Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2012

Διαβαίνοντας  στις χαμένες πατρίδες Πέμπτη  27  Σεπτεμβρίου  2012 (Video ) :
ΜΕΝΟΥΜΕ  ΚΑΙ  ΒΛΕΠΟΥΜΕ  ΕΛΛΑΔΑ :

Το ποντικάκι  κοντάμας  ! :


***

~*** Λέσβος αφήγηση Μοσχονήσια 2012 P1010810.MP4 : http://youtu.be/RfjUoeAEYJY  ,~*** ΒΟΥΛΓΑΡΕΛΙ 2012 P1030013.MP4 : http://youtu.be/KRtlRpJOxQU  ,~**** ΜΟΣΧΟΝΗΣΙΑ 2012 P1010882.MP4 : http://youtu.be/HHCrrjWV7Qw  ,~**** ΜΟΣΧΟΝΗΣΙΑ ΑΪΒΑΛΙ 2012 ΑP1010883.MP4 : http://youtu.be/Rw72In6lbhs  ,~**** Μοσχονήσια Άγιος Ταξιάρχης 2012 P1010884.MP4 : http://youtu.be/5PohgWHaFRk  ,~**** ΜΟΣΧΟΝΗΣΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ 2012 P1010885.MP4 : http://youtu.be/jH9oZaf1Op4  ,~**** Μοσχονήσια Αϊβαλί 2012 P1010894.MP4 : http://youtu.be/CwPFPzIv33E  ,~**** Το Αϊβαλί από το πλοίο 2012 P1010895.MP4 : http://youtu.be/4fjTXETWmas  ,~**** Λιμάνι Αϊβαλί Μοσχονήσια 2012 P1010899.MP4 : http://youtu.be/llLNJh5Ph4M  ,~**** ΑΪΒΑΛΙ πούλμαν ξενάγηση 2012 P1010900.MP4 : http://youtu.be/bFSFA0TjirU  ,~**** ΑΪΒΑΛΙ ξενάγηση 2012 P1010901.MP4 : http://youtu.be/UFxlcqqPpr0 ,


 

~**** ΑΪΒΑΛΗ ΞΕΝΆΓΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΆΒΑ 2012 P1010902.MP4 : ΑΪΒΑΛΙ Τουρκίας ενημέρωση 2012 P1010902.MP4 , http://youtu.be/OnWl1qXFIGw  ,~**** Αϊβαλί Φάληρο ή Τσαμλή 2012 P1010903.MP4 : ΑΪΒΑΛΙ ξενάγηση στο διάβα του 2012 P1010903.MP4 , http://youtu.be/auikWy9Eun4  ,~**** Αϊβαλί ενημέρωση ξεναγού 2012 P1010904.MP4 : http://youtu.be/1_UYFbuOidQ  ,~**** ΑΪΒΑΛΙ ΠΕΡΓΑΜΟΣ 2012 P1010906.MP4 : http://youtu.be/4LhhbcSVSzE  ,~**** Γιανιτσοχώρι Αϊβαλί 2012 P1010905.MP4 : http://youtu.be/MdLrdJ5-yp8  ,~**** Σαρτσαπλί Τουρκίας 2012 P1010907.MP4 : http://youtu.be/zlhr7psLsJw  ,~**** Κεμέρτς Σαγαράτς Γκιομέτς Αϊβαλί 2012 P1010908.MP4 : http://youtu.be/hsKwDBQZPwA  ,~**** Αϊβαλί Σμύρνη αφήγηση αλικές 2012 P1010909.MP4 : http://youtu.be/Ee7qTN5Dowo  ,


 ~*** Αϊβαλί Σμύρνη 2012 αφήγηση P1010910.MP4 : http://youtu.be/kNS_QjyUhZQ  ,

 **


***ΣΤΟ  ΑΓΙΑΖΙ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ :
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  και  Άλλα  :

~** Επιμελητήριο Μεσσηνίας :
Image
* Νέος πρόεδρος ο Δημ. Μανιάτης
~
Νέο πρόεδρο, τον τουριστικό πράκτορα Δημήτρη Μανιάτη, απέκτησε από το βράδυ της Δευτέρας το Επιμελητήριο Μεσσηνίας.
Κατά τη συνεδρίαση, στην οποία παρέστησαν όλα τα εκλεγμένα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και είχε ως μοναδικό θέμα την εκλογή νέου προέδρου, εκλέχθηκε τριμελής εφορευτική επιτροπή. Κατατέθηκαν δύο υποψηφιότητες: του κ. Μανιάτη και του προέδρου του Εμπορικού Τμήματος, Παύλου Γκρέκη. Όμως, ενόσω η ψηφοφορία ήταν σε εξέλιξη, ο κ. Γκρέκης δήλωσε ότι αποσύρει την υποψηφιότητά του, γνωστοποιώντας στο Σώμα πως το πράττει, επειδή έχει ήδη ληφθεί απόφαση για το ποιος θα είναι ο νέος πρόεδρος. 
Άφησε έτσι έντονες αιχμές για προσέγγιση των συνδυασμών των Γ. Γκούμα και Γ. Καραμπάτου, διαφωνώντας, προφανώς, με το περιεχόμενό της. Στην κάλπη βρέθηκαν, επίσης, ένα λευκό κι ένα άκυρο ψηφοδέλτιο, καθώς και ένα με το όνομα του κ. Γκρέκη.
Χθες το μεσημέρι, παραιτήθηκε από τα καθήκοντα του α΄ αντιπροέδρου ο κ. Τάσος Μαρκόπουλος, κι απομένει η εκλογή της νέας Διοικητικής Επιτροπής.
Θα πρέπει δε να αναφερθεί ότι από την ψηφοφορία απείχαν ο τέως πρόεδρος Δημ. Αδαμόπουλος και ο τέως οικονομικός επόπτης  Παν. Τζανετέας, μολονότι ήταν παρόντες κατά τη διαδικασία.  Χ.Χ.~** ΕΑΣ Μεσσηνίας :
Image
* Ετοιμάζει μειώσεις μισθών για τους εργαζόμενουςΤην υπογραφή καινούργιας συλλογικής σύμβασης που θα περιλαμβάνει μειώσεις μισθών, θα προτείνει η διοίκηση της ΕΑΣ Μεσσηνίας στους εργαζόμενους της συνεταιριστικής οργάνωσης. Το θέμα συζητήθηκε προχθές σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, ενώ ορίστηκε και νέα συνεδρίαση για την ερχόμενη Δευτέρα, όπου το εργασιακό θα είναι το μοναδικό θέμα συζήτησης. Σκοπός να καταλήξει το Συμβούλιο στη συγκεκριμένη πρόταση που θα κάνει στους εργαζόμενους, οι οποίοι φτάνουν περίπου τους 80 (οι μόνιμοι), εκτός των εκτάκτων.Σε επικοινωνία που είχαμε χθες με τον πρόεδρο της Ένωσης, Κώστα Κατσούλη, σημείωσε στο «Θ» ότι το ποσοστό που θα προταθεί όσον αφορά στη μείωση μισθού δεν έχει ακόμη αποφασιστεί. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες μας, γίνονται συζητήσεις ακόμη και για το ενδεχόμενο των ατομικών συμβάσεων, σε περίπτωση που οι εργαζόμενοι δε δεχθούν τη συλλογική που θα τους προταθεί.
Ο κ. Κατσούλης πρόσθεσε ότι η Συλλογική Σύμβαση των εργαζομένων της ΕΑΣ έχει λήξει από το Μάιο, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 8 μήνες περίπου. «Απολύσεις δεν έχουμε σκεφτεί. Σκοπός μας είναι να μείνουν όλοι οι εργαζόμενοι στη δουλειά τους» κατέληξε ο κ. Κατσούλης, ο οποίος εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα υπάρξει συνεννόηση με το προσωπικό.
Στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ., μεταξύ άλλων τέθηκε το θέμα του πρώην νομάρχη Δημήτρη Δράκου, ο οποίος υπήρξε υπάλληλος της ΕΑΣ από την οποία και συνταξιοδοτήθηκε. Πρόσφατα το Πρωτοδικείο Καλαμάτας δικαίωσε τον κ. Δράκο, ο οποίος διεκδικεί εφάπαξ από την ΕΑΣ και για τα χρόνια που δραστηριοποιήθηκε στην αυτοδιοίκηση. Το θέμα αναμένεται να έχει συνέχεια, καθώς η διοίκηση της ΕΑΣ πρόκειται να προχωρήσει σε έφεση.  Της Μαρίας Νίκα


~** Λιμάνι Κυπαρισσίας :
Image
* Βυθομέτρηση χθες για τη μελέτη αποκατάστασηςΒυθομέτρηση στο λιμάνι Κυπαρισσίας και ειδικότερα εξωτερικά του παλιού και του καινούργιου προσήνεμου μόλου έγινε χθες το πρωί. Τη βυθομέτρηση, με ειδικά μηχανήματα, έκανε συνεργάτης του ειδικού σε λιμενικά έργα, Κώστα Μπιτούνη, ο οποίος και έχει αναλάβει, από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, την εκπόνηση μελέτης για την αποκατάσταση των ζημιών στον καινούργιο προσήνεμο μόλο και την προστασία αυτού.
Σημειώνουμε πως στις 31 Ιουλίου έκαναν αυτοψία στο λιμάνι και σύσκεψη στο Δημαρχείο Κυπαρισσίας, με εντολή του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη, ο αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Αλευράς με το διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου Γιώργο Κωστόγιαννη, το διευθυντή των Τ.Υ. της Π.Ε. Μεσσηνίας Παναγιώτη Γιαννακέα και τον ιδιώτη – ειδικό σε λιμενικά έργα Κώστα Μπιτούνη, παρουσία αυτοδιοκητικών και αλιέων.
Μετά τη χθεσινή βυθομέτρηση, με γοργούς ρυθμούς θα προχωρήσουν οι διαδικασίες σύνταξης της μελέτης για την αποκατάσταση των ζημιών και την προστασία του προσήνεμου μόλου και του ίδιου του λιμένα.
Παρόντες στο λιμάνι χθες το πρωί ήταν ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Τσίγγανος και αλιείς. Σε δηλώσεις του ο κ. Τσίγγανος σημείωσε: «Η κατάσταση του λιμανιού της Κυπαρισσίας, όπως ξέρετε, μας έχει απασχολήσει πάρα πολλές φορές. Πραγματικά, αποτελεί όνειδος, και τη λέω αυτή τη λέξη με πάσα συναίσθηση της σημασίας της. Έχει στοιχίσει στον Έλληνα φορολογούμενο πάρα πολλά χρήματα και η κατάσταση είναι αυτή που, δυστυχώς, διαπιστώνετε σήμερα. Είναι ένα έργο που αστόχησε. Οι ευθύνες, δεν είναι ώρα να τις αναλύσουμε, υπάρχουν ευθύνες και έχουν αναζητηθεί. Η ουσία τώρα είναι να κάνουμε όποια προσπάθεια μπορούμε προκειμένου να σώσουμε έστω αυτό το έργο που έχει γίνει και να μπορέσουμε να το αποδώσουμε πάλι στη χρήση. Σήμερα (σ.σ. χθες), σε συνέχεια προηγούμενης συνεργασίας με την Περιφέρεια, σκάφος με ειδικά μηχανήματα πραγματοποιεί βυθομετρήσεις στον προσήνεμο μόλο, στην εξωτερική πλευρά του, προκειμένου να συνταθεί γρήγορα, όπως έχει υποσχεθεί η Περιφέρεια, η μελέτη αποκατάστασης των ζημιών του λιμανιού. Είναι έργο κύριας σημασίας, είναι έργο εξαιρετικά επείγον, είναι έργο στο οποίο και η Τεχνική Υπηρεσία και οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας έχουν συνεργαστεί πάρα πολύ καλά, μπορώ να πω, είναι έργο για το οποίο και ο κ. περιφερειάρχης έχει άμεση γνώση και έχει υποσχεθεί ότι θα είναι στο άμεσο ενδιαφέρον του. Πρέπει η λύση να είναι γρήγορη και άμεση. Εάν και ο φετινός χειμώνας περάσει με τα χαρακτηριστικά των περυσινών και των προπέρσινων χειμερινών περιόδων, δυστυχώς φοβάμαι ότι του χρόνου το καλοκαίρι το σημείο που στεκόμαστε εδώ (σ.σ. το σημείο που ενώνεται ο παλιός με τον καινούριο προσήνεμο μόλο) ενδεχομένως να μην υπάρχει. Θέλω να τονίσω ότι ο Δήμος Τριφυλίας δίδει και στο λιμάνι της Κυπαρισσίας, αλλά και στα υπόλοιπα αλιευτικά καταφύγια που υπάρχουν στο Δήμο μας, δηλαδή του Μαράθου, του Αγριλιού και της Αγίας Κυριακής, ύψιστη σημασία. Απόδειξη αυτού είναι ότι αγωνιζόμαστε αυτή την περίοδο, προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, προκειμένου να συγκροτηθεί όσο το δυνατό γρηγορότερα το Λιμενικό Ταμείο Τριφυλίας, και η διαχείριση των χερσαίων ζωνών των λιμένων μας να περάσει στο Δήμο. Η Τριφυλία μπορεί να αποτελέσει μια δεύτερη πύλη εισόδου για τη Μεσσηνία, όχι μόνο στους αλιείς μας, αλλά και στο τουριστικό κομμάτι. Υπάρχουν πάρα πολλά σκάφη που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για επίσκεψη στην περιοχή μας και, δυστυχώς, το πρόβλημα είναι ότι δεν έχουν σημεία ελλιμενισμού. Για να γίνουν, όμως, όλα αυτά, πρέπει η σημερινή δουλειά, με τα ειδικά μηχανήματα που ήρθαν και τους ειδικούς επιστήμονες που κάνουν τις μετρήσεις, να προχωρήσει άμεσα. Αλλιώς, σας επαναλαμβάνω, φοβάμαι ότι δε θα μιλάμε, πια, για λιμάνι Κυπαρισσίας!».
Του Ηλία Γιαννόπουλου

~** Kεντρική Πλατεία  :
 Image
* Παραδίδεται τις επόμενες ημέρες στους επαγγελματίες Κάτι περισσότερο από ικανοποιημένος εμφανίστηκε χθες ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Χρ. Ριζάς για την πρόοδο των εργασιών στην κεντρική πλατεία. Όπως τόνισε, ήδη ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κατασκευής του νέου αγωγού ύδρευσης από το ύψος του «Λωτού» μέχρι την οδό Κροντήρη, ενώ μέσα στις επόμενες δύο με τρεις ημέρες ολοκληρώνεται η δαπεδόστρωση μπροστά από τα καταστήματα της πλατείας.
«Έτσι το στοίχημα που είχαμε βάλει, ότι τέλος του μηνός Σεπτεμβρίου ο χώρος των επαγγελματιών θα είναι έτοιμος, φαίνεται να κερδίζεται. Το χρονοδιάγραμμα τηρείται με απόλυτη πιστότητα», σχολίασε.
 
Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των παραπάνω εργασιών, το συνεργείο προγραμματίζει να παραδώσει σε λειτουργία τον ποδηλατόδρομο. «Αυτό περιμένουμε να γίνει μέσα σε 15 ημέρες», σημείωσε.
Τέλος, επόμενο στοίχημα για τη Δημοτική Αρχή και τον εργολάβο είναι να έχει τσιμεντοστρωθεί ολόκληρη η πλατεία μέχρι την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, οπότε αναμένεται να υπάρξει και η πρώτη μεγάλη συσσώρευση δημοτών, και ασφαλώς η κατάσταση δεν μπορεί να παραμείνει ως έχει σήμερα.   Α.Π.


~** ΑΘΛΗΤΙΚΑ :

*** Στη λαμπαδηδρομία αιμοδοσίας και ο Χανδριναϊκός
Μεγάλη επιτυχία σημείωσε και φέτος η συμμετοχή του Χανδριναϊκού Π.Σ. στην Πανελλήνια λαμπαδηδρομία εθελοντικής αιμοδοσίας. «Η Φλόγα της Αγάπης» έφθασε από το Ξυλόκαστρο – Κορινθίας στην Αλλαγή στις 2.00 το μεσημέρι του Σαββάτου, όπου την παρέλαβαν ποδηλάτες και την έφεραν στο Ασπρόχωμα. Εκεί ξεκίνησαν οι δρομείς – αθλητές του Συλλόγου – οι οποίοι έφεραν τη φλόγα στο Χανδρινού.
Στην τελετή άφιξη παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος κ. Καφαντάρης, ο πρόεδρος της ΕΠΣΜ Μεσσηνίας κ. Αριστείδης Σταθόπουλος και εκπρόσωπος της Μητρόπολης Μεσσηνίας, οι οποίοι απηύθυναν σύντομους χαιρετισμούς.
Η επισκέπτρια Υγείας του Νοσοκομείου Καλαμάτας κα Δήμητρα Παναγιωτοπούλου, μίλησε για την αξία της εθελοντικής αιμοδοσίας. Ακολούθησε χορός από το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Γυναικών της Δ.Ε. Χιλιοχωρίων και μικρή δεξίωση.
Η φλόγα διανυκτέρευσε στο Χανδρινού (φέτος για πρώτη φορά η φλόγα θα διασχίσει και τμήμα της αλβανικής μεθορίου και θα καταλήξει στο Δήμο Πάργας, όπου θα γίνει σήμερα και η τελετή λήξης της λαμπαδηδρομίας.
Την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου επομένη της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκε επιτυχώς στα γραφεία του Χανδριναϊκού Π.Σ. η καθιερωμένη, 6η κατά σειρά, εθελοντική αιμοδοσία των κατοίκων της περιοχής.

*** ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Στην τελική ευθεία για κλήρωση (2/10) και… σέντρα
ΦΙΛΙΚΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΜΕ ΑΧΑΡΝΑΪΚΟ ΣΕ ΣΤΑΔΙΟ Ή ΑΡΙ
Η κλήρωση του πρωταθλήματος της Β΄ Εθνικής κατηγορίας, που έγινε προχθές, άνοιξε για τα καλά το δρόμο για την τέλεση της ίδιας διαδικασίας και στην Γ΄ Εθνική κατηγορία. Φαίνεται ότι οι όποιες δυσκολίες μπήκαν στην άκρη ωθώντας τη διοργανώτρια αρχή στο να εκδώσει χθες ανακοίνωση μέσω της οποίας γνωστοποιεί την ακριβή ημερομηνία κλήρωσης του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής… «Την Τρίτη 2 Οκτωβρίου και ώρα 1.30 μ.μ. στα γραφεία της Ένωσης (Θεμιστοκλέους 42, 4ος όροφος), θα διεξαχθεί η κλήρωση του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ (1ου και 2ου ομίλου) της Γ΄ Εθνικής», επισημαίνεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση της διοργανώτριας αρχής. Πλέον και από τη στιγμή που λύθηκαν τα ερωτηματικά γύρω από το συγκεκριμένο θέμα, σειρά παίρνει ο ορισμός της ημερομηνίας έναρξης του πρωταθλήματος, που με βάση τις πληροφορίες θα είναι το Σαββατοκύριακο 13-14 Οκτωβρίου. Υπάρχει ένα ανοιχτό ζήτημα με το θεσμό του Κυπέλλου και αυτός είναι ο λόγος που μέχρι χθες δεν είχε γνωστοποιηθεί η ακριβής ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος.
Η είδηση αυτή έφερε πολλά χαμόγελα στις τάξεις των σωματείων που μετέχουν στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής και βεβαίως το ίδιο ίσχυσε και για τους ανθρώπους της Καλαμάτας. Μπορεί η κλήρωση και η έναρξη της Β Εθνικής, που ορίστηκε για το προσεχές Σαββατοκύριακο, να μην επιτρέπει τη διεξαγωγή δυνατού φιλικού αυτές τις μέρες, όμως αυτό ξεπεράστηκε με το κλείσιμο φιλικού για το προσεχές Σάββατο κόντρα σε ομάδα της κατηγορίας. Η Καλαμάτα θα υποδεχθεί τον νεοφώτιστο στη Γ΄ Εθνική Αχαρναϊκό, στον οποίο αγωνίζεται πλέον ο Κώστας Δασκαλάκης, με πιθανότερο τόπο διεξαγωγής το Δημοτικό Στάδιο χωρίς ν’ αποκλείεται και η λύση του γηπέδου του Άρη. Το ευχάριστο είναι ότι όλοι οι ποδοσφαιριστές, πλην του Κωνσταντακόπουλου, βρίσκονται στη διάθεση του Μπένου που χθες ξεκούρασε Τσιμικλή και Τσόπελα. Και οι δυο τους πάντως σήμερα το πρωί μπαίνουν σε κανονικούς ρυθμούς. Του Νίκου Μπαλόπουλου


*** ΠΑΜΙΣΟΣ
Σπύρος Τσίκινης: «Όλα τα παιχνίδια θέλουν προσοχή»
Στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Μεσσηνίας προκρίθηκε ο Πάμισος Μεσσήνης (απέκλεισε με 2 νίκες τον Εθνικό Μελιγαλά) και θα διεκδικήσει την πρόκρισή του στο μεγάλο τελικό (για μια ακόμη φορά τα τελευταία χρόνια) σε διπλές συναντήσεις με τον Απόλλωνα Καλαμάτας.
Όσο για τον αγώνα ρεβάνς της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Μεσσηνίας με τον Εθνικό Μελιγαλά στο Δημοτικό Γήπεδο Δωρίου, ο τεχνικός των «πρασίνων» της Μεσσήνης, Σπύρος Τσίκινης, μας ανέφερε τα εξής:
«Πραγματοποιήσαμε αξιόλογη εμφάνιση στον αγώνα με τον Εθνικό Μελιγαλά στο Δώριο. Μείναμε στη λήξη του α΄ ημιχρόνου με 10 ποδοσφαιριστές (λόγω αποβολής του Γιάννη Κωτσάκη), αλλά τα παιδιά κατάφεραν ν’ ανταπεξέλθουν. Προηγηθήκαμε στο σκορ με γκολ του Δημήτρη Χριστόπουλου, ενώ πετύχαμε και δεύτερο γκολ στο τέλος του ματς. Πετύχαμε μια δίκαιη νίκη, απέναντι σε μια καλή ομάδα. Συνεχίζουμε το θεσμό του Κυπέλλου Μεσσηνίας, αλλά πλέον θα στρέψουμε την προσοχή μας στο πρωτάθλημα της Δ΄ Εθνικής».
Όσον αφορά στην κλήρωση του νέου πρωταθλήματος (ο Πάμισος στην πρεμιέρα του 6ου ομίλου θα υποδεχθεί τον Διαγόρα Βραχνέικων), μας τόνισε: «Την 1η αγωνιστική θ’ αντιμετωπίσουμε στην έδρα μας τον Διαγόρα Βραχνέικων. Όλα τα παιχνίδια θέλουν προσοχή. Στο πρωτάθλημα θα συμμετάσχουν λίγες ομάδες. Το Πανόπουλο και η Δόξα Νέας Μανωλάδας, όπως έχουμε πληροφορηθεί, έχουν ενισχυθεί σημαντικά.
Εμείς συνεχίζουμε την προετοιμασία μας για να παρουσιαστούμε πανέτοιμοι στην έναρξη του πρωταθλήματος».
Προπονήσεις και φιλικά
Εξάλλου, με προπονήσεις θα συνεχίσει την προετοιμασία του για το πρωτάθλημα της Δ΄ Εθνικής ο Πάμισος Μεσσήνης. Ο τεχνικός Σπύρος Τσίκινης εξετάζει το ενδεχόμενο διεξαγωγής φιλικού ματς για το Σαββατοκύριακο. Στις προπονήσεις θα επιστρέψουν οι Γουλιέλμος Αντωνίου, Νίκος Πατσιώτης (απουσίασαν από το ματς με τον Εθνικό Μελιγαλά στο Δώριο λόγω τραυματισμού) και Δημήτρης Φιλόπουλος (δεν ακολούθησε την αποστολή στο Δώριο λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων).

***  ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ
Ν. Μακρυνιώτης: «Γλυκόπικρη γεύση τα ματς με Πάμισο»
Τις εντυπώσεις, αλλά όχι την πρόκριση στους «4» του Κυπέλλου κέρδισε ο νεανικός Εθνικός Μελιγαλά μέσα από τα δύο παιχνίδια της προημιτελικής φάσης με αντίπαλο τον Πάμισο, και ο αρχηγός της ομάδας Νίκος Μακρυνιώτης μιλώντας στο «Θάρρος» αναφέρθηκε στα συναισθήματα, αλλά και τα συμπεράσματα που προέκυψαν μέσα από τις συγκεκριμένες αναμετρήσεις… «Μας αφήνουν γλυκόπικρη γεύση τα παιχνίδια αυτά. Από τη μια πλευρά γλυκά λόγω της καλής μας εμφάνισης και από την άλλη πλευρά πικρία λόγω του αποκλεισμού. Θέλαμε να περάσουμε στην ημιτελική φάση, ζητήσαμε έντονα το γκολ που θα μας έδινε την πρόκριση στον αγώνα του Δωρίου, όμως εκεί φάνηκε η απειρία μας και αντί για τη νίκη ήρθε η ήττα με δύο γκολ διαφορά. Συνολικά θα έλεγα ότι η ομάδα στάθηκε αρκετά καλά, έδειξε ότι έχει δυνατότητες και μπορούσε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Παμίσου. Υπήρχε η προσδοκία, όμως δυστυχώς προέκυψε η στενοχώρια», επισήμανε ο πολύπειρος αμυντικός μέσος, που αναφέρθηκε στη συνέχεια και στο θεσμό του πρωταθλήματος, εκεί όπου ο Εθνικός καλείται να αντιμετωπίσει στο πλαίσιο της πρεμιέρας το πανίσχυρο Πανόπουλο… «Ξεκινάμε με ένα πολύ δύσκολο ματς, από το οποίο θα προσπαθήσουμε να πάρουμε πράγματα, πέραν του όποιου αποτελέσματος. Δεν έχουμε άγχος και αυτό βοηθά, όμως για τον Εθνικό καθοριστική σημασία έχουν τα παιχνίδια που ακολουθούν, ειδικότερα αυτά που είναι στην έδρα μας με ομάδες που έχουν τους ίδιους στόχους. Είμαι αισιόδοξος και πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε, πέραν των δυσκολιών, όπως για παράδειγμα της έλλειψης γηπέδου, που μας έχει κουράσει ιδιαίτερα».   Του Νίκου Μπαλόπουλου

***  ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ
Δίτερμα με τη Νίκη, Σάββατο με Λάππα
Την εξαιρετική …παράδοση που έχει στο κύπελλο επιβεβαίωσε την Κυριακή η Εράνη, εξασφαλίζοντας το «εισιτήριο» για τα ημιτελικά, έστω κι αν δεν ικανοποίησε πλήρως με την εμφάνισή της, καταγράφοντας σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της –κάτι που δικαιολογείται και λόγω του νεανικού ρόστερ.
Το κύπελλο μπαίνει για την ώρα στην άκρη και στα Φιλιατρά ετοιμάζονται πλέον για το πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής, η κλήρωση του οποίου έγινε δεκτή με ανάμεικτα συναισθήματα και θεωρείται μάλλον καλή, έστω κι αν περιλαμβάνει τα ντέρμπι με τον Εθνικό Μελιγαλά (εντός) και τον Πάμισο (στη Μεσσήνη) την 3η και 4η αγωνιστική.
Σήμερα, ο προπονητής Θοδωρής Ανδριόπουλος έχει προγραμματίσει φιλικό δίτερμα με τη «θυγατρική» Νίκη Πλάτης, ενώ το Σάββατο οι «πράσινοι» θα πάρουν γεύση Δ’ Εθνικής, καθώς θα υποδεχθούν στο πρώτο ουσιαστικά αγωνιστικό τεστ της χρονιάς τον Ατρόμητο Λάππα, που επίσης συμπεριλαμβάνεται στον 6ο Όμιλο.

***
Πριν 94 χρόνια
ΤΗΝ παρελθούσαν Κυριακήν έδωκαν αμοιβαίαν υπόσχεσιν γάμου ο Μιχαήλ Αποστολάκης ιδιοκτήτης του «Θάρρους» και η Δεσποινίς Αλεξάνδρα Ηλίου Κάρτσωνα της εν Αμφεία επιλέκτου οικογενείας. Η Διεύθυνσις του «Θάρρους εύχεται ταχύν τον υμέναιον και τον βίον πλήρη ευδαιμονίας.

ΕΙΣ την οικίαν των Δ. και Π. Κουβελάκη εν Μαυροματίω της Ιθώμης εξερράγη πυρκαϊά εξ απροσεξίας της μικράς θυγατρός του πρώτου, αποτεφρώσασα ολόκληρον το κτήριον. Αι ζημίαι ανέρχονται εις 11.000 δραχμάς.

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ οι Δημ. και Κωνστ. Καρελάς, κάτοικοι Κεφαληνού της Μεσσήνης, κατηγορούμενοι επί ληστεία κατά του Ι. Μπολοφούτα.

ΤΟ Υπουργείον των Εσωτερικών ενέκρινε την εισαγωγήν εις το φρενοκομείον Κερκύρας των εν Μεσσήνη διαμενόντων φρενοπαθών Μουρδουκούτα και Χρυσούλη και διέταξε την εις Κέρκυραν μεταφοράν αυτών φροντίδι της Αστυνομίας.

ΕΚΤΙΘΕΤΑΙ εις μειοδοτικήν δημοπρασίαν ενταύθα την 30 τρέχοντος μηνός η ανακατασκευή της γεφύρας Σελινούντος επί της οδού Πύργου – Ανδριτσαίνης. Η δαπάνη προϋεπελογίσθη εις 36.000 δραχμάς.***    BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ :
~ http://www.youtube.com/stamos01 , =2004  video.-
~ http://www.youtube.com/stamatios01 , =232 video.-
~
http://www.youtube.com/vlasiskal , = 350 video.-


~***   ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ   ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  2012  :
~** http://snsarfara.blogspot.gr/2012/08/1-2012.html , Μεσσηνιακά   και  Άλλα  στην ενημέρωση     Σάββατο  1   Σεπτεμβρίου   2012 .-
~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2012/09/02-2012.html , Κυριακάτικο αγιάζι στην ενημέρωση Κυριακή 02  Σεπτεμβρίου 2012 .-
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2012/09/13-2012.html , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ  ΣΤΗΝ  ΕΛΛΑΔΑ  Πέμπτη  13  Σεπτεμβρίου  2012  .-
~** http://stamos-dynami.blogspot.gr/2012/09/13-2012.html , ΖΗΣΕ  ΤΗΝ  ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ  Πέμπτη  13  Σεπτεμβρίου  2012 .- ~** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/09/14-2012.html , ΖΗΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012 .-
~** http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2012/09/14-2012.html  , ΒΛΕΠΟΥΜΕ  ΕΛΛΑΔΑ  ΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ Παρασκευή 14  Σεπτεμβρίου  2012 .-
~** http://snsarfara.blogspot.gr/2012/09/14-2012.html , Μεσσηνιακά   και  Άλλα  στην ενημέρωση  , ΖΗΣΕ την Ελλάδα ,  Παρασκευή  14  Σεπτεμβρίου 2012 .-
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2012/09/menoyme-15-2012.html , MENOYME ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ  Σάββατο  15 Σεπτεμβρίου   2012 .-
~**  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/09/16-2012.html   , ΖΗΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012 .-
~** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2012/09/16-2012.html  , Μεσσηνιακά και Άλλα στην ενημέρωση Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012 .-
~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2012/09/17-2012.html , ΖΗΣΕ  ΤΗΝ  ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Δευτέρα  17  Σεπτεμβρίου  2012.-
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2012/09/18-2012.html , ΖΗΣΕ  ΤΗΝ  ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Τρίτη 18  Σεπτεμβρίου  2012 .-
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2012/09/19-2012.html , Μεσσηνιακά   και  Άλλα  στην ενημέρωση    Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου   2012 ,  ΖΗΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ : Το  γάλα  είναι το αίμα της ζωής μας , η Ελλάδα  είναι  η  αναπνοή μας !!!
 ~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2012/09/blog-post.html , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα ΔΕΙΤΕ και ΖΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ 20/09/2012 .-
~** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/09/21-2012-2012-p1010746.html  , ΜΕΝΟΥΜΕ   ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ  ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ  ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣΠαρασκευή  21 Σεπτεμβρίου  2012  : Στο αγιάζι της ενημέρωσης .- ~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/09/21-2012.html Στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/09/22-2012.html , Μένουμε  Και  Βλέπουμε  Ελλάδα  Σαββάτο 22 Σεπτεμβρίου  2012 .-     
 ~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/09/blog-post.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012 .-
  ~**  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/09/23-2012-1.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012 .-
~**  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/09/24-2012.html , Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2012 , Μένουμε  ζούμε και  βλέπουμε Ελλάδα.-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/09/24-2012.html , Στο  αγιάζι της ενημέρωσης  Μεσηηνιακά  και  Άλλα  : Δευτέρα  24 Σεπτεμβρίου  2012 .- 
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/09/25-2012.html , Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2012 , Στο  αγιάζι της ενημέρωσης  ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  και  άλλα
~**  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/09/26-2012-1092012-binteo.html , ΜΕΝΟΥΜΕ  ΚΑΙ  ΒΛΕΠΟΥΜΕ  ΕΛΛΑΔΑ :Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου  2012 , ΔΙΑΚΟΠΕΣ  ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ !!
~**  Διαβαίνοντας  στις χαμένες πατρίδες Πέμπτη  27  Σεπτεμβρίου  2012 (Video ) , ΜΕΝΟΥΜΕ  ΚΑΙ  ΒΛΕΠΟΥΜΕ  ΕΛΛΑΔΑ : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/09/27-2012-video-2012-p1010810.html ,.-
~**
**

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου