Σάββατο, 26 Μαΐου 2012

Σάββατο 26 Μαϊου 2012 στην ενημέρωση

Σάββατο  26  Μαϊου  2012 στην ενημέρωση  :
Καταράκτης  φόνισσας  στο Μυλοπόταμο  Κυθήρων  2012
Το  ποντικάκι  μας ενημερώνει ! :
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  και  Άλλα  :

*** Σύλληψη 47χρονης για μεγάλη φορολογική απάτη
Image

Μια μεγάλη απάτη με εικονικά τιμολόγια, που αγγίζουν το ποσό των 500.000 ευρώ, και επιστροφή ΦΠΑ για εμπορία ελαιολάδου, αποκαλύφθηκε χθες, με μια 47χρονη από την Κυπαρισσία, η οποία έχει ήδη συλληφθεί από το απόγευμα της Πέμπτης, με εντολή του Οικονομικού Εισαγγελέα κ. Πεπόνη.
Η υπόθεση, φαίνεται να έχει αρκετές διαστάσεις, αφού τα πρώτα στοιχεία, δεν δείχνουν μόνο φορολογικές παραβάσεις, αλλά πλαστογραφία, απάτη, κ.ά.
Τα στοιχεία, που σύμφωνα με πληροφορίες έχει στην κατοχή του το ΣΔΟΕ, δείχνουν πως η 47χρονη έχει εισπράξει το ΦΠΑ για τουλάχιστον από τα μισά εικονικά τιμολόγια, τα οποία εξέδιδε για λογαριασμό εταιρίας που εργαζόταν, χωρίς η εταιρία – από τις πρώτες ενδείξεις της έρευνας - να γνωρίζει το παραμικρό.
~* Σύλληψη
Στην υπόθεση το ΣΔΟΕ έφτασε, μετά από διασταύρωση στοιχείων. Το απόγευμα της Πέμπτης, κλιμάκιο πραγματοποίησε έλεγχο σε κατάστημα που διατηρεί η ίδια στην περιοχή της Κυπαρισσίας. Η 47χρονη, όμως εργαζόταν και σε μεγάλη εταιρία που ασχολείται με εμπορία ελαιόλαδου και με αντικείμενο τα λογιστικά της εταιρίας αυτής. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εργασία της, ως βοηθός λογιστή κατά κάποιο τρόπο, γινόταν άτυπα, μιας και ως λογιστής της εταιρίας στα επίσημα έγγραφα φαίνεται φοροτεχνικός από την Καλαμάτα.
Κατά τον έλεγχο που έκανε το ΣΔΟΕ την Πέμπτη στο κατάστημά της, εντόπισε όλα τα στοιχεία που ήθελε και αποδείκνυαν την απάτη και αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψή της.
~* Επιστροφή ΦΠΑ
Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, η 47χρονη είχε αποσπάσει τιμολόγια της εταιρίας που εργαζόταν τα πλαστογραφούσε και εξέδιδε πλαστά για εμπορία ελαιολάδου πολλών τόνων. Συνολικά υπολογίσθηκε ότι τα εικονικά τιμολόγια που είχε εκδώσει φτάνουν σε αξία τα 500.000 ευρώ.
Στη συνέχεια, τα κατάθετε στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία της επιστροφής ΦΠΑ. Για την οικονομική  χρήση του 2009, η 47χρονη είχε ήδη εισπράξει ως επιστροφή το ποσό περίπου των 35.000 ευρώ, ενώ είχε καταθέσει περίπου ισόποσα εικονικά τιμολόγια και για την οικονομική χρήση 2010, αλλά δεν πρόλαβε να εισπράξει το ποσό από την επιστροφή ΦΠΑ.
Χθες όλη την ημέρα, κλιμάκιο του ΣΔΟΕ, πραγματοποιούσε έλεγχο στα λογιστικά της εταιρίας που εργαζόταν η 47χρονη, ενώ εξετάζεται αν η όλη απάτη γινόταν εν αγνοία της ή όχι.Από τις αρχές η υπόθεση συνεχίζει να ερευνάται, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν και άλλες διαστάσεις ή αν εμπλέκονται και άλλα άτομα. 
Της Βίκυς Βετουλάκη , εφημ. "Θάρρος" Καλαμάτας 2012.-

***   Εθνική εκλογική συνδιάσκεψη της Ν.Δ.
~ ImageΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΣ

Με τη συμμετοχή και δεκάδων μελών από τη Μεσσηνία • Αντώνης - Ντόρα μαζί για αύξηση της συσπείρωσης
* Δεκάδες μέλη από τη Μεσσηνία έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν στην Εθνική Εκλογική Συνδιάσκεψη του κόμματος της Ν.Δ. που διεξάγεται σήμερα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.
Στη συνδιάσκεψη αυτή θα παρουσιαστούν στον ελληνικό λαό οι πολιτικές και προγραμματικές θέσεις του κόμματος, η στρατηγική στον εκλογικό αγώνα και το πρόγραμμα δράσης των κομματικών οργανώσεων.

Η σημερινή εκδήλωση θα διεξαχθεί με την παρουσία της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη όπου θα επισφραγιστεί και επίσημα η συμμαχία της με τον κ. Αντ. Σαμαρά ενώπιον κομματικού ακροατηρίου, αλλά και του πρώην Πρωθυπουργού κ. Κ. Καραμανλή, στην προσπάθεια για αύξηση της συσπείρωσης και ενίσχυσης του ευρωπαϊκού μετώπου που προτάσσουν και οι δυο έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.
Η κυρία Μπακογιάννη, δυο χρόνια μετά τη διαγραφή της και μια εβδομάδα μετά τη συμπόρευσή της με τον πρόεδρο της Ν.Δ. θα παραστεί σε κομματική διαδικασία, στέλνοντας μήνυμα ενότητας ενόψει της κρίσιμης εκλογικής μάχης της 17ης Ιουνίου.
Στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας που επελέγη για συμβολικούς λόγους να γίνει η Εθνική Συνδιάσκεψη, θα βρεθούν ενώπιον εκατοντάδων στελεχών, ο κ. Σαμαράς -που θα είναι ο κεντρικός ομιλητής- και η κυρία Μπακογιάννη.
Στον ίδιο χώρο, όπου και το 2001, ο κ. Κ. Καραμανλής, τότε πρόεδρος της Ν.Δ., είχε σφραγίσει τη συστράτευση του κόμματος με την υποδοχή του κ. Γ. Σουφλιά και την περίφημη φράση: «Γιώργο καλωσόρισες στο σπίτι σου», ο κ. Σαμαράς και η κυρία Μπακογιάννη θα σημάνουν από κοινού ουσιαστικά την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας.
Από το Σ.Ε.Φ. θα δώσουν το σύνθημα για ενίσχυση του «πατριωτικού ευρωπαϊκού μετώπου» της κεντροδεξιάς, όπως το ονομάζουν στη Συγγρού, έναντι του αριστερού αντιευρωπαϊκού συνασπισμού και θα υπεραμυνθούν του επιχειρήματος ότι απαιτείται να στηριχθεί η Ν.Δ. για να μην οδηγηθεί η χώρα σε περιπέτειες.
~* Ο Ν. Κακλαμάνης
συντονιστής Πελοποννήσου
Από την άλλη πλευρά, όπως έγινε γνωστό, για την καλύτερη οργάνωση του εκλογικού αγώνα στην Πελοπόννησο, ορίστηκε ως συντονιστής ο βουλευτής και πρώην δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης. Μάλιστα, το αμέσως επόμενο διάστημα ο ίδιος αναμένεται να επισκεφθεί και την Καλαμάτα. Τέλος, κατά πάσα πιθανότητα, την ερχόμενη Δευτέρα θα δοθούν στη δημοσιότητα και οι λίστες του κόμματος εν όψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου, όπου, εκτός απροόπτου, για τη Μεσσηνία δεν αναμένεται να υπάρξουν αλλαγές στη σύνθεση του ψηφοδελτίου. -
Επιμέλεια: Αντώνης Πετρόγιαννης

*** Δημ. Νανόπουλος
Image*   Διάλεξη για προέλευση της μάζας
* Για τον «Θαυμαστό κόσμο του Higgs», δηλαδή του επιστήμονα Peter Higgs, ο οποίος το 1964 πρότεινε έναν μηχανισμό για να βρεθεί από πού προέρχεται η μάζα, μίλησε χθες βράδυ στο κοινό της Καλαμάτας ο διεθνώς διακεκριμένος καθηγητής Φυσικής και ακαδημαϊκός Δημήτρης Νανόπουλος.
Η διάλεξη δόθηκε στο κατάμεστο από κόσμο αμφιθέατρο της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και οργανώθηκε από το Τμήμα Φιλολογίας Καλαμάτας, σε συνεργασία με το Διαπανεπιστημιακό και Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Ηθική Φιλοσοφία.
* «Τώρα θα αναρωτιέστε τι δουλειά έχει η αλεπού στο παζάρι, δηλαδή ένας φυσικός σε μια σχολή φιλοσοφική» είπε στην αρχή της διάλεξής του ο καθηγητής, θυμίζοντας όμως τον Θαλή, τον Ηράκλειτο και άλλους Προ-Σωκρατικούς, οι οποίοι ήταν τόσο φιλόσοφοι όσο και φυσικοί. Άρα οι δύο επιστήμες συνδέονται, αφού φιλόσοφοι και φυσικοί προσπαθούν να εξηγήσουν τον κόσμο ο καθένας με τα δικά του μέσα.
Έτσι, ο κ. Νανόπουλος μίλησε για το πώς μέσα από τα πειράματα που γίνονται εδώ και χρόνια στο CERN (Ευρωπαϊκό Εργαστήριο Φυσικής Σωματιδίων), στα οποία έχει πάρει μέρος και ο ίδιος, επιβεβαιώνεται όλο και περισσότερο η ύπαρξη του σωματιδίου Higgs που δημιουργεί τη μάζα. «Αν αυτό δεν αποδειχθεί τελικά, θα σημαίνει πως ό,τι κάναμε όλα αυτά τα χρόνια ήταν λάθος» παρατήρησε ο καθηγητής. Αν αποδειχθεί, τότε θα ανοίξει ο δρόμος για νέες ανακαλύψεις, που θα βοηθήσουν τους επιστήμονες να εξηγήσουν την «πολυσυμπαντότητα του σύμπαντος».Τη χθεσινή εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό η κοσμήτωρ της Πανεπιστημιακής Σχολής Καλαμάτας Ευρυδίκη Αντζουλάτου - Ρετσίλα, η οποία χαρακτήρισε ξεχωριστή τιμή για το Πανεπιστήμιο και τη Σχολή την παρουσία του ακαδημαϊκού κ. Νανόπουλου. Η πρόεδρος του Τμήματος Φιλολογίας Γεωργία Ξανθάκη - Καραμάνου, μίλησε για έναν μεγάλο σύγχρονο επιστήμονα, παρουσιάζοντας το πλούσιο και εντυπωσιακό βιογραφικό του, ενώ ο εκπρόσωπος των φοιτητών της Σχολής, Δημήτρης Βεργόπουλος, προσέφερε στον κ. Νανόπουλο αναμνηστική πλακέτα του Πανεπιστημίου. 
Της Μαρίας Νίκα


** * Έρχονται στην Καλαμάτα οι Φ. Κουβέλης και Γρ. Ψαριανός
 Image
* Ολοκληρώνονται οι συζητήσεις για τη σύνθεση του ψηφοδελτίου της Δημοκρατικής Αριστεράς στη Μεσσηνία, ενώ, όπως έγινε γνωστό χθες, το επόμενο διάστημα πρόκειται να επισκεφθούν τη Μεσσηνία τόσο ο πρόεδρος του κόμματος Φώτης Κουβέλης όσο και ο βουλευτής Αθήνας Γρηγόρης Ψαριανός


***  Χρ. Ριζάς σε "Δίκτυο"
ImageΜε την παρέμβαση βελτιώθηκε η Λεΐκων

 Τη δική της άποψη, μέσω του αρμόδιου αντιδημάρχου Χρ. Ριζά, δίνει σήμερα η Δημοτική Αρχή με επιστολή της, σχετικά με την παρέμβαση που υλοποιείται στην οδό Λεΐκων, ως απάντηση στα όσα υποστήριξε χθες με ανακοίνωσή του το «Δίκτυο Ενεργών Πολιτών».
Συγκεκριμένα, όπως σημειώνεται σ’ αυτή, «ο περιφερειακός δρόμος από Λαγκάδα Λεΐκων έως Κατσέικα έχει ολοκληρωθεί και έχει δοθεί σε χρήση δύο χρόνια πριν. Το υπόλοιπο τμήμα μέχρι τη συμβολή με οδό Λεΐκων (Πλακωτά) έχει διανοιχτεί και επιστρωθεί με αμμοχάλικο και αναμένεται ο τελικός σχεδιασμός από μέρους της κοινοπραξίας του Μορέα για τον ανισόπεδο κόμβο σύνδεσης Λεΐκων, αυτοκινητόδρομο και περιμετρικό δακτύλιο.

Σύντομα αναμένεται η οριστική μελέτη προκειμένου να δημοπρατηθεί η ολοκλήρωσή του.
Σε ότι αφορά την τοπική κλίμακα, παρεμβάσεις που έγιναν στην οδό Λεΐκων αποσκοπούν στη βελτίωση των συνθηκών κυκλοφορίας των οχημάτων και την αποφυγή μποτιλιαρίσματος σε περιπτώσεις συνάντησης μεγάλων οχημάτων.
Σχετικά με τα πεζοδρόμια καταβλήθηκε προσπάθεια, σε ένα άναρχο δομημένο περιβάλλον, όπου υπήρχε χώρος να κατασκευαστεί και πεζοδρόμιο, δίνοντας ικανοποιητικά τετραγωνικά μέτρα σε χρήση.
Επίσης, δόθηκε σε χρήση χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων, ένας μεγάλος χώρος 400 τετραγωνικά μέτρα περίπου, που προβλέπεται από το σχέδιο πόλης, βόρεια της οδού Λεΐκων στο κέντρο μιας πυκνοδομημένης γειτονιάς.
Σχετικά με τη βελτίωση του φωτισμού έχουμε προγραμματίσει σημειακές παρεμβάσεις άμεσα, με την προσθήκη νέων φωτιστικών σωμάτων».
Να σημειώσουμε ότι το «Δίκτυο Ενεργών Πολιτών» στην ανακοίνωσή του σημείωνε, μεταξύ άλλων, ότι η διαπλάτυνση της οδού Λεΐκων γίνεται σε βάρος των πεζοδρομίων, υπογραμμίζοντας ότι με αυτό τον τρόπο ο δρόμος γίνεται τελικά περισσότερο επικίνδυνος από όσο ήταν! Παράλληλα, στην επιστολή του ρωτούσε εάν οι παρεμβάσεις αυτές βασίζονται σε εγκεκριμένη μελέτη ή εάν είναι αποτέλεσμα οδηγιών πολιτικών προσώπων, αποσκοπώντας σε συμφέροντα άλλων και όχι των κατοίκων. 
Του Αντώνη Πετρόγιαννη

***  Πανελλαδικές
ImageΑκύρωση ερώτησης από θέμα Φυσικής
* Ακυρώνεται, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Παιδείας το Γ4 ερώτημα των θεμάτων της Φυσικής που δόθηκαν  χθες Παρασκευή από την Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων στις πανελλαδικές και προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις στις επιστημονικές Ενώσεις.
«Στο Γ4 ερώτημα παρατηρήθηκε ότι είναι ελλιπής η διατύπωσή του. Συγκεκριμένα δεν προσδιορίζεται ότι η ζητούμενη γωνία αναφέρεται στο πρώτο μέγιστο της κινητικής ενέργειας. Κατόπιν τούτου ακυρώνεται και οι αντίστοιχες μονάδες ανακατανέμονται στα υπόλοιπα ερωτήματα Γ1, 2 και 3 του θέματος».  
Σημειώνεται ότι το ερώτημα αυτό είχε 7 μονάδες.
Το υπουργείο Παιδείας αναφέρει ακόμη στην ανακοίνωσή του ότι η βαθμολόγηση των γραπτών δεν έχει ακόμη ξεκινήσει αλλά και για όσους εξετάστηκαν προφορικά (παιδιά με αναπηρία, ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες κ.λ.π.) θα ισχύσει η ίδια οδηγία.

***  Μήνυμα της εκδήλωσης ΚΚΕ
ImageΙσχυρό προς όφελος των εργαζομένων    
* Το μήνυμα ότι το κριτήριο της ψήφου δεν μπορεί να είναι ο βαθμός τροποποίησης του Μνημονίου, ή ποιος θα είναι ο καλύτερος διαπραγματευτής -γιατί κανείς δεν πρόκειται να διαπραγματευτεί τίποτα-, αλλά το εάν ο λαός θα είναι έτοιμος να μην αφήσει τα πράγματα να γίνουν χειρότερα, έστειλε η υποψήφια βουλευτής Επικρατείας του ΚΚΕ Αλεξάνδρα Μπαλού, μιλώντας χθες το βράδυ στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση του κόμματος στην Καλαμάτα.

Η κ. Μπαλού είπε ότι απέναντι στο λαό μπορεί να υπάρχει μια κυβέρνηση κεντροδεξιά, που θα δρομολογήσει τους νέους νόμους και θα ισοπεδώσει ακόμα περισσότερο τον λαό, ή μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που επιλέγεται από ένα τμήμα της αστικής τάξης, διότι αυτό το τμήμα θεωρεί ότι μια αριστερή κυβέρνηση θα καταφέρει αυτό που έκανε το ΠαΣοΚ στην δεκαετία του ‘80, δηλαδή να ‘χει πίστωση χρόνου, να περάσει τα αντιλαϊκά μέτρα και ο λαός να μην αντιδράσει την κρίσιμη στιγμή. «Το κριτήριο πρέπει να είναι η ετοιμότητα του λαού να αντιμετωπίσει τη βαθύτερη χρεοκοπία, γι’ αυτό έχει ανάγκη ένα πολύ ισχυρό ΚΚΕ», επισήμανε.
Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό και ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου του κόμματος στη Μεσσηνία δικηγόρος Αντώνης Κατσάς, ο οποίος μεταξύ άλλων επισήμανε ότι «στις εκλογές που έρχονται, όπως και σε κάθε άλλη εκλογική μάχη, δεν κρίνεται το ζήτημα της εξουσίας.  Μία τέτοια εξέλιξη θα κριθεί από άλλες, βαθύτερες διεργασίες. Έχει άλλες προϋποθέσεις, άμεσα δεμένες με το επίπεδο ανάπτυξης του κινήματος και την πολιτική του ωρίμανση.   
Στις εκλογές όμως κρίνεται το κατά πόσο την επόμενη μέρα των εκλογών θα έχει το εργατικό λαϊκό κίνημα ένα ακόμα πιο ισχυρό ΚΚΕ στο πλευρό του.  Γιατί το ΚΚΕ εκεί «επενδύει» την εκλογική του δύναμη.
 Στην υπόθεση της ανάπτυξης ενός ταξικού ριζοσπαστικού κινήματος, που με ρωμαλέους αγώνες θα μάχεται για να βάζει εμπόδια και να αποσπά κατακτήσεις, ανοίγοντας το δρόμο, για πιο ριζοσπαστικές αλλαγές προς όφελος των εργαζόμενων και του λαού στο επίπεδο της οικονομίας και της εξουσίας. Κανένα άλλο κόμμα δε ζητάει από το λαό να ενισχύσει τα εκλογικά του ποσοστά για να μεταγγίσει αυτή την εκλογική δύναμη στο κίνημα». Τέλος, στην εκδήλωση παρουσιάστηκε και το ψηφοδέλτιο  για τις επερχόμενες εκλογές στο οποίο συμμετέχουν κατά σειρά οι: Κατσάς  Αντώνης Δικηγόρος, Διασάκος Νικόλαος, οδοντίατρος, μέλος  της  ΝΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ, δημοτικός σύμβουλος Δήμου Καλαμάτας, Κουφαλάκος Παναγιώτης, υπάλληλος της ΔΕΥΑΚ,  Αποστολοπούλου Σοφία, γιατρός, Κουκούμης Σαράντος  Συνταξιούχος Δάσκαλος, Λαζαρακόπουλος Χαράλαμπος (Μπάμπης), συνταξιούχος οικοδόμος, Καλογεροπούλου Γιώτα εκπαιδευτικός. 
Του Αντώνη Πετρόγιαννη

***  ΕΑΣ Μεσσηνίας
ImageΠερίπου 38.000 έχουν κάνει ενεργοποίηση δικαιωμάτων από τους 45.000
* Να σπεύσουν όσοι θέλουν να κάνουν ενεργοποίηση δικαιωμάτων στην ΕΑΣ και δεν έχουν κάνει ακόμη, καλεί τους παραγωγούς ο διευθυντής Επιδοτήσεων της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας Κώστας Πέτροβας.
Παρά το γεγονός ότι η προθεσμία για τις ενεργοποιήσεις έληξε στις 15 Μαΐου, αρκετός κόσμος πηγαίνει τώρα να κάνει ενεργοποίηση, στο πλαίσιο της παράτασης που έχει δοθεί έως τις 9 Ιουνίου.

«Μέχρι τις 9 του μήνα που κλείνει το σύστημα, εμείς συνεχίζουμε και ελπίζουμε ότι δε θα μπει ποινή, επειδή ούτε τα προηγούμενα χρόνια είχε μπει ποτέ (αυτό το 1% για κάθε εργάσιμη μέρα καθυστέρησης σε αυτόν που παίρνει την επιδότηση)» λέει ο κ. Πέτροβας και προσθέτει: «Το θέμα είναι ότι δεν έρχεται ο κόσμος, αλλά και όσοι έρχονται τώρα στο τέλος, εμφανίζουν προβλήματα και τα περισσότερα μπερδέματα αφορούν το Ε9 τους. Μέχρι τώρα έχουν κάνει ενεργοποίηση περίπου 38.000 με 39.000 άτομα, ενώ συνολικά είναι γύρω στις 45.000. Επιπλέον, πρέπει οπωσδήποτε στις 9 Ιουνίου να έχουμε τελειώσει, γιατί απ’ ό,τι ξέρω στις 10 του μήνα θα έρθουν οι κοινοτικοί στην Αθήνα για να πάρουν αποτελέσματα. Οπότε ο κόσμος πρέπει να σπεύσει». Ο κ. Πέτροβας προσθέτει ότι η διαδικασία της ενεργοποίησης δικαιωμάτων στην ΕΑΣ συνεχίζεται χωρίς προβλήματα.
Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι πέρα από τα χρήματα που πληρώνουν οι αγρότες στην ΕΑΣ, ώστε να μπορέσουν να κάνουν ενεργοποίηση, πρέπει να πληρώσουν και στον ΕΛΓΑ. Όπως μας έλεγε παραγωγός, πλήρωσε 30 ευρώ στην ΕΑΣ για ενεργοποίηση και 21 στον ΕΛΓΑ για ασφάλιση της καλλιέργειας.  Ο κ. Πέτροβας σημειώνει: «Για τον ΕΛΓΑ δεν πληρώνουν στην Ένωση. Ο ΕΛΓΑ είναι υποχρεωτικός και αν δεν τον πληρώσουν, θα τους τον κρατήσουν από την Εφορεία τους. Αυτό είναι το χαράτσι το πραγματικό. Τους τα κρατάνε από την επιδότηση ή πάνε και τα πληρώνουν τώρα στην τράπεζα, στο λογαριασμό του ΕΛΓΑ. Και αν δεν πληρώσουν τον ΕΛΓΑ, δεν τους δέχεται το σύστημα» λέει ο κ. Πέτροβας και καταλήγει: «Ο ΕΛΓΑ ασφαλίζει τα χωράφια βάσει στρεμμάτων. Για παράδειγμα, κάποιος που έχει πατάτες, δεν παίρνει επιδότηση, και μπορεί να του βγει ο ΕΛΓΑ, για τις πατάτες που δηλώνει, 3.000, χωρίς να παίρνει επιδότηση. Αυτός είναι υποχρεωμένος να πάει να τα πληρώσει κατευθείαν».
Της Μαρίας Νίκα

***


****
ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΪΟΥ  2012 :
*** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2012/05/1-2012.html , 1η   του  ΜΑΪ  2012 Τρίτη , Στο αγιάζι της ενημέρωσης .-                                                                            ~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2012/05/2-2012.html , * Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 2 Μαϊου 2012 ,.-
~** http://stamos-dynami.blogspot.com/2012/05/blog-post.html ,  Στο    αγιάζι  της ενημέρωσης Πέμπτη  3 Μαρτίου  2012 ,-                                             
 ~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2012/05/4-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 4 Μαϊου 2012 .-
~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2012/05/5-2012.html , Στο αγιάζι της  Σαββατιάτικης  ενημέρωσης 5  Μαϊου  2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2012/05/6-2012.html  , Κυριακή  6  Μαϊου 2012 Ώρα  ψήφου , ώρα αποτελεσμάτων .-
~** http://snsstamoskal.blogspot.com/2012/05/7-2012.html  , Στο  αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα  7 Μαϊου  2012  .-

~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2012/05/blog-post.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 8 Μαϊου 2012  .-

~** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2012/05/8-2012.html , Στο αγιάζι της καθημερινότητας Τρίτη 8 Μαϊου 2012 .-

~** http://snsarfara.blogspot.com/2012/05/9-2012.html , Στο  αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη  9  Μαϊου  2012 .-
 ~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2012/05/10-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 10 Μαϊου 2012 .-
~** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2012/05/11-2012.html , Στο αγιάζι της Ενημέρωσης Παρασκευή 11 Μαϊου 2012 .-
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2012/05/12-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 12 Μαϊου 2012 .-
~** http://stamos-dynami.blogspot.com/2012/05/12-2012.html  , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης  Σάββατο 12 Μαϊου  2012.-
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2012/05/13-2012.html , Στο αγιάζι της Κυριακάτικης ενημέρωσης 13 Μαΐου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2012/05/15-2012.html  , Στο  αγιάζι της Μεσσηνιακής  Ενημέρωσης 15  Μαϊου  2012 .-

~** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2012/05/15-2012.html , Ενημέρωση Ελληνικής πολιτικής τριημέρου μέσα από Βίντεο Τρίτη 15 Μαϊου 2012 .-

  ~** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2012/05/16-2012.html , Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης Τετάρτη 16 Μαϊου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2012/05/17.html  , Στο  αγιάζι  της καθημερινής μας  ενημέρωσης Πέμπτη  17 Μαϊου  2012.-
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.com/2012/05/22-2012.html , Μένουμε Ελλάδα  και  Βλέπουμε  Ελλάδα Δευτέρα 21 Μαϊου  2012.-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2012/05/20-2012.html?spref=fb , Στο  αγιάζι  της τριήμερης ενημέρωσης  Παρασκευή  Σάββατο  Κυριακή  20 Μαϊου  2012.-
Στο  αγιάζι της  ενημέρωσης Δευτέρα   21 Μαϊου  2012 .-

~** http://asterasarfaron2011.blogspot.com/2012/05/22-2012.html  , ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ Τρίτη 22 Μαϊου 2012  .-

~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2012/05/24-2012.html  , Στην καθημερινότητα της ενηγμέρωσης Πέμπτη  24  Μαϊου  2012 .- 
 ~***  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.com/2012/05/25-2012.html , Στην  καθημερινότητα της ενημέρωσης Παρασκευή  25  Μαϊου  2012
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.com/2012/05/26-2012.html Σάββατο  26  Μαϊου  2012 στην ενημέρωση .-

** ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ :
~*** 118.- Ενημέρωση 2012 :

http://www.youtube.com/watch?v=6dkLLIRbSA0  ,
~** 112.- Σαμαράς -βουλευτές ΛΑ.ΟΣ 2012 Θ. Πλεύρης – Γ. Ανατολάκης :

http://www.youtube.com/watch?v=8QrBzov9jXE  ,
~** 113. - Σαμαράς - βουλευτές 1 - 2012 :

 http://www.youtube.com/watch?v=Q7sSQUYanRQ  ,
~** 114. - Σαμαράς - βουλευτές 2 --- 2012 :

http://www.youtube.com/watch?v=Ms9hY-3SaGA  ,

~** 115.- Σαμαράς - βουλευτές 3 - 2012 :

http://www.youtube.com/watch?v=ym20SeGbMRc  ,
~** 116. - Α. Σαμαράς 2012 :”

 http://www.youtube.com/watch?v=UasCEBH3yZE  ,~** 117. – A. Σαμαράς –N. Μπακογιάννη 2012 :

http://www.youtube.com/watch?v=hUGDmojx8Ts  ,~** 111. - Α. Σαμαράς - Θ. Πλεύρης - G. Anatolakis :

 http://www.youtube.com/watch?v=i5uSHhMHIxA

~** 119.- ΣΑΜΑΡΑΣ - ΝΤΟΡΑ MΠAKOΓIANNH 2012 :

http://www.youtube.com/watch?v=4FSi3iWg3RQ  ,~** http://messiniaka.blogspot.com/2012/05/346.html   ,

~** 077. - E. Βενιζέλος 1 στην κοινοβουλευτική ΠΑΣΟΚ :

 http://www.youtube.com/watch?v=GFyh26Db_Qo  ,
~** 078. Ε. Βενιζέλος 2 κοινοβουλευτική 2012 ::

http://www.youtube.com/watch?v=VtyxKKSIaZM  ,
~** 079. Ε. Βενιζέλος 3 κοινοβουλευτική 2012 :

 http://www.youtube.com/watch?v=UQiZE6K3rtc  ,~*** 080.avi Ε. Βενιζέλος 4 :

 http://www.youtube.com/watch?v=a164_9b_YeI  ,~** 087.avi Από ορκομοσία Υπηρ. Κυβερ. 2012 :

http://www.youtube.com/watch?v=ZmDsVvzONJc  ,~** 088.avi Σαμαράς κοινοβουλευτική 2012 :

http://www.youtube.com/watch?v=KwD_fv1SDBQ  ,
~** 119.avi Α. Σαμαράς Ν. Μπακογιάννη 2012 :

http://www.youtube.com/watch?v=89ZSRSjWxhQ  ,
~** 081. - Ε. Βενιζέλος 6 : http://www.youtube.com/watch?v=ixM5FWobF8U  ,**
***  ANΑΡΤΗΣΕΙΣ    ΙΟΥΝΙΟΥ   2012  :
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2012/06/01-2012.html , Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης Παρασκευή 01 Ιουνίου 2012  .-                       ~***  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2012/06/02-2012.html ,  Στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 02 Ιουνίου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/06/23-4-2012.html , Στο ν αγιάζι  του  τριημέρου 2,3 και  4  Ιουνίου  Σάββατο , Κυριακή  και  Δευτέρα 2012 .-
~** http://snsarfara.blogspot.gr/2012/06/04-2012.html , Δευτέρα  04  Ιουνίου  2012 του Αγίου πνεύματος Ενημέρωση και  αρθρογραφία .-
~** ~** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2012/06/04-2012.html , Άγιο Όρος - Αθωνική πολιτεία-Περιβόλι Παναγιάς Δευτέρα 04 Ιουνίου 2012 .-
 ~** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2012/06/05-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 05 Ιουνίου 2012.-
 ~**  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2012/06/05062012.html ,Διάλογοι εκλογικοί και ... 05/06/2012.-

~** http://stamos-dynami.blogspot.gr/2012/06/6-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινότητας στην ενημέρωση Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012 .-

~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2012/06/07-2012.html , Στο αγιάζι τηγς ενημέρωσης Πέμπτη 07 Ιουνίου 2012  .-

~*** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/06/08-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινής νας ενημνέρωσης Παρασκευή 08 Ιουνίου 2012  . –  

~** http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2012/06/8-2012.html , Μεσσηνιακά και Άλλα Παρακευή 8 Ιουνίου 2012.-

~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2012/06/9-2012.html , Στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης Σάββατο 9  Ιουνίου  2012  .-
  ~**   http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2012/06/11-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/06/11-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012 .-
~** http://snsarfara.blogspot.gr/2012/06/12-2012.html , Στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης Τρίτη  12  Ιουνίου  2012 .-
~** ~**http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2012/06/13-2012.html , ΘΕΣΕΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012 .-
~* *  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2012/06/3-14-2012.html  , Τρείς 3 μέρες πρίν την κάλπη Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012 .- 
~** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2012/06/3-14-2012.html , Τρείς 3 μέρες πρίν την κάλπη Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012.-
~**
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2012/06/15062012.html ,
Εθνικός Δρόμος Καλαμάτας -Αθηνών πρίν και μετά Βίντεο 15/06/2012 .-
~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2012/06/15-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012 .- 
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2012/06/16-2012.html , Στο αγιάζι της καθημερινότητας στην ενημέρωση Σάββατο 16 Ιουνίου 2012 .-
 ~ ** http://stamos-dynami.blogspot.gr/2012/06/16-2012.html , ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ : Αναδημοσιεύσεις Βρίσκω και σας τα παρουσιάζω Σάββατο 16 Ιουνίου 2012.-
~**  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/06/18-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012.-
~ *** http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2012/06/19-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης Τρίτη 19 Ιουνίου 2012.- 
~** http://snsarfara.blogspot.gr/2012/06/20-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012.-
~**
http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2012/06/21-2012.html  ., Στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012.-
~**
http://snsstamoskal.blogspot.gr/2012/06/22-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012 ,.-
~***  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2012/06/23-2012.html . Στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 23 Ιουνίου 2012.-
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/06/23-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης  Σάββατο  23 Ιουνίου  2012  .-
~**

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου