Τετάρτη, 6 Μαρτίου 2013

Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 06 Μαρτίου 2013

Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  06  Μαρτίου 2013  :
ΜΙΑ  ΓΛΥΚΙΑ  ΚΑΛΗΜΕΡΑ  ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ  ΜΑΣ !
ΚΑΜΙΑ ΠΙΕΣΗ ΟΥΤΕ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗ , ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΠΙΕΣΗ !
Το  ποντικάκι  πάντα κοντά μας !

***  ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  καί  Άλλα   :

***  Καλόγριες - μαϊμού
* Καλόγριες – μαϊμού άρχισαν να εμφανίζονται και πάλι σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Συνήθως είναι δυο-τρεις μαζί και ζητούν ενίσχυση για κάποιο μοναστήρι της περιοχής ή κάποια πολύ άρρωστη μοναχή.
Και επειδή δε θα αργήσουν να εμφανισθούν και στην περιοχή μας, να είστε επιφυλακτικοί με αγνώστους που σας χτυπούν την πόρτα ή σας σταματούν στο δρόμο.  Β.Β. .-

 ***  Είναι ασφαλισμένο το όχημα της ανακύκλωσης που μαζεύει τα σκουπίδια στα Φιλιατρά; :
 * Του Ηλία Γιαννόπουλου
                                  Ερώτημα στο δήμαρχο Τριφυλίας Κώστα Κόλλιας για το αν είναι ή όχι ασφαλισμένα οχήματα και μηχανήματα και έχουν περάσει από ΚΤΕΟ, μετά το σχετικό δημοσίευμα του «Θ», έκανε προχθές στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Σαράντος Κουκούμης.
Ο κ. Κουκούμης αναφέρθηκε στο δημοσίευμα για απορριμματοφόρα που δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ και δεν έχουν ασφάλεια, τονίζοντας ότι αυτό εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους. Ρώτησε, δε, αν έχει αποκατασταθεί το θέμα και αν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ, έχουν ασφάλεια και πετρέλαιο τα οχήματα.
Όμως, της προσοχής του κ. Κουκούμη διέφυγε η αναφορά στο σχετικό δημοσίευμα του «Θ» για το όχημα της ανακύκλωσης, η οποία εδώ και χρόνια έχει σταματήσει στην Τριφυλία. Το εν λόγω όχημα κυκλοφορεί στους δρόμους των Φιλιατρών μαζεύοντας τα σκουπίδια. Όχημα το οποίο δεν είναι ιδιοκτησίας του Δήμου Τριφυλίας, αλλά έχει εδώ και χρόνια παραχωρηθεί στους Δήμους της Τριφυλίας από το Σύνδεσμο για την ανακύκλωση.
Έδωσε, έτσι, την «ευκαιρία» στο δήμαρχο να μην απαντήσει επί της ουσίας, αλλά να πει περιχαρής πως «τα αυτοκίνητα του Δήμου είναι σφαλισμένα!» και να συνεχίσει με μια κυνική ομολογία πως δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ: «ΚΤΕΟ πρόκειται να περάσουν σύντομα, αφού ψηφιστεί ο προϋπολογισμός!».
Ομολόγησε, δηλαδή, ο δήμαρχος ότι τα οχήματα δεν έχουν περάσει από τεχνικό έλεγχο και είναι αμφίβολη η τεχνική τους κατάσταση και καταλληλότητα για να κυκλοφορούν στους δρόμους. Βεβαίως, το ερώτημα είναι αν μπορούν και πότε αυτά τα οχήματα και μηχανήματα να «περάσουν» από ΚΤΕΟ.

***  Εκπληκτική παραδοσιακή γιορτή στο Ακριτοχώρι  :
  *  Ένα αυθεντικό παραδοσιακό γλέντι, με καλό δημοτικό τραγούδι, αναβίωση του λιωσίματος του γουρουνιού, πίτες και γλυκίσματα βασισμένα στις συνταγές της γιαγιάς, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή στο Ακριτοχώρι (Γρίζι) του Δήμου Πύλου-Νέστορος.
Το πρώτο που προκάλεσε εντύπωση ήταν η προσέλευση του κόσμου, που ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Σημειώνεται ότι το παραδοσιακό αυτό γλέντι διοργανώθηκε από τους νέους του χωριού και πραγματοποιήθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά.
Όλα έγιναν στο χώρο του ελαιοτριβείου, όπου στήθηκαν τα καζάνια για το παραδοσιακό λιώσιμο του γουρουνιού, ενώ δίπλα έγινε το κάπνισμα των λουκάνικων με αρωματικά ξύλα από το βουνό, όπως σχίνα, φασκόμηλα, πουρνάρια.
Στην εκδήλωση μίλησε για το δημοτικό τραγούδι ο γνωστός από την τηλεόραση λαογράφος, Παναγιώτης Μυλωνάς. Τραγούδησε η εξαιρετική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Βασιλιτσίου, αλλά και ομάδα από το Ακριτοχώρι. Την παράσταση, όμως, έκλεψε η γιαγιά Δήμητρα Τσώνη, που τραγούδησε εκπληκτικά, σκορπώντας συγκίνηση και θαυμασμό. Επίσης, στη γιορτή χόρεψε ο Πολιτιστικός Σύλλογος της γειτονικής Φοινικούντας.
Οι γυναίκες του Ακριτοχωρίου πρόσφεραν στους επισκέπτες εξαιρετικές γεύσεις, από μπουκιές (χειροποίητα ζυμαρικά) και ζυμωτό ψωμί μέχρι πλακοτηγανίτες, πίτες, δίπλες κ.λπ. Υπήρχε, επίσης, χειροποίητο παστέλι με αγνό μέλι και σουσάμι σε φύλλα λεμονιάς.
Το γλέντι συνεχίστηκε με την ορχήστρα του Γιάννη Λεμπέση.

***  Η τελική πρόταση του σχεδίου Αθήνα συνεχίζει να διώχνει τη Λογοθεραπεία , αλλά…. :

~*  Το Υπουργείο Παιδείας έδωσε στη δημοσιότητα την τελική του πρόταση για το σχέδιο «Αθηνά», που αύριο θα παρουσιαστεί επίσημα στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, ενώπιον των βουλευτών και των εμπλεκόμενων φορέων.
* Η τελική πρόταση, δεν αλλάζει κάτι στην αρχική μορφή του σχεδίου Αθηνά των σχολών της Καλαμάτας που φαίνεται να μετακομίζει τη Λογοθεραπεία στην Πάτρα.
Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες μας, παράγοντες του Νομού συνεχίζουν να εκφράζουν την σιγουριά τους ότι το συγκεκριμένο τμήμα δεν θα φύγει από την πόλη.

***  Ο Ιωάννης Τζαννετάκης ανέλαβε τα καθήκοντα του Διοικητή του 9ου Συντάγματος Πεζικού «Γιαννιτσά». :
  *  Ο Καλαματιανός αντισυνταγματάρχης του Πεζικού Ιωάννης Τζαννετάκης ανέλαβε τα καθήκοντα του Διοικητή του 9ου Συντάγματος Πεζικού «Γιαννιτσά», της ιστορικά συνδεδεμένης με την Καλαμάτα και τη Μεσσηνία μονάδας του Στρατού Ξηράς, η οποία επανασυγκροτείται στο στρατόπεδο Παπαφλέσσα της μεσσηνιακής πρωτεύουσας. Το 9ο Σ.Π. αναμένεται να υποδεχθεί καταρχήν περί τους 200 νεοσυλλέκτους, στην πρώτη κατάταξη μετά το καλοκαίρι του 2011 οπότε έπαψε να λειτουργεί στην Καλαμάτα το ΚΕΔΒ. Η κατάταξη νεοσυλλέκτων από τη Μεσσηνία και την Αττική στο 9ο Σ.Π. θα γίνει στις 19 και 20 Μαρτίου 2013.-

***  Περπατώντας μεταξύ ιστορίας και μύθου… : 
 
ΛΑΓΟΥ ΧΑΝΙ - ΙΕΡΟ ΛΙΜΝΑΤΙΔΟΣ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ - ΜΟΝΗ ΒΕΛΑΝΙΔΙΑΣ
 Του Ευάγγελου Ξυπόλυτου
 Αντικρίζοντας την πρωινή χαμηλή βροχή το πρωινό της Κυριακής, μειδίασα σκεφτόμενος τον εαυτό μου να περπατά στο βουνό ρίχνοντας βροχή με το τουλούμι. Η συνέχεια της ημέρας, όμως, μου επιφύλασσε πολλές εκπλήξεις.
Το βανάκι του συλλόγου, καθώς και κάποια αυτοκίνητα που ακολουθούσαν, σταμάτησαν λίγα χιλιόμετρα πριν από τη Νέδουσα, στο σημείο «Λαγού Χάνι». Εκεί, φορέσαμε τα απαραίτητα αδιάβροχα, καθώς συνέχιζε να ρίχνει ψιλόβροχο, και ξεκινήσαμε. Ο αγροτο-δασικός δρόμος ήταν άνετος, προσφέροντας την ευκαιρία να απολαύσουμε λίγο παραπάνω το τοπίο που ξεδιπλώνονταν μπροστά μας. Η χαμηλή βλάστηση με τις κουμαριές, τα σχίνα και τις πουρναριές πλαισιωνόταν από τους μεγάλους όγκους βράχων που η σμιλεύτρα φύση έχει κόψει κάθετα. Η βροχή ζωήρευε τα χρώματα των βράχων, με αποτέλεσμα το τοπίο να μοιάζει βγαλμένο από πίνακα ζωγραφικής.
Ο δρόμος μετά από μιάμιση ώρα πεζοπορίας σταματούσε και ακολουθήσαμε το μονοπάτι δεξιά για το ιερό της Λιμνάτιδος Αρτέμιδος. Αριστερά μας απλωνόταν μια μεγάλη λεκάνη σμιλευμένη με τις πεζούλες που κατηφόριζαν στο αλώνι. Σκηνικό που θύμιζε αρχιτεκτονική θεάτρου, με τις πεζούλες για διαζώματα και για σκηνή το αλώνι, θυμίζοντας παλιότερα θεατρικά έργα βιωματικού χαρακτήρα που δεν παίζονται πια. Ο χώρος του ιερού είναι φορτισμένος από την έντονη παρουσία του ανθρώπου στο παρελθόν και οι πολλές σκόρπιες τετραγωνισμένες πέτρες μαρτυρούν ιστορίες που αγγίζουν το μύθο. Ιστορίες για τις κοινές γιορτές Λακώνων και Μεσσηνίων που λάμβαναν χώρα στο ιερό, και μία από αυτή κατέληξε στη δολοφονία του βασιλιά της Σπάρτης Τήλεκλου από τους Μεσσηνίους, ανάβοντας το φυτίλι για τους μακροχρόνιους Μεσσηνιακούς Πολέμους, καθώς και ιστορίες για τη διεξαγωγή αγώνων στη Ρωμαϊκή Εποχή. Ακόμα και το προσωνύμιο της Αρτέμιδος ως Λιμνάτιδος μας αφήνει την εικόνα για την ύπαρξη λίμνης ή έλους στην περιοχή που τώρα βρίσκονται οι εγκαταλελειμμένες πεζούλες. Η παράδοση για το εκκλησάκι της Παναγίας της Καψοχεροβολούσας ή Βολιμνιώτισσας, στο οποίο έχει ενταχτεί οικοδομικά υλικό από τον αρχαίο ναό, αναφέρει ότι αφορμή για το χτίσιμό του υπήρξε μια μεγάλη φωτιά, που έκαψε τα σιτηρά των κατοίκων. Η φωτιά αποδόθηκε στην μήνιν της Παναγίας (εξ ου και Καψοχεροβολούσα), διότι οι κάτοικοι δεν την τιμούσαν.
Για κάποιους ο γυρισμός στο σημείο στάθμευσης του βαν σήμαινε και την επιστροφή στην Καλαμάτα. Κάποιοι άλλοι επέλεξαν να βάλουν στο πρόγραμμα πεζοπορία στο μονοπάτι που ξεκινάει από του Λαγού Χάνι στο μοναστήρι της Βελανιδιάς. Αποφάσισα να συμμετάσχω σε αυτή την έξτρα διαδρομή. Το μονοπάτι ακολουθεί από ψηλά τα νερά του Νέδοντα, τα οποία βουίζουν καθώς κυλάνε στο φαράγγι, προσφέροντάς μας έτσι την απαραίτητη μουσική πλαισίωση της πεζοπορίας μας. Σκεφτόμουν ότι πριν από πενήντα χρόνια το μονοπάτι υπήρξε ο κύριος δρόμος για όσους ήθελαν να μετακινηθούν από τα χωριά του Ταϋγέτου προς την Καλαμάτα και αντίστροφα. Προσπαθούσα να φανταστώ τους ανθρώπους που περιδιάβαιναν το μονοπάτι, την κίνηση και τις σκέψεις τους. Τις κινήσεις των διαφόρων κλεφτών, μπουλουκιών και καπεταναίων, στα χρόνια της επανάστασης, τις κινήσεις των ανταρτών στα χρόνια της κατοχής, αλλά και τις κινήσεις ανθρώπων με εμπορεύματα και μη. Βλέποντας τα λιγοστά ερειπωμένα κτήρια της διαδρομής, τα φανταζόμουν με κόσμο που πολλές φορές σταματούσε για ξεκούραση. Δεν ξέρω πραγματικά πόσα από αυτά τα κτήρια χρησιμοποιούνταν για χάνια και πόσα για κατοικίες και στάβλους. Το μονοπάτι σε αρκετά μέρη έχει καταστραφεί από τις νεροφαγιές και κατολισθήσεις, αλλά γενικώς είναι καθαρισμένο και περπατείται σχετικά με ευκολία. Καθώς η διαδρομή έφτανε στο τέλος της, εμφανίστηκε απέναντι στο φαράγγι μια αντικρουόμενη εικόνα: η χιονισμένη πυραμοειδής κορυφή του Ταϋγέτου να ξεπροβάλλει μέσα από τις σκουπιδόμπαλες της Μαραθόλακκας, υπενθυμίζοντας έτσι την ανοιχτή πληγή που δημιούργησε ο άνθρωπος εις βάρος του βουνού. Μια πληγή που παραμένει πολλά χρόνια και που όλοι έχουμε μερίδιο ευθύνης.
Με αυτές τις σκέψεις μετά από τρεις ώρες και με τον καιρό να μη θυμίζει σε τίποτα το κρύο και βροχερό πρωινό, φτάσαμε στη μονή της Βελανιδιάς, όπου το βαν του συλλόγου μάς περίμενε για να μας μεταφέρει στην πόλη. Ήταν μια πεζοπορία ντυμένη με τα άλλοτε θαμπά και άλλοτε ζωηρά χρώματα της ιστορίας και του μύθου.
 

***  Με βολές για κυβέρνηση και Τατούλη η συζήτηση για τα σκουπίδια στο Δ.Σ. Τριφυλίας  :
  * Με βολές για την κυβέρνηση και την ΚΥΑ που τις επόμενες μέρες θα εκδοθεί για παύση λειτουργίας των ΧΑΔΑ και μεταφορά των σκουπιδιών σε αδειοδοτημένους ΧΥΤΑ, αλλά και για τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, έγινε προχθές στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας προ ημερήσιας διάταξης ενημέρωση από το δήμαρχο Κώστα Κόλλια και συζήτηση για το πρόβλημα διαχείρισης των απορριμμάτων.
Ο δήμαρχος είπε ότι μετά την καταδίκη της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τα σκουπίδια, έγινε άμεση παρέμβαση από το ΥΠΕΚΑ στην κατεύθυνση να κλείσουν όλες οι ΧΑΔΑ, σε χρόνο μηδέν και με ΚΥΑ να υποχρεώνονται σε μεταφορά των σκουπιδιών μόνο σε αδειοδοτημένους ΧΥΤΑ. Αναφέρθηκε, επίσης, στις διαδικασίες που έχει ξεκινήσει η Περιφέρεια, αλλά και τις διαδικασίες που έχουν ξεκινήσει οι Δήμοι μέσω του ΦΟΣΔΑ στην Πελοπόννησο και όπου είχαν συνεννοηθεί και οι δήμοι της Μεσσηνία για την ομαδική διαχείριση σκουπιδιών με τα τρία βήματα, δηλαδή ΚΔΑΥ, κομποστοποίηση, μπαλετοποίηση, θυμίζοντας ότι είχαν πάρει μία απόφαση και στον τοπικό ΦΟΣΔΑ και στον περιφερειακό ΦΟΣΔΑ και είχε γίνει μια προεπιλογή στο χώρο του Παλιοροβουνίου.
Όπως είπε: «Εκείνο το οποίο θα μας επιβληθεί είναι η μεταφορά των σκουπιδιών απ’ όλη την Πελοπόννησο – μιλάμε για τη δική μας Περιφέρεια – σε ΧΥΤΑ που έχουν άδειες και που δυστυχώς βρίσκονται όλες εκτός Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν υπάρχει καμία και το χειρότερο είναι ότι αυτό ετοιμάζεται να γίνει δαπάναις των Δήμων! Αντιλαμβάνεστε τι μας περιμένει όταν θα βγει αυτή η Υπουργική Απόφαση και φαίνεται ότι θα βγει σύντομα». Ενημέρωσε για την έκτακτη συνεδρίαση του ΦΟΣΔΑ Πελοποννήσου την περασμένη βδομάδα όπου «όσοι δήμαρχοι παρέστησαν εκεί και οι εκπρόσωποι των δήμων εν ενί στόματι και μιά καρδία είπαν ότι αυτό είναι έγκλημα! Εξόντωση για τους Δήμους! Πού να τα μαζεύεις τα σκουπίδια; Πού να τα μεταφορτώνεις τα σκουπίδια; Σε ποια ΧΥΤΑ θα τα πας και πως θα πληρώσεις το μαλλί; Γιατι μιλάμε, πια, για πάρα πολλά χρήματα», τόνισε και διάβασε στο Σώμα την απόφαση του ΦΟΣΔΑ η οποία εστάλη στο Υπουργείο. Ο κ. Κόλλιας επεσήμανε πως, «η ευθύνη δεν ανήκει στους δήμους, αλλά με βάση το θεσμικό πλαίσιο ανήκει στην Περιφέρεια. Ο Τατούλης χθές έδωσε μία συνέντευξη και ξαναπέταξε το μπαλάκι στους δήμους. Είναι μία χαοτική κατάσταση και ο Θεός να βάλει το χέρι του και να δούμε πώς θα ξεμπλέξουμε όλοι μαζί από αυτήν εδώ την ιστορία!» και συμπλήρωσε ότι, «είναι τεράστια τα κόστη και της μεταφοράς, αλλά και που θα πρέπει να δίνουμε στον αδειοδοτημένο ΧΥΤΑ για να δέχεται τα σκουπίδια μας και μπαίνει και θέμα μεταφόρτωσης, πού θα μαζεύονται τα σκουπίδια…». Παίρνοντας το λόγο ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Σαράντος Κουκούμης είπε πως, «οι κυβερνήσεις μέχρι τώρα, κάθε άλλο παρά προσπαθούσαν να δώσουν φιλολαϊκές λύσεις», προσθέτοντας πως, «η Περιφέρεια πετάει το μπαλάκι στους δήμους και η δήμοι στην περιφέρεια. Εγώ λέω, ο λαός να πιάσει όλα αυτά τα μπαλάκια και να τα ρίξει στα κεφάλια των κυβερνήσεων μέχρι τώρα», ενώ μίλησε για εξοντωτικές αποφάσεις για το λαό. Ακόμη, επέρριψε ευθύνες τόσο στους δήμους (και στο δήμο Τριφυλίας) όσο και στην Περιφέρεια γιατι 2 χρόνια κουβεντιάζουν για τα σκουπίδια και περιμένουν τους εργολάβους και τους μεγαλοκατασκευαστές «γιατι έχει πολύ ψωμί το σκουπίδι», τονίζοντας πως οι δήμοι δεν πρέπει να δεχθούν το κόστος. Για «φαγοπότι που έρχεται με τη διαχείριση των σκουπιδιών», έκανε λόγο ο Σωτήρης Μπακούρος, ο οποίος ρώτησε αν υπάρχει χρονοδιάγραμμα, ποιο είναι το κόστος μεταφοράς και αν με τον υφιστάμενο στόλο των δήμων είναι δυνατόν να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Ο Γιάννης Κατσαργύρης, που συμμετείχε στη συνεδρίαση του ΕΣΔΙΣΑ, επικέντρωσε στην ανακύκλωση που έπρεπε και πρέπει να γίνεται και μίλησε για την οφειλή του δήμου Τριφυλίας, που θα υπάρχει και στον προϋπολογισμό του 2013 – 10.000 ευρώ – στον ΕΣΔΙΣΑ και τόνισε πως είναι επιβεβλημένη η ανάγκη για ανακύκλωση, εκτός των άλλων, και για να μειωθεί ο όγκος των απορριμμάτων. Τόνισε, δε, πως, «δυστυχώς, το απορριμματοφόρο που μας έδωσε η ανακύκλωση το χρησιμοποιούμε για τα σκουπίδια τα σύμμεικτα. Αυτό είναι μέγα λάθος!». Ο Γιάννης Βασιλόπουλος σημείωσε ότι, «εμείς είμαστε πολύ επιμηθείς στο θέμα αυτό των σκουπιδιών» και είπε ότι το συντομότερο πρέπει ν’ αρχίσει η ανακύκλωση. Ακόμη, έκανε λόγο για «παλαιομοδίτικο μοντέλο στην αυτοδιοίκηση» προσθέτοντας πως, «τρόπο σκέψης και δράσης πρέπει να τα’ αλλάξουμε, δεν έχουμε άλλα περιθώρια, θα χρεοκοπήσουμε», ενώ επιτέθηκε στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου λέγοντας ότι, «ο κ. Τατούλης είναι αντιπροσωπευτικός τύπος του χρεωκοπημένου συστήματος που υπηρέτησε τη χώρα χρόνια».   Του Ηλία Γιαννόπουλου

***  Απευθείας ανάθεση για την προμήθεια καυσίμων αποφάσισε ο Δήμος Καλαμάτας   :
  *  Στην απευθείας ανάθεση της προμήθειας υγρών καυσίμων για την κίνηση των οχημάτων του Δήμου Καλαμάτας, διότι απέβησαν άγονοι 2 διαγωνισμοί με διαπραγμάτευση, κατέληξε χθες η Οικονομική Επιτροπή. Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Θ. Μπρεδήμας, ψήφισε λευκό, ενώ ο Αν. Νιάρχος καταψήφισε, προτείνοντας κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και δημιουργία ενιαίου φορέα διαχείρισης ενέργειας.

***  Πανελλήνιος μαθητικός διαγωνισμός Φυσικής το Σάββατο στην Καλαμάτα :
  *  Το Σάββατο στο 1ο Λύκειο Καλαμάτας
 Στο 1ο Λύκειο Καλαμάτας θα διεξαχθεί το Σάββατο 9 Μαρτίου, στις 9.30 το πρωί, ο 23ο Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Φυσικής 2013.
Στο διαγωνισμό, που διοργανώνει κάθε χρόνο η Ένωση Ελλήνων Φυσικών σε συνεργασία με το Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών, Τεχνολογίας και Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αθηνών, μπορούν να συμμετάσχουν μαθητές όλων των τάξεων (Α΄, Β΄ και Γ΄) των Γενικών Λυκείων.
Η β΄ φάση (για τους πρωτεύσαντες μαθητές της Γ΄ Λυκείου) θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Απριλίου, από τις 9.30 π.μ. έως τις 12.30 μ.μ., στο Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Οι πέντε πρώτοι της β’ φάσης θα προετοιμαστούν στο Εργαστήριο και θα εκπροσωπήσουν τη χώρα στην 44η Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής 2013 στην Κοπεγχάγη της Δανίας.-
 
***  Βραβεία για «Mani Blauel» και «Λάδι Βιώσας» στο διαγωνισμό της «Ελαιοτεχνίας» :
 
   
  * Με Αργυρό Αριστείο στην κατηγορία Μεσαία Ένταση Φρουτώδους βραβεύθηκε η εταιρεία «Φρ. Μπλάουελ και Σία ΕΠΕ», που έχει ως έδρα της τον Πύργο Λεύκτρου, για το Mani Blauel Βιολογικό, στο διαγωνισμό ποιότητας εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου της 5ης έκθεσης «Ελαιοτεχνία 2013», που πραγματοποιήθηκε 1 με 3 Μαρτίου στην Αθήνα (Ελληνικό).
Επίσης, στο διαγωνισμό συσκευασίας εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου δύο βραβεία απέσπασε μία ακόμη μεσσηνιακή εταιρεία, αυτή του Βασίλη Νικολαΐδη, με το «Λάδι Βιώσας» (high premium extra virgin olive oil), που παράγεται στο Κεφαλόβρυσο. Πρόκειται για το βραβείο Καινοτομίας (Αργυρό Αριστείο 2013) και το βραβείο Συνολικής Εικόνας (Χάλκινο Αριστείο 2013).
«Η κριτική επιτροπή ήταν 6μελής με επικεφαλής τον πρόεδρο της Ένωσης Γραφιστών Ελλάδος (κ. Πετροπουλέα Τζανέτο) και άλλους καταξιωμένους ειδήμονες. Η διάκριση αυτή για το Λάδι Βιώσας είναι βράβευση... αμιγώς του “Λάδι Βιώσας”, μιας και είναι ίσως το μοναδικό ελαιόλαδο που παράγεται με πλήρως καθετοποιημένες διαδικασίες. Που σημαίνει ότι και το design είναι η δουλεμένη αποτύπωση όλων των προσλαμβανουσών της ομάδας του “Λάδι Βιώσας”...» αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.-

***   Έκλεισαν τον δρόμο οι σπουδαστές του Λογοθεραπείας :
  *  Το δρόμο μπροστά στο ΤΕΙ έκλεισαν συμβολικά για περίπου 20 λεπτά (λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι) οι σπουδαστές του Τμήματος Λογοθεραπείας του ΤΕΙ Καλαμάτας, θέλοντας έτσι να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο σχέδιο Αθηνά, που και στην τελική του πρόταση συνεχίζει να στέλνει το Τμήμα τους στην Πάτρα.
Τέλος να σημειωθεί ότι στις 8 το βράδυ στην πλατεία 23ης Μαρτίου, οι σπουδαστές έχουν προγραμματίσει συνάντηση ώστε να κάνουν πορεία στο κέντρο της πόλης.

*** Ο Μάνος Ξενάκης μίλησε σε σχολή δημοσιογραφίας :
  *  Καλεσμένος στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ ήταν ο πρωταθλητής του μπιτς βόλεϊ, Μάνος Ξενάκης, ο οποίος αποτελεί φέτος το …βαρύ πυροβολικό της Καλαμάτας ’80. Επτά φορές πρωταθλητής Ελλάδας στην άμμο ο Ξενάκης κέντρισε το ενδιαφέρον των επίδοξων αθλητικών ρεπόρτερ, μιλώντας τόσο για την προσωπική του καριέρα, όσο και για το άθλημα. «Αν θες να βρίσκεσαι σε υψηλό επίπεδο, δεν μπορείς να αγωνίζεσαι και στην άμμο και στην σάλα. Πρέπει να επιλέξεις. Σίγουρα το μπιτς βόλεϊ σε καταπονεί περισσότερο, όμως από την άλλη έχει και λιγότερους τραυματισμούς, ενώ το θεωρώ πιο συναρπαστικό σε σχέση με την σάλα» τόνισε μεταξύ άλλων, ενώ συμπλήρωσε: «Μέχρι το 2004 όλα ήταν ρόδινα. Από εκεί και ύστερα οι κρατικές επιχορηγήσεις σταμάτησαν. Είναι ένα δαπανηρό άθλημα, όπου στον προϋπολογισμό σου πρέπει να συμπεριλάβει τα δικά σου έξοδα και του προπονητή του. Χρειάζεσαι περίπου 50.000 ευρώ περίπου για καλή προετοιμασία για να πεις ότι πας για κάτι καλό».

***   Από τα υψηλότερα ποσοστά μακροζωίας και υγείας στην Ε.Ε. εμφανίζουν οι Έλληνες   :
  *   Από τα υψηλότερα ποσοστά μακροζωίας και υγείας στην Ε.Ε. εμφανίζουν οι Έλληνες, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας, που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες και αναφέρονται στο 2011.
Ειδικότερα, το προσδόκιμο υγιούς βίου κατά τη γέννηση στην Ελλάδα ήταν, το 2011, στα 66,9 χρόνια για τις γυναίκες και στα 66,4 χρόνια για τους άνδρες. Η Ελλάδα εμφανίζει, μαζί με την Ιρλανδία, το τρίτο υψηλότερο ποσοστό στην Ε.Ε. μετά τη Μάλτα (70,7 χρόνια για τις γυναίκες και 70,3 χρόνια για τους άνδρες), τη Σουηδία (70,2- 71,1 χρόνια, αντίστοιχα) και το Λουξεμβούργο (67,1- 65,8 χρόνια).
Στην Ε.Ε., τα χαμηλότερα ποσοστά παρατηρούνται στη Σλοβακία (52,3- 52,1 χρόνια) και τη Σλοβενία (53,8- 54 χρόνια), ενώ ο μέσος κοινοτικός όρος για την Ε.Ε. των 27 είναι 62,2 για τις γυναίκες και 61,8 για τους άνδρες. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, στην ηλικία των 50, το προσδόκιμο υγιούς βίου αυξάνεται στην Ελλάδα κατά 19,2 χρόνια για τις γυναίκες, δηλαδή φτάνει στα 69,2 χρόνια (67,9 στην Ε.Ε.) και για τους άνδρες κατά 19,7 χρόνια (69,7 έναντι 67,5 στην Ε.Ε.).
Παράλληλα, από τα ίδια στοιχεία προκύπτει ότι στα 65 το προσδόκιμο υγιούς βίου στην Ελλάδα αυξάνεται στα 72,8 για τις γυναίκες (73,6 στην Ε.Ε.) και για τους άνδρες στα 74,1 χρόνια (73,6 στην Ε.Ε.). -  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

*** Σαν σήμερα ...στις 6 Μαρτίου
       
 Πριν 94 χρόνια στη Μεσσηνία
 ΧΙΟΝΙΑ, χιόνια, χιόνια, βροχή, υγρασία και γρίππη. Αυτά ήσαν τα δώρα της χθεσινής πρωίας. Όλα τα βουνά γύρω εφόρεσαν τα λευκά τους και το τσουχτερό βοριαδάκι έδινε και έπαιρνε. Τα έχει, βλέπετε, αυτά τα σκέρτσα του ο Μάρτιος, ο οποίος εις την αστασία του περνάει και την… γυναίκα.
 -ΤΟ Λαϊκόν Ιατρείον εκτελεί λαμπρότατα τον φιλανθρωπικότατον προορισμόν του. Ο έμπορος Ιωάννης Ρεμπουτσάκος προσέφερε υπέρ του ιατρείου δραχμάς πεντήκοντα ετέρας δε 25 ο Π. Ρεμπουτσάκος.
 -ΗΡΧΙΣΕΝ η σπάνις των πορτοκαλίων και επομένως η ύψωσις της τιμής των. Τα σχετικώς καλά πωλούνται προς 20 λεπτά έκαστον.
 -ΣΧΕΤΙΚΗ αφθονία αυγών εις την αγοράν με τιμήν 20-30 λεπτών έκαστον.
 -ΣΙΤΑΡΑΚΙ το αγιασμένο ήρχισε να ξεφορτώνεται τακτικά. Πολλοί εγκαταλείπουν τα δελτία άρτου προτιμώντες το καθαρό σιταράκι. Η τιμή του από 1,40 – 1,50 κατ’ οκάν. Και οι μύλοι κάμνουν χρυσές δουλειές με λεπτά δέκα κατ’ οκάδων δια την άλεσιν.
 -ΑΘΡΟΟΙ ήρχισαν να προσέρχονται οι κληρωτοί μας. Παιδιά γιομάτα χαράν και ζωήν, στρατιώται της μεγάλης πατρίδος.
 Πηγή: Αρχείο "Θάρρους"
Γεγονότα
 1894: Κυκλοφορεί το πρώτο φύλλο της εφημερίδας Εστία, με πρώτο διευθυντή τον ποιητή Γεώργιο Δροσίνη.
1899: Η γερμανική χημική εταιρεία Bayer λαμβάνει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για την Ασπιρίνη.
1902: Ιδρύεται η Ρεάλ Μαδρίτης από μία ομάδα ποδοσφαιρόφιλων, με επικεφαλής τον Χουάν Παντρός.
1933: Αποτυχημένο κίνημα του στρατηγού Νικόλαου Πλαστήρα για την επαναφορά του Ελευθέριου Βενιζέλου στην εξουσία.
1951: Αρχίζει η δίκη της Έθελ και του Τζούλιους Ρόζενμπεργκ, δύο αμερικανών κομμουνιστών, που κατηγορούνται ότι έδωσαν πυρηνικά μυστικά στη Σοβιετική Ένωση. Θα καταδικαστούν σε θάνατο και θα εκτελεστούν το 1953.
1990: Η Ελευθεροτυπία αποκαλύπτει την Υπόθεση Κιάπε, που συγκλονίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Κωνσταντίνος Κιάππε, υπάλληλος της ΕΠΟ με ειδικότητα επί των διεθνών σχέσεων, αποκαλύπτει την «υποτιθέμενη» έγγραφη καταγγελία του διαιτητή Κώστα Δημητριάδη στη FIFA, σε σχέση με κυκλώματα που ρυθμίζουν αποτελέσματα στο ελληνικό πρωτάθλημα. Στις 14 Μαΐου η υπόθεση θα κλείσει οριστικά, με τις ελληνικές αρχές να στέλνουν επιστολή στη FIFA, διαβεβαιώνοντας ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχουν προσυνεννοημένα παιχνίδια.
 Γεννήσεις
 1475: Μιχαήλ Άγγελος, ιταλός ζωγράφος. (Θαν. 18/2/1564) [Αποφθέγματα]
1928: Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες, βραβευμένος με Νόμπελ (1982) κολομβιανός συγγραφέας, από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του λογοτεχνικού ρεύματος που ονομάζεται «μαγικός ρεαλισμός».
1937: Βαλεντίνα Τερέσκοβα, ρωσίδα κοσμοναύτης, η πρώτη γυναίκα που βρέθηκε στο διάστημα.
 Θάνατοι
 1900: Γκόντλιμπ Ντάιμλερ, γερμανός μηχανικός, εφευρέτης της ντιζελομηχανής, σχεδιαστής της πρώτης μοτοσικλέτας και συνιδρυτής της αυτοκινητοβιομηχανίας Mercedes. (Γεν. 17/3/1834)
1994: Μελίνα Μερκούρη, ηθοποιός και πολιτικός. (Γεν. 18/10/1920)
2007: Ζαν Μποντριγιάρ, γάλλος κοινωνιολόγος και φιλόσοφος, από τους σπουδαιότερους μεταμοντέρνους διανοητές. (Γεν. 29/7/1929), /. πηγή: www.sansimera.gr .-

***  ΠΕΘΑΝΕ  Ο ΤΣΑΒΕ .... ! :
Έφιππος ο Ούγκο Τσάβες στα χρόνια της παντοδυναμίας του
Έφιππος ο Ούγκο Τσάβες στα χρόνια της παντοδυναμίας του
 Τα βίντεο με τις φράσεις του Τσάβες που έμειναν στην ιστορία :
Καράκας, Βενεζουέλα
Στα 14 χρόνια που έμεινε στην εξουσία, ένας άνθρωπος με το επικοινωνιακό χάρισμα του Τσάβες δεν μπορούσε παρά να δημιουργήσει πάταγο και με τις εκφράσεις που χρησιμοποιούσε.
Στην ιστορία έμειναν οι κόντρες του με εκπροσώπους της διεθνούς κοινότητας, ακόμα και με πολυεθνικές. Δείτε μερικές στιγμές.
1998: «Η Κούβα είναι μια δικτατορία»
Το 1998 όταν ακόμα ήταν υποψήφιος για την προεδρία, ο Τσάβες -τότε πολύ νέος- μίλησε σε δημοσιογράφο τηλεοπτικού καναλιού. Σε εκείνη τη συνέντευξη είχε πει ότι «δεν είναι ο διάβολος», αλλά και ότι η «Κούβα είναι μία δικτατορία».
Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι «από το Καράκας εγώ δεν μπορώ να κατηγορήσω κανένα λαό και καμία κυβέρνηση».
1999: Ορκίζομαι στο ετοιμοθάνατο Σύνταγμα
Το 1999 όταν εξελέγη για πρώτη φορά πρόεδρος, έδωσε τον όρκο του, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ορκίζομαι σε αυτό το ετοιμοθάνατο Σύνταγμα». Το Σύνταγμα φυσικά άλλαξε αρκετά χρόνια αργότερα.-  Ακολουθεί το βίντεο :
 
Ακολουθούν κι΄ άλλα  (5) σχετικά  βίντεο του ΤΣΑΒΕ ... !!!:
*** http://youtu.be/6M2Cmdl2_do  ,

*** http://youtu.be/NYYQT21p7l8  ,

*** http://youtu.be/Y0mPdJlv3x8  ,

*** http://youtu.be/wizlL5acKEM   ,

*** http://youtu.be/yApnfqoVZhs  ,

****  ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ενημέρωση :

*** Ενημέρωση κατά της βίας από την ΕΠΣΜ. Ομιλία χθες για τους παρατηρητές και σήμερα για προπονητές :
  * Η δεύτερη κατά σειρά ενημερωτική συγκέντρωση που διοργανώνει η ΕΠΣΜ σε μια προσπάθεια να περιορίσει τα κρούσματα βίας στα γήπεδα έγινε χθες το βράδυ στο ενωσιακό αθλητικό κέντρο του Κορδία. Απευθυνόταν σε παρατηρητές αγώνων, στους οποίους έδωσαν οδηγίες και συμβουλές ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μεσσηνίας και Προέδρου της Επιτροπής Παρατηρητών, Λεωνίδας Οικονομίδης, ως κύριος ομιλητής, ενώ παρεμβάσεις έκαναν ο πρόεδρος της Πειθαρχικής Επιτροπής Γρηγόρης Μποντοζάκης και το μέλος της επιτροπής ορισμού διαιτητών Τάκης Μανωλόπουλος.
Σήμερα στις 6 μ.μ. στον ίδιο χώρο θα γίνει η τρίτη κατά σειρά ημερίδα (είχε προηγηθεί την Παρασκευή η ενημέρωση των διαιτητών, από το μέλος της ΚΕΔ/ΕΠΟ Θανάση Μπριάκο). Θέμα της απογευματινής ομιλίας που θα αναπτύξει ο Διευθυντής Εκπαίδευσης της ΕΠΟ Τέλης Μπατάκης είναι «Η θέση και η συμβολή του Προπονητή απέναντι στα κρούσματα βίας στους αγωνιστικού χώρους» και καλούνται να την παρακολουθήσουν προπονητές ποδοσφαίρου, διπλωματούχοι και μη.

***   Μετά τους τραυματισμούς ο… «κίτρινος πυρετός» χτύπησε τη Μαύρη Θύελλα :
  * ΧΑΝΕΙ ΠΟΥΤΣΗ ΜΕ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ, ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟ, ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΚΑΙ ΤΣΟΠΕΛΑ (ΕΠΙΣΚΟΠΗ) ΛΟΓΩ ΚΑΡΤΩΝ
 ΝΕΑ ΜΑΓΝΗΤΙΚΗ Ο ΚΟΨΑΧΕΙΛΗΣ – ΤΑΧΥΤΕΡΗ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ
 Του Νίκου Μπαλόπουλου
 Το αποτέλεσμα στη Γλυφάδα δεν ήταν το επιθυμητό, όμως η συνολική εμφάνιση της ομάδας της Καλαμάτας άφησε υποσχέσεις, κυρίως λόγω του πάθους που έδειξαν οι ποδοσφαιριστές, εν όψει της συνέχειας και των αγωνιστικών που απομένουν μέχρι την ολοκλήρωση της σεζόν. Οι αγωνιστικές αυτές άλλωστε είναι που θα κρίνουν το αποτέλεσμα και άπαντες στο στρατόπεδο της Μαύρης Θύελλας είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν πιθανότητες που τους αναλογούν.
Και μπορεί ο Νίκος Κακαλέτρης να εξέφρασε την ικανοποίησή του, όμως για να καλυφθεί η διαφορά με την 6η θέση, απαιτούνται και τρίποντα, κάτι που σημαίνει ότι χρειάζονται πρώτα απ’ όλα τα γκολ. Η Καλαμάτα μέχρι τώρα δεν τα πάει καλά στον τομέα αυτό, διαθέτοντας μία από τις χειρότερες επιθέσεις του ομίλου, και στο τεχνικό τιμ της Μαύρης Θύελλας θα επιδιώξουν τη βελτίωση, ευελπιστώντας ότι αυτή θα συνδυαστεί με τα ανάλογα αποτελέσματα. Άλλωστε, εάν η ομάδα δεν πάρει το τρίποντο στο ματς που ακολουθεί, την προσεχή Κυριακή στο Δημοτικό Στάδιο με την Προοδευτική, τότε το όνειρο διαλύεται και οι ελπίδες εκμηδενίζονται. Έτσι, οι Νίκος Κακαλέτρης και Τάκης Σακελλαρόπουλος είναι αποφασισμένοι να δουλέψουν επιζητώντας τη βελτίωση, σε ανάπτυξη – δημιουργία – αποτελεσματικότητα, συνδυάζοντας τα στοιχεία αυτά με όσα έχουν ήδη πετύχει σε πάθος, αγωνιστικότητα και ισορροπία.
 Συμπλήρωσαν κάρτες Πούτσης και Τσόπελας
Δυστυχώς τα δεδομένα δεν είναι και στο κρίσιμο ματς που ακολουθεί με το μέρος της Καλαμάτας. Τα προβλήματα όχι μόνο δεν μειώνονται, αντιθέτως αυξάνονται, γεγονός που μειώνει ακόμη περισσότερο τις λύσεις. Ο Πούτσης, που είχε ούτως ή άλλως δηλωθεί να εκτίσει μία αγωνιστική στον αγώνα με την Προοδευτική, συμπλήρωσε επτά κάρτες και θα χάσει δύο από τις 4 επόμενες αγωνιστικές, πιθανότατα τις αναμετρήσεις με Παναιγιάλειο και Επισκοπή, ενώ τέσσερις κίτρινες συμπλήρωσε και ο Τσόπελας, που λογικά θα χάσει το ματς με τον Παναιγιάλειο.
 Αργεί ο Κοψαχείλης… νωρίτερα η επιστροφή Ηλιόπουλου
Εν τω μεταξύ δεδομένη θεωρείται η απουσία του Σωκράτη Κοψαχείλη, που θα χρειαστεί να κάνει νέα μαγνητική τις επόμενες ημέρες λόγω του προβλήματος στον τετρακέφαλο (τένοντα), αλλά και του Ηλιόπουλου, του οποίου η κατάσταση δείχνει βελτίωση και θα επιστρέψει περίπου σε δύο εβδομάδες.
Όσον αφορά τον Μπελεβέντη αναμένεται στην Καλαμάτα τις επόμενες ημέρες για να ξεκινήσει προπονήσεις με την ομάδα, ενώ την Πέμπτη θα ενσωματωθεί ο Καντούτσης, ο οποίος προπονείται στον Άγιο Κοσμά με την Εθνική ομάδα των Νέων.
 Περιμένουν το Φ.Α. για το ματς της Γλυφάδας
Ανησυχία υπάρχει στις τάξεις του μελανόλευκου ΤΑΠ για την πιθανότητα νέας τιμωρίας της ομάδας μετά το ματς της Γλυφάδας και τα όσα έγιναν λίγο πριν την ολοκλήρωσή του. Περιμένουν να φθάσει στα γραφεία το Φ.Α., για να δουν τι ακριβώς έχει γράψει ο διαιτητής της αναμέτρησης κ. Σταυρουλάκης και ενώ η ομάδα κινδυνεύει με τιμωρία για το παιχνίδι με τον Πανηλειακό στο Δημοτικό Στάδιο.-

***  Κύπελλο και πρόκριση στα τελικά του Παγκοσμίου για Λαζαρίδη και Εθνική Ομάδα :
  *  Την πρώτη θέση κατέκτησε η Εθνική ομάδα στο τένις με αμαξίδιο στα προκριματικά του Παγκοσμίου πρωταθλήματος στην Αττάλεια.
Στο σημερινό τελικό ο Καλαματιανός πρωταθλητής Γιώργος Λαζαρίδης και ο συμπαίκτης του Στέφανος Διαμαντής πέτυχαν δύο νίκες στα μονά απέναντι στην ομάδα του Ισραήλ και χάρισαν στην Εθνική μας ομάδα την πρώτη θέση και την πρόκριση στα τελικά του Παγκοσμίου πρωταθλήματος που θα γίνει στην Αττάλλεια και αυτό στα τέλη Μαΐου.
Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη ο τελικός στο διπλό και οι Έλληνες παίκτες έχουν πάρει ήδη το πρώτο σετ, ενώ το αποτέλεσμά του δεν παίζει ρόλο στην τελική κατάταξη καθώς η Ελληνική ομάδα πήρε τις δύο νίκες στα μονά.
Ο Γιώργος Λαζαρίδης μίλησε στο «Θ» πριν λίγα λεπτά και δήλωσε πολύ ευχαριστημένος τόσο με την δική του παρουσία όσο και της υπόλοιπης ομάδας για την επιτυχία τους να κατακτήσουν την πρώτη θέση ανάμεσα σε 10 χώρες, ενώ πέρυσι στο ίδιο τουρνουά είχαν κατακτήσει την 3η θέση.
Οι Έλληνες αθλητές θα παραμείνουν στην Αττάλλεια ενόψει του τουρνουά που ξεκινά σε λίγες μέρες εκεί και μαζί ξεκινούν την προετοιμασία για τo Παγκόσμιο πρωτάθλημα για να εμφανιστούν όσο το δυνατόν καλύτεροι.

***
ΠΑΡΙ ΣΕ  ΖΕΜΕΝ – ΒΑΛΕΝΘΙΑ  1-1 .-

Η Βαλένθια όμως κατάφερε να προηγηθεί στο 55΄με δυνατό σουτ του Ζόνας. Πριν προλάβουν τα «φίδια να ζώσουν» τους γηπεδούχους, ο Εζέκιελ Λαβέτσι ισοφάρισε στο 66’ και με το 1-1 να μένει μέχρι το τέλος η ομάδα του Κάρλος Αντσελότι πήρε την πρόκριση στους «8».

Διαιτητής: Μίλοραντ Μάζιτς (Σερβία)

Κίτρινες: Λαβέτσι – Αλμπέλδα, Ρουίθ, Παρέχο, Σολδάδο, Μπανένγκα

Παρί Σεν Ζερμέν (Κάρλο Αντσελότι): Σιρίγκου, Ζαλέ (27' Βαν ντερ Βιλ), Τιάγκο Σίλβα, Αλεξ, Μάξουελ, Σαντόμ, Τιάγκο Μότα (58' Γκαμέιρο), Ματουιντί, Παστόρε, Λούκας, Λαβέτσι

Βαλένθια (Ερνέστο Βαλβέρδε): Γκουαίτα, Μπαραγκάν, Ρουίθ, Ματιέ, Σισοκό, Παρέχο, Αλμπέλδα (46' Μπανένγκα), Φεγκούλι (63' Πιάτι), Τίνο Κόστα, Ζόνας (Βαλντέζ), Σολδάδο.

 

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ – ΣΕΛΤΙΚ  2-0 .-

Ο Αλεσάντρο Μάτρι στο 24΄ και ο Φάμπιο Κουαλιαρέλα στο 65΄ πέτυχαν τα δύο γκολ για τη «Μεγάλη Κυρία». Αρχηγός της Σέλτικ στο σημερινό ματς, ήταν ο Γιώργος Σαμαράς.

Διαιτητής: Φιράτ Αϊντινούς

Κίτρινες: Πελούζο - Ιζαγκίρε

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ (Αντόνιο Κόντε): Μπουφόν, Μπαρτζάλι, Μαρόνε, Μπονούτσι, Πίρλο (69' Τζακερίνι), Παντοΐν, Βιντάλ (67' Ισλα), Πογκμπά, Πελούζο (58' Ασαμόα), Μάτρι, Κουαλιαρέλα

ΣΕΛΤΙΚ (Νιλ Λένον): Φόρστερ, Μάθιους (51' Φόρεστ), Γουϊλσον, Καγιάλ, Ιζαγκίρε, Ουανγιάμα (46' Αμπρόουζ), Λέντλι, Μάλγκριου, Κόμονς (73' Λασάντ), Σαμαράς, Χούπερ

 

 Τα αποτελέσματα της 10ης αγωνιστικής στη φάση των «16» στην Ευρωλίγκα έχουν ως εξής:

5ος όμιλος

Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία)-Αναντολού Εφές (Τουρκία) 86-91

Μπάμπεργκ (Γερμανία)-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία) 58-78

Πέμπτη, 7 Μαρτίου

Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)

Παρασκευή, 8 Μαρτίου

Ουνικάχα Μάλαγα (Ισπανία)-Παναθηναϊκός 20:45

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Ν Η Β.

Αναντολού Εφές 8-2 18

Ρεάλ Μαδρίτης 8-1 17

ΤΣΣΚΑ Μόσχας 7-3 17

Παναθηναϊκός 6-3 15

Ουνικάχα Μάλαγα 4-5 13

Ζαλγκίρις Κάουνας 4-5 13

Άλμπα Βερολίνου 1-9 11

Μπάμπεργκ 0-10 10

6ος όμιλος

Πέμπτη, 7 Μαρτίου

Ολυμπιακός-Μπαρτσελόνα (Ισπανία) 21:45

Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ (Τουρκία)-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)

Παρασκευή, 8 Μαρτίου

Μπεσίκτας (Τουρκία)-Κάχα Λαμποράλ (Ισπανία)

Κίμκι (Ρωσία)-Σιένα (Ιταλία)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Ν-Η Β.

Μπαρτσελόνα 8-1 17

Σιένα 7-2 16

Ολυμπιακός 6-3 15

Κίμκι 5-4 14

Μακάμπι Τελ Αβίβ 4-5 13

Κάχα Λαμποράλ 4-5 13

Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ 2-7 11

Μπεσίκτας 0-9 9


*

  ~**** From my video-box   2010-2012,  Stamatios  N. Skoulikas  .- :

ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ ΜΑΣ  ΚΑΙ ΤΙΣ  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΣ …..ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ … :  
 1 ~ http://www.youtube.com/stamos01 , =   2319 video. -      A.  snstam@gmail.com  .-  
  2 ~ http://www.youtube.com/stamatios01 e, =                        762 video. -   b. stamoskal@windowslive.com .-
  3 ~ http://www.youtube.com/vlasiskal   , =                   757   video.  -      c. vlasiskal@gmail.com .-   
ΣΥΝΟΛΟΝ :                                              3838   αναρτήσεις  Βίντεο .-     www.sansimera.gr  www.sansimera.gr


***
~** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2013  :

~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/02/26-2013.html , ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ,Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013 ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ γιά Όλους μας.,-
~** http://snsarfara.blogspot.gr/2013/02/27-2013.html ,
Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013 .-
~** http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/02/28-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013 .-
~**  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/03/05-2013.html ,

AΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΗΝΟΣ  ΜΑΡΤΙΟΥ  2013  :

~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/03/01-2013.html ,

Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 01 Μαρτίου 2013 .-

~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/03/2-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σαββάτο 2 Φεβρουαρίου 2013  .-

~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/03/04-2013.html  , , Θέατρο από ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΜΕΣΣΗΝΗΣ Δευτέρα 04 Φεβρουαρίου 2013.-

~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/03/04-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 04 Φεβρουαρίου 2013.-

~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/03/05-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 05 Μαρτίου 2013 .-

~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/03/06-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 06 Μαρτίου 2013 .-

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου