΦΕΛΗ του Κων/νου, ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΡΤΕΜΙΣ του Παναγιώτη, ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΩΝ/ΝΑ του Βασιλείου, ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Θεοδώρου, ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΝΕΛΛΟΣ του Νίκου, ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΥ ΖΑΝΝΑ του Ιωάννη, ΡΑΛΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Δημητρίου, ΣΑΡΔΕΛΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ του Κων/νου, ΤΖΑΝΕΤΕΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Γεωργίου.

Ζ’ ΠΑΙΔΙΚΟΣ  
 ΑΛΜΠΑΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Παναγιώτη, ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ του Δημητρίου, ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΤΥΧΙΑ του Νικολάου, ΒΑΡΕΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του Γεωργίου, ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΠΑΡΗΣ-ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ του Σπυρίδωνα, ΒΕΛΜΑΧΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ του Γεωργίου, ΓΕΩΡΓΙΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ του Σταύρου, ΕΥΘΥΜΙΑΔΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ του Σεραφείμ, ΖΕΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Αντωνίου, ΚΑΛΥΒΑ ΝΕΦΕΛΗ του Ιωάννη, ΚΑΤΣΙΚΑΡΗ ΑΜΑΛΙΑ-ΔΗΜΗΤΡΑ του Δημητρίου, ΚΕΧΑΓΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Αρίσταρχου, ΚΟΥΒΑΡΑ ΣΟΦΙΑ-ΑΓΑΠΗ του Κων/νου, ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Ιωάννη,  ΛΑΣΗΘΙΩΤΑΚΗ ΜΑΡΚΕΛΛΑ του Γεωργίου-Ιωσήφ, ΛΕΒΕΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Αντωνίου, ΛΕΒΕΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑ του Αντωνίου, ΛΙΓΓΡΗ ΚΩΝ/ΝΑ του Άγγελου, ΛΙΤΣΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Αντωνίου, ΜΑΣΤΡΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Κων/νου, ΜΑΥΡΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του Εμμανουήλ, ΜΑΥΡΑΚΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ του Εμμανουήλ, ΜΗΛΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ του Γεωργίου, ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ του Παναγιώτη, ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ του Φωτίου, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ του Στυλιανού, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Ευαγγέλου, , ΦΑΛΗΡΕΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του Παύλου, ΦΕΙΔΑ ΚΩΝ/ΝΑ-ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΑ του Αθανασίου, ΦΥΚΟΥΡΑ ΜΑΡΙΑ του Γαβριήλ, ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ του Δημητρίου.
Η΄ ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ
ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ ΑΓΑΠΗ του Ιωάννη, ΔΟΥΦΕΞΗ ΕΥΣΤΑΘΙΑ του Βασιλείου, ΤΑΣΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ του Νικολάου, ΦΑΣΣΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ του Παναγιώτη.
ΕΠΑΝΕΓΓΡΑΦΕΣ
Α΄ ΠΑΙΔΙΚΟΣ
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ του Λεωνίδα, ΒΡΥΩΝΗ ΑΝΔΡΙΑΝΝΑ του Κων/νου, ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ-ΜΑΡΙΟΣ του Αντωνίου, ΚΑΡΔΑΡΑ ΕΛΕΝΗ του Κων/νου, ΚΑΤΣΙΡΕΑΣ ΙΑΣΟΝΑΣ του Γεωργίου, ΚΟΚΑ ΗΛΕΚΤΡΑ του Θωμά, ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ του Πέτρου, ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗ ΙΩΑΝΝΑ του Κων/νου, ΜΟΥΣΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Μιχαήλ, ΜΠΑΛΛΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ του Ανδρέα, ΜΠΑΡΟΛΛΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ του Μπλενταρ, ΝΑΒΡΟΖΙΔΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ του Βασιλείου, ΝΤΕΜΑΡΙΝΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ του Ρολάνδου, ΠΑΠΟΥΤΣΗ ΙΩΑΝΝΑ του Παναγιώτη, ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ του Αθανάσιου, ΠΟΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Διονυσίου, ΣΟΛΩΜΟΥ ΜΑΡΙΑ του Ηλία, ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Κων/νου, ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΟΣ τουΚων/νου, ΧΑΪΚΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ του Νικολάου, ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ του Αλεξίου.
Β΄ ΠΑΙΔΙΚΟΣ
ΑΛΟΙΜΟΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Ιωάννη, ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Αποστόλου, ΠΑΥΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ του Δημητρίου, ΤΣΙΚΙΝΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ του Κων/νου, ΦΕΙΔΑ ΕΛΕΝΗ του Αθανασίου, ΦΛΩΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Δημητρίου.
Γ΄ ΠΑΙΔΙΚΟΣ
ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ-ΙΩΑΝΝΑ του Δημητρίου-Αλεξάνδρου, ΓΙΑΛΕΛΗ ΚΑΛΛΙΡΡΟΗ του Θεοδώρου, ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ-ΝΕΣΤΟΡΑΣ του Νικολάου, ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Ηλία, ΚΟΥΚΟΥΛΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ του Ανδρέας, ΝΙΚΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ του Ηλία, ΠΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Αθανασίου, ΠΕΤΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Ιωάννη, ΦΥΚΙΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Αλεξάνδρου.
Δ΄ ΠΑΙΔΙΚΟΣ
ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ του Παναγιώτη, ΚΟΡΟΜΗΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Χρήστου, ΣΠΑΡΑΓΓΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ του Θεοδοσίου, ΤΣΟΛΚΑ ΜΑΡΗΛΙΑ του Παναγιώτη.
Ε΄ ΠΑΙΔΙΚΟΣ
ΒΑΡΕΛΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ- ΕΦΡΑΙΜ του Σωτηρίου, ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ του Γεωργίου, ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Νικήτα, ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΗ του Αντωνίου, ΚΑΛΥΒΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Γεωργίου, ΚΑΡΡΑΣ ΑΡΓΥΡΙΟΣ του Αθανασίου, ΚΡΗΤΙΚΑΚΗΣ ΟΡΕΣΤΗΣ του Κων/νου, ΚΡΗΤΙΚΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Κων/νου, ΛΑΔΑ ΦΩΤΕΙΝΗ του Κων/νου, ΜΑΝΩΛΑΚΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ-ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του Αθανασίου, ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ-ΔΙΗΝΕΚΗΣ του Παναγιώτη, ΜΑΧΑΙΡΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ του Κων/νου, ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ του Βασιλείου, ΜΠΡΕΖΕΡΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Παναγιώτη, ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ του Νίκου, ΝΙΚΟΛΕΤΖΕΑ ΛΥΔΙΑ-ΜΑΡΙΑ του Κων/νου, ΞΑΝΘΑΚΗ ΑΡΤΕΜΙΣ του Σωτηρίου, ΠΑΠΑΤΖΙΜΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ-ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ του Αθανασίου, ΠΟΥΡΝΑΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Ελευθερίου, ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Ανδρέα, ΤΣΟΥΤΣΟΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Διαμαντή.
Ζ΄ ΠΑΙΔΙΚΟΣ
ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΦΩΤΙΟΣ του Νικολάου, ΒΑΓΙΑΚΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Νικολάου, ΜΑΝΩΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ-ΑΝΝΑ του Δημητρίου, ΜΕΓΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Ηλία, ΜΠΟΥΝΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Ηλία, ΜΠΑΣΕΑ ΚΑΝΕΛΛΑ του Επαμεινώνδα, ΠΑΛΑΝΤΖΑ ΜΕΛΙΤΙΝΗ του Αθανασίου, ΤΖΑΪΛΕΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Ιωάννη.
Η΄ ΠΑΙΔΙΚΟΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ του Νικολάου, ΓΚΡΑΣΗ ΓΕΩΡΓΙΑ του Ιωάννης, ΖΑΪΜΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Βασιλείου, ΜΕΝΤΖΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του Γεωργίου, ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ του Δημητρίου, ΤΣΙΦΤΣΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του Ιωάννη.-

*** "Οιδίπους Τύραννος" απόψε στην Αρχαία Μεσσήνη 31/08/2012 :
 "Οιδίπους Τύραννος" απόψε στην Αρχαία Μεσσήνη
* Η τραγωδία του Σοφοκλή "Οιδίπους Τύραννος" ανεβαίνει απόψε στο στάδιο της Αρχαίας Μεσσήνης στις 9 το βράδυ. 
Στην παράσταση πρωταγωνιστούν ο Αιμίλιος Χειλάκης, ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης και ο Χρήστος Σαπουντζής. Η σκηνοθεσία είναι του Λιθουανού Τσέζαρις Γκραουζίνις.
Η παραγωγή είναι της εταιρείας αρτivities και του ΔΗΠΕΘΕ Βόλου και πρόκειται για μια παράσταση που ανεβαίνει στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών, ενώ παίχτηκε στην Επίδαυρο και το Ηρώδειο. Η προπώληση των εισιτηρίων γίνεται στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας και στο ΚΕΠ του Δήμου Μεσσήνης. Εισιτήρια διατίθενται και από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αρχαίας Μεσσήνης. Η τιμή του εισιτηρίου είναι 15 ευρώ.
Την παράσταση στηρίζουν το "Διάζωμα", ο Δήμος Μεσσήνης και το νομικό πρόσωπο "Αρχαία Μεσσήνη".

*** Τέλος από αύριο τα φάρμακα με πίστωση  :
Τέλος από αύριο τα φάρμακα με πίστωση
* «Κομμένη» και στα φαρμακεία και της Μεσσηνίας, από αύριο Σάββατο 1η Σεπτεμβρίου, η διάθεση φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.
Στη σχετική απόφαση οδηγήθηκε η γενική συνέλευση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μεσσηνίας, η οποία συγκλήθηκε την Τετάρτη το βράδυ, προκειμένου να καθορίσει τη στάση του ΦΣΜ σε σχέση με την πρόταση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου για πανελλαδική αναστολή της επί πιστώσει διάθεσης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.
Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι από αύριο οι ασφαλισμένοι του εν λόγω οργανισμού θα πρέπει να καταβάλουν στο ακέραιο την αξία όποιου φαρμάκου αγοράζουν.

***  Πανελλαδικές πρωτιές σε στρατιωτικές σχολές :
Πανελλαδικές πρωτιές σε στρατιωτικές σχολές
* Οχι μία, αλλά δύο πρωτιές πανελλαδικά σε στρατιωτικές σχολές είχε η Μεσσηνία σε αυτές τις πανελλαδικές, καθώς και πολλές ακόμα επιτυχίες από σχολεία όχι μόνο της Καλαμάτας, αλλά και της περιφέρειας.
Ο Χρήστος Σπυράκης από το 1ο Λύκειο Καλαμάτας πέρασε σε μία από τις πρώτες επιλογές του, τη Σχολή Ιπτάμενων Ραδιοναυτίλων. Βγαίνοντας από τη σχολή… θα πετάει με τα C130 συγκυβερνήτης! Στη σχολή αυτή, πέρασαν 7 άτομα σε όλη την Ελλάδα και ο Χρήστος είναι ο πρώτος από αυτά! Για να τα καταφέρει, διάβασε πολύ και ενώ όλα του τα μαθήματα του άρεσαν, το λιγότερο αγαπημένο ήταν αυτό… της έκθεσης!
Ο Ανδρέας Βλασταράς από το 1ο Λύκειο Μεσσήνης πέρασε 1ος στην κατάταξη, στη Σχολή Ικάρων στην Αθήνα, στους 33 συνολικά εισαχθέντες από όλη την Ελλάδα. Είναι χαρούμενος, γιατί πέτυχε το μεγαλύτερο στόχο του ως τώρα και ανυπομονεί να ξεκινήσει. 
Η Βασιλική Σφονδύλη επίσης από 1ο Λύκειο Μεσσήνης πέρασε Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ακουγόταν πολύ χαρούμενη που θα ξεκινήσει μια νέα ζωή και που θα έχει τους φίλους της από το σχολείο, στην ίδια πόλη. Η ίδια θέλησε να ευχαριστήσει όλους τους καθηγητές που ήταν δίπλα της. 
Στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών πέρασε ο Αναστάσης Σταθόπουλος από το 4ο Λύκειο Καλαμάτας. Για τον Αναστάση αυτή ήταν και η πρώτη του επιλογή, στην οποία είχε καταλήξει μετά από έρευνα στον οδηγό σπουδών της σχολής. Πιστεύει πως η σχολή θα έχει πολλές δυνατότητες για επαγγελματική αποκατάσταση, γι' αυτό και ο ίδιος διάβασε πολύ για να επιτύχει. Δεν έβγαινε όσο ήθελε αυτή τη χρονιά και παραμέλησε και το ποδόσφαιρο που του αρέσει, αλλά τώρα μάλλον θα ξαναρχίσει να ασχολείται με τα χόμπι του. 
Από το Λύκειο της Μεσσήνης σε πολύ καλές σχολές πέρασαν ακόμη οι: Βασιλική Γεωργιοπούλου ΦΠΨ Αθήνας, Μαρία Γιαννοπούλου Φιλοσοφικών Σπουδών Κρήτης, Στέλλα Γκοτζαγιάννη Ιστορία Αρχαιολογία Καλαμάτας, Νικόλαος Δρακόπουλος Ιερατικών Σπουδών Κρήτης, Αφροδίτη Κλεφτόγιαννη Χημικό Πάτρας, Γιάννης Κοκκίνης Οικονομικών Σπουδών Αθήνας, Αδαμαντία Κόλλια Φιλοσοφία Πάτρας, Νίκος Κοσσιώρης Οικιακής Οικονομίας και Οικολογία Αθήνας, Αναστασία Κροντήρη Παιδαγωγικό Αθήνας, Κατερίνα Κωτσάκη Αρχιτεκτόνων Βόλου, Χρήστος Μάντης Εφαρμοσμένων Μαθηματικών Κρήτης, Δήμητρα Μαρκοπούλου Βιβλιοθηκονομίας Ιωαννίνων, Παναγιώτης Μουρίκης Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών Αθήνας, Σπυριδούλα Μπέκιου Παιδαγωγικό Ρεθύμνου, Βασιλική Παπακότση Φυσική Αθήνας, Παύλος Πατρινιός Πολιτικών Επιστημών Κρήτης, Αννα Ρουμπέα Οικονομικών Επιστημών Αθήνας, Μαρία Στασινοπούλου Φιλολογία Καλαμάτας, Ιάσων Τσακόπουλος Οικονομικό Αθήνας, Γιάννης Τσάμης Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων Η/Υ Πάτρας, Αφροδίτη Χαραλαμποπούλου Παιδαγωγικό Αθήνας, Δημήτρης Χριστοφιλόπουλος ΑΣΠΑΙΤΕ Αθήνας. 
Η Σπυριδούλα Ακακίου από το Λύκειο Θουρίας μπήκε στην Ιατρική Πάτρας και ήταν πολύ χαρούμενη για αυτό. Δε τη φοβίζει η νέα φοιτητική ζωή, γιατί όπως λέει η ίδια, το νέο είναι μια πρόκληση. Στο εξής, που θα έχει περισσότερο ελεύθερο χρόνο, θα ήθελε να ασχοληθεί με την κιθάρα και ίσως να αρχίσει κάποιο άθλημα. 
Από το ίδιο σχολείο πέρασαν ακόμη οι: Ευσταθία Καλογεροπούλου στη Φιλολογία Καλαμάτας, η Νικολέτα Παναγοπούλου Αγγλική Φιλολογία, Παναγιώτα Κατσιμαγκλή Θεολογία Αθήνας, Διοίκηση Επιχειρήσων Αιγαίου Ειρήνη Κορομηλά, Νικόλαος Κορομηλάς Αστυφυλάκων, Κτηνιατρική Ευσταθία Κουλιέρη, Μουτσούλα Αναστασία Γεωπονικό Αθήνας, Παναγιώτης Καρτσίλης Διαχείριση Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων Αγρινίου.

*** Νίκησαν τα ναρκωτικά και μπήκαν σε ΤΕΙ   :
Νίκησαν τα ναρκωτικά και μπήκαν σε ΤΕΙ
* 3 ΝΕΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΘΕΑ "ΚΥΤΤΑΡΟ"
Μπήκαν στο ΚΕΘΕΑ για να απεξαρτηθούν από τα ναρκωτικά και παράλληλα κατάφεραν να μπουν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Τρία μέλη του ΚΕΘΕΑ "Κύτταρο" στην Καλαμάτα που ξεκίνησαν την προσπάθεια για την απεξάρτησή τους πριν 2 χρόνια περίπου, όχι μόνο βρίσκονται στο στάδιο της επανένταξης έχοντας καταφέρει να μείνουν "καθαροί", αλλά ετοιμάζονται να φοιτήσουν στα τμήματα των ΤΕΙ που πέρασαν. Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, με τα ονόματά τους στις λίστες των επιτυχόντων, έδωσαν πολύ μεγάλη χαρά στους ίδιους αλλά κυρίως, όπως λένε, στους δικούς τους ανθρώπους. 
Ο Δημήτρης 37 ετών και ο Γιώργος 25 είναι από την Καλαμάτα, ενώ ο Γιάννης 28 ετών κατάγεται από τον Πύργο. Και οι 3 τους βρίσκονται στο στάδιο της επανένταξης και δουλεύουν στην Καλαμάτα. Οταν μπήκαν στην Κοινότητα ξεκίνησαν διστακτικά μαθήματα σε μια προσπάθεια να πάρουν απολυτήριο λυκείου. Κατάφεραν όμως να εισαχθούν σε σχολές της αρεσκείας τους. Κι έχουν πλέον ακόμα ένα στόχο που θέλουν να πετύχουν, το πτυχίο. Αλλωστε, όπως λένε, τώρα πια έχουν πολλά πράγματα να κάνουν στη ζωή τους. Πράγματα που ήθελαν πάντα αλλά δε μπορούσαν. 
"Από εδώ και πέρα δίνονται ευκαιρίες. Πρώτη φορά έχω να βλέπω κάτι στο μέλλον. Δεν είναι εύκολος ο δρόμος αλλά έχω πάρει πολλά πράγματα από την Κοινότητα κι έχω ανθρώπους δίπλα μου" λέει ο Γιάννης που δουλεύει στην Καλαμάτα και πέρασε στο τμήμα Επικοινωνιών και Πληροφορικής του ΤΕΙ Σερρών.
Ο Δημήτρης πέρασε Μηχανολογία στο ΤΕΙ Κρήτης. "Μπήκα στην Κοινότητα με το απολυτήριο γυμνασίου και όχι μόνο κατάφερα να πάρω απολυτήριο λυκείου, πέρασα και στις πανελλαδικές, ενώ ήδη βρίσκομαι στο στάδιο της επανένταξης" λέει χαρούμενος. Πέρα όμως από τις σπουδές έχει να σκεφτεί πολλά πράγματα, μεταξύ των οποίων και η δουλειά του, με την οποία ασχολείται πολύ σοβαρά.
Ο Γιώργος πέρασε στο τμήμα Χρηματοοικονομικής κι Ελεγκτικής του ΤΕΙ Καλαμάτας, που ήταν η πρώτη του επιλογή. "Το έχω πάρει πολύ σοβαρά. Είναι η πρώτη μου επιλογή" λέει χαμογελώντας.
Δίπλα τους, καθ΄ όλη τη διάρκεια της εκπαίδευσής τους στους χώρους της Κοινότητας, ήταν όλο το προσωπικό μεταξύ των οποίων η υπεύθυνη για την εκπαίδευση Αγγελική Ταμπάκη και όλοι οι εκπαιδευτικοί που βρίσκονται δίπλα τους εθελοντικά. Πανελλαδικές εξετάσεις έδωσαν στις εγκαταστάσεις του Εσπερινού Λυκείου.
Ο Δημήτρης εξηγεί πως δε μπορούσε να φανταστεί ότι θα κατάφερνε τόσα πράγματα μπαίνοντας στην Κοινότητα. Δεν περίμενε καν πως θα μπορούσε να αποκτήσει απολυτήριο λυκείου. Παράλληλα όμως με την προσπάθεια του στην Κοινότητα και με τις όποιες δυσκολίες, έβλεπε πως άλλαζαν πολλά πράγματα. Δούλεψε πολύ πάνω στον τρόπο ζωής, τη φιλοσοφία της και το συναίσθημα και όπως επισημαίνει: "Αρκεί να σου δείξει κάποιος τις δυνατότητές σου και ότι είσαι υπολογίσιμος". Τελειώνοντας το πρόγραμμα σκέφτεται πως τελικά ίσως είναι απαραίτητο για όλους να περάσουν από μια κοινότητα, ακόμα και αν δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα με ναρκωτικά. Τώρα όπως λέει "διαλέγω και κάνω πράγματα γιατί μπορώ να τα κάνω. Έχω χάσει πολλά κι έχω πολύ όρεξη να τα κάνω". Και όπως συμπληρώνει "Αν προλάβαινα πριν βγω από την Κοινότητα θα μάθαινα και Αγγλικά και υπολογιστές".
Ο Γιώργος όσα χρόνια ήταν στη χρήση είχε χάσει την πίστη στον εαυτό του. Τώρα δεν πιστεύουν οι άλλοι πόσο πολύ έχει αλλάξει. Όταν έδινε πανελλαδικές ξύπναγε στις 2 τη νύχτα για να προλάβει να τελειώσει τη δουλειά του πριν τις 7 το πρωί, ώστε να είναι στην ώρα τους στις εξετάσεις. Και τα κατάφερε, παρά τις δυσκολίες και το πρόγραμμα που έπρεπε να ακολουθεί καθημερινά στη δουλειά, στην Κοινότητα, το διάβασμα… Οταν ανακοίνωσε στους δικούς του τα αποτελέσματα, η μητέρα του λέει πως έκλαιγε από το πρωί μέχρι το απόγευμα από τη συγκίνηση και τη χαρά της. Τώρα όμως λέει πως "Είναι όλα εντάξει στη ζωή μου".
Ο Γιάννης εξηγεί πως στην Κοινότητα δε μπαίνεις μόνο για να "καθαρίσεις" αλλά για να αλλάξουν πολλά πράγματα. "Αλλάζουν όλα" λέει χαμογελώντας. "Όταν βγήκαν τ' αποτελέσματα δεν περιμέναμε πως είχαμε περάσει. Περισσότερο από μένα χάρηκαν όλοι οι άνθρωποι που είναι δίπλα μου. Μέσα από την κοινότητα ασχοληθήκαμε και με την εκπαίδευσή μας που την είχαμε εγκαταλείψει και τα καταφέραμε".
Και οι τρεις επιτυχόντες μιλούν για τη δύναμη που άντλησαν μέσα στην Κοινότητα, για την αγάπη με τους οποίους τους προσέγγισαν οι εθελοντές, ακόμα και οι καθηγητές του Εσπερινού Λυκείου που τους καθοδήγησαν σχετικά με τη διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων.
Η Αγγελική Ταμπάκη από τη μεριά της εκφράζει τις ευχαριστίες τις προς όλους όσοι συνέβαλλαν στην προσπάθεια των τριών αυτών αντρών όσο και στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα υπόλοιπα μέλη της Κοινότητας.
Οπως εξηγεί, το πρόγραμμα ξεκίνησε το 2009 στην Καλαμάτα, παράλληλα με την οικονομική κρίση, με συνέπεια να μην υπάρχει η δυνατότητα πρόσληψης μόνιμου προσωπικού, όπως στα άλλα προγράμματα. Ετσι, όλη η διδασκαλία και άλλα προγράμματα γίνονται μόνο με εθελοντές, η συμβολή των οποίων είναι καθοριστική. 

***  Το τρένο πληρώνει την αντιδικία Νίκα με ΟΣΕ  :
Το τρένο πληρώνει την αντιδικία Νίκα με ΟΣΕ
* Εκδρομή τουριστικού χαρακτήρα με το τρένο, με την προοπτική της ανάδειξης, πραγματοποιούν αύριο 50 Ελληνες φίλοι του σιδηροδρόμου στη μετρική γραμμή της Πελοποννήσου, από τον Πύργο έως την Κόρινθο. Η Καλαμάτα, όμως, είναι εκτός ταξιδιού, γιατί, όπως διαμαρτύρονται οι φίλοι του τρένου, ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας δεν απελευθερώνει τις ισόπεδες διαβάσεις, για λόγους αντιδικίας με τον ΟΣΕ. Και του απευθύνουν έκκληση - δημόσια αυτή τη φορά - να δει το πραγματικό συμφέρον της πόλης, όπως τονίζει στην "Ε" ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Σιδηροδρόμου Αθηνών Σπύρος Νικολόπουλος.
«Το ταξίδι μας εντάσσεται στην προσπάθεια να δραστηριοποιήσουμε τη γραμμή που η ανακαίνισή της κόστισε 100 εκ. ευρώ. Είναι κρίμα από το Θεό», παρατήρησε ο κ. Νικολόπουλος. 
Ανέφερε ότι το τρένο θα έμπαινε στην Καλαμάτα, αλλά σημείωσε: «Ο δήμαρχος ασφαλτόστρωσε τις διαβάσεις, τα πασάγια και το τρένο δεν περνάει. Είναι 8 διαβάσεις μέχρι την Καλαμάτα. Σχεδιάζουμε ταξίδια στη διαδρομή Κόρινθος - Καλαμάτα για τουριστικούς λόγους, με διανυκτέρευση στην Καλαμάτα. Και σχεδιάζουμε τέτοιες εκδρομές ανά εβδομάδα, 15 ημέρες ή μήνα. Επειδή έχει τσακωθεί με τον ΟΣΕ, ο δήμαρχος δεν μπορεί να μην ανοίγει τα πασάγια. Υπάρχει λύση, ώστε να περνούν όλοι (αυτοκίνητα, δίκυκλα, πεζοί και τρένα) χωρίς πρόβλημα από τις διαβάσεις. Δεν μπορεί επειδή φταίει ο ΟΣΕ ή να έχει τσακωθεί μαζί του, να μην τον ενδιαφέρει ο επιβάτης, ο τουρίστας που πρόκειται να έρθει στην πόλη του Θα αναγκαστούμε να πάμε στην Ολυμπία ή να πηγαίνουμε μέχρι την Τρίπολη. Πρέπει να το δει πιο ψύχραιμα».
Ο κ. Νικολόπουλος επεσήμανε ότι «παγκοσμίως υπάρχει τεράστια ανάπτυξη του σιδηροδρομικού τουρισμού. Εχουμε εν δυνάμει 70 - 80 εκατομμύρια πελάτες σε όλο τον κόσμο» και πρόσθεσε: «Η χώρα μας έχει το μεγαλύτερο μετρικό δίκτυο της Ευρώπης και πρέπει να το αξιοποιήσουμε. Και το δίκτυό μας έχει μοναδικά τοπία και μνημεία και περιοχές με σπουδαία αγροτικά προϊόντα (ελαιόλαδο) και μεις τα απαξιώνουμε. Το μετρικό σιηροδρομικό δίκτυο πρέπει να παραμείνει ακέραιο».
Οπως επιβεβαίωσε ο πρόεδρος, είναι τέτοιο το ενδιαφέρον για τη μετρική γραμμή της Πελοποννήσου που για τα επόμενα ταξίδια βρίσκονται στην αναμονή 90 Ελληνες φίλοι του σιδηροδρόμου και 60 - 70 ξένοι από Αγγλία, Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία και Γαλλία.
Η αυριανή εκδρομή θα γίνει με τρένο, που θα έχει μηχανή μιά ανακατασκευασμένη ALCO και δύο βαγόνια, ένα επιβατηγό και μια σκευοφόρο. Θα ξεκινήσει στις 9 το πρωί από τον Πύργο και θα ακολουθήσει τη διαδρομή Καλό Νερό - Ζευγολατιό - Τρίπολη - Αργος - Κόρινθο. Στους Χράνους της Αρκαδίας σε συνεργασία με τον τοπικό Πολιτιστικό Σύλλογο οργανώνεται τραπέζι με παραδοσιακά φαγητά.-

*** Γυρίσματα στην Πύλο χθες για τον Ιθαν Χοκ  :
Γυρίσματα στην Πύλο χθες για τον Ιθαν Χοκ
* Γυρίσματα της νέας ταινίας του Ιθαν Χοκ πραγματοποιήθηκαν χθες στην κεντρική πλατεία της Πύλου. Ανδρες ασφαλείας πάντως εμπόδιζαν, όσους επιθυμούσαν να προσεγγίζουν για να παρακολουθήσουν από κοντά τη διαδικασία και να φωτογραφήσουν τον γνωστό ηθοποιό. Την Τετάρτη όπως έχουμε αναφέρει πραγματοποιήθηκαν γυρίσματα στη Μεθώνη με τον Ιθαν Χοκ να βρίσκεται στο "Methoni beach hotel" όπου και υπέγραψε αυτόγραφα για τους μικρούς φαν του. Από τη σελίδα του ξενοδοχείου είδαμε ότι μετά τα γυρίσματα, ο Χοκ έφαγε στην ταβέρνα "Κληματαριά".

*** Εκτακτο Συνέδριο της ΚΕΔΕ: Υπέρ των κινητοποιήσεων τάσσονται οι δήμαρχοι  :
Εκτακτο Συνέδριο της ΚΕΔΕ: Υπέρ των κινητοποιήσεων τάσσονται οι δήμαρχοι
* Υπέρ των κινητοποιήσεων τάσσεται σχεδόν το σύνολο των δημάρχων στο έκτακτο συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).
Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ, της Αδέσμευτης Δημοκρατικής Αυτοδιοικητικής Κίνησης, που πρόσκειται στη ΝΔ, δήμαρχος Λάρισας Κώστας Τζανακούλης τόνισε ότι τα χρήματα που τους δίνει η κυβέρνηση δεν φτάνουν και πρόσθεσε ότι πρέπει να επιμείνουν στα 2,7 δισ. ευρώ.
«Πρέπει να αγωνιστούμε. Εγώ το λέω ξεκάθαρα. Χωρίς αγώνες  δεν γίνεται τίποτα. Ας κατέβουμε και στο πεζοδρόμιο, ας φτάσουμε αν χρειαστεί να κλείσουμε και τους Δήμους και άλλες μορφές, γιατί πρέπει να κάνουμε την παρουσία μας αισθητή» επισήμανε ο κ. Τζανακούλης.
Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων πρότεινε και ο επικεφαλής της παράταξης «Δημοκρατική Αυτοδιοίκηση» στην ΚΕΔΕ Γιώργος Ιωακειμίδης, δήμαρχος Νίκαιας-Ρέντη, εκτιμώντας ότι «οι δήμαρχοι δεν έχουν άλλο δρόμο». 
Οπως επεσήμανε «πρέπει σε αυτή την κατεύθυνση να κινηθούμε, πριν φτάσουμε ο καθένας μόνος του να παραιτείται και να φεύγει, γιατί αυτό δεν αποτελεί λύση,  αλλά ήδη κάποιοι συνάδελφοι είναι τόσο πολύ απελπισμένοι που αυτό βλέπουν ως μοναδική λύση. 
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Πατρέων τόνισε, ότι «πρέπει να προχωρήσουμε τώρα που το κλειδί μπήκε στο λουκέτο. Πρέπει να μπούμε τώρα μπροστά για να αποτρέψουμε τον αφανισμό της Αυτοδιοίκησης. Γιατί διαφορετικά το κλείσιμο των δήμων θα είναι οριστικό. Προτείνω διαμαρτυρία διαρκείας κατασκηνώνοντας στο Σύνταγμα».
Ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, αναφέρθηκε στην ενότητα, ενώ ο δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτεινιώτης τάχθηκε και αυτός υπέρ των κινητοποιήσεων και ζήτησε από τους συναδέλφους του να εξηγήσουν στους πολίτες τι προσφέρουν οι δήμοι.

*** Ανοιχτό το θέμα της ρύθμισης πυροδανείων  :
Ανοιχτό το θέμα της ρύθμισης πυροδανείων
* Ραντεβού για την επόμενη εβδομάδα, με πιθανότερη μέρα τη Δευτέρα, έκλεισε ο υφυπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας με το βουλευτή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Θανάση Πετράκο “για να λυθεί επιτέλους το πρόβλημα” -όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση- με τα πυροδάνεια. Πρόκειται για ένα ιδιαιτέρως φλέγον θέμα, για το οποίο έχει δείξει άμεσο ενδιαφέρον ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς και καθ' ομολογία του αρμόδιου υφυπουργού αφορά 8.688 επαγγελματίες και επιχειρήσεις, ενώ το συνολικό ύψος της εγγυητικής ευθύνης του Ελληνικού Δημοσίου ανέρχεται στα 727.000.000 ευρώ.
Χθες το πρωί πάντως το θέμα συζητήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής με αφορμή επίκαιρη ερώτηση του κ. Πετράκου. Ο υφυπουργός Χρήστος Σταϊκούρας μεταξύ άλλων τόνισε ότι “αναφορικά με τα μη εγγυημένα δάνεια, το υπουργείο Οικονομικών μέσω της αρμόδιας Διεύθυνσης, της Διεύθυνσης Πιστωτικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων, διερευνά την πιθανότητα άμεσης τροποποίησης της σχετικής υπουργικής απόφασης, όπως ζητάτε και εσείς, κατά τρόπο παρεμφερή με αυτόν των εγγυημένων”.
Λίγο νωρίτερα ο κ. Πετράκος στην τοποθέτησή του σημείωσε ότι “επειδή συνεχίζεται η φθίνουσα οικονομική κατάσταση και οι επιχειρήσεις στις περιοχές αυτές βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση -όπως φυσικά σε όλη τη χώρα-, με υπουργική επίσης απόφαση του κ. Σαχινίδη δόθηκε νέα παράταση στην καταβολή των χρεολυτικών δόσεων για τις 30 Ιουνίου και 31 Δεκεμβρίου του 2012 με υποχρέωση εξόφλησης των τόκων από τους δανειολήπτες. Ομως κατά τη συνήθη τακτική των τραπεζών η ερμηνευτική εγκύκλιος αυτή κατέστη ατελής, διότι εξαίρεσε από την ευνοϊκή ρύθμιση τα δάνεια τα οποία είχαν εμπράγματες εγγυήσεις του δανειολήπτη και ρυθμίζει μόνο όσα είχαν την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου”, ενώ σε άλλο σημείο της εισήγησής του υπογράμμισε: "Το 2012 ο τότε γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, όπως λεγόταν τότε το υπουργείο, κ. Δημήτρης Σπυράκος, έστειλε διευκρινιστική εγκύκλιο, που έλεγε τα εξής: «Ωστόσο με βάση το σκοπό και το πνεύμα του νόμου πρέπει να γίνει δεκτό ότι στην παράγραφο 7 του άρθρου  2 του ν.3816/10, υπάγονται και τα δάνεια των επιχειρήσεων και επαγγελματιών των πυρόπληκτων περιοχών που ρυθμίστηκαν με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, διαφορετικά το αποτέλεσμα θα ήταν μια διακριτικά δυσμενής μεταχείριση και μάλιστα σε βάρος δανειοληπτών που παρέχουν οι ίδιοι επαρκείς εγγυήσεις». Εξάλλου, ενώ με την απόφαση με αριθμό 36579 υπήχθησαν σε μεταγενέστερες τροποποιήσεις και άλλα δάνεια, η διάταξη του άρθρου 2 παράγραφος 7 του ν.3816/10, όπως προκύπτει από το περιεχόμενό της καταλαμβάνει μόνο δάνεια επιχειρήσεων και επαγγελματιών πυρόπληκτων περιοχών". 
Από την πλευρά της κυβέρνησης ο κ. Σταϊκούρας  διευκρίνισε ότι “με έγγραφό του το υπουργείο Οικονομικών προς την Ελληνική Ενωση Τραπεζών και την Ενωση Συνεταιριστικών Τραπεζών Ελλάδος τον τελευταίο Ιούνιο ζήτησε να παρασχεθούν διευκρινίσεις, σχετικά με την εφαρμογή της προαναφερόμενης τροποποίησης και της αντίστοιχης υπουργικής απόφασης”. Επεσήμανε δε ότι στα πλαίσια εφαρμογής της υπουργικής απόφασης όλα τα αιτήματα των ενδιαφερομένων που θα υποβληθούν εμπρόθεσμα στα πιστωτικά ιδρύματα θα εξεταστούν αρμοδίως από συγκεκριμένη Διεύθυνση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, την 25η Διεύθυνση, προκειμένου να παρασχεθεί η τελική έγκριση για την υπαγωγή των εν λόγω δανειοληπτών στην αναστολή της καταβολής των οφειλόμενων δόσεων του έτους 2012. 

***
***
ANARTHSEIS  AYGOYSTOY  2012 :
~**  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2012/08/4-5-2012.html  , Σαββατοκύριακο 4 και 5 Αυγούστου 2012 πάλι μαζί στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2012/08/05-2012.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα Κυριακή 05 Αυγούστου 2012.-
~**  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2012/08/06-2012.html , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα Δευτέρα 06 Αυγούστου 2012 στο αγιάζι της ενημέρωσης.- 
~** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/08/07-2012.html  , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα Τρίτη 07 Αυγούστου 2012 στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
~** http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2012/08/07-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 08 Αυγούστου 2012 .-
 ~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/08/08-2012.html , Μεσσηνιακά και Άλλα στην ενημέρωση Πέμπτη 09 Αυγούστου 2012.
**
http://snsarfara.blogspot.gr/2012/08/09-2012.html , Μεσσηνιακά και Άλλα στην ενημέρωση Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012 . 
~** **  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2012/08/11-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 11 Αυγούστου 2012 .-
** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2012/08/11-12-2012.html , ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 11 ΚΑΙ 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012 ,  Στο αγιάζι της ενημέρωσης !!!! .-
~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2012/08/12-2012.html  , Στο αγιάζι της Κυριακάτικης ενημέρωσης 12  Αυγούστου  2012  ,-
  ~**  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/08/blog-post.html  , Σοφά Λόγια από Σοφούς Ανθρώπους... και Άγιο Όρος,Κυριακή 12 Αυγούστου 2012 .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/08/13-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012 , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα ..... Ζήσε την Ελλάδα ...... Αγοράζω Ελληνικά προϊόντα ...Στηρίζω την Ελληνική Οικονομία ..
~**  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/08/13-2012.html , Διαλέγουμε και σας τα γράφουμε Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012 .-
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/08/14-2012.html , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα Τρίτη 14 Αυγούστου 2012 στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
~**
http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/08/14-2012.html 
., Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα Τρίτη 14 Αυγούστου 2012 .-
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/08/14-2012.html  , Παραμονή της Παναγίας Πάσχα του καλοκαιριού Τρίτη 14 Αυγούστου 2012 .-
* ***   www.afipnisi.org = Πνευματική Ανάπτυξη, Εξέλιξη, Αλλαγή .-
  ~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/08/15-2012.html , Το Πάσχα του καλοκαιριού 15 Αυγούστου 2012 Κοίμηση Θεοτλοκου.-
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/08/16-2012.html , Διαλέγουμε και σας τα γράφουμε Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012.-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/08/16-2012.html , Διαλέγουμε και  σας  Γράφουμε Πέμπτη  16  Αυγούστου  2012.-
  ~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/08/16-2012.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012.- 
** http://vlasiosarfara.b logspot.com/2012/08/17-2012.html , Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/08/18-2012.html , Στο  αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης  Σάββατο 18 Αυγούστου  2012
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/08/19-2012.html , Στο  αγιάζι  της ενημέρωσης  Κυριακή 19  Αυγούστου 2012 :  ΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΜΕ  ΕΛΛΑΔΑ !! .-
~**  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/08/20-2012.html , Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012 .-  
 ~**  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/08/21-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 21 Αυγούστου 2012 ~**
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/08/22-2012.html  , Μεσσηνιακά   και  Άλλα  στην ενημέρωση    Τετάρτη 22  Αυγούστου  2012 .-
 ~**  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/08/23-2012.html  , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012 στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/08/23-2012.htmln , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης  Πέμπτη  23  Αυγούστου 2012 .-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/08/24-2012.html  , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και  Άλλα   Παρασκευή  24  Αυγούστου Αυγούστου 2012 στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
~** ~** http://snsarfara.blogspot.gr/2012/08/25-2012.html  , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα Σαββατο 25 Αυγούστου 2012 στο αγιάζι της ενημέρωσης.-
~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2012/08/26-2012.html , Κυριακή 26 Αυγούστου 2012 σας ενημερώνουμε .-
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2012/08/26-2012.html , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα Κυριακή 26 Αυγούστου 2012 στο αγιάζι της ενημέρωσης.-
~*** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2012/08/26-2012.html , ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ 26 Αυγούστου 2012 .-
~**    http://stamos-dynami.blogspot.gr/2012/08/27-2012.html ,      ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012 στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
~** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/08/27-2012.html , ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ  ΑΝΑΔΡΟΜΕΣ  ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΡΩΜΕΝΑ Δευτέρα  27  Αυγούστου  2012 .-
~** http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2012/08/28-2012.html  ., Μεσσηνιακά   και  Άλλα  στην ενημέρωση    Τρίτη  28  Αυγούστου   2012 .-
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2012/08/28-2012.html  , Φωτογραφίες  από τα παλιά για μιά θύμιση  Τρίτη 28  Αυγούστου  2012 .-  
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/08/28-2012.html , Μεσσηνιακά   και  Άλλα  στην ενημέρωση  Τρίτη 28  Αυγούστου 2012 .-
~** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2012/08/29-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012.-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/08/30-2012.html , Μεσσηνιακά και Άλλα στην ενημέρωση Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012 .-
~**  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/08/30-2012.html  , Στο  αγιάζι  της ενημέρωσης Πέμπτη  30  Αυγούστου 2012  .-
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/08/2012-31-2012.html , Διαδρομές - Εκδρομές Σεπτεμβρίου  2012  Παρασκευή  31 Αυγούστου  2012 .-

~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/08/31-2012.html , Μεσσηνιακά και Άλλα στην ενημέρωση Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012 .-~**
***

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου