Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2013

Ενημέρωση Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Ενημέρωση  Τετάρτη  20  Νοεμβρίου  2013   :
 
****  ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  και  Άλλα  :
*** Με… ψίχουλα το κράτος πληρώνει τις ζημιές         
           Το υπουργείο Εσωτερικών δίνει 50.000 ευρώ, καλώντας επί της ουσίας τους δημότες να πληρώσουν για τις καταστροφές των περιουσιών τους και των υποδομών
Η κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών κατέστρεψε τις υποδομές του Δήμου Καλαμάτας, ιδιαίτερα στις δυτικές περιοχές (πρώην Δήμοι Άριος, Θουρίας και Αρφαρών) και το κράτος, μέσω του υπουργείου Εσωτερικών, δίνει έκτακτη οικονομική ενίσχυση 50.000 ευρώ!
Αυτή ήταν η απάντηση του υπουργού Εσωτερικών, Ι. Μιχελάκη, στην προχθεσινή συνάντησή του με το δήμαρχο Καλαμάτας, Π. Νίκα.
Κι ούτε λίγο - ούτε πολύ θα πρέπει να είμαστε και ευχαριστημένοι, διότι δεδομένης της πτώχευσης της χώρας στα ταμεία δεν υπάρχουν χρήματα ούτε για έκτακτες καταστάσεις!
Στη συνάντηση ο κ. Νίκας υπέβαλε αιτήματα, αφενός, για έκτακτη οικονομική ενίσχυση του Δήμου Καλαμάτας προς αποκατάσταση των επιπτώσεων από τις πλημμύρες και, αφετέρου, για κήρυξη πλημμυρόπληκτης της εδαφικής περιφέρειάς του.
Επίσης, ο δήμαρχος είχε επικοινωνία με τον υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστή Χατζηδάκη, για θέματα ένταξης έργων στο ΕΣΠΑ.
Η απάντηση του κ. Μιχελάκη ήταν η χρηματοδότηση όλων των παραπάνω με 50.000 ευρώ και ίσως από τον επόμενο χρόνο να δοθούν κάποια χρήματα για τον καθαρισμό του ποταμού Άρι.
Ο δήμαρχος, μετά τη συνάντησή του με τον κ. Μιχελάκη, συναντήθηκε στην Τρίπολη με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, όπου και κατέθεσε αίτημα υποστήριξης, προκειμένου να προβεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου στις αναγκαίες ενέργειες – ως κατά νόμον αρμόδια – και να κηρυχθεί πλημμυρόπληκτη περιοχή η εδαφική περιφέρεια του Δήμου Καλαμάτας.
Από την άλλη πλευρά, σύσκεψη με τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων οι οποίες επλήγησαν ιδιαίτερα από τα πλημμυρικά φαινόμενα έγινε προχθές βράδυ στο Δημαρχείο, με τη συμμετοχή αρμόδιων αντιδημάρχων και του προέδρου της ΔΕΥΑΚ. Κατά τη σύσκεψη έγινε λεπτομερής ανάλυση ανά Δημοτική αλλά και Τοπική Κοινότητα των καταστροφών και των προβλημάτων.
Ο Δήμος Καλαμάτας θα παρέμβει άμεσα για την αποκατάσταση υποδομών, με έμφαση στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητάς του και προτεραιότητα την αποκατάσταση της βατότητας των αγροτικών δρόμων και της ασφαλούς διέλευσης από αυτούς, εν όψει συγκομιδής του ελαιοκάρπου.
Επισημαίνεται πως τα προβλήματα στην αγροτική οδοποιία είναι μεγάλα. Στη σύσκεψη, μετά από ανταλλαγή εκτιμήσεων και απόψεων, έγινε προσδιορισμός του κόστους αποκατάστασης και αποφασίστηκε ο Δήμος να διαθέσει 120.000 ευρώ, ενώ για σήμερα έχει προγραμματιστεί και κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας.
Όπως ήταν φυσικό, από την πλευρά των παρατάξεων της αντιπολίτευσης η χρηματοδότηση για αποκατάσταση των υποδομών χαρακτηρίστηκε ως «ψίχουλα».
Ειδικότερα, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Θόδωρος Μπρεδήμας, έκανε λόγο για «ψίχουλα», ανάλογα με το μέγεθος των καταστροφών, από την πλευρά του υπουργείου Εσωτερικών και σημείωσε ότι η αντίδραση του δημάρχου θα έπρεπε να είναι πιο δυναμική. Στην παρέμβασή του άσκησε κριτική και στην πολιτική της Δημοτικής Αρχής, που άφησε, όπως είπε, ανοχύρωτη την πόλη στη θεομηνία.
Τέλος, ο επικεφαλής του «Δικτύου», Σταμάτης Μπεχράκης, τονίζει ότι «η κατεπείγουσα, συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας δεν πρέπει και δεν  μπορεί να περιοριστεί σε μια  απλή τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος για το μοίρασμα  της κοροϊδίας  από το ΥΠΕΣ. Στην ουσία, καλούνται να πληρώσουν πάλι οι δημότες, ενώ η κεντρική εξουσία κατακρατά τους πόρους για την τοπική αυτοδιοίκηση.
Οι πληγές είναι δεκάδες και παραμένουν ανοικτές. Καλούμε κάθε ενδιαφερόμενο να προσέλθει, παρά τον αιφνιδιασμό ως προς την ώρα και τη μέρα του Δημοτικού Συμβουλίου, στη συνεδρίαση».
Του Αντώνη Πετρόγιαννη

*** Πανελλήνιο θέμα η ανταπόκριση των Καλαματιανών στο άκουσμα του θανάτου του «Μανώλη»         
   Πανελλήνια διάσταση, μέσα από τα δημοσιεύματα του «Θάρρους» και της ιστοσελίδας μας www.tharosnews.gr, παίρνει πλέον ο θάνατος του αγαπημένου μας «Μανώλη».
Σε χθεσινό του δημοσίευμα το γνωστό περιοδικό Lifo αναφέρει: «Η Μαρίνα μάς έστειλε με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο το εξής μήνυμα, που αναφέρει: “Μια υπέροχη πράξη ανθρωπιάς τη στιγμή που αναρωτηθήκαμε όλοι αν τελικά οι Έλληνες είναι ρατσιστές ή όχι. Ολόκληρη η πόλη συγκινήθηκε με το θάνατο ενός Nιγηριανού μετανάστη, ο οποίος έγινε γνωστός στην πόλη πουλώντας cd και τίποτε άλλο”.
Παρότι είναι σίγουρα υπερβολική η διατύπωση (συγκεκριμένα, υπερβολικά ρομαντική), το άρθρο που συνόδευε το μήνυμα, από την ιστοσελίδα του “Θάρρους”, έχει το ενδιαφέρον του, και το δημοσιεύουμε ως επίκαιρο, συγκινητικό, αλλά και κατά βάθος αισιόδοξο, για την ανθρωπιά που ακόμα υπάρχει γύρω μας».
Στο μεταξύ, οι φίλοι του «Μανώλη» συγκεντρώνουν χρήματα για να μεταφερθεί η σoρός του στη Νιγηρία. Όπως έγινε γνωστό, stand με έναν κουμπαρά για το «Μανώλη» υπάρχει από χθες το βράδυ έξω από τα "Goody's" στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας.
Σκοπός είναι να συγκεντρωθεί το αρκετά υψηλό ποσό (γύρω στις 4.000 ευρώ) που απαιτείται για να μεταφερθεί η σορός στην πατρίδα του, τη Νιγηρία, όπως επιθυμούσε ο ίδιος, αλλά και η οικογένειά του.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η οικογένειά του αναμένεται να ζητήσει επίσημα την άδεια μεταφοράς για τη σορό του από την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας.
  Αναγνώστης
Ακολουθεί το μήνυμα που μας έστειλε αναγνώστης για την πρωτοβουλία των φίλων του «Μανώλη»:
«Καλό ταξίδι Sammy!! Θα μας λείψεις! Λίγο - πολύ όλοι τον γνώριζαν τον Sammy, ή Μανώλη και πολύ καιρό μάλιστα! Ήταν τόσα πολλά χρόνια στην Καλαμάτα, που όταν τον ρωτούσες από πού είναι, αυτός απαντούσε λέγοντας ότι κατάγεται δίπλα από την Καλαμάτα, από το Μαυρόχωμα, και χαμογελούσε!
Σε όλους χάριζε ένα χαμόγελο! Ο Sam επίσης. δε μετέφερε ποτέ τα προβλήματά του! Αυτό που ίσως λίγοι γνωρίζουν, είναι ότι είχε διαβήτη, ο οποίος συνοδευόταν από βαριά καρδιακή και νεφρική ανεπάρκεια.
Πριν από ένα χρόνο είχε διαγνωστεί ότι δεν είχε πολύ χρόνο μπροστά του. Πόσο μάλλον κάτω από τις συνθήκες τις οποίες ζούσε (πήγε ήδη άλλες δύο φορές να χάσει τη ζωή του). Είχε μια σύζυγο η οποία ήταν το τελευταίο άτομο που μιλούσε. ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ, όλα αυτά τα χρόνια. Την αποκαλούσε “λουκουμάκι μου”.
Μαζί έχουν και πέντε παιδιά, από τα οποία τα δύο τα σπούδαζε, και λέω σπούδαζε, διότι έστελνε μηνιαίως λεφτά στα παιδιά του για τις σπουδές τους. Κάθε βράδυ προσευχόταν για την οικογένειά του!
Μιλώντας μαζί του, εξηγώντας του ότι δεν του απομένει πολύς καιρός, τον παροτρύναμε να πάει, με μια μεγάλη προμήθεια φαρμάκων, στην οικογένειά του ή να του τα στέλναμε μηνιαίως ταχυδρομικώς. Στη δεύτερη περίπτωση δε θα περνούσε από το αεροδρόμιο, λόγω καθεστώτος (μια ινσουλίνη ανά άτομο, στη Νιγηρία αντιστοιχεί ανά 10 άτομα). Στην πρώτη περίπτωση επαναλάμβανε ότι είναι καλά και ότι πρέπει να σπουδάσει τα παιδιά του, για να έχουν ένα καλύτερο μέλλον από το δικό του.
Ίσως ήρθε η ώρα να μπορέσει επιτέλους να είναι και ο ΜΑΝΩΛΗΣ με την οικογένειά του. Όλοι γράψαμε, RIP Μανώλη! Για να γίνει αυτό, όμως, πρέπει να μαζευτεί ένα χρηματικό ποσό για σταλθεί η σορός (η οποία βρίσκεται σε καταψύκτη του νοσοκομείου), το ποσό αυτό αγγίζει τις ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ. Οπότε ας τον βοηθήσουμε να αναπαυτεί. Από σήμερα (σ.σ. χθες) θα υπάρχει stand δίπλα από τα Goodys, κι επίσης όποιος βρίσκεται μακριά από την πόλη της Καλαμάτας, μπορεί να καταθέσει στον εξής λογαριασμό: 00260046300101183883 (τράπεζα EUROBANK). Το επώνυμο είναι Culi. Για επιβεβαίωση και περισσότερες πληρoφορίες επικοινωνήστε με τον Prinz, τον πρόεδρο των Νιγηριανών, καλώντας στο 6980990326 begin_of_the_skype_highlighting 6980990326 ΔΩΡΕΑΝ  end_of_the_skype_highlighting. Η ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΣΗ, διότι η σήψη είναι προχωρημένη. Ο ΣΑΜ ΕΦΥΓΕ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ, ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ!!! Ας τον βοηθήσουμε να επιστρέψει! ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ, ΣΑΜ!».
Τα καταστήματα που έχουν τοποθετηθεί κουμπαράδες είναι τα εξής:(τα χρήματα θα συγκεντρωθούν μέχρι και την Πέμπτη το πρωί)
Adelante, Ambassador , Kopi Luwak, Place National, Post, Retro, Room, Social, Pedonale, Web Internet café,  Vodafone Φραντζή, Καφενείο του Πωλ,  Λωτός, έξω από τα “Goody’s” στην κεντρική Πλατεία  .     Επιμέλεια: Αντώνης Πετρόγιαννης      φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας
 
***  Η ελληνική σαλάτα κατέκτησε τις ΗΠΑ          
           “Greek Salad” είναι η πιο συνηθισμένη απάντηση όταν ρωτά κανείς τους Αμερικανούς ποιο είναι το αγαπημένο τους μεσημεριανό γεύμα.
Το συμπέρασμα προκύπτει από έρευνα που πραγματοποίησε το GrubHub Seamless σε περισσότερα από 25.000 εστιατόρια, για να έχει σαφή εικόνα τού τι προτιμούν να τρώνε οι Αμερικανοί κατά το μεσημεριανό τους γεύμα.
Η νέα τάση θέλει τους Αμερικανούς να τρώνε πιο υγιεινά και να είναι εξοικειωμένοι με τις ελληνικές γεύσεις μιας απλής χωριάτικης σαλάτας, όπως βέβαια και του ελληνικού γιαουρτιού.
Η ελληνική σαλάτα ξεπερνά ακόμη και την κλασική πράσινη σαλάτα ή τη δημοφιλή σαλάτα του Καίσαρα. Σύμφωνα με την έρευνα, η ελληνική σαλάτα έχει μεγαλύτερη ποικιλία, προσφέρει πρωτεΐνη και λαχανικά με πλούσια γεύση. Θεωρείται πλήρες γεύμα για ένα μεσημεριανό διάλειμμα από τη δουλειά.   Α.Π. 
 
***  Στο εδώλιο 54χρονος Καλαματιανός με 6 κιλά χασίς         
            Έξι κιλά και 150 γραμμάρια χασίς βρέθηκε να έχει διάσπαρτο στο σπίτι του ένας 54χρονος επαγγελματίας στην Καλαμάτα, ευκατάστατος οικονομικά, και χθες δικάσθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων με την κατηγορία της κατοχής ναρκωτικών ως τοξικομανής, αλλά  όχι κατ’ επάγγελμα.
Το δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης 4 ετών και αποφάσισε η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη και να μη μπει φυλακή.
Αιτία για όλα, όπως εξήγησε ο ίδιος, ήταν η σοβαρή ασθένεια της νεαρής γυναίκας του, η οποία και απεβίωσε.
  6 κιλά χασίς
Αστυνομικός της Δίωξης Ναρκωτικών κατέθεσε πως είχαν πληροφορίες ότι ο 54χρονος διακινεί ναρκωτικά. Το Μάιο του 2011 πραγματοποίησαν αιφνιδιαστικό έλεγχο στο σπίτι του, όπου βρισκόταν μόνο η γυναίκα του, η οποία ήταν σοβαρά άρρωστη. Ο ίδιος εμφανίσθηκε αμέσως μόλις τον ειδοποίησαν. Οι αστυνομικοί βρήκαν σε θερμοκήπιο κοντά στο σπίτι να καλλιεργεί 5 δενδρύλλια χασίς, ύψους έως και 1,5 μέτρο, ενώ σε διάφορα σημεία μέσα στο σπίτι, ακόμα και μέσα σε πλυντήριο και φούρνο, αρκετές συσκευασίες που περιείχαν χασίς. Συνολικά οι αστυνομικοί βρήκαν 6 κιλά και 150 γραμμάρια χασίς, όπως και μια ζυγαριά ακριβείας.
Ο αστυνομικός κατέθεσε ότι ο ίδιος ισχυρίσθηκε ότι η ποσότητα προερχόταν από καλλιέργεια που είχε κάνει την προηγούμενη χρονιά.
Σε ερωτήσεις της δικηγόρου του Δέσποινας Τσιλιβαράκη, ο αστυνομικός απάντησε πως ήταν συνεργάσιμος, ενώ λίγο καιρό μετά η γυναίκα του πέθανε. Επίσης, η κα Τσιλιβαράκη σημείωσε ότι χρησιμοποιούσε τη ζυγαριά ακριβείας για να ζυγίζει πυρίτιδα για την κατασκευή σαϊτών, καθώς οικονομικά δεν είχε καμία ανάγκη να πουλήσει ναρκωτικά.
«Έχασα τον έλεγχο»
Δύο φίλοι του κατηγορουμένου και γείτονες, ένας φαρμακοποιός και ένας επιχειρηματίας, κατέθεσαν ότι ο 54χρονος δεν είχε δώσει ποτέ δικαίωμα και ήταν ένας επιτυχημένος επαγγελματίας. Εξήγησαν ότι έχει 6 παιδιά και η αρρώστια της συζύγου του ήταν πολύ επώδυνη, κι αυτό τον οδήγησε εκεί.
Ο ίδιος στην απολογία του είπε ότι έμπλεξε χωρίς να το θέλει και πως ό,τι κακό έκανε το έκανε στον εαυτό του και ποτέ δε διακίνησε ναρκωτικές ουσίες.  Της Βίκυς Βετουλάκη 

***    Ψάχνοντας ένα καλύτερο μέλλον στο εξωτερικό          
         Η αληθινή απόχρωση της πραγματικότητας…
 Επιμέλεια: Αντώνης Πετρόγιαννης
 «Έλα, θέλει να σου πει ένα τραγούδι που έμαθε σήμερα». Αρπάζει το ακουστικό από το χέρι της μάνας του πριν προλάβουμε να αστειευτούμε για την ανυπομονησία του να λέει σε όλους μας το κάθε καινούργιο που μαθαίνει. «O δριόμος είχε τη δική του ιστορίια κάποιος την έγριαψε στον τοίχο με μπογιά ήταν μια λέξη μοναχά ελευθερίια κι ύστερια είπαν πως την έγριαψαν παιδιά…»
Ασφυξία και φασισμός είναι να μη μένει στιγμή ατόφιο το συναίσθημά σου στο άκουσμα ενός 4χρονου που χωρίς καμιά αληθινή γνώση σε τι αναφέρεται, υπερβάλλει εαυτόν για να αρθρώσει σωστά το «ελευθερία».
Να ’ρχεται η εικόνα μιας νηπιαγωγού των 700-800 ευρώ που μέσα από την κληρωτίδα «απολύεστε», τους μαθαίνει «δρόμους», ζωγραφίζοντας πορτοκαλί τανκς και γαρύφαλλα.
Να κάνει κατάληψη η μορφή της, το αύριό της, σε κάθε σου νοιώθω, να ισοπεδώνει τις πύλες κάθε σου σκέψης για το αν τελικώς υφίστανται πλέον δρόμοι, πριν. Πριν η κάθε ιστορία περάσει από τη μνήμη στην καρδιά. Το συναίσθημα, όσο κι αν σου κάνει πότε πότε το χατήρι να χωρέσει στην προσωπική σου λογική κοινών πραγμάτων, σε κοινή προοπτική για να αλλάξουν τα πράγματα δε θα μεταλλαχθεί ποτέ.
Το βράδυ στο καφέ, η tv στο mute. Απόψε δεν έχει μπάλα, περιττές οι ιαχές. Εικόνες από τη Λευκάδα, ο υπουργός Υγείας γιουχάρεται κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.
Άργησαν τα σωστικά συνεργεία, καθυστέρησαν τα γιουχαΐσματα. Με την πραγματικότητα στο mute, ευκολότερα διακρίνεις τα αληθινά της χρώματα.
Στο διπλανό τραπέζι διαφωνώντας για τη γενική κατάσταση με το συνομιλητή της που επιμένει «δε θέλουν, δε θέλουν να κάνουν, όχι δεν μπορούν, καταλαβαίνεις; δε θέλουν...», μια ξερακιανή κουνά τα χέρια της προς υποστήριξη του δίκιου της στον ίδιο ξέφρενο ρυθμό με την αποστεωμένη γλώσσα της, ταχύτερα κι απ’ όσο στην οθόνη ανοιγοκλείνει το φαύλο στόμα του ο σπουδαίος υπουργός.
Τη φαντάζομαι να σφαδάζει σ’ ένα φορείο, να εκλιπαρεί για βοήθεια σ’ ένα διάδρομο που κάποιος έχει πατήσει το mute, ούτε κώνειο να υπάρχει, κανένας ήχος να μη βγαίνει όσο κι αν ουρλιάζεις, σαν να ’σαι στο βυθό. Όσο περισσότερο ανοίγεις το στόμα, τόσο να πνίγεσαι.
Της το εύχομαι. Έστω και μια φορά αν υποχρεωθείς να αντικρίσεις την αληθινή απόχρωση της πραγματικότητας, είναι διδακτικότερο, χρησιμότερο από το να εκπαιδευτείς να παπαγαλίζεις ολόκληρη την βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας.
Η κρεβατοκάμαρα έχει γεμίσει κούτες. Από το μαξιλάρι, με το ζόρι πλέον φαίνεται μια λουρίδα ουρανός στο τζάμι. Μερικά βράδια πάνω στις ετικέτες τους, «κουζίνα», «ρούχα», «βιβλία», βλέπω σε fast forward τα καινούργια τραγούδια που θα μάθει, πεντακάθαρα «ρ», «ελευθερίες» στεντόρειες.
Όλα όσα σε ένα μήνα από τώρα θα μας τραγουδά στο skype. Εκεί που και η μάνα μου θα μάθει να λέει τα νέα της γειτονιάς, φίλοι, γνωστοί, όλοι εκεί, οι γρίλιες του εδώ παράθυρου κλειστές κι ο γενικός κατεβασμένος.
Όταν δε με πιάνει ύπνος, μετράω ξερακιανές. Πρόβατα αναρίθμητα. Τρομάζω, πετάγομαι να βεβαιωθώ πως στο μπρελόκ μου υπάρχουν δύο καινούργια αχρησιμοποίητα ακόμη κλειδιά κι όλες οι κούτες είναι κλειστές. Να σιγουρευτώ πως δε θα ξαναβρεθώ ποτέ στην από δω πλευρά του διαδρόμου.
Κάποιος να φιμώνει το στόμα μου, να περιπαίζει τη λογική μου, μια ξερακιανή να λέει «ευχαριστώ» που της έδωσα ξανά παλμό για να μπορεί να χειροκροτεί τον υπουργό της.
Αυτόν που κάθε μήνα θα πιστώνει το λογαριασμό μου με τα ψίχουλα που αναλογούν στις δικές μου πληγές και με αντίστοιχη χρέωση από ένα υποκοριστικό για τη «δουλειά», «τη ζωή» μου. Δουλίτσα να υπάρχει, να περνάμε τη ζωούλα μας. Κι ας έχουν γίνει και οι δρόμοι και οι «δρόμοι» βυθοί. Όσο περισσότερο τους περπατάς, όσο ανοίγεις το στόμα, τόσο πνίγεσαι. Ποτέ ξανά.
Σε όποιον από τους τελευταίους εναπομείναντες απορημένους αναρωτηθεί «μα γιατί φεύγετε;», να θυμηθώ να απαντήσω πως και μόνο για να αφήσουμε τα 4χρονα να βρουν τις δικές τους νίκες μακριά από τα ενοχικά, τα μελό, τις καραμπινάτες ήττες μας κι όλα τα σύνδρομά μας, είναι ένας επαρκής λόγος για να εξαφανιστούμε όλοι από το δρόμο τους.
Ότι μόνον ο δικός σου δρόμος ημερώνει τις νύχτες σου χωρίς φαντάσματα, ξερακιανές, σοφιστές και σοφιστείες να μαχαιρώνουν κάθε στιγμή τον ξύπνιο σου, δε θα το πω.
Κανείς δε ρωτά πλέον τίποτα που ήδη δεν ξέρει κι αρκετά τις θεοποιήσαμε, τις λιώσαμε  τις λέξεις, να ξεδιψάσουμε από το βολικό ζουμί τους, να αποκρύψουμε από την προσωπική μας λογική την πραγματική κλίση της επόμενης, ολισθηρής κοινής στροφής.
  Υ.Γ. Οι μισοί σχεδόν από τους Έλληνες που βρίσκονται σε «εργάσιμη ηλικία» αναζητούν απασχόληση στο εξωτερικό, λένε τα επίσημα στοιχεία. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, σχεδόν οι μισοί από τους Έλληνες ανέφεραν ότι τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο αναζητούν εργασία στο εξωτερικό. Τα ισχυρότερα κίνητρα για μετακίνηση στο εξωτερικό είναι η υψηλή ανεργία και η ύφεση.
Το παραπάνω κείμενο δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα toportal.gr και είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι αναφέρεται σε ανοικτή επιστολή συνδημότη, ο οποίος αποφάσισε να φύγει από την πόλη του, τη χώρα του, στο κυνήγι μιας περισσότερο αξιοπρεπούς ζωής. Του το ευχόμαστε...

***  Το μήνυμα του «Μανώλη»         
   Δεν πίστευα στα μάτια μου, όταν διαπίστωσα πως η είδηση για τον ξαφνικό θάνατο του Νιγηριανού «Μανώλη», που ζούσε εδώ και μια δεκαετία στην Καλαμάτα, πάσχοντας από καρδιολογικά προβλήματα και διαβήτη, είχε διαβαστεί στην ιστοσελίδα του «Θάρρους» από 10.000 χιλιάδες ανθρώπους, οι οποίοι είχαν κάνει και 1,5k, όπερ μεταφράζεται σε 1.500 και βάλε likes, με το θέμα να έχει ακόμη δρόμο μπροστά του...
Η ανταπόκριση που είχε η είδηση για έναν άγνωστο αλλά πολύ συμπαθή Αφρικανό σημαίνει πως, κόντρα στο μίσος των καιρών που προσπαθούν με κάθε τρόπο να καλλιεργήσουν πολιτικοί και κόμματα, με την ξενοφοβία, το ρατσισμό και το διχασμό από τη μια και τη θεωρία των δύο άκρων από την άλλη, η κοινωνία έχει, παρά τα άπειρα προβλήματά της, αντανακλαστικά και αντιστέκεται.
Μπορεί να βγάζουμε τα μάτια με τα ίδια μας τα χέρια, αλληλοεξοντωμένοι στο Κερατσίνι και το Νέο Ηράκλειο, αλλά δεν έχουμε πιάσει πάτο, όπως αποδεικνύεται. Ως λαός, με όλα τα κακά, στραβά κι ανάποδα που κουβαλάμε, έχουμε ακόμη αποθέματα ανθρωπιάς. Αυτό είναι το συγκινητικό μήνυμα που έστειλε ο άδικος χαμός του 44χρονου «Μανώλη», που για να αποφύγει τη ζοφερή πραγματικότητα της χώρας του, έφθασε, ένας θεός ξέρει πώς, στην Ελλάδα, ως πρόσφυγας, προκειμένου να δουλέψει υπό αντίξοες κι εδώ συνθήκες για μια καλύτερη ζωή.
Εκείνο που προκύπτει, λοιπόν, είναι πως, όσοι μείνουμε πίσω, γιατί και πολλοί συμπατριώτες μας παίρνουν καθημερινά το δρόμο της ξενιτιάς για ένα καλύτερο αύριο, να συνειδητοποιήσουμε ότι αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από εκείνα που μας χωρίζουν. Διαφορές, κυρίαρχα, έχουν οι πολιτικοί και οι παρατρεχάμενοί τους που ζουν και ονειρεύονται την εξουσία για τους δικούς τους προφανείς λόγους και όχι οι πολίτες. Η μοίρα και η καθημερινότητα της πλειονότητας των πολιτών είναι κοινή.
Όσο πιο γρήγορα γεφυρώσει τις διαφορές της η κοινωνία, τόσο πιο γρήγορα θα βγούμε από την κρίση. Διαφορετικά, οι πολιτικοί θα κάνουν πάρτυ στην πλάτη μας, χαλώντας το μυαλό μας με ψευδοδιλήμματα και συγκρούσεις για να έχουν λόγο ύπαρξης... Divide et impera: Διαίρει και βασίλευε.
Ως λαός, με όλα τα κακά, στραβά κι ανάποδα που κουβαλάμε, έχουμε ακόμη αποθέματα ανθρωπιάς. Αυτό είναι το συγκινητικό μήνυμα που έστειλε ο άδικος χαμός του 44χρονου «Μανώλη»
 
*** Το Καλαματιανό κοκτέιλ (φωτογραφίες και βίντεο)         
Λίγα λεπτά μετά τις 8 στο κατάμεστο από κόσμο φουαγιέ του Πνευματικού Κέντρου, ξεκίνησε η διαδικασία ανάδειξης του Καλαματιανού κοκτέιλ, ένα ποτό που  δημιουργήθηκε από τοπικά προϊόντα και θα προσφερθεί στους επισκέπτες της τουριστικής έκθεσης στη Θεσσαλονίκη στο περίπτερο του συλλόγου Καταστηματαρχών υγειονομικού ενδιαφέροντος που θα φιλοξενηθεί από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Στο διαγωνισμό συμμετείχαν αρκετοί Μπαρ Τεντερ της πόλης, ενώ η κριτική επιτροπή θα επέλεξε το κοκτέιλ που θα πάει στη Θεσσαλονίκη.
Τελικά νικητήριο κοκτέιλ αναδείχθηκε αυτό του Στέλιου Καστριτσέα με όνομα κοκτέιλ "Επανάσταση"    Video: 

*** ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ενημέρωση  :
Τα  Βίντεο από  αγώνες  με  Ρουμανίας και  πρόκριση  στο  Μουντιάλ  της  Βραζιλίας  το  2014 :

ΕΛΛΑΣ  -  ΡΟΥΜΑΝΙΑ 14΄ γκόλ  Κ  Μήτρογλου 15-11-2013 :  http://youtu.be/UZ47BMQCkzM  ,

ΕΛΛΑΣ -   ΡΟΥΜΑΝΙΑ  19΄ γκόλ  Στάνκου  15-11-2013: http://youtu.be/4dKdzmG85bc ,

ΕΛΛΑΣ  - ΡΟΥΜΑΝΙΑ  α΄ ημιχρ   2 1  28΄  γκόλ Δ  Σαλπιγκίδης 15/11/2013: http://youtu.be/RRm-WUC66JM ,

ΕΛΛΑΣ - ΡΟΥΜΑΝΙΑ  3 -1  15 /11 /2013  τα  γκόλ : http://youtu.be/o5SfL0KY0gE ,

ΕΛΛΑΣ -  ΡΟΥΜΑΝΙΑ  3 - 1  15- 11- 2013  76΄  2ο γκόλ  Μήτρογλου : http://youtu.be/eBtzg1yaZfM ,

Ελλάς  -  Ρουμανία  3- 1  15 -11 -2013 : http://youtu.be/LdWOkxMr1ko

ΕΛΛΑΣ  -  ΡΟΥΜΑΝΙΑ  3 - 1  φάσεις  γκόλ 2013 : http://youtu.be/quxaUm06t_I 

ΕΛΛΑΣ -  ΡΟΥΜΑΝΙΑ  3- 1  Δηλώσεις Ι  Μανιάτη 2013 : http://youtu.be/rwiHYwDckSw   ,

~ ΕΛΛΑΣ  -  ΡΟΥΜΑΝΙΑ  3 -1  15 -11- 2013  δηλώσεις Φ  Σάντος : http://youtu.be/KHmFSEghdr4 ,

~ ΕΛΛΑΣ -  ΡΟΥΜΑΝΙΑ  3 - 1  Δηλώσεις Ι  Μανιάτη 15/ 11/ 2013 : http://youtu.be/eBtzg1yaZfM ,

~** Α Ο ΚΥΠΑΡΙΣΙΑ  -Α.Π.Σ. ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ  2 - 2    16/ 11/ 2013 : http://youtu.be/2ejWwNuToBY   ΄,

 ΡΟΥΜΑΝΙΑ -  ΕΛΛΑΣ  0- 1  23΄ γκόλ Κ.  Μήτρογλου  19-11-2013 : http://youtu.be/2BU9r7VA4Lg ,

~ Ρουμανία - Ελλάδα  1ο  ημίχρονο  0 -1  το γκόλ  19 /11 /2013: http://youtu.be/-VRwbyO0xpA ,

~ Τραυματισμό  κροτίδα Σωκράτη  Παπασταθόπουλου 1ο  ημίχρονο 2013: http://youtu.be/A-Ykgk1T-eE .,

~ Ρουμανία - Ελλάδα 1- 1  ισοφάριση  αυτογκόλ  Τοροσίδη 19 -11- 2013 : http://youtu.be/Oi8p1qN7AE8 ,

~ ΡΟΥΜΑΝΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ  1 -1  19/ 11/ 2013 Η  Ελλάδα  στο Μουντιάλ  Βραζιλίας το  2014 : http://youtu.be/y3r9lcpMkSI ,

~ ΡΟΥΜΑΝΙΑ -  ΕΛΛΑΔΑ   1 - 1 19 /11/ 2013 πάμε  Μουντιάλ 2014 :   http://youtu.be/eyOC0xqQ3LU ,

Κλικ από την πρόκριση της Εθνικής στο Βουκουρέστι
***  Χρυσή ισοπαλία (1-1) στη Ρουμανία
Βραζιλία ερχόμαστε...               Aθήνα
Στην τελική φάση του Μουντιάλ της Βραζιλίας προκρίθηκε η Ελλάδα. Οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος παρά την πίεση που δέχθηκαν από τους Ρουμάνους, προηγήθηκαν μέσα στο Βουκουρέστι με τον Κώστα Μήτρογλου στο 23' και κάπου εκεί κλείδωσαν την πρόκριση σε συνδυασμό με το 3-1 του πρώτου αγώνα στο «Γ.Καραϊσκάκης».
Οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να κάνουν τίποτα αφού και το δικό τους γκολ το... βάλαμε εμείς, έπειτα από λάθος συνεννόηση του Τοροσίδη με τον Παπασταθόπουλο στο 55'.
Όλα τα νέα από τον απεσταλμένο του sports.in.gr στη Ρουμανία, Σπύρο Κόλλια...
Έτσι, η Ελλάδα θα βρεθεί για τρίτη φορά στην τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου, μετά το 1994 (ΗΠΑ) και το 2010 (Νότια Αφρική).
Η ελληνική ομάδα προκρίθηκε, πολύ απλά, επειδή έπαιξε στα γνωστά στάνταρ της το στιλ που έχει αφομοιώσει άριστα από το 2004 και ύστερα: συμπαγές, «σφιχτό» παιχνίδι με εξαιρετικές αλληλοκαλύψεις, χωρίς αυτό να γίνεται εις βάρος της επιθετικής λειτουργίας και κυρίως μια ομαδικότητα και μια αυτοθυσία του ενός για τον άλλο, που έχει γίνει σήμα κατατεθέν αυτού του συγκροτήματος.
Εφαρμόζοντας στο ακέραιο το τακτικό πλάνο του Φερνάντο Σάντος, οι διεθνείς δεν άφησαν τους γηπεδούχους να πάρουν… ανάσα. Οι Ρουμάνοι είχαν ένα καλό αλλά άστοχο σουτ του Μαξίμ στο 6ο λεπτό και πέραν τούτου ουδέν, με τον Καρνέζη να περνά ένα από τα πιο ήσυχα 45λεπτα στην καριέρα του.
Στο απέναντι τερέν, αντίθετα, οι Έλληνες ποδοσφαιριστές έκαναν σαφείς τις προθέσεις τους αρχικά με τον Χολέμπας στο 17΄, όταν το διαγώνιο αριστερό σουτ του «Γερμανού» απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ ο Ταταρουσάνου και στο 22΄, με τον Σαμαρά να αστοχεί στην κεφαλιά από κοντά.
Ένα λεπτό αργότερα, όμως, ο Καραγκούνης έβγαλε τον Μήτρογλου στην «πλάτη» της ρουμανικής άμυνας, που δεν είχε λάβει το μάθημα στον πρώτο αγώνα και ο άσσος του Ολυμπιακού πλάσαρε υποδειγματικά για το 0-1, σκοράροντας το τρίτο γκολ του σε δύο παιχνίδια απέναντι στους Ρουμάνους και σφραγίζοντας, ουσιαστικά, την πρόκριση.
Οι Ρουμάνοι μπήκαν πιο επιθετικά στην επανάληψη για να παίξουν τις τελευταίες ελπίδες τους και στο 55΄ ισοφάρισαν με τον μοναδικό τρόπου που θα μπορούσαν, δηλαδή με (απίστευτο)αυτογκόλ, όταν Τοροσίδης και Χολέμπας πήγαν να διώξουν την μπάλα, αυτή κόντραρε στον δεύτερο και «κρέμασε» τον Καρνέζη.
Στο 62΄ ένα επικίνδυνο σουτ του Κίρικες έβγαλε δύσκολα στη δεξιά γωνία του ο Καρνέζης. Η Εθνική δεν μπορούσε να κρατήσει την μπάλα, είχε χάσει μέτρα και δεχόταν επιθέσεις, που προϊόντος του χρόνου άρχισαν να φθίνουν ως προς τον αριθμό.
Έκτοτε η αναμέτρηση κύλησε χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις έως τη λήξη, με τους περίπου 2.000 Έλληνες φιλάθλους να αλαλάζουν στις εξέδρες το τελευταίο δεκάλεπτο, ανακαλώντας το… διάσημο σύνθημα που ακούστηκε στα γήπεδα της Πορτογαλίας και να τραγουδούν τον Εθνικό Ύμνο, ενώ το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους διεθνείς ένα «κουβάρι» στον αγωνιστικό χώρο.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μίλοραντ Μάζιτς (Σερβία)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μήτρογλου, Χολέμπας
ΡΟΥΜΑΝΙΑ (Βίκτορ Πιτούρκα): Ταταρουσάνου, Ματέλ, Ρατ (26΄ Λατοβλέβιτς), Γκοϊάν, Κίρικες, Χομπάν, Μάρικα, Τανάσε, Τόργιε (56΄ Νικουλάε), Στάνκου (86΄ Γκρόσαβ), Μαξίμ.
ΕΛΛΑΔΑ (Φερνάντο Σάντος): Καρνέζης, Τοροσίδης (72΄ Βύντρα), Χολέμπας, Παπασταθόπουλος, Σιόβας (80΄ Μανωλάς), Καραγκούνης (73΄ Σάμαρης), Τζιόλης, Μανιάτης, Σαλπιγγίδης, Σαμαράς, Μήτρογλου.

***  Αγωνία μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου για την κλήρωση του Μουντιάλ ,....Μόνο ένα γκρουπ δεδομένο
Aθήνα         "Βίβα  παιδιά  για  πρόκριση  στους  16 του Μουντιάλ 2014  Βραζιλίας"
Αγωνία μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου για την κλήρωση του Μουντιάλ
Ολοκληρώθηκε η προκριματική φάση του Μουντιάλ 2014 που θα διεξαχθεί στη Βραζιλία απο τις 12 Ιουνίου έως τις 13 Ιουλίου. Η κλήρωση της Α΄ φάσης θα γίνει στην Μπαϊα στις 6 Δεκεμβρίου και παρούσες θα είναι 32 εθνικές ομάδες, οι οποίες θα χωριστούν τρεις ημέρες νωρίτερα σε τέσσερα γκρουπ δυναμικότητας.
Το πρώτο γκρουπ δυναμικότητας έχει οριστεί με βάση την κατάταξη της FIFA του περασμένου Οκτωβρίου και είναι το μοναδικό σίγουρο, καθώς οι ομάδες αυτές θα τοποθετηθούν επικεφαλής των ομίλων.
Τα υπόλοιπα τρία θα διαμορφωθούν με βάση γεωγραφικά κριτήρια. Η Ελλάδα θα βρίσκεται στο 4o γκρουπ.
Αναλυτικά:
1o γκρουπ:
Βραζιλία, Ισπανία, Γερμανία, Αργεντινή, Κολομβία, Βέλγιο, Ουρουγουάη, Ελβετία.
2ο γκρουπ:
Ιαπωνία, Αυστραλία, Ιράν, Ν. Κορέα, Κόστα Ρίκα, ΗΠΑ, Ονδούρες, Μεξικό.
3ο γκρουπ:
Νιγηρία, Ακτή Ελεφαντοστού, Καμερούν, Γκάνα, Αλγερία, Χιλή, Εκουαδόρ, Γαλλία.
4ο γκρουπ:
Ολλανδία, Ιταλία, Ρωσία, Βοσνία, Αγγλία, Πορτογαλία, ΕΛΛΑΔΑ, Κροατία.
*** Η ατυχία κτύπησε και πάλι την πόρτα της Καλαμάτας         
           Σήμερα το μεσημέρι ξεκινά η προετοιμασία της ομάδας της Καλαμάτας για το εντός έδρας παιχνίδι της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής, που επανέρχεται στο προσκήνιο μετά το ρεπό το οποίο προηγήθηκε λόγω των αγώνων Κυπέλλου, στο πλαίσιο της οποίας η Μαύρη Θύελλα θα υποδεχθεί την Κυριακή στο Δημοτικό Στάδιο τον ουραγό Αστέρα Αμαλιάδας/Πανόπουλο. Η χθεσινή ημέρα περιελάμβανε ξεκούραση γι’ αυτούς που θεωρούνται βασικοί, αλλά και τη συμμετοχή στο τουρνουά για «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για τους ποδοσφαιριστές που δεν έχουν πολλά λεπτά παρουσίας στις μέχρι τώρα υποχρεώσεις της ομάδας. Η Καλαμάτα γνώρισε την ήττα από τον Τέλο Άγρα και ως εκ τούτου δεν θα λάβει μέρος στη σημερινή δεύτερη μέρα του τουρνουά, στρέφοντας για τα καλά το βλέμμα της στην αναμέτρηση του πρωταθλήματος.
Δυστυχώς, η ατυχία κτύπησε και πάλι την πόρτα της Μαύρης Θύελλας – θυμίζουμε ότι ο Παύλοβιτς έχει εξ αρχής τεθεί εκτός δράσης, ενώ ακολούθησαν τραυματισμοί όπως ήταν των Αντώνη Κωνσταντόπουλου, Αντώνη Καλογερόπουλου, Κάνιστρα και Τριανταφυλλάκη – με τον Βαγγέλη Μπελεβέτη να γίνεται αποδέκτης της ατυχίας, καθώς υπέστη υποτροπή στην προπόνηση της Δευτέρας. Ο υψηλόσωμος αμυντικός μέσος είχε αρχίσει να ξεπερνά τον τραυματισμό, που τον είχε κρατήσει εκτός το προηγούμενο διάστημα, όμως στάθηκε άτυχος και πάλι και όλα δείχνουν ότι για τις επόμενες εβδομάδες δεν θα συμπεριλαμβάνεται στα πλάνα του Μίλτου Γκόφα. Παρ’ όλα αυτά, η Καλαμάτα έχει βάθος πάγκου, αυτό είναι ένα από τα δυνατά της φετινά χαρτιά, και είναι βέβαιο ότι θα καλυφθεί η απώλεια του συγκεκριμένου  ποδοσφαιριστή.
Η ανάγκη διεύρυνσης του νικηφόρου σερί και αναρρίχησης στα πιο ψηλά μονοπάτια του βαθμολογικού πίνακα του 4ου ομίλου της Γ΄ Εθνικής, βάζει στην άκρη όλα τα προβλήματα που έχουν προκύψει  και επικεντρώνει τους παίκτες στην προσπάθεια κατάκτησης νέου τριπόντου. Η προσπάθεια αυτή ξεκινά λοιπόν από σήμερα το μεσημέρι στο Δημοτικό Στάδιο, εκεί όπου θα βρεθούν όλοι οι ποδοσφαιριστές – αναμένεται και η επιστροφή των Οντβόνγκ, Τσιρίλο από την Ιταλία – για να ξεκινήσουν την προετοιμασία για την αναμέτρηση της Κυριακής.
Του Νίκου Μπαλόπουλου

***
  
~****** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ :
~  http://www.youtube.com/stamos01 ,     =2878  video.-
~  http://www.youtube.com/stamatios01 , =1325   video.-
~    http://www.youtube.com/vlasiskal , =      1347 video.-
                                             ***   Σύνολο  :  5548  βίντεο ανηρτημένα .-
***   ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  2013 :
~* http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/11/01-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  01 Νοεμβρίου  2013 , ΚΑΛΟ   ΜΗΝΑ  ΓΙΑ  ΟΛΟΥΣ  ΜΑΣ !!!μαζί με  την ΚΑΛΗΜΕΡΑ  ΜΑΣ !!!
~  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/11/02-2013.html , Το  αγιάζι  της ενημέρωσης Σάββατο  02  Νοεμβρίου  2013 .
~  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/11/03-2013.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Κυριακή 03  Νοεμβρίου  2013  .-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/11/02-03-04-2013.html , ΑΘΛΗΤΙΚΟ  τριήμερο 02, 03  και  04  Νοεμβρίου  2013  , ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ενημέρωση .-
~  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/11/04-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  04  Νοεμβρίου  2013  .-
~  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/11/05-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη 05 Νοεμβρίου  2013 .-
~   http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/11/05-2013.html ,  Το  κανάλι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  05  Νοεμβρίου  2013.-
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/11/06-2013.html , Το αγιάζι  της    ενημέρωσης  Α και Ω  Τετάρτη  06  Νοεμβρίου  2013   ,  Οτι  μαθαίνουμε  σας  το  γράφουμε ... γράφοντας ...Αντιγράφοντας ! .-
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/11/07-2013.html , Το κανάλι της ενημέρωσης Πέμπτη 07 Νοεμβρίου 2013 .-
~  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/11/08-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 08- Νοεμβρίου 2013.-
~ http://snsarfara.blogspot.gr/2013/11/09-2013.html  ,  Στο  Σαββατιάτικο  αγιάζι  της  ενημέρωσης 09  Νοεμβρίου  2013 .-
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/11/11-2013.html , Το κανάλι της ενημέρωσης Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013 .-
~ http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/11/12-2013.html , Το κανάλι της ενημέρωσης Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013 .-
~ http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/11/12-2013.html , Όλα  τα  του  Γάμου  12 Νοεμβρίου  2013 .-
~ http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/11/12-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013 .-
~  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/11/13-2013.html  , Το  αγιάζι της  ενημέρωσης   Τετάρτη 13  Νοεμβρίου  2013 .-
~  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/11/14-2013.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  14  Νοεμβρίου  2013.-
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/11/15-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Παρασκευή  15  Νοεμβρίου  2013.-
~  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/11/16-2013.html  , Ενημέρωση  του  Σαββάτου  16  Νοεμβρίου  2013 .-
~    http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/11/17-2013.html ,   Ενημέρωση της  Κυριακή  17  Νοεμβρίου  2013.-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/11/18-2013.html , Ενημέρωση  Δευτέρας   18  Νοεμβρίου  2013.-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/11/19-2013.html , Ενημέρωση  της  Τρίτης  19  Νοεμβρίου  2013 .-
~  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/11/20-2013.html , Ενημέρωση  Τετάρτη  20  Νοεμβρίου  2013  .-
~

1 σχόλιο: