Παρασκευή, 3 Ιανουαρίου 2014

Ενημέρωση της Παρασκευής 03 Ιανουαρίου 2014

Ενημέρωση  της Παρασκευής  03  Ιανουαρίου  2014  :***  ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  και  Άλλα  :

***  Ιδιαιτέρως θετικά τα αποτελέσματα του 2013 για την «Καρέλιας Α.Ε.», ενώ δόθηκαν έξτρα 2.5 εκατ στους εργαζομένους (φωτογραφίες και βίντεο)         
   
Με θετικό πρόσημο έκλεισε για την Καπνοβιομηχανία «Καρέλια ΑΕ» το 2013, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλός της, Ανδρ. Καρέλιας, στην ετήσια γιορτή του προσωπικού την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.
Όπως ανέφερε, «αν και το 2013 αναμενόταν να είναι μία δύσκολη χρονιά, όχι μόνον λόγω της μεγάλης κρίσης, αλλά και λόγω του ότι το 2012 ήταν μία χρονιά με ιδιαίτερα ικανοποιητικά αποτελέσματα, που ήταν δύσκολο να ξεπεραστεί, παρόλα αυτά η Εταιρεία μας, για μία ακόμη φορά, κατάφερε να ξεπεράσει τον εαυτό της. Με την άριστη συνεργασία διοίκησης και εργαζομένων πετύχαμε τους περισσότερους από τους στόχους μας και δείξαμε ότι δίκαια κατέχουμε τη θέση που έχουμε».
Στο πλαίσιο αυτό ανακοίνωσε πως «για πρώτη φορά στην ιστορία της η “Καρέλιας ΑΕ” ξεπέρασε τα 16 δισεκατομμύρια τσιγάρα σε πωλήσεις εντός και εκτός Ελλάδος, και φτάσαμε τα 16.8 δισεκατομμύρια, όγκος που αποτελεί νέο ρεκόρ για την εταιρεία, με αύξηση περίπου 8%.
Οι πωλήσεις εκτός Ελλάδος ξεπέρασαν τα 14.6 δισ. τσιγάρα, όγκος που αποτελεί νέο ρεκόρ.
Ιδιαίτερα σημαντικό ήταν το γεγονός ότι στην ελληνική αγορά, και μάλιστα εν μέσω της κρίσης και με εχθρική φορολογία στα τσιγάρα, αυξήθηκαν οι πωλήσεις κατά 2%, πράγμα ιδιαίτερα ικανοποιητικό.
Για άλλη μία χρονιά καταφέραμε να αυξήσουμε σημαντικά τις πωλήσεις μας στον καπνό για στριφτό τσιγάρο. Στην ελληνική αγορά ξεπεράσαμε τους 340 τόνους και καταλάβαμε την τρίτη θέση, πετυχαίνοντας μερίδιο αγοράς 15%. Στο εξωτερικό οι πωλήσεις καπνού για στριφτό τσιγάρο έφτασαν τους 86 τόνους, παρουσιάζοντας θεαματική αύξηση 144%».
  Αύξηση πωλήσεων και παραγωγικότητας
Όπως σημείωσε, η παραπάνω αύξηση στις πωλήσεις δε θα ήταν δυνατή αν δεν επιτυγχανόταν η αύξηση της παραγωγικότητας του εργοστασίου, μια προσπάθεια που ξεκίνησε το Μάρτιο και μέσα σε λιγότερο από 10 μήνες επιτεύχθηκε αύξηση κατά 10%, που επίσης αποτελεί νέο ρεκόρ.
«Προχωρήσαμε», συνέχισε, «μέσα στο 2013 σε νέες επενδύσεις 3.000.000 ευρώ, με σκοπό την αύξηση της παραγωγικής μας δυνατότητάς, τη βελτίωση της ευελιξίας στην παραγωγή και την περαιτέρω τόνωση των εξαγωγών μας, ενώ πρόσθετες επενδύσεις ύψους 1.900.000 ευρώ έχουν ήδη δρομολογηθεί για τις αρχές του 2014.
Σε μια εποχή που 3 στους 10 Έλληνες ζουν καθημερινά την απόγνωση της ανεργίας, είμαι στην ευχάριστη θέση να πω ότι εμείς αυξήσαμε τις θέσεις εργασίας κατά 35 άτομα, ήτοι ποσοστό κοντά στο 8%.
Με όλα τα παραπάνω η κερδοφορία της εταιρείας αναμένεται να φτάσει πάλι σε υψηλά επίπεδα, και αν δεν ήταν η πρόσφατη διολίσθηση του δολαρίου έναντι του ευρώ, τα αποτελέσματα θα ήταν όντως εντυπωσιακά».
  Η εισφορά στα οικονομικά της χώρας
Ο κ. Καρέλιας ανέφερε πως η εταιρεία υπήρξε ο πραγματικός πρεσβευτής της υγιούς ελληνικής επιχειρηματικότητας. Μέσα στο 2013 εισέφερε στα δημόσια ταμεία 400 εκ. ευρώ από φόρους, και 7,1 εκ. ευρώ στα ασφαλιστικά ταμεία, έφερε 170 εκ. ευρώ σε συνάλλαγμα από τις διεθνείς πωλήσεις, χωρίς να αγνοείται η έντονη κοινωνική δράση υπέρ συνανθρώπων που πραγματικά έχουν ανάγκη, με τη διαρκή οικονομική ενίσχυση συλλόγων, σχολείων και άλλων αξιόλογων φιλανθρωπικών οργανώσεων.
  Επενδύσεις και μείωση φόρου κατανάλωσης
Ακολούθως, γνωστοποίησε πως, εκτός των επενδύσεων 1.9 εκ. ευρώ που έχουν δρομολογηθεί για τις αρχές του 2014, εξετάζονται σοβαρά παρεμβάσεις στην εργοστασιακή δομή, που ενδεχομένως να ξεπεράσουν τα 6 εκ. ευρώ.
Μίλησε, επίσης, για τα αποτελέσματα της προσπάθειας που ξεκίνησε η εταιρεία για να ενημερώσει την πολιτική ηγεσία της χώρας, στο πλαίσιο της επικείμενης κοινοτικής οδηγίας που αφορά στα καπνικά προϊόντα. «Παρά τις απαισιόδοξες εκτιμήσεις που υπήρξαν, πετύχαμε πολλά, αρκετά περισσότερα από αυτά που πέτυχαν πολύ ισχυρότεροι ανταγωνιστές μας», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως έπειτα από πολύ καλά συντονισμένες προσπάθειες και τη στήριξη της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων ευρωβουλευτών, καθώς και της Μόνιμης Ελληνικής Αντιπροσωπείας στις Βρυξέλλες, επιτεύχθηκε ο βασικός σκοπός, η συνέχιση της κυκλοφορίας των slims τσιγάρων, αλλά και η διατήρηση των πακέτων κασετίνας, που ήταν επίσης άμεση προτεραιότητα.
Αναφέρθηκε στα μέτρα που δρομολογούνται, τα οποία, όπως είπε, θα δημιουργήσουν και νέα αύξηση της λαθραίας αγοράς και των παράνομων κυκλωμάτων, που ήδη διακινούν περίπου το 20% των τσιγάρων που καταναλώνεται στην Ελλάδα,
Καταλήγοντας ζήτησε τη μείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης για την ομαλοποίηση της αγοράς και την αύξηση των δημοσίων εσόδων, σημειώνοντας ότι η μεγάλη αύξηση του λαθρεμπορίου τσιγάρων, αλλά και τελευταία του χύμα καπνού, είναι εν πολλοίς αποτέλεσμα της υπερβολικής φορολόγησης των οικονομικών τσιγάρων, αλλά και της τεράστιας αύξησης φορολογίας του καπνού για τα στριφτά.
  Έκτακτες παροχές 2,5 εκατ. ευρώ
Προτού ανακοινώσει τις έκτακτες παροχές που παραδοσιακά δίνονται κάθε παραμονή Πρωτοχρονιάς, ανέφερε πως αυτές είναι απόλυτα συνδεδεμένες με την πορεία της εταιρείας.
Γνωστοποίησε πως για τους νεοπροσληφθέντες εντός του 2013, όλες οι παροχές, εκτός των λαχνών, θα δοθούν κατ’ αναλογία ολοκληρωμένων μηνών εργασίας, αρχίζοντας ουσιαστικά, δηλαδή, από τον επόμενο μήνα από εκείνον στον οποίον έγινε η πρόσληψη.
Πρόσθεσε πως λόγω των αυξημένων κρατήσεων σε φόρους και ασφαλιστικές κρατήσεις, η συνολική δαπάνη των έκτακτων παροχών της περσινής χρονιάς για την εταιρεία έφτασε τα 2.250.000 ευρώ περίπου και πως με τις φετινές παροχές, αλλά και την αύξηση του προσωπικού, θα ανέλθει σε 2,5 εκατ. ευρώ περίπου. Αν, δε, συνυπολογιστούν τα διάφορα bonus που δόθηκαν σε στελέχη και εργαζομένους για τη διετία 2012-2013, οι οικειοθελείς έκτακτες παροχές της εταιρείας προς τους εργαζομένους της ξεπερνούν τα 5.000.000 ευρώ.
Ο κ. Καρέλιας ανακοίνωσε πως το επίδομα «γαλοπούλας» θα είναι 200 ευρώ για κάθε εργαζόμενο, το επίδομα παρουσίας 800 ευρώ, που το δικαιούνται όσοι δεν έλειψαν ούτε μία μέρα από την εργασία τους, ενώ ο κάθε εργαζόμενος με παιδιά που σπουδάζουν σε κρατικό πανεπιστήμιο ή ΤΕΙ έλαβε έκτακτη οικονομική ενίσχυση 1.400 ευρώ.
Επίσης, εργαζόμενοι των οποίων τα παιδιά πέτυχαν στις παραπάνω σχολές μέσα στο 2013, θα λάβουν επιπλέον ενίσχυση 525 ευρώ. Παράλληλα, η εταιρεία θα κάνει δώρο έναν υπερσύγχρονο φορητό υπολογιστή Apple σε κάθε παιδί που πέτυχε την εισαγωγή του σε μία από τις παραπάνω σχολές μέσα στο 2013.
Ανακοίνωσε πως εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές πάνω από 2.001 ευρώ, θα λάβουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση 750 ευρώ, εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές 1.701 έως 2.000 ευρώ θα λάβουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση 800 ευρώ, εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές 1.401 έως 1.700 ευρώ θα λάβουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση 1.570 ευρώ, εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές 1.201 έως 1.400 ευρώ θα λάβουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση 1.600 ευρώ, εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές 1.001 έως 1.200 ευρώ θα λάβουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση 2.550 ευρώ, ενώ εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές κάτω από 1.000 ευρώ θα λάβουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση 2.600 ευρώ.
Επιπλέον χρήματα θα δοθούν σε εργαζόμενους με μηνιαίες αποδοχές 1.201 έως 1.700 ευρώ, οι οποίοι έχουν από 3 ανήλικα παιδιά και πάνω, που θα λάβουν 750 ευρώ, ενώ όσοι έχουν μηνιαίες αποδοχές έως 1.200 ευρώ, και από 2 ανήλικα παιδιά και πάνω, θα λάβουν 450 ευρώ για κάθε ανήλικο παιδί.
Όπως διευκρίνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Καπνοβιομηχανίας Καρέλια, οι παραπάνω παροχές δίνονται «καθαρές» στους εργαζομένους, αφού η εταιρεία θα καλύψει όλες τις φορολογικές και ασφαλιστικές κρατήσεις.
Σαράντα εργαζόμενοι έλαβαν από 800 ευρώ, μετά από κλήρωση, ενώ μεγάλη τυχερή, λαμβάνοντας 8.000 ευρώ, ήταν η εργαζόμενη Μαρία Πολυδούρη. 
Επιμέλεια: Χάρης Χαραλαμπόπουλος
Φωτό: Στασινός Μουτσούλας   ,   Video: 

 

***  Κύκλωμα εξαπατούσε ηλικιωμένους και στη Μεσσηνία (φωτογραφίες)

 Οικογενειακή... επιχείρηση απάτης σε βάρος ηλικιωμένων στην Αττική και την περιφέρεια είχαν στήσει, μαζί με άλλα 13 άτομα, μεταξύ των οποίων τέσσερις γυναίκες, πατέρας και οι δύο γιοι του, τα στοιχεία και οι φωτογραφίες των οποίων δόθηκαν στη δημοσιότητα. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία από την Ασφάλεια Αθηνών, ενώ συνελήφθη και μία 26χρονη. Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών της. Όπως προέκυψε από την πολύμηνη έρευνα, το κύκλωμα λειτουργούσε από τις αρχές του 2010 και είχε εξαπατήσει ηλικιωμένους, εκτός από την Αττική, στο Αγρίνιο, τη Μεσσηνία, τη Νάξο, το Ηράκλειο Κρήτης, την Τρίπολη, την Αχαΐα, τη Φωκίδα, τη Φθιώτιδα και την Αργολίδα. Με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, αφού εντόπιζαν τους ηλικιωμένους, τους προσέγγιζαν και παριστάνοντας ότι ενεργούσαν για λογαριασμό συγγενών τους, τους άρπαζαν διάφορα ποσά χρημάτων. Μέχρι στιγμής έχει εξακριβωθεί ότι έχουν διαπράξει σαράντα τέσσερις (44) απάτες, κατά τις οποίες άρπαξαν 138.190 ευρώ. - 

***  Σε νέο σημείο ο αγιασμός των υδάτων στην Καλαμάτα
 
Στην κεντρική προκυμαία του λιμένος Καλαμάτας, δίπλα στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο, θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 6 Ιανουαρίου η τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού και του αγιασμού των υδάτων. Στον Ενοριακό Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού, στην Παραλία Καλαμάτας, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος θα τελέσει την ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού. Στις 11.00 το πρωί, θα ξεκινήσει η θρησκευτική πομπή από τον Ιερό Ναό και μέσω των οδών Αναλήψεως, Τσαμαδού και Ναυαρίνου θα τερματίσει στην κεντρική προκυμαία του λιμανιού Καλαμάτας, όπου θα πραγματοποιηθεί η τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού και του αγιασμού των υδάτων. Οι προετοιμασίες του Δήμου Καλαμάτας για την τελετή βρίσκονται σε εξέλιξη, δεδομένου ότι ο Μητροπολίτης θα επιβιβασθεί σκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας για τη ρίψη του Τιμίου Σταυρού στη θάλασσα, ενώ επί της προκυμαίας θα στηθεί εξέδρα των επισήμων, πλησίον της οποίας θα βρίσκεται ο Ιερός Κλήρος. Ο λαός θα μπορεί να παρακολουθήσει την τελετή από την κεντρική προκυμαία και από την κάθετη προκυμαία του λιμανιού (που ξεκινά από το "Πανελλήνιον"). - 

*** Απαλλαγή από την υποχρέωση τήρησης βιβλίων των αγροτών με έσοδα έως 10.000 ευρώ         
           
Aπαλλάσσονται από την υποχρέωση τήρησης βιβλίων και στοιχείων που τίθεται σε ισχύ από 1/1/2014 για τα αγροτικά εισοδήματα, οι αγρότες με ακαθάριστα έσοδα κάτω των 10.000 ευρώ και που εισέπραξαν επιδοτήσεις έως 5.000 ευρώ.
Αυτό προβλέπει απόφαση του γενικού γραμματέα Εσόδων, Χάρη Θεοχάρη, προκειμένου να μην προκληθεί οικονομική και γραφειοκρατική επιβάρυνση στις μικρές αγροτικές επιχειρήσεις από την εφαρμογή του μέτρου.
Στην απόφαση προβλέπεται ειδικότερα:
-Απαλλάσσονται, από 1/1/2014, από την υποχρέωση τήρησης βιβλίων και έκδοσης στοιχείων οι αγρότες που υπάγονται στο ειδικό καθεστώς ΦΠΑ οι οποίοι πραγματοποίησαν κατά την προηγούμενη διαχειριστική περίοδο, από την πώληση αγροτικών προϊόντων παραγωγής τους και την παροχή αγροτικών υπηρεσιών, ακαθάριστα έσοδα κατώτερα των 10.000 ευρώ και έλαβαν δικαιώματα ενιαίας ενίσχυσης κατώτερα των 5.000. Σε περίπτωση μη πλήρωσης ενός εκ των ανωτέρω κριτηρίων, εφαρμόζονται πλήρως οι διατάξεις του Κ.Φ.Α.Σ. και οι εν λόγω αγρότες εντάσσονται υποχρεωτικά στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ.
Στην περίπτωση που μέχρι το τέλος της προηγούμενης διαχειριστικής περιόδου δεν προκύπτει το ύψος των δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης, λαμβάνεται υπόψη το ποσό της προπροηγούμενης διαχειριστικής περιόδου.
Οι αγρότες που πληρούν τα ανωτέρω κριτήρια της απαλλαγής από την τήρηση βιβλίων και έκδοση στοιχείων μπορούν να επιλέξουν την ένταξή τους σε κατηγορία τήρησης βιβλίων, έχοντας όλες τις υποχρεώσεις της κατηγορίας αυτής.
Στην περίπτωση αυτή, για την εκπλήρωση των φορολογικών τους υποχρεώσεων, θα λαμβάνονται υπόψη τα δεδομένα των βιβλίων αυτών. Ειδικά όσον αφορά στο ΦΠΑ, η επιλογή τήρησης βιβλίων σημαίνει υπαγωγή για μια πενταετία τουλάχιστον της αγροτικής εκμετάλλευσης στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ (πωλήσεις με ΦΠΑ, υποβολή δηλώσεων, δικαίωμα έκπτωσης κ.λπ.) και απώλεια του δικαιώματος επιστροφής ΦΠΑ με τον κατ' αποκοπή συντελεστή».ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ  
 
***  Ποιοι επαγγελματίες και επιχειρήσεις εξαιρούνται από τη χρήση ταμειακών         
Τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις που εξαιρούνται από τη χρησιμοποίηση φορολογικών ταμειακών μηχανών προσδιορίζει απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνη.
 Σημειώνεται πως από την 1η Ιανουαρίου 2014, με την κατάργηση των υποχρεώσεων τήρησης πρόσθετων βιβλίων και της θεώρησης φορολογικών στοιχείων, που προβλέπονται από τον Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών, επήλθαν ορισμένες διαφοροποιήσεις ως προς την έκδοση αποδείξεων λιανικών συναλλαγών, από συγκεκριμένες κατηγορίες υπόχρεων συναλλαγών.
Στο πλαίσιο αυτό κρίθηκε  απαραίτητο να παρασχεθούν σε αυτές τις κατηγορίες επιτηδευματιών, οι αναγκαίες διευκολύνσεις στην άσκηση της επαγγελματικής τους δραστηριότητας. Ως εκ τούτου συγκεκριμένοι επιτηδευματίες και επιχειρήσεις εξαιρέθηκαν από τη χρησιμοποίηση φορολογικών ταμειακών μηχανών από την 1η Ιανουαρίου.
Συγκεκριμένα, στις κατηγορίες υπόχρεων απεικόνισης συναλλαγών που μπορούν να μη χρησιμοποιούν φορολογική ταμειακή μηχανή για την έκδοση των αποδείξεων λιανικών συναλλαγών, ανεξάρτητα από την κατηγορία των βιβλίων που τηρούν και την μορφή του φορέα τους (φυσικά ή νομικά πρόσωπα) συγκαταλέγονται οι εξής:
 • Ο εκμεταλλευτής χώρου διαμονής ή φιλοξενίας, εκπαιδευτηρίου, παιδικού σταθμού, κλινικής ή θεραπευτηρίου, κέντρων αισθητικής, γυμναστηρίων, χώρου στάθμευσης, καθώς και οι γιατροί και οδοντίατροι.
 • Ο εκμεταλλευτής θεαμάτων, ο πράκτορας κρατικών λαχείων, ΠΡΟΠΟ, ΛΟΤΤΟ και συναφών, η επιχείρηση μεταφοράς προσώπων γενικά, με εξαίρεση τον εκμεταλλευτή ΤΑΞΙ.
 • Ο κατά παραγγελία αυτοαπασχολούμενος (φυσικό πρόσωπο) ράπτης ή ράπτρια, ο αυτοαπασχολούμενος (φυσικό πρόσωπο) ράπτης ή ράπτρια που επιδιορθώνει ενδύματα και υφασμάτινα είδη, γενικώς, καθώς και ο εκμεταλλευτής ιαματικών πηγών του Ε.Ο.Τ.
 • Ο υπόχρεος απεικόνισης συναλλαγών που ασκεί το επάγγελμα του κτηνιάτρου, φυσιοθεραπευτή, βιολόγου, ψυχολόγου, μαίας, δικηγόρου, συμβολαιογράφου,άμισθου υποθηκοφύλακα, δικαστικού επιμελητή, αρχιτέκτονα, μηχανικού, τοπογράφου, χημικού, γεωπόνου, γεωλόγου, δασολόγου, ωκεανογράφου, σχεδιαστή, δημοσιογράφου, συγγραφέα, διερμηνέα, ξεναγού, μεταφραστή, καθηγητή ή δασκάλου, καλλιτέχνη γλύπτη ή ζωγράφου ή σκιτσογράφου ή χαράκτη, ηθοποιού, εκτελεστή μουσικών έργων ή μουσουργού, καλλιτεχνών των κέντρων διασκέδασης, χορευτή, χορογράφου, σκηνοθέτη, σκηνογράφου, ενδυματολόγου, διακοσμητή, οικονομολόγου, αναλυτή, προγραμματιστή, ερευνητή ή συμβούλου επιχειρήσεων, λογιστή ή φοροτέχνη, αναλογιστή, κοινωνιολόγου, κοινωνικού λειτουργού, εμπειρογνώμονα, ομοιοπαθητικού, εναλλακτικής θεραπείας, ψυχοθεραπευτή, λογοθεραπευτή, λογοπαθολόγου και λογοπεδικού, με εξαίρεση τις ανώνυμες εταιρείες, τις εταιρείες περιορισμένης ευθύνης και τις ιδιωτικές κεφαλαιουχικές εταιρείες.
 • Ο εκμεταλλευτής γεωργικών μηχανημάτων ή ελαιουργείου ή αλευρομύλου ή εργοστασίου αποφλοίωσης ρυζιού.
 • Ο υπόχρεος απεικόνισης συναλλαγών που ασχολείται με την κατασκευή οποιουδήποτε τεχνικού έργου (όπως ξυλουργός, σιδηρουργός, υδραυλικός, ηλεκτρολόγος, κτίστης και γενικά όσοι ασχολούνται με οικοδομικές εργασίες), καθώς και ο κατασκευαστής επιταφίων μνημείων (μαρμαρογλυφείων).
 • Ο υπόχρεος απεικόνισης συναλλαγών που διατηρεί κτηματομεσιτικό γραφείο, γραφείο τελετών, γραφείο συνοικεσίων, γραφείο διεκπεραίωσης εμπιστευτικών εργασιών, γραφείο ευρέσεως εργασίας.
 • Η επιχείρηση ημερήσιου και περιοδικού τύπου για την είσπραξη συνδρομών, ενοικίασης επιβατηγών αυτοκινήτων, έκδοσης κοινοχρήστων λογαριασμών πολυκατοικιών, καθαρισμού και απολύμανσης κατοικιών, επισκευής και συντήρησης ανελκυστήρων και λοιπών εγκαταστάσεων κατοικιών, η επιχείρηση μεταφοράς αγαθών.
Οι εν λόγω υπόχρεοι μπορούν να μη χρησιμοποιούν φορολογική ταμειακή μηχανή για την έκδοση των αποδείξεων λιανικών συναλλαγών με την προϋπόθεση ότι, στις εκδιδόμενες αποδείξεις αναγράφουν και το ονοματεπώνυμο και τη διεύθυνση του πελάτη, με εξαίρεση τον εκμεταλλευτή χώρου στάθμευσης, που μπορεί να αναγράφει τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος του πελάτη.
Όσοι από τους πιο πάνω υπόχρεους απεικόνισης συναλλαγών, εκτός από τη συγκεκριμένη δραστηριότητα για την οποία τους παρέχεται η δυνατότητα να μη χρησιμοποιούν φορολογική ταμειακή μηχανή διατηρούν μόνιμη επαγγελματική εγκατάσταση (κατάστημα), από την οποία πωλούν λιανικώς αγαθά ή παρέχουν υπηρεσίες στο κοινό (π.χ. ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί, που πωλούν ηλεκτρολογικά ή υδραυλικά είδη) ή από την επαγγελματική τους εγκατάσταση ασκούν παράλληλα και άλλη δραστηριότητα για την οποία υπάρχει υποχρέωση χρησιμοποίησης φορολογικής ταμειακής μηχανής (π.χ. ράπτης ή ράπτρια που πωλεί και έτοιμα ενδύματα ή εσώρουχα κ.λπ.), υποχρεούνται να εκδίδουν τις αποδείξεις λιανικών συναλλαγών, τουλάχιστον για τη δραστηριότητά τους αυτή, με τη χρήση φορολογικής ταμειακής μηχανής.
Τέλος, η απόφαση του κ. Μαυραγάνη ξεκαθαρίζει πως οι αποδείξεις λιανικών συναλλαγών καθώς και οι αποδείξεις που εκδίδονται εκτός της επαγγελματικής εγκατάστασης του υπόχρεου απεικόνισης συναλλαγών, εξαιρούνται από τη χρησιμοποίηση φορολογικής ταμειακής μηχανής, με εξαίρεση τους πωλητές (αγρότες – μεταπωλητές) σε λαϊκές αγορές.  Θανάσης Κουκάκης    Newsroom ΔΟΛ

***  32χρονος έχασε τη ζωή του πέφτοντας σε γκρεμό         
           
Σήμερα πρώτες πρωινές ώρες, στο 12 χλμ. της επαρχιακής οδού Τρίπολης – Χρυσοβιτσίου,  εντοπίστηκε Ι.Χ. επιβατηγό όχημα που οδηγούσε 32χρονος ημεδαπός, το οποίο είχε εκτραπεί της πορείας του και είχε κατακρημνιστεί σε χαράδρα βάθους -20- μέτρων περίπου, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Τρίπολης.
 
***  Τι έχει να πει ο Δήμος;          
    
Σας γράφω με αφορμή ένα γεγονός που μου συνέβη και θεωρώ πως αξίζει τον κόπο να αναφερθεί, και ίσως να δοθεί μιαν απάντηση!
Ποιο ρόλο εξυπηρετούν τα άτομα που είναι στα πάρκινγκ κρατώντας κάρτες στάθμευσης;
Για να γίνω πιο σαφής: Παραμονή Πρωτοχρονιάς παρκάρω το αυτοκίνητό μου στο πάνω πάρκινγκ (το μικρό, στην πιάτσα των ταξί). Κι ενώ πάντα έχω καρτούλες, εκείνη την ημέρα έπρεπε να αγοράσω. Χάρηκα, λοιπόν, όταν είδα την υπάλληλο του Δήμου με τις καρτούλες και πήγα να αγοράσω.
Όταν ζήτησα 2 κάρτες, έμεινα έκπληκτη με την απάντησή της: «Δεν μπορώ να σας δώσω, μπορείτε όμως να πάτε να αγοράσετε από απέναντι»!
Χαμογέλασα, γιατί μου ακούστηκε ως αστείο, κι όταν τη ρώτησα γιατί δεν μπορούσε να μου δώσει και ποιος ο λόγος παρουσίας της σ’ εκείνο το σημείο και, μάλιστα, κρατώντας φανερά το πακετάκι με τις κάρτες, μου απάντησε: «Έχει τέτοια εντολή γιατί κάνουν παράπονα τα μαγαζιά».
Δεν είχα όρεξη να δώσω έκταση (είχα και τα παιδιά μου μαζί), οπότε και πήγα να αγοράσω από το καφενείο απέναντι!
Υπάρχει, άραγε, εξήγηση για όλο αυτό;
-Το παραπάνω μήνυμα μας έστειλε αναγνώστρια. Τι έχει να απαντήσει, άραγε, ο Δήμος; Γιατί αν είναι να έχει τους υπαλλήλους μέσα στο κρύο χωρίς να τους αφήνει να πωλούν κάρτες, ας τους πάει κάπου αλλού!   Π.Μπ.  
 
***    Πέμπτη 2/1 στις 12:30 η κηδεία του εκδότη της "ΣΗΜΑΙΑΣ" Παν. Γιουλάτου! Έφυγε & ο 59χρονος Κώστας Κοντόπουλος…   Κοινωνικά
Την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου στις 12:30 το μεσημέρι, θα ψαλεί στον Ιερό Ναό του Νεκροταφείου Καλαμάτας η νεκρώσιμος ακολουθία του Παναγιώτη Γιουλάτου.
~ Ο εκλιπών έφυγε σε ηλικία 84 χρόνων, ενώ υπήρξε επί σειρά ετών, μαζί με τους αδελφούς Βασίλη και Γιώργο Μιχαλακέα εκδότης της ιστορικής καλαματιανής εφημερίδας «ΣΗΜΑΙΑ».
ΠΕΘΑΝΕ Ο 59ΧΡΟΝΟΣ Κ. ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: Άφησε την τελευταία του πνοή ανήμερα της έλευσης του νέου χρόνου ο Κώστας Κοντόπουλος. Ο 59χρονος φίλαθλος-επιχειρηματίας βρισκόταν στην γενέτειρά του την Ανδρούσα, για να γιορτάσει με την οικογένειά του, φίλους του και αγαπημένα του πρόσωπα, τον ερχομό του νέου χρόνου.
Ξαφνικά ένοιωσε ενοχλήσεις και δυσφορία, διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας και απλά οι καρδιολόγοι-ιατροί που εφημέρευσαν, διαπίστωσαν ότι εξέπνευσε καθώς υπέστη έμφραγμα.
Σε νεώτερη ενημέρωσή μας από το sportstonoto.gr θ΄αναφέρουμε την ώρα που θα ψαλεί την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου η νεκρώσιμος ακολουθία του Κώστα Κοντόπουλου, καθώς δεν είχε ακόμη προσδιοριστεί από τους οικείους του στην Ανδρούσα.

***
 
*** ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ενημέρωση  :

***  Έρχεται στην Ελλάδα για τον Παναθηναϊκό ο Μλάντεν Πέτριτς ,....Εντός του Σαββατοκύριακου
Έρχεται στην Ελλάδα για τον Παναθηναϊκό ο Μλάντεν Πέτριτς
Στην Αθήνα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού αναμένεται μέσα στο Σαββατοκύριακο ο Μλάντεν Πέτριτς. Ο Κροάτης επιθετικός φέρεται να αποκάλυψε σε συμπατριώτες του δημοσιογράφους ότι επέλεξε να συνεχίσει την καριέρα του στους Πράσινους, έχοντας συμφωνήσει να υπογράψει συμβόλαιο διάρκειας 1,5 έτους.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Goal», οι τελικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στον Κροάτη και στους Πράσινους θα γίνουν την Παρασκευή ή το Σάββατο. Στον Παναθηναϊκό υπάρχει αισιοδοξία ότι ο Πέτριτς θα έρθει στην Αθήνα εντός του διημέρου για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια να βάλει την υπογραφή του στο νέο του συμβόλαιο.
Για το θέμα, η ηλεκτρονική έκδοση της γερμανικής εφημερίδας «Morgen Post» ανέφερε: «Είναι πολύ πιθανό πλέον ο 33χρονος επιθετικός να βρεθεί με τον παλιό παρτενέρ του (σ.σ. Μάρκους Μπεργκ) στην Ελλάδα και να ψάξει για την ευκαιρία που έψαχνε να βρει σταθερό χρόνο συμμετοχής. Η Ελληνίδα σύζυγος του Πέτριτς, Δέσποινα είναι ο πιο σημαντικός “σύμμαχος” του Παναθηναϊκού». Newsroom ΔΟΛ

***  ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ   -  ΑΡΜΑΝΙ  ΜΙΛΑΝΟΥ  73-57  .- ^
Ο Παναθηναϊκός μπήκε φορτσάτος στο 2014 και σε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις του στην εφετινή Ευρωλίγκα, κατάφερε να νικήσει με 73-57 την Αρμάνι Μιλάνο με στο ΟΑΚΑ και να μπει με το «δεξί» στο Τop16 της διοργάνωσης.
Παναθηναϊκός από τα... παλιά μπήκε με νίκη στο νέο έτος
  (Φωτογραφία) :Τα δεκάλεπτα: 20-14, 38-31, 52-40, 73-57.
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ:
Γκαρθία (Ισπανία), Τσμικίεβιτς (Πολωνία), Λάτισεβς (Λετονία)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αργύρης Πεδουλάκης): Μπράμος 6 (2), Κάρι 10 (2), Μπατίστ 1, Φώτσης 10 (2), Ούκιτς 11 (2), Λάσμε 7, Μαυροκεφαλίδης 6, Διαμαντίδης 5, Γκιστ 12 (1), Παππάς, Γιάνκοβιτς, Ματσιούλις 5 (1).
ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ (Λούκα Μπάνκι): Τζεντίλε 14 (2), Τζίλι, Μέλι 5 (1), Χάκετ 3 (1), Κανγκούρ, Λάνγκφορντ 11, Σάμιουελς, Ουάλας 2, Λαβάλ 7, Μος 6, Τζέρελς 9 (1).
~*  Το πρόγραμμα της χτεσινής  μέρας  αγώνων ΤΟΠ  16 ημέρας :
 * Γαλατάσαραϊ - Μακάμπι Τελ Αβίβ  84-90  , (44-39) .-^ διαφορά 6  πόντων .
  Παρτιζάν - Ρεάλ Μαδρίτης   64-80 , (39-44)  .- ^ διαφορά  16 πόντων.
 *Παναθηναϊκός - EA7 Αρμάνι Μιλάνο    73-57 , (38-31) .- ^  διαφορά 16 πόντων .
Τα  δεκάλεπτα  : 20-14, 38-31 , 52-40 , 73-57 .- ^
  * Μπαρτσελόνα - Αναντολού Εφές  84-65  , (52-29) .- ^ διαφορά 19 πόντων .
* Μάλαγα - Λαμποράλ   73-79 , (35-33) .-^  διαφορά 6 πόντων .
(*) = είναι Ομάδες στον όμιλο  ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ -και ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ στο  ΤΟΠ των 16  .-^

****  Σήμερα  για  τοΤΟΠ 16  στο  Ευρωμπάσκετ :
Λοκομοτίβ  - ΤΣΣΚΑ Μόσχας  71-71  κ.α. 77-84 .- ^
 
Ζαλκίρις - Μπάγερν  66 -84 .-^
Τα δεκάλεπτα: 10-15, 36-48, 48-72, 66-84
Ζαλγκίρις Κάουνας: Λιπκεβίτσιους 5, Κλιμαβίτσιους 9, Γιανκούνας 7, Γιασικεβίτσιους 4, Βέτσβαγκαρς 8, Μιλάκνις 9, Ντίμσα 5, Κ. Λαβρίνοβιτς 7, Ντέντμον 12
Μπάγερν Μονάχου: Τράουτμαν 8, Σάφαρτζικ 12, Τόμπσον 8, Στάιγκερ 8, Μπέντσιχ 10, Ντιλέινι 14, Ιντμπίχι 6, Σάβοβιτς 4, Τέιλορ 12, Μπράιαντ 2
 
Live ΟΣΦΠ - «Φενέρ» (47-40 20') στην «πρώτη» του Top16
  (Φωτογραφία)
* Ολυμπιακός - Φενέρ Mπαχτσέ     95-82  , (47-40) .- ^
Τα δεκάλεπτα  : 27-19 ,  47-40 , 62-56 ,
~ Η πεντάδα του Ολυμπιακού αποτελείται από τους Μάντζαρη, Σπανούλη, Λοτζέσκι, Πρίντεζη και Σίμονς, ενώ από την άλλη, η Φενέρ έχει στο παρκέ τους: ΜακΚάλεμπ, Κλέιζα, Βίντμαρ, Πρέλτζιτς και Μπογκντάνοβιτς.

***  ΑΠΣ Αστέρας Αρφαρών
~     ΑΡΦΑΡΑ: Η. Ν. Καπόγλης σε Διαβολίτσι, Βανικιώτης στο Γαρδίκι, Α.Παναγιωτόπουλος στη Βαλύρα… Από  Σ.Κ.Γ. Σπόρ στο  Νότο .
~ Η διοίκηση του Αστέρα Αρφαρών, έκανε δεκτό σήμερα το βράδυ το αίτημα τριών ποδοσφαιριστών της, οι οποίοι ζήτησαν να συνεχίσουν την καριέρα τους σε γειτονικές ομάδες.
~ Συγκεκριμένα, ο Ηλίας Καπόγλης υπέγραψε στον Α.Ο. Διαβολιτσίου του Σωτήρη Δημάκη (σ.σ. η μετεγγραφή θα κοστίσει στους νερατζούρι... 500 ευρώ), ο Σάκης Παναγιωτόπουλος λόγω ανειλημμένων επαγγελματικών υποχρεώσεων θα συνεχίσει στους κιτρινόμαυρους του Αστέρα Βαλύρας, όπου από το περασμένο καλοκαίρι αγωνίζεται και ο πρώην συμπαίκτης του Ματθαίος/Λίβας και ο νεαρός Βανικιώτης στον Παπαφλέσσα Άμφειας.
~ Από κει και πέρα, όσον αφορά το αγωνιστικό μέρος οι Αρφαραίοι ολοκληρώνουν την Παρασκευή την προετοιμασία τους με τις οδηγίες του Τάκη Βούτσα εν όψει του κυριακάτικου εντός έδρας αγώνα με τον πανίσχυρο Εθνικό Μελιγαλά του Αντώνη Μαυρέα που διεκδικεί με αξιώσεις την άνοδο στην Γ΄ Εθνική και με το ποιο πλούσιο ρόστερ στην Α΄Μεσσηνίας.

***  Μεσσηνιακός
       ** MΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ Γ.Σ. : Βιτάλι περιμένει ο Τσάκωνας, στο Χονγκ Κόνγκ ο Παπαδόπουλος…
Aναχώρησε σήμερα για την Αθήνα και στη συνέχεια για το Χόνγκ Κόνγκ, ο ιδιοκτήτης του ποδοσφαιρικού τμήματος του Μεσσηνιακού Γ.Σ Σταύρος Παπαδόπουλος.
   ~ Από κει και πέρα, στις τελευταίες συζητήσεις που είχε ο καλαματιανός επιχειρηματίας με τον στενό συνεργάτη του Δημήτρη Τσάκωνα, του διεμήνυσε ότι από την πορεία της ομάδας του στο φετινό πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, είναι απόλυτα ικανοποιημένος και στην παρούσα φάση, δεν θέλησε να προχωρήσει σε μετεγγραφικές κινήσεις εντυπωσιασμού. Εξαίρεση, θα αποτελέσει τις επόμενες ημέρες εάν υπάρξει κάτι εξαιρετικό, με έναν παίκτη εγνωσμένης αξίας  που θα κάνει την διαφορά από το υπάρχον υλικό.
Στο αγωνιστικό μέρος, σήμερα αναμένεται στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα και ο 25χρονος βραζιλιάνος επιθετικός  Μαουρίσιο Βιτάλι που είχε μεταβείς τις μέρες των εορτών στην πατρίδα του.
Η σημερινή προπόνηση, θα πραγματοποιηθεί εκτός απρόοπτου το απόγευμα με τις οδηγίες του γυμναστή Γιώργου Κατσούλη στο γήπεδο του ΜΓΣ, εν όψει του κυριακάτικου εντός έδρας αγώνα με τον Άρη Αιτωλικού, όπου επιστρέφει και ο βασικός τερματοφύλακας Γιώργος Κυριακόπουλος που εξέτισε την ποινή του.
Αντίθετα, θα απουσιάσουν ο τιμωρημένος Βαγγέλης Κουρεντζής και οι Στέλιος Σπανός &Σωτήρης Κουκούτσης που βρίσκονται στο στάδιο της αποθεραπείας

*** Αυτό το  Σ/Κ  στην Α΄ Τοπική  κατηγορία  της  ΕΠΣ Μεσσηνίας 14η  αγωνιστική :
Σάββατο 04/01/2014 :
ΠΑΜΙΣΟΣ  Μεσσήνης -  Α.Ο. Φαραί
Α.Ο. Διαβολιτσίου - Α.Ο. Κυπαρισσίας
Α.Ο.Μεθώνης - Εράνη  Φιλιατρών
Ομόνοια  Καλαμάτας - Α.Ο. Σπερχογείας
Κυριακή 05/01/2014 :
Α.Σ.Ανδρούσας - Ο΄λυμπιακός  Καλαμάτας
Τέλος  Άγρας - Απόλλων  Καλαμάτας
Αστέρας  Αρφαρών - Εθνικός  Μελιγαλά
Τσικλητήρας Πύλου - Α.Ο. Δωρίου

 ~** ΑΓΩΝΕΣ  ΣΤΗ  Α΄ ΤΟΠΙΚΗ  ΕΠΣΜεσσηνίας  στο ποδόσφαιρο  του
Α.Π.Σ. ΑΣΤΕΡΑ  ΑΡΦΑΡΩΝ περιόδου 2013-2014  :
1η  αγωνιστική  5/10/2013 : ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Καλ.  -ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ 2-1.-
2η  αγωνιστική  12/10/2013 :ΑΡΦΑΡΑ  -ΠΑΜΙΣΟΣ  0-1 .-
3η  αγωνιστική 20/10/2013 : ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ-ΑΡΦΑΡΑ  0-2 .-
4η  αγωνιστική 27/10/2013 : ΑΡΦΑΡΑ- Τ. ΑΓΡΑΣ  1-1 .-
5η  αγωνιστική  2/11/2013: ΟΜΟΝΟΙΑ –ΑΡΦΑΡΑ 1-1 .- 
6η αγωνιστική 9/11/2013 : ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ –ΑΡΦΑΡΑ 2-0 .-
7η  αγωνιστική 13/11/2013 ΑΡΦΑΡΑ /ΑΠΟΛΛΩΝ Καλ. 1-1.-
8η αγωνιστική 16/11/2013 ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ –ΑΡΦΑΡΑ  2-2 .-
9η  αγωνιστική 4/12/2013 ΑΡΦΑΡΑ –ΦΑΡΑΙ   1-0 .- (24/11).-
10Η  αγωνιστική 1/12/2013 ΑΝΔΡΟΥΣΑ –ΑΡΦΑΡΑ  2-0 .-
11η  αγωνιστική 8/12/2013 ΑΡΦΑΡΑ –ΜΕΘΩΝΗ  4-0 .-  
12η αγωνιστική 15/12/2013 ΑΡΦΑΡΑ-ΔΩΡΙΟ   0-0 .-
13η  αγωνιστική 22/12/2013 ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ –ΑΡΦΑΡΑ  1-0 .- με  14  βαθμούς .-
14η αγωνιστική 5/1/2014 ΑΡΦΑΡΑ –ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ
15η  αγωνιστική 11/1/2014 ΕΡΑΝΗ  ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ-ΑΡΦΑΡΑ

 ~****** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ :
~  http://www.youtube.com/stamos01 ,     =3005    Video.-^
~  http://www.youtube.com/stamatios01 , =1422   video.-^
~  http://www.youtube.com/vlasiskal , =      1422  video.- ^
                                                      Σύνολο  :  5849   βίντεο ανηρτημένα .- ^
*** ~** http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   
~** https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258      
https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS   2013.~

Συνεργάτης σε (10) Ιστολόγια Αναρτήσεων :
1.
STAMOS
-ARFARA -GREECE
,
2.
Arfara-Messinias-
asteras-arfaron
,
3.
Stamos
Arfara Messinias Greece
,
4.
ARFARA - KALAMATAS ,
5.
ASTERA                                           S ARFARON
2011
,
6.
Arfara-Messinias 2 ,
7.
stamos-dynami ,
8.
Arfara-Messinias ,
9.
Arfara-Messinias 1 -
FOTOS
,
10.
vlasios ,
11. ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
12. http://arfara-messinias-stamos-2010  ,
~13. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
14. http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
 15. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,

***   ~  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/12/30-2013.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  30 Δεκεμβρίου  2013  .-

~   http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/12/2013-31-2013.html  ,  Τελευταία  μέρα  του  2013 στην ενημέρωση Τρίτη  31 Δεκεμβρίου  2013 
~   ANARTHSEIS  IANOYARIOY  2014   :
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/01/2014-01-2014.html , ~  Πρώτη  μέρα  του  2014  στην  ενημέρωση  Τετάρτη  01  Ιανουαρίου  2014   : ΧΡΟΝΙΑ  ΠΟΛΛΑ !!!  ΓΕΜΑΤΑ  ΥΓΕΙΑ  , ΕΥΗΜΕΡΙΑ ! , ΕΛΠΙΔΑ  ! , ΑΓΑΠΗ  . ΕΙΡΗΝΗ ,  ΧΑΡΑ  ΚΑΙ  ΑΝΘΡΩΠΙΑ !!!  
~   http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/01/01-2014.html , Ενημέρωση  Τετάρτης  01  Ιανουαρίου  2014.-
~   http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/01/02-2014.html , Ενημέρωση  της  Πέμπτης  02  Ιανουαρίου  2014  .-
~  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/01/03-2014.html , Ενημέρωση  της Παρασκευής  03  Ιανουαρίου  2014 .-
~ 

1 σχόλιο:

 1. ** "Υπάρχει μικρή αγάπη, υπάρχει μέση, υπάρχει και τέλεια. Όποιος φοβάται την αμαρτία αυτός αγαπά τον Θεό. Όποιος έχει κατάνυξη, αυτός αγαπά περισσότερο. Όποιος έχει στην ψυχή του φως και χαρά, αυτός αγαπά ακόμη περισσότερο. Και όποιος έχει τη χάρη και στην ψυχή και στο σώμα, αυτός έχει την τέλεια αγάπη. Τέτοια χάρη έδινε το Άγιο Πνεύμα στους μάρτυρες και με αυτήν υπέμεναν με γενναιότητα όλους τους πόνους!"
  ** "Ταπεινώσου και αγάπα την αλήθεια, και ο Κύριος οπωσδήποτε θα σου δώσει να Tον γνωρίσεις με το Άγιο Πνεύμα. Και τότε θα γνωρίσεις με την πείρα σου ΤΙ είναι η αγάπη Tου Θεού και ΤΙ η αγάπη του ανθρώπου!"
  ** "Όποιος αγαπάει αληθινά το Θεό, μόνο προς Αυτόν στρέφεται, και αποστρέφεται τον κόσμο και όλα τα του κόσμου. Την τιμή, τη δόξα, τον πλούτο και όλες τις αναπαύσεις του, που τα επιζητούν οι "υιοί του αιώνος τούτου", τα λογαριάζει για ένα μηδενικό. Αυτόν τον ικανοποιεί ο Ένας,ο Θεός, το άκτιστο αγαπημένο του Αγαθό. Μόνο στο Θεό βρίσκει απόλυτη τιμή, δόξα, πλούτο και ανάπαυση. Γι΄αυτόν ο Θεός είναι ο πολυτιμότερος μαργαρίτης, μπροστά στον οποίο όλα τ΄άλλα έχουν μικρή αξία. Αυτός τίποτα δεν επιθυμεί ούτε στον ουρανό ούτε στη γη,παρά μόνο το Θεό. Τέτοιου είδους αγάπη εκφράζουν τα λόγια του ψαλμού: "Τι γάρ μοι υπάρχει εν τω ουρανώ και παρά σού τι ηθέλησα επί της γης; εξέλιπεν η καρδία μου και η σάρξ μου, ο Θεός της καρδίας μου και η μερίς μου ο Θεός είς τον αιώνα" (Ψαλμ. 72, 25-26). Την τροφή, το ποτό, τα ρούχα τα χρησιμοποιεί για τις ανάγκες του μόνο και όχι για ηδονή."

  ΑπάντησηΔιαγραφή