Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2013

Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  19  Ιουνίου  2013  :
 Στο  Αρφαρά  2013
 
Στην  Αίγινα 2013

*** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  καί  Άλλα  :

*** Σεισμός 4 Ρίχτερ χθες το απόγευμα στο Μεσσηνιακό κόλπο        ~ http://www.seismoi.gr/ , 
           ~ http://www.kairos.gr/   ,
Μέγεθος 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με την πρώτη ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, είχε η σεισμική δόνηση που καταγράφηκε από τους σεισμογράφους στις 8.18 χθες το βράδυ.
Το επίκεντρο της δόνησης βρισκόταν στο θαλάσσιο χώρο του Μεσσηνιακού κόλπου, σε απόσταση 14 χιλιομέτρων νότια – νοτιοδυτικά της Καλαμάτας και το εστιακό της βάθος ήταν 5 χιλιόμετρα. Ο σεισμός είχε μικρή διάρκεια, έγινε αντιληπτός στην Καλαμάτα και τις γύρω περιοχές, ενώ δεν αναφέρθηκαν ζημιές.
*** Νυχτερινές «επισκέψεις» με 7 σεισμούς έκανε ο Εγκέλαδος στην Κρήτη  Από τα μεσάνυχτα μέχρι τα ξημερώματα υπήρξε έντονη δραστηριότητα καθώς καταγράφηκαν επτά σεισμικές δονήσεις με μεγέθη από 4,6 έως 3,2 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ, όλες στο ίδιο επίκεντρο, σε απόσταση 70 έως 90 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά από το Τυμπάκι.
Αναλυτικότερα και με χρονολογική σειρά, οι πρώτες σεισμικές δονήσεις της σημερινής ημέρας έχουν ως εξής:
1:27 πμ : 4,6 (mb) Ρίχτερ - 79 χιλιόμετρα ΝΑ Τυμπακίου - Εστιακό βάθος 40 χιλιομέτρων
1:33 πμ : 3,5 Ρίχτερ - 73 χιλ. ΝΑ Τυμπακίου - Εστιακό βάθος 10 χιλ.
1:39 πμ : 3,2 Ρίχτερ - 81 χιλ. ΝΑ Τυμπακίου - Εστιακό βάθος 10 χιλ.
2:15 πμ : 3,5 Ρίχτερ - 75 χιλ. ΝΑ Τυμπακίου - Εστιακό βάθος 5 χιλ.
2:46 πμ : 3,2 Ρίχτερ - 88 χιλ. ΝΑ Τυμπακίου - Εστιακό βάθος 2 χιλ.
3:00 πμ : 4,0 (mb) Ρίχτερ - 79 χιλ. ΝΑ Τυμπακίου - Εστιακό βάθος 10 χιλ.
7:32 πμ : 3,4 Ρίχτερ - 92 χιλιόμετρα ΝΑ Τυμπακίου - Εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων.
 
*** 11 χρόνια στον ταχυδρομικό διανομέα που οργάνωσε ληστεία σε βάρος συναδέλφου του πέρυσι στον Άρι
           Της Βίκυς Βετουλάκη 
Σε 11 χρόνια κάθειρξης και 9 μήνες φυλάκισης καταδικάσθηκε ο ταχυδρομικός διανομέας που το καλοκαίρι του 2012 σχεδίασε και ανέθεσε σε δύο νεαρούς – συγκατηγορουμένους του –ληστεία σε βάρος συναδέλφου του σε κατάστημα – ψησταριά στον Άρι, την ώρα που μοίραζε τις συντάξεις του ΟΓΑ.
Ο κατηγορούμενος ταχυδρομικός διανομέας ομολόγησε την πράξη αυτή, όμως αρνήθηκε ότι είχε σκηνοθετήσει τη ληστεία που είχε καταγγείλει εις βάρος του 4 μήνες πριν, για την οποία και είχε κατηγορηθεί. Το δικαστήριο για τη ληστεία αυτή τον αθώωσε λόγω αμφιβολιών.
Επίσης, καταδίκασε σε 7 χρόνια κάθειρξης και 6 μήνες φυλάκισης τον 22χρονο που διέπραξε τη ληστεία στην ψησταριά στον Άρι, πυροβολώντας το ταβάνι του καταστήματος, και σε 5 χρόνια κάθειρξης ένα 18χρονο, ο οποίος με μηχανάκι μετέφερε τον 22χρονο που έκανε τη ληστεία. Αθωώθηκε η μητέρα του 18χρονου, η οποία εργαζόταν σε κατάστημα του κατηγορούμενου ταχυδρομικού διανομέα και διατηρεί σχέση μαζί του.
 Ληστείες
Πέρυσι στις 5 Απριλίου ο κατηγορούμενος ταχυδρομικός διανομέας κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι στον επαρχιακό δρόμο Θουρίας – Άρι, ενώ κατευθυνόταν προς Άρι για να μοιράσει συντάξεις, αυτοκίνητο με πέντε άτομα του έκλεισε το δρόμο και τον λήστεψαν, αρπάζοντας περίπου 11.000 ευρώ.
Οι αστυνομικοί που κατέθεσαν είπαν ότι από την αρχή κάτι δεν πήγαινε καλά, καθώς υπήρχαν στοιχεία που δε συνηγορούσαν με όσα κατήγγειλε. Για παράδειγμα, ανέφεραν ότι ο ταχυδρομικός διανομέας είπε ότι οι δράστες έσπασαν το τζάμι του αυτοκινήτου την ώρα που αυτός ήταν στη θέση του οδηγού, ενώ αυτοί βρήκαν τα περισσότερα θραύσματα από τα γυαλιά στο κάθισμα, σαν να μην καθόταν κανένας εκεί.
Στις 6 Αυγούστου του 2012 ένας νεαρός με κράνος και γυαλιά μπαίνει σε ψησταριά στον Άρι. Πυροβολώντας τρεις φορές το ταβάνι, απειλεί κατοίκους και ταχυδρομικό διανομέα και παίρνει ένα τσαντάκι με 6.195 ευρώ που προορίζονταν για συντάξεις. Διέφυγε με μηχανάκι, καθώς τον περίμενε άλλος νεαρός με κράνος.
Οι αστυνομικοί κατέθεσαν ότι το Νοέμβριο του 2012 έφθασε στην υπηρεσία τους καταγγελία ότι τη ληστεία είχε οργανώσει ο ταχυδρομικός διανομέας και την είχαν υλοποιήσει. Ο συγκεκριμένος διατηρούσε δύο καταστήματα, μία ψησταριά στον Άρι και ένα ουζερί στη Μεσσήνη. Οι αστυνομικοί σε έρευνα στη Μεσσήνη, όπου βρισκόταν και η μητέρα του 18χρονου, βρήκαν σε τσαντάκι ένα όπλο και σφαίρες. Μετά τις έρευνες αποδείχθηκε ότι ήταν το ίδιο όπλο με αυτό που χρησιμοποιήθηκε στη ληστεία.
 Απολογίες
Στην απολογία του ο ταχυδρομικός διανομέας αρνήθηκε ότι έχει σχέση με τη ληστεία εις βάρος του στο δρόμο προς Άρι, περιγράφοντας πώς συνέβη. Μάλιστα, είπε πως είχε κρυμμένα κι άλλα λεφτά στο πατάκι του οδηγού, αλλά δεν τα βρήκαν οι ληστές.
Για την αναφορά στην ομολογία του 18χρονου πως ο ταχυδρομικός διανομέας πριν από αυτή τη ληστεία δεν είχε χρήματα και αμέσως μετά ψώνισε αρκετά εμπορεύματα για το κατάστημά του, ο κατηγορούμενος είπε ότι τα είπε καθ’ υπόδειξη του πατέρα του, καθώς από τον Οκτώβριο διατηρούσε σχέσεις με τη μητέρα του.
Για τη ληστεία του Αυγούστου στην ψησταριά, είπε ότι την προηγούμενη ημέρα τη σχεδίασαν με τους νεαρούς στο μαγαζί του και παρά το γεγονός πως δεν απαντούσε στο ποιος ήταν ο εγκέφαλος της όλης ιστορίας, ομολόγησε ότι αυτός έδωσε το όπλο και τις σφαίρες στο νεαρό, επικαλούμενος μάλιστα το Θεό που δε συνέβη κανένα κακό.
Επίσης, είπε ότι τα λεφτά τα μοιράσθηκαν, σε αντιδιαστολή με όσα ομολογούν οι νεαροί.
Στην απολογία του ο 22χρονος είπε ότι ο ταχυδρομικός διανομέας τον κάλεσε να πάει ένα πρωινό στο σπίτι του γιατί τον χρειάζεται. Όταν την άλλη μέρα πήγε, ήρθε και ο 18χρονος, του έδωσε το όπλο και του είπε πώς θα πάρουν τα χρήματα. Αυτοί, όπως ανέφερε, στην αρχή φοβήθηκαν, αλλά τελικά τους έπεισε και τον παρότρυνε να πυροβολήσει και μια φορά για να είναι πιο πειστικός. Έμειναν, όπως είπε, στο σπίτι και κάποια στιγμή τούς πήρε τηλέφωνο και τους είπε να ξεκινήσουν. Αφού έκανε τη ληστεία, πήγε το τσαντάκι στο σπίτι του ταχυδρομικού διανομέα, όπου τους περίμενε, το άφησε και έφυγε.
Το απόγευμα τον πήρε τηλέφωνο και πήγε στο ουζερί που είχε, όπου του έδωσε ως αμοιβή 800 ευρώ.
Απαντώντας σε ερωτήσεις, παραδέχθηκε, όπως αρχικά είχε καταθέσει, πως ο ταχυδρομικός διανομέας τού είπε πει ότι «όλα είναι σκηνοθετημένα και να μη φοβάται».
Επίσης ο 18χρονος στην απολογία του είπε ότι μετά από τηλεφώνημα του διανομέα πήγε στο σπίτι όπου ήταν και ο 22χρονος και τους είπε για τη ληστεία. Του ζήτησε από το μηχανάκι με το οποίο έκανε «ντελίβερι» στα καταστήματά του να βγάλει τα πλαστικά και τις πινακίδες και έτσι έκανε. Όταν γύρισαν από τη ληστεία, τον κράτησε για να επαναφέρει το μηχανάκι στην προτέρα κατάσταση και του έδωσε ως αμοιβή 200 ευρώ.
Τέλος, απαντώντας σε ερωτήσεις είπε κι αυτός ότι ο διανομέας του είπε πει «ότι είναι όλα μιλημένα και να μη φοβάται τίποτα, γιατί είναι ο αδελφός του αστυνομικός».
Η κατηγορούμενη μητέρα του 18χρονου που αθωώθηκε λόγω αμφιβολιών είπε ότι ο γιος της τότε έμενε με τον πατέρα του και όχι μαζί της και πως δε γνώριζε για το όπλο που είχε ο διανομέας.
Το δικαστήριο με την απόφασή του αναγνώρισε και στους τρεις που καταδικάσθηκαν ελαφρυντικό. Για το διανομέα και τον 22χρονο αποφασίσθηκε η έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη και θα επιστρέψουν στη φυλακή, ενώ για το 18χρονο η έφεση θα έχει και έτσι θα αποφυλακισθεί. -
 
*** Δύο παραστάσεις του Φεστιβάλ Χορού στο Μέγαρο
 Χθες, στις 1.30 το μεσημέρι, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παν. Νίκας συναντήθηκε με την ηγεσία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και συγκεκριμένα με τον πρόεδρο Ιωάννη Μάνο, τον καλλιτεχνικό διευθυντή Γιώργο Κουρουπό και το γενικό διευθυντή Νίκο Μανωλόπουλο.
Συμφωνήθηκε η τεχνική υποστήριξη εκ μέρους του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για την πραγματοποίηση 2 παραστάσεων του 19ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας.
Η δε ηγεσία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών θα επισκεφθεί την Καλαμάτα περί τα τέλη Σεπτεμβρίου, για θέματα που συνδέονται με την οργάνωση και λειτουργία του Μεγάρου Χορού και τη συμβολή σ’ αυτές του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.    Α.Π.
 
***   Προφυλακίσθηκε ο 41χρονος που μαχαίρωσε τον 46χρονο αρτοποιό Προφυλακιστέος με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας κρίθηκε χθες, με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, ο 41χρονος που κατηγορείται ότι την προηγούμενη εβδομάδα μαχαίρωσε έναν 46χρονο, ο οποίος νοσηλεύεται ακόμα στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.
Υπενθυμίζεται ότι ο 46χρονος αρτοποιός είχε πάει μόνος του στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Καλαμάτας, καθώς μετά από λογομαχία που είχε με τον 41χρονο έφυγε χωρίς να καταλάβει ότι είχε δεχτεί χτύπημα από μαχαίρι.
Μετά το επεισόδιο ο 41χρονος είχε εξαφανισθεί, αλλά έπειτα από την παρέλευση του Αυτοφώρου παραδόθηκε στην Αστυνομία.
 
***  Νέα πρόταση για Ριζόμυλο – Καλαμάτα από τον Ι. Λαμπρόπουλο
Επιμέλεια: Χάρης Χαραλαμπόπουλος  Μια εντελώς διαφορετική πρόταση για το δρόμο Καλαμάτα – Ριζόμυλο κατέθεσε στον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Στ. Καλογιάννη, τον οποίο επισκέφθηκε προχθές, ο βουλευτής Μεσσηνίας της Ν.Δ., Ι. Λαμπρόπουλος.
Αφού επισήμανε στον κ. Καλογιάννη ότι ο χρόνος είναι λίγος για να γίνουν πολλά, ο βουλευτής κατέθεσε την πρότασή του να ξεκινήσει ο δρόμος από το Ασπρόχωμα, να συναντήσει τον άξονα Τρίπολης - Καλαμάτας, να εφάπτεται του αεροδρομίου, να φθάνει στη Μεσσήνη και το Ριζόμυλο, με τον τρόπο της μελέτης – κατασκευής που, όπως διαβεβαίωσε ο υπουργός, μπορεί να γίνει.
Σε ανακοίνωσή του ο κ. Λαμπρόπουλος εξηγεί πως προτείνει αυτή τη λύση, επειδή:
-Σύμφωνα με τη μελέτη, η παραλιακή χάραξη για την κατασκευή της μόνο θα κοστίσει από την Καλαμάτα μέχρι το Ριζόμυλο πάνω από 50 εκατ. ευρώ, ενώ από τη χάραξη που προτείνει ο ίδιος πολύ λιγότερα χρήματα.
-Οι απαλλοτριώσεις (στην παραλιακή χάραξη) μέχρι το Ριζόμυλο θα κοστίσουν, σύμφωνα με υπολογισμούς του υπουργείου, περισσότερα από 100 εκατ. ευρώ, που θα πρέπει να καταβληθούν από τα κρατικά ταμεία, που δεν τα έχουν, ενώ οι απαλλοτριώσεις για τον «επάνω» δρόμο θα είναι ελάχιστες.
-Οι αντιδράσεις των θιγόμενων ιδιοκτητών από την παραλιακή χάραξη είναι μεγάλες και θα προκαλέσουν πιθανότατα πλήθος ενστάσεων στο Συμβούλιο της Επικρατείας, με αποτέλεσμα να χαθεί χρόνος και να μην προφθάσουμε μέχρι το τέλος του 2015.
-Η παραλιακή χάραξη πιθανότατα θα προκαλέσει ζημιά σε ιδιοκτησίες και ίσως αποτρέψει περαιτέρω επιχειρηματική και όχι μόνον αξιοποίηση του πανέμορφου και πολλά υποσχόμενου τμήματος από τη Δυτική Καλαμάτα μέχρι τη Βελίκα.
-Έστω και να βρεθεί δυνατότητα χρηματοδότησης της παραλιακής χάραξης, για τους ειδικούς θα είναι ακατόρθωτο να τελειώσει μέχρι το 2015.
-Το μειωμένο κόστος κατασκευής και απαλλοτριώσεων από την «επάνω» χάραξη θα επιτρέψει τη χρηματοδότηση κατασκευής και απαλλοτριώσεων του υπόλοιπου τμήματος από το Ριζόμυλο μέχρι τη Μεθώνη, που πρέπει οπωσδήποτε να γίνει.
-Από την «επάνω» χάραξη θα υπάρξει συνέχεια του αυτοκινητόδρομου Τρίπολης – αεροδρόμιο χωρίς να χρειάζονται κάθετοι δρόμοι που θα οδηγούν από το αεροδρόμιο και τη Μεσσήνη προς την παραλιακή χάραξη.
-Δεν απομονώνεται η Μεσσήνη και η ευρύτερη περιοχή.
Σύμφωνα με τον κ. Λαμπρόπουλο, ο υπουργός, αφού άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή και κατανόηση τις προτάσεις του, υποσχέθηκε πως σύντομα θα συζητήσει με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες και θα αποφασίσει.
 Η Ν.Α. Μεσσηνίας
ευθύνεται για τις αλλαγές
Ο Μεσσήνιος βουλευτής τόνισε στον κ. Καλογιάννη πως ο οδικός άξονας Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος μέχρι τη Μεθώνη αποτελεί τον κεντρικότερο δρόμο του νομού και πρέπει να κατασκευασθεί χωρίς περικοπές.
Του γνωστοποίησε, επίσης, ότι το 2007, ως υφυπουργός και βουλευτής Μεσσηνίας, επισκέφθηκε τον τότε υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιά και αποφάσισαν τη χρηματοδότηση, από το υπουργείο, της εκπόνησης μελέτης που άρχιζε από το Ασπρόχωμα, έφθανε στη Μεσσήνη και συνέχιζε μέχρι το Ριζόμυλο, την Πύλο και τη Μεθώνη, με διαπλάτυνση του υπάρχοντος δρόμου και, όπου χρειαζόταν, θα γίνονταν καινούργιες χαράξεις και παρακάμψεις από τις κατοικημένες περιοχές.
Ενώ η ανάθεση ξεκίνησε με αυτή τη χάραξη, η τότε Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας ζήτησε από το διευθυντή Μελετών του υπουργείου να εξαιρεθεί από τη συνολική μελέτη (Ασπρόχωμα – Μεθώνη) το τμήμα Ασπρόχωμα – Ριζόμυλος, τη μελέτη του οποίου θα ανέθετε σε μελετητικό γραφείο η ίδια.
Ο διευθυντής Μελετών, αφού το υπουργείο θα πλήρωνε περίπου 800.000 ευρώ λιγότερα, δέχθηκε το αίτημα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.
Η μελέτη που ανέθεσε το υπουργείο Υποδομών αφορούσε μόνο το Ριζόμυλος– Μεθώνη.
Στη συνέχεια η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση άλλαξε τη χάραξη χωρίς να ενημερώσει το υπουργείο και ανέθεσε τη μελέτη να γίνει από τη Δυτική Καλαμάτα, να συνεχίζει περίπου 700 μέτρα από τη θάλασσα και να καταλήγει στο Ριζόμυλο με δρόμο τετράιχνο και υπερυψωμένο κατά τρία μέτρα.
Σημείωσε πως «τώρα που και οι δύο μελέτες τελείωσαν, πρέπει να βιαστούμε να ενταχθούν όλα τα τμήματα, γιατί πρέπει να έχουν κατασκευασθεί μέχρι τέλους του 2015, που τελειώνει το ΕΣΠΑ».
Καταλήγοντας επισημαίνει ότι τον ενδιαφέρει να γίνει όλος ο δρόμος μέχρι τη Μεθώνη από το Ασπρόχωμα «και αυτό θα το πετύχουμε όταν όλοι μας λειτουργήσουμε με σύνεση, λογική, ρεαλισμό και αποφασιστικότητα.
Πρέπει όλοι τώρα να υποστηρίξουμε το εφικτό και την ολοκλήρωση όλου του οδικού άξονα. Μας ενδιαφέρει μόνον να γίνει ο δρόμος, να είναι καλός και να μη γίνονται ατυχήματα».
 Οι άλλοι οδικοί άξονες
Επί τάπητος, όμως, τέθηκαν και άλλα θέματα για τους οδικούς άξονες που ενδιαφέρουν τη Μεσσηνία Έτσι, όσον αφορά στη γρήγορη διάνοιξη εξόδου στο τμήμα Τσακώνα – Καλαμάτα προς εξυπηρέτηση των διερχομένων για Μελιγαλά – Βαλύρα και Αρχαία Μεσσήνη, ο κ. Καλογιάννης δεσμεύτηκε ότι, αφού τελείωσε η σχετική μελέτη, θα υπάρξει σύντομα απόφαση.
Σχετικά με την Ολυμπία οδό, ο κ. Λαμπρόπουλος επισήμανε για άλλη μια φορά την αναγκαιότητα της κατασκευής και του οδικού άξονα Πάτρα – Πύργος– Τσακώνα, καθώς και ότι στο τμήμα Τσακώνα – Καλό Νερό που υπάρχει πλήρης ωριμότητα (μελέτες και απαλλοτριώσεις) οι εργασίες μπορούν να ξεκινήσουν άμεσα.

*** Οι εργαζόμενοι της ΕΡΑ Καλαμάτας στον εισαγγελέα

Την παρέμβαση του εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, Δημήτρη Σταύρου, προκειμένου να εκπέμψει και πάλι η ΕΡΑ Καλαμάτας, ζήτησαν οι εργαζόμενοι του περιφερειακού σταθμού χθες το μεσημέρι, μετά και την απόφαση του ΣτΕ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας άκουσε το αίτημά τους, ενημερώνοντάς τους όμως πως δεν μπορεί να δώσει τέτοια εντολή.
Παράλληλα, από την Ασφάλεια Καλαμάτας βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα για το τι συνέβη στις εγκαταστάσεις των πομπών των σταθμών.

 *** Ορκωμοσία σήμερα στη ΣΔΟ του ΤΕΙ Καλαμάτας

Σήμερα 19 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί ορκωμοσία στο αμφιθέατρο του ΤΕΙ Καλαμάτας και θα λάβουν το πτυχίο τους σπουδαστές της Σ.Δ.Ο.

 *** Κλείσιμο χρονιάς με κρασί και καλή διάθεση για το ΣΕΟ Καλαμάτας

Το Τοπικό Τμήμα Καλαμάτας του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού προχθές βράδυ διοργάνωσε μια μικρή εκδήλωση με την ευκαιρία του κλεισίματος της οδηγικής χρονιάς.
Ο φακός του «Θάρρους» βρέθηκε εκεί, όπως φαίνεται και από τις σχετικές φωτογραφίες.
Α.Π. 

*** Ίθαν Χοκ-Ζουλί Ντελπί: Η Μεσσηνία καλύτερη από τη Βιέννη και το Παρίσι (βίντεο)

Συνέντευξη παραχώρησαν στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha ο Ίθαν Χόκ και η Ζουλί Ντελπί που βρέθηκαν στη χώρα μας με αφορμή την πρεμιέρα της ταινίας "Πριν τα μεσάνυχτα" που γυρίστηκε εξ' ολοκλήρου στη Μεσσηνία.
Οι δυο τους δήλωσαν ερωτευμένοι με την Μεσσηνία και ότι σκέφτονται μέχρι και να αγοράσουν σπίτι! Ενώ πιο πολύ τους άρεσε η Καρδαμύλη!
Ο Ίθαν Χοκκ δήλωσε ότι έμαθε πολλά από τους Έλληνες καθώς όπως είπε «είναι πολύ μορφωμένοι».
«Λατρεύουν τη ζωή και πραγματικά με εμπνέουν», πρόσθεσε ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αγοράσει ένα σπίτι στη χώρα μας.πηγή: enikos.gr ,Alphatv.gr

Video:   

*** Σαν σήμερα ...στις 19 Ιουνίου      
 
Πριν 94 χρόνια στη Μεσσηνία
ΤΗΝ παρελθούσαν Κυριακήν παρά την Σελίνιτσαν ετραυματίσθη θανασίμως εις την δεξιάν πλευράν ο Παναγιώτης Κούτρος κρεοπώλης υπό του μικρού υπηρέτου του περιεργαζομένου το περίστροφόν του. Ο τραυματισθείς μετεφέρθη ενταύθα εν απελπιστική καταστάσει.
 -ΕΙΣ το χωρίον Μεγάλη Βρύσις της Λακεδαίμονος εφονεύθη εκ καταπεσόντος κεραυνού η Παναγιωτίτσα σύζυγος Γ. Καναβά και ετραυματίσθη η Γαρουφαλιά σύζυγος Ν. Καναβά.
 -ΕΙΣ το χωρίον Βρέσθαινα της Λακεδαίμονος απηγχονίσθη ο Σωτήριος Ν. Διαμαντόπουλος. Ο αυτοχειριασθείς έπασχεν εκ φυματιώσεως είχε δε προσβληθή και υπό ημιπληγίας.
 -Ο Ιω. Κολλάτος, Ιω. Μπεχράκης και Β. Νωνάκος αφήρεσαν εκ της εν Πεταλιδίω οικίας του Παν. Γκιταράκου δραχμάς 550. Οι δράσται συνελήφθησαν καθ’ ην ώραν απεβιβάζοντο εις τον λιμένα μας, ειδοποιηθείσης της Μοιραρχίας τηλεγραφικώς υπό του Αστυνομικού Σταθμάρχου Πεταλιδίου.
 -ΑΓΝΩΣΤΟΙ διαρρήξαντες το οινοπνευματοποιείον του Δημ. Βαρναβέλια αφήρεσαν εξ αυτού δραχμάς 150. Επίσης άγνωστοι απεπειράθησαν να διαρρήξουν το κατάστημα ψιλικών του Γεωργίου Θεοδωροπούλου. Μόλις, όμως, είχον κατορθώσει να θραύσουν τα κλείθρα φαίνεται ότι θα ήκουσαν θόρυβον ο οποίος τους έκαμε να αφήσουν ημιτελές το έργον των.
πηγή: Αρχείο "Θάρρους"
Γεγονότα
240 π.Χ: Ο Ερατοσθένης υπολογίζει την περίμετρο της Γης.
1827: Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης απειλεί όσους Έλληνες προσκυνούν τον Μωάμεθ. («Περίπτωση Νενέκου»)
1863: Ένοπλη ρήξη «Ορεινών» και «Πεδινών» στην Αθήνα (Κανάρης, Βούλγαρης), η κορύφωση των γνωστών και ως «Ιουνιανών».
1919: Ο Μουσταφά Κεμάλ ιδρύει το Τουρκικό Εθνικιστικό Κογκρέσο στην Άγκυρα και καταγγέλλει το διαμελισμό της Τουρκίας, που αποφασίζεται στις Βερσαλίες.
1963: Η Βαλεντίνα Τερέσκοβα, η πρώτη γυναίκα κοσμοναύτης, επιστρέφει στη Γη μετά το παρθενικό ταξίδι της στο διάστημα.
1975: Ο Κωνσταντίνος Τσάτσος εκλέγεται Πρόεδρος της Δημοκρατίας, διαδεχόμενος τον Μιχαήλ Στασινόπουλο.
Γεννήσεις
1623: Μπλεζ Πασκάλ, γάλλος μαθηματικός, φυσικός και φιλόσοφος. (Θαν. 19/8/1662) [Αποφθέγματα]
1894: Φωκίων Δημητριάδης, έλληνας σκιτσογράφος, που διακρίθηκε κυρίως στην πολιτική γελοιογραφία. (Θαν. 19/6/1977)
1896: Απόστολος Νικολαΐδης, πρώην πρόεδρος του Παναθηναϊκού. Προς τιμήν του, το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας φέρει το όνομά του. Ήταν αθλητής του δεκάθλου και είχε λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1920 στην Αμβέρσα. (Θαν. 15/10/1980)
Θάνατοι
1806: Ευγένιος Βούλγαρης, κερκυραίος λόγιος, από τους πρωτεργάτες του Νεοελληνικού Διαφωτισμού. (Γεν. 11/8/1716)
1884: Γιόχαν Γκούσταβ Ντρόιζεν, γερμανός ιστορικός, γνωστός για την βιογραφία του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Στον Ντρόιζεν οφείλεται ο όρος Ελληνιστικός. (Γεν. 6/7/1808)
1951: Άγγελος Σικελιανός, ποιητής. (Γεν. 15/3/1884) [Ανθολόγιο]
πηγή: www.sansimera.gr
 
*** ~**  BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ : ~  http://www.youtube.com/stamos01 , =           2540  video.-
~  http://www.youtube.com/stamatios01 , =        990  video.-
~  http://www.youtube.com/vlasiskal , =             990   video.-
                                                         Σύνολο  :  4520    βίντεο ανηρτημένα .-

***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΝΙΟΥ  2013 :

~ http://snsarfara.blogspot.gr/2013/05/01-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 01 Ιουνίου 2013.-
~ http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/06/03-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 03 Ιουνίου 2013 .-
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/06/03-2013.html  ,  Μιά νέα ζωή ...αρραβώνες ..δυό νέων ανθρώπων ... Δευτέρα 03 Ιουνίου 2013 ,  To Σάββατο 01 Ιουνίου 2013 στην όμορφη Καλαμάτα Μεσσηνίας .-
~  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/06/2-2013.html , Διαδρομές στο Βασιλικό κτήμα Τατοϊου Κυριακή 2 Ιουνίου 2013 : Δευτέρα 03 Ιουνίου 2013.-
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/06/04-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 04 Ιουνίου ~ http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/06/05-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 05 Ιουνίου 2013 .-
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/06/06-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 06 Ιουνίου 2013.-
~
http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/06/07-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 07Ιουνίου 2013.-
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/06/08-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 08 Ιουνίου 2013.-
~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/06/blog-post.html , Το αγιάζι στην ενημέρωση Κυριακή 09 Ιουνίου 2013.-
~ http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/06/10-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013 .-
~ http://snsarfara.blogspot.gr/2013/06/10-2013.html , Το Δευτεριάτικο αγιάζι της ενημέρωσης 10 Ιουνίου 2013.-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/06/11-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 11 Ιουνίου 2013.-
~  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/06/12-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013 .-
~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/06/13-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013, ,
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/06/14-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πάρασκευή 14 Ιουνίου 2013  .-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/06/15-2013.html, Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 15 Ιουνίου 2013.-
 ~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/06/17-2013.html , Κυριακή στην Αίγινα , Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013.-
~http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/06/17-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013 .-
~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/06/18-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 18 Ιουνίου 2013.-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/06/6-19-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013 ~

** ΜΕΝΟΥΝΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ 2012 - 20133 : ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ  
~* http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_21.html, Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (1)  .-
** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_22.html, Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (2)
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/3.html, Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ (3) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/4.html, Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (4) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/5.html, Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (5) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/6.html, ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (6) : Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012 ,.-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/7.html, Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/12/8_18.htmlΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (8) .- ,
~**
http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/01/19-20-01-2013.html, ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Σ/Κ 19 και 20 -01 -2013 στο Χιονοδρομικό Χελμού Καλαβρύτων.- (9).-
*** ***
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/02/9-10-2013.html , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ -video , Σ/Κ 09καί 10Φεβρουαρίου 2013 .-(10).-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/02/blog-post.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ !!!! διαδρομές - εκδρομές ...... περιηγήσεις.....
Επίσκεψη στα Φιλιατρά γιορτή αγιορτή Αγίου Χαραλάμπου ,Μιά ημερήσια διαδρομή ,Σάββατο 09 Φεβρουαρίου 2013 .- (11) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/03/27-2013.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ :
Τετάρτη 27Μαρτίου 2013 .- (12α)

~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/02/19-2013.htmln , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ .-
~*
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/03/28-2013.html , Η Ελλάδα μέσα από φωτογραφίες28 Μαρτίου 2013 .-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/04/20-21-2013_22.html ,Σαββατοκύριακο 20 καί21 Απριλίου Διαδρομές - διήμερη εκδρομή στην Βοιωτία και Β. Εύβοια 2013, ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ καί ΜΑΘΑΙΝOΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ.-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/04/23-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 23 Απριλίου 2013
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html ,
Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Παρασκευή 17-05-2013 : Μένουμε
Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε ΕΛΛΑΔΑ.-
~
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Μένουμε Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε Ελλαδα
Παρασκευή 17-05-2013.-

~  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Μένουμε Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε Ελλαδα
Παρασκευή 17-05-2013.-
   ~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/05/17-2013.html ,Η ΕΛΛΑΔΑ μέσα από Φωτογραφίες Παρασκευή 17 Μαΐου 2013.- ~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ από φωτογραφίες Παρασκευή 17-05-2013 : Μένουμε , Βλέπουμε , Ζούμε , Μαθαίνουμε ΕΛΛΑΔΑ
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/05/22-05-2013.html , ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ , Ιστορικές διαδρομές Αναδημοσίευση Τετάρτη 22-05-2013.-
 ~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/06/17-2013.html , Κυριακή στην Αίγινα , Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013.-
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου