Παρασκευή, 24 Αυγούστου 2012

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα Παρασκευή 24 Αυγούστου Αυγούστου 2012 στο αγιάζι της ενημέρωσης

 ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και  Άλλα   Παρασκευή  24  Αυγούστου Αυγούστου 2012 στο αγιάζι της ενημέρωσης :
Το ποντικάκι  μας ενημερώνει :
*** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  και  Άλλα :


***  "Μεσσήνιοι στον κόσμο" σήμερα στην Αρχ. Μεσσήνη - Με φόντο κόντρες για τη χρηματοδότηση          :
"Μεσσήνιοι στον κόσμο" σήμερα στην Αρχ. Μεσσήνη - Με φόντο κόντρες για τη χρηματοδότηση  * Για τη συναυλία με θέμα "Μεσσήνιοι στον κόσμο" που θα δοθεί σήμερα, στις 9 το βράδυ, με ελεύθερη είσοδο, στο στάδιο της Αρχαίας Μεσσήνης, μίλησαν χθες ο δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος, η εκπρόσωπος της εταιρείας παραγωγής "Ανάπλους" Βασιλεία Κατσάνη, ο αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Αλευράς και ο πρόεδρος του νομικού προσώπου "Η Αρχαία Μεσσήνη" Γιώργος Δαβίλλας. Το σημαντικό αυτό πολιτιστικό γεγονός που διοργανώνεται υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας, επισκίασε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου η λεκτική κόντρα μεταξύ της Β. Κατσάνη και του Π. Αλευρά. Αφορμή αποτέλεσε η αιχμή της Β. Κατσάνη για δυσκολίες της τελευταίας στιγμής εξαιτίας της στάσης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν μέχρι και στην αναβολή της εκδήλωσης. Όμως, όπως είπε, το Ίδρυμα Λάτση παρενέβη και έσωσε την κατάσταση. Όταν ζητήθηκαν εξηγήσεις τόσο από την ίδια όσο και από τον Π. Αλευρά, ξεκίνησε μια αντιμαχία δηλώσεων για το αν η Περιφέρεια έκανε καλά ή όχι που μείωσε στο μισό το ποσό με το οποίο χρηματοδοτεί την συναυλία. Όπως ειπώθηκε η περιφερειακή αρχή έκρινε ότι μπορεί τελικώς να χρηματοδοτήσει με 5.000 ευρώ την εκδήλωση, κάτι που εξόργισε όπως φάνηκε την εταιρεία "Ανάπλους", που έχει αναλάβει την παραγωγή.
Τονίζεται ότι για να γίνει η συναυλία πολλοί άνθρωποι δούλεψαν αφιλοκερδώς, με πρωτοστάτη τον Μεσσηνιακής καταγωγής καλλιτεχνικό διευθυντή της παράστασης Χρίστο Τσιαμούλη, καθώς και της Ορχήστρας και της Χορωδίας του Τμήματος Ελληνικής Μουσικής του Ωδείου Αθηνών υπό τη διδασκαλία και διεύθυνση του Ανδρέα Τσεκούρα (ορχήστρα) και της Κατερίνας Παπαδοπούλου (χορωδία) και του σκηνοθέτη -συγγραφέα Σταμάτη Τσαρουχά.
Οι θεατές που θα βρεθούν στο αρχαίο στάδιο της Μεσσήνης θα ταξιδέψουν, μουσικά και οπτικά, στις περιοχές όπου βρέθηκαν Μεσσήνιοι, στην Ελλάδα και τον κόσμο, από την αρχαιότητα μέχρι τις ημέρες μας.
Το 40μελές μουσικό σύνολο πλαισιώνουν οι καλλιτέχνες - σολίστ: Κώστας Γεωργούλης βιολί, Κώστας Κοπανιτσιάνος κλαρίνο, Κώστας Καλατζάκης λαούτο, Χάρης Λαμπράκης νέι, Πάνος Δημητρακόπουλος κανονάκι, Σωκράτης Σινόπουλος πολιτική λύρα, Ανδρέας Τσεκούρας ακορντεόν, κόντρα μπάσο. Λαμβάνουν μέρος οι τραγουδιστές Μπάμπης Τσέρτος, Λάκης Χαλκιάς, Παντελής Αναστασόπουλος, Κατερίνα Παπαδοπούλου, Καίτη Κουλλιά, Σοφία Παπάζογλου και το μουσικό σύνολο Encardia: Κώστας Κωνσταντάτος τραγούδι, κρουστά, Ναταλία Κωτσάνη τραγούδι, μαντολίνο, κιθάρα, Βαγγέλης Παπαγεωργίου τραγούδι, ακορντεόν. Αφήγηση: Χρήστος Λιακόπουλος ηθοποιός. Συμμετέχουν όμιλοι χορευτών από Λύκειο των Ελληνίδων Καλαμάτας.
Διδασκαλία: Τάσος Μίχος, Χορευτικός Ομιλος Τρίπολης, Χριστίνα Ζαμπαθά, Λαογραφική Εστία Τρίπολης, Βασίλης Παναγόπουλος.
Το μουσικό ρεπερτόριο έχει σαν κέντρο του τη Μεσσηνία και την Πελοπόννησο, εμπλουτίζεται με ήχους - λόγια και μουσική - από την Καππαδοκία και τον Πόντο, την Κωνσταντινούπολη, τη Μακεδονία και την Αιτωλοακαρνανία, την Κεφαλονιά και την Κάτω Ιταλία, τα Δωδεκάνησα, την Κρήτη και τα Κύθηρα, τα παράλια της Μικράς Ασίας και τέλος, με μουσικά ακούσματα της Ελληνικής - Μεσσηνιακής διασποράς στις Η.Π.Α., την Ωκεανία, την Αφρική, την Ευρώπη. Συμπληρωματικά λειτουργούν μονταρισμένες εικόνες και βίντεο, από αρχεία αλλά και σημερινές λήψεις, που δηλώνουν την ακρίβεια του μουσικού ταξιδιού, σε σκηνοθεσία του Σταμάτη Τσαρουχά. Παράλληλα, αναγνώσεις ιστορικών και λογοτεχνικών κειμένων από τον ηθοποιό Χρήστο Λιακόπουλο φορτίζουν ή αποφορτίζουν την ατμόσφαιρα των ιστορικών γεγονότων που οδηγούσαν ανά τους αιώνες τους Μεσσηνίους-Πελοποννησίους και ευρύτερα τους Ελληνες στη μετανάστευση.
Προτεινόμενη ώρα προσέλευσης (λόγω προβλημάτων στη στάθμευση των αυτοκινήτων): 7.
Η είσοδος θα επιτρέπεται και από τη βορεινή (Αρχαία Μεσσήνη) και από τη νότια πύλη (Αρσινόη) του αρχαιολογικού χώρου (συνιστάται οι επισκέπτες να έχουν μαζί τους ένα φακό).

"Πολιτοφυλακή" με δημοτικά… περίπολα         
*** Επικίνδυνη… αυτοοργάνωση πολιτών στην ύπαιθρο :
"Πολιτοφυλακή" με δημοτικά… περίπολα * Επικίνδυνη… αυτοοργάνωση πολιτών στην ύπαιθρο
Στο παιχνίδι με τη φωτιά μπαίνουν πλέον και οι αιρετοί επικαλούμενοι την αδυναμία επαρκούς αστυνόμευσης. Μετά την πρόκληση των "Ταγμάτων Ασφαλείας" που αποκάλυψε η "Ε" και αποτελεί πλέον θέμα σε όλα τα αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης, ήρθε η σειρά του Δήμου Μεσσήνης να ανακοινώσει "περίπολα πολιτών" στην περιοχή του τ. Δήμου Βουφράδος. Ο κίνδυνος να χαθεί ο έλεγχος και να δημιουργηθούν τραγικές καταστάσεις είναι πλέον ορατός καθώς τροφοδοτείται από διάφορες πλευρές η ιδέα της "πολιτοφυλακής" που θα πάρει το νόμο στα χέρια της.
Μια τέτοια ιδέα που καλλιεργούν εδώ και καιρό ακόμη και πολιτικές δυνάμεις, βρίσκει πρόσφορο έδαφος λόγω των υπαρκτών προβλημάτων που δημιουργεί η ανεξέλεγκτη δράση ομάδων που δρουν κυρίως στην ύπαιθρο εκμεταλλευόμενες την απουσία αστυνόμευσης. Την ίδια ώρα ακροδεξιές εθνικιστικές οργανώσεις στρατολογούν νέους από το Διαδίκτυο προκειμένου να τους εκπαιδεύσουν "για την ώρα της σύγκρουσης". Οι φαινομενικά "αθώες" πρωτοβουλίες αυτοάμυνας ενισχύουν στην πράξη τις πλέον ακραίες αντιλήψεις και δημιουργούν σοβαρότατους κινδύνους εμπλοκών και εγκληματικών πράξεων από φόβο ή και πρόθεση. Είναι φανερό ότι όλο και περισσότερο χάνεται ο έλεγχος από τις αρχές ενώ ενισχύονται ρατσιστικές αντιλήψεις. Για να αποφευχθούν τα χειρότερα είναι ανάγκη να επανακαθοριστεί ταχύτατα η αντιεγκληματική πολιτική και να εκπονηθεί ένα σχέδιο δράσης από την κυβέρνηση, τις δικαστικές και τις αστυνομικές αρχές προκειμένου να προστατευτούν οι πολίτες και ταυτοχρόνως να λειτουργήσει το κράτος δικαίου για όλους.
*** Λαϊκές αγορές σε Αγ. Νικόλαο και Κάμπο Δυτ. Μάνης          :
Λαϊκές αγορές σε  Αγ. Νικόλαο και Κάμπο Δυτ. Μάνης
* Λαϊκές αγορές πρόκειται να λειτουργήσει ο Δήμος Δυτικής Μάνης στον Αγιο Νικόλαο και στον Κάμπο. Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε τον κανονισμό λειτουργίας των λαϊκών αγορών, που θα λειτουργούν κάθε Τετάρτη. Στον Αγιο Νικόλαο θα λειτουργεί στον παραλιακό δρόμο την 1η και 3η εβδομάδα του μήνα και στον Κάμπο, από την πίσω πλευρά του Δημαρχείου τη 2η και 4η εβδομάδα του μήνα.
Το Δ.Σ. ενέκρινε 20 θέσεις για καθεμία λαϊκή, 12 παραγωγών αγροτικών προιόντων, 2 για επαγγελματίες πωλητές, 3 για πωλητές αλιευτικών προϊόντων και 3 για πωλητές ελαφράς βιοτεχνίας. Καθορίστηκε τέλος 15 ευρώ το τ.μ. το εξάμηνο για κατόχους αδειών παραγωγού και 50 ευρώ το τ.μ.για τους πωλητές κατόχους αδειών επαγγελματία.
*** Σπουδαίο Διεθνές Συνέδριο Μαθηματικών στην Καλαμάτα            :
Σπουδαίο Διεθνές Συνέδριο Μαθηματικών στην Καλαμάτα
*Διεθνές Συνέδριο Μαθηματικών θα φιλοξενήσει η Καλαμάτα το τριήμερο από μεθαύριο Κυριακή 26 ώς την Τρίτη 28 Αυγούστου, στο ξενοδοχείο Elite City Resort.
Το συνέδριο -με θέμα "Σύγχρονες μαθηματικές μέθοδοι στην Επιστήμη και την Τεχνολογία 2012/Modern Mathematical Methods in Science and Technology 2012"- διοργανώνεται από το Τμήμα Μαθηματικών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με τη συνεργασία του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου.
Οπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου, ο συμπατριώτης μας καθηγητής Γρηγόρης Καλογερόπουλος -από τη Μεσσήνη-, «το συνέδριο αυτό είναι το τρίτο μιας σειράς που ξεκίνησε το 2006 στην Πάρο και συνεχίστηκε το 2009 στον Πόρο, στο πλαίσιο της προσπάθειας για καλλιέργεια και προαγωγή της έρευνας στα Μαθηματικά και τις εφαρμογές τους στη χώρα μας».
Το συνέδριο απευθύνεται σε επιστήμονες στην ευρύτερη περιοχή των εφαρμογών των Μαθηματικών, από ΑΕΙ, Ερευνητικά Κέντρα και ιδιωτικούς και δημόσιους οργανισμούς.
Οι θεματικές ενότητες που περιλαμβάνει είναι, Διαφορικές Εξισώσεις και Μαθηματικά Μοντέλα, Αριθμητική Ανάλυση – Υπολογιστικά Μαθηματικά, Εφαρμογές των Μαθηματικών στην Οικονομία και Ασφάλιση, Στοχαστική Ανάλυση – Μοντελοποίηση, Βελτιστοποίηση και Θεωρία Ελέγχου, Επεξεργασία Εικόνας και Σήματος.
Προσκεκλημένοι ομιλητές είναι οι διεθνούς κύρους επιστήμονες, Jose Arrieta - Universidad Complutense de Madrid (Ισπανία), Giorgio Fusco - Università degli Studi dell’Aquila (Ιταλία), Gerhard Kristensson - Lunds Universitet (Σουηδία), Χαράλαμπος Μακριδάκης από το Πανεπιστήμιο Κρήτης, Rainer Picard - Technische Universität Dresden (Γερμανία) και
Αθανάσιος Τζαβάρας από το Πανεπιστήμιο Κρήτης
Ας σημειωθεί, τέλος, ότι πριν την έναρξη του δεύτερου μέρους του συνεδρίου -δηλαδή λίγο πριν το μεσημέρι της Κυριακής- θα γίνουν χαιρετισμοί από επισήμους και θα προσφερθούν τοπικά προϊόντα από το Δήμο Μεσσήνης.
***

ΑΘΛΗΤΙΚΑ  :


Χθές  Πέμπτη  23/08/2012 είχαμε τα εξής :  

~*** «Όρθιος» ο Ατρόμητος

 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ – ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ  1-1 , (1-1).-

Πραγματοποιώντας αρκετά καλή εμφάνιση ο Ατρόμητος αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με τη Νιούκαστλ στο Περιστέρι, στο πρώτο παιχνίδι για τα πλέι οφ του Europa League και την ερχόμενη εβδομάδα στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ» θα διεκδικήσει τις όποιες πιθανότητες πρόκρισης έχει.
Ο Επστάιν στο 24΄ άνοιξε το σκορ για τους «κυανόλευκους», ενώ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ισοφάρισε ο Ράιαν Τέιλορ για τους Άγγλους που αγωνίστηκαν με πολλές αλλαγές στο βασικό τους σχήμα.
Ο Ατρόμητος, που είχε στηθεί σωστά από τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, κατάφερε να ελέγξει τον ρυθμό του αγώνα και να περιορίσει τη Νιούκαστλ. Οι «καρακάξες» είχαν σαν… Αχίλλειο πτέρνα τον Ταβερνιέρ, ο οποίος έχασε σε δύο τρεις φάσεις τον Ντένις Επστάιν, με αποτέλεσμα ο ακραίος του Ατρόμητου να καταφέρει να σκοράρει.
Στο 24’ ο Μπρίτο από δεξιά με βαθιά μπαλιά βρήκε τον Επστάιν, ο οποίος αφού ξέφυγε από τον αντίπαλό του, με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Χάρπερ.
Η Νιούκαστλ στάθηκε τυχερή, αφού έφτασε στην ισοφάριση στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους. Ο Ράιαν Τέιλορ με απευθείας εκτέλεση φάουλ νίκησε το Ιτάνζ και διαμόρφωσε το 1-1, το οποίο έμελλε να είναι και το τελικό σκορ.
Στο δεύτερο μέρος οι Άγγλοι ανέβασαν την απόδοσή τους, ωστόσο ο Ατρόμητος είχε τη μεγαλύτερη ευκαιρία για να σκοράρει. Στο 79’ ο Γιαννούλης βρέθηκε μόνος του απέναντι στον Χάρπερ από μπαλιά του Μπρίτο, αλλά το σουτ που επιχείρησε ήταν άστοχο.

~** Άγρια επεισόδια στην «Τούμπα»

ΠΑΟΚ ΘΕΣ/ΚΗΣ – ΡΑΠΙΝΤ ΒΙΕΝΝΗΣ 2-1

Τα  γκόλ :  Στέφανος Αθανασιάδς και Κατσικάρης  για τον ΠΑΟΚ …

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στην «Τούμπα» ανάμεσα στους οπαδούς της Ραπίντ Βιέννης και του ΠΑΟΚ. Λίγο πριν την έναρξη του αγώνα των δύο ομάδων για τα πλέι οφ του Europa League οι οπαδοί των Αυστριακών επιτέθηκαν σε αυτούς του ΠΑΟΚ με φωτοβολίδες, δακρυγόνα και διάφορα άλλα αντικείμενα.
Στη συνέχεια οι οργανωμένοι του «Δικεφάλου» απάντησαν και μάλιστα σημειώθηκαν μάχες σώμα με σώμα. Οι παίκτες των δύο ομάδων κατευθύνθηκαν στα αποδυτήρια και λίγη ώρα μετά επενέβησαν τα ΜΑΤ προκειμένου να εξομαλύνουν την κατάσταση.

~ Να σημειωθεί ότι οι οπαδοί της Ραπίντ Βιέννης είναι αδελφοποιημένοι με τους οπαδούς του Παναθηναϊκού και κατά την είσοδό τους στο γήπεδο φώναζαν ρυθμικά το όνομα του «τριφυλλιού».
Νωρίτερα, επεισόδια σημειώθηκαν και περιμετρικά του γηπέδου, με τους αστυνομικούς να κάνουν χρήση χημικών εναντίον των οπαδών του ΠΑΟΚ, που συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις των ΜΑΤ πριν εισβάλουν στο γήπεδο. Αποτέλεσμα της έντασης ήταν να προκληθούν υλικές ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα .-

~ *** Ημέρα… φαβορί στο Europa League :

~ Με τη Λίβερπουλ και την Ίντερ να φτάνουν σε νίκες κόντρα σε Χαρτς και Βασλούι, ολοκληρώθηκαν τα πρώτα παιχνίδια για τα πλέι οφ του Europa League. Οι «κόκκινοι» με αυτογκόλ του Γουέμπστερ στο 78ο λεπτό, επικράτησαν με 1-0 στη Σκωτία, ενώ η Ίντερ στη Ρουμανία επικράτησε 2-0 της Βασλούι, με τα γκολ των Καμπιάσο (23’) και Παλάσιο (73’).
~ Το σκορ της βραδιάς σημειώθηκε στην Πολωνία, όπου το Ανόβερο επικράτησε 5-2 της Σλασκ Βρότσλαβ. 

Τα αποτελέσματα:
ΠΑΟΚ-Ραπίντ Βιένης (Αυστρία) 2-1 (69΄ Αθανασιάδης - 25΄ Αλαρ)
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-Νιούκαστλ (Αγγλία) 1-1 (24΄ Επστάιν - +45΄ Ρ. Τέιλορ)
Στουτγκάρδη (Γερμανία)-Ντιναμό Μόσχας (Ρωσία) 2-0 (72΄, +90΄ Ιμπίσεβιτς)
Νέφτσι (Αζερμπαϊτζάν)-ΑΠΟΕΛ (Κύπρος) 1-1 (82΄πεν. Σουκούροφ - 83΄ Μπενασούρ)
Ανζί (Ρωσία)-Αλκμααρ (Ολλανδία) 1-0 (51΄ Τραορέ)
Τρόμσο (Νορβηγία)-Παρτιζάν (Σερβία) 3-2 (37΄ Πρίγιοβιτς, 77΄ Μπιορκ, 82΄ Μποντί - 43΄ Μάρκοβιτς, 84΄ Μίτροβιτς)
Εκράνας (Λιθουανία)-Στεάουα Βουκ. (Ρουμανία) 0-2 (36΄ Μαρτίνοβιτς, 76΄ Πόπα)
ΑΙΚ (Σουηδία)-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία) 0-1 (61΄ Χόντα)
Λέγκια Βαρσοβ. (Πολωνία)-Ρόζενμποργκ (Νορβηγία) 1-1 (42΄ Κοζέτσκι - 80΄ Ντοκάλ)
Μόλντε (Νορβηγία)-Χέρενφεϊν (Ολλανδία) 2-0 (31΄ Άικρεμ, 90΄ Μόστρομ)
Σερίφ Τιρασπόλ (Μολδαβία)-Μαρσέιγ (Γαλλία) 1-2 (27΄ Πάγιοβιτς - 18΄ Ζ. Αγιου, 53΄ Ζινιάκ)
Σλόβαν Λίμπερετς (Τσεχία)-Ντνίεπρ (Ουκρανία) 2-2 (62΄ Μπρεζνάνικ, 90΄πεν. Βάτσα - 43΄ Κονοπλιάνκα, 49΄ Ματέους)
Μπούρσασπορ (Τουρκία)-Τβέντε (Ολλανδία) 3-1 (40΄,82΄ Μπατάλα, 53΄ Σέστακ - 31΄ Τσαντλί)
Ντιναμό Βουκ. (Ρουμανία)-Μέταλιστ (Ουκρανία) 0-2 (9΄ Σαβιέρ, 57΄ Κριστάλντο)
Λουκέρνη (Ελβετία)-Γκενκ (Βέλγιο) 2-1 (7΄ Ρανγκέλοφ, 71΄ Βίντερ - 12΄ Φόσεν)
Ντουντελάνζ (Λουξ/ργο)-Χάποελ Τελ Αβίβ (Ισραήλ) 1-3 (4΄αυτ. Καγιέ, 19΄πεν. Μπεν Χάιμ, 26΄ Α. Κοέν - 20΄ Γιόακιμ)
Φέγενορντ (Ολλανδία)-Σπάρτα Πράγας (Τσεχία) 2-2 (60΄ Νέλομ, +90΄ Ασάχμπαρ - 23΄,27΄ Κάντλετς)
Τραμπζονσπόρ (Τουρκία)-Βιντεότον (Ουγγαρία) 0-0
Μίντιλαντ (Δανία)-Γιουνγκ Μπόις (Ελβετία) 0-3 (42΄ Μπομπαντίγια, 81΄ Φάρνερουντ, +90΄ Κοστάντσο)
Ντεμπρετσένι (Ουγγαρία)-Κλαμπ Μπριζ (Βέλγιο) 0-3 (58΄ Μπλοντέλ, 77΄ Ραφαέλοφ, +90΄ Μπάκα)
Λόκερεν (Βέλγιο)-Βικτόρια Πλζεν (Τσεχία) 2-1 (10΄ Χαρμπάουϊ, +90΄πεν. Μάριτς - 29΄ Μπάκος)
Βασλούι (Ρουμανία)-Ιντερ (Ιταλία) 0-2 (23΄ Καμπιάσο, 73΄ Παλάσιο)
Χαρτς (Σκοτία)-Λίβερπουλ (Αγγλία) 0-1 (78΄αυτ. Γουέμπστερ)
Μάδεργουελ (Σκοτία)-Λεβάντε (Ισπανία) 0-2 (42΄ Χουάνλου, 62΄ Ελ Ζαρ)
Σλασκ Βρότσλαβ (Πολωνία)-Ανόβερο (Γερμανία) 3-5 (34΄ Γιοντλόβιετς, 54΄ Πάτεγιουκ, 61΄ Κάζμιερτσακ - 7΄,82΄ Αντρέασεν, 25΄ Σλάουντραφ, 40΄ Στιντλ, 85΄ Σμάιντεμπαχ)
Χόρσενς (Δανία)-Σπόρτινγκ Λισαβ. (Πορτογαλία) 1-1 (15΄ Σπέλμαν - 79΄ Καρίγιο)
Αθλέτικ Μπιλμπάο (Ισπανία)-Ελσίνκι (Φινλανδία) 6-0 (25΄,51΄ Αντούριθ, 31΄,57΄ Σουσαέτα, 42΄ Ινίγκο Πέρεθ, 85΄ Ιραόλα)
Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)-Μπορντό (Γαλλία) 0-0
Μαρίτιμο (Πορτογαλία)-Ντίλα Γκόρ (Γεωργία) 1-0 (64΄ Φιντέλις)
Μούρα (Σλοβενία)-Λάτσιο (Ιταλία) 0-2 (31΄ Ερνάνες, 59΄ Κλόζε)
Ζέτα (Μαυροβούνιο)-Αϊντχόφεν (Ολλανδία) 0-5 (2΄ Τοϊβόνεν, 74΄ Μάταβζ, 77΄ Στρόοτμαν, 83΄ Λενς, 90΄ Φαν Μπόμελ)

~** Συμφώνησε με Σκορδίλη ο Παναθηναϊκός  :

Ο Γάιος Σκορδίλης θα αγωνίζεται στο εξής στον Παναθηναϊκό. Ο πρώην παίκτης του Ίκαρου Καλλιθέας συμφώνησε με τους «πράσινους» και το μόνο που μένει είναι η επισημοποίηση της συνεργασίας των δύο πλευρών.
Ο 25χρονος παίκτης αναμένεται τις προσεχείς ημέρες στο Καρπενήσι προκειμένου να ενσωματωθεί με την υπόλοιπη ομάδα, που προετοιμάζεται για τη νέα περίοδο.
Πέρσι ο Σκορδίλης είχε 16 συμμετοχές στο πρωτάθλημα της Α1 με τον Ίκαρο Καλλιθέας και μέσο όρο 5,8 πόντους και 3,9 ριμπάουντ.

~**Θετικό αποτέλεσμα ο ΑΠΟΕΛ :

~Με σκορ 1-1 ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, ανάμεσα στη Νέφτσι και τον ΑΠΟΕΛ, στο πλαίσιο των πλέι οφ του Europa League. Πλέον, η ομάδα της Κύπρου έχει το πάνω χέρι για την πρόκριση, αφού ο αγώνας ρεβάνς θα διεξαχθεί την ερχόμενη Πέμπτη στο ΓΣΠ.
Οι γηπεδούχοι στο 82’ προηγήθηκαν καθώς ο Σουκούροφ αξιοποίησε το πέναλτι που κέρδισε ο Ζουέλα. Στο επόμενο λεπτό ο Μπενασούρ σκόραρε για τον ΑΠΟΕΛ και διαμόρφωσε το τελικό 1-1.

***

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ  2012 :

~**  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2012/08/4-5-2012.html  , Σαββατοκύριακο 4 και 5 Αυγούστου 2012 πάλι μαζί στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2012/08/05-2012.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα Κυριακή 05 Αυγούστου 2012.-~**  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2012/08/06-2012.html , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα Δευτέρα 06 Αυγούστου 2012 στο αγιάζι της ενημέρωσης.-
~**  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/08/07-2012.html  , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα Τρίτη 07 Αυγούστου 2012 στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
~** http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2012/08/07-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 07 Αυγούστου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/08/08-2012.html , Μεσσηνιακά και Άλλα στην ενημέρωση Τετάρτη 08 Αυγούστου 2012.
~** http://snsarfara.blogspot.gr/2012/08/09-2012.html , Μεσσηνιακά και Άλλα στην ενημέρωση Πέμπτη 09 Αυγούστου 2012 .
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2012/08/10-2012.html , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα Παρασκευή  10 Aυγούστου 2012 στο αγιάζι της ενημέρωσης.-
~**  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2012/08/11-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 11 Αυγούστου 2012 .-
~** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2012/08/11-12-2012.html , ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 11 ΚΑΙ 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012 ,  Στο αγιάζι της ενημέρωσης !!!! .-
  ~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2012/08/12-2012.html , Στο αγιάζι της Κυριακάτικης ενημέρωσης 12 Αυγούστου 2012 ,-
~**  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/08/blog-post.html  , Σοφά Λόγια από Σοφούς Ανθρώπους …και Άγιο Όρος  ,Κυριακή 12 Αυγούστου 2012 .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/08/13-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012 , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα ..... Ζήσε την Ελλάδα ...... Αγοράζω Ελληνικά προϊόντα ...Στηρίζω την Ελληνική Οικονομία ..
~**  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/08/13-2012.html , Διαλέγουμε και σας τα γράφουμε Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012 .-
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/08/14-2012.html , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα Τρίτη 14 Αυγούστου 2012 στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/08/14-2012.html  ., Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα Τρίτη 14 Αυγούστου 2012 .-
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/08/14-2012.html  , Παραμονή της Παναγίας Πάσχα του καλοκαιριού Τρίτη 14 Αυγούστου 2012 .-
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/08/15-2012.html , Το Πάσχα του καλοκαιριού 15 Αυγούστου 2012 Κοίμηση Θεοτλοκου.-
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/08/16-2012.html , Διαλέγουμε και σας τα γράφουμε Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012.-
 ~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/08/16-2012.html , Διαλέγουμε και σας Γράφουμε Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012.-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/08/16-2012.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012.-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2012/08/17-2012.html , Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/08/18-2012.html , Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης Σάββατο 18 Αυγούστου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/08/18-2012.html , Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης Σάββατο 18 Αυγούστου 2012
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/08/19-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 19 Αυγούστου 2012 : ΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΜΕ ΕΛΛΑΔΑ !! .-
~**  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/08/20-2012.html , Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012 .-
~**  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/08/21-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 21 Αυγούστου 2012 .-
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/08/22-2012.html , Μεσσηνιακά και Άλλα στην ενημέρωση Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012 .-
~**  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/08/23-2012.html  , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012 στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/08/24-2012.html  , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και  Άλλα   Παρασκευή  24  Αυγούστου Αυγούστου 2012 στο αγιάζι της ενημέρωσης .-

~** ΑΠΟ  ΤΗΝ ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ  ΜΑΣ :

194 ~*** ΤΕΓΕΑ Ι.Ν. Παναγίας 2012 :
http://youtu.be/mkPssDCPHIM


~** 195 Πανηγύρι Τεγέας Αρκαδίας 2012 : http://youtu.be/UwjNgINZP7M


~** P1010196 TEGEA ΑΡΚΑΔΙΑΣ (ΣΤΑΔΙΟ) 2012 : http://youtu.be/2yBT0pG_IAA


~** 197 Διαδρομή Ε.Ο. στην Αρκαδία 2012 :
http://youtu.be/PCnlJhn1Ttk


198~** Ηλιοβασίλεμα Μεγαλόπολη 2012 : http://youtu.be/tbMdB2KUiK4  ,199 ~** P1010199.MP4 Δερβίνι Αρκαδίας διαδρομή 2012 :
http://youtu.be/4A7mXqkU0BQ  ,.


~** 200 - KΑΤΑΚΟΛΟ Μουσείο Αρχ. Τέχνης 2012 : http://youtu.be/VknQCOdJ6aU


**

Φωτογραφία: In about1963  a picture was taken  infront of the Nestora's Papanikolaou house in Arfara. From left to right are Elias mitropoulos(Patomatas), Nikos Mpouras (Sfina), Tasos Mpouras (Rimbos), Xristos Mpouras (Mbakanilos) and me Elias Lafazanos (Bourloumis). The in parenthesis names were given to all of us like nick names just for fun. This picture was given to my by George Festas and I had sent it to My friend Kostas Festas when he was in Chicago. Στην φωτογραφία μας : μαθητές 1963..... 1.- Mητρόπουλος Ηλίας , Μπούρας Δ. Νίκος , Μπούρας Τάσος , Μπούρας Πέτρου Χρήστος , και Ηλίας Βασιλ.  Λαφαζάνος  ,....Αρφαρά Λύκειο 1963 ..
1.  In about1963 a picture was taken infront of the Nestora's Papanikolaou house in Arfara. From left to right are Elias mitropoulos(Patomatas), Nikos Mpouras (Sfina), Tasos Mpouras (Rimbos), Xristos Mpouras (Mbakanilos) and me Elias Lafazano...
**

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου