Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2012

Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα 12 Ιουλίου 2012

Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα  12 Ιουλίου 2012 :
Το ποντικάκι  μας ενημερώνει ! :
**

~** Ανήλικη κατήγγειλε ότι τη βίασαν δύο φίλοι της

 Μία νέα καταγγελία για βιασμό, αυτή την φορά μία 14χρονης, ερευνούν οι αστυνομικές αρχές των Χανίων.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η ανήλικη κατήγγειλε σήμερα στην αστυνομία ότι το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, ενώ διασκέδαζε με δύο νεαρούς, οι τελευταίοι την ανάγκασαν να έρθει σε συνουσία μαζί τους.
Η κοπέλα μάλιστα κατονόμασε και τους φερόμενους ως δράστες, οι οποίοι ωστόσο δεν συνελήφθησαν. Την περίεργη αυτή υπόθεση ερευνά η Ασφάλεια Χανίων.
Σε βάρος και των δύο ατόμων, ηλικίας 18 ετών, σχηματίσθηκε δικογραφία, ενώ παραγγέλθηκε ιατροδικαστική εξέταση για την 14χρονη, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν ίχνη βιασμού.  Πηγή:cretalive.gr

~**Πνιγμοί σε Βούλα και Ραφήνα

 Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε 77χρονος από τη θαλάσσια περιοχή Β ακτή Βούλας. Ο 77χρονος διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Ασκληπίειο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.
Προανάκριση διενεργείται από το ΣΤ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.
Αλλά και στη Ραφήνα νεκρή ανασύρθηκε 72χρονη από τη θαλάσσια περιοχή Πανόραμα. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας
~** Πάει και το 12%; - Διυπουργική για "κόψιμο" μισθών:
To τέλος των ψευδαισθήσεων και για τους μισθούς των ενστόλων - στρατιωτικών και αστυνομικών; Αύριο "κληρώνει" φαίνεται για το ειδικό μισθολόγιο (περιλαμβάνονται σε αυτό, βέβαια, και δικαστικοί, ιερείς κλπ), καθώς ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας συγκαλεί ευρεία διυπουργική σύσκεψη για "περαιτέρω περιστολή των δαπανών".
Και όταν λέμε "περαιτέρω περιστολή δαπανών" εννούμε αυτό που όλοι εύκολα αντιλαμβάνονται: Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Μνημόνιο, οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης στον τομέα των δαπανών πρέπει να οδηγήσουν σε εξοικονόμηση 11,7 δισ. ευρώ τη διετία 2013- 2014.
Οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις θα συμπεριληφθούν στο νέο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο, το οποίο αναμένεται να είναι έτοιμο τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.
Παράλληλα, η κυβέρνηση προετοιμάζεται για ισοδύναμα μέτρα, τα οποία θα προτείνει στην τρόικα, αλλά και για πρόσθετες παρεμβάσεις φέτος, στην περίπτωση που οι εκπρόσωποι των δανειστών εμμείνουν στην πλήρη κάλυψη των αποκλίσεων του προϋπολογισμού.
Στην αυριανή ευρεία διυπουργική σύσκεψη θα μετάσχουν, οι υπουργοί:
·        Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και Αναπληρωτής Υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας
·        Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος
·        Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης
·        Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Αντώνης Μανιτάκης
·        Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστής Χατζηδάκης
·        Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος
·        Υγείας Ανδρέας Λυκουρέτζος
·        Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Αντώνης Ρουπακιώτης
·        και ο Υφυπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Νίκος Παναγιωτόπουλος
~** «ΕΞΑΦΑΝΙΣΑΝ» ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ!:
~ Ούτε μία φορά δεν αναφέρεται το όνομα Θεοτόκος ή Παναγία ή Μητέρα του Θεού στα νέα προγράμματα σπουδών για τα Θρησκευτικά στο Γυμνάσιο.Οι «σύγχρονοι»Θεολόγοι που τα συνέταξαν θεωρούν προφανώς αρκετή την αναφορά στο.πρόσωπο της Θεοτόκου στις πρώτες τάξεις του Δημοτικού σχολείου, όπου μεταξύ άλλων εξετάζουν τη θεματική ενότητα «Η Παναγία στο Κοράνι» (Δ΄ τάξη Δημοτικού). Και στις τρεις τάξεις του Γυμνασίου, σύμφωνα με το πρόγραμμα σπουδών που το Υπουργείο ετοιμάζεται να εφαρμόσει από την επόμενη σχολική χρονιά, η Θεοτόκος απουσιάζει!
Μέχρι σήμερα η Καινή Διαθήκη διδάσκεται στους μαθητές της Β΄ τάξης του Γυμνασίου. Ξεκινώντας από τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και φτάνοντας μέχρι την Ανάληψη του Κυρίου μελετώνται όλα τα σημαντικά γεγονότα της Θείας Οικονομίας, η διδασκαλία, οι παραβολές και τα θαύματα του Χριστού με τη χρήση μεταφρασμένων περικοπών της Καινής Διαθήκης...
Το θρησκευτικό μάθημα στην τάξη αυτή δεν είναι μόνο εύληπτο για τους μαθητές αλλά και ουσιαστικό για την θεολογική τους συγκρότηση.
Με το νέο πρόγραμμα σπουδών η σε βάθος μελέτη της Καινής Διαθήκης παύει πλέον να υπάρχει. Διατηρείται μόνο μια μικρή αναφορά σε λίγα θαύματα και διδασκαλίες του Χριστού σε μια ενότητα για την οποία αφιερώνονται μόλις τέσσερα δίωρα. Στην ίδια αυτή ενότητα εξετάζεται και «Ο Ιησούς Χριστός στο Κοράνι και στη λογοτεχνία του Ισλάμ», ενώ στις δραστηριότητες προτείνεται η επεξεργασία των απόψεων «ενός Εβραίου (π.χ. Μπούμπερ), ενός Ινδουϊστή (π.χ. Γκάντι) και ενός αγνωστικιστή (π.χ. Μαρσέλ Μαρσώ) για τον Ιησού».
Το περιεχόμενο του μαθήματος Θρησκευτικών που προτείνεται με το νέο πρόγραμμα σπουδών για τη Β΄ Γυμνασίου εξετάζει επίσης την προβληματική «Εμείς και οι "άλλοι"» που μελετά «το πρόβλημα της ετερότητας σήμερα» και έχει μεταξύ άλλων δραστηριοτήτων την ομαδοσυγκεντρωτική διδασκαλία «Οι Έλληνες δίπλα στους Εβραίους συμπατριώτες τους» και «Εβραίοι ειρηνιστές για τα δικαιώματα των Παλαιστινίων».
Πέντε δίωρα αφιερώνονται στο κεφάλαιο «Διάσπαση και αντιπαλότητα στις θρησκείες» όπου στα βασικά θέματα περιέχονται «Χριστιανοί που διώκουν Χριστιανούς», αναφορά στο Σχίσμα και «τα τραύματα του σώματος της Εκκλησίας».
Σε μια τέτοια ενότητα δεν θα μπορούσε να απουσιάζει αναφορά στο «ρόλο των θρησκειών, του πολιτισμού, του διαθρησκειακού και διαπολιτισμικού διαλόγου στη διαφύλαξη της ειρήνης».
Αναφέρθηκαν μόνο μερικά από τα περιεχόμενα στο νέο μάθημα Θρησκευτικών που ετοιμάζεται για τη Β΄ τάξη Γυμνασίου. Η Καινή Διαθήκη δεν αποτελεί πλέον κεντρικό άξονα του μαθήματος αλλά εξετάζεται μόνο ακροθιγώς ως ένα ιερό βιβλίο που μας δίνει κάποιες πληροφορίες για το Χριστό, κατά τον τρόπο που το Κοράνι μιλάει για τον Αλλάχ. Αποκάλυψη Θεού και σχέδιο της Θείας Οικονομίας παραχωρούν τη θέση τους σε μελέτη θρησκειών και φιλοσοφικές αναζητήσεις γύρω από τις θρησκείες, την αντιπαλότητα και τη σχέση μεταξύ αυτών.
Η «θεολογία της ετερότητας» που γέννησε η νεωτεριστική ελληνική ψευτοθεολογική διανόηση, οι διαθρησκειακοί και διαχριστιανικοί διάλογοι όπως αυτοί που καθημερινά διεξάγουν οι Οικουμενιστές γίνονται τώρα αντικείμενο μελέτης για τους μαθητές της Β΄ τάξης Γυμνασίου.
~** Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ .. έχει την πιο μακρά ιστορία από τις Ευρωπαϊκές γλώσσες. Αυτό καταμαρτυρείται από επιγραφές που έχουν βρεθεί στην ελληνική γη και που χρονολογούνται από τη δεύτερη χιλιετία π.Χ καθώς και από λογοτεχνικά κείμενα τα οποία είναι 2500 χρόνων. Όλες οι τέχνες και οι επιστήμες γεννήθηκαν και αναπτύχθηκαν κάνοντας χρήση της γλώσσας αυτής. Τα πρώτα κείμενα Μαθηματικών, Φυσικής, Αστρονομίας, Νομικής, Ιατρικής, Ιστορίας, Γαστρονομίας κ.α. γράφτηκαν στη γλώσσα αυτή. Τα πρώτα θεατρικά έργα, κωμωδίες και τραγωδίες, τα έργα του Ομήρου, η Καινή Διαθήκη, καθώς και Βυζαντινά λογοτεχνικά έργα έχουν γραφτεί στην ελληνική γλώσσα. Η πρώτη εγκυκλοπαίδεια γράφτηκε στην ελληνική γλώσσα.
Το πλέον αξιοσημείωτο γεγονός πάντως είναι ότι το 1100 π.Χ. οι Έλληνες είχαν τη μεγαλοφυή ιδέα να δημιουργήσουν κάποια γραπτά σύμβολα κάθε ένα από τα οποία να αντιπροσωπεύει μόνο ένα φθόγγο (σε αντίθεση με το Φοινικικό αλφάβητο που ήταν συμφωνικό/ φθογγογραφικό). Αυτή η μία προς μία αναλογία γραμμάτων και φθόγγων άλλαξε το ρου της ιστορίας αφού η εφαρμογή της ιδέας αυτής αποτελεί αυτό που ονομάστηκε 'αλφάβητο'. Στην αρχή έγραφαν μόνο με κεφαλαία γράμματα, χωρίς κενά ανάμεσα στις λέξεις και δεξιόστροφα. Αυτό όμως τον 5ο π.Χ. αιώνα έδωσε τη θέση του στον αριστερόστροφο τρόπο γραφής. Έτσι, παρουσιάστηκε το πρώτο αλφάβητο, το οποίο χρησιμοποιήθηκε στη συνέχεια από τους Ρωμαίους από τους οποίους και πέρασε σχεδόν σε ολόκληρο τον κόσμο. Όλα τα Ευρωπαϊκά αλφάβητα είναι παραλλαγές του ελληνικού αλφαβήτου.
Η Ελληνική γλώσσα είναι μια από τις ελάχιστες στον κόσμο που παρουσιάζει ομοιογενή εξέλιξη και αποτελεί φαινόμενο σπάνιο στη γλωσσολογική ιστορία του ανθρώπινου γένους διότι ομιλείται επί χιλιάδες χρόνια χωρίς διακοπή. Η σύγχρονη ελληνική γλώσσα διατηρεί την αρχαία γραφή και ορθογραφία των λέξεων και το 75% του λεξιλογίου της βασίζεται στην αρχαία ελληνική γλώσσα. Είναι μια γλώσσα με μοναδικές αρετές: διαθέτει εκφραστικότητα, ευλυγισία, δύναμη συνθετική και ικανότητα παραγωγική ώστε ανάλογα με τις ανάγκες να παράγει και να συνθέτει νέες λέξεις.
Όλες οι γλώσσες χρησιμοποιούν λέξεις άλλων γλωσσών. Η ελληνική γλώσσα επέδρασε στη διαμόρφωση των γλωσσών πολλών λαών. Η Αγγλική γλώσσα, για παράδειγμα, χρησιμοποιεί σήμερα πάνω από 50.000 λέξεις Ελληνικής προέλευσης.
~*** Γαλλοβρετανικό σχέδιο για Συρία στον ΟΗΕ - Απειλούν με πόλεμο:
~ Η Βρετανία και η Γαλλία είναι έτοιμες για μια διπλωματική αντεπίθεση στη Ρωσία, καταθέτοντας δικό τους σχέδιο απόφασης μετά την ενημέρωση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ από τον κοινό ειδικό απεσταλμένο του οργανισμού και του Αραβικού Συνδέσμου Κόφι Άναν που βρίσκεται σε εξέλιξη, είπαν διπλωμάτες.
Το διχασμένο 15μελές συμβούλιο πρέπει να αποφασίσει σχετικά με το μέλλον της αποστολής των στρατιωτικών παρατηρητών του ΟΗΕ στη Συρία, που είναι γνωστή ως UNSMIS, πριν από την 20ή Ιουλίου, όταν λήγει η περίοδος της εντολής του, που διαρκούσε 90 ημέρες. Το ΣΑ είχε αποφασίσει την ανάπτυξη των 300 άοπλων στρατιωτικών παρατηρητών στη Συρία για την επιτήρηση της εκεχειρίας, που δεν διήρκεσε, στο πλαίσιο του σχεδίου του Άναν για την ειρήνευση στη Συρία.
Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν έχει προτείνει να μετατοπιστεί η έμφαση σε ό,τι αφορά το έργο της UNSMIS από το ρόλο των στρατιωτικών παρατηρητών σε αυτόν μιας αποστολής που θα συμβάλλει στην επίτευξη μιας πολιτικής λύσης και θα επιβλέπει τη συμμόρφωση των δύο πλευρών σε ζητήματα όπως η τήρηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ακόμα, πρότεινε η αποστολή, η οποία είχε διακόψει το έργο της την 16η Ιουνίου λόγω της κλιμακούμενης βίας, να μειωθεί σε μέγεθος, στους περίπου 100 άνδρες, και να αναδιπλωθεί.
«Έχουμε έτοιμα διάφορα σχέδια αλλά θα εξετάσουμε ποιο ακριβώς κείμενο να διανείμουμε βάσει της ενημέρωσης από τον κ. Άναν», είπε ο πρεσβευτής της Βρετανίας στον ΟΗΕ, Μαρκ Λάιαλ Γκραντ.
«Το ζήτημα της παράτασης της εντολής (της αποστολής) δεν μπορεί να τεθεί υπό εξέταση ώσπου να γνωρίζουμε ποιο θα είναι το ευρύτερο πλαίσιο και το ευρύτερο σχέδιο και σε αυτό το ευρύτερο πλαίσιο ποιος θα μπορούσε να είναι ο μελλοντικός ρόλος της UNSMIS», είπε ο Λάιαλ Γκραντ.
Οι δυνάμεις του Άσαντ έχουν σκοτώσει πάνω από 15.000 ανθρώπους στην διάρκεια των επιχειρήσεων καταστολής σε βάρος των διαδηλωτών και των ανταρτών που μετέχουν στον ξεσηκωμό εναντίον του Άσαντ από τον Μάρτιο του 2011, σύμφωνα με τη συριακή αντιπολίτευση και δυτικούς ηγέτες. Η Δαμασκός λέει ότι αντάρτες έχουν σκοτώσει χιλιάδες άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας και του στρατού.
Η Ρωσία υπέβαλε ένα σχέδιο απόφασης χθες που προβλέπει την παράταση της εντολής της αποστολής του ΟΗΕ για τρεις μήνες. Το σχέδιο δεν ικανοποιεί τις Ηνωμένες Πολιτείες και τις Ευρωπαϊκές χώρες, που αξιώνουν να υιοθετηθεί από το ΣΑ μια απόφαση που θα αναφέρεται ρητώς στο Κεφάλαιο 7 του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ, ώστε να προβλέπει τόσο σκληρότερες διπλωματικές και οικονομικές κυρώσεις όσο και την πιθανή ανάληψη στρατιωτικής δράσης.
Αμερικανοί αξιωματούχοι λένε ότι μιλούν περί κυρώσεων και όχι για στρατιωτική δράση.
«Νομίζουμε ότι είναι λάθος να επικεντρωνόμαστε αποκλειστικά και μόνο στην UNSMIS μεμονωμένα. Θέλουμε να υπάρξει συμμόρφωση με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας. Θέλουμε να δούμε να σταματά η χρήση βαρέων όπλων και θέλουμε να δούμε την αξιοποίηση της εργαλειοθήκης μας», δήλωσε ο πρεσβευτής της Γερμανίας Πέτερ Βίτιγκ νωρίτερα σήμερα.
Ωστόσο η Ρωσία και η Κίνα, που έχουν ασκήσει βέτο σε προηγούμενα σχέδια απόφασης για τη Συρία, είναι απίθανο να υποστηρίξουν μια απόφαση που θα προβλέπει κυρώσεις ή και καταφυγή στη βία.
«Θα υποστηρίξουμε την παράταση (της εντολής της UNSMIS)», είπε ο πρεσβευτής της Κίνας Λι Μπαοντόνγκ.
Στο μεταξύ ο Άναν ήλθε σε διαφωνία με τις δυτικές δυνάμεις χθες, επιμένοντας ότι το Ιράν, το οποίο υποστηρίζει τον Άσαντ, έχει έναν ρόλο να διαδραματίσει στην προσπάθεια επανέναρξης της προσπάθειας να υπάρξει ειρήνευση και πολιτική μετάβαση στη χώρα.Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
~** ΣΤΟ ΦΟΥΛ Η ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ!:
Η πρώτη μέρα των πράσινων στην Αυστρία δεν ήταν καθόλου χαλαρή, η προπόνηση ήταν σε δυνατό επίπεδο...
Ειδικά η πρωινή προπόνηση τα είχε όλα σε φουλ ρυθμό, τρέξιμο, δυνατά παρκαρίσματα, ασκήσεις με ή χωρίς μπάλα και τακτική.
Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα ξέρει πολύ καλά πως δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, η ομάδα από νωρίς(προς τέλος Ιουλίου) δίνει τον πρώτο επίσημο αγώνα για τα προκριματικά του Τσαμπιονς Λιγκ, στόχος που πρέπει να επιτευχθεί με επιτυχία!
Το απόγευμα η προπόνηση ήταν σε πιο χαλαρό ρυθμό, ο Πορτογάλος είχε τετ α τετ με τους παίχτες και κυρίως με τους ξένους, τους ζητούσε τι θέλει από αυτούς στο παιχνίδι σε συνδυασμό και με τους υπόλοιπους, αυτό θα βοηθήσει τους νέους να εγκλιματισθούν πιο γρήγορα.
~** Η ώρα του εισαγγελέα για την οικογένεια Papandreou :
Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση των CDS, των ασφαλίστρων κινδύνου σε περίπτωση χρεοκοπίας μιας χώρας μέλους της ευρωζώνης, εν προκειμένω της Ελλάδας, μετά την παραγγελία του οικονομικού εισαγγελέα, Γρηγόρη Πεπόνη, για τη διενέργεια συμπληρωματικής έρευνας με στόχο να διερευνηθούν πλήρως οι καταγγελίες για ύπαρξη εσωτερικής πληροφόρησης αλλά και ο ρόλος του Αντρίκου Παπανδρέου αδελφού του τέως πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου!
Η διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεση, που απασχόλησε την Δικαιοσύνη επί μακρόν, βρίσκονταν στο στάδιο κατά το οποίο εκκρεμούσε η απόφαση του κ. Πεπόνη για το αν θα πρέπει η όχι η σχετική δικογραφία να τεθεί στο αρχείο.
Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Α. Κορέας που χειρίστηκε την προκαταρκτική εξέταση έχει καταθέσει πόρισμα ζητώντας να τεθεί μέρος της υπόθεσης στο αρχείο και συγκεκριμένα το σκέλος εκείνο που αφορά στις καταγγελίες περί ενδεχόμενης εμπλοκής του Αντρίκου Παπανδρέου σε κερδοσκοπικά παιχνίδια σε βάρος της Ελλάδας. Επί αυτού του πορίσματος αναμένονταν η πρόταση του κ. Πεπόνη ο όποιος τελικά ζήτησε να διαταχθεί περαιτέρω έρευνα.
Ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης δείχνει να θέλει να τραβήξει την υπόθεση των CDS μέχρι το τέλος, φυσικά αν αποδειχθεί εμπλοκή του Αντρίκου Παπανδρέου, αυτόματα προκύπτει εμπλοκή και για τον Γιώργο Παπανδρέου, όπως και για την παρέα του στο υπουργείο οικονομικών τον κ.Παπακωνσταντίνου.
Να θυμήσουμε ότι η ιστορία αυτή ξεκίνησε με κίνδυνο πολιτικού κόστους από τον Πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο ο οποίος μόνος εναντίον όλων (συμπεριλαμβανομένου και των ΜΜΕ) προχώρησε σε αποκαλύψεις για το ρόλο του αδελφού του πρώην (αλλά πανίσχυρου τότε) πρωθυπουργού στην αγορά "στοιχημάτων" τα περιβόητα CDS, εις βάρος της χώρας.
Θα υπενθυμίσουμε ότι η εσωτερική πληροφόρηση στη Μητρίδα τους Αμερική αποτελεί ποινικό αδίκημα.
~**Επέστρεψε η ελονοσία, σε επικινδυνότητα η Μεσσηνία
ImageΜεταδίδεται από θηλυκά κουνούπια, άλλος ο ιός του Νείλου
*Ελέγχους σε κατοίκους του Μαραθώνα πραγματοποιεί προληπτικά το ΚΕΕΛΠΝΟ, έπειτα από την εμφάνιση κρούσματος ελονοσίας στην περιοχή, και παραμένει σε επιφυλακή για επανεμφάνιση της νόσου σε άλλες περιοχές «υψηλού κινδύνου». Φορείς της παρασιτικής ασθένειας είναι τα κουνούπια, στα οποία αποδίδoνται και τα πρώτα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου στην Αττική.
Το ΚΕΕΛΠΝΟ συνιστά στους πολίτες να μην αφήνουν στάσιμα νερά, όπου πολλαπλασιάζονται τα κουνούπια, και να χρησιμοποιούν σήτες και εντομοαπωθητικά.
Η ελονοσία εκριζώθηκε από την Ελλάδα το 1974. Από τότε και μέχρι το 2011 καταγράφονταν στην Ελλάδα περίπου 30-50 κρούσματα ετησίως, τα οποία όμως αφορούσαν άτομα που είχαν ταξιδέψει σε χώρες που ενδημεί η νόσος.
Η κατάσταση άλλαξε πέρυσι με την καταγραφή 40 κρουσμάτων που αποδόθηκαν σε εγχώρια μετάδοση: Δύο στην Ανατολική Αττική, δύο στην Εύβοια, από ένα σε Βοιωτία και Λάρισα και 34 στο δήμο Ευρώτα του Νομού Λακωνίας.
Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε στα τέλη Ιουνίου το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, οι περιοχές υψηλού κινδύνου είναι:
Επίπεδο επικινδυνότητας 3 (μέγιστος σχετικός κίνδυνος): Δήμος Ευρώτα Νομού Λακωνίας
Επίπεδο επικινδυνότητας 2: Δήμος Ορχομενού και Δήμος Θήβας Βοιωτίας, Δήμος Χαλκιδέων Εύβοιας, Δήμος Μαραθώνα και Δήμος Σαρωνικού Ανατολικής Αττικής, Δήμος Αγιάς Λάρισας.
Επίπεδο επικινδυνότητας 1: Νομοί Ηλείας, Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, Μεσσηνίας, Αργολίδας, Κορινθίας και Έβρου.
Το ΚΕΕΛΠΝΟ βρίσκεται σε επιφυλακή, προκειμένου να αποτραπεί μόνιμη επανεγκατάσταση της ασθένειας στην Ελλάδα, διαβεβαιώνει πάντως ότι η κατάσταση δεν είναι τόσο σοβαρή, ώστε να δικαιολογείται λήψη μέτρων από τους ταξιδιώτες που ταξιδεύουν στην Ελλάδα.
~ Συμπτώματα
Τα κύρια και πιο συνηθισμένα συμπτώματα της ελονοσίας είναι: υψηλός πυρετός με ρίγη, εφίδρωση, κεφαλαλγία, μυαλγία και γενική αδιαθεσία. Ο πυρετός εμφανίζεται κάθε δεύτερη (τριταίος) ή κάθε τρίτη μέρα (τεταρταίος).
Άλλα συμπτώματα που μπορούν, επίσης, να εμφανιστούν είναι ναυτία, διάρροια και έμετος. Επιπλέον, σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να εκδηλωθεί αναιμία και ίκτερος (κίτρινη χροιά των ματιών, του δέρματος και των βλεννογόνων) εξαιτίας της καταστροφής των ερυθρών αιμοσφαιρίων του αίματος.
Αν δε δοθεί η κατάλληλη θεραπεία, σε σοβαρές μορφές της νόσου μπορεί να παρουσιαστούν νευρολογικά συμπτώματα, νεφρική ή αναπνευστική ανεπάρκεια.
~ Έλεγχοι σε περιοχές κρουσμάτων
Σε περίπτωση εντοπισμού κρουσμάτων, το ΚΕΕΛΠΝΟ πραγματοποιεί ελέγχους σε όλα τα σπίτια που βρίσκονται σε ακτίνα 150 μέτρων και εξετάζει όλους τους μετανάστες που προέρχονται από χώρες όπου ενδημεί η ελονοσία -η παράνομη μετανάστευση πιστεύεται ότι ήταν βασικός παράγοντας για την επανεμφάνιση της νόσου στην Ελλάδα.
Το πρώτο περιστατικό για φέτος αφορούσε έναν 78χρονο Έλληνα, κάτοικο Μενιδίου, ο οποίος πιστεύεται ότι κόλλησε την ασθένεια από δάγκωμα κουνουπιού στο εξοχικό του στον Μαραθώνα. Ακολούθησαν εξετάσεις για συμπτώματα σε 163 άτομα στον Μαραθώνα, από τα οποία τα 140 ήταν Έλληνες, καθώς και προσυμπτωματικός έλεγχος σε όλους τους μετανάστες από ενδημικές χώρες που κατοικούν στην περιοχή.
Η ελονοσία προκαλείται από μικροσκοπικά παράσιτα του γένους Plasmodium τα οποία μεταδίδονται στον άνθρωπο αποκλειστικά από θηλυκά κουνούπια του γένους Anopheles. Αυτό σημαίνει ότι δε μεταδίδεται από το ασιατικό κουνούπι-τίγρη Aedes albopictus, το οποίο φαίνεται ότι έχει πια εγκατασταθεί στην Ελλάδα. Το Α.albobictus μεταδίδει πάντως τον ιό του Δυτικού Νείλου, ο οποίος μπορεί να προκαλέσει εγκεφαλίτιδα, καθώς και τον ιό του πυρετού τσικουνγκούνια, ο οποίος έχει προκαλέσει επιδημίες στην Ιταλία και την Τουρκία.
ΠΗΓΗ: ΒΗΜΑ ON LINE

*** Φεστιβάλ Χορού
ImageΠρεμιέρα με το «Panorama» του Ντεκουφλέ
* Με το «Panorama» του διάσημου Γάλλου καλλιτέχνη Φιλίπ Ντεκουφλέ ανοίγει απόψε στις 10.00, στο αμφιθέατρο του Κάστρου, το 18ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας. Μέχρι τις 19 Ιουλίου, από τις σκηνές του Κάστρου και του ΔΗΠΕΘΕΚ, θα περάσουν οκτώ διαφορετικά συγκροτήματα, με στόχο την ψυχαγωγία και τον προβληματισμό, αλλά και με μια διάθεση αισιοδοξίας απέναντι στη σημερινή δύσκολη καθημερινότητα.
Για μια πολιτιστική διοργάνωση υψηλού επιπέδου που αποτελεί σημείο αναφοράς παγκοσμίως, μίλησε κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της κοινωφελούς επιχείρησης «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας, Νίκος Μπασακίδης, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ένταξή της στο ΕΣΠΑ την επόμενη τριετία με χρηματοδότηση 1 εκ. ευρώ.
Στους 100 σπουδαστές χορού και νέους δημιουργούς, που βρίσκονται από χθες στην Καλαμάτα, προκειμένου να παρακολουθήσουν τα σεμινάρια και εργαστήρια του Φεστιβάλ, αναφέρθηκε η καλλιτεχνική του διευθύντρια, Βίκυ Μαραγκοπούλου, μεταξύ άλλων. Για το φετινό πρόγραμμα, είπε ότι η μεγάλη προσπάθεια που έγινε ήταν οι αναγκαίες περικοπές να μη βλάψουν την ποιότητά του, ενώ πρόσθεσε ότι, παρά την κρίση, η προπώληση εισιτηρίων πηγαίνει το ίδιο καλά με την περσινή χρονιά.
~ Οι παραστάσεις
Το «Panorama», που θα επαναληφθεί αύριο, επίσης στις 10.00 μ.μ. στο Κάστρο, περιλαμβάνει τις καλύτερες στιγμές από το πλούσιο και εντυπωσιακό 30χρονο έργο του Φιλίπ Ντεκουφλέ, ο οποίος συμμετέχει με παράστασή του για τρίτη φορά στο Φεστιβάλ της Καλαμάτας. Παράξενα πλάσματα που ξεφυτρώνουν στη σκηνή ή ίπτανται, ενθουσιασμός για τις παλιές αναζητήσεις της κινούμενης εικόνας, τις πρώτες μέρες του κινηματογράφου, αλλά και για το τσίρκο των ακροβατών και των κλόουν, είναι το σύμπαν του ευρηματικού χορογράφου. Το έργο παρουσιάστηκε πρόσφατα στο Παρίσι.
Το υπόλοιπο πρόγραμμα του Φεστιβάλ έχει ως εξής:
«Press» του Γάλλου Πιερ Ριγκάλ. Σάββατο 14/7 - 21.00, Κυριακή 15/7 - 20.00, Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο.
«Exit/Exist» του Νοτιοαφρικανού Γκρέγκορυ Μακόμα. Κυριακή 15/7 - 22.00, αμφιθέατρο Κάστρου.
«Τune In» της Κύπριας Λίας Χαράκη και «Autogoal» της Σοφίας Μαυραγάνη. Δευτέρα 16/7 - 21.00, Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο.
«Α-Μ Ι» της Μαριέλας Νέστορα. Τετάρτη 18/7 - 22.00, Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο.
«Trio A» της Υβόν Ράινερ. Πέμπτη 19/7 - 20.00, Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο.
«Era poVera» της Πατρίσια Απέργη. Πέμπτη 19/7 - 22.00, αμφιθέατρο Κάστρου.
~ Εισιτήρια
Η προπώληση γίνεται 10.00 με 13.00 και 18.30 με 21.00 καθημερινά (εκτός Κυριακής και απογεύματος Σαββάτου) στο Πνευματικό Κέντρο.
Τιμές:
20 και 12 ευρώ (μειωμένο/φοιτητικό και β΄ ζώνη περιορισμένης ορατότητας) για όλες τις παραστάσεις στο αμφιθέατρο του Κάστρου.
15 και 12 ευρώ (μειωμένο/φοιτητικό) για όλες τις παραστάσεις στο ΔΗΠΕΘΕΚ, εκτός από τις παραστάσεις «Yelp Dance Co. - Μαριέλα Νέστορα - ΑΜ-Ι» και «Yvonne Rainer: Trio A και άλλες χορογραφίες με την Pat Catterson»: 10 και 8 ευρώ (μειωμένο/φοιτητικό).
~ Παράλληλες εκδηλώσεις
(με ελεύθερη είσοδο)
• 14/7 - 22:30 και 16/7 - 22:30, πίσω όψη Μεγάρου Χορού
Retouramont, Fabrice Guillot
Η μετάλλαξη του δημόσιου χώρου σε ποιητικό σημείο συνάντησης κοινού και ερμηνευτών είναι το στοίχημα που βάζει η γαλλική ομάδα Retouramont με την παράστασή της Cette immense intimite, όπου μια χορεύτρια θα εκτελέσει το σόλο της αιωρούμενη μπροστά στην πρόσοψη ενός κτηρίου. Η πρόσοψη λειτουργεί σαν μια τεράστια επιφάνεια προβολής, στην οποία οι κινήσεις της χορεύτριας προβάλλονται διογκωμένες σαν η ίδια να προσπαθεί ν’ αγγίξει το άπειρο.
• 17/7 - 20:00, Παραλία, τέρμα Ναυαρίνου
Bραδιά αυτοσχεδιασμού με συμμετοχή πολλών καλλιτεχνών
Το DOBEDOBEDO είναι μια πρωτότυπη ιδέα της Τζένης Αργυρίου (ομάδα amorphy) και της Σοφίας Μαυραγάνη (ομάδα fingersix). Είναι ένα πλαίσιο συνθηκών, κάτι σαν παιχνίδι με κανόνες, στο οποίο καλλιτέχνες διαφορετικής τεχνικής, ηλικίας, αισθητικής και εμπειρίας προσκαλούνται να συνευρεθούν επί σκηνής. Για πρώτη φορά το DOBEDOBEDO θα γίνει σε ανοιχτό χώρο, πάνω στην άμμο.
• 17/7 - 22:30, Ζουμπούλειο Μέγαρο
«Ένα δισάκι ιστορίες γεμάτο»
Αφήγηση παραμυθιών για μεγάλους και μικρούς, με τη Λίλλυ Τριαντάρη, στην αυλή της Δημοτικής Σχολής Χορού.
• 18/7 - 20.00, Γυμνάσιο Παραλίας
Παρουσίαση Εργαστηρίου Χορογραφίας της Pat Catterson
Την τελευταία μέρα του Εργαστηρίου Χορογραφίας της Πατ Κάττερσον, και αφού έχουν εμβαθύνει στις φιλοσοφικές, κινησιολογικές και ιστορικές αναφορές του Trio A, οι συμμετέχοντες θα παρουσιάσουν στο κοινό τις χορογραφικές συνθέσεις τους εμπνευσμένες από το Trio A και τον τρόπο σκέψης της Υβόν Ράινερ.
• 13, 14 και 16/7 - 20.00, Λιμάνι Καλαμάτας - Προκυμαία
Βραδιά χιπ - χοπ: Χορεύοντας με τους Β-Twins
Η Παραλία της Καλαμάτας, σημείο αναφοράς της πόλης, θα ζωντανέψει με μια χορευτική βραδιά χιπ-χοπ από τους B-TWINS. Το φοβερό δίδυμο, τα αδέλφια Άντυ και Άρντυ, με τις πιο σημαντικές διακρίσεις στα πρωταθλήματα μπρέικντανς, επανέρχονται στην Καλαμάτα για τρεις συναντήσεις με το κοινό της. Καθώς θα δείχνουν φιγούρες χιπ-χοπ και μπρέικ, θα προσκαλούν θεατές και περαστικούς να μάθουν κι εκείνοι ορισμένες κινήσεις και να χορέψουν μαζί τους!
• 14, 16 και 17/7, Ζουμπούλειο Μέγαρο
Προβολές
14.7 - 19:30, προβολή ταινιών της Υβόν Ράινερ.
16.7 - 19:30, προβολή ταινιών του Φιλίπ Ντεκουφλέ.
17.7 - 12:00, προβολή ταινιών του Φιλίπ Ντεκουφλέ.
Μ.Ν.  , Πηγή : εφημερίδα "Θάρρος"  2012 .-

*** Ο Ethan Hawke στο Costa Navarino
ImageΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ANGELINA JOLIE ΣΤΗΝ ΠΥΛΟ;
* Ο διάσημος ηθοποιός του Hollywood Ethan Hawke ήρθε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα πέρασε τέσσερις μέρες στο Costa Navarino, στην Πύλο.
O Εthan Hawke χαλάρωσε και απόλαυσε την ελληνική θάλασσα και τον ήλιο! Δεν ήρθε, όμως, μόνο για διακοπές... Το αποκλειστικό ρεπορτάζ του enikos.gr λέει ότι είχε και μια συζήτηση, με έναν Έλληνα σκηνοθέτη - με τον οποίο είχαν συνεργαστεί ξανά στο παρελθόν - και φαίνεται ότι κάτι ετοιμάζουν!
Ο Ethan Hawke πέταξε με ελικόπτερο την περασμένη Παρασκευή, στις 11.00 το πρωί, από το ξενοδοχείο στο Ελ. Βενιζέλος, για να επιστρέψει στην Αμερική.
Οι μεγαλύτεροι star αυτού του πλανήτη προτιμούν Ελλάδα, αφού ακόμα και τα επαγγελματικά τους ραντεβού τα κλείνουν εδώ... Ωστόσο, φήμες οργιάζουν για απόβαση της Angelina Jolie με τα παιδιά της στην Πύλο... Δεν έχει ακόμη εξακριβωθεί η ακριβής μέρα check in της, αν και η ηθοποιός έχει ήδη κλείσει ένα από τα καλύτερα δωμάτια, προκειμένου να κάνει τις καλοκαιρινές της διακοπές.
Ωστόσο, ο μάνατζέρ της φαίνεται πως έχει ήδη πάρει τηλέφωνο για να γνωστοποιήσει τις διατροφικές της απαιτήσεις.


*** "Χιονοστιβάδα" εξώσεων από ιδιοκτήτες σε ενοικιαστέςImageΠΛΗΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΣΕ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ
* Μορφή «χιονοστιβάδας» εν μέσω καλοκαιριού παίρνουν οι αγωγές και οι διαταγές απόδοσης μισθίου ιδιοκτητών προς ενοικιαστές στο Ειρηνοδικείο και το Πρωτοδικείο Καλαμάτας, ενώ από το Σεπτέμβριο εκτιμάται ότι το φαινόμενο θα λάβει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις.
Νέος νόμος, που ξεκίνησε ήδη να εφαρμόζεται δειλά δειλά, ευνοεί τους ιδιοκτήτες και συντομεύει σημαντικά το χρόνο που δικαστικά λαμβάνεται απόφαση έξωσης του ενοικιαστή.
Δε νοικιάζουν
Καθημερινά όλο και περισσότεροι ιδιοκτήτες σπιτιών και καταστημάτων προσφεύγουν στο Ειρηνοδικείο Καλαμάτας και καταθέτουν διαταγές πληρωμής και διαταγές απόδοσης μισθίου. Από τα στοιχεία του Ειρηνοδικείου αποδεικνύεται ότι πληθαίνουν συνεχώς οι ενοικιαστές που όχι μόνο δεν καταβάλλουν το ενοίκιο, αλλά ούτε καν τα κοινόχρηστα.
Παράλληλα, πολλοί ιδιοκτήτες μετά από ταλαιπωρία έξωσης του «κακοπληρωτή» ενοικιαστή σταματούν να νοικιάζουν τα ακίνητα και επιλέγουν να τα κρατούν «κλειστά».
Χαρακτηριστικά, δικαστικός υπάλληλος που γνωρίζει καλά τις περιπτώσεις αυτές μας τόνισε: «Έχει γίνει μόδα να μην πληρώνουν οι ενοικιαστές». Παράλληλα, έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο ενοικιαστές να εγκαταλείπουν το σπίτι μετά από λίγους μήνες, αφήνοντας απλήρωτα τα ενοίκια, αλλά και κοινόχρηστα και λογαριασμούς ΔΕΚΟ.
Έξωση σε ένα μήνα
Ο νέος νόμος που έφερε σημαντικές αλλαγές σε θέματα της Δικαιοσύνης επηρέασε και αυτή τη διαδικασία. Έτσι πλέον οι ιδιοκτήτες μπορούν και καταθέτουν ταυτόχρονα διαταγή πληρωμής και διαταγή απόδοσης μισθίου, ενώ έχει συντομευθεί σημαντικά ο χρόνος ολοκλήρωσης της διαδικασίας. Αυτό αναμένεται ότι από Σεπτέμβριο θα φέρει «έκρηξη» εξώσεων.
Με τον παλιό νόμο, όταν υπήρχε οφειλή ενοικίων, ο ιδιοκτήτης κατέφευγε στην εξώδικη όχληση για την καταβολή της και ο μισθωτής είχε περιθώριο 30 ημέρες για να εξοφλήσει. Με το νέο νόμο το χρονικό αυτό διάστημα μειώθηκε σε 15 ημέρες. Η διαδικασία απόδοσης μισθίου ήθελε για να ολοκληρωθεί περίπου δύο μήνες και τώρα σε κάτι περισσότερο από ένα μήνα έχει τελειώσει όλη η δικαστική διαδικασία της έξωσης. 
Της Βίκυς Βετουλάκη

*** Τυπογραφείο "Θάρρους"


ImageΦιλοξενεί 3 εικαστικούς για 8 ημέρες
* Στο τυπογραφείο του «Θάρρους» θα φιλοξενηθεί για οκτώ ήμερες η δουλειά τριών εικαστικών, της Μάρθας Ζούπα, του Γιώργη Βραχνού και του Παναγιώτη Τέντε. Ανάμεσα σε πιεστήρια και τυπογραφικά μελάνια, από τις 15 έως τις 22 Ιουλίου επιχειρείται μια εικαστική πρόταση από τους τρεις, με τα ξεχωριστά εκφραστικά μέσα που χρησιμοποιεί ο καθένας, εν-τυπώνοντας στο παρόν ένα γεγονός που φιλοδοξεί να καταγραφεί στον πολιτιστικό χάρτη της πόλης.
Ο Γιώργης Βραχνός εστιάζει το ενδιαφέρον του στην εικονογραφία της αρχαιοελληνικής αγγειοπλαστικής, στη διακοσμητική της Άπω Ανατολής, στην ερωτική διάθεση του Πικάσο και στη φαντασιακή ευρηματικότητα του Μαξ Ερνστ. Αυτά λειτούργησαν ως βασικές αναφορές για τη δημιουργία ενός προσωπικού υβριδικού μυθολογικού κόσμου σε αυτή τη σειρά χαρακτικών του.
* Η Μάρθα Ζούπα αντλεί το υλικό της από ένα αρχείο φωτογραφιών, υφαίνοντας πάνω στο χρόνο, και δημιουργεί εγκαταστάσεις και σχέδια. Οι προσωπικές και οι κοινωνικές στιγμές του παρελθόντος μεταμορφώνονται σε σύγχρονες ιστορίες, που αφηγούνται τον τρόπο που επιδρά ο χρόνος στην ανθρώπινη υπόσταση.
* Ο Παναγιώτης Τέντες επιλέγει μια σειρά τοπίων που πραγματεύονται το χώρο. Με καθαρό βάθος πεδίου οι φωτογραφίες αυτές επιτρέπουν στο βλέμμα να κινηθεί με άνεση χρόνου στο τοπίο που βλέπει εμπρός του. Χρόνος που είναι απαραίτητος για να πάρουμε απόσταση από την πληροφορία που είναι δεδομένη, επιδιώκοντας να γεννήσει ένα ενδιαφέρον που ξεπερνά το γεγονός αυτό καθεαυτό.

*** Στα ίσια
Πύλη… διαφυγής!
* Καθημερινό φαινόμενο είναι πλέον στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας οι συλλήψεις με πλαστά έγγραφα αλλοδαπών που προσπαθούν να φύγουν με οποιαδήποτε πτήση τσάρτερ μπορέσουν. Γυναίκες με μικρά παιδιά, βρέφη τις περισσότερες φορές, και, κυρίως, νεαροί άνδρες κάθε εθνικότητας.
* Κανείς απ’ όσους έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής δεν έμενε, έστω και προσωρινά, στη Μεσσηνία. Όλοι έχουν έρθει από άλλες περιοχές της Ελλάδας και, κυρίως, την Αθήνα. Ορισμένοι, λίγοι, ακόμα και από Θεσσαλονίκη.
* Το αεροδρόμιο της Καλαμάτας είναι βολικό! Μικρό, χωρίς πολλούς ελέγχους. Ένα ολόκληρο κύκλωμα δρα στην Αθήνα. Έλληνες βρίσκουν αλλοδαπούς που θέλουν να φύγουν από τη χώρα μας και, έναντι ενός καλού ποσού, κανονίζουν να τους βγάλουν πλαστά χαρτιά και να τους στείλουν στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας με εισιτήρια στο χέρι, για να βρεθούν στη συνέχεια με χειροπέδες έξω από την πόρτα του εισαγγελέα. Για να συνεχισθεί ο Γολγοθάς τους και καλύτερη μοίρα να μη βρουν…
* Οι επιτήδειοι, όμως, στην Αθήνα συνεχίζουν κανονικά τη δουλειά τους, ανενόχλητοι. Με ψεύτικα ονόματα και χωρίς γεωγραφικό προσδιορισμό, εκμεταλλεύονται την ανάγκη αδύναμων ανθρώπων.
* Η λαχτάρα των τελευταίων, δε, για μια καλύτερη τύχη είναι τόσο μεγάλη, που δεν κάνουν ούτε δεύτερη σκέψη, όταν οι εκμεταλλευτές τους, τους δίνουν πλαστά κινέζικα διαβατήρια τη στιγμή που οι ίδιοι είναι… Αφγανοί.
* Δυστυχώς, μέχρι σήμερα έξω από τις Εισαγγελίες «συσσωρεύονται» ταλαιπωρημένοι αλλοδαποί με μωρά παιδιά και πολλές φορές οι ίδιοι οι αστυνομικοί, με προσωπικό οικονομικό κόστος, θα τους αγοράσουν ακόμα και γάλα. Κανείς, όμως, από αυτούς που τους εκμεταλλεύτηκαν δεν είναι εκεί.
* Βρίσκονται σε κάποιον σταθμό λεωφορείων ή πλατεία της Αθήνας και ψάχνουν για τα επόμενα θύματά τους.  Βίκυ Βετουλάκη
*** Έρκος οδόντων
~ ΣΥΡΙΖΑ όπως ΠΑΟ
* Την έναρξη πανελλαδικής καμπάνιας εγγραφής μελών στο ΣΥΡΙΖA ανακοίνωσε προχθές ο πρόεδρος της ΚΟ της παράταξης, Aλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξη Τύπου, ζηλεύοντας, προφανώς, τη δόξα του Παναθηναϊκού, του οποίου είναι και οπαδός.
* Οι πράσινοι, αφού δεν υπάρχει πλέον ο Βαρδινογιάννης που τα «έχωνε» και τον έβριζαν, εγγράφουν μέλη μέσω της Παναθηναϊκής Συμμαχίας, για να προχωρήσει το ποδοσφαιρικό τμήμα. Στον ΠΑΟ υπήρχαν οι Βαρδινογιαννικοί, οι Γιαννακοπουλικοί, οι Βγενοπουλικοί, οι Πατερικοί και δεν ξέρω ακόμη ποιες συνιστώσες, με αποτέλεσμα ο εμφύλιος να διαρκεί χρόνια και να μοιάζει σε αγριότητα με τον ελληνικό εμφύλιο μετά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και ο σύλλογος να έχει πάρει την κάτω βόλτα. Ώσπου βρέθηκε ο Αλαφούζος, που προσπαθεί να κάνει όλους συμμέτοχους στο «φόνο», για να πάψουν, απ’ τη μια, να σκούζουν και να είναι, από την άλλη, πιο υπεύθυνοι, έχοντας βάλει τα φράγκα τους…
* Ο Τσίπρας, στον αντίποδα, προσπαθεί να κάνει το πρώτο βήμα στη μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο πολιτικό φορέα. Να κάνει, δηλαδή, τις 12-13 συνιστώσες του κόμμα ομοούσιο και αδιαίρετο, φοβούμενος μη διαλυθεί στα εξ ων συνετέθη, όταν έρθει η ώρα να κυβερνήσει ή, τέλος πάντων, να αρθρώσει κυβερνητικό λόγο και να πάψει να αντιπολιτεύεται μια στο καρφί και μια στο πέταλο.
* Παρένθεση. Σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ, μαζέψτε τον Στρατούλη, γιατί μπορεί να μην πείθουν οι λεκτικές απειλές του περί κλεισίματος στη φυλακή όσων υπουργών θα κάνουν αποκρατικοποιήσεις, αλλά πείθει το βλέμμα του. Γυαλίζει το μάτι του, παιδιά, είναι επικίνδυνος…
* Ωστόσο, για να επανέλθουμε, όσον αφορά στην επιτυχία των δύο εγχειρημάτων δεν έχω ασφαλή πρόβλεψη. Οι Παναθηναϊκοί, όπως και να ’χει, ομάδα δε θα αλλάξουν, ακόμη κι αν ο σύλλογος κατρακυλήσει σε τοπική κατηγορία. Πράσινοι γεννήθηκαν, πράσινοι θα πεθάνουν. Για το ΣΥΡΙΖΑ, όρκο δεν παίρνω. Γιατί, εκτός από τον πυρήνα των συνιστωσών που πρέπει να ομογενοποιήσει ο Τσίπρας, έχει να διαχειριστεί και τα ετερόκλητα στοιχεία που ψήφισαν το κόμμα του και το ανέδειξαν σε αξιωματική αντιπολίτευση. Μιλάμε, δηλαδή, για πραγματική Βαβέλ. Όπερ σημαίνει, πιο εύκολα είναι τα πράγματα για τον ΠΑΟ… Του Δημήτρη Γιατράκου

***
**
~**  ANΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΟΥΝΙΟΥ 2012 :
~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2012/06/h-17-2012.html , Hμέρα βουλευτικών Κυριακή 17 Ιουνίου 2012 .-
~**  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/06/18-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012.-
~** http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2012/06/19-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης Τρίτη 19 Ιουνίου 2012.-
~** http://snsarfara.blogspot.gr/2012/06/20-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012.-
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2012/06/21-2012.html  ., Στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012.-
~** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2012/06/22-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012 ,.-
*~*** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2012/06/23-2012.html . Στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 23 Ιουνίου 2012.-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/06/24-2012.html, Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Κυριακή 24 Ιουνίου 2012.-
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/06/25-2012.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012.-
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/06/t-26-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Tρίτη 26 Ιουνίου 2012.-
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/06/27-2012.html  ,     Στο αγιάζι της ενημέρωσης ,Τετάρτη  27 Ιουνίου 2012.-
~**  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/06/28062012.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα Πέμπτη 28/06/2012 .-

 ~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/06/28-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012 ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα .-

~**  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/06/29-2012_28.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012 .-
~**  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/06/t-29062012_29.html , TΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ 29/06/2012 .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/06/29062012.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα Παρασκευή 29/06/2012 .-
 ~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/06/30-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 30 Ιουνίου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/06/30-2012.html  , Μας γράφουν και σας τα γράφουμε Σάββατο 30 Ιουνίου 2012 .-
                                 ΙΟΥΛΙΟΣ   2012 :
~  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/07/01-2012_01.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα 01 Ιουλίου 2012.-
  ~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/07/02-2012.html , Δευτέρα μιά άλλη μέρα στην ενημέρωση 02 Ιουλίου 2012 .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/07/02-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 02 Ιουλίου 2012 .-
~ ** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/07/03-2012.html , Μεσσηνιακά καί Άλλα Τρίτη 03 Ιουλίου 2012 .-  
~**   http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/07/4-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 4 Ιοπυλίου 2012.-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/07/05-2012.html , Καθημερινή ενημέρωση Πέμπτη 05 Ιουλίου 2012 .-
~**  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/07/05-2012.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα 05 Ιουλίου 2012 .-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/07/06-2012.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα Παρασκευή 06 Ιουλίου 2012 .-
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 07 Ιουλίου 2012 .-

**  ~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/07/8-2012.html , Κυριακάτικο αγιάζι στην ενημέρωση Κυριακή 8 Ιουλίου 2012 .-

~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/07/09-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 09 Ιουλίου 2012 .-

~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/07/09-2012.html , Στο διάβα της Δευτέρας 09 Ιουλίου 2012 .-

~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/07/t-10-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 10 Ιουλίου 2012 .-

~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/07/11-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012 .-

~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/07/11-2012.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα Τετάρτη 11Ιουλίου 2012 .- ~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/07/12-2012.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα 12 Ιουλίου 2012 .-
~** 
 ~ http://www.youtube.com/stamos01 , =1733 video.-~ http://www.youtube.com/stamatios01 , =170 video.-
~ http://www.youtube.com/vlasiskal   , = 226 video.-
***  ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ....ΟΛΗ  Η ΖΩΗ ΜΑΣ  ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΤΙΠΟΤΑ ... ΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ ...ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΙΠΟΤΑ ... Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ...ΕΙΝΑΙ  Η ΑΙΩΝΙΩΤΗΤΑ ..!!! ΓΙ ΄ ΑΥΤΟ ΑΣ ΤΗΝ ΦΡΟΝΤΊΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ ΖΩΗ ΜΑΣ .... !! stamos01 sns arfara 2012 whithe Love for all... !!
*** ΤΑ  ΒΙΝΤΕΟ για σήμερα  από την Βιντεοθήκη μας :
ΑΠΟ ΤΙΣ  ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΜΑΣ :
 ~*** 099. Χριστοφιλαίϊκα Τσουκαλαίϊκα Μεσσηνίας διαδρομή 2012 :
http://www.youtube.com/watch?v=xf9b4WWn_G8  ,~** 100. ΒΙΠΕ Μελιγαλα 2012 :
http://www.youtube.com/watch?v=FlmiaSvTvek~** 101. SKALA MESSHNIAS 2012 :
http://www.youtube.com/watch?v=AgAlrVWwQ4w  ,~** 102.  MELIGALA MESSINIAS 2012 :
http://www.youtube.com/watch?v=xiI75GicbSY  ,~** 105.   foto almbum stamatis 2012 :
http://www.youtube.com/watch?v=oxJsse7EFaY  ,


~** 106.   foto-stamatios 2012 :
http://www.youtube.com/watch?v=PfKfUyriYRc  ,**

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου