Δευτέρα, 9 Ιουλίου 2012

Στο διάβα της Δευτέρας 09 Ιουλίου 2012

Στο διάβα της Δευτέρας 09  Ιουλίου  2012  : 
ΚΑΛΗ  ΕΒΔΟΜΑΔΑ  ΓΙΑ ΟΛΟΣ ΜΑΣ !
Το  ποντικάκι μας στο αγιάζι της ενημέρωσης ! :
**                  Όμορφες   κουβεντούλες ….Όμορφα  λογάκια  …. Σοφά  λογάκια … !!!!
** ~** Μην κρίνεις τους άλλους για τα λάθη τους…… Δες πρώτα  τα δφικά σου  λάθη  …….Και το πώς θα τα διορθώσεις ….
~** ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΟ ΟΜΟΡΦΗ ΕΙΜΑΣΤΕ  ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΤΟ ΕΠΕΛΕΞΕ  Ο ΘΕΟΣ ΜΑΣ ….  ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΟ  ΟΜΟΡΦΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ  ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΤΟ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ  ΕΜΕΙΣ !!
~** Αρσενικός Γίνεσαι  !  Από τα γονίδιά σου …. Άντρας γίνεσαι από την ηλικία σου …. Κύριος όμως από  τη συμπεριφορά σου …   παρουσία .
~** Μερικές φορές χρειάζεται να  ξεχνάς  το πώς Αισθάνεσαι και  να θυμάσαι  το τι αξίζεις !
~** Ελευθέρωσε το μυαλό σου και Σκέψου !
~** Εύκολο να αγγίξεις ένα κορμί ….. Δύσκολο να αγγίξεις  μια ψυχή …. !
~** Το μαζί , θέλει κόπο πολύ ..!
~** Αγάπη είναι άγγιγμα ψυχής  με κατανόηση , σεβασμό , ανθρωπιά και συνεννόηση …
~** Άσε την καρδιά σου να χτυπά μόνο γι΄ αυτούς που μπορούν να ακούσουν.-
 ~**     Το  πολύ και το καθόλου σκοτώνουν 
~**  Ο χρόνος αποφασίζει ποιον ή ποια συναντάς  στη ζωή σου … Η  καρδιά  αποφασίζει ποιόν ή ποια  θες στη ζωή σου … και η συμπεριφορά  σου  αποφασίζει  ποιος ή ποια  μένει στη ζωή σου …
~** Αν  αγαπάς  κάποιον  μη του το πεις …. Κοίταξέ  τον στα μάτια  και θα το καταλάβεις … Τα χείλη  μπορούν να πουν  ψέματα …  Τα μάτια όμως  ποτέ …
~** ΠΟΤΕ  ΔΕΝ ΛΕΜΕ ΠΟΤΕ  και  ΠΟΤΕ ΠΑΝΤΟΤΕ !
~** Να λες όσα πρέπει και από όσα πρέπει , αυτά τα οποία πρέπει  , σε ότι πρέπει και όποτε πρέπει , πρέπει δεν πρέπει …
~** « Οι κοιμισμένοι  είναι  εργάτες  και συνεργοί  σ΄ αυτά που γίνονται  στον κόσμο ,.. »  {Ηράκλειτό} .
~** Ο  άνθρωπος είναι ισχυρός μόνο όταν «στέκεται.» επάνω  στην αλήθειά του και  ενεργεί από τις βαθύτερες  πεποιθήσεις  του …. !
~** Ας είμαστε ρεαλιστές ,.. Ας κυνηγήσουμε το  «ακατόρθωτο.» .
~** Μόνον ένας , ίσον κανένας ..
** Λίγες ώρες μετά την ψήφο εμπιστοσύνηςΠαραιτήθηκε ο υφυπουργός Εργασίας Ν.Νικολόπουλος - Αντικαταστάτης ο Ν.Παναγιωτόπουλος
* O Νίκος Νικολόπουλος υπέβαλε την παραίτησή του μερικές ώρες μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε η κυβέρνηση από τη Βουλή
~ O Νίκος Νικολόπουλος υπέβαλε την παραίτησή του μερικές ώρες μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε η κυβέρνηση από τη Βουλή   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )
* Την παραίτησή του υπέβαλε στον πρωθυπουργό τη Δευτέρα, λίγες ώρες μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε η κυβέρνηση από τη Βουλή, ο υφυπουργός Εργασίας Νίκος Νικολόπουλος. Στην επιστολή παραίτησής του ο κ. Νικολόπουλος επισημαίνει ότι διαφωνεί με την μη διαπραγμάτευση εξ αρχής με την τρόικα των εργασιακών ζητημάτων, ωστόσο συνεργάτες του πρωθυπουργού επισημαίνουν ότι ο κ. Νικολόπουλος είχε διαμαρτυρηθεί για τις αρμοδιότητές του, κάτι που εξόργισε τον κ. Σαμαρά. Αντικαταστάτης του κ. Νικολόπουλου ορίζεται ο βουλευτής Καβάλας της ΝΔ Νίκος Παναγιωτόπουλος.
Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, στην επιστολή παραίτησης ο κ. Νικολόπουλος επισημαίνει: «Μόνη αιτία της παραιτήσεώς μου είναι η προσωπική μου πεποίθηση πως το ζήτημα της επαναδιαπραγμάτευσης με την τρόικα και η διόρθωση των σημαντικών στρεβλώσεων στα εργασιακά, συνταξιοδοτικά, ασφαλιστικά και προνοιακά ζητήματα, θα έπρεπε να έχουν τεθεί εμφατικά στο τραπέζι των συζητήσεων από την αρχή».
Σύμφωνα με πληροφορίες, συνεργάτες του πρωθυπουργού αναφέρουν ότι στο παρασκήνιο υπήρχε κόντρα του κ. Νικολόπουλου με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, καθώς και ότι ο παραιτηθείς υφυπουργός Εργασίας είχε διαμαρτυρηθεί στον κ. Σαμαρά για τις «ψαλιδισμένες» αρμοδιότητες που του είχε «παραχωρήσει» ο πολιτικός προϊστάμενός του.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το πρωί της Δευτέρας ο πρωθυπουργός επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κ. Νικολόπουλο και σε έντονο ύφος τού ζήτησε να μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου. Ωστόσο, η συνάντηση δεν πραγματοποιήθηκε, καθώς -όπως λένε οι πηγές από το Μαξίμου- ο κ. Νικολόπουλος είχε ήδη διαρρεύσει στα μέσα ενημέρωσης την επιστολή παραίτησής του.
Ακολούθησε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου μεταξύ του πρωθυπουργού με τον υπουργό Εργασίας Γ.Βρούτση, παρουσία του κυβερνητικού εκπροσώπου Σ.Κεδίκογλου.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, από τη σύσκεψη προκύπτει ότι αντικαταστάτης του κ. Νικολόπουλου στη θέση του υφυπουργού Εργασίας θα είναι ο βουλευτής Καβάλας της ΝΔ Νίκος Παναγιωτόπουλος.
Ολόκληρη η επιστολή παραίτησης του Ν.Νικολόπουλου«Αμέσως μετά την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, με επιστολή που παρέδωσα στον πρωθυπουργό, κ. Αντώνη Σαμαρά, υπέβαλλα την παραίτησή μου από την θέση του Υφυπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας. 

»Ξεκαθαρίζω, ότι μόνη αιτία της παραιτήσεώς μου είναι η προσωπική μου πεποίθηση πως το ζήτημα της επαναδιαπραγμάτευσης με την Τρόικα και η διόρθωση των σημαντικών στρεβλώσεων στα εργασιακά, συνταξιοδοτικά, ασφαλιστικά και προνοιακά ζητήματα, θα έπρεπε να έχουν τεθεί εμφατικά στο τραπέζι των συζητήσεων από την αρχή.
»Εύχομαι να κάνω λάθος.  Ωστόσο, επειδή προσωπικά μου είναι αδύνατο, να αισθάνομαι ανακόλουθος με τα πιστεύω μου και σε όσα διεκήρυττα ως Τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ, προτίμησα να αποχωρήσω από την κυβέρνηση, μη θέλοντας να της δημιουργώ εγγενή προβλήματα απότην αρχή κιόλας του βίου της.
»Απαντες γνωρίζουν πως ουδέποτε αρνήθηκα τις δύσκολες μάχες, αλλά και ουδέποτε έβαλα οποιαδήποτε "καρέκλα" πάνω από την απαράβατη αρχή μου ότι ο πολιτικός οφείλει να υπηρετεί το εθνικό συμφέρον με οποιοδήποτε προσωπικό ή άλλο κόστος, τολμώντας πάντοτε να έχει το θάρρος της γνώμης του. Αυτό άλλωστε προσπαθώ να κάνω σε όλη, την άνω των 20 ετών, κοινοβουλευτική μου διαδρομή.
»Απαντες γνωρίζουν επίσης ότι και στον πρόσφατο προεκλογικό αγώνα, είχα ως κεντρικό σύνθημα το "εδώ στα δύσκολα". Το επαναλαμβάνω και σήμερα.
»Παραμένω στη Νέα Δημοκρατία, απλός στρατιώτης του πατριωτικού μου καθήκοντος και συνεχίζω να στηρίζω την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό, εδώ στα δύσκολα. Ευχαριστώ από καρδιάς τα στελέχη του Υπουργείου Εργασίας καθώς και τους Γενικούς και Ειδικούς Γραμματείς για την σύντομη αλλά γόνιμη συνεργασία μας.
»Μα πάνω από όλους τιμώ και ευχαριστώ τον Αντώνη Σαμαρά, για την τιμή που μου έκανε να με εντάξει στο κυβερνητικό σχήμα και του εύχομαι να μας κάνει όλους περήφανους».
Newsroom ΔΟΛ

~*** Συνέχεια στην αντιπαράθεση με τον πρωθυπουργό : Δεν απειλούμε κανέναν, η δημόσια περιουσία δεν είναι τσιφλίκι κανενός, απαντά ο Αλ.Τσίπρας
O επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας παραχώρησε συνέντευξη Τύπου με αφορμή τις διαδικασίες ενοποίησης του κόμματος
~*** Συνέχεια στην αντιπαράθεση με τον πρωθυπουργό, που ξεκίνησε κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, έδωσε τη Δευτέρα ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν απειλεί κανέναν και βεβαίως όχι τον εκλεγμένο πρωθυπουργό της χώρας, ωστόσο επισήμανε ότι όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι η δημόσια παρουσία δεν είναι τσιφλίκι κανενός.
Απάντησε, δε, στο «αποχαιρέτα την, την Αλεξάνδρεια που χάνεις» που τού απηύθυνε ο κ. Σαμαράς την Κυριακή, με το γνωστό στοίχο του Κ.Βάρναλη: «δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα! προσμένουμε, ίσως, κάποιο θάμα!»
Ο Αλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με αφορμή τις διαδικασίες μετεξέλιξης του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο κόμμα, αντεπιτέθηκε στον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος την Κυριακή χρησιμοποίησε υψηλούς τόνους και υποτιμητικά σχόλια για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αποτέλεσμα ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει λόγο για «παραλήρημα του πρωθυπουργού».
Αναφερόμενος στην επισήμανση του πρωθυπουργού, ότι είναι πρωτοφανές να απειλούνται πολιτικοί και δημόσιοι υπάλληλοι ότι θα πάνε φυλακή εάν υπογράψουν αποκρατικοποιήσεις, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε: «Εμείς δεν απειλούμε κανέναν. Κανείς δεν απειλεί τον κ. Σαμαρά. Είναι εκλεγμένος πρωθυπουργός. Βεβαίως όποιος έχει τη μύγα, μυγιάζεται. Αλλά όλοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η δημόσια περιουσία δεν είναι τσιφλίκι κανενός».
Σε ερώτηση εάν ο ΣΥΡΙΖΑ θα αλλάξει όνομα ή σύμβολα, κατά τη διαδικασία ενοποίησης, ο Αλέξης Τσίπρας είπε: «Μας μπερδεύετε με τον κ. Βενιζέλο. Εμείς έχουμε ισχυρό brand name».
Όσον αφορά στα επικριτικά σχόλια ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αντιγράφει την ΕΔΑ και το ΠΑΣΟΚ, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε: «Δεν φιλοδοξούμε, ούτε θέλουμε να είμαστε αντίγραφο ούτε της ΕΔΑ του '58, ούτε του ΠΑΣΟΚ του '81, γιατί δεν είμαστε ούτε στο '58, ούτε στο '81. Θα αντλήσουμε τα καλύτερα από τις παραδόσεις της αριστεράς και από τις παραδόσεις του λαού μας, αλλά είμαστε σε μια νέα, σύγχρονη απαιτητική εποχή και ο λαός μας μπροστά σε μια πολύ δύσκολη περίοδο».
Για «ομολογία αδυναμίας να εξηγήσει την πολιτική του» ο πρωθυπουργός έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στον ΒΗΜΑ 99,5.
«Στην τελική ομιλία του πρωθυπουργού είδα μια ομολογία αδυναμίας και πανικού να εξηγήσει και να πείσει για την πολιτική της κυβέρνησής του και είδα επίσης μία προσπάθεια με χαμηλού επιπέδου υβριστικές επιθέσεις εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ να κρύψει πίσω από ένα προπέτασμα οξύτητας και λεκτικής βίας τη θεαματική αθέτηση των δικών του προεκλογικών υποσχέσεων.
»Σε αυτό το τριήμερο ούτε ο κ. Σαμαράς, ούτε οι υπουργοί του εξήγησαν πότε και πως θα υλοποιηθούν τα περίφημα 18 σημεία με τα οποία ο κ. Σαμαράς πήρε την ψήφο του ελληνικού λαού και τα οποία μας έλεγαν ότι είναι κοστολογημένα, ρεαλιστικά, άμεσα εφαρμόσιμα και εξασφαλισμένα» επισήαμε ο κ. Παπαδημούλης.
Ο ΣΥΡΙΖΑ «χτίζεται» στις γειτονιές
Στη συνέντευξη Τύπου, ο Αλέξης Τσίπρας κήρυξε την έναρξη της πανελλαδικής καμπάνιας εγγραφής μελών στον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, που αποτελεί το πρώτο βήμα στην πορεία προς την μετεξέλιξή του σε ενιαίο πολιτικό φορέα.
«Δεν ξεκινάμε τώρα πορεία προς το λαό, αλλά από νέα αφετηρία συνεχίζουμε μαζί με το λαό την κοινή μας αυτή πορεία, την πορεία λαϊκής χειραφέτησης για να αποτρέψουμε την κοινωνική καταστροφή, να αναλάβουμε τη διακυβέρνηση του τόπου και να φέρουμε το λαό στην εξουσία με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ως θεσμικό και πολιτικό υποκείμενο του λαού στην εξουσία», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.
Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι το εγχείρημα της ενιαιοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ έχει σαφή μεν αριστερή προοδευτική ταυτότητα, «εν τούτοις δεν φιλοδοξεί να εκφράσει μόνο τους αριστερούς και τις αριστερές, αλλά όλους όσοι επαναπροσδιορίζουν την πολιτική τους συνείδηση στη βάση του κοινωνικού τους συμφέροντος και όχι της κομματικής τους καταγωγής».
Την Τρίτη, ο Αλέξης Τσίπρας εγκαινιάζει τη νέα εποχή για το ΣΥΡΙΖΑ, με ομιλία στο Περιστέρι στις 20:00 στην πλ. Δημαρχείου. Newsroom ΔΟΛ

*** ΑΘΛΗΤΙΚΑ :
~*** Αισιόδοξος ο Μπουμσόνγκ είπε γιατί έμεινε στον ΠΑΟ
~ *Αισιόδοξος παρουσιάστηκε ο Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ σε δηλώσεις του κατά την αναχώρησή της αποστολής του Παναθηναϊκού για την Αυστρία και το Σάλτσμπουργκ που θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο προετοιμασίας της ομάδας. «Με την στήριξη του κόσμου θα πετύχουμε», υποστήριξε ο Γάλλος κεντρικός αμυντικός, ο οποίος δήλωσε χαρούμενος από την ανανέωση του συμβολαίου του.
~ Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γάλλου ποδοσφαιριστή:
- Πες μας τα συναισθήματά σου για το γεγονός ότι παρέμεινες στην ομάδα και για το γεγονός ότι θα είσαι ένας από τους αρχηγούς της;
«Πρώτα από όλα ακόμα δεν είμαι αρχηγός. Είμαι πολύ χαρούμενος που έκανα ένα νέο συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό. Είμαι πολύ ευτυχισμένος εδώ τόσο εγώ όσο και η οικογένεια μου κι αυτό είναι το καλύτερο. Αυτό που θέλω να κάνω είναι να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για τον Παναθηναϊκό και να το βοηθήσω να πετύχει τους στόχους του».
- Μετά από μία δύσκολη σεζόν με πολλά προβλήματα, παρόλα αυτά εσύ αποφάσισες να μείνεις. Τι ήταν αυτό που σε κράτησε;
«Η οικογένεια μου είναι πολύ χαρούμενη στην Ελλάδα. Παρά την κακή σεζόν, την περσινή, είμαι πολύ αισιόδοξος για το μέλλον του Παναθηναϊκού και γι' αυτό αποφάσισα να συνεχίσω στην ομάδα. Όταν είσαι χαρούμενος κάπου ακόμα κι αν τα πράγματα δεν πάνε τόσο καλά, όπως πέρυσι, δεν πειράζει. Διότι είμαστε καλά κι αυτό μετράει. Επαναλαμβάνω ότι εγώ και η οικογένεια μου περνάμε πολύ καλά στην Ελλάδα».
- Ποιοι είναι οι στόχοι ενόψει της νέας σεζόν;
«Να παλέψουμε για την είσοδο μας στους ομίλους του Champions League και πάνω από όλα να πάρουμε το πρωτάθλημα. Είμαι εδώ δύο χρόνια και δεν έχω πάρει ένα πρωτάθλημα. Το θέλω πολύ. Δε θα είναι εύκολο επειδή υπάρχει κι ο Ολυμπιακός που είναι μία ομάδα πολύ ανταγωνιστική. Εμείς έχουμε μία νέα ομάδα, θα χρειαστούμε χρόνο για να είμαστε τόσο καλοί, αλλά με την υποστήριξη των φιλάθλων θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε τον στόχο μας.
Θα ήθελα να επανέλθω και να πω κάτι ακόμα για τους λόγους που έμεινα στην ομάδα. Είναι και η εμπιστοσύνη που μου έδειξαν από τον σύλλογο, αλλά και η στήριξη των φιλάθλων. Είναι πολύ σημαντικό. Νιώθεις ότι σε αγαπάνε, νιώθεις ότι θέλουν να μείνεις. Αυτά είχαν μεγάλη σημασία για την απόφαση που πήρα».
- Πιστεύεις ότι τα πράγματα θα είναι καλύτερα την επόμενη σεζόν για τον Παναθηναϊκό;
«Σίγουρα δεν μπορεί να είναι χειρότερα από αυτά που περάσαμε την περασμένη σεζόν. Βλέπω ότι κάποιοι άνθρωποι που αγαπούν την ομάδα προσπαθούν να τη βοηθήσουν και να τακτοποιήσουν κάποιες εκκρεμότητες γύρω από τον σύλλογο. Άρα θα περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει».
- Πολλά νέα πρόσωπα στην ομάδα και, κυρίως, στην άμυνα. Εκεί όπου αναμένεται εσύ να είσαι ο ηγέτης. Ποια η άποψή σου;
«Θα δούμε, ακόμα είναι νωρίς. Θέλουμε χρόνο για να μπορέσουμε να λειτουργούμε σαν μία ενιαία γραμμή, αλλά πιστεύω ότι θα καταφέρουμε και θα κάνουμε το καθήκον μας ώστε να είμαστε έτοιμοι για τους προκριματικούς του Champions League, κι αν όχι αυτό, να καταφέρουμε να περάσουμε τουλάχιστον στο Europa League».
Newsroom ΔΟΛ
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  και  Άλλα :
~**  Ανησυχία στην Ευρώπη για το μέλλον του ελαιόλαδου  :
Ανησυχία στην Ευρώπη για το μέλλον του ελαιόλαδουΑνησυχία επικρατεί στην Ευρώπη για το μέλλον του ελαιόλαδου, καθώς το προϊόν βρίσκεται στη δίνη βαθιάς οικονομικής κρίσης την οποία επιδεινώνουν ακόμη περισσότερο οι διεθνείς εξελίξεις. Στο πλαίσιο αυτό η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως πολλές φορές έχει αναφερθεί από την "Ε", επεξεργάστηκε σχέδιο παρεμβάσεων το οποίο γνωστοποίησε πριν από λίγες ημέρες στα κράτη-μέλη. Το σχέδιο θα παρουσιαστεί σε σύσκεψη των ελαιουργικών φορέων που θα γίνει αυτή την εβδομάδα στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, προκειμένου να γίνει μια πρώτη συζήτηση για τις θέσεις της χώρας μας πάνω σε αυτό. Προσφάτως έγινε η συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Συμβουλευτικής Ομάδας για το ελαιόλαδο, στη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν οι μεταρρυθμίσεις στον τομέα της ελαιοκαλλιέργειας στην Ευρώπη, οι ανησυχίες σχετικά με τα πρότυπα ποιότητας σε άλλες χώρες και οι φόβοι για την απελευθέρωση των εισαγωγών από την Τυνησία.

~** Επεξεργάζονται λύση ρύθμισης των δανείων, καθώς στενεύουν τα περιθώρια για τις επιχειρήσεις      
Επεξεργάζονται λύση ρύθμισης των δανείων, καθώς στενεύουν τα περιθώρια για τις επιχειρήσειςΚυβερνητικές ανακοινώσεις για τα πυροδάνεια περιμένουν χιλιάδες επιχειρηματίες που κινδυνεύουν να μπουν στη μαύρη λίστα του "Τειρεσία" αν δεν δοθεί κατ' αρχήν βραχυπρόθεσμη και ακολούθως μακροπρόθεσμη οριστική λύση για την πληρωμή των δόσεων. Το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς επέλεξε να εντάξει στις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης αναφορά στο σχέδιο για την αποπληρωμή όλων των δανείων, γεννά βάσιμες ελπίδες ότι στο σχετικό νομοσχέδιο θα υπάρχει ανάλογη πρόβλεψη για τα πυροδάνεια. Ο κ. Σαμαράς μιλώντας στην Βουλή για τα δάνεια που είναι αδύνατον να πληρωθούν και για το κυβερνητικό σχέδιο, είπε ότι η κάθε δόση τους δεν πρέπει να ξεπερνά το 30% του μηνιαίου εισοδήματος του δανειολήπτη. Για να γίνει αυτό πρέπει να επεκταθεί η χρονική διάρκεια αποπληρωμής των δανείων είτε με συμφωνία των τραπεζών είτε με νόμο. Αν γίνει λοιπόν επέκταση του χρόνου αποπληρωμής όλων των δανείων θεωρείται αυτονόητο ότι θα υπάρξει αντίστοιχη πρόβλεψη και για τα πυροδάνεια καθώς με αυτήν θα δοθεί ανάσα ζωής σε χιλιάδες επιχειρήσεις. Σε κάθε περίπτωση οι οριστικές λύσεις θα δοθούν στα τέλη του καλοκαιριού μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Πριν τις οριστικές λύσεις, αναμένονται οι κυβερνητικές ανακοινώσεις για την παράταση πληρωμής των πρώτων δόσεων των πυροδανείων που δεν έχουν εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου. Το πρωθυπουργικό γραφείο γνωρίζει πολύ καλά το πρόβλημα και εξετάζει τις λύσεις που έχουν προταθεί. Γνωρίζει επίσης ότι δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο καθώς η καθυστερημένη επίλυση του προβλήματος μπορεί να έχει ανυπολόγιστες επιπτώσεις στην τοπική και εθνική οικονομία.

~** Υψηλές θερμοκρασίες την εβδομάδα που έρχεται      
Υψηλές θερμοκρασίες την εβδομάδα που έρχεταιΜέχρι και 40 βαθμούς -ακόμα και 41 σε περιοχές μακριά από τη θάλασσα- θα φθάσει αυτή την εβδομάδα η θερμοκρασία στην Πελοπόννησο, αν και στην περιοχή της Καλαμάτας η πρόβλεψη στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ για σήμερα αναφέρει 33 βαθμούς στις 3 το μεσημέρι.
Πάντως η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, σε έκτακτη ανακοίνωση που εξέδωσε χθες, προειδοποιεί για υψηλές θερμοκρασίες στη χώρα μας αυτή την εβδομάδα.
Ειδικότερα, η ΕΜΥ αναφερόμενη στην Πελοπόννησο κάνει λόγο για 39 βαθμούς σήμερα και αύριο -και 40 ή και 41 κατά τόπους.
Από την πλευρά της, η ιστοσελίδα meteo.gr -όσον αφορά στην Καλαμάτα- προβλέπει 37 βαθμούς σήμερα στις 3 το μεσημέρι, 39 αύριο Τρίτη, 38 την Τετάρτη και 40 την Πέμπτη και την Παρασκευή.
Ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι όλοι όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, ώστε να αποφευχθούν προβλήματα υγείας που μπορεί να προκαλέσει η ζέστη, όπως θερμική εξάντληση και θερμοπληξία.
~**  Μεγάλη πυρκαγιά στη Μεταξάδα       :
Μεγάλη πυρκαγιά στη ΜεταξάδαΜεγάλη πυρκαγιά μαίνεται από τις 3:30 μ.μ. στη Μεταξάδα. Ενδεικτικό του μεγέθους είναι το γεγονός ότι στο σημείο εδώ και ώρες επιχειρούν 30 πυροσβεστικά οχήματα με 60 άνδρες, ενώ από αέρος επιχειρούν 2 PZL.


~** Στ. Στραβόλαιμος: "Χόλος νόον οιδάνει"       :
Στ. Στραβόλαιμος:
«ο θυμός φουσκώνει το μυαλό»
 Η φράση αυτή είναι ένα γνωστό Ομηρικό απόφθεγμα, καταστάλαγμα εμπειρίας ζωής του Έλληνα, που δείχνει ανάγλυφα τι παθαίνει το μυαλό του ανθρώπου όταν οργισμένος παίρνει αποφάσεις.
Υποταγμένος ο εγκέφαλος στα ορμέφυτα ένστικτα και τις αρχέγονες λειτουργίες, αδυνατεί να επεξεργαστεί τα εξωτερικά ερεθίσματα λογικά και ψύχραιμα, τυφλώνεται από το πάθος και τα κάνει στην κυριολεξία μαντάρα.
Έτσι λοιπόν έγινε και με τους έλληνες πολίτες. Χτυπημένοι θανάσιμα από την έρπουσα φημολογία, την παραπληροφόρηση, την διαστρέβλωση και παραποίηση των πραγματικών πολιτικών και οικονομικών δεδομένων και βιώνοντας επώδυνα την κρίση στο πετσί τους, έχασαν τελείως κάθε ελπίδα, διχάστηκαν και ενήργησαν με παρορμητικό τρόπο. Ιδιαιτέρως ο ιδιωτικός τομέας της Οικονομίας που υπέστη τη μεγαλύτερη σφαγή, όντας άγραφος και εκτός των τειχών κάθε κρατικής προστασίας.
Δυόμιση χρόνια αντιμνημονιακής υστερίας, κραυγών, ψευδολογίας και ασυναρτησίας από αυτόκλητους προστάτες των ζωτικών λαϊκών συμφερόντων, τους οδήγησαν στα άκρα, βγήκαν στους δρόμους με τα μυαλά στα κάγκελα και αμφισβήτησαν τους πάντες, χωρίς διακρίσεις, εκτός από όσους προσχηματικά και μελετημένα δήλωναν αντιμνημονιακοί αγωνιστές.
Τόση και τέτοια παρακμή, που στο βάθος είχε ως λίπασμα ανάπτυξης, τις ανοησίες και τις αθλιότητες που ακούγονταν και συνεχίζουν ακόμα να ακούγονται από διάφορους κονομημένους μεγαλοδημοσιογράφους, που ψευδολογούν ασύστολα και δολίως για τα «λεπτά αισθήματα» που ευχαρίστως εισπράττουν και τους οποίους σιγοντάρουν κάποιοι δήθεν αναλυτές της πλάκας, αγράμματοι και αστοιχείωτοι, χειρότεροι ακόμα και από την αμαρτία.
Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Και τελικά τα μέσα διαπαιδαγωγούν, διαμορφώνουν συνειδήσεις και καθορίζουν τον προορισμό μας. Αντί να λειτουργήσουν πατριωτικά, να στυλώσουν το λαό, να του δώσουν κουράγιο και ελπίδα, να του πουν την αλήθεια και να τον βοηθήσουν να αντιληφθεί τα πραγματικά αίτια και το μέγεθος της κρίσης, έπραξαν το αντίθετο. Του πέταξαν τα μάτια έξω, με την καθημερινή μαυρίλα, την απαισιοδοξία, τη μιζέρεια, τις αηδίες και τις κουταμάρες που του σερβίριζαν.
Με τον αντιμνημονιακό λόγο να είναι στη μόδα, έβγαινε ο πάσα ένας στα τηλεπαράθυρα και βασιλικότερος του βασιλέως, αράδιαζε με το μπουρί της σόμπας, ένα σωρό απιθανολογίες, αβάσιμες και αθεμελίωτες πληροφορίες, θεωρίες και σωτήριες προτάσεις, με αποτέλεσμα ο κόσμος να βγει στους δρόμους με φουσκωμένα τα μυαλά από οργή και αγανάκτηση.
Είδαμε λοιπόν σκηνές απείρου κάλους. Δεν τόλμαγε βουλευτής ή αξιωματούχος ή τραγουδιστής, ή τέλος πάντων όποιος επώνυμος να ξεμυτίσει δημόσια και να μην υποστεί της ζημιά της αρκούδας. Προπηλακισμούς, ύβρεις, επιθέσεις, και γιαουρτώματα.. Πάντα βεβαίως μπροστά, συγκεκριμένες δυναμικές και οργανωμένες μειοψηφίες, γνωστές και μη εξαιρετέες..
Έτσι φτάσαμε στο σημείο να διχαστεί το εκλογικό σώμα τόσο πολύ, να αμφισβητηθεί αγρίως το πολιτικό σύστημα και να κατακερματιστεί η λαϊκή ψήφος. Συνέβησαν απίθανα και πρωτάκουστα πράγματα, ψηφίστηκαν οι πλέον ετερόκλητες δυνάμεις, ο κόσμος επέλεγε να στηρίξει ότι έβρισκε μπροστά του. Αρκεί να ξεθυμάνει. Χωρίς μέτρο, χωρίς λογική, χωρίς πρόταση και προοπτική.
Τώρα μετά από δύο εκλογικές αναμετρήσεις, με συγκυβέρνηση τριών κομμάτων και αντιπολίτευση ένα κόμμα που εκπροσωπεί την πλέον οπισθοδρομική μορφή κρατικοδίαιτου συνδικαλισμού, προσπαθούμε απελπισμένα να γλυτώσουμε την άτακτη χρεοκοπία. Ο θεός να βάλει το χέρι του.Σταύρος Στραβόλαιμος
~** Εργα ασφαλτόστρωσης στη Φοινικούντα :
Εργα ασφαλτόστρωσης στη Φοινικούντα
Ο Δήμος Πύλου - Νέστορος προχωρά προγραμματισμένες εργασίες ασφαλτόστρωσης και αποκατάστασης του οδικού δικτύου στην τοπική κοινότητα Φοινικούντας. Το έργο συνολικής αξίας € 100.000 είναι ένα από τα σημαντικότερα για την περιοχή, μετά την ολοκλήρωση και του έργου του βιολογικού καθαρισμού.Στις εργασίες παρευρέθη ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος, Δημήτρης Π. Καφαντάρης μαζί με τον Αντιδήμαρχο, Παναγιώτη Καρβέλα. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο για την ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας, το οποίο θα συμβάλλει στην αναζωογόνηση της τουριστικής κίνησης καθώς θα διευκολύνει τις μετακινήσεις τόσο των μονίμων κατοίκων όσο και των επισκεπτών.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΟΥ ΝΕΣΤΟΡΟΣ
~**Δενδροφύτευση στην παραλάι Πανταζή στον Αγιο Νικόλαο       :
Δενδροφύτευση στην παραλάι Πανταζή στον Αγιο ΝικόλαοΤο Σάββατο 7 Ιουλίου 2012, ο Δήμος Δυτικής Μάνης – στο πλαίσιο των ενεργειών του για την προστασία του περιβάλλοντος και των ακτών, καθώς και της διαμόρφωσης και ανάδειξής τους – συμμετείχε μαζί με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Νικολάου, την εθελοντική οργάνωση «Γαία» και εθελοντές, στη δενδροφύτευση, τον καθαρισμό και το βάψιμο των πεζοδρομίων και της γέφυρας της περιοχής γύρω από την ακτή «Πανταζή». Στις παραπάνω ενέργειες συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος κ. Μάκης Κυβέλος και ο Δήμαρχος Δυτικής Μάνης, κ. Δημήτρης Γιαννημάρας, ο οποίος φύτεψε και το πρώτο δέντρο.
~** Μέτρα κατά του κάυσωνα από την Π.Ε. Μεσσηνίας      
Μέτρα κατά του κάυσωνα από την Π.Ε. ΜεσσηνίαςΣύμφωνα με το έκτακτο Δελτίο Πρόγνωσης Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εξέδωσε η Ε.Μ.Υ, από Δευτέρα 09-07-2012 και για 6-7 ημέρες, αναμένονται επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (καύσωνας). Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε.Μ. βρίσκεται σε κατάσταση πλήρους ετοιμότητας, έχει ενημερώσει τηλεφωνικά και με fax όλους τους Δήμους και τους εμπλεκόμενους φορείς. Επιπροσθέτως η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας θα διαθέτει το κλιματιζόμενο Αμφιθέατρο ¨Αλέξανδρος Κουμουνδούρος¨ για την ανακούφιση των πολιτών, από Δευτέρα 09-07-2012 ως και Κυριακή 15-07-2012, από τις 08:00πμ έως τις 08:00μμ. Οι υψηλές θερμοκρασίες μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, όπως βρέφη, νήπια, ηλικιωμένους και άτομα με ιδιαίτερα προβλήματα υγείας. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εφιστά την προσοχή όλων των πολιτών. Εν όψει της επικείμενης έναρξης δολωματικών ψεκασμών Δακοκτονίας, η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Μεσσηνίας ανακοινώνει στους βιοκαλλιεργητές ελιάς ότι θα πρέπει να προχωρήσουν στη σήμανση των ελαιώνων τους περιμετρικά, με ευδιάκριτη ερυθρόλευκη ταινία. Σε περίπτωση μη κανονικής σήμανσης οι εργολάβοι ψεκασμού δεν φέρουν καμία ευθύνη.
Από το Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη
~**


***  ANΑΡΤΗΣΕΙΣ    ΙΟΥΝΙΟΥ   2012  :
 ~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/06/27-2012.html  ,           Στο αγιάζι της ενημέρωσης ,Τετάρτη  27 Ιουνίου 2012.-~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/06/28062012.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα Πέμπτη 28/06/2012 .-
 ~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/06/28-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012 ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα
~** ~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/06/29-2012_28.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/06/t-29062012_29.html , TΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ 29/06/2012 .-
~**  http://vlasiosrfara.blogspot.gr/2012/06/30-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 30 Ιουνίου 2012
~**

ANARTHSEIS  - ΙΟΥΛΙΟΣ   2012 :
~ **  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/07/01-2012_01.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα 01 Ιουλίου 2012.-

~**  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/07/02-2012.html  , Δευτέρα μιά άλλη μέρα στην ενημέρωση 02 Ιουλίου 2012 .-

~**      http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/07/02-2012.html  , Στο  αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 02  Ιουλίου  2012 .-

~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/07/03-2012.html , Μεσσηνιακά καί Άλλα Τρίτη 03 Ιουλίου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/07/4-2012.html  . Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 4 Ιοπυλίου 2012  .-
~** ~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/07/05-2012.html , Καθημερινή ενημέρωση Πέμπτη 05 Ιουλίου 2012 .-  ~**  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/07/05-2012.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα 05 Ιουλίου 2012 .-
~** ~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/07/06-2012.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα Παρασκευή 06 Ιουλίου 2012 .-
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/07/07-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης  Σάββατο   07   Ιουλίου 2012 .-

~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/07/8-2012.html , Κυριακάτικο αγιάζι στην ενημέρωση Κυριακή 8 Ιουλίου 2012


~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/07/09-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα 09 Ιουλίου 2012 ‘-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/07/09-2012.html  , Στο διάβα της Δευτέρας 09 Ιουλίου 2012 .-


*** ΑΠΟ  ΤΗΝ ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ ΜΑΣ  :
~** 097. Διαδρομή στο Αρφαά Μεσσηνίας 2012 :
http://www.youtube.com/watch?v=HsqO5aOS8uI  ,~** 098 ΑΡΦΑΡΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ στο διάβα μας 2012 :
http://www.youtube.com/watch?v=t2fkYIvmmm4  ,**

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου