Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου 2014

Ενημέρωση Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014


Ενημέρωση Παρασκευή  31  Ιανουαρίου  2014  : Η  ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ  ΜΑΣ

*** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  και  Άλλα  :

*** Σημαντική διάκριση για την “Costa Navarino”         
    
Μία ακόμη σημαντική διάκριση έλαβε η Costa Navarino, καθώς βρίσκεται ανάμεσα στους τρεις φιναλίστ της κατηγορίας «Destination», στο διεθνώς αναγνωρισμένο θεσμό Tourism for Tomorrow Awards.
Στα φετινά βραβεία, η Costa Navarino αποτελεί το μοναδικό φιναλίστ από την Ελλάδα, ανάμεσα σε υποψηφιότητες εταιρειών και οργανισμών από 56 χώρες.
Με όραμα την τοποθέτηση της Μεσσηνίας στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη, στην Costa Navarino δημιουργούνται υποδομές που διαφυλάσσουν και προβάλλουν το φυσικό πλούτο της περιοχής.
Σε αυτό το πλαίσιο, η ΤΕΜΕS έχει ακολουθήσει αυστηρούς κανόνες σε όλα τα στάδια ανάπτυξης και λειτουργίας του προορισμού, γεγονός που ξεχώρισε η επιτροπή των βραβείων, και στο οποίο αναφέρθηκε σχετικά, ξεκινώντας από το όραμα του αείμνηστου Καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου για την περιοχή.
Στην αξιολόγηση γίνεται ιδιαίτερη μνεία στις περιβαλλοντικές πρακτικές που εφαρμόζει η Costa Navarino, όπως το πρόγραμμα μεταφύτευσης ελαιοδέντρων, με στόχο να διατηρηθεί αναλλοίωτη η φυσιογνωμία του τοπίου της περιοχής.
Το πρόγραμμα σημειώνει μέχρι σήμερα ποσοστό επιτυχίας που αγγίζει το 100%. 

***   «Μαύρη» Παρασκευή η σημερινή για χιλιάδες φορολογούμενους         
            
Για την πληρωμή είναι απαραίτητη η εκτύπωση της «ταυτότητας οφειλής»
Ως «μαύρη» Παρασκευή θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η σημερινή για χιλιάδες φορολογουμένους. Πρόκειται να βρεθούν σε μια κατάσταση, ούτε λίγο - ούτε πολύ, παραζάλης, αφού θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, προκειμένου να πληρώσουν κατά περίπτωση φόρο εισοδήματος, απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας του 2013, απλήρωτα χαράτσια του 2012, φόρο πολυτελούς διαβίωσης και φόρους ακίνητης περιουσίας για το 2011, το 2012 και το 2013. Σήμερα είναι η τελευταία ημερομηνία για όλα τα παραπάνω.
Τα έσοδα από αυτή τη διαδικασία θα μετρήσουν στο πρωτογενές πλεόνασμα του 2013, ώστε να μπορέσει η κυβέρνηση να «μοιράσει» περίπου 700 εκατ. ευρώ σε χαμηλοσυνταξιούχους και ένστολους.
Η εξόφληση μπορεί να γίνει είτε εφάπαξ είτε σε δόσεις με πιστωτική κάρτα ή μέσω της πάγιας ρύθμισης που προβλέπει την καταβολή των οφειλών έως και 12 μηνιαίες δόσεις. Ωστόσο, στην περίπτωση της ρύθμισης υπάρχουν προσαυξήσεις.
Η πληρωμή των φόρων γίνεται πλέον αποκλειστικά στις τράπεζες ή μέσω ηλεκτρονικής τραπεζικής (e-banking). Βασική προϋπόθεση ο φορολογούμενος να έχει εκτυπώσει ή να γνωρίζει την «Ταυτότητα οφειλής», η οποία αποτελείται από 30 αριθμούς.
Η εκτύπωση της «Ταυτότητας οφειλής» υπάρχει μέσα στο σύστημα TAXISnet (www.gsis.gr) και ο φορολογούμενος με τους κωδικούς πρόσβασης μπορεί να εισέλθει στο σύστημα και στον προσωπικό του λογαριασμό, προκειμένου να αναζητήσει τις οφειλές του.
Ο φορολογούμενος μπορεί να πληρώσει ολόκληρο το ποσό ή εκείνο που «αντέχει» η τσέπη του.
Οι φόροι για τους οποίους λήγει η προθεσμία σήμερα είναι οι εξής:
1. Φόρος πολυτελούς διαβίωσης. Αφορά στους φορολογούμενους που διαθέτουν αυτοκίνητο 1.929 κυβικών εκατοστών και άνω, πισίνες και αεροσκάφη. Σε περίπτωση εφάπαξ καταβολής του φόρου παρέχεται έκπτωση 1,5%.
2. Φόρος εισοδήματος οικονομικού έτους 2013. Όσοι φορολογούμενοι έλαβαν χρεωστικό εκκαθαριστικό σημείωμα το Νοέμβριο, υποχρεούνται να πληρώσουν το φόρο εισοδήματος σε μία δόση μέχρι την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου. Σε αυτούς έχει υπολογιστεί έκπτωση 1,5% για εφάπαξ καταβολή.
3. Χαράτσι Ακινήτων μέσω ΔΕΗ (ΕΕΤΗΔΕ 2012):  Αφορά στους φορολογούμενους που εντοπίστηκαν μετά την ηλεκτρονική διασταύρωση μην έχουν πληρώσει το ΕΕΤΗΔΕ του 2012, διότι είχαν καθυστερήσει να πληρώσουν το ρεύμα και η ΔΕΗ μετέφερε την οφειλή στην εφορία. Μάλιστα, για εκείνους που μαζί με το ρεύμα είχαν πληρώσει και το χαράτσι, η ΔΕΗ σε επόμενους λογαριασμούς τους το είχε επιστρέψει. Οι εν λόγω φορολογούμενοι καλούνται να καταβάλουν αναδρομικά το «χαράτσι» που φαίνεται ότι είναι απλήρωτο μέχρι και τις 31 Ιανουαρίου.
4. Φόρος Ακίνητης Περιουσίας ετών 2011 και  2012. Αφορά στην 6η δόση των δύο φόρων, και η οποία επιβαρύνει ιδιοκτήτες ακινήτων συνολικής αντικειμενικής αξίας άνω των 200.000 ευρώ. Η επόμενη δόση θα είναι και η τελευταία και πρέπει να καταβληθεί έως την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου.
5. Φόρος Ακίνητης Περιουσίας 2013. Οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πρέπει να πληρώσουν την 4η δόση του ΦΑΠ 2013. Η επόμενη και τελευταία δόση θα καταβληθεί και αυτή έως την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου.
Όσοι φορολογούμενοι επιλέξουν να πληρώσουν τους παραπάνω φόρους με χρήση πιστωτικής κάρτας, έχουν τη δυνατότητα να κερδίσουν, πέραν της έκπτωσης που δίνει το υπουργείο Οικονομικών για εφάπαξ καταβολή, π.χ. στο φόρο εισοδήματος, και έως 12 άτοκες δόσεις.
Όσοι ρυθμίσουν τις οφειλές απευθείας σε συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι μπορούν να το πράξουν σε 12 μηνιαίες δόσεις με ετήσιο επιτόκιο 8,25%. Υπενθυμίζεται ότι αίτηση για πάγια ρύθμιση υποβάλλουν οι φορολογούμενοι ηλεκτρονικά, χωρίς να χρειαστεί να μεταβούν στην εφορία.  Επιμέλεια: Αντώνης Πετρογιάννης

 *** Θρησκευτικό και πολιτικό κέντρο η Καλαμάτα το Σαββατοκύριακο λόγω Υπαπαντής

  Του Αντώνη Πετρόγιαννη Σε επίκεντρο θρησκευτικών και πολιτικών γεγονότων μετατρέπεται το Σαββατοκύριακο, 1 και 2 Φεβρουαρίου, η Καλαμάτα. Συγκεκριμένα, αύριο, εκτός από την Τοπική Οργάνωση Καλαμάτας της Ν.Δ., κόβουν πίτα και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, που θα εγκαινιάσουν και τα γραφεία τους, παρουσία του βουλευτή Επικρατείας και τομεάρχη Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ, ο οποίος θα κάνει και ομιλία. Τα γραφεία της Συντονιστικής Επιτροπής των Ανεξάρτητων Ελλήνων βρίσκονται στην οδό Αριστομένους 67, στον πρώτο όροφο. Τα εγκαίνια με την κοπή της πίτας θα γίνουν στις 6.00 το απόγευμα και στην εκδήλωση καλούνται όλα τα μέλη και οι φίλοι του κινήματος. Σημειώνεται ότι λίγη ώρα μετά, στη Βέργα, η υφυπουργός Υγείας Ζέττα Μακρή, θα κόψει την πίτα της Τ.Ο. Καλαμάτας της Νέας Δημοκρατίας. Την Κυριακή, με την καθιερωμένη λαμπρότητα, θα τελεστεί η εορτή της Υπαπαντής του Χριστού. Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις έχουν ήδη ξεκινήσει και θα κορυφωθούν την παραμονή της εορτής, με τον Πανηγυρικό Εσπερινό και την Ιερή Αγρυπνία, στο φερώνυμο Μητροπολιτικό και Καθεδρικό Ιερό Ναό. Την επομένη, κύρια ημέρα της εορτής, θα τελεστεί, στον πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό και Καθεδρικό Ιερό Ναό της Υπαπαντής του Χριστού, Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου. Στις ιερές εκδηλώσεις έχουν κληθεί να μετάσχουν και μια σειρά από μητροπολίτες. Εκπρόσωπος της κυβέρνησης θα είναι ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Νικόλαος Κανελλόπουλος. Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι πολύ πιθανό ανήμερα της εορτής να παραβρεθούν ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Π. Καμμένος και ο πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού Γ. Καρατζαφέρης. Στις 11.00 το πρωί της Κυριακής, μετά την ολοκλήρωση της Θείας Λειτουργίας, θα ακολουθήσει η καθιερωμένη λιτάνευση της Ιερής Εικόνας στους δρόμους της πόλης. - 

***  Ξετυλίγεται και πάλι το κουβάρι της απάτης 2 εκατ. ευρώ κατά τραπεζών από δικηγόρο         
           
Έχει καταδικασθεί σε 15 χρόνια κάθειρξης
 Της Βίκυς Βετουλάκη
 Η υπόθεση απάτης από Ανώνυμη Εταιρεία της Καλαμάτας εις βάρος των τραπεζών Alpha Bank και τότε Εμπορικής, ύψους περίπου 2 εκατομμυρίων ευρώ, τα έτη 2001 και 2002, ξεκίνησε να ξετυλίγεται για άλλη μια φορά από χθες στις δικαστικές αίθουσες της Καλαμάτας.
Βασικός κατηγορούμενος είναι δικηγόρος της Καλαμάτας και μέτοχος της οικογενειακής επιχείρησης, ο οποίος καταδικάσθηκε το 2010 από το Τριμελές Εφετείο Καλαμάτας σε κάθειρξη 15 ετών και είναι ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.
Χθες, κάθισε και πάλι στο εδώλιο του κατηγορουμένου του Πενταμελούς Εφετείου Καλαμάτας, προκειμένου να δικασθεί σε δεύτερο βαθμό.
Η εκδίκαση χθες ξεκίνησε με την κατάθεση στελέχους της τότε Εμπορικής Τράπεζας στη Μεσσήνη, ενώ στη συνέχεια αυτή διεκόπη, προκειμένου να συνεχισθεί στις 25 Φεβρουαρίου.
  Απάτη με δάνεια
Η συγκεκριμένη Ανώνυμη Εταιρεία Διανομών ξεκίνησε τη λειτουργία της το 1997 και προήλθε ως συνέχεια ατομικής οικογενειακής επιχείρησης. Έκτοτε, έγιναν αρκετές αλλαγές στη σύνθεση του μετοχικού κεφαλαίου και του Διοικητικού Συμβουλίου. Ο κατηγορούμενος δικηγόρος, ο οποίος συμμετείχε εξ αρχής (ως μέλος και της οικογενειακής επιχείρησης) στη σύνθεση της επιχείρησης, πούλησε τις μετοχές του σε τρίτο, ο οποίος και ανέλαβε ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας. Αυτός με τη σειρά του πούλησε τις μετοχές σε άλλο πρόσωπο, το οποίο ανέλαβε και τα καθήκοντα του προέδρου.
Ο κατηγορούμενος δικηγόρος, μαζί με το νέο πρόεδρο, έκαναν επαφές με τράπεζες για τη σύναψη δανείων. Όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, ο νέος μέτοχος εμφανιζόταν με πλαστή ταυτότητα, πλούσιου επιχειρηματία, ο οποίος δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση, αλλά προσημείωνε ακίνητα υπαρκτού προσώπου στην Εκάλη και, τελικά, εισέπρατταν δάνεια.
Αυτό συνέβη και στις δύο τράπεζες και, τελικά, η ζημία που υπέστη η Alpha Bank ανέρχεται σε 731.990,35 ευρώ και η ζημιά της Εμπορικής Τράπεζας σε 1.175.840,57 ευρώ.
  Αίτημα
Χθες κατέθεσε μόνο πρώην στέλεχος της Εμπορικής Τράπεζας και νυν της Alpha Bank, ο οποίος απάντησε σε ερωτήσεις της Έδρας και των συνηγόρων για τις διαδικασίες που πρέπει να τηρούνται σε περιπτώσεις σύναψης δανείων από ανώνυμες εταιρείες.
Λίγο πριν από τη διακοπή της δίκης για τις 25 Φεβρουαρίου, ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου κ. Βγόντζας ζήτησε από τους δικηγόρους των τραπεζών στην επόμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου να τους παραδώσουν το φάκελο χρηματοδότησης από την Alpha Bank, καθώς, όπως είπε, μέχρι τώρα τους το έχουν αρνηθεί.
 
***  Οι σχολικές αργίες που κόβονται και οι αλλαγές στην έναρξη και λήξη του σχολικού έτους
 Τις προθέσεις του υπουργείου για περικοπές αργιών αλλά και για αλλαγή της ημερομηνίας έναρξης και λήξης του σχολικού έτους ξεδίπλωσε σε συναδέλφους του ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος. Σύμφωνα με τον Βηματοδότη ο κ. Αρβανιτόπουλος ανακοίνωσε σε συναδέλφους του ότι από την προσεχή σχολική χρονιά καταργούνται δύο σχολικές αργίες: Του Αϊ-Γιαννιού (7 Ιανουαρίου) και των Τριών Ιεραρχών (30 Ιανουαρίου). Παράλληλα, σύμφωνα με την ίδια πηγή υπάρχει πρόταση να περικοπούν και μερικές άλλες αργίες όπως για παράδειγμα του Αποστόλου Ανδρέα (30 Νοεμβρίου). Ως πολιούχος άγιος της Πάτρας η συγκεκριμένη ημέρα δίνεται ως αργία στα σχολεία. Στις προθέσεις του υπουργείου Παιδείας, είναι βέβαια και η αλλαγή της ημερομηνίας έναρξης/λήξης της σχολικής χρονιάς. Το πιο πιθανό είναι η σχολική χρονιά να ξεκινά νωρίτερα, ενδεχομένως και από 1η Σεπτεμβρίου και να τελειώνει λίγο νωρίτερα στα τέλη Μαΐου ή στις πρώτες ημέρες του Ιουνίου. - 

*** Ποίημα για το σεισμό έγραψαν οι Κεφαλονίτες

 Το ότι οι κάτοικοι της Κεφαλλονιάς έχουν μια ιδιότυπη «τρέλα» ήταν γνωστό από... αρχαιοτάτων χρόνων. Οι περισσότεροι τους λένε μουρλούς και οι ίδιοι αυτοαποκαλούνται «κουρλοί», λέξη που την θεωρούν και τίτλο τιμής. Ηταν συνεπώς αναμενόμενο να βρουν αρκετούς χιουμοριστικούς τρόπους για να ξεπεράσουν και ανταπεξέλθουν στο σοκ των 5,8 ρίχτερ που ταρακούνησε το νησί και ξύπνησε πολύ άσχημες μνήμες. Οπως αναφέρει το inkefalonia, ένας «ποιητής» με το καλλιτεχνικό όνομα D. ARMODOROS συνέθεσε ένα σατιρικό ποίημα για τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στο νησί και το ανάρτησε στο facebook. Στους στίχους αναγνωρίζουμε με εμφατικό τρόπο το πνεύμα των Κεφαλλονιτών και βλέπουμε ξεκάθαρα και τις όποιες «μπηχτές» για την πολιτική εξουσία και τις επερχόμενες εκλογές. Ας απολαύσουμε ολόκληρο το πόνημα του καλλιτέχνη :«Ο ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΝέος σεισμός εγένετο εις την Κεφαλληνίαχρόνια τον αναμέναμε να σπάσει την ανία.Ο κόσμος σε κατάσταση βρέθηκε πανικούκαι μερικοί ετάζανε λαμπάδες του Χριστού.Με το 'να χέρι ο γείτονας έκανε το σταυρό τουμε τ' άλλο του εμούτζωνε αλλόφρων το θεό του.Από τηλεοράσεως βγήκαν ανακοινώσειςκαι βαρυσήμαντες πολλές εγίνανε δηλώσεις.Πρώτοι απ' όλους μίλησαν οι δημοσιογράφοιπου είναι σε όλα ειδικοί κι άριστοι σεισμογράφοι.Εγράψανε διάφοροι μας δώσαν εξηγήσειςδιαβάσαμε κι ακούσαμε άπειρες αναλύσεις.Από παντού κατέφθασαν, γεωλόγοι σεισμολόγοιμακρόχρονα συμβούλια έκαναν στ' Αργοστόλι.Καθένας τους εξέφραζε μία αντιγνωμίαπως εξελίσσετε ο σεισμός και ποια είν' η αιτία.Κι ο κόσμος που ανησυχεί, θαρρεί πως κάνουν γλέντικι ελπίδα εναποθέτουνε στον Άκη τον Τσελέντη.Πολλά ανακοινώθηκαν απ' όλα τα υπουργείαπως εκινητοποίησαν ως και τη ναυτιλία .Όπως καταλαβαίνετε η κάλπη πλησιάζεικαι έθιμο είναι παλιό... ότι, όποιος θέλει τάζει...Φίλοι μην περιμένετε χρήματα για βοήθειαδοθήκανε για τον Ξηρό που εχάθη στα Πατήσια.Κάποιος κακοπροαίρετος είπε πως για το ρήγματάμα στον Άγιο έκαναν να δημιουργηθεί το σχίσμα.Κι αφού από ανέκαθεν όλη η Παλική,αρνείται στην Κεφαλονιά να ενσωματωθείεδιευκόλυν' ο σεισμός αυτή να τελεστεί.Μα ένα είναι σίγουρο που παραδέχονται όλοιΠως θέλουν την απόσχιση Ληξούρι κι Αργοστόλι.» D. ARMODOROS iefimerida.gr -

***  3 άτομα έκλεψαν σχολείο, μεταξύ αυτών και ένας 17χρονος         
          
Συνελήφθησαν, χθες  το μεσημέρι, στη Σπάρτη, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ) της Λακωνίας και του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, τρεις ηλικίας 32, 23 και 17 ετών, γιατί όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, προχθές τις πρωινές ώρες, στη Σπάρτη , διέρρηξαν δημοτικό σχολείο και αφαίρεσαν χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα αντικείμενα. Μέρος των αντικειμένων βρέθηκε και αποδόθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης.
 
*** 18 χρόνια από την κρίση των Ιμίων (βίντεο)         
  
Η κρίση των Ιμίων κορυφώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της 31ης Ιανουαρίου 1996, σε μια εποχή που η κυβέρνηση Σημίτη έκανε τα πρώτα της βήματα, φέρνοντας Ελλάδα και Τουρκία στα πρόθυρα ένοπλης αντιπαράθεσης.
Το επεισόδιο εντάσσεται στο πλαίσιο των ελληνο- τουρκικών διαφορών στο Αιγαίο, που εμφανίσθηκαν δυναμικά στο προσκήνιο μετά τη Μεταπολίτευση. Η Ελλάδα αναγνωρίζει ως μόνη διαφορά της με τη γείτονα την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας, ενώ η Τουρκία θέτει τα θέματα του εναερίου χώρου (αναγνωρίζει 6 και όχι 10 μίλια), του FIR Αθηνών, της αποστρατιωτικοποίησης των νήσων του Αιγαίου και με την κρίση των Ιμίων το καθεστώς κάποιων βραχονησίδων («Γκρίζες Ζώνες»).
Τα Ίμια (Καρντάκ στα τουρκικά) είναι δύο μικρές ακατοίκητες βραχονησίδες μεταξύ του νησιωτικού συμπλέγματος των Δωδεκανήσων και των νοτιοδυτικών ακτών της Τουρκίας. Απέχουν 3,8 ναυτικά μίλια από το Μποντρούμ (Αλικαρνασσός) της Τουρκίας, 5,5 ν.μ. από την Κάλυμνο και 2,5 ν.μ. από το πλησιέστερο ελληνικό έδαφος, τη βραχονησίδα Καλόλιμνος.
Τα Ίμια παραχωρήθηκαν στην Ελλάδα από την Ιταλία το 1947 με τη Συνθήκη των Παρισίων, ακολουθώντας την ενσωμάτωση των Δωδεκανήσων μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Το Τουρκικό κράτος είχε αποδεχτεί το καθεστώς επικυριαρχίας της Ελλάδας στα νησιά αυτά. Η αμφισβήτηση της ελληνικότητας των Ιμίων ξεκίνησε από ένα ναυτικό ατύχημα που συνέβη στις 25 Δεκεμβρίου 1995. Οι Τούρκοι προσπάθησαν να εφαρμόσουν για την περίσταση τη δική τους ερμηνεία στη Συνθήκη της Λωζάνης (1923), με την οποία είχαν παραχωρηθεί τα Δωδεκάνησα στην Ιταλία στο σύνολό τους και όχι ονομαστικά, και να αμφισβητήσουν την ελληνική κυριαρχία κάποιων βραχονησίδων.
Το Χρονικό της Κρίσης
25 Δεκεμβρίου 1995: Το τουρκικό φορτηγό πλοίο «Φιγκέν Ακάτ» προσαράζει σε αβαθή ύδατα κοντά στην Ανατολική Ίμια και εκπέμπει σήμα κινδύνου. Ο πλοίαρχός του αρνείται βοήθεια από το Λιμενικό, υποστηρίζοντας ότι βρισκόταν σε τουρκική περιοχή και ότι οι μόνες αρμόδιες είναι οι αρχές της χώρας του.
26 Δεκεμβρίου 1995: Το Λιμεναρχείο Καλύμνου ενημερώνει το Υπουργείο Εξωτερικών και αυτό με τη σειρά του το Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών ότι αν δεν παρέμβει ρυμουλκό, το τουρκικό πλοίο θα κινδυνεύσει.
27 Δεκεμβρίου 1995: Το Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών ενημερώνει την ελληνική πρεσβεία ότι, ανεξαρτήτως του ποιος θα ανελάμβανε τη διάσωση του πλοίου, υπήρχε θέμα γενικότερα.
28 Δεκεμβρίου 1995: Δύο ελληνικά ρυμουλκά αποκολλούν το τουρκικό φορτηγό και το οδηγούν στο λιμάνι Κιουλούκ της Τουρκίας. Το πρωί της ίδιας μέρας ένα τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος συντρίβεται στα ελληνικά χωρικά ύδατα, στην περιοχή της Λέσβου, ύστερα από εμπλοκή με ελληνικά μαχητικά. Με ελληνική βοήθεια, ο τούρκος πιλότος διασώζεται.
29 Δεκεμβρίου 1995: Το Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών εκμεταλλεύεται την κατάσταση και επιδίδει ρηματική διακοίνωση στο αντίστοιχο ελληνικό, στην οποία αναφέρεται ότι οι βραχονησίδες Ίμια είναι καταχωρισμένες στο κτηματολόγιο Μουγκλά του νομού Μπουντρούμ (Αλικαρνασσού) και ανήκουν στην Τουρκία.
9 Ιανουαρίου 1996: Το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών απαντά με καθυστέρηση, απορρίπτοντας τη διακοίνωση.
15 Ιανουαρίου 1996: Παραιτείται ο πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου, που νοσηλεύεται στο «Ωνάσειο».
16 Ιανουαρίου 1996: Το Υπουργείο Εξωτερικών αντιλαμβανόμενο το παιγνίδι των Τούρκων και ζητά αυξημένα μέτρα επαγρύπνησης στην περιοχή των Ιμίων από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
19 Ιανουαρίου 1996: Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ εκλέγει νέο πρωθυπουργό τον Κωνσταντίνο Σημίτη.
26 Ιανουαρίου 1996: Ο δήμαρχος Καλύμνου, Δημήτρης Διακομιχάλης, θορυβημένος από το γεγονός της αμφισβήτησης της ελληνικότητας των Ιμίων, υψώνει την ελληνική σημαία σε ένα από τα δύο νησιά, συνοδευόμενος από τον αστυνομικό διευθυντή Καλύμνου, τον ιερέα και δύο κατοίκους του νησιού. Θα κατηγορηθεί αργότερα από τους συντρόφους του στο ΠΑΣΟΚ ότι ήταν αυτός που έριξε λάδι στη φωτιά.
27 Ιανουαρίου 1996: Δύο δημοσιογράφοι της εφημερίδας «Χουριέτ» στη Σμύρνη μεταβαίνουν με ελικόπτερο στη Μεγάλη Ίμια. Υποστέλλουν την ελληνική σημαία και υψώνουν την τουρκική. Η όλη επιχείρηση βιντεοσκοπείται και προβάλλεται από το τηλεοπτικό κανάλι της «Χουριέτ».
28 Ιανουαρίου 1996: Το περιπολικό του Πολεμικού Ναυτικού «Αντωνίου» κατεβάζει την τουρκική σημαία και υψώνει την ελληνική. Το βράδυ έλληνες βατραχάνθρωποι αποβιβάζονται στη Μεγάλη Ίμια, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από τα παραπλέοντα εκεί τουρκικά πολεμικά. Η πολιτική εντολή προς τους έλληνες στρατιωτικούς είναι να αποφευχθεί κάθε κλιμάκωση της έντασης.
29 Ιανουαρίου 1996: Ο νέος πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, στις προγραμματικές του δηλώσεις στη Βουλή, στέλνει μήνυμα προς τη Τουρκία, ότι σε οποιαδήποτε πρόκληση η Ελλάδα θα αντιδράσει άμεσα και δυναμικά. Η πρωθυπουργός της Τουρκίας Τανσού Τσιλέρ ζητά διαπραγματεύσεις για το καθεστώς των βραχονησίδων του Αιγαίου. Τουρκικά πολεμικά παραβιάζουν τα ελληνικά χωρικά ύδατα και πλησιάζουν τα Ίμια. Γίνονται διαβήματα από την Ελλάδα σε Ε.Ε. και ΗΠΑ.
30 Ιανουαρίου 1996: Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον αμερικανό πρόεδρο Μπιλ Κλίντον. Του εκφράζει την ελληνική θέση ότι η χώρα μας δεν επιθυμεί την ένταση, αλλά εφόσον προκληθεί θα αντιδράσει δυναμικά. Η κυβέρνηση δηλώνει έτοιμη να αποσύρει το άγημα, όχι όμως και την ελληνική σημαία. Στα Ίμια σπεύδουν τα πολεμικά πλοία «Ναυαρίνο» και «Θεμιστοκλής». Ο τούρκος Υπουργός Εξωτερικών δηλώνει ότι υπάρχουν και άλλα νησιά του Αιγαίου με ασαφές νομικό καθεστώς και δεν αποδέχεται την ελληνική πρόταση (αποχώρηση του αγήματος, όχι και της σημαίας).
31 Ιανουαρίου 1996
00:00 Συγκαλείται σύσκεψη στο γραφείο του Πρωθυπουργού. Ο Υπουργός Εξωτερικών, Θεόδωρος Πάγκαλος, φθάνει καθυστερημένα, επειδή παίρνει μέρος σε τηλεοπτική εκπομπή.
01:40 Στο ΓΕΕΘΑ καταφθάνουν πληροφορίες ότι τούρκοι κομάντος αποβιβάζονται στη Μικρή Ίμια.
04:30 Ελικόπτερο του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού απονηώνεται από τη φρεγάτα «Ναυαρίνο» για να επιβεβαιώσει την πληροφορία. Επικρατούν άσχημες καιρικές συνθήκες.
04:50 Το πλήρωμα του ελικοπτέρου αναφέρει ότι εντόπισε περί τους 10 τούρκους κομάντος με τη σημαία τους. Δίνεται εντολή να επιστρέψει στη βάση του κι ενώ πετά μεταξύ των βραχονησίδων Πίτα και Καλόλιμνος αναφέρει βλάβη και χάνεται από τα ραντάρ. Αργότερα θα ανασυρθούν νεκρά και τα τρία μέλη του πληρώματος, ο υποπλοίαρχος Χριστόδουλος Καραθανάσης, ο υποπλοίαρχος Παναγιώτης Βλαχάκος και ο αρχικελευστής Έκτορας Γιαλοψός, σκοτώθηκαν. Σχετικά με τις αιτίες πτώσης του ελικοπτέρου έχουν διατυπωθεί διάφορες απόψεις. Η επίσημη άποψη του ελληνικού κράτους ήταν ότι το σκάφος κατέπεσε λόγω κακοκαιρίας και απώλειας προσανατολισμού του πιλότου. Ωστόσο, στην Ελλάδα υπάρχει ευρέως διαδεδομένη η άποψη ότι το ελικόπτερο καταρρίφθηκε είτε από το Τουρκικό Ναυτικό είτε από τους τούρκους καταδρομείς που υπήρχαν πάνω στο νησί και ότι το γεγονός αποκρύφθηκε, προκειμένου να λήξει η κρίση και να μην οδηγηθούν οι δύο χώρες σε γενικευμένη σύρραξη ή ακόμα και σε πόλεμο.
06:00 Οι αμερικανοί διά του Υφυπουργού Εξωτερικών Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ επιβάλλουν και στις δύο πλευρές τη θέληση τους. «No ships, no troops, no flags» διαμηνύουν ή σε πιο κομψή διπλωματική γλώσσα να ισχύσει το status quo ante. Μέχρι το μεσημέρι της 31ης Ιανουαρίου 1996 τα πλοία, οι στρατιώτες και οι σημαίες είχαν αποσυρθεί από τα Ίμια.
Η Κρίση των Ιμίων δεν είχε συνέπειες ως προς το καθεστώς των νησιών. Ωστόσο, έδωσε αφορμή στην Τουρκία να θέσει ζήτημα «Γκρίζων Ζωνών» στο Αιγαίο, αμφισβητώντας την κυριαρχία της Ελλάδας σε αρκετά νησιά και να θέσει ένα ακόμη θέμα στην ατζέντα των ελληνοτουρκικών διαφορών. Παρόλα αυτά, η ελληνική πλευρά δεν αποδέχτηκε ποτέ την ύπαρξη τέτοιου θέματος, επικαλούμενη τις διεθνείς συνθήκες.
Τα γεγονότα στα Ίμια κλόνισαν την αξιοπιστία της ελληνικής κυβέρνησης, ειδικά όταν ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης ευχαρίστησε από το βήμα της Βουλής τους Αμερικανούς για τον καταλυτικό τους ρόλο στην αποκλιμάκωση της έντασης.ΠΗΓΗ: http://www.sansimera.gr
Βίντεο: Mega Channel , AlphaTv (Εκπομπή: Η μηχανή του χρόνου)
Videohttp://youtu.be/MqMLB_TXQLg  ,
 
Βίντεο  2  : http://youtu.be/Sa8StIoOu_k
 

*** Λάδι με δύναμη από το Πήδημα…

  Εντός των επόμενων ημερών ένα μεσσηνιακό προϊόν θα κάνει την εμφάνισή του σε επιλεγμένα σημεία πώλησης εντός και εκτός Ελλάδος. Η εταιρεία Pidima (Greek Extra Virgin Olive Oil), με το αρίστης ποιότητας ελαιόλαδο και προέλευση από το ομώνυμο χωριό Πήδημα, ξεκινά την πορεία της, έχοντας ως στόχο την ανάδειξη της άριστης ποιότητας ελαιολάδου της περιοχής, σε Ελλάδα και, κυρίως, στο εξωτερικό. Ήδη η εταιρεία έχει στείλει τα πρώτα 70 δείγματα της πρώτης έκδοσης (first christmas edition) και είναι σε διαδικασία ολοκλήρωσης του τελικού προϊόντος. Οι παραλήπτες έχουν επιλεχθεί από την εταιρεία, προκειμένου να δοκιμάσουν το προϊόν και τυχόν σχόλιά τους θα συμβάλουν στην τελική διαμόρφωσή του. Το ελαιόλαδο στη συγκεκριμένη δοκιμαστική έκδοση έχει οξύτητα 0,27. Α.Π. -

*** Βράχος βάρους 60 τόνων έπεσε μετά τις βροχοπτώσεις σε περιοχή του Δήμου Καλαμάτας 

Στον δρόμο που συνδέει άνω και κάτω Άμφεια Ένας μεγάλος βράχος, όγκου περί τα 20 κυβικά μέτρα και βάρους που εκτιμάται σε 60 τόνους, κατολίσθησε στην περιοχή Προφήτης Ηλίας, σε δρόμο που ενώνει την Άνω με την Κάτω Άμφεια. Συνεργείο του Δήμου με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο Χρίστο Ριζά μετέβη επιτόπου για αυτοψία. Επειδή η θραύση του βράχου, που κατολίσθησε εξαιτίας των εντόνων βροχοπτώσεων προχθές το απόγευμα, δεν είναι δυνατή με τα μέσα του Δήμου, κατά το διάστημα από χθες το απόγευμα μέχρι σήμερα το πρωί, εργολάβος με σφύρα θα τον σπάσει, για να απομακρύνει τα κομμάτια του. -

***  Η αστυνομία στον Ταΰγετο για σύλληψη φυγόδικου          
           
Δεύτερη αστυνομική επιχείρηση μέσα σε 24 ώρες στη Μεσσηνία
 Δεύτερη αστυνομική επιχείρηση, μέσα σε ένα 24ωρο, πραγματοποιήθηκε στη Μεσσηνία, αυτή τη φορά στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας και των χωριών του Ταϋγέτου.
Επιχείρηση πραγματοποιήθηκε και στην Αρκαδία. Συνολικά στους δύο νομούς έγιναν έλεγχοι σε 298 άτομα, εκ των οποίων 221 ήταν ημεδαποί και 77 αλλοδαποί, καθώς και σε 231 οχήματα.
Επιπλέον, προσήχθησαν 75 άτομα, από τα οποία 41 ήταν ημεδαποί και 34 αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 6 άτομα.
Στη Μεσσηνία συνελήφθησαν ένας 55χρονος για παράνομη κατοχή όπλων (2 περίστροφα, 1 κυνηγετικό όπλο, 43 φυσίγγια και 2 κάλυκες).
Επίσης, συνελήφθησαν τρεις άντρες στην Καλαμάτα για μικροποσότητες ναρκωτικών (8,1 γραμμάρια χασίς).
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης βεβαιώθηκαν 48 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και μία παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο εισαγγελείς.

***

***  ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ενημέρωση  :
Βίντεο  από αγώνες  Αστέρα  Αρφαρών
  ΠΑΜΙΣΟΣ  -ΑΣΤΕΡΑΣ  ΑΡΦΑΡΩΝ  3-0  01-2014: http://youtu.be/Mm5J6NflyS4  ,
ΟΜΟΝΟΙΑ  ΑΣΤΕΡΑΣ  ΑΡΦΑΡΩΝ  1-1 .-   01-2014:   http://youtu.be/2fVzdfEyUAY ,
ΕΡΑΝΗ  ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ –ΑΣΤΕΡΑΣ  ΑΡΦΑΡΩΝ  1-0  : http://youtu.be/oJ7FG2N6gpI ,
 ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ –ΤΕΛΟΣ  ΑΓΡΑΣ 1-1 : http://youtu.be/oJ7FG2N6gpI ,
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ –ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ 1-2  : http://youtu.be/5vfM1lqZFxY ,
ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ –ΑΣΤΕΡΑΣ  ΑΡΦΑΡΩΝ  2-0 : http://youtu.be/5vfM1lqZFxY ,
ΑΣΤΕΡΑΣ  ΑΡΦΑΡΩΝ –ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ  0-0 : http://youtu.be/44CURswRf54   ,

*** Για  το  Ευρωμπάσκετ -Ευρωλίγκα  ΤΟΡ 16  στην 5η  αγωνιστική  :
30/01/2014ΟλυμπιακόςΟυνικάχα Μάλαγα73-55.-^
30/01/2014Μπάγερν ΜονάχουΤΣΣΚΑ Μόσχας58-86 .-^
30/01/2014Αρμάνι ΜιλάνοΦενέρμπαχτσε Ούλκερ90-85 .- ^
30/01/2014Ρεάλ ΜαδρίτηςΜακάμπι74-68 .- ^
31/01/2014ΓαλατασαράιΖαλγκίρις90-83 .-^
31/01/2014ΠαναθηναϊκόςΜπαρτσελόνα-
31/01/2014Λαμποράλ ΚούτσαΑναντολού Εφές-
31/01/2014ΠαρτιζάνΛοκομοτίβ Κουμπάν-
Το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής του Top 16
Ε’ Όμιλος

 Ολυμπιακός-Ουνικάχα Μάλαγα  73-55 .-^
~  ΟΣΦΠ - ΜΑΛΑΓΑ  73 - 55  30/01/2014  : http://youtu.be/_1vI25X86yw ,
Αρμάνι Μιλάνο-Φενερμπαχτσέ/Ούκερ  90-85.-^
Παναθηναϊκός-Μπαρτσελόνα    56-63 .-^
Λαμποράλ Κούτσα-Εφές Αναντολού   66-72  ,(34-37) .-^
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ -ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ    56-63  , (32-44) .-^
Τα  δεκάλεπτα  : 23-24 , 32-44 ,47-52 ,56-63.-

Η Βαθμολογία
Μπαρτσελόνα 5-0 10β
Παναθηναϊκός 3-2  8 β.
Ουνικά Μάλαγα 2-3 7 β.
Αρμάνι Μιλάνο 3-2  8 β.
Ολυμπιακός 3-2  8 β.
Λαμποράλ Κούτσα 1-4 6 β.
Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ 1-4 6 β.
Εφές Αναντολού 2-3  7 β.
ΣΤ’ Όμιλος
Μπάγερν Μονάχου-ΤΣΣΚΑ Μόσχας  58-86 .-^
Ρεάλ Μαδρίτη-Μακάμπι Τελ Αβίβ    74-68.-^
Γαλατασαράι-Ζαλγκίρις Κάουνας    90-83 .-^
Παρτίζαν-Λοκομοτίβ Κουμπάν     81-87  , (38-43).-^
Η Βαθμολογία
Μακάμπι Τελ Αβίβ 4-1 9 β.
ΤΣΣΚΑ Μόσχας 4-1  9 β.
Ρεάλ Μαδρίτης 4-1   9 β.
Μπάγερν Μονάχου 2-3  7 β.
Λοκομοτίβ Κουμπάν 3-2 8 β.
Γαλατασαράι 2-3  7 β.
Παρτίζαν 1-4 6 β.
Ζαλγκίρις Κάουνας 0-5  5 β.

*** Κύπελλο  Ελλάδας 1ος  αγώνας  προημιτελικών χθες Τετάρτη  και  σήμερα Πέμπτη   :
29/01/2014ΟΦΗΠανιώνιος2 - 0
29/01/2014ΠαναθηναϊκόςΟλυμπιακός Βόλου4 - 0
29/01/2014ΟλυμπιακόςΑτρόμητος0 - 0
30/01/2014ΠΑΟΚΑπόλλων Σμύρνης3-0

~ ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης - ΑΠΟΛΛΩΝ Σμύρνης Αθηνών  3-0 , (2-0) .- ^
Τα γκολ :  27΄ ,  35΄ Βούκιτς (2)  , 76΄ Μαντούρο ,.
Διαιτητές  :Διαιτητής του αγώνα είναι ο Δασκαλόπουλος (Κορινθίας) με βοηθούς τους Τουμπακάρη (Αθηνών) και Ταρανά (Αθηνών)
Κάρτες : Γλύκος , Βούκιτς ,
Η 11άδα του ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κίτσιου, Κατσουράνης, Τζαβέλλας, Λίνο, Κάτσε, Μαντούρο, Λούκας(Νίνης), Βούκιτς (Μάαρτενς ) , Στοχ, Αθανασιάδης , (Σαλπιγκίδης) .-
Στον  πάγκο για τους γηπεδούχους: Γιακουμής, Σκόνδρας, Τζιόλης, Σαλπιγγίδης, Μάαρτενς, Νίνης, Πόζογλου .
Η 11άδα του Απόλλωνα: Γουμάγιας, Διαμάντης(Δημογιάννης) , Άλβαρες, Σόντεμπεργκ, Χατζηζήσης, Έγκον, Τσιλιγκίρης, Κουκ, Καμαρά (Γκουέλα), Αμπρόουζ (Μπάρκογλης) , Πετρόπουλος , 
Στον πάγκο των φιλοξενούμενων: Γκόμες, Μπέντας, Σιγάλας, Δημογιάννης, Γκουέλα, Μπάρκογλου, Σελμανάι .
Τα  βίντεο  από αγώνα  : ~ ΠΑΟΚ -  ΑΠΟΛΛΩΝ   1ο  γκολ  κύπελλο  ημίχρονο  2 - 0  30/01/2014 : http://youtu.be/cTR3jSLskHY  ,
~ ΠΑΟΚ - ΑΠΟΛΛΩΝ  2ο  γκολ ημιχρ  2 - 0  κύπελλο 30/01/2014 :
~ ΠΑΟΚ - Απόλλων Σμύρνης  3 - 0  κύπελλο  3ο  γκολ  30/01/2014 : http://youtu.be/4JaAuTQmzWk ,
*** Καλαμάτα: Και πάλι στο προσκήνιο η «υπόθεση φαρμακοδιέγερσης» για Τσιμικλή         
           
Μπορεί ο Παναγιώτης Τσιμικλής να αθωώθηκε το περασμένο Καλοκαίρι, όταν και κατηγορήθηκε για χρήση απαγορευμένης ουσίας, στο παιχνίδι με τον Φωστήρα που είχε γίνει στις 12 Μαΐου, ωστόσο ο 26χρονος αμυντικός μέσος της Μαύρης Θύελλας καλείται εκ νέου να ξεπεράσει… τα εμπόδια και να αποδείξει τα αυτονόητα, δηλαδή την αθώωσή του.
Ο Τσιμικλής βρέθηκε χθες στην Αθήνα, στην εκδίκαση της υπόθεσής του από την Β/θμια Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ, η οποία και την εξετάζει μετά την έφεση που ασκήθηκε, από την WADA, απέναντι στην πρωτόδικη απόφαση. Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο ο σκληροτράχηλος ποδοσφαιριστής της Μαύρης Θύελλας είχε εξασφαλίσει άδεια από τις τελευταίες υποχρεώσεις της ομάδας, και μετέβη χθες μαζί με τον δικηγόρο του, κ. Γρηγορίου, στην Ομοσπονδία. Τόσο ο ποδοσφαιριστής, όσο και οι άνθρωποι της Καλαμάτας που βρίσκονται στο πλευρό του, θεωρούν δεδομένη την εκ νέου δικαίωσή του και αντιμετωπίζουν την κλήση του ως μια σύντομη «περιπέτεια». Ωστόσο, υπάρχει πάντοτε και το αρνητικό σενάριο, που στην προκειμένη μπορεί να φέρει πολύμηνη ποινή και απουσίας από τους αγωνιστικούς χώρους.
Ήρθε χθες και ενσωματώνεται από σήμερα ο Οντβόνγκ
Εν τω μεταξύ έφθασε χθες το μεσημέρι στην Καλαμάτα ο Μπορίς Οντβόνγκ, ο οποίος ενσωματώνεται από σήμερα στις προπονήσεις της Θύελλας. Ο θηριώδης φορ έχει ελάχιστες πιθανότητες να βρίσκεται στην αποστολή για το ματς στη Βάρδα, αφού απουσιάζει αρκετό διάστημα, όμως είναι βέβαιο πως θα δώσει μεγάλη ώθηση στην επιθετική γραμμή, συνεισφέροντας στην προσπάθεια εξασφάλισης της πρωτιάς.
Φθάνει το δελτίο του Σκόνδρα
Ταυτόχρονα, σήμερα περιμένουν οι διοικούντες της Καλαμάτας, ότι θα εκδοθεί το δελτίο του Νίκου Σκόνδρα και θα βρίσκεται ο ικανός μέσος στη διάθεση του Μίλτου Γκόφα.  Ο Σκόνδρας είναι το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα και ο Αιγιώτης τεχνικός θα δώσει πάρα πολλές λύσεις τόσο ανασταλτικά, όσο και δημιουργικά.
  Νοκ άουτ εν όψει Βάρδας ο Σκαρλάτος
Από κει και πέρα και όσον αφορά το καθαρά αγωνιστικό μέρος, η ομάδα ξεκίνησε από το γήπεδο του Ασπροχώματος νωρίς χθες το μεσημέρι την προετοιμασία για το εκτός έδρας παιχνίδι με τον ΠΑΟ Βάρδας.
Η προπόνηση ξεκίνησε με πρόγραμμα που έκαναν οι παίκτες υπό τις οδηγίες του γυμναστή Ευτύχη Τασιόπουλο, ενώ στη συνέχεια το πρόγραμμα περιελάμβανε  πολύ πίεση με διαδρομές και αλλαγή παιχνιδιού υπό τις οδηγίες του προπονητή Μίλτου Γκόφα. Οι τερματοφύλακες ξεκίνησαν το πρόγραμμα τους με σκάλες και λαβές, μετά δούλεψαν δύναμη στα πάνω άκρα με ταχυδυναμικές ασκήσεις με στόχο μπλοκάρισμα, διώξιμο και τεχνική στα ελεύθερα κτυπήματα.
Ο Βασίλης Σκαρλάτος συνέχισε τη θεραπεία του με τον φυσικοθεραπευτή Λεωνίδα Παπανικολάου και φαίνεται ότι δε θα βρίσκεται στη διάθεση του Γκόφα για το ματς της Κυριακής στη Βάρδα, όπως άλλωστε και ο τιμωρημένος Τσιμικλής, στο οποίο θα δώσει κανονικά το παρών ο Καλαντζής, που εξέτισε την ποινή της μιας αγωνιστικής.
  Θετική παρουσία στο φιλικό με την Κ18 της ΑΕΚ ο Ζαχαρόπουλος
Στο φιλικό που έδωσε χθες  η Εθνική ομάδα νέων με την ομάδα Κ18 της ΑΕΚ  συμμετείχε, παίζοντας καθ’ όλη τη διάρκεια του β' ημιχρόνου ο Μιχάλης Ζαχαρόπουλος. Μάλιστα ο νεαρός μέσος της Μαύρης Θύελλας είχε πολύ καλή παρουσία και φαίνεται πως βάζει υποψηφιότητα για κλήση στις επόμενες αγωνιστικές υποχρεώσεις του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.
Με την Εθνική νέων αγωνίστηκαν οι: Θεοδωράκης (66΄ Ανδρούτσος), Φάζος, Παντελάκης, Σταυρόπουλος (46΄ Μανίκος), Κυριακόπουλος (46΄ Τσεβάς), Μήλιος (46΄ Πόζογλου), Κτιστόπουλος (46΄ Χατζηδημητρίου), Γιούκαρης (46΄ Ζαχαρόπουλος), Κρητικός, Κούτρης, Κουλούρης (63΄ Τσόφλιος).

*** Στον Ατρόμητο θα συνεχίσει την καριέρα του ο Γιώργος Φωτάκης          
           
Στην απόκτηση του Καλαματιανού μέσου ,Γιώργου Φωτάκη προχώρησε ο Ατρόμητος! Ο έμπειρος διεθνής μέσος έμεινε ελεύθερος από την τουρκική Σιανλιούφαρσπορ και αύριο θα ολοκληρωθεί το τυπικό μέρος της συμφωνίας με τον παίκτη να πηγαίνει στα γραφεία της ΠΑΕ και να υπογράφει συμβόλαιο!
Μια αν μη τι άλλο πολύ σημαντική ενίσχυση για τους Περιστεριώτες με έναν έμπειρο παίκτη στη μεσαία γραμμή που εκτός από την πολύ καλή πάσα που έχει, διαθέτει και «φαρμακερό» πόδι!
Η καριέρα του Καλαματιανού ποδοσφαιριστή είναι γνωστή και πλούσια... Εχει γράψει 387 συμμετοχές στη μεγάλη κατηγορία με ΠΑΟΚ, Αιγάλεω, Λάρισα έχοντας σημειώσει 23 γκολ, παρουσίες στην Ευρώπη (33 ματς Europa, 1 Champions League).
Ο Φωτάκης έχει φορέσει και 13 φορές τη φανέλα με το εθνόσημο στο στήθος έχοντας σημειώσει μάλιστα και 2 γκολ.
Στα 32 του λοιπόν κι έπειτα από ένα σύντομο πέρασμα από την Τουρκία και την Σανλιουφαρσπορ, ο διεθνής μέσος, που έχει αγωνιστεί και στην σκοτσέζικη Κιλμάρνοκ επιστρέφει στο ελληνικό πρωτάθλημα για λογαριασμό της ομάδας του Γιώργου Παράσχου   πηγή: sentragoal.gr 

*** ΠΑΜΙΣΟΣ  ΜΕΣΣΗΝΗΣ -Α.Π.Σ.ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ  3-0  Σχετικό Βίντεο :
http://youtu.be/Mm5J6NflyS4  , = ΠΑΜΙΣΟΣ  -ΑΣΤΕΡΑΣ  ΑΡΦΑΡΩΝ  3-0  Κυριακή26-01-2014 .-
~ Ειδησεογραφική  ενημέρωση  από εφημερίδα  "Θάρρος"  Καλαμάτας  2014  .-

***   https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS   2013.  -  351  φίλοι .-
*** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:
~ http://www.youtube.com/stamos01 ,       = 3061   video.-
~   http://www.youtube.com/stamatios01 , =1504 video.-
~    http://www.youtube.com/vlasiskal , =     1481    video.-
                                             ** Σύνολον   :   6046   βίντεο αναρτημένα .-
~** http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home ,   2427 .-
~** https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258  , 587  φίλοι .-
***  ~   ANARTHSEIS  IANOYARIOY  2014   :
 ~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/01/2014-01-2014.html ,
~  Πρώτη  μέρα  του  2014  στην  ενημέρωση  Τετάρτη  01  Ιανουαρίου  2014   : ΧΡΟΝΙΑ  ΠΟΛΛΑ !!!  ΓΕΜΑΤΑ  ΥΓΕΙΑ  , ΕΥΗΜΕΡΙΑ ! , ΕΛΠΙΔΑ  ! , ΑΓΑΠΗ  . ΕΙΡΗΝΗ ,  ΧΑΡΑ  ΚΑΙ  ΑΝΘΡΩΠΙΑ !!!  
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/01/01-2014.html , Ενημέρωση  Τετάρτης  01  Ιανουαρίου  2014.-
~  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/01/02-2014.html , Ενημέρωση  της  Πέμπτης  02  Ιανουαρίου  2014  .-
~   http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/01/03-2014.html , Ενημέρωση  της Παρασκευής  03  Ιανουαρίου  2014 .- 
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/01/03-2014.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  03  Ιανουαρίου  2014 .-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/01/04-2014.html?showComment=1388836276942#c3402382603892749924 ,   Ενημέρωση  του  Σαββάτου  04  Ιανουαρίου  2014 .-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/01/4-5-6-2014.html ,   ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ Σάββατο Κυριακή Δευτέρα 4 , 5 και 6 Ιανουαρίου 2014  .-
~   http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/01/05-2014.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  05  Ιανουαρίου  2014 .-
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/01/06-2014.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  06 Ιανουαρίου  2014   .-
~  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/01/07-2014.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  07  Ιανουαρίου  2014 .-
~ http://snsarfara.blogspot.gr/2014/01/08-2014.html , Ενημέρωση  της  Τετάρτης  08  Ιανουαρίου  2014.-
~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/01/09-2014.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Πέμπτη  09 Ιανουαρίου  2014 .-~
http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/01/10-2014.html  , Ενημέρωση  της  Παρασκευής 10  Ιανουαρίου  2014 ~
 ~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/01/11-2014.html  , Ενημέρωση  του  Σαββάτου  11 Ιανουαρίου  2014 .-
~ http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/01/12-2014.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  12  Ιανουαρίου  2014 .-
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/01/13-2014.html , Ενημέρωση της Δευτέρας 13 Ιανουαρίου 2014.-
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/01/15-2014.html ; , Ενημέρωση Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014 .-
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/01/16-2014.html , Ενημέρωση Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014 .-
http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/01/blog-post.html ,   Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014 .-
~ http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/01/18-2014.html , Ενημέρωση του Σαββάτου 18 Ιανουαρίου 2014 .-
~ http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/01/19-2014.html , Ενημέρωση της Κυριακής 19 Ιανουαρίου 2014.-
~ http://snsarfara.blogspot.gr/2014/01/20-2014.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Δευτέρα   20  Ιανουαρίου  2014
 http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/01/21-2014.html , Ενημέρωση της  Τρίτης  21  Ιανουαρίου  2014  ,.
~  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/01/22-2014.html   , Ενημέρωση Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014 .-
~  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/01/23-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014 , .-
~  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/01/24-2014.html , Ενημέρωση Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014 .-
~  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/01/25-26-2014.html ,   ,  Αθλητικό Σαββατοκύριακο 25 και 26 Ιανουαρίου 2014.-
~  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/01/25-2014.html  , Ενημέρωση του Σαββάτου 25 Ιανουαρίου 2014 .-
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/01/25-2014.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014 .-
~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/01/26-2014.html  ,  Ενημέρωση  της  Κυριακής  26  Ιανουαρίου  2014 .-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/01/27-2014.html , Ενημέρωση  της  Δευτέρας  27  Ιανουαρίου  2014 .-
~  http:// http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/01/28-2014.htmlvlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/01/28-2014.html ,     , Ενημέρωση Τρίτη  28  Ιανουαρίου  2014 .-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/01/29-2014.html .- Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  29  Ιανουαρίου  2014 .-
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/01/29-2014.html , Το  αγιάζι της  ενημέρωσης  Τετάρτη  29 Ιανουαρίου  2014 .-
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/01/30-2014.html    Ενημέρωση της Πέμπτης 30 Ιανουαρίου 2014 .-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/01/31-2014.html    Ενημέρωση Παρασκευή  31  Ιανουαρίου  2014  : Η  ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ  ΜΑΣ .- 

~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/01/31-2014.html , Σήμερα  είναι Παρασκευή ανθολογίου   31  Ιανουαρίου  2014 .-
~    http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/01/31-2014.html  , ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Παρασκευή  31  Ιανουαρίου  2014
 .-
** Συνεργάτης σε Ιστολόγια Αναρτήσεων  :
~  http://www.twitter.com/stamos01/ ,
~ STAMOS -ARFARA -GREECE   ,
~
Arfara-Messinias- asteras-arfaron  ,
~
Stamos Arfara Messinias Greece  ,
~
ARFARA - KALAMATAS  ,
~
ASTERAS ARFARON 2011    ,
~ Arfara-Messinias 2  ,
 stamos-dynami ,
~ Arfara-Messinias ,
~
  Arfara-Messinias 1 - FOTOS ,
~ vlasios  ,
~**  http://snsarfara.blogspot.gr/2014/01/08-2014.html  , =Εμπεριέχει Ιστορία  Αρφαρών  και Α.Π.Σ. Αστέρα .-
*** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS  

1 σχόλιο:

 1. 1.- Όταν γυρίζεις σελίδα, φρόντισε να μην κρατάς σημειώσεις από την προηγούμενη!!!!!!
  2.- Έρχεται κάποια στιγμή που καταλαβαίνεις ποιός αξίζει να βλέπει τα μάτια σου και ποιός την πλάτη σου!!!!
  3.- Πραγματική φιλία είναι μια ψυχή που κατοικεί σε δύο σώματα!!!!!
  4.- Όταν βλέπεις πως στη ζωή του άλλου περισσεύεις...καλύτερα να φεύγεις!!!!!!
  5.- Το καλυτερο η το χειρότερο προσδιορίζετε από τον τρόπο που βλέπουμε τα πραγματα βασει του πνευματικου μας επιπέδου που βρισκο΄μαστε την περίοδο εκείνη στην ζωή μας δηλ. από τις σκέψεις που κάνουμε,….
  6.- Γνώρισα μέσα στη ζωή και μάγκες κι ανθρωπάκια...........
  Άντρες με λόγο γυναικών και θηλυκά αντράκια...........!!!!!!!!!!
  7.- Ο άνθρωπος που έχει μπέσα κι αισθήματα στην ζωή του......τον θαυμάζουν κρυφά...ακόμα και οι εχθροί του!!!!!!
  8.- Τι σημασία έχει να βρεις την αλήθεια?
  Σημασία έχει να μην αναγκαστείς να την ψάξεις!!!!
  9.- πολύ και το καθόλου σκοτώνουν
  10.- Η ζωή μας είναι μια τομάτα , άλλος την τρώει στη μάπα κι ΄ άλλος σαλάτα ,.- sns Arfara

  ΑπάντησηΔιαγραφή