Δευτέρα, 14 Απριλίου 2014

Άρωμα ενημέρωσης Μ. Δευτέρα 14 Απριλίθου 2014

Άρωμα  ενημέρωσης Μ. Δευτέρα 14 Απριλίθου  2014  :

 ~** Μεγάλη  Δευτέρα στον Ι.Ν.Αγίων  Θεοδώρων στο   Αρφαρά  18-04-2011  : video , http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=0WwawmEUfIY ~** Ακολουθία ΝΥΜΦΙΟΥ Κυ Βαΐων στο Ι Ν  Δωρίου 13/4/2014 : http://youtu.be/duLPazWgDnw ,


***  Μεσσηνιακά  και   άλλα  :
 


 
*** Ξανασφυρίζει το τρένο για Πάτρα - Καλαμάτα          
           
ΠΡΟΧΩΡΑ Ο ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ
Μελέτη αναβάθμισης του σιδηροδρόμου στο τμήμα Πάτρα-Καλαμάτα 
Την περασμένη Τετάρτη πραγματοποιήθηκε στον Πύργο ημερίδα που οργάνωσε το Επιμελητήριο Ηλείας για το μέλλον του σιδηροδρόμου στην περιοχή, στην οποία παρευρέθη η πολιτική ηγεσία και φορείς του νομού, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΓΑ ΟΣΕ ΑΕ, Κωνσταντίνος Σπηλιόπουλος, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Έργων Ι, Αθανάσιος Καπένης και τα αρμόδια στελέχη της Διεύθυνσης Έργων Ι, Μιχάλης Αναστασάκης, Γεωργία Τσερέπη, Ευγενία Αραπάκη και Ιωάννης Καραμπογιάς.
Ο πρόεδρος Κ. Σπηλιόπουλος αναφέρθηκε στο ρόλο της ΕΡΓΑ ΟΣΕ ΑΕ και στα έργα που εκτελούνται και προγραμματίζονται για την ανάπτυξη του σιδηροδρομικού δικτύου σε όλη τη χώρα και τις διασυνδέσεις με λιμένες για την ανάπτυξη των διατροπικών μεταφορών.
Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Έργων Ι, Αθανάσιος Καπένης, παρουσίασε την εξέλιξη των έργων στο τμήμα Κιάτο – Πάτρα, επισημαίνοντας ότι για να φτάσει το τρένο στην Ηλεία θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι την Πάτρα, συμπεριλαμβανομένης της διέλευσης από την πόλη. Η ολοκλήρωση των έργων αυτών εκτιμάται ότι θα γίνει ως το 2020, ενώ το τμήμα Κιάτο – Ρίο θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2017.
Ο προϊστάμενος της Διευθύνουσας Υπηρεσίας Μελετών της ΕΡΓΑ ΟΣΕ ΑΕ, Μιχάλης Αναστασάκης, παρουσίασε την πρόοδο των μελετών για την αναβάθμιση και μετατροπή των γραμμών Πάτρα – Πύργος – Ολυμπία, Πύργος – Κατάκολο και Πύργος – Κυπαρισσία – Καλαμάτα σε γραμμή κανονικού εύρους με ηλεκτροκίνηση, σηματοδότηση και τηλεπικοινωνίες για ταχύτητες μέχρι 160 χλμ./ώρα, όπου αυτό είναι εφικτό εντός του υφιστάμενου ορίου απαλλοτρίωσης του ΟΣΕ.
Επίσης, μελετώνται ανισόπεδες διαβάσεις που θα αντικαταστήσουν υφιστάμενες ισόπεδες διαβάσεις με την παλιά εθνική οδό και με άλλες οδούς που εμφανίζουν αυξημένη κίνηση.
Αναλυτικότερα, αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη τρεις συμβάσεις μελετών για την αναβάθμιση του σιδηροδρομικού άξονα Πάτρα- Πύργος- Καλαμάτα, για τις οποίες έχει εγκριθεί η χρηματοδοτική συνδρομή από την Ε.Ε. Η χρηματοδότηση των μελετών γίνεται από πιστώσεις των Διευρωπαϊκών Δικτύων Μεταφορών της περιόδου 2007-2013 με πέρας το 2015 και η συνολική χρηματοδότηση είναι 21 εκ. ευρώ. Η γραμμή από την Πάτρα - Πύργος έχει μήκος περίπου 99 χλμ., Πύργος- Ολυμπία 21 χλμ. και Πύργος- Κατάκολο 12 χλμ., συνολικά δηλαδή 132 χιλιόμετρα γραμμής.
Για τη γραμμή Πάτρα – Πύργος – Ολυμπία και Πύργος – Κατάκολο εκπονούνται αυτό το διάστημα μέσω δύο συμβάσεων (Πάτρα – Καβάσιλα και Καβάσιλα – Πύργος – Ολυμπία/Κατάκολο) οι οριστικές μελέτες χάραξης γραμμής και οδικού δικτύου, προμελέτες και οριστικές μελέτες τεχνικών έργων, γεωτεχνικές έρευνες και μελέτες, οριστική υδραυλική μελέτη, τοπογραφικές μελέτες και κτηματολόγιο, περιβαλλοντικές μελέτες για την τροποποίηση περιβαλλοντικών όρων και τεύχη δημοπράτησης για την κατασκευή των έργων. Το κόστος των μελετών αυτών ανέρχεται σε 1.700.000 ευρώ περίπου.
Για τη γραμμή Αλφειός (λίγο μετά τον Πύργο) – Καλό Νερό – Κυπαρισσία και Καλό Νερό – Ζευγολατιό – Καλαμάτα με συνολικό μήκος περίπου 118 χλμ. βρίσκεται σε εξέλιξη σύμβαση μελέτης για τη βελτιστοποίηση χάραξης σε δύο επί μέρους τμήματα με δυσμενή χάραξη (Καλό Νερό – Κοπανάκι και Μελιγαλάς – Βαλύρα) και στη συνέχεια προμελέτη χάραξης και υδραυλική προμελέτη σε όλο το μήκος, γεωλογική μελέτη στα τμήματα παραλλαγών, περιβαλλοντική μελέτη και επικαιροποίηση οικονομοτεχνικής μελέτης για το σύνολο του άξονα Πάτρας - Καλαμάτας. Το κόστος της μελέτης αυτής ανέρχεται σε 700.000 ευρώ περίπου.
Η αναβάθμιση του σιδηροδρομικού άξονα Πάτρας – Πύργου – Καλαμάτας θα έχει σημαντικά περιβαλλοντικά οφέλη, θα προστατεύσει τα διατηρητέα κτίρια σταθμών και το φυσικό περιβάλλον στην περιοχή Καϊάφα και θα αναδείξει ενδιαφέροντα τεχνικά έργα της υφιστάμενης γραμμής.
ΠΗΓΗ: ypodomes.com

*** Γιάννης Μαυρίκης από το Λονδίνο: “Μου λείπει η «ταξιδιάρα» θάλασσα της Μεσσηνίας”          
   
"Οι Άγγλοι, ως άνθρωποι, σέβονται τους ανθρώπους που προέρχονται από άλλα κράτη, χωρίς ίχνος ξενοφοβίας και ρατσισμού, είναι κάτι που εκτιμώ απεριόριστα"
Τον Γιάννη Μαυρίκη συναντάμε αυτήν την εβδομάδα στο Λονδίνο.
Ο Γιάννης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στην Καλαμάτα, όπου τελείωσε το Πολυκλαδικό Λύκειο. Σπούδασε στο Μαθηματικό του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, απ’ όπου και πήρε πτυχίο το 2003. Είναι κάτοχος Μάστερ στη «Θεωρητική Πληροφορική Συστημάτων και Θεωρία Ελέγχου» από το ΑΠΘ, καθώς και στα «Οικονομικά Μαθηματικά» από το Manchester Business School.
Σήμερα εργάζεται στην αγγλική τράπεζα Barclays στο τμήμα “Market risk analyst”.
-Πόσο καιρό εργάζεσαι στο εξωτερικό και πόσο εύκολη ήταν η απόφασή σου να φύγεις;
Εργάζομαι στην αγγλική επενδυτική τράπεζα Barclays εδώ και 3 χρόνια, από το Μάρτη του 2011, στον τομέα του Risk Management (διαχείριση ρίσκου/κινδύνου).
Η απόφαση να φύγω από την πατρίδα μου δεν ήταν εύκολη. Πάντα χάνεις κάποια πράγματα και κερδίζεις κάποια άλλα στις μεγάλες αποφάσεις που παίρνεις για τη ζωή και το μέλλον σου. Από την άλλη πλευρά, ήταν κάτι που ήθελα πολύ να δοκιμάσω, το να δουλέψω στο εξωτερικό, να δοκιμάσω τις δυνάμεις και τα όριά μου σε μιαν άλλη χώρα, σε ένα τελείως διαφορετικό περιβάλλον.
-Δυσκολεύτηκες στην ανεύρεση εργασίας στη χώρα που βρίσκεσαι;
Η εύρεση εργασίας ήταν μια σπουδαία εμπειρία για μένα. Υπήρχαν αρκετές δυσκολίες σχετικές με την προσαρμογή σε μια πόλη σαν το Λονδίνο, ως προς τη διαμονή (σχεδόν κάθε μήνα άλλαζα σπίτι, είτε ως φιλοξενούμενος σε σπίτια φίλων μου είτε στον αδερφό μου, που είχε επίσης έρθει στο Λονδίνο για εργασία λίγους μήνες πριν από μένα. Τους ευχαριστώ πολύ για όλα και που με ανέχτηκαν!).
Παράλληλα, είχα και το εντατικό διάβασμα για την προετοιμασία για τις συνεντεύξεις.
Μου πήρε περίπου 5 μήνες μέχρι να βρω τη δουλειά στην Barclays, και αφού είχα δώσει όλο αυτό το διάστημα αρκετές συνεντεύξεις σε άλλες εταιρείες και τράπεζες, άλλες με επιτυχία και άλλες ανεπιτυχώς, ένα διάστημα γεμάτο από χαρές και απογοητεύσεις, για το οποίο, αν γυρίσω πίσω το χρόνο, δε μετανιώνω, καθώς κέρδισα πολλά.
-Πώς αντιμετωπίζουν τους Έλληνες στη χώρα που ζεις;
Τους Έλληνες τους έχουν σε εκτίμηση και θεωρούν πως είναι έξυπνος και εργατικός λαός. Γενικά έχουμε πολύ «καλό όνομα». Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως στην τράπεζα που εργάζομαι, όπως και σε πολλές άλλες εταιρείες, δουλεύουν πολλά παιδιά είτε από Ελλάδα είτε από Κύπρο.
Οι Άγγλοι, ως άνθρωποι, σέβονται τους ανθρώπους που προέρχονται από άλλα κράτη, χωρίς ίχνος ξενοφοβίας και ρατσισμού, είναι κάτι που εκτιμώ απεριόριστα.
-Τι θα ήθελες να μεταφέρεις από την κουλτούρα της εκεί ζωής σου στην Ελλάδα;
Την αξιοκρατία, το σεβασμό προς τους συνανθρώπους ανεξαρτήτως εθνικότητας, την αγάπη και φροντίδα για το περιβάλλον και σίγουρα το αγγλικό χιούμορ!
-Τρία πράγματα που πρέπει κάποιος να δει, αν επισκεφτεί την πόλη που βρίσκεσαι.
Σίγουρα κάποιοι θα σας πουν για τα πολλά και γνωστά μουσεία που υπάρχουν στο Λονδίνο. Για μένα μια πόλη τη γνωρίζεις όταν περπατάς στις γειτονιές της, ανακαλύπτεις μπαράκια, εστιατόρια και παίρνεις «μυρωδιές» από κάθε γωνιά του κόσμου. Το Λονδίνο είναι ένα πολυπολιτισμικό μέρος, εκεί ακριβώς έγκειται μεγάλο μέρος της γοητείας του. Αξίζει να επισκεφτεί κανείς περιοχές όπως το Greenwich, το London Bridge, το Crouch End, το Hoxton, το Notting Hill, τo Camden Town και να απολαύσει μια μπύρα (τα γνωστά και ως pints ) σε μια pub ή φαγητό σε εστιατόρια από κάθε μέρος του πλανήτη, ανάλογα με το είδος της κουζίνας που αρέσει στον καθέναν.
Κάτι που αξίζει να δει κανείς είναι τα υπέροχα πάρκα του Λονδίνου, δείγμα του πόσο σέβονται το περιβάλλον και το πράσινο. Όπως, επίσης, αξίζει μια επίσκεψη στο West End για να παρακολουθήσεις ένα μιούζικαλ, μια θεατρική παράσταση.
-Τι είναι αυτό που σου λείπει περισσότερο από την Καλαμάτα;
Μου λείπουν πολύ αγαπημένα πρόσωπα, οι γονείς μου και πολλοί αγαπημένοι μου φίλοι, που δε βλέπω όσο συχνά θα ήθελα.
Μου λείπει η «ταξιδιάρα» θάλασσα, σε συνδυασμό με τον ήλιο και το γεγονός πως οι συνθήκες ζωής είναι πολύ καλύτερες και ανθρώπινες σε σχέση με τη ζωή σε μια τεράστια μεγαλούπολη σαν το Λονδίνο, όπου χάνεις πολύ χρόνο σε μετακινήσεις με τα μέσα μαζικής μεταφοράς και δε διαθέτεις αρκετό δημιουργικό χρόνο για σένα λόγω και του δύσκολου εργασιακού ωραρίου.
Μια βόλτα στην παραλία της Καλαμάτας είναι «όλα τα λεφτά»!
-Σκέψη για επιστροφή υπάρχει στο μυαλό σου;
Ναι, πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού μου έχω την επιστροφή στην πατρίδα, όταν θεωρήσω πως είναι η κατάλληλη στιγμή για αυτό. Μέχρι να γίνει, όμως, απολαμβάνω την περιπέτεια της ξενιτιάς, με τις όμορφες αλλά και δύσκολες στιγμές που έχει πάντα ένα τέτοιο ταξίδι.
των Κώστα Γαζούλη & Παναγιώτη Μπαμπαρούτση 

***  Για “φρικιαστικό έγκλημα” κάνει λόγο η οικογένεια του 73χρονου θύματος στην Καλαμάτα          
           
Απολογείται ο 33χρονος για το θάνατο του 73χρονου
 Της Βίκυς Βετουλάκη 
 Στον εισαγγελέα Καλαμάτας οδηγήθηκε χθες το μεσημέρι, με την κατηγορία της σκοπούμενης θανατηφόρας σωματικής βλάβης, ο 33χρονος ο οποίος χτύπησε έπειτα από διαπληκτισμό 73χρονο, με αποτέλεσμα αυτός να χάσει τη ζωή του από καρδιακό επεισόδιο.
Ο 33χρονος ζήτησε και πήρε προθεσμία να απολογηθεί αύριο Μ. Δευτέρα στον ανακριτή.
Η οικογένεια του άτυχου 73χρονου κάνει λόγο «για φρικιαστικό έγκλημα» και περιγράφει τα περιστατικά, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει.
Πάντως, το πρωτοφανές αυτό περιστατικό έχει κάνει ειδησεογραφικά το γύρο της Ελλάδας, προκαλώντας ποικίλα σχόλια.
  Μπροστά στον εγγονό του
Σύμφωνα με την οικογένεια του θύματος, ο άτυχος ηλικιωμένος επέστρεφε από το 19ο Δημοτικό Σχολείο, όπου είχε πάει για να πάρει τον 7χρονο εγγονό του, με σκοπό να το μεταφέρει στο σπίτι του στη μαρίνα της Καλαμάτας.
Ο 73χρονος, πάντα κατά με την οικογένεια, κατευθύνθηκε με το μοτοποδήλατό του από την οδό Κρήτης στην οδό Λυκούργου. Τη στιγμή που κινούνταν κυκλικά στη νησίδα μπροστά στη συμβολή των δρόμων, ο 33χρονος έφυγε από το STOP, σύμφωνα με καταθέσεις μαρτύρων, με αποτέλεσμα να αποκλείσει τη διέλευση του μοτοποδηλάτου που οδηγούσε ο ηλικιωμένος και επέβαινε το παιδί, με κατεύθυνση προς το λιμάνι.
Ο ηλικιωμένος φρέναρε για να αποφύγει το ατύχημα και παρατήρησε τον 33χρονο για την παραβίαση του STOP. Τότε εκείνος, όπως μας μεταφέρθηκε από εκπρόσωπο της οικογένειας, κατέβηκε από το αυτοκίνητο σε έξαλλη κατάσταση και ενώ ο ηλικιωμένος βρισκόταν πάνω στο μοτοποδήλατό του, τον χτύπησε αρκετές φορές στο κεφάλι και στην πλάτη με γροθιές. Αυτό, όπως επισημάνθηκε, έχει κατατεθεί στην Αστυνομία από αυτόπτη μάρτυρα.  Το αποτέλεσμα ήταν ο 73χρονος και το παιδί να πέσουν στο έδαφος.
  Ισχαιμικό σοκ
Ο ηλικιωμένος κάλεσε με το κινητό του τηλέφωνο την Αστυνομία, λέγοντας στον  33χρονο να περιμένει. Τότε ο 33χρονος, όπως επισημαίνεται από την οικογένεια, του επιτέθηκε εκ νέου με γροθιές και κλωτσιές. Χρησιμοποιώντας υβριστικές εκφράσεις, τον έριξε ανάσκελα στο οδόστρωμα και τον ακινητοποίησε βάζοντας το γόνατο στο στέρνο του, συνεχίζοντας να τον χτυπά στο πρόσωπο και στο σώμα, μπροστά στον εγγονό του, ο οποίος σε κατάσταση σοκ καλούσε σε βοήθεια.
Η οικογένεια σημειώνει ότι από τα δυνατά και πολλαπλά χτυπήματα του νεαρού ο ηλικιωμένος υπέστη ισχαιμικό σοκ και κατέληξε στο σημείο του συμβάντος και όχι στο νοσοκομείο, όπως αναφέρει η Αστυνομία. Επίσης, ότι ο 33χρονος, όταν αντιλήφθηκε ότι ο ηλικιωμένος δεν αντιδρούσε, επιβιβάσθηκε στο αυτοκίνητό του και έφυγε.
 
***  Επίθεση σε λεωφορείο με μαθητές στον αυτοκινητόδρομο στο ύψος των Αρφαρών
 Δύο επικίνδυνα περιστατικά σημειώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στο νέο αυτοκινητόδρομο, στο ύψος των διοδίων των Αρφαρών. Τουριστικό λεωφορείο που επέστρεφε από σχολική εκδρομή με μαθητές Λυκείου της Καλαμάτας, περίπου στις 10.00 το βράδυ, δέχτηκε επίθεση. Καθώς ήταν εν κινήσει, σύμφωνα με μαρτυρίες μαθητών, ακούστηκε ένας δυνατός κρότος στα πίσω πλαϊνά δεξιά τζάμια. Το λεωφορείο σταμάτησε και διαπιστώθηκε ότι σε ένα πλαϊνό τζάμι είχε ανοιχτεί μια τρύπα και το υπόλοιπο είχε θρυμματισθεί. Κατά τις πρώτες εκτιμήσεις, η ζημιά προκλήθηκε από πέτρα που πρέπει να πέταξε άγνωστος, ενώ δεν έλειψαν και οι εκτιμήσεις ότι μπορεί να προήλθε από φλόμπερ, καθώς προβλημάτιζε η τρύπα που είχε ανοιχτεί στο τζάμι. Οι μαθητές επέστρεψαν στην Καλαμάτα, αφού πήγε άλλο λεωφορείο και τους παρέλαβε, ενώ επίθεση από τον άγνωστο δράστη δέχτηκε το ίδιο βράδυ και ένα φορτηγάκι.Β.Β. - 
 
*** Μεσσήνιος από άλλον νομό αναμένεται στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας
 Μεσσήνιος αστυνομικός διευθυντής που υπηρετεί σε άλλον νομό της Περιφέρειας Πελοποννήσου αναμένεται, εκτός απροόπτου, να αναλάβει τις επόμενες ημέρες καθήκοντα στη Διεύθυνση της Μεσσηνίας. Ο νέος διευθυντής θα αντικαταστήσει τον κ. Βασίλη Γεωργακόπουλο, ο οποίος προήχθη στο βαθμό του υποστράτηγου και ανέλαβε τα καθήκοντα του περιφερειακού αστυνομικού διευθυντή Τάξης Πελοποννήσου. Επίσης, σύμφωνα με τις αποφάσεις που έχουν παρθεί μέχρι στιγμής, ο Μεσσήνιος Ηλίας Μητσέας, που προήχθη στο βαθμό του ταξιάρχου, παραμένει στη Λακωνία ως αστυνομικός διευθυντής Τάξης. Περιφερειακός διευθυντής Ασφαλείας Πελοποννήσου τοποθετείται ο ταξίαρχος Ανδρέας Αποστοστόπουλος, που υπηρετούσε ως αστυνομικός διευθυντής Ακαρνανίας, ενώ βοηθός περιφερειακού αστυνομικού διευθυντή Πελοποννήσου η ταξίαρχος Κωνσταντίνα Κορώνη, που υπηρετούσε στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής.Β.Β. -
 
***  Κινδύνους κρύβει η μεγάλη έλλειψη αντιφυματικών εμβολίων στον παιδικό πληθυσμό της Μεσσηνίας
 Ανοχύρωτος κινδυνεύει να μείνει ο παιδικός πληθυσμός στη Μεσσηνία μπροστά στη μεγάλη απειλή που λέγεται φυματίωση, αν συνεχισθεί η φειδωλή εκ μέρους του κράτους παροχή αντιφυματικών εμβολίων στην αρμόδια Διεύθυνση Υγείας. Το αντιφυματικό εμβόλιο είναι το μοναδικό που παραμένει αποκλειστικά «στα χέρια» του κράτους και δεν κυκλοφορεί στο εμπόριο. Κατά συνέπεια, ακόμα κι αν θέλει κάποιος γονέας, δεν μπορεί να το προμηθευτεί. Τα τελευταία χρόνια η χορήγησή του έχει μειωθεί δραματικά, ενώ μόνο για φέτος από τα 3.500 εμβόλια που ζητήθηκαν για τη Μεσσηνία (προκειμένου να καλυφθούν και οι ελλείψεις των προηγούμενων ετών), στάλθηκαν συνολικά μόνο 1.150. Η λίστα αναμονής για εμβολιασμό παιδιών είναι μεγάλη και είναι άγνωστο αν θα μπορέσει να καλυφθεί από Νοέμβριο, καθώς οι συγκεκριμένοι εμβολιασμοί σταματούν στις 30 Απριλίου, διότι απαγορεύεται να γίνονται καλοκαιρινούς μήνες. Ευτυχώς τα στατιστικά στοιχεία για τα λοιμώδη νοσήματα στο νομό μας την τελευταία 5ετία δεν εμφανίζουν αύξηση, ούτε κάποιο ανησυχητικό σημάδι.Λοιμώδη νοσήματα Σε ό,τι αφορά τα περιστατικά φυματίωσης, σε επίπεδο νομού, το 2009 καταγράφηκαν 13, 20 το 2010, 14 το 2011, 17 το 2012, 12 το 2013 και 6 τους πρώτους μήνες του 2014. Από αυτά, μόνο το 2011 καταγράφηκαν δύο με αδενίτιδα σε μικρά παιδιά (τσιγγανάκια). Όλα τα υπόλοιπα αφορούν, κυρίως, μεγάλους σε ηλικία ανθρώπους. Περιστατικά μηνιγγίτιδας, η οποία προσβάλλει κυρίως παιδιά, είχαμε ένα το 2009, πέντε το 2010, ένα το 2011, δύο το 2012 και τρία το 2013. Σε ό,τι αφορά περιστατικά ηπατίτιδας Α΄, το 2009 καταγράφηκαν 23 κρούσματα, καθώς υπήρξε ένα συγκεκριμένο περιστατικό με τσιγγανάκια σε σχολείο στην Αγία Τριάδα. Τρία κρούσματα καταγράφηκαν το 2011, ενώ κανένα κρούσμα δεν καταγράφηκε το 2010, το 2012 και το 2013.Φειδωλή χορήγηση Όπως προαναφέραμε, η χορήγηση εμβολίων από το κράτος στις αρμόδιες υπηρεσίες υγείας είναι πλέον φειδωλή. Όχι μόνο στα εμβόλια που κυκλοφορούν στο εμπόριο και μπορεί κάποιος να τα προμηθευτεί, αλλά και στο αντιφυματικό που χορηγείται μόνο από το κράτος. Οι Διευθύνσεις Υγείας εξακολουθούν να μην έχουν εμβόλια για ανασφάλιστους, ενώ την 1η Απριλίου εστάλησαν 300 αντιφυματικά εμβόλια. Είχαν σταλεί πάλι στις 10 Οκτωβρίου άλλα 850 για ολόκληρο το Νομό Μεσσηνίας. Οι εμβολιασμοί για φυματίωση μπορούν να γίνουν μόνο από Νοέμβριο έως τέλος Απριλίου. Το αντιφυματικό εμβόλιο γίνεται στα παιδιά της Α΄ Δημοτικού, όμως λόγω της έλλειψης τα τελευταία 3 χρόνια δεν καλύπτονται όλοι οι μαθητές, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να υπάρχουν ανεμβολίαστα παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας. Το εμβόλιο μπορεί να γίνει μόνο σε παιδιά ηλικίας 6 ετών και άνω. Οι υπηρεσίες προσπαθούν να καλύψουν και αυτά τα παιδιά, όμως η διάθεση αντιφυματικών εμβολίων εξακολουθεί να είναι μικρή σε σχέση με τις ανάγκες. Φέτος, με την έναρξη της περιόδου, για τις ανάγκες όλης της Μεσσηνίας ζητήθηκαν άνω των 3.500 εμβολίων, όμως στάλθηκαν μόνο 1.150. Αυτή τη στιγμή στη λίστα της Διεύθυνσης Υγείας Μεσσηνίας για να κάνουν το εμβόλιο είναι περίπου 500 άτομα, τα οποία θα πρέπει να περιμένουν τη νέα περίοδο από το Νοέμβριο και ανάλογα πάντα με το πόσα νέα εμβόλια θα σταλούν. Φυσικά, υπάρχουν μεγάλα ζητήματα και με τα υπόλοιπα εμβόλια, τα οποία, επίσης, έχουν έλλειψη και δεν είναι λόγω του κόστους τους εύκολα προσβάσιμα σε όλο τον πληθυσμό. - 
 
***  Ντ. Νικολάκου: Πρόσκληση σε Βουδούρη για δημόσια συζήτηση
 
«Ο κ. Μανώλης περιφέρεται, ως γραφική φιγούρα, από κανάλι σε κανάλι» Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την επικαιρότητα των τελευταίων ημερών, το φάκελο Μανώλη και την παρουσία του υποψήφιου περιφερειάρχη, Οδυσσέα Βουδούρη, στο Mega, η αντιπεριφερειάρχης Ενημέρωσης και Έργων, Κωνσταντίνα Νικολάκου, έδωσε τις κάτωθι απαντήσεις: «Δυστυχώς, κάποιοι, ακόμη και σήμερα, είναι θλιβερά αμετανόητοι. Αμετανόητοι, γιατί δεν αντιλαμβάνονται ότι οι εποχές άλλαξαν και ότι οι πολίτες θέλουν να ακούσουν λύσεις για τα προβλήματά τους. Ότι βαρέθηκαν την οχλαγωγία και τα ψεύτικα συνθήματα. Ότι σιχάθηκαν τον πολιτικό καιροσκοπισμό και τις λασπολογίες. Ο κ. Μανώλης, εκφραστής της παθογένειας του συνδικαλισμού, με μεγάλη ευθύνη για την ανεργία, αφού συχνά “συνδιοικούσε” με την εκάστοτε εξουσία, πολλές φορές και ενάντια στα συμφέροντα των εργαζομένων, περιφέρεται ως γραφική φιγούρα, από κανάλι σε κανάλι και από κοινωνικό δίκτυο σε κοινωνικό δίκτυο, με ένα φάκελο “δήθεν σκανδάλων”, φτάνοντας στο σημείο, για λόγους εντυπώσεων και μόνο, να επικαλεστεί τον πρωθυπουργό, τον οποίο ο ίδιος συλλήβδην απορρίπτει. Με το γνωστό φανφαρόνικο τρόπο του προσπαθεί να θυμίσει στους πολίτες την παρουσία του, αλλά για την Πελοπόννησο και τους πολίτες ουδέν σχόλιο. Το ερώτημα που τίθεται είναι αμείλικτο: “Εσείς, κε Μανώλη, όλα αυτά τα χρόνια τι κάνατε για την ανεργία; Ή, έστω, ποιο είναι το δικό σας σχέδιο για τη μείωση της ανεργίας στην Πελοπόννησο;”. Ο κ. Μανώλης δεν έχει απαντήσεις για αυτά. Ο κ. Βουδούρης πάλι είναι μπλεγμένος. Ανάμεσα στις παραλίες και το ΤΑΙΠΕΔ, την επίσκεψη της κας Μέρκελ, τα σκουπίδια και την κυβέρνηση, το ΣΥΡΙΖΑ και την Κοινωνία Πρώτα, εξακολουθεί να μη βγάζει άχνα για το δικό του σχεδιασμό. Κι αυτό, διότι, φυσικά, δε διαθέτει. Και ασφαλώς βαριέται να μάθει. Αντίθετα, ο εκλεκτός του κ. Τσίπρα γίνεται λαλίστατος, όταν θέλει να εκσφενδονίσει για πολλοστή φορά τη λάσπη του. Ο κ. Βουδούρης έχει πάρει τις απαντήσεις του. Δε θέλει, ωστόσο, να τις ακούσει. Καλώ, λοιπόν, τον κύριο Βουδούρη σε πρόσωπο με πρόσωπο δημόσια συζήτηση, προκειμένου να του απαντήσω ως πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής και αρμόδια αντιπεριφερειάρχης για όσες “απορίες” δήθεν έχει. Ειδάλλως, θα αποδειχτεί περίτρανα ότι δε θέλει αλήθειες. Να κρύψει την ένδεια ενδιαφέροντος και την απουσία δικού του σχεδίου επιδιώκει. Οι πολίτες, εμείς, η Νέα Πελοπόννησος, συνεχίζουμε μπροστά. Εγγυητής για το μέλλον είναι το έργο που καταφέραμε να υλοποιήσουμε μέσα σε μια μόλις τριετία, την πιο δύσκολη για τη χώρα. Έχουμε σχέδιο. Το καταθέσαμε το 2010. Για όσα δεσμευτήκαμε, τα πράξαμε. Και συνεχίζουμε με μεγαλύτερη δύναμη, προκειμένου η Πελοπόννησος να έχει τη δική της ισχυρή τοπική οικονομία και να δημιουργηθούν συνθήκες δουλειάς για όλους». - 
 
***  Ξεκινά η ρύθμιση χρεών από πολίτες και επιχειρήσεις προς τους Δήμους

 Ρύθμιση χρεών προς τους ΟΤΑΞεκινά η τετράμηνη προθεσμία για τις αιτήσεις Υπερψηφίστηκε από τη Βουλή η ευνοϊκή ρύθμιση για τη διευθέτηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών (πρόκειται για το άρθρο 53 του αρχικού νομοσχεδίου που στο τελικό κείμενο θα αριθμηθεί ως 52) πολιτών και επιχειρήσεων προς τους Δήμους που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για τις αλλαγές στον «Καλλικράτη». Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι, μετά την (τυπική) ψήφιση του νομοσχεδίου στο σύνολό του τις επόμενες ημέρες και τη δημοσίευσή του σε ΦΕΚ, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν μέσα σε τέσσερις μήνες σχετική αίτηση στους Δήμους για τη διευθέτηση των οφειλών τους. Αν και δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή εκτίμηση για το ύψος των συνολικών οφειλόμενων στους Δήμους, υπολογίζεται ότι πρόκειται για θεαματικά ποσά, ειδικά στις τουριστικές περιοχές, καθώς, λόγω της κρίσης, πολλές επιχειρήσεις οφείλουν δεκάδες ή και εκατοντάδες εκατομμύρια από τα τέλη παρεπιδημούντων. Έτσι, με τη ρύθμιση αναμένεται να δοθεί σημαντική ανάσα στους Δήμους σε μία περίοδο που ασφυκτιούν οικονομικά, ενώ και οι δήμαρχοι δε θα βρεθούν στη δυσάρεστη θέση προεκλογικά να προχωρήσουν τις διαδικασίες μέσω των ΔΟΥ για μη παροχή φορολογικής ενημερότητας, κατάσχεση εις χείρας τρίτων, κατάσχεση περιουσίας κ.λπ. Οι ρυθμίσεις που προβλέπονται στο νομοσχέδιο είναι οι εξής: Με εφάπαξ καταβολή μηδενίζονται (-100%) οι προσαυξήσεις ανεξαρτήτως ποσού. Έως 5.000 ευρώ σε 24 δόσεις, απαλλαγή του 80% των προσαυξήσεων, με την προϋπόθεση ότι κάθε δόση δε θα είναι μικρότερη των 100 ευρώ. Από 5.001 έως 10.000 ευρώ σε 48 δόσεις, απαλλαγή του 50% των προσαυξήσεων, με την προϋπόθεση ότι κάθε δόση δε θα είναι μικρότερη των 100 ευρώ. Από 10.001 έως 20.000 ευρώ σε 72 δόσεις, απαλλαγή του 30% των προσαυξήσεων, με την προϋπόθεση ότι κάθε δόση δε θα είναι μικρότερη των 100 ευρώ. Πάνω από 20.000 ευρώ σε 100 δόσεις, απαλλαγή του 10% των προσαυξήσεων, με την προϋπόθεση ότι κάθε δόση δε θα είναι μικρότερη των 100 ευρώ. Να σημειωθεί ότι, όπως προβλέπει ο νόμος, «οι δόσεις είναι μηνιαίες και ισόποσες πλην της τελευταίας, που μπορεί να είναι μικρότερη των υπολοίπων».Εξαιρέσεις Από τη ρύθμιση εξαιρούνται: α) οφειλές από κάθε είδους πρόστιμα αυθαίρετων κατασκευών, β) οφειλές υπαγόμενες σε καθεστώς ειδικότερων προβλέψεων περί καταβολής σε δόσεις (π.χ. εισφορά σε χρήμα ιδιοκτητών ακινήτων για ένταξη στο σχέδιο πόλης κατά το πδ 5/1986)Τα δικαιολογητικά Η αίτηση του οφειλέτη για την υπαγωγή του στη ρύθμιση υποβάλλεται στο Δήμο, το αργότερο εντός τεσσάρων μηνών από τη δημοσίευση του νόμου, μαζί με έξι δικαιολογητικά: α) εκκαθαριστικό δήλωσης φορολογίας εισοδήματος πέντε ετών, β) τελευταία εκκαθαριστική δήλωση ΦΠΑ, δήλωση στοιχείων ακινήτων, επίσημα στοιχεία που να αποδεικνύουν ζημία των δύο τουλάχιστον τελευταίων ετών, επίσημα στοιχεία που αποδεικνύουν καταστροφή αγαθών ή περιουσιακών στοιχείων επιχείρησης ή φυσικού προσώπου, βεβαίωση ανεργίας του ΟΑΕΔ, επίσημα στοιχεία που αποδεικνύουν τη διακοπή λειτουργίας της επιχείρησης. Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της ρύθμισης, εφόσον τηρούνται με συνέπεια οι όροι αυτής και ο οφειλέτης έχει καταβάλει το 30% της ρυθμιζόμενης οφειλής του: α) Ο Δήμος προβαίνει σε εντολή άρσης της δέσμευσης χορήγησης αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας προς την αρμόδια ΔΟΥ και σε εντολή για επαναδέσμευση αυτής σε περίπτωση καθυστέρησης καταβολής έστω και μία εκ των δόσεων, β) Ο οφειλέτης καθίσταται δημοτικά ενήμερος κατά την έννοια του άρθρου 285 του ν.3463/2006 (ΚΔΚ). Παράλληλα, η καθυστέρηση πληρωμής μίας δόσης συνεπάγεται την επιβάρυνση αυτής με προσαύξηση 15%. - 

***  Πρόστιμο στο καφενείο της Βουλής για τους καπνιστές         
            
Πρόστιμο ύψους 600 ευρώ επέβαλε στον ιδιοκτήτη του καφενείου της Βουλής κλιμάκιο της Διεύθυνσης Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Περιφέρειας Αττικής, επειδή, μετά από έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι η επιχείρηση δεν τηρούσε βιβλίο αναφορών για τους καπνίζοντες, όπως ο σχετικός νόμος επιβάλλει.
Το κλιμάκιο ήλεγξε το καφενείο στο ισόγειο και το καφενείο του δευτέρου ορόφου και δεν διαπίστωσε την ώρα εκείνη καπνίζοντες στους εν λόγω χώρους. Η έλευση του κλιμακίου έγινε κατόπιν ανώνυμης καταγγελίας για καπνίζοντες στο καφενείο και στον διάδρομο έξω από την αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών.
Ως προς την απουσία βιβλίου, πρόκειται για έντυπο που οι επιχειρήσεις είναι υποχρεωμένες να τηρούν, προκειμένου να καταγράφονται τυχόν παραβάσεις όταν αυτές διαπιστωθούν.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
*** 

***  Αθλητική  ενημέρωση  :

*** Τελευταία  αγωνιστική  στην Σούπερ  Λίγκα :
***  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ -ΑΠΟΛΛΩΝ  ΑΘΗΝΩΝ  1-0 .- ^
 Το  γκολ :Α Στο 88΄ ο Σαβιόλα έκανε το 1-0 κι έστειλε την «Ελαφρά Ταξιαρχία» στη Β΄ Εθνική.
ΚΟΚΚΙΝΗ: 90΄+ Μίνγκας
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κάμπελ - Αργυρόπουλος, Χατζηζήσης, Γκουέλα, Λουσέρο, Μίνγκας
 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ Γκονζάλεθ): Ρομπέρτο, Μανωλάς (56΄ Α. Παπαδόπουλος), Μαρκάνο, Μπονγκ, Τόρες, Μανιάτης, Εντινγκά (46΄ Ιμπαγάσα), Ντομίνγκες (65΄ Σαβιόλα), Κάμπελ, Πέρεζ, Βαλντές
 ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Λόρι Σάντσες): Γκόμες, Αργυρόπουλος, Xατζηζήσης (57΄ Τσιλιγκίρης), Σόντερμπεργκ, Παπαζαχαρίας, Κόρμπος, Τσοκάνης, Μίνγκας, Λουσέρο, Ντάλμπεργκ, Πετρόπουλος (46΄ Γκουέλα)
Video :
~** ΟΣΦΠ-ΑΠΟΛΛΩΝ  Α  1-0  Γκολ  13/4/2014: http://youtu.be/nNbIbbywrFE ,
~** ΟΣΦΠ-ΑΠΟΛΛΩΝ 1-0   Επίμαχες  13/4/2014: http://youtu.be/h-juM--9qa0  ,

*** ΞΑΝΘΗ -ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  3-1  .- ^
Τα γκολ :  18΄ ανύπαρκτο πεν.και  22΄  Σολάρι ,  51΄Μάνταλος , 31΄ Κλωναρίδης .-  
Κίτρινες: Καπίνο, Δώνης, Κλωναρίδης
Κόκκινες: από  17΄ Κουτρουμπής (17΄) , ΝΤΡΟΠΗ!   στον  διατεταγμένο  Σπάθα  ! Δεν πρέπει  να  σφυρίζει !
ΞΑΝΘΗ (Νίκος Κεχαγιάς): Κυριακίδης, Βασιλακάκης (82΄ Σουάρες), Φλίσκας, Μάνταλος, Γούτας, Παΐτο (77΄ Κομεσίδης), Ντε Γκούζμαν, Μπέρτος, Σολτάνι, Κάλβο, Σολάρι.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Καπίνο, Σπυρόπουλος, Χουχούμης, Κουτρουμπής, Μέντες, Δώνης, Λαγός, Ατζαγκούν (77΄ Αγγελόπουλος), Πέτριτς (23΄ Ρισβάνης), Κλωναρίδης (62΄ Γιαννίτσανης), Καρέλης.
Video :
~ 34η  Σουπερ Λίγκας  2013-14 : http://youtu.be/mXXuhrJ9uKA ,
~ ΞΑΝΘΗ-ΠΑΟ 3-1 13/4/2014 :http://youtu.be/PEfwQA7-nu4 ,
~** ΞΑΝΘΗ-ΠΑΟ 3-1 ανακοίνωση επίμαχες 13/4/2014 : http://youtu.be/4_NnYkzvDJ8 ,
~** Κρίσεις 34η  αγων  Σούπερ Λίγκας 2014 : http://youtu.be/V2ANwUyaUCA ,

*** ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ -ΠΑΟΚ  Θεσσαλονίκης  3-2  .- ^
Τα γκολ :  Βαρέλα (14΄), Μιλοσάβλιεβ (17΄) και Κονέ (29΄) και Ολίσε (47΄) και Βούκιτς (91΄),  .
Διαιτητής: Δελφάκης (Αρκαδίας)
Κίτρινες: Νικολακάκης, Χαραλάμπους - Κιοσέ
 ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Σάββας Παντελίδης): Πρζιρόβσκι, Μάγκας, Μουλόπουλος, Νικολακάκης (62΄ Ροτζέριο), Κώτσιος, Χαραλάμπους, Κονέ, Βαρέλα, Βούκσεβιτς (90+2΄ Πέππας), Μιλοσάβλιεβ (89΄ Σκέμπης), Γουόρντεν
 ΠΑΟΚ (Γιώργος Γεωργιάδης): Γκσπούρνινγκ, Κατσικάς, Γεωργιάδης (65΄ Βούκιτς), Χούσεν, Σπυρόπουλος, Κιοσέ, Μάρτενς (46΄ Κουλούρης), Κίτσιου, Νίνης, Σαββίδης, Ολίσε (76΄ Πόζογλου).=
Video :
~** Λεβαδειακός- ΠΑΟΚ επίμαχες 13/4/2014 : http://youtu.be/4fXBmECuSaw  ,
~** Λεβαδειακός-ΠΑΟΚ  3-2  13/4/2014 : http://youtu.be/1IPP1cqMw8o ,
~** Λεβαδειακός-ΠΑΟΚ  3-2  13/4/2014 : http://youtu.be/1IPP1cqMw8o ,
~** Ανακοίνωση ΠΑΟΚ  13/4/2014 : http://youtu.be/NrRazNh9cJ4 ,

*** ΑΡΗΣ  Θεσσαλονίκης -ΠΑΣ Γιάννενα  0-0 .- ^
Διαιτητής: Αμπάρκιολης (Καβάλας)
Κίτρινες: Μπέριος
ΑΡΗΣ (Γιώργος Φοιρός): Διούδης, Γιαννίτσης, Τριανταφυλλάκος (76΄ Σουνάς, Τάτος, Γκόλιας, Μπακασέτας, Καμινιώτης (64΄ Καραγιάννης), Βανγκέλι, Μανιάς, Βλάχος, Μπουγαΐδης
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Αυγενικού (56΄ Τζημόπουλος), Λίλα, Κρητικός, Ίλιτς (71΄ Νάκος), Τσουκαλάς, Στρούνα, Μπέριος, Μιχαήλ, Τσάβες (77΄ Χαρίσης), Βίλα
Video :
~** ΑΡΗΣ-ΠΑΣ Γιάννενα  0-0  13/4/2014 : http://youtu.be/9zGlHHQmmVA  ,

*** ΒΕΡΟΙΑ -ΑΣΤΕΡΑΣ  Τρίπολης  1-0 .- ^
Το γκολ : Αλέξανδρος Βεργώνης στο 78ο λεπτό
Κίτρινες: Γκονσάλβες, Καντιμοίρης - Εντό
ΒΕΡΟΙΑ (Ράτκο Ντόστανιτς): Καντιμοίρης, Σισοκό, Τζημογιάννης, Ζεζίνιο (85΄ Αποστολόπουλος), Μπάρμπας, Κομόλοφ (61΄ Μάνος), Βεργώνης, Καλτσάς (77΄ Ντόγος), Μπεν, Γκονσάλβες.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στάικος Βεργέτης): Ερνάντεζ, Τσαμπούρης, Λούι, Ζησόπουλος, Σανκαρέ, Εντό, Κουρμπέλης, Ουσέρο, Ντε Μπλάσις, Χουάνμα (77΄ Βάλντο), Ναβάρο (72'΄ Μουνάφο).
Video :
~** Βέροια-Τρίπολη 1-0 Επίμαχες  13/4/2014 : http://youtu.be/oBOw_c81ZP4 ,
~** ΒΕΡΟΙΑ-ΤΡΙΠΟΛΗ  1-0 13/4/2014 : http://youtu.be/SYBCQRCn9d0 ,
~** Βέροια-Τρίπολη 1-0 Επίμαχες  13/4/2014 : http://youtu.be/oBOw_c81ZP4 ,

*** ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ  ΑΘΗΝΩΝ  1-2 .-
Τα  γκολ : Ούμπιντες στο 19ο λεπτό (εναέριο βολέ) , Ζδράβο στο 63΄, αλλά στο 70΄ ο Δημήτρης Παπαδόπουλος .-
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γ. Κομίνης (Θεσπρωτίας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Λαδάκης, Καθάριος - Νάστος, Πίτου Γκαρσία, Παπαδόπουλος, Θεολόγου
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Άκης Μάντζιος): Πασχαλάκης, Ζδράβος-Ρίζος, Παπαγεωργίου, Ιγκόρ, Χρήστου, Λαδάακης, Έμποου, Καθάριος, Μπαϊκαρά, Τζάνης (80΄ Μαμούτ), Τριανταφύλλου (57΄ Χασομέρης)
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Παράσχος): Τσενάμο, Φυτανίδης, Μπρίτο (80΄ Φάμπιο), Νάστος (46΄ Θεολόγου), Παπαδόπουλος (85΄ Γεωργίου), Μπάλλας, Καραμάνος, Δημούτσος, Ούμπιντες, Λαζαρίδης, Πίτου Γκαρσία
Video  :
~** Πανθρακικός- Ατρόμητος  1-3  επίμαχες  13/4/2014: http://youtu.be/zluPdxoXrp4  ,
~** Πανθρακικός-Ατρόμητος  1-3  13/4/2014 : http://youtu.be/4XEoUb1WTsA  ,

*** ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ   0-0 .- ^
Αγώνας ...Ντροπή  ΓΙΑ  ΚΑΤΆΝΤΙΑ  ΕΛΛΗΝΙΚΟΎ ΠΟΔΟΣΦΑΊΡΟΥ  !!
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Νίκος Αναστόπουλος): Παπαδόπουλος, Κούρος, Λαμπρόπουλος, Γιάννου, Κουλουχέρης, Ζαχαράκης, Μητρόπουλος (85΄ Πάνος), Παντίδος, Κολοβός (70΄ Σταυροθανασόπουλος), Καμπάνταης (80΄ Μπούζας), Ντούνης.
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Αγγελος Αναστασιάδης): Γιωργαλλίδης, Ινκούμ, Ζαραδούκας, Φερνάντες, Δημήτρης, Αγκιλέρα, Μενδρινός (90+3΄ Τσοντάκης), Γουνδουλάκης, Τόρες, Ντεντάκης (75΄ Σιαλμάς), Θέρα (88΄ Σιώπης).
Video  :
~** Πανιώνιος-Πλατανιάς  0-0  13/4/2014: http://youtu.be/CD8oWBGeMOM ,

***  ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ -ΚΑΛΛΟΝΗ  3-0  .- ^
Τα γκολ : με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπουχαλάκη (29΄), διπλασίασαν με πλασέ του Κούμπικ από το ύψος της μεγάλης περιοχής (37΄) και διαμόρφωσαν το τελικό σκορ με τον Διαμαντάκο στο 64ο λεπτό
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μ. Βοσκάκης (Ρεθύμνου)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Γιοβάνοβιτς, Μονακέλο, Κούμπικ
 ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Αθανασίου, Ρέντζας, Αντελέγε, Γιοβάνοβιτς, Κοιλιάρας, Κοζορώνης, Ιμπραΐμ (17΄ Μπουχαλάκης), Κούμπικ, Μπαντιμπανγκά (70΄ Κούτρης), Διαμαντάκος (75΄ Παντελάκης), Μονακέλο
 ΚΑΛΛΟΝΗ (Γιάννης Ματζουράκης): Σιδεράκης, Ζακουανί, Αναστασιάδης, Χωριανόπουλος (80΄ Βλαστέλλης), Ποντάνι, Γιουκαρής (68΄ Ντάμπος), Καλτσάς, Κύπρου, Λεοζίνιο, Μανούσος, Ναούμ (46΄ Άλβες)
Video :
~** ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ-ΚΑΛΛΟΝΗ 3-0   13/4/2014: http://youtu.be/dCfwyyP-fGk ,

*** ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ  -ΟΦΗ  1-0 .- ^
Το  γκολ : Γκάλο στο 63' .-
Διαιτητής: Δημητρόπουλος (Φθιώτιδας)
Κίτρινες: Κουτρομάνος, Γοδόι, Γκάλο - Μιλιάζες, Ντουντού, Φραγκουλάκης
Κόκκινη: Γοδόι (90+3΄, 2η κίτρινη)
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Στεφανάκος, Κουτρομάνος (46΄ Μηλιός), Καλί, Καμαρά, Μελισσάς, Πασάς (30΄ Μπόγιοβιτς), Γοδόι, Σφακιανάκης (64΄ Τζούνιορ), Μαρτίνες, Γκάλο, Ανέν.
ΟΦΗ (Ρικάρντο Σα Πίντο): Αγριμάκης, Δαμιανάκης, Μονιάκης, Ντουντού, Νούνιες (76΄ Παπάζογλου), Κυζιρίδης (60΄ Φραγκουλάκης), Ροβίθης, Κάλαϊτζιτς (76΄ Περογαμβράκης), Μπαρέιρο, Μιλιάζες, Στάθης.
Video :
~** Παναιτωλικός-ΟΦΗ  1-0  13/4/2014: http://youtu.be/tJ20w6a8XUU  ,

  
*** Για  την Γ΄ Εθνική στον  4ο  Όμιλο ,  Κυριακή  13 Απριλίου  2014   :
1.Κόρινθος-Παναρκαδικός  0-0 .- ^
2.Πανναυπλιακός-Α.Ε. Μεσολογγίου 1-2  .- ^ 
3.Ατρόμητος Αχαΐας-Μεσσηνιακός  3-1  .- ^
 4.Εθνικός Σαγέικων-Δόξα Ν. Μανωλάδας  0-1  .- ^
 5.ΠΦΟ Πανόπουλου/Αμαλιάδας-ΑΕ Καραϊσκάκης  2-1  .- ^
 6.ΠΑΟ Βάρδας-Αχαϊκή  1-2  .- ^
 7.Άρης Αιτωλικού-Α.Ε. Ερμιονίδας   0-3  .- ^
 8.Mαύρη Θύελλα-Παναργειακός   0-1 .- ^
  Video  :
~** ΚΑΛΑΜΑΤΑ-ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ  0-1 13/4/2014 :  http://youtu.be/hordqlZdX8A ,

*** Στα  ποδοσφαιρικά  της  ΕΠΣ Μεσσηνίας  :
Α΄ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Παράλληλα αναλυτικά το πρόγραμμα  της 28ης αγωνιστικής έχει ως εξής:
1.Α.Ο. ΦΑΡΑΙ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ     1-1 .- ^ 
2. ΠΑΜΙΣΟΣ - Α.Ο. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ   1-0 .- ^
3.  Α.Σ. ΑΝΔΡΟΥΣΗΣ - ΕΡΑΝΗ   3-1 .- ^
4. Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ - ΑΠΟΛΛΩΝ  3-1 .- ^
5. Α.Ο. ΜΕΘΩΝΗΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ     2-1 .- ^
6.ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ - Α.Ο. ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ   2-0  .- ^
7. ΑΣΤΕΡΑΣ - ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ    1-0 .- ^
8. ΟΜΟΝΟΙΑ - Α.Ο. ΔΩΡΙΟΥ   2-2 .- ^

***  Ποδόσφαιρο  ΕΠΣΜεσσηνίας  :
Β΄ Κατηγορία - 1ος Όμιλος (26η αγωνιστική)
ΑΠΣ ΑΡΙΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΑΛΥΡΑΣ       6-6 .- ^
ΔΟΞΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - Α.Σ. ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ  2-6 .- ^
ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΑΜΦΕΙΑΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ   0-0 .- ^
ΑΣΤ. ΜΙΚΡΟΜΑΝΗΣ - Α.Ο. ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ   3-2 .- ^
ΝΕΟΣ ΑΡΙΣ - Α.Ε. ΑΒΙΑΣ  2-0 .- ^ Κυριακή 13/04/ 
Α.Σ. ΜΑΝΕΣΙ - ΑΕ ΚΥΠΑΡΙΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ    2-2 .- ^
Β΄ Κατηγορία - 2ος Όμιλος  (26η αγωνιστική)
Α.Ο. ΒΕΡΓΑΣ - ΧΑΝΔΡΙΝΑΪΚΟΣ Π.Σ   5-1 .- ^
Π.Α.Ο. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ - ΠΑΟ ΚΑΛ/ΤΑΣ  5-2 .- ^
ΠΕΤΑΛΙΔΙ - ΑΙΑΝΤΑΣ ΚΑΛ/ΤΑΣ    5-1 .- ^
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΑΛ/ΤΑΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ   0-0  .- ^   
ΑΠΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ - ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΟΡΩΝΗΣ   0-1 .- ^
Α.Ο. ΠΑΤΙΣΤΑ - Α.Ε. ΛΟΓΓΑΣ   3-1 .- ^   Κυριακή 13/04/ 
ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΧΩΡΑΣ - Α.Ο. ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ     5-1 .- ^  
ΤΕΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΠΑΡΑΖ Γ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ (1η αγωνιστική)
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - Π.Α.Ο.Κ.   -
***  BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:
  http://www.youtube.com/stamos01 ,      3240   video.-         
http://www.youtube.com/stamatios01 , = 1740   video .-
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      1705  video.-   
Σύνολον                                                      6685   βίντεο   .-

 http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home , 2485    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  ,  https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258  ,  269  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,

 *** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS    552 
 https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑΡΩΝ.-  102.

*** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΡΤΙΟΥ  2014  :  
~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/03/27-2014.html  ,  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  27  Μαρτίου  2014 ,-
~  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/03/28-2014.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Παρασκευή 28  Μαρτίου  2014 , Δ΄ Χαιρετισμοί προς  την  Παναγία  μας .-
~  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/03/29-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 29 Μαρτίου 2014 .-
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/03/30-2014.html , Άρωμα ενημέρωσης Κυριακή 30 Μαρτίου 2014 .-
~ http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/03/31-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης 31 Μαρτίου 2014  ,
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/03/31-2014.html , Άρωμα ενημέρωσης Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014  ,
 
ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2014  :
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/04/01-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 01 Απριλίου 2014  , .-
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/04/02-2014.html , Άρωμα ενημέρωσης Τετάρτη 02 Απριλίου 2014 .-
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/04/03-2014.html , Το αγιάζι ενημέρωσης Πέμπτη 03 Απριλίου 2014  .-
~ http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/04/04-2014.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή  04 Απριλίου 2014  ,
~  http://snsarfara.blogspot.gr/2014/04/04-2014.html , Άρωμα  στην  ενημέρωση  Παρασκευή  04  Απριλίου  2014  .-
~ http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/04/05-2014.html  , Το αγιάζι στην ενημέρωση Σάββατο 05 Απριλίου 2014  , .-
~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/04/06-2014.html , Άρωμα ενημέρωσης Κυριακή 06 Απριλίου 2014 , .-
~ http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/04/06-2014.html , Ανθολόγιο Ανθολογώντας και γράφοντας Κυριακή 06 Απριλίου 2014 .-
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/04/07-2014.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Δευτέρα    07  Απριλίου  2014 .-
http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/04/08-2014.html  , Το αγιάζι στην ενημέρωση Τρίτη 08 Απριλίου 2014 .-
~ http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/04/09-2014.html , Το  αγιάζι  στην  ενημέρωση  Τετάρτη  09  Απριλίου  2014 .-
~ http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/04/blog-post.html , ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 10- Απριλίου  2014 .-
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/04/10-2014.html ,
Το αγιάζι στην ενημέρωση Πέμπτη 10 Απριλίου 2014 , .-
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/04/11-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 11 Απριλίου 2014 , .-
~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/04/11-2014.html , Άρωμα   ενημέρωσης  Παρασκευή  11  Απριλίου  2014 ,    -
 
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/04/188-12-13-2014.html  , 188η Επαίτειο εορτασμού Εξώδου Ιεράς Πόλης Μεσσολογγίου Σ/Κ 12 και 13 Απριλίου 2014.-
http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/04/14-2014.html, Άρωμα ενημέρωσης Μ. Δευτέρα 14 Απριλίθου 2014 .-

*** Video  από  αλμπουμ :

 ~ Ι . Ν .   ΔΩΡΙΟΥ  με  Παπά-Παναγιώτη  13/4/2014: http://youtu.be/9GhqmEpH8g8 ,

 ~ Ι Ν  ΔΩΡΙΟΥ ακολουθία Νυμφίου  Κυ  13/4/2014: http://youtu.be/WfAFbFGAYxg ,
 ~ Κεντρική  πλατεία  ΠΥΡΓΟΥ  13/4/2014 : http://youtu.be/TkctdUtNCPA ,
 ~ Ι Ν Αγ  Σπυρίδωνα  Μεσολογγίου  13/4/2014: http://youtu.be/YKyccWKq-PQ ,
 ~ Ι Ν ΑΓΙΟΥ  ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ  Μεσολόγγι 2014 : http://youtu.be/O265HeFhbjM ,
 ~ Γέφυρα  Αντίρριο-Ρίο  από  πλοίο 13/4/2014 : http://youtu.be/0nPEJvibxjA ,
 ~ Γέφυρα  Χαρ  Τρικούπη   από φέρυ  13-4-2014 : http://youtu.be/RLiUsOJ0U_g , ,
 ~ Κ Βασιλική  Αιτωλοακαρνανίας  φαγητό  13/4/2014: http://youtu.be/gmkm93mr4DU,
 ~ Γέφυρα  Χαρίλαου  Τρικούπη  13/4/2014 : ttp://youtu.be/NpeuTQ1tdV4 ,
 ~ ΚΑΤΩ  ΒΑΣΙΛΙΚΗ Ακαρνανίας 13/4/2014 :  http://youtu.be/2lCo-2nWihE,
 ~ Γέφυρα  Ρίο  Αντιρρίου  από Αντίρριο  13/4/2014: http://youtu.be/cMPysKQP2H8  ,
 ~ Ταβέρνα Πελαγία  Κ  Βασιλική  13/4/2014 : http://youtu.be/642GwGqWIKo ,
 ~ ΑΝΤΙΡΙΟ  γέφυρα  Χ  Τρικούπη  13-4-2014:  http://youtu.be/eq6wEfJve9o ,
~**  Μεσολόγγι Παρέλαση   αναπαράστασης  188ης εξόδου  Ιεράς Πόλης  1ο    13/4/2014: http://youtu.be/Nz16RdU2yzU  ,
~**    Εκδήλωση Εξόδου Μεσσολόγγι  2ο   13/4/2014: http://youtu.be/J3o7mVVlBcU ,
~** 826 Αναπαράσταση  εξόδου  Μεσολογγίου 2014  3ο: http://youtu.be/mMiLi-M87kg ,
~**  Έξοδος Πολιορκημένων  Ιεράς Πόλης  13/4/2014 4ο αναπαράσταση : http://youtu.be/wArbvenZ3tw ,
~** Από 188η επετείου εξόδου  13/4/2014 5ο : http://youtu.be/1maZ5k-8u84 ,
~* Επέτειος  188ης εξόδου  Μεσολογγίου  13/4/2014 6ο : http://youtu.be/SeylKHGZ5vs ,
 ~**  Ακολουθία ΝΥΜΦΙΟΥ Κυ Βαΐων στο Ι Ν  Δωρίου 13/4/2014 : http://youtu.be/duLPazWgDnw ,
Ζ΄  Επέτειος  εξόδου 7ο 13-4-2014: http://youtu.be/mO4st-_APyU ,
Η΄ Επέτειος εξόδου  Μεσολόγγι 8ο 13-4-2014: http://youtu.be/TRQZIGZscfg  .,
Θ΄ 188η  επέτειος  εξόδου 9ο  13-4-2014 : http://youtu.be/-fWXpib3N4g ,
Ι΄ Από 188η επέτειο Μεσολογγίου 10ο 13-4-2014 : http://youtu.be/qxwxBZlBG-A ,
ΙΑ΄ Ι έξοδος επέτειος 11ο  13-4-2014 : http://youtu.be/vHkdOVHmbR4 ,
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου