Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2013

Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Το αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή 29  Μαρτίου  2013  :
2η  Χαιρετισμοί στο  Αρφαρά Καλαμάτας .
~**  561   ARFARA 29-03-2013  Β΄ χαιρετισμοί στον Ι. Ν.  Αγίων  Θεοδώρων  (Μητροπολιτικός Ι.Ναός) .. τελειώνοντας η  ακολουθεία  : http://youtu.be/SQUVJ0IqVH8  ,
     
Άγιοι Θεόδωροι Αρφαρών
 Με τον ιερομόναχο Γαβριήλ (Α. Κατσιαμπάνη -Κάρτσωνα ) στην Σκήτη Αγ'ιας Άννης (Άγιος Γεώργιος -Καρτσωναίϊκα) .-
Ι.Μομή Εσφηγμένου
 ΙΜ.Εσφηγμένου , Μοναχός Ευθυμιόπουλος.
Το  ποντικάκι κοντά στα γεγονότα  ! :
 

*** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  καί  Άλλα  :
*** Σημαντικές αλλαγές στο νέο νόμο για ναρκωτικά  :
ΤΟ «ΚΑΤ’ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ» ΠΛΕΟΝ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΣΔΟΚΩΜΕΝΟ ΟΦΕΛΟΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 75.000 ΕΥΡΩ
 Πολλές αλλαγές προβλέπει ο νέος νόμος για τα ναρκωτικά, ο οποίος δημοσιεύθηκε πριν από λίγες ημέρες σε ΦΕΚ και ήδη άρχισε η εφαρμογή του.
Σύμφωνα με νομικούς κύκλους, μία από τις βασικότερες αλλαγές είναι η κατάργηση του «καθ’ υποτροπήν» για τους τοξικομανείς και «το κατ' επάγγελμα», αν το προσδοκώμενο όφελος από τα ναρκωτικά δεν ξεπερνά τα 75.000 ευρώ.
  Ρυθμίσεις
Ο νέος νόμος περί εξαρτησιογόνων ουσιών περιλαμβάνει σειρά ρυθμίσεων, οι οποίες εκσυγχρονίζουν τη νομοθεσία των ναρκωτικών από την άποψη της ιατρικής αντιμετώπισης, της ποινικής αξιολόγησης, αλλά και της εφαρμογής νέας σωφρονιστικής αντίληψης για τους παραβάτες.
Αυστηροποιούνται οι ποινές για τους μεγαλεμπόρους ναρκωτικών και ιδιαίτερα οι διακεκριμένες περιπτώσεις διακίνησης (όπου ο δράστης κάνει χρήση όπλων ή έχει σκοπό να προκαλέσει τη χρήση ναρκωτικών από ανήλικο ή να μεταχειριστεί ανήλικο για την τέλεση του εγκλήματος ή προκάλεσε βαριά σωματική βλάβη ή θάνατο ή ενεργεί κατ' επάγγελμα), τιμωρούνται με ισόβια κάθειρξη ή με πρόσκαιρη κάθειρξη 10-20 ετών και χρηματική ποινή που μπορεί να φτάσει τα 600.000 ευρώ.
Σύμφωνα με το συγκεκριμένο κώδικα, εξορθολογίζεται η ποινική μεταχείριση των κατηγορούμενων, δίνεται έμφαση στη θεραπευτική αντιμετώπιση των τοξικομανών και όχι στην ποινική καταστολή, ενώ για τους κατ’ επάγγελμα εμπόρους ναρκωτικών ουσιών με προσδοκώμενο όφελος πάνω από 75.000 ευρώ οι ποινικές κυρώσεις θα είναι αυστηρότερες, αφού δε θα αναγνωρίζονται δυνατότητες ηπιότερης μεταχείρισης λόγω τοξικομανίας.
Επίσης, στις περιπτώσεις αυτές προβλέπονται και χρηματικά πρόστιμα από 50.000 ευρώ, τα οποία και μπορούν να φτάσουν έως και το 1 εκατομμύριο ευρώ. Β.Β.

*** Ιερά  λείψανα Αγίου  Νεκταρίου ... γιά  προσκύνημα  εις Ι.Ν. Αγίου  Νικολάου Καλαμάτας από 20-03   έως  καί  01  -04 -2013 ....:
Ι.Ν.Αγίου  Νικολάου  στην Καλαμάτα
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΥΠΟΔΟΧΗΣ  καί  Εορτασμών
 

***    Δέσμευση Δένδια σε Αναστασόπουλο για ειδική δύναμη στη Μεσσήνη  :
Επιμέλεια: Χάρης Χαραλαμπόπουλος
 Τη δέσμευση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη πως θα ζητήσει από την ηγεσία της Αστυνομίας να επεξεργαστεί σχέδιο που να προβλέπει τη δημιουργία ειδικής αστυνομικής δομής με έδρα τη Μεσσήνη και πεδίο αναφοράς όλη τη Μεσσηνία, εξασφάλισε χθες ο δήμαρχος Μεσσήνης, Στάθης Αναστασόπουλος, μετά τη συνάντησή του με τον κ. Δένδια.
Έως ότου εφαρμοστεί το σχέδιο, δόθηκαν εντολές για διενέργεια πυκνών αστυνομικών επιχειρήσεων στην ευρύτερη περιοχή, σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Μεσσήνης.
Στην ανακοίνωση γίνεται γνωστό ότι μετά και τα αυξημένα κρούσματα παραβατικότητας στη Μεσσήνη, αλλά και σε Τοπικές Κοινότητες της ευρύτερης περιοχής και σε συνέχεια ενημέρωσης που είχε κάνει ο δήμαρχος για τα εν λόγω ζητήματα στον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά, κλήθηκε προχθές στο γραφείο του και συζήτησαν για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.
Μετά την προφορική ενημέρωση που έκανε στον πρωθυπουργό ο δήμαρχος Μεσσήνης, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, ο κ. Σαμαράς επικοινώνησε με τον αρμόδιο υπουργό Προστασίας του Πολίτη και του ζήτησε να συναντηθεί με το δήμαρχο και να προωθήσει την λύση του προβλήματος.
   
 Συνάντηση με Δένδια
Ο κ. Αναστασόπουλος συναντήθηκε χθες το πρωί με τον υπουργό, στον οποίο έθεσε αναλυτικά το πρόβλημα της αυξημένης παραβατικότητας και επικαλέστηκε το υπόμνημα που είχε κατατεθεί εγγράφως, μαζί με την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ζήτησε από τον υπουργό τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας, του εξήγησε ότι μια τέτοια κατάσταση δημιουργεί ανασφάλεια και αβεβαιότητα στους πολίτες, φόβο για τη σωματική τους ακεραιότητα και την περιουσία τους, ενώ αποτελεί και ανασταλτικό παράγοντα ανάπτυξης, είτε αυτή είναι τουριστική είτε αφορά στη γεωργική παραγωγή.
«Ζήτησα από τον υπουργό να δημιουργηθεί μια νέα αστυνομική δομή, τύπου ΟΠΚΕ, ΤΑΕ, ΔΙΑΣ, ΣΙΓΜΑ, που να έχει έδρα τη Μεσσήνη και πεδίο αναφοράς όλο το νομό, ώστε ενισχυτικά με τις υπάρχουσες αστυνομικές δυνάμεις, που έχουν έλλειψη προσωπικού, να αντιμετωπιστεί η αυξημένη παραβατικότητα, με απώτερο στόχο την εμπέδωση αισθήματος ασφαλείας στους πολίτες», ήταν το αίτημα που διατύπωσε ο κ. Αναστασόπουλος, προτού πετύχει τα παραπάνω αποτελέσματα.
Στην ανακοίνωσή του ο δήμαρχος ευχαριστεί δημόσια τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά για την πρωτοβουλία του και το έμπρακτο ενδιαφέρον του για τον τόπο, αλλά και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νικ. Δένδια, για τις άμεσες πρωτοβουλίες του, για τη βραχυπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη αντιμετώπιση της παραβατικότητας στην περιοχή.

*** Η Καλαμάτα υποδέχθηκε με λαμπρότητα την Τίμια Χείρα του Αγίου Νεκταρίου  :
Σε κλίμα κατάνυξης και συγκίνησης και με την παρουσία πλήθους πιστών, η πόλη της Καλαμάτας υποδέχθηκε την τιμία χείρα του Αγίου Νεκταρίου, προερχόμενη από την ομώνυμη Ιερά Μονή της Νήσου Αιγίνης. Το ιερό λείψανο μετέφερε ο Αρχιμανδρίτης Γρηγόριος Νανακούδης, Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης και το υποδέχθηκαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, οι Ιερείς της πόλης, οι Άρχοντες, εκπρόσωποι των στρατιωτικών αρχών και των σωμάτων ασφαλείας.
 Με λιτανευτική πομπή, το ιερό λείψανο έφτασε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Φλαρίου Καλαμάτας, όπου και εναποτέθηκε για πενθήμερο προσκύνημα. Η μεταφορά, πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ναού του Αγίου Νικολάου και έγκριση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Με την υποδοχή, ο εκπρόσωπος Τύπου της Μητροπόλεως Μεσσηνίας, Κων/νος Ψυχάρης δήλωσε: «Η έλευση της τιμίας χειρός του θαυματουργού Αγίου Νεκτάριου, αποτελεί μεγάλη ευλογία και τιμή για τον τόπο μας. Το ιερό λείψανο μεταφέρθηκε, για να σταθεί δίπλα στη δοκιμαζόμενη κοινωνία και να προσφέρει πίστη, ελπίδα, πνευματική ανακούφιση και ψυχική ανάταση».
φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας ,
 
 
 
 

 ***  Το έγκλημα φεύγει από το δημόσιο χώρο και μπαίνει στα σπίτια μας  :
Πέντε στους έξι ληστές «χτυπούν» μονοκατοικίες, ισόγεια πολυκατοικιών και πρώτο όροφο διαμερισμάτων
 Επιμέλεια: Αντώνης Πετρόγιαννης
 Μορφή μάστιγας έχουν πάρει τους τελευταίους μήνες οι «επιδρομές» σε κατοικίες στη Μεσσηνία από κακοποιούς. Ελάχιστες είναι οι φορές που το αστυνομικό δελτίο της ημέρας δεν αναφέρεται σε ληστρική επίθεση σε σπίτι ή διαμέρισμα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου, στον κατάλογο κλοπών και διαρρήξεων για το 2011 καταγράφονται 4.921 περιστατικά και για το 2012, 4.890. Ειδικότερα, οι κλοπές και λοιπές διαρρήξεις ήταν 1.200 και 1.257 αντίστοιχα, ενώ οι διαρρήξεις οικιών 2.451 και 2.413 αντίστοιχα. Φυσικά, αυτά είναι όσα περιστατικά δηλώνονται στην Αστυνομία, αφού τα πραγματικά είναι πολύ περισσότερα.
Ενδιαφέρον, όμως, παρουσιάζει ειδική μελέτη της Ελληνικής Αστυνομίας, που δόθηκε στη δημοσιότητα τις προηγούμενες μέρες από την ηλεκτρονική σελίδα του «ΒΗΜΑτος».
Έτσι, το 83% των ληστρικών επιθέσεων σε σπίτια γίνονται σε μονοκατοικίες. Από τις υπόλοιπες επιθέσεις, ποσοστό 22% γίνεται σε ισόγεια διαμερίσματα και 14,5% στον πρώτο όροφο.
Σύμφωνα με τη μελέτη της ΕΛΑΣ, οι περισσότερες από αυτές τις επιθέσεις σημειώνονται ανάμεσα στις δύο και στις πέντε τα ξημερώματα, προκειμένου οι κακοποιοί να έχουν το στοιχείο του «αιφνιδιασμού». Επιπλέον, διαπιστώνεται ότι μεγαλώνει εντυπωσιακά η συμμετοχή των Ελλήνων σε αυτού του είδους την εγκληματική δραστηριότητα.
Η μελέτη για τις ληστείες στα σπίτια συντάχθηκε προ μερικών εβδομάδων, προκειμένου να αναλυθεί ένα εγκληματικό φαινόμενο που έχει θορυβήσει τους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ, η οποία βλέπει ότι «το έγκλημα φεύγει από τις τράπεζες, τα καταστήματα και τους δημόσιους χώρους και… μπαίνει στα σπίτια μας».
Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της ΕΛΑΣ, το 2012 καταγράφηκαν σε όλη τη χώρα 1.191 ληστρικές επιθέσεις σε σπίτια έναντι 912 το 2011 και 432 το 2010. Ακόμη, το 2012 σημειώθηκαν 28.193 διαρρήξεις σε σπίτια, έναντι 27.591 το 2011 και 24.603 το 2010.
Σύμφωνα με την ταξινόμηση που επιχείρησαν τα στελέχη της ΕΛΑΣ, «κύριος στόχος των κακοποιών είναι οι μονοκατοικίες, τις οποίες ληστές και διαρρήκτες θεωρούν ιδιαίτερα ευάλωτες. Έχουν εύκολο τρόπο προσέγγισης και πρόσβασης στο εσωτερικό της κατοικίας, χωρίς να έχουν κίνδυνο εγκλωβισμού μέσα στις πολυκατοικίες. Το ποσοστό 83% ληστρικών επιθέσεων σε μονοκατοικίες δείχνει ταυτόχρονα την προτίμηση των κακοποιών στις εξοχικές κατοικίες, που είναι κυρίως σε αγροτικές κι απομονωμένες περιοχές».
Όπως προκύπτει από την ίδια μελέτη, στις ληστρικές επιθέσεις σε πολυκατοικίες - που αφορούν το 17% του συνόλου επιθέσεων σε κατοικίες - το «ύψος» των διαμερισμάτων μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο. Τα ισόγεια διαμερίσματα συγκεντρώνουν σχεδόν το 22% της προτίμησης των κακοποιών, ο πρώτος όροφος το 14,5% και ο κάθε όροφος ποσοστό 8 έως 9%. Κι αυτό, βεβαίως, διότι το ισόγειο και ο πρώτος όροφος διευκολύνουν την αναρρίχηση των κακοποιών, αλλά και τη διαφυγή τους. Σχετικά πιο ευάλωτος θεωρείται και ο τελευταίος όροφος, αφού υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης των ληστών ή των διαρρηκτών από την ταράτσα.
Οι ληστείες στις κατοικίες εξιχνιάζονται σε ποσοστό περίπου 32%. Το 2012 συνελήφθησαν συνολικά 467 δράστες, από τους οποίους ποσοστό 57% ήσαν αλλοδαποί και 43% Έλληνες.
Ωστόσο, η διαφοροποίηση που παρατηρείται είναι σημαντική, αφού το 2011 είχαν συλληφθεί 408 δράστες, από τους οποίους ποσοστό 65% ήταν αλλοδαποί και μόνο 35% Έλληνες. Επιπλέον, στις διαρρήξεις σε κατοικίες, το 2012 οι Έλληνες δράστες αποτελούσαν ποσοστό 60%, ενώ το 2011 ήταν της τάξης του 58%.

***  Σε επιμελητή ανηλίκων τσιγγανοπούλα που είχε βρεθεί ηρωίνη στο εσώρουχό της :
Της Βίκυς Βετουλάκη
 Την εντατική παρακολούθηση και την επιμέλεια από επιμελητή ανηλίκων μέχρι να συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας της επέβαλε ως ποινή χθες το Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων σε νεαρή τσιγγανοπούλα, η οποία δικάστηκε με την κατηγορία της άμεσης συνέργειας για αγορά, κατοχή και πώληση από κοινού και κατ’ εξακολούθηση ηρωίνης κατ’ επάγγελμα.
Όταν το Γενάρη του 2011 αστυνομικοί έκαναν έφοδο στη σκηνή που διέμενε με την οικογένειά της στην περιοχή του ποταμού Άρι, έχοντας πληροφορίες ότι ο πατέρας της προμηθεύει τοξικομανείς με ναρκωτικές ουσίες, βρήκαν στο εσώρουχό της μια συσκευασία με 2,7 γραμμάρια ηρωίνης και 65 ευρώ.
Ο πατέρας της έχει ήδη καταδικασθεί για την υπόθεση σε πρώτο αλλά και σε δεύτερο βαθμό.
  Στο εσώρουχο
Η Δίωξη Ναρκωτικών Καλαμάτας είχε πληροφορίες το 2011 πως ο τσιγγάνος, πατέρας της ανήλικης, προμηθεύει τοξικομανείς με ναρκωτικά. Πήγαν στον καταυλισμό και την πρώτη ημέρα παρακολούθησης είδαν δύο γνωστούς σε αυτούς τοξικομανείς να βγαίνουν από τη σκηνή του κατηγορουμένου.
Λίγες ημέρες αργότερα, ξανά σε παρακολούθηση, είδαν τον έναν από τους δύο τοξικομανείς να μπαίνει και μετά από λίγο να βγαίνει από τη σκηνή. Τον έλεγξαν και τους αποκάλυψε ότι έκανε χρήση ηρωίνης αντί 10 ευρώ.
Οι αστυνομικοί έκαναν έφοδο στη σκηνή, όπου βρήκαν πολλά άτομα. Αστυνομικός παρατήρησε ότι η 11χρονη τότε κόρη του κατηγορουμένου προσπαθούσε να κρύψει κάτι. Οδήγησαν το κορίτσι στο αυτοκίνητο της Αστυνομίας, ενώ μετά από έρευνα από γυναίκα αστυνομικό βρέθηκε να έχει κρυμμένη στο εσώρουχό της μια συσκευασία με 2,7 γραμμάρια ηρωίνης και 65 ευρώ. Όταν τη ρώτησαν, απάντησε ότι ο πατέρας της τα έδωσε για να τα φυλάξει.
  Καταδίκη για τον πατέρα
Ο πατέρας της ανήλικης και στα δύο Δικαστήρια που έγιναν εις βάρος του υποστήριξε ότι τα ναρκωτικά ήταν για ιδία χρήση, ενώ όταν είδε τους αστυνομικούς τα πέταξε στο χώμα και τα πήρε η κόρη του. Όσο για τα χρήματα που βρέθηκαν πάνω της, είπε πως τα είχε μαζέψει από τα κάλαντα. Το ίδιο υποστήριξε χθες και στο Δικαστήριο Ανηλίκων η τσιγγανοπούλα, αλλά δεν έγινε πιστευτή από τους δικαστές.
Ο τσιγγάνος πρωτόδικα είχε καταδικασθεί σε 10 χρόνια κάθειρξης και χρηματικό πρόστιμο 5.000 ευρώ, ενώ στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο η ποινή μειώθηκε σε 6 χρόνια κάθειρξης, με τη χρηματική ποινή να παραμένει ίδια.

*** Ο κόμπος της… υπομονής έφτασε στο χτένι στην Αγία Τριάδα :
Ψήφισμα 300 δημοτών για την παραβατικότητα των αθιγγάνων
 Ο Δήμος Καλαμάτας κινεί τη διαδικασία διοικητικής αποβολής
 Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 Την άμεση εφαρμογή των νόμων, την απομάκρυνση των παράνομα διαμενόντων αθιγγάνων και την ποινική δίωξη παντός υπευθύνου όσον αφορά στην επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί στην Αγία Τριάδα, πίσω από το πρώην Πολυκλαδικό Λύκειο, ζητούν ενυπογράφως με ψήφισμα διαμαρτυρίας 300 κάτοικοι της περιοχής.
Το ψήφισμα κοινοποιείται στις Αρχές, μεταξύ αυτών και στο Δήμο Καλαμάτας, και επισημαίνεται πως «η καθημερινή μας ζωή στην περιοχή μας (…) έχει γίνει επικίνδυνη και αφόρητη λόγω της παράνομης εγκατάστασης αθιγγάνων και έντονης παραβατικής συμπεριφοράς των».
Επισημαίνεται πως ο Δήμος Καλαμάτας κινεί ήδη τη διαδικασία διοικητικής αποβολής των αθιγγάνων που έχουν καταλάβει παρανόμως δημοτικούς χώρους, με εντολή του δημάρχου Παν. Νίκα.
Ειδικότερα, οι κάτοικοι στην επιστολή τους αναφέρουν: «Η καθημερινή ζωή στην περιοχή μας έχει γίνει επικίνδυνη και αφόρητη λόγω της παράνομης εγκατάστασης αθιγγάνων και της έντονης παραβατικής συμπεριφοράς των.
Διακυβεύεται η δημόσια ασφάλεια, η υγεία από τις ποσότητες των σκουπιδιών, ενώ επιβαρύνονται οικονομικά όλοι οι δημότες της Καλαμάτας από την κλοπή και κατασπατάληση αγαθών, όπως νερό και ρεύμα.
Καθημερινά διαπράττονται αδικήματα: Προπηλακισμοί, κλοπές, ρευματοκλοπές από ΔΕΗ και πυρκαγιά στην περιοχή, παράνομη υδροληψία από ΔΕΥΑΚ και κατασπατάληση του νερού, ηχορύπανση, κατάληψη ιδιωτικών και δημοσίων χώρων (ΟΑΕΔ, ΟΕΚ), οδών και πλατειών, σωρεία υγειονομικών και πολεοδομικών παραβάσεων.
Προκαλούμαστε και κινδυνεύουμε εμείς και τα παιδιά μας από μια κοινωνική ομάδα η οποία έχει ευνοηθεί πλουσιοπάροχα από την Πολιτεία, με τη δωρεάν παραχώρηση οικιών και υπέρογκα χρηματοδοτικά προγράμματα (60.000 ευρώ για κάθε οικογένεια), χωρίς να αποδίδει στην πατρίδα αυτά που αποδίδουμε εμείς οι δοκιμαζόμενοι νομοταγείς πολίτες. Οι αρμόδιοι φορείς κωφεύουν και μας εμπαίζουν χρόνια.
Διαμαρτυρόμαστε για την υφιστάμενη απαράδεκτη και επικίνδυνη κατάσταση στην περιοχή Αγίας Τριάδας Καλαμάτας. Καταγγέλλουμε την ολιγωρία των αρμόδιων φορέων και τους καθιστούμε υπεύθυνους για όποιο ατυχές περιστατικό ή έγκλημα συμβεί στην επίμαχη περιοχή.
Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για την εκκαθάριση της περιοχής μας με κάθε νόμιμο και ένδικο μέσον. Ρωτάμε αν δύναται η Πολιτεία να προστατεύσει νομοταγείς πολίτες και τις περιουσίες των, για τις οποίες φορολογούμαστε, από καταπατητές, και αν όχι, τότε να μας υποδείξει πού πρέπει να προσφύγουμε για την επίλυση του προβλήματός μας, σε ποια οργάνωση, σε ποιο πολιτικό κόμμα;
Αιτούμεθα την άμεση εφαρμογή των νόμων, την απομάκρυνση των παράνομα διαμενόντων τσιγγάνων και την ποινική δίωξη παντός υπευθύνου από τον αρμόδιο εισαγγελέα».

***Σαν σήμερα ...στις 29 Μαρτίου  
 Πριν 94 χρόνια στη Μεσσηνία 
ΕΝΑΣ περίπατος με την δύσιν του ηλίου εις τα περιβόλια δίδει εις τον περιπατητήν μίαν νέαν ζωήν. Οι πορτοκαλιές ανθισμένες σκορπίζουν φυσικήν ευωδίαν, χωρίς να διατρέχη κίνδυνον το οσφραντήριον νεύρον, όπως από τα ξένα τεχνητά αρώματα.
  -ΕΙΣ όλα τα σπίτια γενική κίνησις. Αι οικοδέσποιναι ιδρώνουν και ξεϊδρώνουν εις την δουλειάν. Επελήφθησαν της γενικής καθαριότητος, κατά τα ειωθότα δια τας αγίας ημέρας του Πάσχα.
  -ΕΣΗΜΕΙΩΘΗΣΑΝ χθες εν τη πόλει μας δύο κρούσματα ιλαράς. Η Αστυνομία ανέλαβε την φρούρησιν των ασθενών.
  -ΕΙΣ το πρατήριον του Γεωργίου Α. Μασουρίδου πωλείται ζάκχαρις του Κέντρου Καλαμών ελευθέρως και άνευ δελτίου προς δραχ. 3,85 κατ’ οκάν. Επίσης εις το πρατήριον του Περ. Καμαρινού πωλούνται ζυμαρικά ελευθέρως και άνευ δελτίου προς δραχ. 3,25 κατ’ οκάν. Επίσης διετιμήθη η όρυζα η ευρισκομένη εν ταις αποθήκαις της Εθνικής Τραπέζης εκ δρχ. 1,90 κατ’ οκάν και η της Τραπέζης Καλαμών 1,70 κατ’ οκάν.

πηγή: Αρχείο "Θάρρους"  
Γεγονότα
1430: Οι δυνάμεις του Οθωμανού σουλτάνου Μουράτ Β' καταλαμβάνουν την πόλη της Θεσσαλονίκης.
1823: Συνέρχεται στο Άστρος Κυνουρίας η Β' Εθνική Συνέλευση, η οποία εκλέγει ως πρόεδρο του Εκτελεστικού τον Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη, ορίζει ως έδρα διοικήσεως την Τρίπολη και κλείνει τις εργασίες της στις 18 Απριλίου με τη «Διακήρυξη για την πολιτική των Ελλήνων ύπαρξιν και ανεξαρτησία».
1971: Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Νίκος Γουλανδρής, προσφέρει στους παίκτες του Παναθηναϊκού 225.000 δραχμές ως δώρο για την πρόκρισή τους επί της Έβερτον. Η προσφορά δεν θα γίνει δεκτή, λόγω της «ανάρμοστης» συμπεριφοράς του ερυθρόλευκου παράγοντα στο μεταξύ των δύο ομάδων παιγνίδι δύο ημέρες νωρίτερα στο Στάδιο Καραϊσκάκη.
1993: Παραιτείται από το βουλευτικό αξίωμα ο πρώην πρωθυπουργός Γεώργιος Ράλλης, αποδοκιμάζοντας τους χειρισμούς της κυβέρνησης (Μητσοτάκης) και της αξιωματικής αντιπολίτευσης (Παπανδρέου) για το Σκοπιανό.
2007: Λίγο πριν από την έναρξη του αγώνα βόλεϊ γυναικών Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός για το Κύπελλο Ελλάδος, σκοτώνεται στην Παιανία από μαχαίρι ο 25χρονος Μιχάλης Φιλόπουλος, κατά τη διάρκεια επεισοδίων μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων σε προγραμματισμένο ραντεβού «θανάτου» για ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Την επόμενη ημέρα, η πολιτεία θα αποφασίσει την αναβολή όλων των αγώνων των ομαδικών αθλημάτων για δύο εβδομάδες.
2008: Η Ώρα της Γης διεθνοποιείται. Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο σβήνουν τα φώτα για μία ώρα, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο την ανησυχία τους για την άνοδο της θερμοκρασίας στον πλανήτη. Στην Αθήνα, σβήνουν τα φώτα στο Δημαρχιακό Μέγαρο και στο Λυκαβηττό.
Γεννήσεις
1553: Βιτσέντζος Κορνάρος, κρητικός ποιητής. (Ερωτόκριτος, Η Θυσία του Αβραάμ) (Θαν. 12/8/1613)
1819: Έντουιν Ντρέικ, ο άνθρωπος που δημιούργησε την πετρελαϊκή βιομηχανία των ΗΠΑ. Πραγματοποίησε την πρώτη γεώτρηση για την ανεύρεση πετρελαίου στην περιοχή της Πενσιλβάνια το 1859 και στη συνέχεια δημιούργησε την εταιρία Seneca Oil. (Θαν. 9/11/1880)
1870: Παύλος Μελάς, στρατιωτικός, από τους οργανωτές του Μακεδονικού Αγώνα. (Θαν. 13/10/1904)
Θάνατοι
1982: Καρλ Ορφ, γερμανός συνθέτης. (Καρμίνα Μπουράνα) (Γεν. 10/7/1895)
2005: Μίλτος Σαχτούρης, ένας από τους σημαντικότερους έλληνες ποιητές της μεταπολεμικής γενιάς. (Όταν σας μιλώ) (Γεν. 29/7/1919)
2011: Ιάκωβος Καμπανέλλης, θεατρικός συγγραφέας. (Γεν. 2/12/1922)
πηγή: www.sansimera.gr
 
*** ΑΘΛΗΤΙΚΑ :
 Αναλυτικά τα αποτελέσματα της Πέμπτης για την 13η αγωνιστική και το υπόλοιπο πρόγραμμα της Παρασκευής, έχουν ως εξής:
ΦΑΣΗ των «16» - 13η Αγωνιστική (28-29/3/2013)
5ος όμιλος
Πέμπτη, 28 Μαρτίου
Μπάμπεργκ (Γερμανία)-Παναθηναϊκός 60-82 .-^
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) 81-72 .-^
Αναντολού Εφές (Τουρκία)-Ουνικάχα Μάλαγα (Ισπανία) 64-70 .-^
Παρασκευή, 29 Μαρτίου
Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία)-Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία) 77-75 .-  ^
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν Η Β.

ΤΣΣΚΑ Μόσχας 10-3 23
Ρεάλ Μαδρίτης 9-4 22
Αναντολού Εφές 9-4 22
Παναθηναϊκός 9-4 22
--------------------------
Ουνικάχα Μάλαγα 6-7 20
Ζαλγκίρις Κάουνας 5-7 17
Άλμπα Βερολίνου 2-10 14
Μπάμπεργκ 0-13 13
6ος όμιλος
Πέμπτη, 28 Μαρτίου
Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-Μπεσίκτας (Τουρκία) 101-58 .- ^

Παρασκευή, 29 Μαρτίου
Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ (Τουρκία)-Ολυμπιακός  73-76  , ( 34-33).- ^
Τα δεκάλεπτα : 13-19 , 34-33, 53-55 , 73-76 .-^
ΟΣΦΠ : Σερμαντίνι , Πρίντεζης , Παπανηκολάου, Σπανούλης , Λό , Σλούκας , Περπέρογλου , Άντιτς ,
Κίμκι (Ρωσία)-Κάχα Λαμποράλ (Ισπανία) 82-86 .- ^
Σιένα (Ιταλία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία)   69-74  , (40-45) .-
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.

Μπαρτσελόνα 11-1 23
Μακάμπι Τελ Αβίβ 8-5 21
Κίμκι 7-6 20
Ολυμπιακός 8-5 21
----------------------------
Σιένα 7-5 19
Κάχα Λαμποράλ 7-6 20
Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ 2-11 15
Μπεσίκτας 1-12 14

AΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΗΝΟΣ  ΜΑΡΤΙΟΥ  2013  :
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/03/01-2013.html ,
Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 01 Μαρτίου 2013 .-
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/03/2-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σαββάτο 2 Φεβρουαρίου 2013  .-
~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/03/04-2013.html  , , Θέατρο από ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΜΕΣΣΗΝΗΣ Δευτέρα 04 Φεβρουαρίου 2013.-
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/03/04-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 04 Φεβρουαρίου 2013.-
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/03/05-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 05 Μαρτίου 2013 .-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/03/06-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 06 Μαρτίου 2013 .-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/03/to-07-2013.html , To αγιάζι της ενημέρωσης Τσικνοπέμπτη 07 Φεβρουαρίου 2013 .-
~  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/03/08-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρεωσης Παρασκευή 08 Μαρτίου 2013 .-
~ http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/03/to-09-2013.html  , To αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 09 Μαρτίου 2013.-
 ~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/03/blog-post.html , Σαββατο κύριακο στο αγιάζι της ενημέρωσης 09καί 10 Μαρτίου 2013 .-
~** http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/03/11-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης 11 Μαρτίου 2013 .-
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/03/11-3-2013.html , ΜΑΝΤΟΛΙΝΑΤΑ ΜΕΣΣΗΝΗΣ 11-3-2013 .-
~**  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/03/12-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 12 Μαρτίου 2013 .-
~**  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/03/13-2013.html , Η καθημερινή μας ενημέρωση Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013.-
~** http://snsarfara.blogspot.gr/2013/03/13-03-2013.html , ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ 13-03-2013 .-
~**  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/03/14-2013.html  , Η καθημερινή μας ενημέρωση Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013 .-
~** http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/03/16-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 15  Μαρτίου 2013 .-
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/03/16-2013.html , Ένα Σάββατο στο αγιάζι της ενημέρωσης 16 Μαρτίου 2013 .-
~**  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/03/17-2013.html      , Το αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 17 Μαρτίου 2013 .-
~**  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/03/18-2013.html  ,  Άρωμα Ελλάδα στο αγιάζι της καθαροδευτέρας 18 Μαρτίου 2013.-
~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/03/2013-18.html , ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 2013 Δευτέρα 18 Μαρτίου.-
~** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/03/19-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 19 Μαρτίου 2013 .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/03/to-19-2013.html , TO ΜΕΓΑΛΟ "ΟΧΙ" ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ Τρίτη 19 Μαρτίου 2013 .-
~**  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/03/20-2013.html  , Το αγιάζι στην ενημέρωση Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013 .-
~**    http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/03/21-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013.-
~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/03/22-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013 .-
~**  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/03/22-2013.html  , Υγεία γιά όλους μας , Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013 , ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ  .-
~**  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/03/22-23-2013.html  , Εορτασμός Αγίων Θεοδώρων στο Αρφαρά καί Α΄ χαιρετισμοί 22 καί 23 Μαρτίου 2013.-
~** http://snsarfara.blogspot.gr/2013/03/23-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο 23  Μαρτίου  2013.-
~**  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/03/22-23-2013.html  , Εορτασμός Αγίων Θεοδώρων στο Αρφαρά καί Α΄ χαιρετισμοί 22 καί 23 Μαρτίου 2013.-
~**  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/03/24-2013.html , Κυριακή Ορθοδοξίας Αρφαρά 24 Μαρτίου 2013 ενημέρωση  .-
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/03/25-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013  .-
~**   http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/03/26-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 26 Μαρτίου 2013  .-
~**** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/03/27-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013 .-
~**  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/03/27-2013.html , ΜΕΝΟΥΜΕ  ΖΟΥΜΕ  ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ  ΕΛΛΑΔΑ  :
Τετάρτη 27 Μαρτίου  2013 .-

~**   http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/03/28-2013.html  , ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ Θέματα υγείας Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013 .-
~**  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/03/28-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013 .-
~* http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/03/28-2013.html , Η Ελλάδα μέσα από φωτογραφίες 28 Μαρτίου 2013 .-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/03/29-2013.html , Το αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή 29  Μαρτίου  2013 .-
~** http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/03/30-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 30 Μαρτίου 2013 .-
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/03/31-2013.html, Το αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 31 Μαρτίου 2013 .-


**ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013 :

 * http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/04/01-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 01 Απριλίου 2013 .-
*
http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/04/02-2013.html , Το αγιάζι της ενημερωσης Τρίτη 02 Απριλίου 2013.-
*
http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/04/02-2013.html , ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ Θέματα υγείας 02Απριλίου 2013 .-
*
http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/04/03-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 03 Απριλίου 2013 .-

*** ΜΕΝΟΥΝΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ 2012 - 20133 : ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ …..
~* * http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_21.html , Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (1) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_22.html , Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (2)
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/3.html , Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ (3) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/4.html , Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (4) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/5.html , Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (5) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/6.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (6) : Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012 ,.-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/7.html , Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/12/8_18.html ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (8) .- ,
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/01/19-20-01-2013.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Σ/Κ 19 και 20 -01 -2013 στο Χιονοδρομικό Χελμού Καλαβρύτων.- (9).-
** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/02/9-10-2013.html , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ -video , Σ/Κ 09καί 10 Φεβρουαρίου 2013 .-(10).-
~**  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/02/blog-post.html ,  ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ !!!! διαδρομές - εκδρομές ...... περιηγήσεις .....
Επίσκεψη στα Φιλιατρά γιορτή αγιορτή Αγίου Χαραλάμπου ,Μιά ημερήσια διαδρομή , Σάββατο 09 Φεβρουαρίου 2013 .- (11) .-
~**  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/03/27-2013.html , ΜΕΝΟΥΜΕ  ΖΟΥΜΕ  ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ  ΕΛΛΑΔΑ  :
Τετάρτη 27 Μαρτίου  2013 .-  (12α)

~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/02/19-2013.htmln , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ  ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ .-
~* http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/03/28-2013.html , Η Ελλάδα μέσα από φωτογραφίες 28 Μαρτίου 2013 .-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου