Πέμπτη, 11 Σεπτεμβρίου 2014

Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Πέμπτη  11  Σεπτεμβρίου  2014  :

Από  αγιασμό  στα  Σχολεία (Δημοτικό και  Βρεφονηπιακό ) στο Αρφαρά  Καλαμάτας
για  την  έναρξη  της  νέας  σχολικής  χρονιάς 2014-15

***  Άνοιξαν τα σχολειά ...ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά  και  στο Αρφαρά... κυήπησε το πρώτο σχολικό  κουδούνι ...   :

   Πρώτη  μέρα  στο  Σχολεία  των  Αρφαρών , εργαζόμενοι μπαμπάδες , μαμάδες , παππούδες  και  γιαγιές ,  συνόδευσαν τα   παιδιά  τους  για  τον αγιασμό , στην   έναρξη  της  νέας  σχολικής  χρονιάς   .....  Ο  Ιερέας  του  χωριού  μας  Παπά-Μιχάλης στα  καθήκοντα  του αγιασμού  ,,,,για  την νέα  σχολική  χρονιά με  όλους  τους  δασκάλους  στην πρώτη  γραμμή ....
Σχετικό  Βίντεο  από αγιασμό έναρξη σχολικής χρονιάς  στο Αρφαρά :
~ ΑΡΦΑΡΑ   αγιασμός  στα  Σχολεία  2014: http://youtu.be/9M5n4xHFdIY  ,


 ~* Βρεφονηπιακός Αρφαρών  έναρξη σχολικής  χρονιάς  2014 : http://youtu.be/sffdEbzllwA ,


*** Χτύπησε το πρώτο κουδούνι για εκατοντάδες μαθητές στην Καλαμάτα (φωτογραφίες)
  
 
 
 

Το πρώτο κουδούνι για τη νέα σχολική χτύπησε σήμερα το πρωί για χιλιάδες μαθητές καθώς σε όλα τα σχολεία της χώρας πραγματοποιείται ο καθιερωμένος αγιασμός.. Ιδιαίτερης σημασίας και πάντα ξεχωριστή είναι η σημερινή ημέρα για τους μαθητές της Πρώτης Δημοτικού καθώς θα περάσουν για πρώτη φορά την πόρτα του «μεγάλου σχολείου». - 
*** Σήμερα οι αποφάσεις για τις ενστάσεις κωλύματος εκλογιμότητας σε βάρος Κατσίβελα και Τζωρτζίνη         
           
Σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, θα ανακοινωθούν από το Διοικητικό Πρωτοδικείο Καλαμάτας οι αποφάσεις για τις ενστάσεις κωλύματος εκλογιμότητας σε βάρος του Παναγιώτη Κατσίβελα και του Αλέξανδρου Τζωρτζίνη.
Η εκδίκαση των ενστάσεων (ακροαματική διαδικασία) έγινε στις 29 Ιουλίου και το Εκλογοδικείο, που αποφασίζει, θα ανακοινώσει σήμερα τι ακριβώς αποφαίνεται.
Θυμίζουμε ότι τις ενστάσεις σε βάρος του κ. Κατσίβελα και του κ. Τζωρτζίνη κατέθεσε εμπρόθεσμα δημότης – εκλογέας του Δήμου Τριφυλίας στις 22 Ιουνίου, με τη νομική υποστήριξη του γνωστού δικηγόρου της Καλαμάτας, Αντώνη Γιαννακόπουλου. Οι ενστάσεις στρέφονται κατά της δικαστικής απόφασης με την οποία ανακηρύσσονται οι επιτυχόντες και επιλαχόντες συνδυασμοί και οι υποψήφιοι κάθε συνδυασμού που εκλέγονται ως τακτικοί ή αναπληρωματικοί, βάσει του σχετικού πίνακα αποτελεσμάτων, κατά της ανακήρυξής τους ως υποψηφίων, όπως και κατά του κύρους των εκλογών, καθώς και του Δήμου Τριφυλίας.
Σημειώνεται, δε, πως οι ενστάσεις εκδικάζονται σε πρώτο και τελευταίο βαθμό από το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Καλαμάτας. Δεν προβλέπεται άσκηση έφεσης κατά των αποφάσεων των Τριμελών Διοικητικών Πρωτοδικείων, παρά μόνο αίτηση αναίρεσης ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Ένας εκ των λόγων που κυρίαρχα προβάλλεται στην ένσταση για κώλυμα εκλογιμότητας, κατά του Παναγιώτη Κατσίβελα, ως νεοεκλεγέντος  δημάρχου, έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο ίδιος ως υπάλληλος Ε.Θ. με Βαθμό 1ο ασκεί καθήκοντα προϊσταμένου Οργανικής Μονάδας στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια, επιπέδου Γενικής Διεύθυνσης, στην οποία υπάγονται και οι μονάδες υγείας του Δήμου Τριφυλίας. Για, δε, τον Αλέξανδρο Τζωρτζίνη, ως νεοεκλεγέντα δημοτικό σύμβουλο με το συνδυασμό «ΤΡΙΦΥΛΙΑ ξεκινάμε» του Παναγιώτη Κατσίβελα, ο λόγος που προβάλλεται στην ένσταση, για κώλυμα εκλογιμότητας, έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο ίδιος ασκεί καθήκοντα υπεύθυνου επιστημονικής λειτουργίας στο Κέντρο Υγείας Γαργαλιάνων.
Και στις δύο ενστάσεις προβάλλονται εκλογικές παραβάσεις, οι οποίες αναπτύχθηκαν με επιχειρήματα νομικά κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας. Στις αιτιάσεις περί κωλύματος εκλογιμότητας απάντησε ο νομικός της πλευράς Κατσίβελα – Τζωρτζίνη.
Του Ηλία Γιαννόπουλου

*** «Νεολαία σε Κίνηση» ξεκινά σήμερα τριήμερο εκδηλώσεων         
           
Το τριήμερο εκδηλώσεων «Νεολαία σε Κίνηση», που οργανώνει η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση «Απασχόληση, Κοινωνικές Υποθέσεις και Κοινωνική Ένταξη» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ξεκινά σήμερα στις 7.00 το απόγευμα, στην κεντρική προκυμαία της Καλαμάτας.
Η «Νεολαία σε Κίνηση», μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης η οποία αποσκοπεί στη βελτίωση της εκπαίδευσης και της απασχολησιμότητας των νέων μέσω της κινητικότητας, θα βρίσκεται στην Καλαμάτα μέχρι τις 13 του μήνα.
Στα περίπτερα που θα στηθούν στην προκυμαία, οι νέοι θα μπορούν να πληροφορηθούν σχετικά με τις δυνατότητες εκπαίδευσης ή επαγγελματικής τους κατάρτισης στο εξωτερικό που παρέχει η Ευρωπαϊκή Ένωση και να συζητήσουν με άλλους νέους ανθρώπους που έχουν ήδη επωφεληθεί από αυτές.
Οι φορείς και τα υπουργεία που θα εκπροσωπούνται είναι οι εξής: Δήμος Καλαμάτας, Ευρωπαϊκό Κέντρο Πληροφόρησης Καλαμάτας, Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ), Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ), ΟΑΕΔ, Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Πρόνοιας, Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, Asset Technology, Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.
Το τριήμερο εκδηλώσεων θα περιλαμβάνει ποικίλες παρουσιάσεις και ψυχαγωγικές δραστηριότητες.
Ιστορικό
Η πρωτοβουλία «Νεολαία σε Κίνηση» υιοθετήθηκε στο πλαίσιο της Στρατηγικής «Ευρώπη 2020» και έχει ως στόχο τη βελτίωση της απασχολησιμότητας των νέων μέσω εργαλείων, όπως η κινητικότητα στην εκπαίδευση, η πρακτική άσκηση και η επαγγελματική κατάρτιση. Η ενημερωτική εκστρατεία δρομολογήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στα τέλη του 2010. Από τότε έχει ταξιδέψει με επιτυχία σε περισσότερα από 20 κράτη-μέλη της Ε.Ε

***  Αστυνομικές ταυτότητες σε 20 λεπτά και χωρίς προσκόμιση δικαιολογητικών

 Αστυνομικές ταυτότητες μέσα σε 20 λεπτά, με μία επίσκεψη στα αστυνομικά τμήματα και χωρίς να χρειάζεται να προσκομίσουν δικαιολογητικά, θα μπορούν πλέον να εκδίδουν οι πολίτες, μετά την ηλεκτρονική διασύνδεση του POLIS ONLINE της Ελληνικής Αστυνομίας και του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Εθνικού Δημοτολογίου (ΟΠΣΕΔ) του υπουργείου Εσωτερικών. Την καινοτομία αυτή παρουσίασαν χθες ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτης, Βασίλης Κικίλιας, με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Μητσοτάκη και την υφυπουργό του ίδιου υπουργείου, Εύη Χριστοφιλοπούλου, μαζί με εκπροσώπους και του υπουργείου Εσωτερικών, σε συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Η νέα αυτή διαδικασία θεσμοθετήθηκε με Κοινή Απόφαση των υπουργών Οικονομικών, Εσωτερικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και ήδη εφαρμόζεται από τη Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου, πιλοτικά, σε 22 αστυνομικά τμήματα όλης της χώρας. Όπως δήλωσαν οι υπουργοί, από τις αρχές Οκτωβρίου εκτιμάται ότι οι ταυτότητες θα εκδίδονται με αυτόν τον τρόπο σε όλα τα αστυνομικά τμήματα της χώρας, ενώ προωθούνται και οι σχετικές διαδικασίες ώστε οι αιτούντες αστυνομική ταυτότητα να μη χρειάζονται ούτε φωτογραφίες, αφού θα τις βγάζουν και αυτές στο αστυνομικό τμήμα. Προς το παρόν, όμως, το μόνο που χρειάζεται να προσκομίσει ο ενδιαφερόμενος είναι οι δύο φωτογραφίες. Αρχικά δεν αλλάζει τίποτα στις ταυτότητες, αλλά απλώς με την αλλαγή της διαδικασίας καταργείται η γραφειοκρατία για τη μεγάλη διευκόλυνση των πολιτών. Παράλληλα, όπως τόνισαν οι υπουργοί, εκτός από αυτό, επιτυγχάνεται εξοικονόμηση σημαντικών ανθρώπινων και οικονομικών πόρων. Ειδικότερα, εξοικονομούνται 59 χιλιάδες εργατοώρες αστυνομικών και 74 χιλιάδες υπαλλήλων των ΚΕΠ και των Δήμων. Στην παρουσίαση των λεπτομερειών αναφέρθηκε ότι ετησίως εκδίδονται 500 χιλιάδες ταυτότητες και με τη νέα διαδικασία εξοικονομούνται 3 εκατ. φύλλα χάρτου για φαξ και 128 χιλιάδες έντυπα από τους Δήμους και τα ΚΕΠ. - 

***  Τηλεφωνικός θάλαμος στο κέντρο της Καλαμάτας

 Ο τηλεφωνικός θάλαμος στον πεζόδρομο της Αριστομένους, δίπλα από το κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, εκτός του στολισμού του με αφίσες, προφανώς δε λειτουργεί, καθότι το καλώδιο «σέρνεται» στο καπάκι του ΟΤΕ! Ποιος ο λόγος που δε διορθώνεται ή δεν απομακρύνεται, αν δε χρειάζεται;Ω - 

***  Πρόγραμμα για αγροτική παραγωγή και τουρισμό μέσω ΕΣΠΑ στο Δήμο Καλαμάτας          
           
Απόφαση για την ένταξη στο ΕΣΠΑ της Πράξης «Αγροτική Παραγωγή – Τουρισμός (Ανάδειξη Ευκαιριών) Δήμου Καλαμάτας» και συγκεκριμένα στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση», υπέγραψε ο yπουργός Εσωτερικών, Αργύρης Ντινόπουλος.
Η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη για τον υπολογισμό της κοινοτικής συνδρομής ανέρχεται σε 61.500 ευρώ με το ΦΠΑ, δηλαδή ο Δήμος Καλαμάτας δεν επιβαρύνεται με ίδια συμμετοχή. Η ένταξη της Πράξης έγινε μέσω του Ενδιάμεσου Φορέα Διαχείρισης της ΕΕΤΑΑ.
Αντικείμενο του προτεινόμενου έργου είναι η δημιουργία σύγχρονης υποδομής για την ανάδειξη, προβολή, ευρεία γνωστοποίηση και προώθηση στο ελληνικό και διεθνές κοινό, μέσω του διαδικτύου, των αγροτουριστικών, παραδοσιακών, ονομασίας προέλευσης, βιολογικών και άλλων τοπικών προϊόντων, όπως π.χ. λαϊκής τέχνης, και παράλληλα η δημιουργία υποδομής για την πραγματοποίηση ηλεκτρονικών αγορών των προϊόντων, ηλεκτρονικών επιχειρηματικών συνεργασιών και άλλων υπηρεσιών στενά συνδεδεμένων με σημαντικές πλευρές της κοινωνικοοικονομικής ζωής και ιδιαίτερα της ήπιας τουριστικής και αειφόρου ανάπτυξης.
Στόχοι είναι: η δημιουργία υποδομής για διαρκή οργάνωση της δικτυακής διαχείρισης της σχετικής με τα προαναφερόμενα πληροφορίας, η συμβολή στην ανάδειξη - προβολή και την προώθησή τους στις αγορές, η συμβολή στην «ενοποίηση» σε διακρατικό επίπεδο των επιμέρους τοπικών παραγωγών και στη δημιουργία έτσι ενός ευρύτερου, πλουσιότερου και με μεγαλύτερη αξία «τοπικού προϊόντος», η συμβολή στην περαιτέρω ανάπτυξη τοπικών και ευρύτερων δραστηριοτήτων, επιχειρηματικών, συνεργατικών, ερευνητικών, εκδοτικών, αναβίωσης της τοπικής παράδοσης κ.ά., η συμβολή στην ανάπτυξη του τοπικού ανθρώπινου δυναμικού που δραστηριοποιείται στις τοπικές παραγωγές και η ενεργοποίηση των τοπικών παραγωγών και επιχειρήσεων, η συμβολή στη διευκόλυνση της πρόσβασης σε ενημέρωση - πληροφόρηση - επιμόρφωση των ερευνητών - μελετητών, των επαγγελματιών και του κοινού, ελληνικού/ιταλικού και διεθνούς, που ενδιαφέρονται για το τοπικό προϊόν.
Επίσης, ο σχεδιασμός – ανάπτυξη - υλοποίηση της δικτυακής πλατφόρμας της πύλης και η ενσωμάτωση σε αυτήν εφαρμογών ηλεκτρονικών αγορών (B2C), ηλεκτρονικών επιχειρηματικών συνεργασιών (Β2Β) και ηλεκτρονικών κρατήσεων αγροτουριστικών καταλυμάτων με ενσωματωμένη χρήση qr-codes, παράλληλα, με την παρουσίαση πληροφοριών μέσω της σάρωσης barcodes από την κάμερα του κινητού τηλεφώνου, χωρίς να απαιτείται οπτική επαφή με το τεκμήριο, με χρήση της τεχνολογίας QR ετικετών.
 
*** 11 Σεπτεμβρίου 2001: "Η μέρα που άλλαξε τον κόσμο"

 11 Σεπτεμβρίου 2001, 8:45 π.μ.: Η Νέα Υόρκη και όλος ο κόσμος παγώνουν, όταν ένα αεροσκάφος της εταιρίας American Airlines, με 92 επιβαίνοντες, προσκρούει στον βόρειο Πύργο του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου, προκαλώντας καταστροφική έκρηξη. Πάνω από τον 75ο όροφο το κτίριο τυλίγεται στις φλόγες και ο πανικός που προκαλείται είναι άνευ προηγουμένου. Δεκάδες άνθρωποι σκοτώνονται, ενώ αρκετοί είναι αυτοί που πηδούν στο κενό για να σωθούν. Σωστικά συνεργεία και δημοσιογράφοι σπεύδουν στο σημείο και λίγα λεπτά αργότερα, στις 9:03 π.μ., οι τηλεοπτικοί σταθμοί μεταδίδουν σε απευθείας σύνδεση ένα ακόμη αεροσκάφος της ίδιας εταιρίας, με 64 επιβαίνοντες, να προσκρούει στον νότιο Πύργο του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου. Η Αμερική παραδίδεται στον εφιάλτη της τρομοκρατίας. Δεν είναι μόνο η αμερικανοί πολίτες που δυσκολεύονται να πιστέψουν αυτό που συνέβη, αλλά ολόκληρη η ανθρωπότητα. Ο αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Γ. Μπους, που πραγματοποιεί επίσκεψη σε σχολείο της Φλόριντα, πληροφορείται τα γεγονότα από τον αρχηγό του γενικού επιτελείου και αμέσως κάνει την πρώτη του ανακοίνωση: «Πρόκειται για εθνική τραγωδία. Δύο αεροσκάφη συνετρίβησαν στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου, σε μια ενδεχόμενη τρομοκρατική επίθεση εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών». Όμως, το έργο των τρομοκρατών δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί. Στις 9:43 π.μ. η πτήση 77 της American Airlines, που ξεκίνησε από την Ουάσιγκτον και είχε προορισμό το Λος Άντζελες, με 64 επιβάτες, προσκρούει στο Πεντάγωνο, μέρος του οποίου καταρρέει. Κανείς δεν ξέρει τι θα ακολουθήσει και για προληπτικούς λόγους εκκενώνονται ο Λευκός Οίκος, το Καπιτώλιο, το Υπουργείο Δικαιοσύνης, το Ανώτατο Δικαστήριο και όλα τα ομοσπονδιακά κτίρια στην Ουάσινγκτον, καθώς επίσης και τα κτίρια των Ηνωμένων Εθνών και της Παγκόσμιας Τράπεζας. Αλλά η τραγωδία στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου δεν έχει τελειώσει. Με διαφορά λίγων λεπτών, καταρρέουν διαδοχικά οι δίδυμοι πύργοι και ένα τεράστιο σύννεφο σκόνης καλύπτει τον ουρανό του Μανχάταν. Χιλιάδες άνθρωποι βρίσκουν τραγικό θάνατο κάτω από τόνους τσιμέντου. Όπως έγινε αργότερα γνωστό, ένα ακόμα αεροσκάφος της United Airlines, που είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο του Νιου Τζέρσεϊ, με προορισμό το Λος Άντζελες, είχε καταληφθεί επίσης από τρομοκράτες. Τα σχέδιά τους, όμως, εικάζεται ότι ανέτρεψαν οι επιβάτες, που εξεγέρθηκαν, με αποτέλεσμα το αεροσκάφος να καταπέσει περίπου 100 χλμ. ανατολικά του Πίτσμπουργκ, στην πολιτεία της Πενσιλβάνια. Υπολογίζεται ότι από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου έχασαν τη ζωή τους περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι. Από την πρώτη στιγμή, οι ΗΠΑ χαρακτήρισαν ως υπ' αριθμόν ένα καταζητούμενο τον πολυεκατομμυριούχο σαουδάραβα Οσάμα Μπιν Λάντεν, αρχηγό του τρομοκρατικού δικτύου της Αλ Κάιντα. Σε τηλεοπτικό διάγγελμά του προς τους αμερικανούς πολίτες, ο πρόεδρος Μπους υποσχέθηκε σκληρή απάντηση, όχι μόνο στους τρομοκράτες, αλλά και σε αυτούς που τους υποθάλπουν. Περίπου ένα μήνα αργότερα, στις 8 Οκτωβρίου, οι ΗΠΑ επιτέθηκαν στο Αφγανιστάν, ανατρέποντας τους Ταλιμπάν, που παρείχαν άσυλο στον Λάντεν. Στο όνομα του «πολέμου κατά της διεθνούς τρομοκρατίας», το Μάρτιο του 2003 οι ΗΠΑ επιτέθηκαν και στο Ιράκ, ανατρέποντας τον Σαντάμ Χουσεΐν, ενώ η Αλ Κάιντα απάντησε με επιθέσεις κατά συμμάχων των Αμερικανών, όπως στις 11 Μαρτίου 2004 στο σιδηροδρομικό δίκτυο της Μαδρίτης και στις 7 Ιουλίου 2005 στο μετρό του Λονδίνου. Όπως πολλοί αναλυτές είχαν προβλέψει, μετά την 11η Σεπτεμβρίου, «ο κόσμος δεν θα είναι πια ο ίδιος»… ΠΗΓΗ: sansimera.gr - 
Βίντεο  : https://www.youtube.com/watch?v=RUT4Je76ki8&feature=player_embedded ,

***  Απειλείται το ρεκόρ του Γ. Νταγιόπουλου

 Ο μέχρι πρότινος αντιδήμαρχος Μεσσήνης, Γ. Παπαδόπουλος, απειλεί το ρεκόρ του Γ. Νταγιόπουλου, ο οποίος αποχώρησε από τα κοινά έπειτα από 40 χρόνια συνεχούς παρουσίας στο Δημοτικό Συμβούλιο. Όπως μάθαμε, ο κ. Παπαδόπουλος έχει ήδη εκλεγεί 9 φορές ως σύμβουλος και αν «κατέβει» την επόμενη πενταετία, θα ισοφαρίσει μεν το ρεκόρ εκλογής του Γ. Νταγιόπουλου, αλλά θα τον ξεπεράσει στα χρόνια παρουσίας στα κοινά, αφού η θητεία που ήδη ξεκίνησε είναι πενταετής, όπως, κατά πάσα πιθανότητα, και η ερχόμενη.Χ.Χ. - 

*** “Σολομώντεια” λύση από το εφετείο κακουργημάτων για τα εικονικά τιμολόγια

 Υψηλές ποινές σε έξι για τα εικονικά τιμολόγια, αλλά με αναστολή η έφεσηΤης Βίκυς Βετουλάκη «Σολομώντεια» θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί η χθεσινή απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Καλαμάτας για τη μεγάλη υπόθεση της παράνομης επιστροφής ΦΠΑ σε αγρότες. Η δίκη ξεκίνησε στις 2 Σεπτεμβρίου με 20 κατηγορουμένους και ολοκληρώθηκε χθες με την έκδοση απόφασης. Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για το δεύτερο μέρος της υπόθεσης, καθώς το πρώτο, για τη διακίνηση των πλαστών τιμολογίων, έχει ήδη εκδικασθεί. Οι 20 κατηγορούμενοι δικάζονταν για τα αδικήματα της απάτης και της πλαστογραφίας σε βαθμό κακουργήματος. Το δικαστήριο χθες έκρινε αθώους 14 κατηγορουμένους, ενώ καταδίκασε πέντε για κακουργήματα και έναν για πλημμέλημα. Η ιδιαιτερότητα της απόφασης ήταν πως, ενώ επιβλήθηκαν υψηλές ποινές, ακόμα και 12ετούς καθείρξεως, σε όλους η έφεση έχει αναστέλλουσα δύναμη και μένουν ελεύθεροι μέχρι τη εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό από το Πενταμελές Εφετείο.Για τους δύο Φιλιατρινούς Η διαδικασία χθες στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ξεκίνησε με τις αγορεύσεις του δικηγόρου της Πολιτικής Αγωγής και των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων. Με την ολοκλήρωσή τους, οι εφέτες αποσύρθηκαν σε διάσκεψη και αργά το μεσημέρι εξέδωσαν την απόφαση. Η υψηλότερη ποινή επιβλήθηκε στο Φιλιατρινό έμπορο, ο οποίος είχε παρουσιασθεί αυθορμήτως στις Αρχές, όταν άρχισε να αποκαλύπτεται η υπόθεση και παρέμενε μέχρι τώρα προφυλακισμένος. Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο όπως κατηγορούνταν, του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και του επέβαλε ποινή καθείρξεως 12 ετών. Δέχτηκε το αίτημα του συνηγόρου του η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη και θα αποφυλακισθεί με τους όρους εντός μηνός να καταβάλει ως εγγύηση 5.000 ευρώ και να παρουσιάζεται κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής του. Αθώος κρίθηκε για τις κατηγορίες αυτές ο δεύτερος βασικός κατηγορούμενος από τα Φιλιατρά, ο οποίος όμως κρατείται στις φυλακές, διότι έχει ήδη δικασθεί στην πρώτη δίκη σε 20 χρόνια για τη διακίνηση εικονικών τιμολογίων, αν και ήταν αυτός που αποκάλυψε τι συμβαίνει και βοήθησε το ΣΔΟΕ στην εξάρθρωση του κυκλώματος.Αναγνωρίσθηκαν ελαφρυντικά Κατηγορούμενος Αλβανός που είχε χρησιμοποιήσει εικονικά τιμολόγια κρίθηκε ένοχος για τετελεσμένη απάτη κατ’ εξακολούθηση και χρήση πλαστών εγγράφων κατ’ εξακολούθηση και δικάσθηκε σε φυλάκιση 4 ετών με 3ετή αναστολή. Κατηγορούμενος αγρότης που είχε εκδώσει εικονικά τιμολόγια σε συγγενείς του, κρίθηκε ένοχος όπως κατηγορούνταν και ενώ η πρόταση της εισαγγελέως ήταν ποινή φυλάκισης 3 ετών, το δικαστήριο επέβαλε κάθειρξη 9 ετών, με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Ένοχος κρίθηκε όπως κατηγορούνταν και ο ξυλουργός που είχε χρησιμοποιήσει τα ονόματα συγγενών του για έκδοση εικονικών τιμολογίων. Καταδικάσθηκε σε κάθειρξη 9 ετών, παρά την πρόταση της εισαγγελέως για φυλάκιση 3 ετών. Και για την ποινή αυτή δόθηκε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση. Ένοχος όπως κατηγορούνταν κρίθηκε και κουμπάρος του Φιλιατρινού και καταδικάσθηκε σε κάθειρξη 6 ετών, με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Τέλος, σε κάθειρξη 6 ετών καταδικάσθηκε έμπορος που είχε εκδώσει εικονικά τιμολόγια σε ονόματα συγγενών του, με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Σε όσους καταδικάσθηκαν αναγνωρίσθηκε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου. - 

*** Πίσσα στον ποδηλατόδρομο
 
Πίσσα πάνω στον ποδηλατόδρομο έριξαν όσοι έκαναν εργασίες κοντά σε αυτόν, χαμηλά στην Αριστομένους. Είναι περίεργο πώς δεν το αντιλήφθηκαν και γιατί δεν την απομάκρυναν από τα όρια του ποδηλατόδρομου πριν στεγνώσει. Β.Β. - 

*** Μαθήματα Πρώτων Βοηθειών στην Καλαμάτα από τον Ερυθρό Σταυρό

 Κάθε δεύτερο Σάββατο του Σεπτεμβρίου καθιερώθηκε να γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Πρώτων Βοηθειών από τη Διεθνή Ομοσπονδία Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου. Φέτος γιορτάζεται στις 13 Σεπτεμβρίου και έχει το μήνυμα «Γίνε Ήρωας. Σώσε μια ζωή». Στόχος του φετινού εορτασμού είναι να τονιστεί η ανάγκη για «ήρωες πρώτων βοηθειών», οι οποίοι είναι προετοιμασμένοι να σώζουν ζωές σε καθημερινά έκτακτα περιστατικά και καταστροφές. Με αφορμή τον εορτασμό της ΠΗΠΒ, ο Τομέας Νοσηλευτικής του ΕΕΣ καλεί τον καθένα να παρακολουθήσει κάποιο από τα εκπαιδευτικά προγράμματα πρώτων βοηθειών, όχι απλά για να εκπαιδευτεί στις πρώτες βοήθειες, αλλά για να γίνει ένας καθημερινός ήρωας που θα μπορεί να σώζει ανθρώπινες ζωές σε κάθε περίσταση. Πληροφορίες για μαθήματα Πρώτων Βοηθειών: Ε.Ε.Σ. Περιφερειακό Τμήμα Καλαμάτας-Κεφάλα 5, τηλ. 27210 87737-27210 88313, e-mail: eeskal@otenet.gr.

*** Βίντεο με ομορφιές και της Μεσσηνίας προβάλλει στους επιβάτες η AEGEAN          
   
Τα ομορφότερα τοπία της Ελλάδας – ανάμεσά τους και τη Μεσσηνία - προσφέρει η αεροπορική εταιρεία AEGEAN στους επιβάτες της κατά τη διάρκεια όλων των πτήσεων, εσωτερικού και εξωτερικού.
Οι επιβάτες έχουν την ευκαιρία να κάνουν το γύρο της Ελλάδας μέσα σε περίπου 11 λεπτά,  καθώς εν ώρα πτήσης απολαμβάνουν βίντεο που παρουσιάζει όλες τις ομορφιές, τις ιδιαιτερότητες και τις ξεχωριστές γεύσεις κάθε τόπου, τα μοναδικά τοπία, την τέχνη και την παράδοση της Ελλάδας.
  Ταξιδεύοντας στην Ελλάδα
Η AEGEAN δημιούργησε ένα νέο κανάλι, το «enter Greece», το οποίο προβάλλει τις ομορφιές της χώρας, την πλούσια γαστρονομία του κάθε τόπου, την ιστορία, τον πολιτισμό και τους ανθρώπους. Με τη δημιουργία του καναλιού «enter Greece» η εταιρεία εμπλουτίζει το νέο ψυχαγωγικό πρόγραμμά της εν πτήσει (In Flight Entertainment) με μοναδικές ελληνικές στιγμές.
Από το μουσείο της Ακρόπολης μέχρι τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού, από τα σμαραγδένια νερά του Ιονίου ως το βαθύ μπλε του Αιγαίου, από το άγριο τοπίο της χαράδρας του Βίκου ως την ποικιλόμορφη ομορφιά της Μεσσηνίας, από τα φρέσκα ψάρια των νησιών μας, στους αμπελώνες και τα κρασιά μας,  τα video αυτά αναδεικνύουν την ελληνική περιφέρεια, τις πόλεις και την άγονη γραμμή.
  Θα εμπλουτίζονται
Η παραγωγή των video αποτελεί μέρος των ενεργειών της εταιρείας για την ενίσχυση του τουρισμού και την ανάδειξη της ελληνικής περιφέρειας και των άγονων γραμμών στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Σε αυτό το πλαίσιο, η εταιρεία  θα εμπλουτίζει και θα διαμορφώνει τα video, τα οποία θα αποτυπώνουν τις ομορφιές κάθε ελληνικής περιφέρειας χωριστά.
Οι επιβάτες της AEGEAN θα έχουν την ευκαιρία να απολαμβάνουν αυτή την ξεχωριστή εμπειρία  σε όλες τις πτήσεις, εσωτερικού και εξωτερικού, με αεροσκάφη Airbus A320 & A321.
Video : http://youtu.be/dlswaJmQdZA  , .


***   Συνέδριο στην Καλαμάτα για τις «Παγκόσμιες Τάσεις στον Αγροδιατροφικό Τομέα»         
   
Συνέδριο για τις «Παγκόσμιες Τάσεις στον Αγροδιατροφικό Τομέα» θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Elite Resort Hotel στην Καλαμάτα, στις 11 με 13 Σεπτεμβρίου, το οποίο οργανώνεται από το Κολέγιο Περρωτής της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής, το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πελοποννήσου, το Cardiff Metropolitan University και το Μανιατάκειον Ίδρυμα.
Κατά τη διάρκειά του θα αναλυθεί και θα συζητηθεί το μέλλον του αγροδιατροφικού τομέα, ενός τομέα με σημαντική συνεισφορά στη διεθνή οικονομική ανάπτυξη. Είναι ολοένα και μεγαλύτερη ανάγκη να εντοπιστούν οι διαφαινόμενες τάσεις και να αναλυθούν οι διάφορες παράμετροι και το αποτύπωμά τους στο συγκεκριμένο τομέα, για να αντιμετωπισθούν οι αυξανόμενες προκλήσεις σε διεθνές επίπεδο.
Σκοπός του συνεδρίου είναι να προκαλέσει συζήτηση μεταξύ ερευνητών, επιχειρηματιών και εκπροσώπων της βιομηχανίας, να διευκολύνει την ανταλλαγή πληροφοριών και να συμβάλει στη βιώσιμη διαχείριση του κλάδου, καθώς και στη συμμετοχή του στη διεθνή οικονομική ανάπτυξη.
Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν  εργαστήρια στους τομείς του Marketing & Management του αγροδιατροφικού τομέα, της Βιώσιμης Διαχείρισης Αγρο-οικοσυστημάτων, της Τεχνολογίας Τροφίμων, της Μεσογειακής Δίαιτας και της Επιχειρηματικότητας.
Στο πλαίσιο του συνεδρίου, και συγκεκριμένα το απόγευμα της Παρασκευής, θα παρουσιαστεί μια ανάλυση στα ελληνικά, αναφορικά με τις προοπτικές που προσφέρει η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον αγρο-διατροφικό τομέα, από την εταιρεία GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ ΑΕ.
 
 ***  Άναψαν τα αίματα μεταξύ Κουκούτση και Καραθανασόπουλου (βίντεο)         
   
Επίθεση στον Νίκο Καραθανασόπουλο εξαπέλυσε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Δημήτρης Κουκούτσης από το βήμα της βουλής για απειλές κατά της ΧΑ που καταλόγισε ο δεύτερος στον βουλευτή του ΚΚΕ.
Ξεκινώντας την ομιλία του ο κ. Κουκούτσης είπε απευθυνόμενος στον Προεδεύοντα Χρήστο Μαρκογιαννάκη: «Θέλω να σας πω και κάτι off the record, θέλω να με προφυλάξετε από τον κ. Καραθανασόπουλο. Προχθές δήλωσε ότι δεν θα αφήσει στην Πάτρα ρουθούνι δεξιό, θα μας σφάξει όλους! Στον Μελιγαλά -λέει- έγινε μισή δουλειά! "Γουρούνια", μας έβριζε. Έχουμε φοβηθεί, τρέμουμε. Τζάμπα μαγκιές σε εμάς!».
«Ασχολήσου με την τσόχα και άσε το ΚΚΕ! Ασχολήσου με τα "κόκαλα"»!» απάντησε ο κ. Καραθανασόπουλος.
Δ. Κουκούτσης: Όχι με το ΚΚΕ, με εσένα συγκεκριμένα!
(Χρ. Μαρκογιαννάκης): Σας παρακαλώ!
Δ. Κουκούτσης: Είναι ντροπή σου! Τζάμπα μάγκα!
Χρ. Μαρκογιαννάκης: Παρακαλώ, συνεχίστε με το νομοσχέδιο. Κι εσείς, κύριε Καραθανασόπουλε, μη δίνετε συνέχεια.   voria.gr
Video:  http://youtu.be/IXlRSbPgMTk  , .-
 

***  Ακόμα κλειστό, παρά τις υποσχέσεις!
 Μίας και τους τελευταίους μήνες η Ασφάλεια Καλαμάτας έχει φροντίσει να έχουμε, οι αστυνομικοί και δικαστικοί συντάκτες, μεγάλο όγκο δουλειάς, η καθημερινή «κυκλοφορία» μας στους διαδρόμους του Δικαστικού Μεγάρου είναι αναγκαίο κακό. Κυκλοφορόντας, λοιπόν, τις προηγούμενες ημέρες μεταξύ των ορόφων, για τη διπλή ανθρωποκτονία στη Μάνη, βρέθηκα για άλλη μια φορά μπροστά στην κλειστή πόρτα του Γραφείου Επιμελητών Ανηλίκων, σκεπτόμενη πως, παρά τις αρχικές «κραυγές» για επαναλειτουργία, έχουν περάσει πάνω από δύο χρόνια και ακόμη παραμένει ανενεργό. Αυτομάτως μού ήρθαν στο μυαλό δύο μεγάλες και σκληρές υποθέσεις, εφήβων και νεαρών. Η μία στην Τριφυλία, με τη δολοφονία του Αρχιμανδρίτη, με δράστες έναν 17χρονο τότε νεαρό και έναν 24χρονο. Η άλλη, με την πρόσφατη διπλή δολοφονία στη Μάνη, με δράστες δύο 18χρονους. Παρά τα περιστατικά αυτά, το Γραφείο στη Μεσσηνία παραμένει κλειστό. Πρόσφατα, δε, αποτελέσματα πανελλήνιας έρευνας για την παιδική και νεανική βία είναι σοκαριστικά: -Ένα στα πέντε παιδιά με οικονομικές δυσκολίες παρουσιάζει μέτρια έως κακή επίδοση -Το σχολείο είναι ο κύριος τόπος εμπειριών βίας, με αυξητική τάση (58%), αλλά το υψηλό ποσοστό ΔΞ/ΔΑ (δεν ξέρω/ δεν απαντώ) υποψιάζει ότι ενδεχομένως να υποκρύπτει άγνοια, φόβο ή ακόμη και βία μέσα στην οικογένεια -Καταγράφεται αξιόλογο ποσοστό κρουσμάτων βίας από ομάδες–παρέες ενηλίκων. Υψηλότερα ποσοστά εμφανίζονται σε παιδιά του Δημοτικού -Ένα στα πέντε παιδιά έχει υποστεί βία από ομάδες ανηλίκων και ο ένας στους δέκα γονείς δηλώνει άγνοια -Ένας στους πέντε γονείς δεν ασχολείται καθόλου με το παιδί του, κι αυτό γίνεται ένας στους τέσσερις στις οικογένειες με δύσκολη οικονομική κατάσταση και ένας στους τρεις όταν το παιδί πηγαίνει στο Λύκειο -Στο Λύκειο το 86% των παιδιών έχει φίλους μέσω Internet -Το 17% των παιδιών του Γυμνασίου και του Λυκείου αφιερώνουν πάνω από 10 ώρες την εβδομάδα στο ίντερνετ και το 43% από τρεις έως δέκα ώρες την εβδομάδα -Τέσσερα στα πέντε παιδιά έχουν άγχος. Στο Λύκειο τα οκτώ στα δέκα παιδιά έχουν μέτριο (60%) ή έντονο άγχος, (20%), ενώ άγχος παρουσιάζουν και τα επτά στα δέκα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου -Το 18% των γονέων ή δε γνωρίζει ή δεν απαντά στο πού οφείλεται το άγχος του παιδιού του. της Βίκυς Βετουλάκη - 

***  Μην τα καταδικάζουμε ακόμα περισσότερο σε ερήμωση          
            Στις επόμενες σελίδες θα διαβάσετε για το χωριό Λατζουνάτο, στην περιοχή της Τριπύλης, όπου πλέον οι κάτοικοι δεν μπορούν να τελέσουν το μυστήριο του γάμου και της βάπτισης στην κεντρική εκκλησία. Κι αυτό λόγω απόφασης της Μητρόπολης Τριφυλίας και Ολυμπίας, όπως εξηγούν οι ίδιοι.
Μιλώντας μαζί τους, κατάλαβα ότι όλοι είναι περισσότερο στενοχωρημένοι και λιγότερο θυμωμένοι. Εξ ου και η αντίδρασή τους: όταν πήγε ο μητροπολίτης στο χωριό να λειτουργήσει, κανένας κάτοικος δεν μπήκε στην εκκλησία.
Βλέπουν το χωριό τους να αργοπεθαίνει, όπως συμβαίνει σε πολλά μικρά χωριά της Μεσσηνίας, και αντί αυτοί που έχουν τη δυνατότητα να δίνουν κίνητρα για να κρατηθούν όσο το δυνατόν ζωντανά, δεν το πράττουν. Και δεν αναφερόμαστε μόνο στο συγκεκριμένο ζήτημα με τη Μητρόπολη, αλλά σε όλες τις Αρχές που έχουν αποφασιστική «δύναμη» σε ζητήματα που αφορούν στην κάθε περιοχή.
Όσον αφορά στο εν λόγω ζήτημα, ίσως η Μητρόπολη να έχει τους λόγους της, αλλά η αλήθεια είναι ότι κι εμείς δεν μπορούμε να κατανοήσουμε για ποιο λόγο να μην μπορούν σε όλες τις εκκλησίες να τελεστούν μυστήρια.
Γιατί να υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά; Στην Αθήνα, για παράδειγμα, μπορείς να τελέσεις το μυστήριο που θέλεις, σε όποια εκκλησία θέλεις. Κι αν το ζήτημα είναι τα έσοδα από τα μυστήρια, ας ρυθμισθεί, έτσι ώστε να πηγαίνουν στην αντίστοιχη ενορία, ανεξαρτήτως του πού τελείται το μυστήριο.
Το χωριό του καθενός είναι ξεχωριστό και η εκκλησία ήταν και είναι από τα σημεία επαφής και κοινωνικοποίησης μεταξύ των κατοίκων. Δεν μπορεί, λοιπόν, αυτό να μην το λαμβάνεις υπ’ όψιν, ακόμα κι αν ένα χωριό αποκτά ζωή  και αναζωογονείται για μερικές ημέρες λόγω πραγματοποίησης ενός μυστηρίου. Έστω και για λίγες ώρες είναι πολύ σημαντικό, για τα χωριά μας που ερημώνουν!
Βίκυ Βετουλάκη 

***

*** Αθλητική  ενημέρωση  :

*** Τελευταίες πινελιές και αποφάσεις για Κουρμπανά εν όψει πρεμιέρας
 
ΧΕΙΡΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΧΘΕΣ Ο ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΕΚΔΟΘΗΚΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΛΤΙΑ, ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ Του Νίκου Μπαλόπουλου Τις τελευταίες πινελιές βάζει κατά τη διάρκεια των προπονήσεων που εξελίσσονται και που επικεντρώνονται στο τακτικό μέρος ο τεχνικός της Καλαμάτας Νίκος Κουρμπανάς, λίγα μόλις 24ωρα πριν το ματς πρεμιέρας με αντίπαλο την Κύμη, στο Δημοτικό Στάδιο. Ο κ. Κουρμπανάς δεν υπολογίζει τρεις ποδοσφαιριστές οι οποίοι προφανώς υπό άλλες συνθήκες θα είχαν ή θα διεκδικούσαν θέση στο αρχικό σχήμα, δηλαδή τους Σκάρο, Αργυρόπουλο και Δημητριάδη, όμως, υπάρχει πληθώρα παικτών και μπορεί να καλύψει τα κενά. Κατά τη διάρκεια της χθεσινής προπόνησης στο Δημοτικό Στάδιο δεν ανέπτυξε τα σχέδιά του, δουλεύοντας κυρίως πάνω σε κατοχή και τελειώματα, όμως αυτό θα γίνει σήμερα και σίγουρα αύριο. Κυρίως, τα ερωτηματικά επικεντρώνονται στο χώρο της μεσαίας γραμμής, ίσως και στην επίθεση, καθώς στα μετόπισθεν τα πράγματα είναι πιο σαφή, με τους Πάππο, Χριστοφιλέα, Ρούσση, Νιφορόπουλο και Τριάντο να έχουν τις περισσότερες πιθανότητες. Το ίδιο ισχύει και για τον Λουμπαρδέα με τον Καλαντζή, ενώ πιθανότητες έχουν τόσο ο Ηλιόπουλος, όσο και ο Σαλαμπάτας.Έτοιμος και διεκδικεί θέση ο Τσάτσος Αξίζει να αναφέρουμε ότι δεν αποκλείεται πλήρως το ενδεχόμενο να ξεκινήσει και ο νεοαποκτηθείς Σωτήρης Τσάτσος, που δείχνει να βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, όντας ικανός να αποτελέσει τον συνδετικό κρίκο μεσαίας γραμμής και επίθεσης. Μάλιστα, η εικόνα του στις πρώτες προπονήσεις έχει εντυπωσιάσει τους ανθρώπους της ομάδας.Χειρουργήθηκε ο Αργυρόπουλος, εκδόθηκαν τα δελτία Χειρουργήθηκε χθες σε κλινική της πρωτεύουσας ο Θύμιος Αργυρόπουλος και τα πρώτα μηνύματα κρίνονται αισιόδοξα με το χρόνο επιστροφής του 24χρονου μέσου να υπολογίζεται σε περίπου δύο μήνες. Ταυτόχρονα, εκδόθηκαν και έφτασαν στα χέρια των ανθρώπων της Καλαμάτας όλα τα δελτία των ποδοσφαιριστών, 26 τον αριθμό, που υπολογίζονται κανονικά για τη νέα χρονιά.Αναμονή για τα εισιτήρια Αντιθέτως, δεν ισχύει το ίδιο για τα εισιτήρια του εντός έδρας αγώνα της πρεμιέρας με την Κύμη, τα οποία αναμένονται, από τη Θεσσαλονίκη, εντός των επόμενων ωρών. Το κομμάτι αυτό έχει δημιουργήσει μια μικρή αναστάτωση, καθώς οι διοικούντες της Θύελλας θα ήθελαν να τα έχουν για να τα διαθέσουν νωρίτερα.Υπογράφτηκε η επιμήκυνση της αδειοδότησης των γηπέδων Όπως αναμενόταν, ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Ανδριανός, υπέγραψε την απόφαση για την επιμήκυνση της γηπεδικής αδειοδότησης έως τις 8 Φεβρουαρίου 2015 και ως εκ τούτου εξαλείφθηκε το σενάριο αναβολής της πρεμιέρας του πρωταθλήματος. - 

*** Σε αγώνες νοκ άουτ προημιτελικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ισπανίας σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:
Η σούπερ Γαλλία απέκλεισε την Ισπανία, στους «4» με Σερβία
Τρίτη, 9 Σεπτεμβρίου (Βαρκελώνη)
Λιθουανία-Τουρκία 73-61
Σλοβενία-ΗΠΑ 76-119

Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου (Μαδρίτη)
Σερβία-Βραζιλία 84-56
Γαλλία-Ισπανία 65-52
ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ

Πέμπτη, 11 Σεπτεμβρίου (Βαρκελώνη)
22:00 ΗΠΑ - Λιθουανία

Παρασκευή, 12 Σεπτεμβρίου (Μαδρίτη)

23:00 Γαλλία -Σερβία

*** ΓΑΛΛΙΑ  -  ΙΣΠΑΝΙΑ   65-52 .-
Η Γαλλία πέταξε την Ισπανία έξω από τα ημιτελικά
~ Η Γαλλία αγωνίστηκε σαν πρωταθλήτρια Ευρώπης και σημειώνοντας την πιο ηχηρή έκπληξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ισπανίας, απέναντι στην «οικοδέσποινα», πήρε πανηγυρική πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης, όπου περιμένει η Σερβία (Παρασκευή, 23:00, Μαδρίτη).
Δεκάλεπτα: 15-15, 35-28, 42-43, 65-52.
Γαλλία (Κολέ): Ερτέλ 13, Μπατούμ 9, Ντιό 4, Λοβέρν 4 (10 ριμπ.), Τζάκσον, Φουρνιέ 4, Πιετρούς 2, Γκομπέρ 5 (13 ριμπ.), Ντιαό 15, Ζελαμπάλ 9.
Ισπανία (Ορένγκα): Π. Γκασόλ 17 (8 ριμπ.), Ρούντι 6, Ροντρίγκεθ, Ναβάρο 10, Καλντερόν 5, Ρούμπιο 4, Γιούλ 5, Μ. Γκασόλ 3, Ιμπάκα 2

***  ΣΕΡΒΙΑ -  ΒΡΑΖΙΛΙΑ  84-56 .-
Στα ημιτελικά η Σερβία που συνέτριψε την Βραζιλία
~ Με κεκτημένη ταχύτητα από το θρίαμβο επί της Ελλάδας η Σερβία συνέτριψε 84-56 τη Βραζιλία στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ισπανίας και για δεύτερη διαδοχική διοργάνωση μπήκε στη ζώνη των μεταλλίων. Οι «πλάβι» θα αντιμετωπίσουν στα ημιτελικά (Παρασκευή, 23:00) το νικητή του ζευγαριού Γαλλία-Ισπανία, ενώ η «σελεσάο» ετοιμάζει τις βαλίτσες της επιστροφής.
Τα δεκάλεπτα: 21-17, 37-32, 66-44, 84-56
ΣΕΡΒΙΑ (Σάσα Τζόρτζεβιτς): Τεόντοσιτς 23 (3), Σιμόνοβιτς, Γιόβιτς, Μπογκντάνοβιτς 12 (2), Μπιέλιτσα 8 (1), Μάρκοβιτς 9 (1), Κάλινιτς 5 (1), Μπίρτσεβιτς 3 (1), Κρστιτς 10, Ραντούλιτσα 10, Κάτιτς, Στίματς 4.
ΒΡΑΖΙΛΙΑ (Ρούμπεν Μανιάνο): Νέτο 6 (1), Μασάδο, Χετσμάιερ 2, Τέιλορ, Γκαρσία 8 (2), Ουέρτας 4 (9ασ.), Μπαρμπόσα 5, Βαρεχάο 12, Τζιοβανόνι, Νενέ 4, Βιεϊρά 12 (2), Σπλίτερ 3.

 *** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:
1. - Stamatios Skoulikas =   http://www.youtube.com/stamos01 ,               3647     video.-
2. - Stamos Skoulikas =      http://www.youtube.com/stamatios01 ,           2025     video.-  Stamos Skoulikas  
3. - Vlasis Skoulikas =       http://www.youtube.com/vlasiskal , =             2077   video.- 
Σύνολον                                                                                                      7749    βίντεο   .-
http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  ,  2581  .-   
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  , 
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258  ,  270  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
 *** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS    628.–
***  https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑΡΩΝ.-   219 .-                                 
~** http://www.twitter.com/stamos01/ ,.- 
*** ~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  29  Αυγούστου  2014    : http://snsstamoskal.blogspot.com/2014/08/29-2014.html  , .- 
~ Αθλητικό Σ/Κύριακο 30 και 31 Αυγούστου 2014   :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/08/30-31-2014.html .-                 
~Το αγιάζι  της ενημέρωσης Σάββατο  30  Αυγούστου 2014    : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/08/30-2014.html .-  
~ Το αγιάζι της  ενημέρωσης  Κυριακή  31  Αυγούστου  2014   : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/08/31-2014.html ,.- ***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΣΕΠΕΜΒΡΙΟΥ  2014  :
**Το αγιάζι της ενημέρωσης 01 Σεπτεμβρίου 2014 Όλα τα ενδιαφέροντα    :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/09/01-2014.html .-
~ Το  αγιάζι   της  ενημέρωσης  Τρίτη  02 Αυγούστου  2014  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/09/02-2014.html  ,.- 
~ Το  αγιάζι  στην ενημέρωση  Τετάρτη  03 Σεπτεμβρίου  2014      :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/09/03-2014.html .- 
~ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΑΡΑΓΓΙΑ Διαδρομές - παρουσιάσεις Τετάρτη 03 Σεπτεμβρίου 2014   : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/09/03-2014.html ,  Α.Μέρος ,
~ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΑΡΑΓΓΙΑ Διαδρομές - παρουσιάσεις Τετάρτη 03 Σεπτεμβρίου 2014 2ο Μέρος   :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/09/03-2014-2.html , .-
~ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΑΡΑΓΓΙΑ  παρουσιάσεις  3η συνάχεια  Πέμπτη 04 Σεπτεμβρίου  2014  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/09/3-04-2014.html ,.- 
~  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  04  Σεπτεμβρίου  2014  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/09/04-2014.html  ,.- 
~ ΟΜΟΡΦΙΕΣ  ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΑΡΩΜΑ ΕΛΆΔΑΣ  ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ   ΦΑΡΑΓΓΙΑ    Παρασκευή  05  Σεπτεμβρίου  2014  : http://snsarfara.blogspot.gr/2014/09/03-2014-03-2014-03-2014-1video.html   
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 05 Σεπτεμβρίου 2014  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/09/05-2014.html  ,
~Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 06 Σεπτεμβρίου 2014   :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/09/06-2014.html ,.-
~Άρωμα στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 07 Σεπτεμβρίου 2014   :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/09/07-2014.html ,.-  
~Επιλογές - Διαλογές αναρτήσεων Κυριακή 07 Σεπτεμβρίου 2014    : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/09/07-2014.html ,.- 
~  Επιλογές - Διαλογές Θεμάτων - αναρτήσεων Κυριακή 07 Σεπτεμβρίου 2014   : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/09/07-2014.html ,.-  
~ Αθλητικό Σ/Κ 06 και 07 Σεπτεμβρίου 2014    : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/09/06-07-2014.html ,.-
Μεσσηνιακή  ενημέρωση Κυριακή  07  Σεπτεμβρίου  2014 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/09/07-2014.html  ,._- 
 
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Δευτέρα  08  Σεπτεμβρίου  2014    : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/09/08-2014.html ,.-
 Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  09  Σεπτεμβρίου  2014  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/09/09-2014.html , .-  
Επιλογές - Διαλογές Θεμάτων - αναρτήσεων Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014  :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/09/10-2014.html,.--
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014   : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/09/10-2014.html ,.-
 ~   Επιλογές - Διαλογές Θεμάτων - αναρτήσεων  Τετάρτη  10  Σεπτεμβρίου  2014  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/09/10-2014.html , .-

~   Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/09/11-2014.html , .-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου