Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2013

Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Το  αγιάζι  της ενημέρωσης Πέμπτη  25  Ιουλίου  2013  :


*** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  καί  Άλλα  :


*** Σοβαρό τροχαίο στη νέα είσοδο της Καλαμάτας (φωτογραφίες)         
   Λίγα λεπτά πριν τις 12 το μεσημέρι σοβαρό τροχαίο ατύχημα συνέβη στη νέα είσοδο της Καλαμάτας.
Γυναίκα που οδηγούσε Ι.Χ. αυτοκίνητο με κατεύθυνση προς την Καλαμάτα , για άγνωστο λόγο , έχασε τον έλεγχο του οχήματος της λίγο πριν το κτίριο της Αστυνομία και προσέκρουσε στη νησίδα με αποτέλεσμα να πάρει μαζί της 3 δέντρα ,1 κολώνα της ΔΕΗ και να ξεριζώσει εντελώς ένα φοίνικα.
Στο αυτοκίνητο εκτός από τη γυναίκα επέβαιναν και 2 μικρά παιδιά. Ως εκ θαύματος κανείς δεν τραυματίστηκε σοβαρά.Η γυναίκα και τα 2 παιδιά διακομίστηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας.

 
 
 


*** Π. Αλευράς για το άνοιγμα τις Κυριακές: «Η απόφαση θα είναι αυτή που θέλουν οι καταστηματάρχες κάθε περιοχής»         
   Της Βίκυς Βετουλάκη 
 Συζήτηση πρώτα με εμπορικούς συλλόγους, Επιμελητήριο και καταστηματάρχες και μετά απόφαση για το αν θα είναι ανοικτά στη Μεσσηνία τα καταστήματα τις Κυριακές.
Αυτό δήλωσε χθες ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Παναγιώτης Αλευράς, για το τι θα γίνει με το θέμα αυτό στο νομό, αφού πρώτα είπε ότι η κυβέρνηση «πετάει το μπαλάκι της ευθύνης».
Στο μεταξύ, με τροπολογία 25 βουλευτών που αποδέχτηκε ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης, θα επιτρέπεται το άνοιγμα την Κυριακή και των franchise καταστημάτων. Την τροπολογία κατέθεσαν βουλευτές από τρία κόμματα (Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ).
  Μετά από συνεννόηση
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Αλευράς είπε πως πρόκειται για ένα σημαντικό θέμα, που όμως η υπεύθυνη Πολιτεία δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει υπεύθυνα και μεταφέρει το μπαλάκι στις Περιφέρειες και στους αντιπεριφερειάρχες: «Έχω την άποψη ότι σε τόσο σημαντικά θέματα, για να ληφθεί μια απόφαση, χρειάζεται συνεργασία και συνεννόηση με τους υπεύθυνους φορείς, όπως Εμπορικό Σύλλογο, Επιμελητήριο, και με κριτήρια ποια περιοχή είναι τουριστική, αν πράγματι υπάρχει τέτοια ανάγκη και το απαιτούν οι σύλλογοι και τα μαγαζιά, θα το κάνουμε.
Σε περιοχές, όμως, που δεν είναι τουριστικές, θα ακούσουμε τις προτάσεις των συλλόγων και τότε θα αποφασίσουμε οριστικά.
Σε κουβέντες που είχα με καταστηματάρχες, μου μεταφέρουν ότι με μια τέτοια απόφαση θα αυξηθεί το κόστος λειτουργίας, χωρίς να υπάρχουν τα ανάλογα έσοδα.
Θα συνεργασθούμε με όλους τους αρμόδιους φορείς και θα βγάλουμε την ιδανικότερη απόφαση και για τους εμπόρους και για τους καταναλωτές».
  Και τα franchise
Σε ό,τι αφορά τις αλλαγές της τελευταίας στιγμής στο νομοσχέδιο, αυτές προβλέπουν:
-Εντός τριμήνου ο αντιπεριφερειάρχης θα είναι υποχρεωμένος να εκδώσει την απόφασή του για το ποια καταστήματα - έως 250 τ.μ. - θα λειτουργούν επτά Κυριακές το χρόνο και αν δεν το κάνει, θα επιβάλλονται κυρώσεις
-Ο αντιπεριφερειάρχης θα έχει την ευθύνη να ορίζει συγκεκριμένες περιοχές εντός της περιφέρειάς του, στις οποίες θα εφαρμόζεται το μέτρο.
-Για τις τουριστικές περιοχές δεν αλλάζει τίποτα στο ωράριο λειτουργίας των μικρών καταστημάτων.
Κατά τη συζήτηση, μετά από ονομαστική ψηφοφορία, το άρθρο 16 για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές εγκρίθηκε με 52 «ναι» και 44 «όχι» σε σύνολο 96 ψηφισάντων βουλευτών.
Η τροπολογία για το άνοιγμα την Κυριακή και των franchise καταστημάτων είναι χειρόγραφη και αναφέρει ότι στα καταστήματα που απαγορεύεται να ανοίξουν Κυριακές ανήκουν και οι μικροκαταστηματάρχες με σύμβαση franchise, με αποτέλεσμα «να αποκτούν προφανές μειονέκτημα σε σχέση με άλλους καταστηματάρχες παρόμοιας δραστηριότητας».
Έτσι προτείνουν: «Ειδικά οι συμβεβλημένοι με σύμβαση franchise πρέπει να εξαιρεθούν και να έχουν τις ίδιες δυνατότητες» με τους άλλους μικροκαταστηματάρχες, δηλαδή να ανοίγουν τις Κυριακές.
Επισημαίνεται ότι στην ονομαστική ψηφοφορία ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τ. Κουίκ, δήλωσε ότι καταψηφίζει το άρθρο 16, αλλά συμφωνεί με την τροπολογία. Επίσης, ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Β. Οικονόμου υπέγραψε την τροπολογία για τα καταστήματα franchise, αλλά καταψήφισε συνολικά το άρθρο 16 στο οποίο είχε ενταχθεί η τροπολογία.
Έντονα αντέδρασαν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Λαφαζάνης, των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ν. Μαριάς και του ΚΚΕ Θ. Παφίλης, λέγοντας ότι έρχεται τελευταία στιγμή και «από το παράθυρο». «Αυτά τα πράγματα δε γίνονται», είπε ο Π. Λαφαζάνης τονίζοντας ότι αποτελεί «σκάνδαλο τύπου Πάχτα» και ότι ουσιαστικά επιτρέπονται οι αλυσίδες να ανοίγουν τα καταστήματά τους. Ο Θ. Παφίλης έκανε λόγο για «κόλπα».
Ο πρόεδρος της Βουλής Β. Μεϊμαράκης που έγινε δέκτης παραπόνων από την αντιπολίτευση, απάντησε ότι επιτρέπεται από τον Κανονισμό του Κοινοβουλίου και ότι θα τεθεί σε ονομαστική ψηφοφορία, αφού τη δέχεται η κυβέρνηση.


 *** Παραδόθηκε ο 41χρονος που αναζητούνταν για υπόθεση σωματεμπορίας         
            Παραδόθηκε χθες ο 41χρονος Καλαματιανός που αναζητούσαν οι Αρχές, μετά από ένταλμα που είχε εκδοθεί σε βάρος του για εγκληματική οργάνωση και σωματεμπορία, για υπόθεση που είχε αποκαλυφθεί τον Οκτώβριο του 2012
Όπως είχε ανακοινωθεί, τότε, από την Αστυνομία, είχε εξαρθρωθεί οργανωμένο κύκλωμα σωματεμπορίας αλλοδαπών γυναικών, που δραστηριοποιούνταν σε διάφορες περιοχές της χώρας.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, 46χρονος Αθηναίος μαζί με Ρωσίδα, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα και στρατολογούσαν αλλοδαπές γυναίκες, με το πρόσχημα της εργασίας. Αρχικά τις εντόπιζαν στη χώρα τους και, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι αυτές αναζητούσαν εργασία, τους έταζαν δουλειά σε καταστήματα, για να χορεύουν. Αφού τις μετέφεραν αεροπορικώς στην Ελλάδα, στη συνέχεια τις παρέδιδαν παρά τη θέλησή τους, σε διάφορα νυχτερινά καταστήματα, με σκοπό τη σεξουαλική τους εκμετάλλευση. Μεταξύ αυτών των περιπτώσεων ήταν και η υπόθεση που εξιχνιάστηκε  στην Καλαμάτα.
Ειδικότερα, αστυνομικοί της Ασφάλειας έκαναν έφοδο σε διαμέρισμα στο κέντρο της Καλαμάτας. Το διαμέρισμα είχε νοικιάσει ο 40χρονος Καλαματιανός και σε αυτό είχε εγκατασταθεί κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης. Στο σπίτι οι αστυνομικοί βρήκαν 2 αλλοδαπές γυναίκες, υπηκόους Ρωσίας και Ουκρανίας.
Μία ακόμη αλλοδαπή, υπήκοος Ρωσίας, είχε μεταφερθεί από το συγκεκριμένο διαμέρισμα της Καλαμάτας στη Λαμία Φθιώτιδας, όπου την παρέλαβε 60χρονος ιδιοκτήτης νυχτερινού καταστήματος, με σκοπό να την εκδίδει αντί χρηματικού ποσού.
Τότε είχε συλληφθεί ο 60χρονος καταστηματάρχης από τη Λαμία, ο οποίος και έχει προφυλακισθεί.
Από τότε είχε εκδοθεί ένταλμα και για τον 41χρονο Καλαματιανό, ο οποίος τελικά παραδόθηκε στις Αρχές χθες. Συνελήφθη και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί σήμερα. 

*** Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου προκηρύσσει 35 θέσεις για το Μεταπτυχιακό Ηθικής Φιλοσοφίας          
        Το Διατμηματικό και Διαπανεπιστημιακό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Ηθική Φιλοσοφία», που διοργανώνουν τα τμήματα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καλεί τους ενδιαφερομένους να καταθέσουν αίτηση για την κάλυψη τριάντα πέντε (35) θέσεων μεταπτυχιακών φοιτητών. Οι σπουδές οδηγούν στο αντίστοιχο Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης.  (ΦΕΚ 1597/11/8/2008).
  Οι υποψήφιοι  οφείλουν να υποβάλουν τα κάτωθι δικαιολογητικά:
♦          Αίτηση συμμετοχής στο Δ.Δ.Π.Μ.Σ.
♦          Επικυρωμένο αντίγραφο πτυχίου ή πτυχίων  Ελληνικού Α.Ε.Ι. ή Τ.Ε.Ι. ή αντίστοιχων τμημάτων ομοταγών ιδρυμάτων της αλλοδαπής. Σε περίπτωση που το πτυχίο έχει αποκτηθεί σε Α.Ε.Ι. της αλλοδαπής θα πρέπει να κατατεθεί και πιστοποιητικό ισοτιμίας και αντιστοιχίας από το Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.
♦          Επικυρωμένο Πιστοποιητικό σπουδών με  αναλυτική βαθμολογία προπτυχιακών μαθημάτων στο οποίο αναγράφεται και ο βαθμός του πτυχίου.
♦          Βιογραφικό σημείωμα, στο οποίο  αναφέρονται αναλυτικά οι σπουδές, η διδακτική ή/και επαγγελματική εμπειρία, η επιστημονική και κοινωνική δραστηριότητα του υποψηφίου.
♦          Πιστοποιητικό κατοχής κύριας ευρωπαϊκής γλώσσας ή επάρκειας ελληνικής γλώσσας.  Σε περίπτωση που ο υποψήφιος δεν διαθέτει πιστοποιητικό, η κατοχή ξένης γλώσσας θα διαπιστωθεί με εξετάσεις.
♦          Ανάτυπα δημοσιεύσεων σε επιστημονικά περιοδικά, αντίγραφα συγγραφικού έργου, κ.λ.π., εφόσον υπάρχουν.
♦          Κάθε άλλο έργο ή δραστηριότητα που μπορεί να βοηθήσει στην επιλογή  του υποψηφίου
♦          Δύο (2) συστατικές επιστολές από μέλη Δ.Ε.Π. Α.Ε.Ι. ή Τ.Ε.Ι., προϊσταμένων μονάδων, εργοδότες.
♦          Φωτοτυπία της Αστυνομικής Ταυτότητας.
♦          Δύο (2) πρόσφατες φωτογραφίες, στις οποίες να αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του υποψηφίου.
  Τα δικαιολογητικά πρέπει να υποβληθούν από 28-06-2013 μέχρι και 09-09-2013 στη Γραμματεία του Δ.Δ.Π.Μ.Σ. «Ηθική Φιλοσοφία» (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Παλαιό Στρατόπεδο, Τ.Κ. 24100, Καλαμάτα,  τηλ.: 2721065128, e-mail: eth-phil@uop.gr. Μέρες και ώρες λειτουργίας της Γραμματείας: Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00-14:00) ή να αποσταλούν στην ανωτέρω διεύθυνση με συστημένη επιστολή.
Σχετικές πληροφορίες βρίσκονται στην σελίδα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου www.uop.gr (ανακοινώσεις μεταπτυχιακών), καθώς και στην ιστοσελίδα του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου http://kalamata.uop.gr/~litd/postgraduate/postgraduate.htm.
Στο Διαπανεπιστημιακό και Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών για την απόκτηση Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης, γίνονται δεκτοί, μετά από συνέντευξη και συνεκτίμηση των τυπικών και ουσιαστικών προσόντων, πτυχιούχοι Τμημάτων Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. Ανθρωπιστικών Επιστημών και Επιστημών της Φύσης του Ανθρώπου.
Για τη φοίτηση στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών απαιτείται η καταβολή διδάκτρων, η οποία ανέρχεται στο ποσό των 3.600 ευρώ (την έναρξη κάθε εξαμήνου 900,00 ευρώ). Γίνονται δεκτοί και υπότροφοι του Ι.Κ.Υ. ή άλλων Ιδρυμάτων.
  Τα κριτήρια επιλογής των υποψηφίων, είναι:
1. Αξιολόγηση αιτήσεων, με βάση τα στοιχεία που εμπεριέχονται στον φάκελο υποψηφιότητας.
2. Συνέντευξη ενώπιον της Ειδικής Διατμηματικής Επιτροπής, με στόχο να διαπιστωθεί ποιοι υποψήφιοι είναι ικανοί να ανταποκριθούν ουσιαστικά στις απαιτήσεις του Προγράμματος, συνεκτιμώντας το κίνητρο και το ενδιαφέρον αλλά και τη συνολικότερη συγκρότηση και επιστημονική επάρκειά τους σε σχέση με το αντικείμενο της Ηθικής  Φιλοσοφίας.
  Η ημερομηνία της συνέντευξης θα καθορισθεί μετά το πέρας της υποβολής αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους, με σχετική ανακοίνωση από την Γραμματεία του Δ.Δ.Π.Μ.Σ..
   Η Διευθύντρια του Διαπανεπιστημιακού και Διατμηματικού
Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Ηθική Φιλοσοφία»
 Καθηγήτρια Γεωργία Ξανθάκη- Καραμάνου
Πρόεδρος Τμήματος Φιλολογίας Πανεπιστημίου Πελοποννήσου- 

*** Ανυπόφορη ζέστη από σήμερα στην Καλαμάτα                                 
 Ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει και πάλι στην πόλη μας, έτσι από σήμερα σύμφωνα με το meteo η θερμοκρασία θα ανέβει στους 37, θερμοκρασία που θα υπάρχει και το Σάββατο, αναλυτικά: Αίθριος θα είναι ο καιρός στην Καλαμάτα σήμερα, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 29 έως 36 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς δυτικούς ανέμους ως 3 μποφόρ. Τις απογευματινές και βραδινές ώρες ο καιρός θα παραμείνει αμετάβλητος, με καθαρό ουρανό, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 29 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από βορειοδυτική διεύθυνση και ένταση μέχρι 3 μποφόρ. Για αύριο Παρασκευή 26/7, προβλέπεται ηλιοφάνεια, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 27 έως 37 βαθμούς Κελσίου και μέτριους νότιους ανέμους ως 4 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα παρουσιάσει το ίδιο σκηνικό, με αίθριο καιρό, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 32 βαθμούς Κελσίου και εξασθένιση των ανέμων, από νοτιοδυτική κατεύθυνση και ένταση μέχρι 1 μποφόρ. - 
 
*** Συναυλία Χρήστου Λεοντή στο Κάστρο
        Συναυλία για τα 50 χρόνια μουσικής προσφοράς του μουσικοσυνθέτη Χρήστου Λεοντή διοργανώνει την προσεχή Κυριακή η Πειραματική Σκηνή, υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας. Στην εκδήλωση, που θα διεξαχθεί στο αμφιθέατρο του Κάστρου (ώρα έναρξης 21.00), θα τραγουδήσουν ο Μίλτος Πασχαλίδης, η Ιωάννα Φόρτη και ο Ζαχαρίας Καρούνης. -
 
 
 
*** Ανάβαση στη κορυφή της Ελλάδας με τον Ορειβατικό Καλαμάτας (Φωτογραφίες)         
   Όλυμπος 1913 – Όλυμπος 2013. Η 73η Πανελλήνια Ορειβατική Συνάντηση (Π.Ο.Σ.) ήταν αφιερωμένη στα 100 χρόνια από την πρώτη ανάβαση στη μυθική κορυφή του Ολύμπου. 100 χρόνια έχουν περάσει από τη στιγμή που οι Ελβετοί Frederic Boissonnas (φωτογράφος & εκδότης) και Daniel Boud-Bovy (συγγραφέας & τεχνοκρίτης) με οδηγό τον Χρήστο Κάκαλο από το Λιτόχωρο που ανέβαινε μπροστά ξυπόλητος, στάθηκαν για πρώτη φορά στην ψηλότερη κορυφή της Ελλάδας. Πλήθος αναβάσεις έχουν γίνει από τότε στις κορυφές του Ολύμπου και ένας μεγάλος αριθμός καταφυγίων έχουν φτιαχτεί στις πλαγιές και τα οροπέδιά του. Ο Όλυμπος, το βουνό των θεών της αρχαίας Ελλάδας εξακολουθεί και θα συνεχίζει να μαγεύει τους πολυάριθμους επισκέπτες του. Κατά τον ίδιο τρόπο επηρέασε και τη δική μας ομάδα που συμμετείχε στις εκδηλώσεις της Π.Ο.Σ. Από τα δέκα άτομα της παρέας μας οι εφτά αντίκριζαν για πρώτη το βουνό. Οι δύο μάλιστα θα επιχειρούσαν για πρώτη φορά να ανεβούν σε κάποια κορυφή.
 
 
 
           Το βουνό σου δίνει ενέργεια και χαρά και δημιουργεί ιδιαίτερους δεσμούς στους ορειβάτες που αναπτύσσουν τους δικούς τους κώδικες επικοινωνίας. Μέσα σε αυτό το κλίμα είναι γραμμένο το κείμενο της εξόρμησης από την 20αχρονη Δήμητρα που περίμενε έναν ολόκληρο χρόνο αυτή την ανάβαση. Τη Δήμητρα που η πρώτη της ανάβαση σε κορυφή έγινε στα 2918μ. …….
             Μακρινό ταξίδι… 8 ώρες με το αυτοκίνητο μέχρι να ξεκινήσει η «πολλά υποσχόμενη» ανάβαση στον Όλυμπο. Συνοδεία μας σκέψεις όπως: «πως θα είναι, θα τα καταφέρουμε, θα είναι δύσκολα, επικίνδυνα??» Άφιξη στο Λιτόχωρο στις 23:00 όπου γευματίσαμε όλοι οι ορειβάτες του ΕΟΣ Καλαμάτας. Ακλουθεί ένας γρήγορος αλλά ιδιαίτερα άβολος (για μερικούς) ύπνος κοντά στη μονή του Αγίου Διονυσίου. Εγερτήριο στις 7.30. Η ανάβαση ξεκινά για τα καλά στις 9:00 με βαριά σακίδια στην πλάτη. Είμαστε εξοπλισμένοι με όρεξη, ανυπομονησία αλλά και αγωνία για το τι μας περιμένει. Μετά από 7 ώρες επίπονης και ιδιαίτερα κουραστικής ανάβασης φτάσαμε στην κορυφή Σκούρτα. Οι στάσεις ανάμεσα μας βοήθησαν να αντεπεξέλθουμε αλλά πολύ περισσότερο η λαχταρά να φτάσουμε στο ψηλότερο σημείο της Ελλάδας. Αφού βγάλαμε φωτογραφίες στη θέση Λαιμός με τα μουλάρια που έκαναν στάση, κι απολαμβάνοντας τη μαγευτική θεά από τα 2470 μ της Σκούρτας, αναχωρήσαμε για το οροπέδιο των Μουσών. Σε μια καταπράσινη πεδιάδα, κάνουν την διάφορα διάσπαρτες χρωματιστές σκηνές. Έρχονται να προστεθούν οι δίκες μας μετά από λίγη προσπάθεια μιας και για κάποιους ήταν πρωτόγνωρη εμπειρία το στήσιμο της σκηνής.
          Απόφαση στιγμής η ψηλότερη κορυφή της Ελλάδας, ο περίφημος Μυτικάς. Όλοι μαζί με προορισμό τα 2917μ (η για άλλους 2918μ) και αρχηγό το Μόγλη* οδεύουμε προς την κορυφή. Σταθερά πατήματα, αργά βήματα και ιδιαίτερη προσοχή συμβουλεύει ο πρωτοπόρος. Ο ένας πίσω από τον άλλο.. Σιγά-σιγά και φτάσαμε... Μα πόσο front είναι αυτό το team τέλος πάντων??? τα καταφέραμε και ναι φτάσαμε!!! Έχουμε όλη την Ελλάδα στα πόδια μας. Τι δέος, τι ευχαρίστηση, τι χαρά!!! Είμαι και επίσημα μια μούσα του Όλυμπου ! Μπράβο μας! Μετά από πολλές φωτογραφίες, φωτογραφήσεις, πόζες, γέλια και ότι άλλο, ξεκινά η κατάβαση με τη μέθοδο Κ-Κ** (κατά τον Μόγλη και τον Γιάννη). Παγώσαμε, «προσοχή στις πέτρες...» ακούγεται μια φωνή! Ευτυχώς κατρακύλησαν μόνο λίγα μέτρα χωρίς να δημιουργήσουν κάποιο πρόβλημα.
          Με το τέλος της κατάβασης ήρθε η ώρα που όλοι περιμέναμε.. Τσικουδιά να ζεσταθεί το κοκαλάκι, 2 κολάν, 2 σορτσάκια, ισοθερμικά, μπουφάν, αντιανεμικό και ακόμη κρυώνω. Οι πέτρες με πολοιορκουν και δεν μ αφήνουν να κοιμηθώ. Γιατί να μην έχω πάρει υπόστρωμα? με τα πολλά όλοι κοιμηθήκαμε αφού ευχαριστηθήκαμε φαγητό, γλέντι λόγω της γιορτής και καλαμπούρι. Ωραία μέχρι εδώ.. πολύ ωραία.. Πολύ γεμάτη μέρα που σε κάνει να αναρωτιέσαι πως γίνεται να υπάρχουν μέρες που να βαριέσαι και να μην έχεις τι να κάνεις??
          Η υγρασία και το φως του ήλιου μας ξύπνησε ¨σχετικά¨ νωρίς. Ο χαιρετισμός του Μόγλη στον προφήτη Ηλία στις 9:00 ήταν το πρώτο γεγονός της ημέρας. Μας περιμένει η κατάβαση. Στις 10:00 περίπου ξεκινάμε όλοι μαζί προς το καταφύγιο Ζολώτα. Για μερικούς όπως εγώ είναι πιο δύσκολη η κατάβαση. Είναι η κούραση, οι πέτρες που γλιστράνε !! διάφοροι λόγοι που με αφήνουν τελευταία. Μετά από μιάμιση ώρα φτάνουμε στο Ζολώτα όπου αποφασίζουμε μερικοί να πάρουμε μπλουζάκια ¨100 χρόνια από την πρώτη ανάβαση στον Όλυμπο¨. Αφού κάναμε ένα μικρό διάλειμμα ξεκινήσαμε με τελικό προορισμό τα Πριόνια. Φτάσαμε όλοι σώοι και αβλαβείς μετά από περίπου 2.30 ώρες και απολαύσαμε τον ήλιο στο ποτάμι του Ενιππέα.
          Τι ωραία εμπειρία? τα καταφέραμε...! Επόμενος προορισμός Αθηνά και Καλαμάτα. Ο καθένας έχοντας τις δίκες του αναμνήσεις και το δικό του ίσως ελαφρύτερο σακίδιο σίγουρα αισθάνεται επιβραβευμένος για τον κόπο του. Καλό μας ταξίδι και καλή ξεκούραση! Ευχαριστώ για τα 2917/18!!!
  Υ.Γ. Αγαπημένε μ αξάδερφε θα πρέπει να είσαι περήφανος για μένα... Να με ευχαριστείς που σε ανέχτηκα και που σου έκανα την τιμή να με δανείζεις χρήματα! Σ αγαπώ πολύ και την επόμενη φορά να φέρεις υπόστρωμα!!
   Δήμητρα Ξάφι
 * Μόγλης: με το προσωνύμιο αυτό έχει βαφτιστεί (ήδη από πέρυσι) ο αρχηγός της εξόρμησης
**μέθοδος Κ…-Κ…: κατάβαση με τα οπίσθια να ολισθαίνουν στον βράχο
***Το «ΜΕΣΑ» του Δημήτρη Παπαϊωάννου κλείνει το 19ο Φεστιβάλ Χορού
 Το Κάστρο της Καλαμάτας και το αμφιθέατρό του αλλάζουν απόψε όψη, δια χειρός Δημήτρη Παπαϊωάννου, για να υποδεχθούν την εγκατάσταση βίντεο ΜΕΣΑ, που ο χορογράφος σχεδίασε και θα πραγματοποιήσει ειδικά για το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας. Ο χορογράφος με τη μοναδική αισθητική του διαμορφώνει όλο τον περιβάλλοντα χώρο, ώστε να υποδεχθεί το κοινό που θα ανηφορίσει στο Κάστρο, για να ζήσει μια ξεχωριστή εμπειρία. Τη φωτεινή καλαματιανή νύχτα θα φωτίζουν και δεκάδες ειδικά κατασκευασμένα φαναράκια, ενώ μια τεράστια οθόνη διαστάσεων 13Χ8 (όταν οι κινηματογραφικές οθόνες είναι συνήθως 5Χ7), θα δεχτεί μία υψηλής ανάλυσης προβολή από ειδικό μηχάνημα, ώστε οι τριάντα ερμηνευτές του ΜΕΣΑ, στην οθόνη, να προβάλλονται σε φυσικό μέγεθος και οι θεατές του 19ου Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας να απολαύσουν ένα δρώμενο που κατέκτησε το αθηναϊκό κοινό. Οι θεατές καλούνται να προσέλθουν με τα ποτά τους, τα μαξιλαράκια τους, ακόμα και τα σλίπινγκ μπαγκς τους και, κυρίως, με τη διάθεση να απολαύσουν κομμάτια ή και ολόκληρο το δρώμενο, σαν ένα τοπίο προς ενατένιση. Ζητούμενο είναι να αισθανθούν κομμάτι του, και επιπλέον να ζήσουν με έναν τρόπο την εμπειρία της συμμετοχής σε αυτό που δημιούργησε ο Δημήτρης Παπαϊωάννου ως ένα πείραμα μεγάλων διαστάσεων, το οποίο συνέβη σε ένα δωμάτιο που τοποθετήθηκε στο κλειστό θέατρο Παλλάς, στο κέντρο της Αθήνας, με τη συμμετοχή 30 ερμηνευτών σε αμέτρητους συνδυασμούς, και ξαναστήθηκε ως εγκατάσταση προβολής σε έναν ανοικτό, πανέμορφο χώρο, ιδιαίτερα γοητευτικό τη νύχτα πάνω από τη φωτισμένη Καλαμάτα. Ειδικά δε για το συγκεκριμένο δρώμενο έρχεται στην Καλαμάτα και ο γνωστός δημοσιογράφος κριτικός Raphael De Gubernatis της γαλλικής εφημερίδας Nouvel Observateur. Το 19ο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας περιμένει όλους τους φίλους του, ό,τι ώρα θέλουν από τις 10.00 το βράδυ και μετά και για όσο θέλουν, σε ένα μοναδικό καλλιτεχνικό γεγονός που ολοκληρώνει τη φετινή διοργάνωση, η οποία άνοιξε εγκαινιάζοντας το Μέγαρο Χορού Καλαμάτας. Έναρξη: 10.00 μ.μ. Είσοδος και έξοδος του κοινού οποιαδήποτε ώρα έως τις 4.00 το πρωί. Σύλληψη - σκηνοθεσία: Δημήτρης Παπαϊωάννου Μέσα στο δωμάτιο: Πάνος Αθανασόπουλος, Θανάσης Ακοκκαλίδης, Παυλίνα Ανδριοπούλου, Νατάσα Αρέθα, Νίκος Δραγώνας, Ευάγγελος Ζαρκάδας, Μανόλης Θεοδωράκης, Μιχάλης Θεοφάνους, Κωνσταντίνος Καρβουνιάρης, Γιώργος Καφετζόπουλος, Αμαλία Κοσμά, Ελευθερία Λαγουδάκη, Ευριπίδης Λασκαρίδης, Κωνσταντίνος Μαραβέλιας, Γιώργος Μάτσκαρης, Σάββας Μπαλτζής, Γιάννης Νικολαΐδης, Ίλια Ντετσάβες-Πόγκα, Χρήστος Παπαδόπουλος, Γιάννης Παπακαμμένος, Σίμος Πατιερίδης, Ηλίας Ραφαηλίδης, Καλλιόπη Σίμου, Διογένης Σκαλτσάς, Δρόσος Σκώτης, Συμεών Τσακίρης, Σοφία Τσιαούση, Altin Huta, Tadeu Liesenfeld Σχεδιασμός σκηνικού χώρου παράστασης και εγκατάστασης προβολής: Δημήτρης Θεοδωρόπουλος, Σοφία Ντώνα Μουσική σύνθεση: Κ. ΒΗΤΑ Ηχητικός σχεδιασμός παράστασης και εγκατάστασης βίντεο: Κωνσταντίνος Μιχόπουλος Σχεδιασμός φωτισμών: Αλέκος Γιάνναρος Κοστούμια: Θάνος Παπαστεργίου Βίντεο προβολές σκηνής (ορατές μέσα στην ταινία): Η ομάδα Βοηθός σκηνοθέτη και Διεύθυνση καλλιτεχνικής παραγωγής: Τίνα Παπανικολάου Τεχνικός διευθυντής και Εκτέλεση παραγωγής: Κώστας Κεφάλας Οπερατέρ: Στέλιος Καμμίτσης και Θοδωρής Μιχόπουλος Colour correction και Τεχνικός σύμβουλος: Matt Johnson (Haos Film) Παραγωγή θεατρικής εγκατάστασης: Ελληνική Θεαμάτων (2011) Παραγωγή εγκατάστασης βίντεο: 2WORKS και Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας (2013) Διάρκεια: 6 ώρες Εισιτήρια: 8 ευρώ και 5 φοιτητικό, μειωμένο Προπώληση: Πνευματικό Κέντρο 10.00 - 13.00 & 18.30 - 21.00. Τηλ. 27210 62043, 62045. -

*** Για την κατάσταση στην Υγεία διαμαρτυρήθηκαν χθες εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Καλαμάτας         
          «Υπάρχουν μέτρα που θα εφαρμοστούν από την αρχή του χρόνου, οπότε κάθε ασθενής θα καλείται να πληρώσει ένα 25ευρω με το που θα έρχεται στο νοσοκομείο. Θα πληρώνει όλες τις ακτινογραφίες, όλες τις διαγνωστικές εξετάσεις. Δηλαδή όποιος έχει, θα μπορεί να λάβει υπηρεσίες υγείας, όποιος δεν έχει, θα πηγαίνει στα αζήτητα. Είναι προβλήματα σοβαρά αυτά, γι’ αυτό καλούμε όλο το λαό της πόλης να προασπίσει το δικαίωμά του για δημόσια - δωρεάν υγεία για όλους».
Τα παραπάνω ανέφερε χθες, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, Λευτέρης Πουρνάρας, κατά την παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν άνθρωποι από το προσωπικό του ιδρύματος στην είσοδο των Επειγόντων, στο πλαίσιο της πανελλαδικής 24ωρης απεργίας στο χώρο της Υγείας.
«Ειδικά στο Νοσοκομείο Καλαμάτας η εικόνα λίγο - πολύ είναι γνωστή, η υποχρηματοδότηση, η έλλειψη προσωπικού, οι συνταξιοδοτήσεις προσωπικού, οι οποίες δεν αναπληρώνονται, έχουν δημιουργήσει μια κατάσταση που έχει φτάσει στο απροχώρητο, με ελλείψεις σε μια σειρά από τμήματα, όπως είναι το τμήμα των Επειγόντων, μπροστά από το οποίο κάνουμε την κινητοποίηση, οι Παθολογικές Κλινικές, οι Μονάδες, αλλά και όλο γενικότερα το νοσοκομείο» πρόσθεσε ο κ. Πουρνάρας, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην έλλειψη φαρμακοποιού.
  Χωρίς φαρμακοποιό το νοσοκομείο
«Υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις, όπως, για παράδειγμα, του φαρμακοποιού, που δεν υπάρχει μέσα στο νοσοκομείο, έχει λήξει η σύμβασή του και δε λειτουργεί το φαρμακείο κανονικά, αλλά δύο φορές την εβδομάδα, δημιουργώντας μεγάλο πρόβλημα και για τον κόσμο που έρχεται να πάρει τα φάρμακά του από εδώ, αλλά και για την ίδια τη λειτουργία του νοσοκομείου» παρατήρησε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου, ενώ συμπλήρωσε: «Λόγω έλλειψης του φαρμακοποιού δεν μπορούν να παραγγελθούν κάποια συγκεκριμένα πράγματα. Ο φαρμακοποιός έρχεται εθελοντικά αυτή τη στιγμή και η διοίκηση δε δεσμεύεται για το τι θα κάνει από εδώ και μπρος».
Ο κ. Πουρνάρας έκανε, επίσης, λόγο για ελλείψεις σε αναλώσιμα υλικά, όπως λευκοπλάστ, ταινίες σακχάρου, αλλά και φάρμακα.
Ο ειδικευόμενος γιατρός, Γιάννης Γαλανόπουλος, μέλος της Διοίκησης του Σωματείου Εργαζομένων, σημείωσε: «Ο κρατικός προϋπολογισμός μειώνει τις παροχές στην υγεία, τα νοσοκομεία προσφέρουν λιγότερα στους ασθενείς, ενώ ταυτόχρονα πρέπει συνέχεια όλο και περισσότερο οι ασφαλισμένοι να καταβάλουν από την τσέπη τους».
Ενώ για το Νοσοκομείο Καλαμάτας: «Έχουμε κτηριακές υποδομές και μηχανήματα, αλλά δεν έχουμε εργαζόμενους να τα δουλέψουν και να προσφέρουν υπηρεσίες. Και αύριο νομίζω ότι θα είναι πολύ χειρότερη η κατάσταση, γιατί αυτές οι υποδομές μπορεί να γίνουν ένα πολύ ωραίο εμπόρευμα και να πουληθούν στους επιχειρηματίες για ένα κομμάτι ψωμί».
Η Κέλλυ Μπουκέα, επίσης μέλος της Διοίκησης του Σωματείου, συνέχισε: «Πέρα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως κλάδος υγειονομικός, είναι γενικά η υποβάθμιση του συστήματος υγείας. Η ανθρώπινη ζωή και η υγεία είναι ανεκτίμητα αγαθά και αυτή τη στιγμή βλέπουμε ότι αντιμετωπίζονται σαν να είναι απλά οικονομικά στοιχεία». Η κα Μπουκέα έκανε λόγο για υποχρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ, με αποτέλεσμα τη μεγαλύτερη συμμετοχή των ασφαλισμένων σε υπηρεσίες και αγαθά υγείας, σε μια κοινωνία που αναστενάζει οικονομικά. Της Μαρίας Νίκα
***  Σαν σήμερα ...στις 25 Ιουλίου 
           Πριν 94 χρόνια στη Μεσσηνία
 ΣΗΜΕΡΟΝ την 5 μ.μ. συνέρχεται το Δημοτικόν Συμβούλιον προς συζήτησιν και επίλυσιν διαφόρων ζητημάτων υπηρεσιακής φύσεως.
  -ΧΘΕΣ την εσπέραν παρισταμένου πολλού και εκλεκτού κόσμου, ετελέσθησαν τα εγκαίνια του νέου παρά την κάτω πλατείαν εδωδιμοπωλείου των Χρηστέα και Σίας. Πραγματική έκπληξις είναι η ποικιλία και εκλεκτικότης των ειδών του.
  -ΑΝΗΓΓΕΛΘΗ εις την Διοίκησιν της Χωροφυλακής, ότι εις την εξοχικήν θέσιν Καυκάκι του χωρίου Δημαρίστη του τέως Δήμου Λαγίας, ο Ιωάννης Ροϊθής έχων προηγουμένας αφορμάς κατά του συγχωρίου του Λάμπρου Κουφίζου ετραυμάτισεν αυτόν δια μαχαίρας εις την αριστεράν πλευράν μεθ’ ο ετράπη εις φυγήν διαφυγών την σύλληψίν του.
  -Ο Ηλίας Γ. Παπαδόπουλος υπάλληλος Εισαγγελέας και η Δις Ελεονώρα Γ. Μισερλέου, υιοθετηθέντες υπό του Βασιλείου Κατσουλάκου, έδωσαν αμοιβαίαν υπόσχεσιν γάμου.
  -Ο συμπαθής νέος Σούλης Μπιστέκος και η αβρά κόρη Μαργαρώ Δαφνά ηρραβωνίσθησαν.
πηγή: Αρχείο "Θάρρους"
Γεγονότα
325: Λήγουν οι εργασίες της Α' Οικουμενικής Συνόδου στη Νίκαια της Βιθυνίας. Καθιερώνεται το Σύμβολο της Πίστεως (Πιστεύω) και η μέθοδος του υπολογισμού του Πάσχα.
1261: Ο Αλέξιος Στρατηγόπουλος, στρατηγός του αυτοκράτορα της Νίκαιας Μιχαήλ 8ου του Παλαιολόγου, ανακτά την Κωνσταντινούπολη που κατέλαβαν το 1204 οι Σταυροφόροι.
1797: Ο βρετανός ναύαρχος Οράτιος Νέλσον χάνει 200 άνδρες και το δεξί του χέρι, κατά τη διάρκειας αποτυχημένης απόβασης για την κατάληψη της Τενερίφης.
1814: Ο άγγλος μηχανικός Τζορτζ Στέφενσον πατεντάρει την ατμομηχανή.
1893: Ο πρωθυπουργός Σωτήριος Σωτηρόπουλος εγκαινιάζει τη Διώρυγα της Κορίνθου. Το έργο εμπνεύστηκε και εκτέλεσε ο Χαρίλαος Τρικούπης, η κυβέρνηση του οποίου «έπεσε» δύο μήνες νωρίτερα.
1929: Ψηφίζεται από τη Βουλή επί πρωθυπουργίας Ελευθερίου Βενιζέλου ο νόμος «Περί μέτρων ασφαλείας του κοινωνικού καθεστώτος και προστασίας των ελευθεριών». Είναι γνωστός ως Ιδιώνυμο και είχε στόχο την καταστολή της κομμουνιστικής προπαγάνδας και δράσης.
Γεννήσεις
1848: Άρθουρ Τζέιμς Μπάλφουρ, πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας από το 1902 έως το 1920. Ήταν ο πρώτος υψηλού επιπέδου πολιτικός που διακήρυξε το 1917 ότι οι Εβραίοι θα πρέπει να αποκτήσουν το δικό τους κράτος στην Παλαιστίνη. (Διακήρυξη Μπάλφουρ) (Θαν. 19/3/1930)
1894: Γκαβρίλο Πρίντσιπ, βοσνιοσέρβος φοιτητής, που άναψε τη θρυαλλίδα του Α' Παγκοσμίου Πολέμου με τη δολοφονία του αυστριακού αρχιδούκα Φραγκίσκου Φερδινάνδου στο Σεράγιεβο. (Θαν. 28/4/1918)
1905: Ελίας Κανέτι, βούλγαρος συγγραφέας. Βραβεύτηκε με Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1981. (Θαν. 14/8/1994)
Θάνατοι
1853: Χοακίν Μουριέτα, διάσημος καλιφορνέζος παράνομος, ο επονομασθείς και μεξικάνος Ρομπέν των Δασών. Αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τη δημιουργία του Ζορό. (Γεν. 1829)
1967: Κωνσταντίνος Παρθένης, διακεκριμένος ζωγράφος. (Γεν. 10/5/1878)
1994: Παΐσιος ο Αγιορείτης, κατά κόσμο Αρσένιος Ενζεπίδης, Ορθόδοξος Μοναχός, θεωρούμενος από πολλούς ως σύγχρονος Άγιος. (Γεν. 1924)
πηγή: www.sansimera.gr

**

***  BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ :
~  http://www.youtube.com/stamos01 , =           2576   video.-
~  http://www.youtube.com/stamatios01 , =       1054   video.-
~  http://www.youtube.com/vlasiskal , =           1066   video.-
                                                         Σύνολο  :  4696     βίντεο ανηρτημένα .-

*** ~  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΛΙΟΥ  2013 :
  ~  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/07/01-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 01 Ιουλίου 2013.-
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/07/02-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 02 Ιουλίου 2013 .-
~ http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/07/03-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 03 Ιουλίου 2013 .-
 ~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/07/03-2013.html   , Άρωμα από Ελλάδα Τετάρτη 03 Ιουλίου 2013 .-
 ~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/07/04-2013.html , Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  Πέμπτη  04 Ιουλίου  2013 .-
~ http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/07/05-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  05  Ιουλίου  2013 .-
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/07/05-2013.html , Ενημέρωση από όσα γράφονται Παρασκευή 05 Ιουλίου 2013 .-
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/07/05-2013.html , ΥΓΕΙΑ  ΓΙΑ  ΟΛΟΥΣ -  Ιατρικά  Θέματα  ,  Παρασκευή  05  Ιουλίου  2013.-
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/07/06-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 06 Ιουλίου 2013 .-
~  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/07/05-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  05  Ιουλίου  2013.-
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/07/06-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 06 Ιουλίου 2013.-
~ http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/07/06-2013.html , Αυτά  που  γράφονται και  αυτά που μας γράφουν  Σάββατο 06  Ιουλίου  2013 .-
~ http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/07/07-2014.html , Το αγιάζι τηςς ενημέρωσης Κυριακή 07 Ιουλίου 2014 .-
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/07/07-2013.html  , Ότι γράφεται και ότι βρήσκουμε Κυριακή 07 Ιουλίου 2013 .-
~ http://snsarfara.blogspot.gr/2013/07/08-2013.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  08 Ιουλίου  2013 ,-
~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/07/09-2013.html , Τ ο  αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη  09 Ιουλίου  2013 .-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/07/09-2013.html  , ΄Διαδρομές-επισκέψεις στο Άγιο Όρος Περιβόλι της Παναγίας Τρίτη 09 Ιουλίου 2013 .-
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/07/10-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013 .-
~  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/07/10-2013.html  , Υγεία  γιά  Όλους  - Ιατρικά  Θέματα  Τετάρτη   10  Ιουλίου  2013 .-
~   http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/07/11-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013 .-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/07/blog-post.html , Γράφοντε  και  σας τα  γράφουμε ,  Πέμπτη  11  Ιουλίου  2013 .-
~   http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/07/12-2013.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή   12  Ιουλίου  2013
~ http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/07/13-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 13 Ιουλίου 2013 .-
~ http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/07/14-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή 14  Ιουλίου  2013 .-
http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/07/19-20-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Σαββατο-Κύριακο  19  καί 20 -21  Ιουλίου  2013.-
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/07/14-20-2013.html , Επίσκεψη  στο  Άγιο  Όρος  14  με 20  Ιουλίου  2013 .-
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/07/14-20-2013.html , Διαδρομές  στο  Άγιο  Όρος 14  με  20  Ιουλίου  2013 , Δευτέρα  22-07-2013 , .-
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/07/22-2013.html ., Το  αγιάζι  της ενημέρωσης Δευτέρα  22  Ιουλίου  2013 .-
 ~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/07/14-20-2013.html , Οδοιπορικό στο Άγιο Όρος από 14  έως  20  Ιουλίου  2013   ,   Τρίτη   23  Ιουλίου  2013 ,
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/07/23-2013.html  , Το αγιάζι  της ενημέρωσης  Τρίτη  23  Ιουλίου  2013.-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/07/24-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  24  Ιουλίου  2013 .-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/07/25-2013.html , Το  αγιάζι  της ενημέρωσης Πέμπτη  25  Ιουλίου  2013 .-

 Σκήτη Αγίας Άννης Ι.Καλύβες
 ** ΜΕΝΟΥΝΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ 2012 - 20133 : ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ  
~* http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_21.html, Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (1)  .-
** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_22.html, Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (2)
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/3.html, Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ (3) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/4.html, Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (4) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/5.html, Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (5) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/6.html, ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (6) : Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012 ,.-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/7.html, Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/12/8_18.htmlΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (8) .- ,
~**
http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/01/19-20-01-2013.html, ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Σ/Κ 19 και 20 -01 -2013 στο Χιονοδρομικό Χελμού Καλαβρύτων.- (9).-
*** ***
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/02/9-10-2013.html , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ -video , Σ/Κ 09καί 10Φεβρουαρίου 2013 .-(10).-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/02/blog-post.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ !!!! διαδρομές - εκδρομές ...... περιηγήσεις.....
Επίσκεψη στα Φιλιατρά γιορτή αγιορτή Αγίου Χαραλάμπου ,Μιά ημερήσια διαδρομή ,Σάββατο 09 Φεβρουαρίου 2013 .- (11) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/03/27-2013.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ :
Τετάρτη 27Μαρτίου 2013 .- (12α)

~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/02/19-2013.htmln , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ .-
~*
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/03/28-2013.html , Η Ελλάδα μέσα από φωτογραφίες28 Μαρτίου 2013 .-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/04/20-21-2013_22.html ,Σαββατοκύριακο 20 καί21 Απριλίου Διαδρομές - διήμερη εκδρομή στην Βοιωτία και Β. Εύβοια 2013, ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ καί ΜΑΘΑΙΝOΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ.-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/04/23-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 23 Απριλίου 2013
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html ,
Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Παρασκευή 17-05-2013 : Μένουμε
Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε ΕΛΛΑΔΑ.-
~
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Μένουμε Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε Ελλαδα
Παρασκευή 17-05-2013.-

~  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Μένουμε Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε Ελλαδα
Παρασκευή 17-05-2013.-
  
 ~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/05/17-2013.html ,Η ΕΛΛΑΔΑ μέσα από Φωτογραφίες Παρασκευή 17 Μαΐου 2013.-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ από φωτογραφίες Παρασκευή 17-05-2013 : Μένουμε , Βλέπουμε , Ζούμε , Μαθαίνουμε ΕΛΛΑΔΑ
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/05/22-05-2013.html , ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ , Ιστορικές διαδρομές Αναδημοσίευση Τετάρτη 22-05-2013.-
 ~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/06/17-2013.html , Κυριακή στην Αίγινα , Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013.-
http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/06/blog-post.html  , Διαδρομές μέσα από Βίντεο - ερασιτεχνικά- στην όμορφη Ελλάδα  μας : Πέμπτη 27 Ιουνίου  2013 .-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/06/29-2013.html  , Άρωμα Ελλάδας Σάββατο 29 Ιουνίου 2013.-
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/07/13-2013.html , Από  όσα γράφοντε διαβάζουμε  καί   ακούμε Σάββατο 13  Ιουλίου  2013.-   
Κοιμητήριον Μονής Ιβήρων
~
*** ΟΛΑ  ΑΠΟ  ΚΥΡΙΑΚΟ ΣΚΗΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΗΣ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ : Μέσα  από  ερασιτεχνικά  ΒΊΝΤΕΟ Ηχογράφηση αφήγησης  -ενημέρωσης από Ιερομόναχο  Σκήτης  16-07-2013 . ...

** ενημέρωση  1 γιά Σκήτη Αγία Άννα  2013: http://youtu.be/UbuuUFc69YQ , 
** ενημέρωση  2  γιά Σκήτη Αγία Άννα  2013: http://youtu.be/TApEJCm3C0g ,

** ενημέρωση  3  γιά Σκήτη Αγία  Άννα  2013: http://youtu.be/Z3XvGbSKVow ,
**  Αφήγηση ενημέρωση 4  από ιερομόναχο γιά  Σκήτη Αγία Άννα  2013: 
** ενημέρωση  5  γιά  Αγία  Άννα  2013: http://youtu.be/ulNIW51doKs  , 

** ενημέρωση  6  γιά Αγία Άννα   2013: http://youtu.be/cG73UO2r4dg , 
** ενημέρωση  7  γιά Αγία Άννα  2013: http://youtu.be/qMUvjfK8TxE  ,

~  211 Από Άγιο Γεώργιο Καλύβες Σκήτης Αγίας Άννας: http://youtu.be/m19hspnBKus ,
~ 170 Αρσανάς Σκήτης Αγίας Άννης 2013: http://youtu.be/g1LFS_iZuFE ,
~ 216 Ι. Κ Αγίου Γεωργίου Καρτσωναίων  2013: http://youtu.be/CMs-WqGkScA ,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου