Κυριακή, 24 Ιουνίου 2012

Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης  Κυριακή 24  Ιουνίου  2012  :
Στον κόλπο .. με τους  Σομαλούς Πειρατές
Συλλήψεις Σομαλών  πειρατών στον κόλπο ...
Διώρυγα  Σουέζ - Αίγυπτος  2009

~** ΑΘΛΗΤΙΚΑ  σήμερα  Κυριακή  24 /06 /2012 :
* ΑΓΓΛΙΑ  -  ΙΤΑΛΙΑ 0-0 , (0-0) .- παράταση : 0-0 , 0-0 .-Στα πέναλτι : 2-4 .-
Στα πέναλτι σκόραραν: Μπαλοτέλι , Πίρλο, Νοτσερίνο και  Ντιαμάντι , ο Μοντελίβο (άουτ) , Τζέραρντ , Ρούνεϊ , Γιάνκ (δοκάρι) , και Κόουλ (αποκρο΄΄υει ο Μπουφόν .-  
Γκολ: -
Κίτρινες κάρτες: -
Κόκκινες κάρτες: -
- Αγγλία (Ρόι Χότζον): Χαρτ, Τέρι, Λέσκοτ, Τζόνσον, Κόουλ, Τζέραρντ, Γιανγκ, Μίλνερ, Πάρκερ, Ρούνεϊ, Γουέλμπεκ.
- Ιταλία (Τσέζαρε Πραντέλι): Μπουφόν, Μπαλτζαρέτι, Αμπάτε, Μπαρτζάλι, Μπονούτσι, Μαρκίζιο, Ντε Ρόσι, Μοντολίβο, Πίρλο, Μπαλοτέλι, Κασάνο.
~ Η  ΙΤΑΛΙΑ  προκρίνεται στους 4  στα ημιτελικά .-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/06/24-2012.html, Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Κυριακή 24 Ιουνίου 2012.-
~*** 032.  Mητροπολίτης Θεσσαλονίκης  Άνθιμος 24/06/2012 :

~*** 033.   Μητροπιλίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος 2012 -2- “ : 
~ Episkopos Anthimos Sallonika 2012:
http://www.youtube.com/watch?v=jK2XuP55DEU  ,~*** 034.   Επίσκοπος Άνθιμος Θεσσαλονίκη 2012 :
http://www.youtube.com/watch?v=Bb1HCYxdsRs  , ~** ΣΟΜΑΛΙΑ στον κόλπο των πειρατών   to 2009 :
~** http://www.youtube.com/watch?v=lUSfp3Rn8Uo  ,*** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  και  Άλλα :

~** Ελπίδες για τον τουρισμό με την λήξη της ακυβερνησίας
Image

* Φως «στο τούνελ» διαφαίνεται για τη φετινή τουριστική κίνηση στη Μεσσηνία, σε ό,τι αφορά τον εσωτερικό τουρισμό.
Ο Έλληνας, άλλωστε, λειτουργεί με την ψυχολογία του, κάτι που πάει να επιβεβαιωθεί για άλλη μια φορά. Ο σχηματισμός κυβέρνησης την εβδομάδα που μας πέρασε δείχνει να «ξεπαγώνει» την πλήρη αδιαφορία του να κάνει, έστω και λίγες ημέρες, διακοπές. Έτσι, από την Τετάρτη και μετά το ενδιαφέρον έχει αυξηθεί σε σημείο που έχει ξαφνιάσει πολλούς ιδιοκτήτες καταλυμάτων.
* Την αύξηση του ενδιαφέροντος μας επιβεβαίωσαν ιδιοκτήτες καταλυμάτων από διάφορες περιοχές της Μεσσηνίας, ελπίζοντας πλέον και αυτοί ότι κάτι θα γίνει και θα ανατρέψει τα άσχημα δεδομένα που επικρατούσαν μέχρι τώρα.
Σε ό,τι αφορά τους ξένους, επίσης παρατηρείται εν μέρει μια μικρή αύξηση. Χαρακτηριστική, ωστόσο, είναι η συμπεριφορά Γερμανών, οι οποίοι, όπως μας μετέφεραν επαγγελματίες, πριν κάνουν κράτηση ρωτούν αν υπάρχει ασφάλεια στη χώρα μας, ενώ κάποιοι φτάνουν στο σημείο να ρωτούν αν έχουμε… να φάμε!
~ Μικρή αισιοδοξία
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Καλαμάτας, Σπύρο Λαγωνικάκο, προσδοκία από τη νέα κυβέρνηση είναι να «τρέξουν» προγράμματα για τον εσωτερικό τουρισμό, ενώ πολύ μεγάλο πλήγμα χαρακτήρισε την κατάργηση των  προγραμμάτων της Εργατικής Εστίας. Επίσης, σημείωσε ότι πρέπει το οικονομικό επιτελείο να σκεφτεί σοβαρά τη μείωση του ΦΠΑ από το 23% στην εστίαση.
«Ο πρωθυπουργός είχε δηλώσει ότι θα παρακολουθεί στενά το υπουργείο Τουρισμού. Πιστεύω ότι αν υλοποιηθούν αυτά τα τρία πράγματα, θα αλλάξουν την κατάσταση. Διαφορετικά, τα προβλήματα θα παραμείνουν, θα λιμνάσουν και θα κλείσουν πολλές επιχειρήσεις. Αν ο κόσμος δει ότι δε μειώνεται άλλο ο μισθός του, ότι το χαράτσι διαφοροποιείται κ.λπ., θα πάρει μιαν ανάσα και θα κινηθεί λίγο. Ακόμα, όμως, ο κόσμος είναι παγωμένος», σχολίασε.
Κατά την πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Τριφυλίας, Γεωργία Χριστοδουλου, με την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης «τα τηλέφωνα έχουν αρχίσει να χτυπούν συνεχώς»: «Δείχνουν αισιόδοξα τα πράγματα από τότε που συγκροτήθηκε η κυβέρνηση. Έχουν σημειωθεί πολλά τηλεφωνήματα, λες και ο Έλληνας για λόγους ψυχολογικούς περίμενε τις πολιτικές εξελίξεις. Κάτι άρχισε να κινείται. Παρ’ όλα αυτά, συνεχίζουν τα παζάρια.
Σε ό,τι αφορά τους ξένους και ιδιαίτερα τους Γερμανούς, πριν ανακοινωθούν οι εκλογές έκαναν κρατήσεις. Όταν αυτές προκηρύχθηκαν για το Μάιο, προχώρησαν σε ακυρώσεις και είπαν ότι θέλουν να δουν τι θα γίνει».
Καταλήγοντας, παρατήρησε ότι όλα τα καταλύματα κάνουν ειδικές προσφορές και έχουν ολοκληρωμένα πακέτα ιδιαίτερα ελκυστικά για τους Έλληνες.
~ Αύξηση ενδιαφέροντος
Για θεαματική αύξηση του ενδιαφέροντος, που μεταφράζεται σε κρατήσεις, αμέσως μετά την ορκωμοσία της κυβέρνησης, μίλησε και ο  υπεύθυνος κρατήσεων του Ακτή Ταΰγετος Resort, Μιχάλης Βασιλείου: «Δεν ξέρω αν έχει απόλυτη σχέση με τις πολιτικές εξελίξεις, αλλά έτσι φαίνεται. Μάλλον η σταθεροποίηση φάνηκε να ηρέμησε τον κόσμο και άρχισε να κινείται. Από την Τετάρτη η διαφορά είναι μεγάλη. Εκεί που μπορεί να είχαμε 10 τηλεφωνήματα, τώρα έχουν γίνει 50».
Ο κ. Βασιλείου παρατήρησε ότι ισχύουν προσφορές και πολιτική του ξενοδοχείου είναι να λαμβάνει υπ’ όψιν την κοινωνία και τα προβλήματα.
Μέχρι αυτή την εβδομάδα η κίνηση ήταν πολύ πεσμένη, όπως τόνισε ο υπεύθυνος κρατήσεων του ξενοδοχείου Elite, Γιώργος Κουτίβας: «Η κίνηση είναι πεσμένη σε σχέση με πέρυσι. Παρ’ όλα αυτά, έχει αρχίσει να παρουσιάζεται μια κίνηση τις τελευταίες ημέρες. Υπάρχει ενδιαφέρον από Έλληνες. Κάθε φορά που υπήρχε αναστάτωση στα πολιτικά δρώμενα της χώρας, ο κόσμος ήταν συγκρατημένος. Με το που ξεκαθάριζε το τοπίο, ο κόσμος άρχιζε να εκδηλώνεται. Τα ζήσαμε και τον προηγούμενο καιρό, με την υπογραφή ή μη του μνημονίου και όλα αυτά. Υπάρχουν, πάντως, ειδικές προσφορές και οι τιμές σε σύγκριση με άλλες χρονιές είναι μειωμένες. Είναι μια χρονιά που θα εξελιχθεί δύσκολα. Ελπίζουμε να υπάρξει μιαν ανάσα, γιατί κάτι φαίνεται ότι κινείται. Πιστεύω ότι θα βοηθήσει σημαντικά και το θέμα του δρόμου, όμως πρέπει, επιτέλους, αυτό που θα ανακοινώσουν αυτό να γίνει. Οι πελάτες που έρχονται στην περιοχή είναι επαναλαμβανόμενοι. Έρχονται συνέχεια εδώ και 5-10 χρόνια. Μας ρωτάνε, λοιπόν, πότε θα δοθεί ο δρόμος και τους λέμε τη μία τον Απρίλιο, την άλλη το Μάιο, μετά τον Ιούνιο, και αυτά δημιουργούν αρνητικό κλίμα».
~ Συγκρατημένα
Ο Ξενώνας του Γιάννη Πετρόγιαννη στη Μεγάλη Μαντίνεια φέτος θα δουλέψει με τους παλιούς και σταθερούς πελάτες του: «Η φετινή χρονιά είναι λίγο δύσκολη. Περιμένουμε να δούμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση.  Δεν είμαι και πολύ αισιόδοξος, αλλά ελπίζουμε».
Τα θετικά μηνύματα άρχισαν μετά τον ορισμό της κυβέρνησης, τόνισε και η κα Βίκυ Ζουμπάκη, ιδιοκτήτρια του Καρδαμύλη Beach, στην ομώνυμη περιοχή. Στο κατάλυμά της υπάρχουν ειδικές προσφορές για Έλληνες.
«Είχαν παγώσει τα πάντα», σχολίασε. «Ούτε κρατήσεις και ερωτήσεις ελάχιστες. Τώρα, δόξα τω Θεώ, κάτι άρχισε να κινείται. Πρέπει να είμαστε και λίγο αισιόδοξοι. Η κυβέρνηση πρέπει να εξετάσει τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση. Αυτό είναι πολύ σημαντικό».
Προς το παρόν η ζήτηση στο κατάλυμα «Faros Rooms» του κ. Στέλιου Τζωρτζίνη  στη Μαραθούπολη περιορίζεται στο 15νθημερο του Αυγούστου: «Είναι δύσκολα τα πράγματα. Ούτε για τα Σαββατοκύριακα υπάρχει ενδιαφέρον. Έχουμε βάλει ειδικά πακέτα με μικρό κοστολόγιο. Η πτώση σε σύγκριση με πέρυσι είναι κατακόρυφη. Πέρυσι τέτοιο καιρό είχαμε κλείσει το 70% για τον Αύγουστο και τώρα μόνο το 20%. Πιστεύω ότι ο Έλληνας, ιδιαίτερα φέτος, θα κλείσει τελευταία στιγμή. Ακόμα και για τον Αύγουστο θα κάνουν κρατήσεις τέλος Ιουλίου».
~ Ανά περιοχές
Σε άλλες περιοχές τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα, όπως στον Αγ. Ανδρέα και το Πεταλίδι.
Η κα Αθηνά Αθανσοπούλου, ιδιοκτήτρια του «Αθηνά Στούντιο», υπογράμμισε ότι φέτος δεν υπάρχει καθόλου κίνηση: «Πάντα δουλεύω με ελληνικό τουρισμό, καθόλου ξένο. Δούλευα δε πολύ με την Εργατική Εστία. Η Εργατική Εστία προσέφερε πολλά στον τουρισμό. Ήταν κίνητρο για πολλούς. Τώρα, ακόμα και αυτοί που ρωτούν, ζητούν πολύ χαμηλές τιμές. Ευελπιστούμε ότι υπήρχε αυτή η άπνοια λόγω εκλογών. Πιστεύουμε ότι θα ανακάμψει και, έστω και τον Αύγουστο, θα δουλέψουμε. Εγώ δουλεύω με τη μέση ελληνική οικογένεια. Αυτές οι οικογένειες δεινοπαθούν ακόμα. Υπάρχει αβεβαιότητα και δεν ξέρουμε ακόμα τι χαράτσια θα μας έρθουν. Πέρυσι τέτοια εποχή ήμασταν πλήρεις και μέχρι τέλη Σεπτέμβρη γεμάτοι. Τώρα ακόμα τίποτα».
Για μηδενική κίνηση ακόμα μίλησε και ο κ. Γεώργιος Θεοδωρακόπουλος από τα «Mathia Apartment’s» στο Πεταλίδι: «Εμείς δεν έχουμε καν ανοίξει. Ούτε ξένοι ούτε Έλληνες έχουν έρθει. Είχαμε ακυρώσεις από Γερμανούς, οι οποίοι ρωτούσαν δύο πράγματα, αν υπάρχει ασφάλεια και αν έχουμε να φάμε! Πήγαν και στην Πρεσβεία και ζητούσαν να τους δώσουν βεβαίωση ότι υπάρχει ασφάλεια. Δεν τους έδωσαν και προχώρησαν σε ακυρώσεις. Ό,τι ενδιαφέρον έχει εκδηλωθεί μέχρι στιγμής είναι από Έλληνες για Ιούλιο και Αύγουστο».
~ Καταστροφικός Μάιος
«Ο ελληνικός τουρισμός έχει μειωθεί πολύ», τόνισε η κα Γιώτα Κολοβέα από το κατάλυμα «Σκαφιδάκια» στον Άγιο Νικόλαο Μάνης. «Υπάρχει πτώση και στον ξένο τουρισμό. Αλλά οι τακτικοί πελάτες δεν πτοούνται από τις καταστάσεις και έρχονται. Αυτοί που δεν έχουν έλθει ξανά ,είναι επιφυλακτικοί και δεν έρχονται. Οι δε περαστικοί πελάτες έχουν εξαφανισθεί όλοι. Τώρα κρατήσεις γίνονται μόνο από το τηλέφωνο ή μέσω ίντερνετ. Μια εβδομάδα πριν από τις εκλογές η πτώση ήταν τρομερή. Σχεδόν εξαφανίσθηκαν. Με το που τελείωσαν οι εκλογές, άρχισαν σιγά σιγά να κινούνται πάλι».
Τώρα αρχίζει η κίνηση, όπως σημείωσε η κα Σταυρούλα Μεϊμετέα από τα διαμερίσματα «George Appartements» στη Στούπα: «Τώρα έχουν αρχίσει να κινούνται σιγά σιγά. Κάθε χρόνο ξεκινάμε μετά τις 4 Ιουλίου, αλλά δεν έχουμε κρατήσεις όπως άλλες χρονιές. Παίρνουν τηλέφωνα, αλλά ακόμα δεν κάνουν κρατήσεις».
Μείωση τη φετινή χρονιά υπήρχε και στο ενδιαφέρον, όχι μόνο στις κρατήσεις, όπως σημείωσε ο κ. Παναγιώτης Σαρατσιώτης, από το τουριστικό κατάλυμα «Το Κάστρο» στην Πύλο: «Συγκριτικά με άλλες εποχές υπάρχει μείωση. Ελπίζουμε να ομαλοποιηθεί λίγο η κατάσταση τώρα. Οι τιμές μας είναι μειωμένες και κάνουμε καλύτερες προσφορές σε Έλληνες».
«Παγωμάρα» υπήρχε μέχρι τις εκλογές, όπως σημείωσε ο κ. Αντώνης Κορακάκης από το «Korakakis Beach» στη Φοινικούντα: «Μετά τις εκλογές, αυτή την εβδομάδα, έχει αλλάξει το σκηνικό, υπάρχει ενδιαφέρον. Άρχισε κάπως να ομαλοποιείται η κατάσταση. Ο Μάιος, βέβαια, ήταν καταστροφικός. Πιο χάλια δεν έχουμε θυμηθεί ποτέ. Από προχθές έχουμε αρχίσει να έχουμε πολλά τηλεφωνήματα από Έλληνες. Αυτό σημαίνει ότι κάτι θα αλλάξει. Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι. Αυτή την εβδομάδα δείχνει να ανατρέπεται το σκηνικό».
Της Βίκυς Βετουλάκη
   
~**  Π. Τατούλης
ImageΣυνάντηση με τον Αμερικανό πρέσβη στην Τρίπολη
* «Έπρεπε να είχα συναντήσει πολύ νωρίτερα τέτοιους πολιτικούς με όραμα και αισιοδοξία όπως εσείς» δήλωσε, απευθυνόμενος στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, ο πρέσβης της Αμερικής στην Ελλάδα, Daniel Bennett Smith, κατά την προχθεσινή συνάντησή τους στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, παρουσία των θεματικών αντιπεριφερειαρχών Κωνσταντίνας Νικολάκου, Απόστολου Παπαφωτίου, του εκτελεστικού γραμματέα Ιωάννη Σταματάκου και του Αμερικανού προξένου στην Ελλάδα Vincent Moore.
 
Ο Πέτρος Τατούλης καλωσόρισε τον κ. Smith στην Τρίπολη, υπογραμμίζοντας τη διαφορά της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα και σημειώνοντας ότι αυτό βασίζεται στην ασφάλεια, την ηρεμία και την αρμονική συνύπαρξη όλου του πελοποννησιακού λαού, αλλά και την αποφασιστικότητά του να λύσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.
Ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε, επίσης, στη θέση της Περιφέρειας Πελοποννήσου στα τεκταινόμενα της χώρας, αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με σημαντικές παρεμβάσεις, τονίζοντας παράλληλα την πεποίθησή του για διαφύλαξη, αλλά και πολιτική ενίσχυση του ρόλου των Περιφερειών στην Ελλάδα και την Ευρώπη.
~ Διημερίδα στον τομέα των επενδύσεων
Από την πλευρά του, ο κ. Smith χαρακτήρισε μεγάλη τιμή τη συνάντηση αυτή και, αναφερόμενος στο δρόμο εξόδου της χώρας από την κρίση, τόνισε την ανάγκη για μεταρρυθμίσεις και το άνοιγμα της ελληνικής οικονομίας. Πρόσθεσε, επίσης, ότι συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας και ιδίως της Πελοποννήσου, που θα συντελέσουν καθοριστικά στην προσπάθεια ανάκαμψής της, είναι οι τομείς του τουρισμού και της αγροτικής οικονομίας και πρότεινε τη συνεργασία του Εμπορικού Ακολούθου με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου και το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο για την προσέλκυση επενδύσεων.
Ο περιφερειάρχης υποδέχθηκε θετικά την πρόταση συνεργασίας και πρότεινε τη διοργάνωση μιας κοινής ημερίδας στην Περιφέρεια, με σκοπό τη συγκεκριμενοποίηση των στόχων και των αναμενόμενων αποτελεσμάτων. Ιδιαίτερα δε τόνισε ο περιφερειάρχης την ύπαρξη ασφαλούς και φιλικού επενδυτικού περιβάλλοντος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, γεγονός το οποίο έχει γίνει ήδη αντιληπτό από τη διεθνή αγορά, με εμφανή αποτελέσματα.
   «Η χώρα κινδυνεύει μόνο από
την ανακύκλωση της κρίσης»
Επιπρόσθετα, ο κ. Τατούλης σημείωσε το ρεαλισμό και την αποτελεσματικότητα στην αντιμετώπιση των προβλημάτων, αλλά και τη βαθιά πίστη στη δημοκρατική λειτουργία. «Το γεγονός αυτό εκπέμπει αισιόδοξα μηνύματα, διαφορετικά από αυτά που εκπέμπει η Αθήνα και η κεντρική κυβέρνηση» σχολίασε.
Ο περιφερειάρχης πρόταξε, τέλος, την ανάγκη μεταρρυθμίσεων, οι οποίες θα προέλθουν από τα κάνω και δε θα επιβληθούν από πάνω, γιατί «η χώρα, η οποία δεν κινδυνεύει από κανέναν, κινδυνεύει να μείνει στάσιμη και να ανακυκλώνει την κρίση».
Τέλος, ο κ. Smith δήλωσε την πρόθεσή του να συνεχίσει το διάλογο με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, γιατί «νιώθω οικεία όταν μιλώ με ανθρώπους που έχουν το θάρρος της γνώμης τους».  

~**  Ο Α. Σαμαράς, ο Γρ. Ψαριανός & το υφυπουργείο Αθλητισμού
Image

Πριν από χρόνια, όχι πολλά, το 2008 πρέπει να ήταν, είχε έρθει στην Καλαμάτα ο Γρηγόρης Ψαριανός, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τότε. Πρέπει να ήταν υπεύθυνος για τον αθλητισμό, γιατί επισκέφθηκε αθλητικές εγκαταστάσεις, είδε εκπροσώπους αθλητικών φορέων, ενώ πήγε και στον τότε νομάρχη, τον Δημήτρη Δράκο, στον οποίο είπε ότι η περιοχή «χωλαίνει» από αθλητικές υποδομές, παρ’ ότι το κλίμα της είναι ιδανικό για την προετοιμασία αθλητών και την πραγματοποίηση αθλητικών διοργανώσεων.
Τότε, ο Αντώνης Σαμαράς ήταν απλός βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και όλοι περίμεναν ότι, εάν έφευγε ποτέ από την προεδρία του κόμματος ο Κώστας Καραμανλής, τη θέση του θα έπαιρνε αυτοδίκαια η Ντόρα Μπακογιάννη.
 
Ο Γρηγόρης Ψαριανός, λοιπόν, με μια ειρωνική διάθεση –έτσι δηλαδή την εξέλαβαν οι παριστάμενοι- είπε στον Δημήτρη Δράκο ότι «τον Σαμαρά πρέπει να βάλουμε στο Αθλητισμού». Φυσικά, ο νομάρχης «τσίμπησε» και του απάντησε ότι «δεν είναι ο Σαμαράς για το αθλητισμού, αγόρι μου»!
Πράγματι, όμως, λίγους μήνες μετά ο Αντώνης Σαμαράς έγινε υπουργός Πολιτισμού και είχε υπό την εποπτεία του και το υφυπουργείο Αθλητισμού! Και μετά από άλλους λίγους μήνες έγινε και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, αφού «καθάρισε» την Ντόρα Μπακογιάννη. Οπότε νομοτελειακά, έστω με κάποιο ζόρι, έγινε και πρωθυπουργός.
Ο πανέξυπνος και προβοκάτορας Γρηγόρης Ψαριανός είχε δει από πολύ νωρίς ότι ο Αντώνης Σαμαράς αυτή τη φορά δε θα άφηνε την ευκαιρία να του φύγει. Με το δημοσιογραφικό του κριτήριο έβλεπε ότι «τα ψωμιά» του Κώστα Καραμανλή δε θα είναι πολλά, ότι και η Ντόρα είχε φθαρεί μαζί του και κατάλαβε αμέσως ότι, εφόσον δεν υπήρχε άλλη χαρισματική ηγετική προσωπικότητα στο κόμμα, ο κόσμος θα στρεφόταν στο πρόσωπο που μόλις είχε βγει από την… κατάψυξη, τον Αντώνη Σαμαρά.
Βέβαια, τότε ούτε ο Δημήτρης Δράκος ούτε οι υπόλοιποι βολεμένοι Νεοδημοκράτες ήταν σε θέση να αντιληφθούν την έννοια της «μπηχτής» του Γρηγόρη Ψαριανού.
Σήμερα, λοιπόν, ο Αντώνης Σαμαράς είναι πρωθυπουργός της Ελλάδας και ο Γρηγόρης Ψαριανός κυβερνητικός του εταίρος. Όμως, «σύντροφος» του Γρηγόρη Ψαριανού στη Δημοκρατική Αριστερά και κυβερνητικός εταίρος της κυβέρνησης είναι και ο Οδυσσέας Βουδούρης, ο οποίος από την πλευρά του, πράγματι, έχει ένα θέμα με τον Αντώνη Σαμαρά. Δεν τον ήθελε για πρωθυπουργό, γιατί παραείναι δεξιός και έχει στείλει την υπογραφή του στη Μέρκελ για το μνημόνιο.
Ο συμπατριώτης Οδυσσέας Βουδούρης συνεχίζει το ίδιο βιολί. Δε θέλει τον Σαμαρά, αλλά θα του δώσει ψήφο εμπιστοσύνης... Όπως δεν ήθελε και το μεσοπρόθεσμο, αλλά το ψήφισε ή όπως διαφωνούσε με σειρά άλλων μέτρων κατά των συνταξιούχων και των μισθωτών, αλλά επίσης τα ψήφιζε… Όπως, ακόμη, έφυγε από το ΠΑΣΟΚ γιατί μεταλλάχθηκε σε νεοφιλελεύθερο κόμμα, αλλά το νέο του κόμμα τα βρίσκει μια χαρά με το ΠΑΣΟΚ… Μήπως, τελικά, ο Οδυσσέας Βουδούρης, αυτό που θέλει είναι να βρίσκεται συχνά στην επικαιρότητα, λειτουργώντας πιο «επαγγελματικά» και από τους «επαγγελματίες πολιτικούς», τους οποίους όμως υποτίθεται ότι αποστρέφεται;
Με τις εκλογές, πάντως, ξεμπερδέψαμε και η νέα κυβέρνηση θα προσπαθήσει πάση θυσία να κρατηθεί όρθια και δυνατή όσο περισσότερο καιρό γίνεται. Σιγά σιγά θα αρχίσει να ανοίγει και το θέμα των αυτοδιοικητικών εκλογών, οι οποίες θα γίνουν σε δύο χρόνια ακριβώς. Δεν είναι πολύς ο καιρός δηλαδή. 
Προφανώς, η Νέα Δημοκρατία θα «κατεβάσει» δικά της ψηφοδέλτια, το ίδιο και ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού είναι οι δύο ισχυρότεροι πόλοι στο πολιτικό σκηνικό. Με το ΠΑΣΟΚ, όμως, τι θα γίνει; Όταν τα ποσοστά του έχουν πέσει σε μονοψήφια νούμερα σε πολλές περιοχές, πώς θα καταφέρει να φτιάξει ψηφοδέλτια; Η λογική εκτίμηση είναι ότι το ΠΑΣΟΚ θα ακολουθήσει τη συνταγή Καμίνη στην Αθήνα, Μπουτάρη στη Θεσσαλονίκη, Δημαρά στην Πάτρα. Θα επιδιώξει, δηλαδή, συνεργασία με τη Δημοκρατική Αριστερά για τη στήριξη ανεξάρτητων συνδυασμών, με επικεφαλής πρόσωπα κύρους, ευρύτερης αποδοχής και από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους. Και αν τα καταφέρουν αυτά τα δύο κόμματα να έχουν επιτυχή αποτελέσματα στην αυτοδιοίκηση, θα ενισχύσουν τη θέση τους και την απήχησή τους και στην κεντρική πολιτική σκηνή.
Άλλωστε, για θυμηθείτε την περίπτωση του Δημήτρη Τροχάτου, όταν το ΠΑΣΟΚ έψαχνε να βρει ή να στηρίξει υποψήφιο δήμαρχο στην Καλαμάτα; Τότε η «δουλειά» χάλασε από το ΣΥΡΙΖΑ, που με τον τρόπο του ανάγκασε τον Δημήτρη Τροχάτο να επιστρέψει την πρόταση που του έκανε το ΠΑΣΟΚ για τη συγκρότηση ενός συνδυασμού με υποψηφίους από τον ευρύτερο κεντροαριστερό χώρο. Τώρα, όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα μπορούσε να χαλάσει μια τέτοια προσπάθεια, αφού ο δρόμος του φαίνεται ότι έχει χωρίσει οριστικά από το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Αριστερά και στο αυτοδιοικητικό επίπεδο.
Επειδή ο καιρός περνάει γρήγορα, όπου να ‘ναι θα αρχίσουν να σχηματίζονται κινήσεις για τις εκλογές του Ιουνίου του 2014. Για να δούμε, ποιοι θα βγουν μπροστά;  Καραμαχίλης   , Πηγή  εφημερίδα  "Θ'αρρος" Καλαμάτας  2012 .-
  
~**   Πανελλαδικές εξετάσεις
ImageΑύριο στη δημοσιότητα οι βαθμολογίες * Στην τελική ευθεία μπαίνει η διαδικασία ανακοίνωσης των βαθμολογιών των υποψηφίων στις πανελλαδικές εξετάσεις.
Όπως επιβεβαίωσε το υπουργείο Παιδείας, οι βαθμοί των Γενικών (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα μετά τις 13.00.
Επίσης, οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ-Β’ θα μπορούν, μετά τις 13:00 της Δευτέρας, να βρίσκουν τη βαθμολογία τους και στην ιστοσελίδα
http://results.minedu.gov.gr, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.
 
Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο, ολοκληρώνονται σύντομα, από τη μηχανογραφική υπηρεσία του, οι διαδικασίες επεξεργασίας των προφορικών και των γραπτών βαθμών για τον υπολογισμό του γενικού βαθμού πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση όλων όσοι έλαβαν μέρος στις φετινές εξετάσεις και οι σχετικές καταστάσεις θα αποσταλούν στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για να προωθηθούν στα Γενικά Λύκεια αρμοδιότητάς τους, προκειμένου να εκδοθούν οι σχετικές βεβαιώσεις πρόσβασης.
Επίσης, αναμένεται να εκδοθούν τα αποτελέσματα απολυτηρίων σε όλα τα ΓΕΛ. Οι αντίστοιχες καταστάσεις στα ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Β’ αναμένεται να αποσταλούν τις αμέσως προσεχείς ημέρες, προκειμένου να εκδοθούν οι σχετικές βεβαιώσεις πρόσβασης.
Παράλληλα, «τρέχει» η προθεσμία υποβολής των μηχανογραφικών δελτίων, η οποία λήγει στις 5 Ιουλίου.  Πηγή: in.gr


~**    Για τις ανάγκες πολιτιστικής εκδήλωσης
ImageΗ επιστροφή του μεταξοσκώληκα στα Καστάνια της Μεσσήνης
* Ήταν ένα μήνυμα που έλαβα μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, από την πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Κασταναίων και Πολυσταραίων Σοφία Ζέρβα, που με παραξένεψε, καθώς, όπως με πληροφορούσε, αποφάσισε να αρχίσει να εκτρέφει μεταξοσκώληκες στο σπίτι της στα Καστάνια.
Στο ίδιο μήνυμα περιέγραφε πως έχει κατά νου να διοργανώσει εκδήλωση σχετικά με το μετάξι, ως συνέχεια της περσινής και ομολογουμένως επιτυχημένης εκδήλωσης με θέμα «Από το πρόβατο στον αργαλειό».

Επικοινώνησα μαζί της, προκειμένου να μιλήσουμε για αυτή την εκδήλωση, αλλά και για τα ερεθίσματα που την παρακίνησαν, σκεπτόμενος ταυτόχρονα την αντίστοιχη προσπάθεια που καταβάλλει στην άλλη άκρη του Μεσσηνιακού κόλπου, στη Μάνη, η Βούλα Κυριακέα.     
~ Από το Βυζάντιο έως σήμερα
Όπως ανέφερε, η σηροτροφία είναι γνωστή από την εποχή του Βυζαντίου. Ο αυτοκράτορας Ιουστινιανός (527-565μ.Χ.) έστειλε στην Κίνα (όπου, σύμφωνα με το μύθο, την τέχνη εκτροφής του μεταξοσκώληκα ανακάλυψε συμπτωματικά η αυτοκράτειρα Σι – Λινγκ –Τσι το 2690 π.Χ.), δυο μοναχούς, οι οποίοι, αφού παρακολούθησαν τη διαδικασία εκτροφής, έκρυψαν στα κούφια μπαστούνια τους μεταξόσπορο και φύλλα μουριάς και τα έφεραν στο Βυζάντιο το 554 μ.Χ.
Πολλές μουριές υπήρχαν στην ενετοκρατούμενη και τουρκοκρατούμενη Πελοπόννησο, εξ ου και το όνομα Μοριάς, ενώ μεταξοβιοτεχνίες υπήρχαν σε όλο το Μοριά και ιδιαίτερα στη Μεσσηνία.
Ανατρέχοντας στις μνήμες της, είπε πως πολλές οικογένειες σε όλα τα χωριά εξέτρεφαν στα σπίτια τους μεταξοσκώληκες, έχοντας έτσι ένα καθαρό και σχεδόν ανέξοδο εισόδημα.
«Θυμάμαι», συνέχισε, «τη δεκαετία του ’50, όταν ήμουν 5-6 χρονών, τις αδελφές του πατέρα μου, που είχαν μεταξοσκώληκες στο κατώι του σπιτιού μας στα Καστάνια και εγώ έριχνα στα καλαμωτά φύλλα μουριάς για τροφή. Επίσης, βάζαμε κλαδιά (θυμάρι ή σπάρτα) για να πλέξουν το κουκούλι τους.
Τα βράδια μαζεύονταν πολλά κορίτσια του χωριού και ξεκλάδωναν το κουκούλι. Στη συνέχεια έβραζαν νερό στο καζάνι για να κάνουν την απόπνιξη, πριν οι κάμπιες μεταμορφωθούν σε πεταλούδες και τρυπήσουν το κουκούλι.
Έβγαζαν την κλωστή βρίσκοντας την αρχή και με την κλωστή κεντούσαν ή ύφαιναν τα μεταξωτά. Όσοι είχαν μεγάλη παραγωγή, πήγαιναν τα κουκούλια ή στου Τζάνε ή ακόμη και στην Καλαμάτα, όπου υπήρχαν ειδικά εργαστήρια επεξεργασίας. Από εκεί έπαιρναν το μετάξι ή χρήματα, ή υφαντά».
Πρόσθεσε πως μέχρι πρότινος ήταν φημισμένο το καλαματιανό μαντήλι, από τις μοναχές της Μονής Κωνσταντίνου και Ελένης στην Καλαμάτα, αλλά και η προσπάθεια που κατέβαλλαν στην καλλιέργεια και κατεργασία του μεταξιού, ώστε να ανθίσει και να καρποφορήσει η μεταξοϋφαντική τέχνη.    
Σήμερα δεν υπάρχουν στην Ελλάδα εργαστήρια επεξεργασίας κουκουλιών, ούτε και στο Σουφλί, που θεωρείται η πλέον μεταξοπαραγωγική περιοχή και οι άνθρωποι αγοράζουν το μετάξι από την Κίνα.
Βαθύτατα σκεπτόμενη, αναρωτήθηκε γιατί να υπάρχει ανεργία, τη στιγμή που θα μπορούσε να ξανανθίσει η σηροτροφία. Ταυτόχρονα, το προϊόν θα μπορούσε να ξαναδώσει ζωή στην Ελλάδα, λόγω της υψηλής του αξίας.
~ Θα μπορούσαν να προκύψουν θέσεις εργασίας
«Μοιραία» ακολούθησε η ερώτηση πώς και της ήρθε η ιδέα να ασχοληθεί με το μετάξι. Απάντησε πως την παρακίνησαν οι παιδικές της αναμνήσεις, «η τρέλα να δείξω σε κάποιους, ειδικά στους ιθύνοντες, ότι υπάρχει τρόπος να δημιουργηθούν στη χώρα μας θέσεις εργασίας για τους ανέργους, τους αγρότες και για όσους επιθυμούν να γυρίσουν στα χωριά τους, αρκεί η κυβέρνηση να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις, καθώς και για να έχει συνέχεια η εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Κασταναίων και Πολυσταραίων που έγινε στις 13-7-2011 με θέμα “Από το πρόβατο στον αργαλειό”. Δεν ήθελα να είναι μια τουφεκιά στον αέρα και τέλος».
~ Αναβίωση της παράδοσης  
Όπως διευκρίνισε, ήταν πολύ έντονη η επιθυμία της «να αναβιώσουμε την παράδοση και να θυμηθούμε κάποια χαμένα και ξεχασμένα επαγγέλματα, που με οδήγησαν στην αναζήτηση μεταξόσπορου, κάτι που ήταν και το πιο δύσκολο.
Αλλά, όπως λέει η παροιμία, “ρωτώντας πας στην πόλη”, τα κατάφερα. Ζήτησα τη βοήθεια του δημάρχου Μεσσήνης Στάθη Αναστασόπουλου, ο οποίος με παρέπεμψε στη γεωπόνο του Δήμου. Αυτή με τη σειρά της με έφερε σε επαφή με την κα Κωνσταντίνα  Θανοπούλου της Γεωργικής Υπηρεσίας Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, η οποία κατάφερε και μου βρήκε ένα κουτί μεταξόσπορο, που περιέχει 20.000 αυγά.
Παρέλαβα το κουτί στις 30 Μαΐου και στις 5,6,7 Ιουνίου βγήκαν οι πρώτες κάμπιες, που δεν ήταν μεγαλύτερες από 2 χιλιοστά. Σε 17 ημέρες πέρασαν την 1η , τη 2η, την 3η, την 4η ηλικία και τον 1ο, 2ο, 3ο “ύπνο” τους και μόλις προχθές τελείωσαν τον 4ο ύπνο τους. Μένουν ακόμη 8 ημέρες για να γίνει το κλάδωμα και η πλοκή του κουκουλιού». Διαπίστωσα μια βιασύνη στη φωνή της. Στο ερώτημα αν συμβαίνει κάτι, η απάντηση με αιφνιδίασε, καθώς μου είπε ότι ταΐζει συνεχώς τα μωρά της. Τα «μωρά» της, όπως αποκάλεσε τους μεταξοσκώληκες, αποδεικνύονται σχετικά «λαίμαργα», καθώς χρειάζονται συνολικά περίπου 500 κιλά φύλλα μουριάς για τροφή, ή αλλιώς ένα δέντρο. Μου εξήγησε ότι στην πρώτη ηλικία χρειάζονται περί τα 2 κιλά φύλλα, στη δεύτερη 8, στην τρίτη 20, στην τέταρτη 80 και στην πέμπτη 380 κιλά φύλλα».    
Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου 

~***   Pet Shop
ImageΑντέχουν εν μέσω κρίσης ελέω των φιλόζωων
 *  Αγαπημένος αλλά και απαραίτητος χώρος για κάθε φιλόζωο είναι τα pet shop, καθώς εκεί βρίσκει τροφή αλλά και αξεσουάρ για το κατοικίδιό του.
Κατά πόσο, όμως, έχει επηρεάσει η κρίση τα pet shop; Συνεχίζουν ή όχι οι φιλόζωοι να φροντίζουν τα ζωάκια τους με τον ίδιο ζήλο;
 
Το «Θ» επισκέφτηκε δυο τέτοια καταστήματα της πόλης και μίλησε με τους ιδιοκτήτες τους:  Κώστας Σπυρόπουλος
(Pet Market Σπυρόπουλος)
* «Κίνηση και ενδιαφέρον για τα ζωάκια υπάρχει. Είναι πλέον ένας τρόπος να έχει κάποιος συντροφιά και μια ευχάριστη παρέα, ώστε να ξεχνιέται από την καθημερινότητα.
* Η κίνηση είναι μειωμένη, βέβαια, όπως είναι φυσικό. Πλέον οι πιο πολλοί φιλόζωοι έχουν σταματήσει να αγοράζουν ακριβές τροφές και έχουν στραφεί στις πιο οικονομικές. Στις ακριβές παραμένουν όσοι έχουν σκυλιά εργασίας, όπως οι κυνηγοί, οι εκπαιδευτές, οι κτηνοτρόφοι κ.λπ.
Ο δε σκύλος είναι πιο ακριβός σε συντήρηση σε σχέση με τη γάτα και τα ψάρια. Για παράδειγμα, για ένα σκύλο χρειάζονται περίπου 30 ευρώ το μήνα για μια μέτρια τροφή (πάντως, το φαγητό είναι θέμα και του ιδιοκτήτη, αφού υπάρχουν τροφές με 10 ευρώ, αλλά και με 60). Η τιμή αυτή αφορά ένα σκύλο μεσαίου μεγέθους. Επίσης, θα χρειαστεί κάποια χρήματα για αμπούλες ανά μήνα, κολάρα ανά 4 μήνες και ένα σπρέι ανά μήνα για παράσιτα. Ανάλογα με την εταιρεία, το κόστος και των τριών παραπάνω είναι γύρω στα 25 ευρώ.
* Υπάρχει η μόδα, όπως και παλιότερα, κάποιοι να έχουν ένα κατοικίδιο. Δυστυχώς, παίρνουν ένα σκύλο, σαν είδος αξεσουάρ, ώστε να κάνουν βόλτες στην πόλη και μετά, αφού τον βαρεθούν, θέλουν να τον αλλάξουν. Έτσι, τον παρατούν. Ακόμη και στα σκυλιά εργασίας συμβαίνει αυτό, αφού είναι αυτά που κατά κύριο λόγο εγκαταλείπονται.
* Πάντως, υπάρχουν πολλοί που έρχονται και ρωτούν για τυχόν αγγελίες κουταβιών που χαρίζονται.
* Κατ’ εμέ, τα κατοικίδια είναι ένας καλός φίλος, αλλά και ένας τρόπος να ξεχνιέσαι και να χαλαρώνεις. Το βλέπω και σε εμένα που έχω σκύλο και ενυδρείο.
* Βασικός κανόνας, πάντως, για να έχεις ένα κατοικίδιο, είναι να περνάς οπωσδήποτε χρόνο μαζί του». 
Πέτρος Λυμπερόπουλος (Κιβωτός του Νώε)
* «Τα pet-shop έχουν επηρεαστεί από την κρίση πολύ λιγότερο από άλλα επαγγέλματα. Ο λόγος είναι ότι ο κόσμος φοβάται, κλείνεται σπίτι του και έτσι, για παράδειγμα, στο θέμα του σκύλου έχει ανέβει η ζήτηση. Το κατοικίδιο είναι μια παρέα, μια παρηγοριά και ένας καλός φύλακας (σκύλος) - για μένα είναι πολύ καλύτερο από το να έχεις ένα όπλο στο σπίτι σου.
* Αυτό που επιδιώκουμε εμείς, ως pet-shop, δεν είναι τόσο η πώληση ενός σκύλου. Εδώ έχουμε αγγελίες και μπορεί να περάσει ο καθένας να βρει ένα σκυλάκι που χαρίζεται. Εκεί επικεντρώνομαι πιο πολύ. Απλά, πριν δώσουμε ένα σκυλάκι, προσπαθούμε να δούμε αν ο νέος ιδιοκτήτης πραγματικά το θέλει, γιατί συνήθως άνθρωπος που δεν πληρώνει σκύλο, δεν τον σέβεται κιόλας. Έτσι, πολλές φορές τον παρατούν στο δρόμο, ιδίως παλαιότερα.
* Πλέον βλέπω πολλές οικογένειες με μικρά παιδιά να έρχονται να παίρνουν ένα σκυλάκι. Αυτό είναι πολύ ευχάριστο. Ας μην ξεχνάμε ότι είναι ένα νέο μέλος για την κάθε οικογένεια. Επίσης, έχουν αλλάξει νοοτροπία και οι γιατροί, οι παιδίατροι, ακόμα και οι γυναικολόγοι. Έχουν διαβάσει περισσότερο και έτσι έχουν αποδεχτεί ότι με το σκύλο δεν υπάρχει κανένα θέμα σχετικά με την υγεία στο σπίτι.
* Οι φιλόζωοι δεν έχουν μειώσει τις αγορές τους. Ελάχιστα μόνο έχει πέσει ο τομέας του ενυδρείου. Έχει πέσει λίγο το τροπικό ψάρι. Εκεί πλέον παίρνουν μόνο τα απαραίτητα.
* Δεν είναι μεγάλα τα κόστη για να έχεις ένα κατοικίδιο στο σπίτι. Για παράδειγμα, ένα καναρίνι κοστίζει τρία ευρώ το μήνα, η διατροφή ενός σκύλου κοστίζει 15 με 20 ευρώ, ενώ μια γάτα ακόμα λιγότερο. Άρα, δεν είναι θέμα οικονομικό για κάποιον, αν πραγματικά τα αγαπά.
* Το φαινόμενο να εγκαταλείπουν τα κατοικίδια έχει εκλείψει, ο Έλληνας έχει αλλάξει νοοτροπία και η μόδα του να έχεις κατοικίδιο, που αυξήθηκε πριν από δέκα χρόνια, έχει σχεδόν τελειώσει. Ο κόσμος είναι περισσότερο διαβασμένος. Έτσι, πριν πάει να πάρει ένα σκύλο, διαβάζει για τα χαρακτηριστικά της κάθε φυλής. Αυτό είναι κάτι που προσπαθούμε να κάνουμε και εμείς, γιατί πολλοί επιλέγουν λάθος ράτσα μόνο και μόνο επειδή τους αρέσει εμφανισιακά. Όμως, αυτό δεν είναι σωστό κριτήριο, αφού η κάθε ράτσα έχει διαφορετικές ανάγκες σε χώρο κλπ.
* Τέλος, ένα κατοικίδιο, όπως ένας σκύλος, μια γάτα ή ένα καναρίνι, δεν είναι πολυτέλεια, αλλά μια πολύ καλή παρέα».
Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

~**   Χρυσά τα κορίτσια 4x100 του ΜΓΣ στις Σέρρες

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ ΠΑΙΔΩΝ-ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ
Με ιδανικό τρόπο έκλεισε χθες το βράδυ για τον Μεσσηνιακό το πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου παίδων-κορασίδων που ολοκληρώνεται σήμερα στις Σέρρες. Τα Η Σταυρούλα Κουρμπέτη, η Δώρα Μπινίσκου, η Νίκη Μακροπούλου και η Παναγιώτα Ζαχαρέα ανέβηκαν στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου στα 4x100 μ., κάνοντας εξαιρετικό χρόνο κάτω από τα 49’’ και εξασφαλίζοντας παράλληλα μόρια για την εισαγωγή τους σε ΑΕΙ-ΤΕΙ ως πανελληνιονίκεις!
Στα ατομικά αγωνίσματα η Σταυρούλα Κουρμπέτη κατάφερε να προκριθεί στον τελικό των 100 μ. εμπόδια των κοριτσιών και να καταλάβει την 5η θέση, βελτιώνοντας το ατομικό της ρεκόρ κάτω από τα 15’’. Στα 100 μ. των αγοριών ο Βασίλης Κουρλέτης με 11’’61 έμεινε εκτός τελικού, ενώ μακριά από τον καλό εαυτό τους στα 1.500 μ. η Βίκυ Καλογεροπούλου και ο Λυκάων Αριδάς περιορίστηκαν στη 13η και τη 10 θέση αντίστοιχα, ενώ 11η κατετάγη στο τριπλούν η Σταυρούλα Χανδρινού (10,80 μ.).

~***   Σκορ και θέαμα στο τουρνουά Τζούνιορ της ΕΠΣΜ

Σκορ και θέαμα χθες το απόγευμα στο Αθλητικό Κέντρο της ΕΠΣ Μεσσηνίας στον Κορδία, όπου διεξήχθησαν έξι συναντήσεις στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του καλοκαιρινού τουρνουά τζούνιορ που διοργανώνει η ΕΠΣΜ.
Είχαν προγραμματιστεί να διεξαχθούν επτά ματς, αλλά η συνάντηση Ηρακλή Καλαμάτας – ΑΟ Κυπαρισσίας δεν έγινε μιας και η τριφυλιακή ομάδα δεν προσήλθε ν’ αγωνιστεί.
Στους υπόλοιπους αγώνες σημειώθηκαν πολυάριθμα γκολ, ενώ οι ποδοσφαιριστές, παρά την αφόρητη ζέστη ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους.
Τα ματς παρακολούθησε ο εκ των Ενωσιακών προπονητών Αλέκος Τσατάς, καθώς επίσης τα μέλη της Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΣΜ Χρήστος Κότσαρης και Παναγιώτης Μανωλόπουλος.
Στο Αθλητικό Κέντρο της ΕΠΣΜ στον Κορδία διακρίναμε πολυάριθμους παράγοντες, προπονητές τοπικών ομάδων, ενώ τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον και οι δεκάδες γονείς.
~ AΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Αναλυτικά τα αποτελέσματα των χθεσινών συναντήσεων της 1ης αγωνιστικής είχαν ως εξής:
Ηρακλής Καλαμάτας – ΑΟ Κυπαρισσίας (χ.α.) 3-0
Ολυμπιακός Καλαμάτας – ΑΠΣ Άρις Καλαμάτας 2-1
ΑΟ Πατίστα – Ομόνοια 11-3
Ακρίτας Κορώνης – Αίαντας Καλαμάτας 2-7
Δόξα Καλαμάτας - Πράσινα Πουλιά 1-2
Αναγέννηση Παραλίας – Αίαντας Καλαμάτας (1) 1-6
Θησέας Καλαμάτας – ΑΟ Σπερχογείας 12-3
~ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΑΠΣ ΑΡΙΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 2-1
Διαιτητής ήταν ο Δημήτρης Ταβουλαρέας
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Κονταργύρης, Μποντιώτης, Κουλουράς, Μπαζάνης, Π. και Ι. Γεωργουλάκος, Μαλαπάνης, Γιούλης, Μάλαμας, Ζαχαρόπουλος, Σ. Χριστόπουλος, Μουτζούρης, Κωστόπουλος, Χριστόπουλος, Μασούρας, Σωφρονάς, Βασιλείου, Δρούγας.
ΑΠΣ ΑΡΙΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Μαυροειδέας, Βρυώνης, Κωνσταντακόπουλος, Βεργινάδης, Μιχαλόπουλος, Κουκούτσης, Γεωργόπουλος, Γαλακούτης, Αντωνόπουλος, Ζερβής, Κουρνιώτης, Λιακόπουλος, Κακαλέτρης, Μπούγας.
~ ΑΟ ΠΑΤΙΣΤΑ – ΟΜΟΝΟΙΑ 11-3
Διαιτητής ήταν ο Δημήτρης Καραπιπέρης
ΑΟ ΠΑΤΙΣΤΑ: Ντυμένος, Σαρδέλης, Βασιλειάδης, Κατσιμαγκλής, Κάππος, Φασουλής, Σαραντόπουλος, Χασανάκος, Καστόρας, Μάλαμας, Καραμήτσος.
ΟΜΟΝΟΙΑ: Τζανετέας, Σταθόπουλος, Αργυρίου, Μαυρέας, Μπεχράκης, Δημόπουλος, Τσάκαλης, Κυριακόπουλος, Σγουράκης.
~ ΔΟΞΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΠΡΑΣΙΝΑ ΠΟΥΛΙΑ 1-2
Διαιτητής ήταν ο Δημήτρης Ταβουλαρέας
ΔΟΞΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Ξηρογιάννης, Μπούνας, Λυριτζής, Κάτσος, Λυμπερόπουλος, Χόεγκελ, Θ. και Τ. Μάλαμας, Ξυπόλιτος, Μερκούρης.
ΠΡΑΣΙΝΑ ΠΟΥΛΙΑ: Καλογερόπουλος, Γλέζος, Τριανταφυλλάκης, Μάντης, Μανουσόπουλος, Συρμπόπουλος, Λιναρδάκος, Μιτακίδης, Μαγκλάρας, Σπυρόπουλος, Μεταξάς, Πράττης, Λαδουμάκης, Δημόπουλος, Πρεβεζάνος, Μπιλαντέρης, Γκαϊδόγιαννης.
~ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ – ΑΙΑΝΤΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 1-6
Τη συνάντηση σφύριξε η Σταματία Τσαούση
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ: Καβουρίνος, Πικιός, Μπίτζας, Μηλίτσης, Χαντζής, Δημητρακόπουλος, Γιαλλελής, Τρέσα, Θεοδωρόπουλος, Ζαχαρίας, Αγγ. και Φ. Αγγελής, Μυζηθράς.
ΑΙΑΝΤΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Καραχάλιος, Μ. και Α. Μανιάτης, Παπούλιας, Μπάκας, Δαρσακλής, Παπαγιαννόπουλος, Μπαχράμης, Παυλέας, Ανδριανόπουλος, Πανταζής.
~ ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΟΡΩΝΗΣ – ΑΙΑΝΤΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 2-7
Διαιτητής ήταν ο Δημήτρης Καραπιπέρης
Ακρίτας Κορώνης: Φρίμας, Σιψάς, Κουτσούκος, Χατζηδημητρίου, Λαμπρόπουλος, Λευτάκης, Γαϊτάνης, Ζουζούνης, Τσιριγώτης, Τζούβελης, Δ. Καπινιάρης, Αγγελόπουλος, Φωτεινάκης, Πετρόπουλος, Κρητικάκης, Στελλάκης, Μιχαλόπουλος, Κατσούλιας, Γιαλλελής, Τέντες.
ΑΙΑΝΤΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Καραλέκας, Μελέας, Θεοδωρόπουλος, Ντάκουρης, Κασιδάκης, Παυλής, Λαμπρόπουλος, Χανδρινός, Μακρής, Αδαμόπουλος, Κωτσάκης, Νικολακόπουλος, Καλογερόπουλος, Δουλάμης, Πανταζής.
~ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Το τουρνουά τζούνιορ συνεχίζει σήμερα και διεξάγονται επτά ματς για την 2η αγωνιστική που είναι τα εξής:
Ολυμπιακός Καλαμάτας – Ηρακλής Καλαμάτας
ΑΟ Κυπαρισσίας – ΑΟ Πατίστα
ΑΠΣ Άρις Καλαμάτας – Ακρίτας Κορώνης
Ομόνοια – Θησέας Καλαμάτας
Αίαντας Καλαμάτας – Δόξα Καλαμάτας
ΑΟ Σπερχογείας – Αναγέννηση Παραλίας
Πράσινα Πουλιά – Αίαντας Καλαμάτας (1)

~***   Πριν 94 χρόνια
- ΤΗΝ 10 πρωινήν ώραν της προχθές ο Μαρίνος Δ. Σακκάς εκ Γαρδικίου επυροβόλησεν εν Θουρία δια δικάννου κυνηγετικού όπλου πλήρους σφαιριδίων κατά του συγχωρίου του Δ. Ν. Δρούτσα αγροφύλακος πλήξας αυτόν εις την καρδιακήν χώραν. Ο τραυματισθείς πνέων τα λοίσθια μετεφέρθη εις το χωρίον του, όπου μετ’ ολίγον εξέπνευσεν εκ του τραύματός του. Ο δράστης συνελήφθη χθες υπό των ανδρών του σταθμού Θουρίας.
-Ο φονεύσας προχθές εν Κυπαρισσία δια λόγους τιμής την αδελφήν του Παναγ. Σαρτζής ή Κύρος παρουσιάσθη αυθορμήτως ενώπιον του εκεί Εισαγγελέως.
-ΧΘΕΣ μετά μεσημβρίαν επανήλθεν εκ της περιοδείας του ο Νομάρχης Καλκάνης. Ο Καλκάνης περιήλθεν ολόκληρον την επαρχίαν Μεσσήνης και επιθεώρησε τας τοπικάς επιτροπάς παριθάλψεως, εδέχετο δε και τα παράπονα των εχόντων τοιαύτα χωρικών, οίτινες κατηυχαριστημένοι προσήρχοντο εις αυτόν.
-ΑΠΟΨΕ δίδεται δια πρώτην φοράν ενταύθα πρωτοτύπου πλοκής τρίπρακτος κωμωδία «Ο επιθεωρητής του Γαγκόν Λι».

****   Κυβέρνηση Ν.Δ., με ολίγη από ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ
Λύση ελπίδας ή απελπισίας;
~ Αποκτήσαμε, λοιπόν, κυβέρνηση στην Ελλάδα και, μάλιστα, μετά από συμφωνία τριών, παρακαλώ, κομμάτων! Της Ν.Δ., του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜ.ΑΡ. Αυτή η τρικομματική κυβέρνηση (κυβέρνηση εθνικής ευθύνης τη χαρακτήρισαν με διακήρυξή τους οι επικεφαλής των τριών κομμάτων, κυβέρνηση Ν.Δ. με ολίγη- συμμετοχή- από ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜ.ΑΡ. λέω εγώ) είναι για τη χώρα και το λαό λύση ελπίδας ή, μήπως, λύση απελπισίας;
~ Όχι, δε μιζεριάζω με το «καλημέρα» ούτε και προεξοφλώ αποτυχία. Άλλωστε, είναι γνωστές οι θέσεις μου για την αναγκαιότητα κυβερνήσεων συνεργασίας, κάτι που επιβάλλει και η κρισιμότητα της περιόδου που διανύουμε. Απλά, αναρωτιέμαι αν, όντως, μεταξύ αυτών των τριών συγκεκριμένων κομμάτων μπορεί να υπάρξει ουσιαστική συμφωνία, προγραμματική, αρχών, θέσεων, εφαρμοζόμενης πολιτικής.
~ Ναι, συμφωνούν και τα τρία κόμματα στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και την παραμονή μας στο ευρώ. Ναι, με δικά του, έστω, λόγια το καθένα, «έλεγαν» για επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου. Ναι, συμφώνησαν, ήδη, και είπαν «όχι απολύσεις στο Δημόσιο, όχι στη νέα μείωση μισθών – συντάξεων, όχι σε νέους φόρους, φοροελαφρύνσεις κ.ά.». Βέβαια, προεκλογικά, παρουσιάζοντας τα προγράμματά τους, οι θέσεις των τριών κομμάτων διέφεραν και σε κάποιες περιπτώσεις ήταν διαμετρικά αντίθετες. Μετέβαλλαν, άλλος λιγότερο, άλλος περισσότερο, τις θέσεις τους, θα μου πείτε, μετεκλογικά, για τη συμφωνία στο σχηματισμό κυβέρνησης και τη σωτηρία της χώρας, και δε θα διαφωνήσω. Μπορεί, όμως, πράγματι να υπάρξει μεταξύ των τριών συγκυβερνώντων κομμάτων ουσιαστική και ειλικρινής συμφωνία για όλα τα μεγάλα και ανοιχτά εθνικά, οικονομικά και κοινωνικά ζητήματα – προβλήματα; Μπορεί, για παράδειγμα, να συμφωνήσουν στις θέσεις έναντι των Σκοπίων και της Τουρκίας; Την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης; Την εγκληματικότητα; Τα εργασιακά; Τις αλλαγές στην Υγεία και την Παιδεία; Τον αγροτικό τομέα; Τις σχέσεις κράτους – Εκκλησίας; Μπορούν να συμφωνήσουν πού και πώς θα βρουν τα 11,6 δισ., για τα οποία «έπρεπε» να ληφθούν μέτρα τον Ιούνιο αλλά με τις εκλογές πήραν «παράτα» και μετατίθενται για το Σεπτέμβριο; Ακούγεται καλά και ευχάριστα στα αυτιά μας, ότι δε θα μπουν νέοι φόροι και θα γίνουν ελαφρύνσεις, δεν είπαν όμως αν θα αυξήσουν κάποιους από τους άμεσους ή έμμεσους φόρους που πληρώνουμε. Ακούστηκε με ικανοποίηση η εξαγγελία του πρωθυπουργού για περικοπή 30% των μισθών των υπουργών, ωστόσο δεν ειπώθηκε ότι ουσιαστικά πρόκειται για 250 – 300, το πολύ ευρώ, το μήνα!
~ Για να γυρίσουμε στο θέμα μας, ακόμη πειστική απάντηση στον εαυτό μου δεν έχω δώσει. Η τρικομματική αυτή κυβέρνηση είναι λύση ελπίδας ή απελπισίας; Σκεφτείτε και δώστε εσείς την απάντηση! Του Ηλία Γιαννόπουλου

***   Έρκος οδόντων
Η φύση σε ρόλο ψυχίατρου
Αθήνα, downtown, που λένε και οι αγγλόφωνοι, καλοκαιριάτικα με τον υδράργυρο σκαρφαλωμένο στους 40 βαθμούς και το φαινόμενο της θερμικής νησίδας να τον ανεβάζει στους 45.
* Βλέποντας και τη γεμάτη μιζέρια περιρρέουσα ατμόσφαιρα με τις τριτοκοσμικές εικόνες, πλακώνεται η ψυχή σου. Αν προσθέσεις και τα προσωπικά σου προβλήματα, απόρροια των πολιτικών εξελίξεων, μαυρίζεις εντελώς. Ασφυκτιάς, δεν αναπνέεις, λιποθυμάς, ενίοτε πεθαίνεις, καθώς εκεί που ζεις (;) δεν υπάρχει όχι κλιματισμός, αλλά ούτε ανεμιστήρας. Πόσω μάλλον, μέσο για να μετακινηθείς σε κάποια παραλία. Η κατάσταση δεν υποφέρεται ούτε από τους βορειοααφρικανούς μετανάστες που έχουν περάσει όλη τους τη ζωή μέσα στο λιοπύρι.
* Την ίδια στιγμή στην Καλαμάτα ο καύσωνας έχει μετατρέψει την πόλη σε καζάνι που κοχλάζει, αλλά… υπάρχει διέξοδος. Ακόμη και με τα πόδια, που λέει ο λόγος, προσεγγίζεις την παραλία και αλλάζει το σύμπαν πριν βουτήξεις στη θάλασσα για να δροσιστείς.
* Εβδομάδες, τώρα, απ’ όταν άλλαξε ο καιρός, οι βόλτες πριν δύσει ο ήλιος στη γεμάτη κόσμο παραλιακή σού δίνουν την ψευδαίσθηση πως τίποτα δεν άλλαξε στην καθημερινότητά μας. Το κόψιμο των μισθών και των συντάξεων, η ανεργία, η ανασφάλεια και η προ των θυρών χρεοκοπία της χώρας είναι σαν μην υπάρχουν αντικρίζοντας τον καταγάλανο Μεσσηνιακό και τον Ταΰγετο να δεσπόζει από πάνω του. Βάλσαμο ψυχής η εικόνα, σε κάνει να δραπετεύεις έστω και για κάποιες ώρες από τη θλιβερή πραγματικότητα στην οποία έχουμε περιέλθει.
* Είμαστε, μάλλον, τυχεροί, όπως και οι κάτοικοι άλλων περιοχών που είναι ευλογημένες από τη φύση. Με αποκούμπι την ομορφιά του φυσικού περιβάλλοντος, βοηθούντος πάντα του μυαλού, θα συμβάλλουν να ξεπεραστεί πιο ήπια η αγριότητα της κρίσης και των συνεπειών της. Τύφλα (με το συμπάθιο) να ‘χουν οι ψυχολογοψυχίατροι και τα τρελόχαπά τους…
* Η ανεργία, η ανασφάλεια και η προ των θυρών χρεοκοπία της χώρας είναι σαν μην υπάρχουν αντικρίζοντας τον καταγάλανο Μεσσηνιακό και τον Ταΰγετο να δεσπόζει από πάνω του. Βάλσαμο ψυχής η εικόνα, σε κάνει να δραπετεύεις...   Του Δημήτρη Γιατράκου

***   Στα ίσια
Στόχοι… χωρίς προορισμό
~ Μόνη μας ελπίδα – και για τη Μεσσηνία- ο τουρισμός. Πόσες και πόσες φορές δεν το έχουμε πει, γράψει, ακούσει.
~ Πόσα πράγματα έχουμε, όμως, βελτιώσει; Ελάχιστα.
~ Και το χειρότερο, όταν γίνεται μια κριτική, μια ανάλυση, μια συζήτηση, σχεδόν πάντα φταίνε οι άλλοι. Και φταίνε είτε στο 100% είτε, στη χειρότερη περίπτωση, στο 90%! Εμείς οι ίδιοι ποτέ!
~ Δυστυχώς, ακόμα δεν έχουμε καταλάβει ότι ο τουρισμός είναι συλλογική δουλειά και προσπάθεια, στην οποία δεν έχουν μόνο λόγο, αλλά και σοβαρές ευθύνες και υποχρεώσεις, φορείς, επαγγελματίες, ιδιώτες, κάτοικοι, όλοι. Κάθε εμπλεκόμενος έμμεσα ή άμεσα με τον τομέα του τουρισμού.
~ Το μαγαζί εστίασης, με νοοτροπία «πετάμε το πιάτο πάνω στο τραπέζι» επειδή ο τουρίστας παρήγγειλε μόνο μια σαλάτα «και εμένα θα μου κρατήσει το τραπέζι μια ώρα», δεν κάνει κακό μόνο στον εαυτό του, αλλά και στο γείτονα συνάδελφό του και στον τουρισμό της πόλης του κατ’ επέκταση.
~ Για τον επισκέπτη της περιοχής μας που πίνει καφέ ή τρώει στην παραλία και πληρώνει σε «χρυσάφι» την παραγγελία του, ακόμα και 10 καταστήματα ακριβώς δίπλα να έχουν τις μισές τιμές, είναι σαν να μην υπάρχουν. Όταν επιστρέψει στην περιοχή του ή στη χώρα του, αυτό που θα πει είναι: «Η Καλαμάτα είναι ωραία πόλη, αλλά ακριβή».
~ Αν του συμβεί κάποιο μικροατύχημα, θα ξεχάσει όλα τα υπόλοιπα θετικά και θα πει ότι στον κεντρικότερο παραλιακό δρόμο της Καλαμάτας δεν μπορούσα να περπατήσω σε όλα τα σημεία του βόρειου πεζοδρομίου και αναγκαζόμουν να περπατώ στο δρόμο, μαζί με αυτοκίνητα και μηχανάκια.
~ Αν ο καθένας μας δεν κοιτάξει αυτό που μπορεί να κάνει, κι ας μην είναι αρμοδιότητά του, τότε θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε «όπου φυσάει ο άνεμος», με στόχους που νομίζουμε ότι έχουμε βάλει, οι οποίοι όμως δεν έχουν προορισμό.   Βίκυ Βετουλάκη

***  ANΑΡΤΗΣΕΙΣ    ΙΟΥΝΙΟΥ   2012  :
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2012/06/01-2012.html , Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης Παρασκευή 01 Ιουνίου 2012  .-                       ~***  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2012/06/02-2012.html ,  Στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 02 Ιουνίου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/06/23-4-2012.html , Στο ν αγιάζι  του  τριημέρου 2,3 και  4  Ιουνίου  Σάββατο , Κυριακή  και  Δευτέρα 2012 .-
~** http://snsarfara.blogspot.gr/2012/06/04-2012.html , Δευτέρα  04  Ιουνίου  2012 του Αγίου πνεύματος Ενημέρωση και  αρθρογραφία .-
~** ~** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2012/06/04-2012.html , Άγιο Όρος - Αθωνική πολιτεία-Περιβόλι Παναγιάς Δευτέρα 04 Ιουνίου 2012 .-
 ~** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2012/06/05-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 05 Ιουνίου 2012.-
 ~**  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2012/06/05062012.html ,Διάλογοι εκλογικοί και ... 05/06/2012.-

~** http://stamos-dynami.blogspot.gr/2012/06/6-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινότητας στην ενημέρωση Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012 .-

~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2012/06/07-2012.html , Στο αγιάζι τηγς ενημέρωσης Πέμπτη 07 Ιουνίου 2012  .-

~*** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/06/08-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινής νας ενημνέρωσης Παρασκευή 08 Ιουνίου 2012  . – 

 ~** http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2012/06/8-2012.html , Μεσσηνιακά και Άλλα Παρακευή 8 Ιουνίου 2012.-

~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2012/06/9-2012.html , Στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης Σάββατο 9  Ιουνίου  2012  .-
  ~**   http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2012/06/11-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/06/11-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012 .-
~** http://snsarfara.blogspot.gr/2012/06/12-2012.html , Στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης Τρίτη  12  Ιουνίου  2012 .-
~** ~**http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2012/06/13-2012.html , ΘΕΣΕΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012 .- 
~**   http://snsstamoskal.blogspot.gr/2012/06/3-14-2012.html  , Τρείς 3 μέρες πρίν την κάλπη Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012 .- 
~** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2012/06/3-14-2012.html , Τρείς 3 μέρες πρίν την κάλπη Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012.-
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2012/06/15062012.html ,
Εθνικός Δρόμος Καλαμάτας -Αθηνών πρίν και μετά Βίντεο 15/06/2012 .-
~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2012/06/15-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012 .- 
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2012/06/16-2012.html , Στο αγιάζι της καθημερινότητας στην ενημέρωση Σάββατο 16 Ιουνίου 2012 .-
 ~ ** http://stamos-dynami.blogspot.gr/2012/06/16-2012.html , ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ : Αναδημοσιεύσεις Βρίσκω και σας τα παρουσιάζω Σάββατο 16 Ιουνίου 2012.-
~**  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/06/18-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012.-
~ *** http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2012/06/19-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης Τρίτη 19 Ιουνίου 2012.-
~** http://snsarfara.blogspot.gr/2012/06/20-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012.-
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2012/06/21-2012.html  ., Στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012.-
~** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2012/06/22-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012 ,.-
~***  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2012/06/23-2012.html . Στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 23 Ιουνίου 2012.-
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/06/23-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης  Σάββατο  23 Ιουνίου  2012  .-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/06/24-2012.html, Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Κυριακή 24 Ιουνίου 2012.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου