Σάββατο, 15 Ιουνίου 2013

Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  15  Ιουνίου  2013 :
~** Με τίτλο"Προτείνουν εκλογές στις 14 Ιουλίου" κυκλοφορεί η Realnews, η οποία θα βρίσκεται στα περίπτερα, εκτάκτως, από το Σάββατο. Η εφημερίδα δημοσιεύει αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για τις εισηγήσεις που δέχεται ο Αντώνης Σαμαράς για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Οπως επισημαίνει ηRealnews: "Στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού εκτιμούν ότι πρέπει να εκμεταλλευτεί την ευνοϊκή δημοσκοπική συγκυρία και να προχωρήσει σε "εκλογικό αιφνιδιασμό" ". Παράλληλα, η εφημερίδα αναφέρεται στις μυστικές δημοσκοπήσεις που έχει στη διάθεσή του το Μέγαρο Μαξίμου, ενώ σημειώνει ότι: "Κρίσιμες αποφάσεις αναμένονται στη σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών, η οποία κατ' αρχάς είχε προγραμματιστεί για τη Δευτέρα".
Το κύριο άρθρο της εφημερίδας και του Νίκου Χατζηνικολάου έχει τίτλο: "Ο Μανιτάκης... έκλεισε την ΕΡΤ!". Αναφέρεται χαρακτηριστικά: "Η μεγάλη πλειονότητα των πολιτών συμφωνεί με την εκ βάθρων αναδιάρθρωση της αμαρτωλής ΕΡΤ. Κανείς δεν επιθυμεί την παράταση του καθεστώτος της σπατάλης και της αδιαφάνειας. Το "μαύρο", όμως δεν είναι αποδεκτό, ούτε στις τηλεοράσεις μας, ούτε στην πολιτική μας ζωή".

***  ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  καί  Άλλα  :

***  Μάνος Χατζιδάκις «Θα 'κλεινα την ΕΡΤ, αλλά ο κόσμος τη θέλει για να μπορεί να τη βρίζει»
   

Πικρές αλήθειες του Μάνου Χατζιδάκι για την ΕΡΤ
«Θα μπορούσα να εισηγηθώ ακόμη και κλείσιμο, αλλά «ο κόσμος δεν μπορεί να ζήσει πια χωρίς την EPT», παραδεχόταν ο μεγάλος συνθέτης ήδη στα μέσα της δεκαετίας του '80.
Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στη Μαρία Ρεζάν, η τελευταία είχε ρωτήσει τον Χατζιδάκι, που πρωταγωνίστησε στην ποιοτικότερη ίσως εκδοχή της ελληνικής ραδιοφωνίας όταν ανέλαβε το Τρίτο Πρόγραμμα: «Σκεφθήκατε, ποτέ, να εισηγηθείτε, να διαλυθεί η ΕΡΤ και να αρχίσει από την αρχή;».
Ο Χατζιδάκις ήδη το 1984 φαίνεται ότι είχε πλέον μία πολύ σαφή εικόνα για την πορεία που ακολουθούσε η ΕΡΤ:
«Kι αυτό θα το εισηγούμην αλλά ο κόσμος δεν μπορεί να ζήσει πια, χωρίς την EPT. Θα πεθάνουν αν δεν τους δώσεις εκείνο, για το οποίο θα μπορούν να διαμαρτύρονται. H EPT είναι πολύτιμη γιατί δίδει στον ελληνικό λαό την ευκαιρία να διαμαρτύρεται και να λέει «τι αίσχος που είναι η EPT». H αντιπολίτευση διαμαρτύρεται, γιατί δεν της δίνουν περισσότερο χρόνο, οι άλλοι γιατί δεν τους δίνουν περισσότερη «Δυναστεία», οι άλλοι γιατί υπάρχει η «Δυναστεία» και όλοι είναι ευχαριστημένοι. H EPT είναι ένα απαραίτητο φάρμακο, για να ζούμε με την ψευδαίσθηση της ελευθερίας». Πηγή: Εφημερίδα Εθνος

~** Σάββατο ώρα 19,12΄,  http://www.seismoi.gr/ :Στης  19.10 ώρα  , ισχυρή  σεισμική  δόνιση  6 ρίχτερ νότια του  Ηρακλείου 87  χιλιόμετρα νότια από το Τυμπάκι Ηρακλείου Κρήτης  και σε εστιακό βάθος   10  χιλιομέτρων μέσα στην θάλασσα , στην ένωση των δύο πλακων της ευρωπαϊκής πλάκας πάνω στην Αφρικάνικη πλάκα .- Στα επόμενα  50΄ λεπτά σημειώθηκαν 4-5  μετασεισμοί από 4,9-4,8 R .-  Πρίν ένα μήνα στην ίδια περιοχή είχε σημειωθεί σεισμός  5   R .-


** ΕΙΡ: Η χρυσή εποχή του ελληνικού ραδιοφώνου 
"ΤΣΟΠΑΝΑΚΟΣ" - ΧΡΟΝΙΑ ΑΘΩΟΤΗΤΑΣ;

Η ΕΙΡ ιδρύθηκε το 1945. Είναι ένα όνομα άγνωστο στους περισσότερους από εμάς σήμερα. Σήμαινε Εθνικό Ίδρυμα Ραδιοφωνίας. Είναι, όμως, ο προπομπός της ΕΡΤ. Είχε διαδεχτεί την ΑΕΡΕ της Κατοχής και την προπολεμική ΥΡΕ. Ήταν στα χρόνια της τελευταίας όταν το πρώτο ραδιοφωνικό σήμα από επίσημο ελληνικό σταθμό πέταξε πάνω από την Αθήνα.
Ο Ραδιοφωνικός Σταθμός Αθηνών ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1938 και είχε για έδρα το Ζάππειο. Η κεραία του –μέσω της οποίας εξέπεμπε στα μεσαία κύματα- βρισκόταν στα Λιόσια. Αποχωρώντας από τη Αθήνα, ο γερμανικός κατοχικός στρατός την ανατίναξε, σιγώντας για αρκετό καιρό το ελληνικό ραδιόφωνο.
Το κόστος αποκατάστασης της ζημιάς ήταν τεράστιο για τη λαβωμένη Ελλάδα. Τελικά, η νέα κεραία στήθηκε στις 16 Ιουλίου του 1945, με υλικό που σε μεγάλο βαθμό ήρθε από τη Γερμανία, ως μέρος των πολεμικών επανορθώσεων. Η ΕΙΡ ξεκίνησε την προσπάθειά της να στήσει ένα κρατικό ραδιόφωνο για όλους τους Έλληνες (και όχι μόνο τους Αθηναίους), πατώντας με το ένα πόδι στον βούρκο του Εμφυλίου και με το άλλο στη γενιά των σπουδαίων Ελλήνων που είχαν αναδείξει τα δύσκολα εκείνα χρόνια.
Πίσω από τις εγκαταστάσεις της και την συντήρησή της (άρα και πίσω από σημαντικές αποφάσεις) βρισκόταν αρχικά ο στρατός, με τον στρατηγό Χριστόδουλο Τσιγάντε (ο οποίος κατέβηκε και στις εκλογές του ’50 με το Κόμμα των Φιλελευθέρων) ως διοικητή της υπηρεσίας, ενώ στην διεύθυνση του προγράμματος βρέθηκαν εξέχουσες μορφές της ελληνικής λογοτεχνίας, όπως ο Στρατής Μυριβήλης και ο Οδυσσέας Ελύτης.
Ο «τσοπανάκος» και η πορεία προς τη ΕΙΡΤ
Από την πρώτη κιόλας εκπομπή του Ραδιοσταθμού Σταθμού Αθηνών, το 1938, χρησιμοποιήθηκε το σήμα του «τσοπανάκου», μια μουσική σύνθεση με φλογέρα και κουδούνια, που συνδέθηκε –μαζί και με το σήμα της «Αθλητικής Κυριακής - όσο κανένας άλλος ήχος με την ιστορία της ΕΡΤ. Ακολουθούσε ο εκφωνητής που ξεκινούσε με τη φράση «Εδώ Αθήναι»…
Από το 1947, η ΕΙΡ εξέπεμπε και στην Θεσσαλονίκη.Αγοράζοντας τον εξοπλισμό ενός ερασιτέχνη των ραδιοκυμάτων, του Χρήστου Τσιγγιρίδη που έκανε εκπομπές από το 1928 (ήταν ο πρώτος ραδιοφωνικός σταθμός στην Ελλάδα, παίζοντας πολλή μουσική και ειδήσεις από την Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης), και ενισχύοντάς τον με δυνατότερους πομπούς, κατάφερε να κάνει το σήμα της να ακούγεται και στη Βόρεια Ελλάδα. Μέχρι το 1952, το πρόγραμμα της ΕΙΡ ήταν ένα, αυτό του ΡΣΑ, αλλά τότε βγήκε στον αέρα το Δεύτερο (αλλάζοντας το όνομα του πρώτου σε… Πρώτο), ενώ το 1954 ξεκίνησε και το Τρίτο Πρόγραμμα, με έμφαση στην Κλασσική Μουσική.
Η ΕΙΡ μετατράπηκε σε ΕΙΡΤ το 1968, όταν πια άρχισε να εκπέμπει και επίσημα τηλεοπτικό σήμα. Οι πρώτες προσπάθειες είχαν ξεκινήσει από τις αρχές της δεκαετίας του ’60, αλλά η χρονιά σταθμός για το νέο σχήμα ήταν το 1968, όταν οικοδομήθηκε και το περίφημο ραδιομέγαρο της Λεωφόρου Μεσογείων.
Μουσική, ειδήσεις και… θέατρο
Όσο για το πρόγραμμα της ΕΙΡ εκείνα τα πρώτα τριάντα της χρόνια, πριν μετατραπεί σε ΕΡΤ, αυτά αρχικά χωρίστηκαν σε τρία είδη: Τα μουσικά προγράμματα, που ενισχύθηκαν και με την σύσταση της Κρατικής Ορχήστρας του Ραδιοφωνικού Σταθμού (ο προπομπός των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ), τα προγράμματα ομιλίας (δηλαδή, κυρίως, οι εκφωνήσεις ειδήσεων) και, βεβαίως, τα προγράμματα των θεατρικών εκπομπών. Εκείνα τα χρόνια, τα χρόνια της αθωότητας, δεν υπήρχε τηλεόραση και οι ακροατές μετέτρεπαν όσα άκουγαν σε εικόνες μέσα στο δικό του μυαλό ο καθένας. Το θεατρικό πρόγραμμα ήταν και το πιο δημοφιλές του Ελληνικού Ραδιοφώνου μέχρι το 1966.
Τα χρόνια της αθωότητας, βέβαια, δεν ήταν και τόσο αθώα. Οι πολιτικές σκοπιμότητες ήταν πάντα εκεί. Κατ’ αρχάς το κρατικό ραδιόφωνο ιδρύθηκε από το καθεστώς Μεταξά. Στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκε από τους Γερμανούς για την κατοχική προπαγάνδα. Και, βέβαια, από την κυβέρνηση κατά των ανταρτών, στα χρόνια του Εμφυλίου. Ακόμη και στα «χρυσά του χρόνια», από το 1951 ως το 1967, με τους πολλούς νεωτερισμούς στην καλλιτεχνική έκφραση, το ραδιόφωνο δεν κατάφερνε να απεμπλακεί από τις πολιτικές σκοπιμότητες που όριζαν τι και πώς θα το έλεγε το τμήμα των ειδήσεων…  [Πηγή newsbomb.gr]  .-

*** Εγκαταλελειμμένη οικία αποτελεί «φωλιά» τρωκτικών στην οδό Σανταρόζα (φωτογραφίες)
 
 
         
    Ανάγκη παρέμβασης από την Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας 
 Του Αντώνη Πετρόγιαννη
Φωτό: Στασινός Μουτσούλας
 Για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στη διασταύρωση των οδών Μαιζώνος και Σανταρόζα, όπου βρίσκεται μέρος του παλαιού ξενοδοχείου «Αμέρικα», γράφαμε τις προηγούμενες ημέρες με αφορμή τις έντονες διαμαρτυρίες δημοτών.
Όμως, με τη βοήθεια του φακού του «Θάρρους» ανακαλύψαμε ότι λίγο παρακάτω στην οδό Σανταρόζα επικρατούν το ίδιο αποκρουστικές εικόνες, με αποτέλεσμα η καθημερινότητα των πολιτών της περιοχής να γίνεται αβίωτη.
Συγκεκριμένα, υπάρχει μια εγκαταλελειμμένη οικία, στην οποία έχουν βρει καταφύγιο κάθε είδους τρωκτικά, με αποτέλεσμα να αποτελεί κίνδυνο και για τη δημόσια υγεία, δεδομένου ότι λίγο πιο κάτω υπάρχουν καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος!
Η κατάσταση, λοιπόν, στο συγκεκριμένο κτήριο είναι απαράδεκτη και προκαλεί εντύπωση τόσο γιατί δεν έχουν επέμβει οι αρμόδιες αρχές όσο και γιατί δεν έχουν ξεσηκωθεί οι περίοικοι, ώστε να μπει ένα τέλος.
Δεδομένου, μάλιστα, ότι έχει ήδη αρχίσει η τουριστική περίοδος, θα πρέπει να δοθεί κάποια λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί. Δεν είναι δυνατό, σ’ ένα δρόμο δίπλα από την παραλιακή ζώνη, να κυκλοφορούν τρωκτικά, με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό για την εικόνα της πόλης αλλά και για την υγεία των δημοτών

*** Διαφωνούν οι Καλαματιανοί με το κλείσιμο της ΕΡΤ
         Τις αντιρρήσεις τους στην αναστολή λειτουργίας της ΕΡΤ εξέφρασαν χθες όλοι όσοι μίλησαν στο «Θάρρος», στους δρόμους της Καλαμάτας.
Όλοι τους διαφωνούν με τον τρόπο που «κατέβηκαν οι διακόπτες» και έμειναν στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενοι με τις οικογένειές τους, ενώ δεν έλειψαν και οι απόψεις που σχετίζονται με την έλλειψη παραγωγής πολιτισμού, που θα στερηθούν, όπως είπαν, όσοι παρακολουθούσαν τις αντίστοιχες ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές.
Κάποιοι προχώρησαν κι ένα ακόμη βήμα και μίλησαν για έλλειμμα ενημέρωσης τόσο των αποδήμων όσο και των κατοίκων των ακριτικών περιοχών της χώρας. Σε μία δε περίπτωση εκφράστηκε με ειρωνικό τρόπο προς την κυβέρνηση αίτημα να αλλάξει η πολιτισμική ταυτότητα ενός εκ των συνεντευξιαζόμενων, ενώ δεν έλειψαν, επίσης, οι σκληρές εκφράσεις, όπως «ούτε η χούντα δεν είχε κλείσει τα κανάλια».
  Ηλίας Μπαξιβανάκης
«Ούτε η χούντα δεν είχε κλείσει τα κανάλια», σχολίασε ο κ. Ηλίας Μπαξιβανάκης, λέγοντας πως «φιμώνεται μια φωνή ενημέρωσης και απομένουν πλέον μόνο τα ιδιωτικά κανάλια, που εξυπηρετούν διάφορα συμφέροντα.
Θα πρέπει να θυμίσω στον κ. Κεδίκογλου ότι πριν από ένα χρόνο υπερασπιζόταν με σθένος και πάθος τη λειτουργία της ΕΡΤ, και ήταν εναντίον του κ. Μόσιαλου, που ήθελε να την εκσυγχρονίσει και όχι να την κλείσει.
Όσον δε αφορά στο κόμμα μου (ΠΑΣΟΚ), ας πάρει ξεκάθαρη θέση ο κ. Βενιζέλος και να μην κάνει συνέχεια το μαϊντανό στον κ. Σαμαρά. Πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι ο λαός στενάζει και δεν αντέχει άλλο ό,τι μας επιβάλλουν οι Ευρωπαίοι δανειστές μας. Φτάνει πια, δεν πάει άλλο. Δεν μπορούν να πετούν στο δρόμο 2.500 άτομα, που έχουν και οικογένειες. Οι πολιτικοί έχουν βολέψει τα παιδιά τους, ενώ αυτοί της ΕΡΤ όχι. Θέλω την άμεση επαναλειτουργία της, είμαι υπέρ της δημόσιας τηλεόρασης και θα συμπαρασταθώ με όποιον τρόπο μπορώ στους εργαζόμενους».
  Φώτης Ράλλης
Αντίθετος σε αυτό που έγινε, μας δήλωσε ο κ. Φώτης Ράλλης. Χαρακτήρισε το κλείσιμο της ΕΡΤ ως «βιαστική απόφαση για την οποία δε γνωρίζει κανείς τις μελλοντικές της παρενέργειες». Τέλος, τάχθηκε υπέρ της δημόσιας τηλεόρασης.
  Γιώργος Ηλιόπουλος
Με την απόφαση που ελήφθη διαφωνεί και ο κ. Γ. Ηλιόπουλος: «Είναι μια βεβιασμένη, αψυχολόγητη και αδικαιολόγητη ενέργεια, χωρίς περίσκεψη. Η ΕΡΤ θα μπορούσε λειτουργούσα να αναδιαρθρωθεί, χωρίς να σταματήσει τη λειτουργία της».
Εκτίμησε πως οι επιπτώσεις από τη μη λειτουργία της «θα είναι σοβαρότατες, ακόμη και σε εθνικό επίπεδο», σημειώνοντας πως «δε φρόντισαν για την υποκατάσταση και την κάλυψη του κενού που δημιουργήθηκε», εξηγώντας πως αναφέρεται τόσο στη «Φωνή της Ελλάδας» όσο και στην κάλυψη των ακριτικών περιοχών.
Τέλος, παρατήρησε πως «η κακοδιοίκηση θα έπρεπε να έχει θεραπευτεί, αλλά και να είχε ελεγχθεί αν γίνονται ρεμούλες και ατασθαλίες».
  Νίκος Αρβανίτης
«Λυπάμαι που έκλεισε η ΕΡΤ, επειδή τόσα χρόνια παρήγαγε πολιτισμό, που, κατά τα φαινόμενα, σταμάτησε», σχολίασε ο κ. Νικ. Αρβανίτης. Ανέφερε ότι ήταν το μοναδικό Μέσο Ενημέρωσης που παρήγαγε πολιτισμό, με μνημειώδεις εκπομπές για τον ελληνικό πολιτισμό και κουλτούρα. «Με αυτό το κανάλι μεγαλώσαμε», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως θα καλύψει το κενό, ακούγοντας παλαιότερες εκπομπές της, που είχε ηχογραφήσει. «Εκπομπές κονσέρβα», παρατήρησε και πρόσθεσε ότι «με την έλλειψη της ΕΡΤ, αλλά και της ΕΡΑ, αποκοπήκαμε από τα άλλα κράτη του κόσμου. Όλοι οι θεατές και ακροατές του συγκεκριμένου Μέσου Ενημέρωσης είμαστε στενοχωρημένοι από τις εξελίξεις, καθώς ήδη μας λείπει μια βαθιά συνήθεια ετών».
  Βίλμα Θεοδωροπούλου
«Είναι άδικο να μένει τόσος κόσμος χωρίς δουλειά», παρατήρησε η κα Βίλμα Θεοδωροπούλου, σημειώνοντας πως «ήταν ένα κρατικό κανάλι που θα έπρεπε να κρατήσουμε με νύχια και με δόντια.
Με την αναστολή λειτουργίας της ΕΡΤ σταμάτησε να υπάρχει παραγωγή κουλτούρας και πολιτισμού. Πλέον, χάνουμε τα πάντα».
  Σπύρος Καλαμάτας
Μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση έκανε ο κ. Σπύρος Καλαμάτας: «Ευτυχώς που έκλεισε η ΕΡΤ. Πλέον θα γλιτώσω από το χαράτσι και θα ζητήσω από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αντί της ΕΡΤ, να αρχίσει να εκπέμπει και στα υπόλοιπα σημεία της Ελλάδας το τουρκικό ραδιόφωνο. Θα προτείνω δε και στους δημάρχους όλων των νησιών του Αιγαίου να μετακομίσουν απέναντι, στην Τουρκία, και να γίνουν Τούρκοι, αφού ήδη το κάνουν, αναγκαζόμενοι να μετακινηθούν είτε για εφόδια, είτε για λόγους υγείας, είτε για οτιδήποτε άλλο. Εκεί πλέον, θα ακούν και το τουρκικό ραδιόφωνο, που δε σταματά ποτέ».
Κι επειδή μάλλον αντιλήφθηκε ότι τον κοίταξα παράξενα, έσπευσε να διευκρινίσει πως τα όσα είπε ήταν ειρωνικά. «Με το κλείσιμο της ΕΡΤ η κυβέρνηση μου στερεί την ελληνική μου κουλτούρα και τον ελληνικό μου πολιτισμό. Αφού πήρε την απόφαση αυτή, ας μου δώσει άλλον πολιτισμό και νέα πολιτισμική ταυτότητα κι ας με κάνει Βούλγαρο, Σκοπιανό, Σέρβο ή ό,τι άλλο, χωρίς αυτό να σημαίνει πως έχω κάτι με τις συγκεκριμένες εθνότητες», είπε καταλήγοντας.
  Γιώργος Γεωργακόπουλος 
«Είμαστε όλοι κατά» επισήμανε από την πλευρά του ο κ. Γ. Γεωργακόπουλος. «Σίγουρα θα υπάρχουν και κάποιοι υπέρ», πρόσθεσε, «αλλά ό,τι έγινε, έπρεπε να γίνει με πιο ορθολογικό τρόπο και όχι τόσο βιαστικά και να μην πεταχτούν στο δρόμο τόσοι εργαζόμενοι, αφού είναι πολύ δύσκολο να χάνει ο καθένας τη δουλειά του σε αυτές τις ημέρες που ζούμε».
Αναρωτήθηκε αν πλέον με την αναστολή λειτουργίας της ΕΡΤ θα υπάρχει αντικειμενική ενημέρωση και πρόσθεσε πως «όχι ότι είχαμε και πριν, αλλά τώρα είναι πιο εύκολο να κάνει ο καθένας ό,τι θέλει».
  Προκόπης Μπομπόνης
«Είναι άδικο να βρίσκονται τόσες οικογένειες στο δρόμο, ξαφνικά και χωρίς προειδοποίηση», σημείωσε από την πλευρά του ο κ. Προκόπης Μπομπόνης. Παρατήρησε πως αυξάνονται οι θέσεις ανεργίας αντί να μειώνονται και «με τέτοια κατάσταση δεν μπορούμε να έχουμε την ανάπτυξη που λένε».
Όσον αφορά στις επιπτώσεις, παρατήρησε πως θα υπάρξει μεγάλος ανταγωνισμός μεταξύ των δημοσιογράφων και αυτοί των ιδιωτικών Μέσων Ενημέρωσης ενδεχομένως θα χάσουν τις θέσεις τους, μετά από αυτά, και πρόσθεσε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στην περιφέρεια και στους απόδημους, που θα απομονωθούν περισσότερο.
  Κώστας Δημητρακόπουλος
«Είναι χτύπημα στην καρδιά της κάθε δημοκρατίας, παρατήρησε ο κ. Κώστας Δημητρακόπουλος. «Μια κοινωνία χωρίς στοιχειώδη δημοκρατικό διάλογο, που περιφρουρείται από θεσμούς, οριοθετείται από το Σύνταγμα και δεν μπορεί στο όνομα του όποιου νοικοκυρέματος να συμβαίνουν τα όσα συμβαίνουν και να καταλύονται βασικοί πυλώνες της δημοκρατίας.
Σε μια κοινωνία που η σημερινή ανάγκη για πολιτισμό, άποψη, διαμαρτυρία και έκφραση είναι τεράστια και πιο μεγάλη από ποτέ, μέσα σε αυτό το οικονομικοκοινωνικό περιβάλλον που συνθλίβει τους πολίτες τα τρία τελευταία χρόνια, δεν μπορεί να τους καταργείται αυτή η δυνατότητα», σημείωσε.
Με την ιδιότητα του δημοτικού συμβούλου Οιχαλίας παρατήρησε πως θα πρέπει και η αυτοδιοίκηση να εξετάσει τη στάση της απέναντι στην ΕΡΤ, δεδομένου ότι θα σταματήσει η προβολή των ηθών, των εθίμων και του πολιτισμού του κάθε τόπου, φέροντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τη Νέδα, της οποίας η επισκεψιμότητα ανέβηκε κατακόρυφα μετά την προβολή σχετικού αφιερώματος από την ΕΡΤ.
  Χρήστος Πολιτόπουλος
«Τόση δημοκρατία έχουμε να δούμε από την εποχή της χούντας», ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Χρήστος Πολιτόπουλος, «την εποχή του “αποφασίζομεν και διατάσσομεν”. Φτάσαμε στο σημείο να πληρώνουν οι εργαζόμενοι τις λανθασμένες πολιτικές χρόνων και οι παχυλοί μισθοί των “μεγάλων” ονομάτων έστειλαν στο δρόμο τους οικογενειάρχες. Να δούμε τι άλλο μας περιμένει και τι θα δουν ακόμη τα μάτια μας».
Όσον αφορά στις συνέπειες, παρατήρησε πως δεν υπάρχει κράτος που να μην έχει έστω και μία ώρα κρατικής ενημέρωσης και να παραχωρεί την ενημέρωση στα ιδιωτικά Μέσα.
Πρόσθεσε πως θίγονται και οι απόδημοι, αλλά και οι ακρίτες, καθώς και ότι έλαβαν τέλος και οι εκπομπές για την κουλτούρα και τον πολιτισμό.   Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου

*** Τον Ιούλιο στον «αέρα» η ΝΕΡΙΤ: Με τρία κανάλια, τρία ραδιόφωνα και 800 εργαζομένους
Τον Ιούλιο στον «αέρα» η ΝΕΡΙΤ: Με τρία κανάλια, τρία ραδιόφωνα και 800 εργαζομένους
Την Δευτέρα στις 18:00 το απόγευμα φαίνεται ότι θα κριθεί το μέλλον της ΕΡΤ όταν και συναντώνται οι πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση ενώ μια ώρα νωρίτερα συνεδριάζει το ΣτΕ για την ακύρωση ή όχι της πράξης νομοθετικού περιεχομένου.
Ποια θα είναι όμως η νέα ΕΡΤ που προαναγγέλλει η κυβέρνηση;
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους, ο σχεδιασμός που θέλει να προωθήσει το Μέγαρο Μαξίμου περιλαμβάνει:    Τη δημιουργία τριών καναλιών
Το πρώτο θα έχει αμιγώς ενημερωτικό χαρακτήρα, με ειδήσεις, ενημερωτικές εκπομπές και ιστορικές σειρές που θα αφορούν προσωπικότητες που σφράγισαν την πορεία της χώρας από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.
Το δεύτερο θα είναι δορυφορικό
Το τρίτο θα εκπέμπει μέσω ίντερνετ
Τη δημιουργία τριών ραδιοφώνων
Το ένα θα είναι αθλητικό, το δεύτερο ενημερωτικό και το τρίτο με πολιτιστικό πρόγραμμα
Το προσωπικό που θα απασχολεί η νέα ΕΡΤ δε θα ξεπερνά τα 800 άτομα, ενώ στόχος είναι να μειωθεί κατά 50% και το ανταποδοτικό τέλος.
Οι προσλήψεις, λέγε πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, θα γίνουν άμεσα και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, γράφει η εφημερίδα, θα εγγυηθεί δημόσια πως οι προσλήψεις θα γίνουν με αξιοκρατικά κριτήρια.
Δεν αποκλείεται η δήλωση αυτή να γίνει τη Δευτέρα, μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών και εφόσον αυτή εξελιχθεί ομαλά. Θα δεσμευτεί επίσης πως στόχος είναι η νέα ΕΡΤ να λειτουργήσει μέσα στον Ιούλιο.

*** Το  πρόγραμμα της ΕΡΤ  μεταδίδεται :
*** www.blogtv.gr   , www.tometopo.gr  , www.antarsya.gr  , www.express.gr  , www.zougla.gr  , www.cybc.com.gr  ,  www.enikos.gr  , www.pospert.gr , www.iatro.gr , www.news.gr  , www.planetgreece.gr , www.piazzadelpo.gr , www.anexartiti.gr , www.aixmi.gr , www.lifo.gr , www.pospertnews.gr , www.atita.gr , www.nocomments.gr , www.tometopo.gr , www.veetle.com , www.news247.gr , www.apela.gr , www.koutipandoras.gr , ~ www.neosagonistis.org  www.thepressproject.gr , www.ebu.ch , www.inthecity.gr , www.radio.gr  , www.24h.com.cy ,  www.tvx.gr ,

www.facebook.com/ertforevet  , και Κανάλι 56 .-

    www.ert.gr*** Απορρίπτουν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ την πρόταση Σαμαρά για μεταβατική «ΕΡΤ»
    Αρνητικές ήταν οι πρώτες αντιδράσεις από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ στην πρόταση του Αντώνη Σαμαρά να αρχίσει μεταβατικά η μετάδοση ενημερωτικού προγράμματος από τη δημόσια τηλεόραση με πρόσληψη ενός μικρού αριθμού εργαζομένων από διακομματική επιτροπή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, από τη ΔΗΜΑΡ σημειώνουν ότι δεν έχει τίποτα αλλάξει μετά την πρόταση του πρωθυπουργού, η οποία, όπως υπογραμμίζουν, αποτελεί επανάληψη της πρόταση που υπεβλήθη από τον υπουργό Επικρατείας, Δημήτρη Σταμάτη, στον πρόεδρο του κόμματος Φώτη Κουβέλη το μεσημέρι της Παρασκευής.
Στη Δημοκρατική Αριστερά επιμένουν στο άμεσο άνοιγμα της ΕΡΤ, την λειτουργία της με πλήρες πρόγραμμα, την αναδιοργάνωσή της ενώ θα λειτουργεί και τέλος να αρθεί η πράξη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που της βάζει «λουκέτο».
Την ίδια ώρα, κύκλοι της Ιπποκράτους τόνιζαν ότι «το ΠΑΣΟΚ έχει δημόσια διατυπώσει τη θέση του, με απόλυτη σαφήνεια« και συμπλήρωναν πως «η δήλωση του κ. Σαμαρά δεν συνιστά ανταπόκριση σε αυτά που έχει πει το ΠΑΣΟΚ».Newsroom ΔΟΛ

*** Από σήμερα ο υδράργυρος σκαρφαλώνει στους 32 ενώ από Τρίτη απογειώνεται στους 37
     Για τα καλά φθάνει το καλοκαίρι στην Καλαμάτα,  αφού από σήμερα ο υδράργυρος σκαρφαλώνει στους 32, ενώ αύριο στους 35 και από την Τρίτη θα έχουμε 37 βαθμούς.
Δείτε την πρόβλεψη του Σαββατοκύριακου σύμφωνα με το meteo.
Αίθριος θα είναι ο καιρός στην Καλαμάτα σήμερα, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 25 έως 32 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βορειοδυτικούς ανέμους έντασης 4 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα παραμείνει αμετάβλητος, με αίθριο καιρό, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 25 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βορειοδυτική κατεύθυνση και ένταση μέχρι 3 μποφόρ. Για αύριο Κυριακή 16/6, ο καιρός θα είναι αίθριος, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 25 έως 35 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς νοτιοδυτικούς ανέμους ως 3 μποφόρ. Τις απογευματινές και βραδινές ώρες ο καιρός θα παραμείνει αμετάβλητος, με αίθριο καιρό, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 29 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από βορειοδυτική διεύθυνση και ένταση μέχρι 3 μποφόρ.

***  Σαν σήμερα ...στις 15 Ιουνίου
            Γεγονότα
1667: Ο γιατρός του Λουδοβίκου του 14ου, Ζαν Μπατίστ Ντενίς, πραγματοποιεί την πρώτη μετάγγιση αίματος προβάτου σ' ένα 15χρονο αγόρι. Το αγόρι θα πεθάνει και ο γιατρός θα κατηγορηθεί για φόνο. Θεωρείται, πάντως, η πρώτη καταγεγραμμένη μετάγγιση αίματος.
1878: Βρετανικά στρατεύματα αποβιβάζονται στην Κύπρο και καταλαμβάνουν το νησί, μετά τη συμφωνία με τους Οθωμανούς που την κατείχαν από το 1530.
1911: Σοβαρά επεισόδια σημειώνονται στην ελληνική Βουλή, με αφορμή την επαναφορά του διαδόχου στο στράτευμα.
1954: Ιδρύεται στη Βασιλεία της Ελβετίας η UEFA, με πρωτοβουλία των ποδοσφαιρικών ομοσπονδιών Ιταλίας, Γαλλίας και Βελγίου.
1956: Οι ανασκαφές στην Πύλο φέρνουν στο φως το μεγαλοπρεπές ανάκτορο του Νέστορα, σε πολύ καλή κατάσταση.
1982: Η δραχμή υποτιμάται κατά 15%, επί κυβερνήσεως Ανδρέα Παπανδρέου, για τη σταθεροποίηση της οικονομίας.
Γεννήσεις
1843: Έντβαρντ Γκριγκ, νορβηγός συνθέτης. (Θαν. 4/9/1907)
1917: Μιχάλης Γενίτσαρης, ρεμπέτης. («Σαλταδόρος», «Εγώ μάγκας φαινόμουνα») (Θαν. 11/5/2005)
1946: Ντέμης Ρούσσος, έλληνας τραγουδιστής, με σημαντική διεθνή καριέρα.
Θάνατοι
991: Θεοφανώ, βυζαντινή πριγκίπισσα, σύζυγος του Όθωνα Β', αυτοκράτορα της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας του Γερμανικού Έθνους. (Γεν. 960)
1968: Γουές Μοντγκόμερι, αμερικανός κιθαρίστας της τζαζ. (Γεν. 6/3/1923)
1994: Μάνος Χατζιδάκις, έλληνας συνθέτης. (Γεν. 23/10/1925)   [Αποφθέγματα]
πηγή: www.sansimera.gr

***   ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΝΙΟΥ  2013 :
*
http://snsarfara.blogspot.gr/2013/05/01-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 01 Ιουνίου 2013.-
*
http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/06/03-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 03 Ιουνίου 2013 .-
*
http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/06/03-2013.html  ,  Μιά νέα ζωή ...αρραβώνες ..δυό νέων ανθρώπων ... Δευτέρα 03 Ιουνίου 2013 ,  To Σάββατο 01 Ιουνίου 2013 στην όμορφη Καλαμάτα Μεσσηνίας .-
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/06/2-2013.html , Διαδρομές στο Βασιλικό κτήμα Τατοϊου Κυριακή 2 Ιουνίου 2013 : Δευτέρα 03 Ιουνίου 2013.-                                                                                                                  ~  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/06/04-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 04 Ιουνίου                                                       ~ http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/06/05-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  05  Ιουνίου  2013 .-
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/06/06-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  06   Ιουνίου   2013.-
~ http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/06/07-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  07 Ιουνίου  2013.-
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/06/08-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 08 Ιουνίου 2013.-
~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/06/blog-post.html , Το αγιάζι στην ενημέρωση Κυριακή 09 Ιουνίου 2013.-
~ http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/06/10-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013 .-
~  http://snsarfara.blogspot.gr/2013/06/10-2013.html , Το Δευτεριάτικο  αγιάζι της ενημέρωσης 10  Ιουνίου  2013.-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/06/11-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  11 Ιουνίου  2013.-
 ~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/06/12-2013.html , Το αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη   12  Ιουνίου  2013.-
~  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/06/12-2013.html ,, Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013.-
~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/06/13-2013.html , Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  Πέμπτη  13  Ιουνίου  2013.-
 ~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/06/14-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013  .-
~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/06/14-2013.html , Άμεση ενημέρωση στο  αγιάζι μας Παρασκευή  14  Ιουνίου  2013 .-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/06/15-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 15 Ιουνίου 2013.-
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/06/17-2013.html , Κυριακή στην Αίγινα , Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013.-
Καθισμένος στο δωματιό μου και κοιτάζοντας την λίμνη της Καστοριάς ,προετοιμάζοντας την βραδυνή μου ομιλία στο Δημαρχείο της πόλης στο νού μου έρχονται τα λόγια του Ελύτη.
Ρωτήθηκε στις 10/12/1979 στην απονομή του βραβείου που μετέδιδε απευθείας η ΕΡΤ τι αντιπροσωπεύει σε μια κοινωνία η ποίηση,η πεζογραφία,το βιβλίο?
Απάντησε: Το μόνο χώρο όπου η δύναμη των αριθμών δεν έχει πέραση.Και ακριβώς η φετεινή σας απόφαση να τιμήσετε στο προσωπό μου τη ποίηση μιας μικρής χώρας δείχνει σε πόσο αρμονική ανταπόκριση βρίσκεστε με τη χριστική αντίληψη της τέχνης, την αντίληψη ότι η τέχνη είναι η μόνη εναπομένουσα πολέμιος της ισχύος που κατάντησε να έχει στους καιρούς μας η ποσοτική αποτίμηση των αξιών.
Ηταν η εποχή που τα περιοδικά ή τα κανάλια κυνηγούσαν τον Σεφέρη ή τον Ελύτη να πούν κάτι και όχι τη Βούλα Σίλικον Τούμπα και εγώ καρφωνόμουνα τα βράδυα της Δευτέρας να δώ το θέατρο της Δευτέρας.
Τέχνη ο μεγάλος ισσοροπιστής.Ακόμα και όταν δεν την καταλαβαίνεις.
*** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS 2013 .-
https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias/photos_stream ,=Φωτογραφίες μας .-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου