Σάββατο, 15 Μαρτίου 2014

Σάββατο στο αγιάζι της ενημέρωσης 15 Μαρτίου 2014

Σάββατο  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  15  Μαρτίου  2014  :


***  Μεσσηνιακά  και  Άλλα  :

*** Ρομά… παίζουν με την ψυχραιμία των δημοτών στη πλατεία Νεκτροταφείου στην Καλαμάτα          
            
Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 Το πρόβλημα με την καθημερινή-σχεδόν-παρουσία μικρών και μεγάλων Ρομά στους χώρους του Δημοτικού Νεκροταφείου Καλαμάτας είναι γνωστό εδώ και χρόνια, αλλά παραμένει άλυτο. Όσο η παρουσία τους, αν και έντονη, δεν είναι ενοχλητική, η κατανόηση περισσεύει. Στην αντίθετη περίπτωση, επισκέπτες, αλλά και κάτοικοι της περιοχής αγανακτούν.
Προχθές, μια παρέα Ρομά ξεπέρασε, απ’ ό,τι φαίνεται, τα όρια. Εκτός των άλλων, ξήλωσε διάφορα παγκάκια γύρω από την περιοχή της πλατείας για ασήμαντη αφορμή. Κάποια οικογένεια, δε, έχει εγκατασταθεί μόνιμα στην περιοχή το τελευταίο διάστημα.
Το παραπάνω κοκτέιλ προκάλεσε την αγανάκτηση επισκεπτών, επαγγελματιών και περίοικων, με αποτέλεσμα να καλέσουν την Αστυνομία. Η εμφάνιση της ΕΛ.ΑΣ. βοήθησε, αλλά με την απομάκρυνση του περιπολικού άρχισαν και πάλι τα ίδια.
«Καταλαβαίνουμε τα προβλήματά τους, αλλά κι εμείς δεν είμαστε σε καλύτερη κατάσταση. Ούτε στο όνομα της όποιας κατανόησης μπορούμε να ανεχτούμε η πλατεία του νεκροταφείου να γίνει αφοδευτήριο. Πρέπει κάποια στιγμή το θέμα να λυθεί. Δεν είναι δυνατόν οι πλατείες και τα πάρκα της Καλαμάτας να έχουν καταληφθεί. Ας σταματήσουν, επιτέλους, οι υπεύθυνοι να φέρονται ανεύθυνα, να υπόσχονται, κι ας κάνουν, επιτέλους, πράξεις. Έρχεται και προεκλογική περίοδος, γι’ αυτό ας προσέξουν τι θα μας πουν...» ειπώθηκε χαρακτηριστικά.

*** Παρελθόν, παρόν και μέλλον του Δήμου Καλαμάτας, οι βασικοί άξονες του Παναγιώτη Νίκα         
          
Ένας από τους βασικότερους «παίκτες» στη σκακιέρα των προσεχών εκλογών στο Δήμο Καλαμάτας, η παράταξη «Πρωτοβουλία για το Δήμο Καλαμάτας», επικεφαλής της οποίας είναι ο σημερινός δήμαρχος Παν. Νίκας, ανοίγει σήμερα το απόγευμα στο ξενοδοχείο «Elite» τα χαρτιά του.
Με δύο θητείες ήδη στο ενεργητικό του ο δήμαρχος Παν. Νίκας πρόκειται να προβεί σε παρουσίαση των πεπραγμένων της Δημοτικής του Αρχής, αλλά και να περιγράψει τι θα πρέπει να περιμένουν οι δημότες από αυτόν και τους συνεργάτες του για την επόμενη πενταετία, σε περίπτωση επανεκλογής του. Κάτι που, αν το πετύχει, θα συμβεί για πρώτη φορά στην ιστορία των δημοτικών εκλογών στην Καλαμάτα.
Παράλληλα, στην πανηγυρική έναρξη της προεκλογικής περιόδου, ο κ. Νίκας αναμένεται να ανακοινώσει κι ένα σημαντικό αριθμό υποψήφιων δημοτικών συμβούλων που θα διεκδικήσουν την ψήφο των πολιτών στον καλλικράτειο Δήμο Καλαμάτας.
Η υποψηφιότητα του κ. Νίκα για το Δήμο δεν ήταν από την αρχή δεδομένη, μια και υπήρχαν διάφορα σενάρια που ήθελαν τον πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων να μετακινείται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, λόγω προβλημάτων στην επιλογή στήριξης του Π. Τατούλη από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Τώρα, σε περίπτωση, που όλα πάνε κατ' ευχήν για το κόμμα του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, θα πρέπει οι δύο άνδρες να μάθουν να συνεννοούνται, μια και μέχρι σήμερα οι σχέσεις τους έχουν περάσει από... σαράντα κύματα.
Να σημειωθεί πως στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, κατά τη συζήτηση θέματος για την πληρωμένη προβολή του Δήμου Καλαμάτας σε ειδησεογραφική ιστοσελίδα, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Θόδωρος Μπρεδήμας, κατηγόρησε το δήμαρχο ότι πρόκειται για έμμεση προβολή του ιδίου εν όψει των εκλογών.
Ο δήμαρχος στην απάντησή του τόνισε, μεταξύ άλλων, αναφερόμενος σαφέστατα στον Πέτρο Τατούλη: «Κρούετε ανοιχτές θύρες. Εγώ προσέχω σε αντίθεση με κάποιους άλλους, οι οποίοι ξοδεύουν εκατομμύρια, αγαπητέ συνάδελφε, και είναι αυτό γνωστό για διάφορα, για πολλά και διάφορα για τα οποία γελάει το πανελλήνιο. Γι’ αυτά όλα φυλάγομαι και είμαι πολύ προσεκτικός. ∆ε θα κάνουμε εκείνα τα οποία κατηγορούμε και εκείνα για τα οποία γελάει ο κόσμος».
Του Αντώνη Πετρογιάννη

*** Κρέμονται από τα χείλη του Παν. Παπαντωνίου         
           
Σήμερα, το αργότερο αύριο, ανακοινώνει τις οριστικές του αποφάσεις
Η προεκλογική περίοδος και στο Δήμο Καλαμάτας ανοίγει επίσημα την ερχόμενη Τρίτη 18 Μαρτίου, αλλά ακόμα τα βασικά κομμάτια του παζλ των υποψηφίων δεν έχουν ολοκληρωθεί. Είναι κοινό μυστικό ότι ένας ολόκληρος χώρος, για χάριν οικονομίας ο λεγόμενος κεντροαεριστερός (ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ανένταχτοι αριστεροί), «κρέμεται» αυτές τις ημέρες από τα χείλη του 29χρονου πολιτικού μηχανικού Παναγιώτη Παπαντωνίου, για να δει πώς θα πορευτεί στις επικείμενες δημοτικές εκλογές.
Ο νεαρός φέρελπις πολιτικός είχε χθες στην Καλαμάτα κάποιες συζητήσεις με πρόσωπα που στηρίζουν την προσπάθειά του και, κυρίως, με πρώην αυτοδιοικητικούς παράγοντες, αλλά και με στελέχη τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΔΗΜΑΡ. Οι διαβεβαιώσεις που του δόθηκαν ήταν οι καλύτερες δυνατές, αλλά ο ίδιος δεν έχει ακόμα αποφασίσει τι θα πρέπει να κάνει. Οι πανεπιστημιακές του σπουδές τον κρατούν στην Αθήνα, αλλά το... μικρόβιο της πολιτικής τον στέλνει στην Καλαμάτα μία ώρα γρηγορότερα.
Πάντως, ο κ. Παπαντωνίου έχει σοβαρές συνδικαλιστικές περγαμηνές, αφού πρώτευσε σε ψήφους στην «Αγωνιστική Συνεργασία» στις εκλογές του ΤΕΕ Πελοποννήσου, ενώ από τους επτά εκπροσώπους της «Δημοκρατικής Συμπαράταξης», στις εκλογές του κεντρικού ΤΕΕ, ήρθε πάλι πρώτος σε ψήφους.
Σε κάθε περίπτωση, στις συναντήσεις του μέχρι σήμερα με τις προσωπικότητες και τις κομματικές δυνάμεις που τον στηρίζουν κρατάει... μικρό καλάθι. Σέβεται το ενδιαφέρον που δείχνει μια μερίδα της κοινής γνώμης προς το πρόσωπό του, αλλά εξακολουθεί να έχει τις αμφιβολίες του.
Αν αυτές καμφθούν, αύριο κιόλας θα βρίσκεται στην Καλαμάτα, όπου και θα ξεκινήσει τις πρώτες οργανωτικές συζητήσεις για την προεκλογική εκστρατεία που θα ακολουθήσει.
Του Αντώνη Πετρογιάννη

***  Όλα μέσα μου ουρλιάζουν, κι εγώ μούγκα…          
   
«Κόρη μου, συγγνώμη, δεν άντεχα άλλο τόση ταλαιπωρία για να πιάτο φαΐ με αίμα»… Με τον τρόπο αυτό ζητούσε συγγνώμη από το παιδί της για την απόφασή της η 54χρονη γυναίκα που αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει προχθές το πρωί, πέφτοντας από τα τείχη πίσω από το άγαλμα του Βενιζέλου, στο κέντρο του Ηρακλείου.
Βαριά τραυματισμένη, η 54χρονη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας σε κρίσιμη κατάσταση. Η γυναίκα είναι γνωστή και αγαπητή στη Ηράκλειο, καθώς διατηρούσε επί χρόνια κυλικείο σε δημόσιο οργανισμό.
Πάντα ευγενική και εξυπηρετική, σύμφωνα με τους ανθρώπους που τη γνωρίζουν, ποτέ δεν άφησε να φανεί η άσχημη οικονομική κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει, οι οικονομικές πιέσεις που τη βασάνιζαν από τα πενιχρά έσοδα του κυλικείου.
Αξιοπρεπής ακόμα και όταν σχεδίαζε το τέλος, στο σημείωμά της ενημέρωνε τον σύζυγό της ότι «με τα 600 ευρώ που έχω πάνω μου, να πληρώσεις το ΤΕΒΕ. Το ενοίκιο το πλήρωσα χθες».
Απευθυνόμενη στο σύζυγό της εκφράζει την επιθυμία της «να σπουδάσεις την κόρη μας και να μην την αφήσεις ποτέ μόνη». Με συγκλονιστικό τρόπο απευθύνεται και στην κόρη της: «Όταν θα μεγαλώσεις, θα καταλάβεις. Ό,τι κέρδιζα στη ζωή μου, πάντα βρίσκονταν άλλοι και το έπαιρναν χωρίς να το δικαιούνται».
Αυτή η είδηση πέρασε χθες στα... ψιλά των μεγάλων εφημερίδων. Αντί να είναι το κύριο θέμα της πρώτης σελίδα τους. Ας είναι... Α.Π. 
 
***  Χθεσινοβραδινή εικόνα σε φαρμακείο της Καλαμάτας         
           
Το θύμα και ο θύτης
Η παραπάνω κατάσταση επικρατούσε χθες βράδυ σε φαρμακείο της Καλαμάτας που εφημέρευε, λόγω της πανελλήνια απεργίας του συγκεκριμένου συνδικαλιστικού κλάδου. Η πραγματικότητα λέει ότι οι φαρμακοποιοί, αλλά και το απομείναν υπαλληλικό προσωπικό στα φαρμακεία, υποφέρουν από την αχαρακτήριστη πολιτική της κυβέρνησης τόσο απέναντι στον κλάδο όσο και γενικότερα στην υγεία. Αλλά πώς γίνεται το... μάρμαρο να το πληρώνει πάντα αυτός που δε φταίει; Ή μήπως έχουμε και εμείς τις ευθύνες μας που ανεχόμαστε τόση αδικία, τέτοια αφαίμαξη μισθών, τόση κλεπτοκρατία από ένα πολιτικό σύστημα που εδώ και καιρό πνέει τα λοίσθια;  Α.Π. 
 
***  Αγγελία στην Καλαμάτα που βαθμολογήθηκε με 0!
Μια πρωτότυπη αγγελία είδαμε στην πόρτα της αποθήκης δεμάτων του ΚΤΕΛ. Στη συγκεκριμένη αγγελία ο πωλητής είχε αρκετά ορθογραφικά λάθη, πράγμα που έκανε τον αναγνώστη της να μπει στη διαδικασία να τη διορθώσει και, μάλιστα, να τη βαθμολογήσει με 0.
Σίγουρα τέτοιες αγγελίες δε συναντάς κάθε μέρα.   Π.Μπ. 

*** Πεζοπορία στα χωριά της Μεσσηνιακής Μάνης          
           
Εξόρμηση στα χωριά Τραχήλα, Λαγκάδα και Θαλάμες θα γίνει μεθαύριο Κυριακή, 16 Μαρτίου, από τον Ορειβατικό Σύλλογο Καλαμάτας.
Όπως αναφέρει σχετικά: «Σε μερικά από τα πιο όμορφα και ιδιαίτερα χωριά της μανιάτικης γης θα περπατήσουμε την επόμενη Κυριακή, σε μια κυκλική διαδρομή με αφετηρία και τέρμα τον παραθαλάσσιο οικισμό της Τραχήλας. Την Τραχήλα που αντλεί την ιδιαίτερη ομορφιά και γοητεία της από την απομονωμένη της θέση. Μια θέση στο τέλος ενός αδιέξοδου ασφαλτόδρομου με μοναδικό προορισμό την Τραχήλα με το όμορφο, γραφικό λιμανάκι της και τις χαρακτηριστικές βραχώδεις και σπηλαιώδεις ακτές της.
Η πεζοπορία θα ξεκινήσει από το τέλος του χωριού πάνω στο μονοπάτι που ανηφορίζει προς το χωριό Λαγκάδα, από όπου θα κατευθυνθούμε προς το οικισμό Θαλάμες. Από τις Θαλάμες θα συνεχίσουμε σε δεύτερο μονοπάτι που κατευθύνεται πίσω προς την Τραχήλα και βγάζει στην είσοδο του χωριού. Οι οικισμοί Θαλάμες και Λαγκάδα είναι χαρακτηρισμένοι ως παραδοσιακοί και προστατεύονται. Εκεί θα κάνουμε στάση από το περπάτημά μας για να απολαύσουμε τα πανέμορφα και μοναδικά αυτά χωριά, που αποτελούν χαρακτηριστικά πολεοδομικά δείγματα της μανιάτικης αρχιτεκτονικής.
Ώρες πορείας: 5-6
Βαθμός δυσκολίας: 1
Στην εξόρμηση αυτή θα περπατήσει μαζί μας και ο Ορειβατικός Σύλλογος Τρίπολης (ΕΟΣ).
Αναχώρηση στις 8.00 το πρωί της Κυριακής από τα γραφεία μας. Πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία μας (κάθε βράδυ μετά τις 9.00, τηλ 27210 97733) και στα τηλ. 6938273894, 6977716580. Δηλώσεις συμμέτοχης το αργότερο μέχρι και το βράδυ της Παρασκευής 14/3».
  Στα μονοπάτια της Κρήτης
Στο μεταξύ, την περίοδο της 25ης Μαρτίου ο Ορειβατικός θα ταξιδέψει «στην περιοχή της νότιας και ανατολικής Κρήτης, σε μια από τις πιο όμορφες και περισσότερο αναμενόμενες εξορμήσεις της χρονιάς.
Έχοντας στο μυαλό μας τις προηγούμενες επισκέψεις μας στο νησί με τον Ορειβατικό, η προσμονή μας για την επόμενη εξόρμηση στην Κρήτη είναι μεγάλη. Οι εικόνες και οι εμπειρίες μας ήταν τόσο έντονες και ωραίες, ώστε η επιθυμία μας για επιστροφή και ανακάλυψη νέων προορισμών και διαδρομών στον ανεξάντλητο αυτόν προορισμό να είναι πολύ δυνατή μέσα μας. Και επειδή το ταξίδι στην Κρήτη απαιτεί περισσότερο χρόνο από ένα απλό Σαββατοκύριακο, επιλέξαμε για φέτος να εκμεταλλευτούμε την αργία της 25ης Μαρτίου. Έτσι, η αναχώρηση από Καλαμάτα θα γίνει την Παρασκευή 21 και η επιστροφή την Τρίτη 25 Μαρτίου.
Σε αυτή την εξόρμηση στόχος μας είναι τα βουνά, τα φαράγγια και οι παραλίες της νότιας και ανατολικής Κρήτης, με ορμητήριο το οροπέδιο του Λασιθίου και αναβάσεις στη Δίκτη (κορ. Σπαθί υψ. 2148μ) και στα Αστερούσια, όπως και επισκέψεις σε ιδιαίτερα σημεία της ευρύτερης περιοχής.
Θα πραγματοποιηθούν πορείες με διάφορους βαθμούς δυσκολίας, θα βρεθούμε σε μέρη όπου η ιστορία και ο μύθος έχουν αφήσει βαθιά τα ίχνη τους, θα έρθουμε σε επαφή με τους ανθρώπους της και την παράδοσή τους και θα περπατήσουμε σε τόπους που δύσκολα μπορείς να βρεθείς χωρίς τον Ορειβατικό.
Στην Κρήτη θα φτάσουμε (μέσω Πειραιά) νωρίς το πρωί του Σαββάτου στο λιμάνι του Ηρακλείου. Η μέρα αυτή, καθώς και οι δύο επόμενες, θα είναι αφιερωμένες στην εξόρμηση στο νησί. Η αναχώρηση θα γίνει το βράδυ της Δευτέρας και η άφιξη στον Πειραιά το πρωί της Τρίτης, με στόχο το μεσημέρι να είμαστε πίσω στην Καλαμάτα.
Πληροφορίες – δηλώσεις συμμετοχής κάθε βράδυ στα γραφεία του Συλλόγου (μετά τις 9.00, τηλ. 27210 97733) και στα τηλ. 6972719232. Είναι σημαντική η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής (μέχρι και το βράδυ της Τρίτης 18/3) για την καλύτερη δυνατή οργάνωση της εξόρμησης (ακτοπλοϊκά εισιτήρια, μετακίνηση κ.τ.λ.)».
 
***Αθλητική  ενημέρωση  :
 
*** Η καρδιά του βόλεϊ χτυπά στην Καλαμάτα, ξεκινά σήμερα το final 4!          
 
Αρχίζει το ματς στο Κλειστό της Παραλίας…
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΟΚ 16:00 ΚΑΙ ΑΟ ΚΗΦΙΣΙΑΣ-ΑΕΚ 19:15 ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΥΡΙΑΝΟ ΤΕΛΙΚΟ 
«Σπονδυλωτή» ήταν η χθεσινή επίσημη συνέντευξη Τύπου που «κήρυξε» την έναρξη του μεγαλύτερου αθλητικού γεγονότος των τελευταίων ετών στην πόλη μας, του final 4 του κυπέλλου βόλεϊ ανδρών, που αρχίζει σήμερα στο Κλειστό της Παραλίας με τους ημιτελικούς Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ (4 μ.μ.) και ΑΟ Κηφισιάς-ΑΕΚ (7.15 μ.μ.) και θα κορυφωθεί αύριο (έναρξη 7.30 μ.μ.) με την ανάδειξη του κυπελλούχου για το 2014.
Το καλωσόρισμα των αποστολών ανέλαβαν ο Δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας και εκ μέρους του συνδιοργανωτή ΑΟ Καλαμάτα ’80, ο πρόεδρος Κώστας Βλάσσης, την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης εκπροσώπησε ο αντιπρόεδρος, Κωστής Ψαρουδάκης, ενώ ακολούθησαν δύο ακόμη πάνελ, με τους αρχηγούς και τους προπονητές των «μονομάχων», με το μεσσηνιακό ενδιαφέρον να εστιάζεται στον Άκη Φλαούνα, τον Καλαματιανό τεχνικό της ΑΕΚ που οδήγησε πριν λίγο καιρό την ομάδα του στην κατάκτηση του “Λιγκ Καπ”.
Κοινός τόπος στις δηλώσεις όλων ήταν η δεδομένη επιτυχία του διημέρου τόσο από οργανωτικής όσο και από αγωνιστικής πλευράς, η μοναδική ευκαιρία να απολαύσουν οι ντόπιοι φίλαθλοι υψηλού επιπέδου βόλεϊ, καθώς και το ότι δεν μπορεί να γίνει πρόβλεψη για τον τελικό νικητή στην πιο αμφίρροπη 4πλή συνάντηση των τελευταίων ετών…
 Μεταξύ άλλων οι ομιλητές ανέφεραν τα παρακάτω:
Παναγιώτης Νίκας (Δήμαρχος Καλαμάτας):
«Εμείς σαν Καλαμάτα αισθανόμαστε τιμή και ευχαριστούμε την ομοσπονδία για την επιλογή. Η Καλαμάτα έχει καταφέρει σημαντικά πράγματα και έχει όλες τις προϋποθέσεις για έναν καλύτερο αθλητισμό, πρέπει όμως να υπάρξει βοήθεια για να βελτιωθούν αθλητικοί χώροι να βελτιωθούν. Λυπάμαι που δεν έχουν την ευκαιρία πολλοί Καλαματιανοί να παρακολουθήσουν τους αγώνες (σ.σ. λόγω περιορισμένων εισιτηρίων). Εύχομαι να κερδίσει ο καλύτερος».
  Κωστής Ψαρουδάκης (Αντιπρόεδρος ΕΟΠΕ)
«Μετά το καλωσόρισμα του Δημάρχου αισθανόμαστε ευτυχείς για την επιλογή μας και μεταφέρω τις ευχαριστίες του προέδρου κ. Μαυρομάτη και όλων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.
Στη διοργάνωση ξεκίνησαν 93 ομάδες και μέσα από ένα μαραθώνιο αγώνων έφτασαν στο F4, τέσσερις από τις κορυφαίες ομάδες του ελληνικού βόλεϊ.
Ευελπιστούμε ότι θα κερδίσει ο καλύτερος και είμαι σίγουρος για αυτό, όπως είμαι σίγουρος ότι ο κόσμος που θα βρεθεί στο γήπεδο, αλλά κι όλη η φίλαθλη Ελλάδα μέσω της Δημόσιας Τηλεόρασης την οποία και ευχαριστούμε θερμά για την κάλυψη της διοργάνωσης, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν αγώνες υψηλού επιπέδου.
Βρισκόμαστε σε μια πόλη που καλλιεργεί το βόλεϊ από το 1929 και χαιρόμαστε που η αποκέντρωση που επιχειρεί η ΕΟΠΕ βρίσκει τη μεγαλύτερη δυνατή ανταπόκριση από τους ανθρώπους του αθλήματος στην Περιφέρεια.
Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να βοηθήσουμε με την προβολή, για να πετύχουμε τον στόχο της αύξησης των ομάδων και των παιδιών που ασχολούνται με το άθλημα. Ευχαριστώ για μία ακόμη φορά το Δήμο Καλαμάτας και την Καλαμάτα ‘80».
  Κώστας Βλάσσης (Υπεύθυνος Βόλεϊ ΑΟ Καλαμάτα ‘80)
«Σας καλωσορίζω και εγώ, στην ομορφότερη πόλη της Ελλάδας. Ευχαριστούμε τον δήμο για την βοήθεια και την Ομοσπονδία για την εμπιστοσύνη που μας έδειξε αναθέτοντας μας τη διοργάνωση. Ευχαριστούμε τους προπονητές και γενικά τις ομάδες κι εύχομαι το βόλεϊ που θα παρακολουθήσουμε να είναι αντάξιο των ονομάτων που συμμετέχουν, να παιχτεί βόλεϊ υψηλού επιπέδου χωρίς ακρότητες».
  Οι δηλώσεις των αρχηγών
Κώστας Χριστοφιδέλης (Ολυμπιακός)
«Ευχαριστούμε για την φιλοξενία, χαιρόμαστε που βρισκόμαστε εδώ. Η Καλαμάτα έχει βγάλει αθλητές που έχουν γράψει την δική τους ιστορία. Να γίνει ένα ωραίο Final 4, να το ευχαριστηθεί ο κόσμος. Να μην υπάρχουν ακρότητες και να ευχηθώ καλή επιτυχία στις άλλες ομάδες και ελπίζω να το πάρει ο Ολυμπιακός».
Σε ερώτηση για το αν σκέφτεται το ρεκόρ καθώς αν ο Ολυμπιακός κατακτήσει τον τίτλο, θα πιάσει τον Ντράγκοβιτς με 9 κατακτήσεις Κυπέλλου τόνισε: «Εμείς οι αθλητές θέλουμε ομαδικούς τίτλους, αν έρθουν και τα ρεκόρ σημαίνει ότι ανταμείβεται η προσπάθεια σου».
  Αινείας Τζελάτι (ΠΑΟΚ)
«Θα προσπαθήσουμε να παίξουμε ωραίο βόλεϊ για να δώσουμε έτσι κι ένα κίνητρο στα παιδιά να ασχοληθούν με το άθλημα. Είναι αρκετά χρόνια που ο ΠΑΟΚ δεν έχει πάει στον τελικό κι εύχομαι να πάει φέτος».
  Δημήτρης Νικολάκης (ΑΟ Κηφισιάς)
«Ευχαριστούμε την Καλαμάτα γι’ αυτή τη διοργάνωση. Είναι δύσκολες οι εποχές και καταλαβαίνουμε όλοι μας τη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται. Είναι η πρώτη μας συμμετοχή σε Final 4 και θέλουμε να το χαρούμε. Έχουμε πολύ καλή διάθεση και ελπίζω να πάμε μέχρι το τέλος. Αν καταφέρουμε να φτάσουμε στον τελικό θα κάνουμε ό,τι καλύτερο για να το πάρουμε».
Σε ερώτηση για το αν θεωρεί φαβορί την Κηφισιά δεδομένου ότι είναι πρωτοπόρος στο πρωτάθλημα και έχει κερδίσει όλες τις αντιπάλου της τόνισε: «Η απάντηση είναι όχι… Ξεκινήσαμε με στόχο να μείνουμε στην κατηγορία. Θέλουμε να αποδείξουμε ότι είμαστε καλή ομάδα και ό,τι έχουμε κάνει δεν είναι τυχαίο. Αν μας βγει το παιχνίδι μας αυτές τις δύο μέρες θα είναι το καλύτερο».
  Γιάννης Μαντέκας (ΑΕΚ)
«Η Καλαμάτα είμαι σίγουρος ότι θα αντεπεξέλθει στο οργανωτικό κομμάτι αφού έχει ανθρώπους όπως οι παλιοί συναθλητές μου Χρήστος Δημητρακόπουλος, Μάνος Ξενάκης οι οποίοι έχουν μεγάλη εμπειρία. Εμείς έχουμε κάνει μέχρι στιγμής μία πολύ καλή πορεία μέχρι τώρα. Ήρθαμε να κάνουμε καλές εμφανίσεις και γιατί όχι να το κατακτήσουμε το Κύπελλο. Σίγουρα θα είναι ανταγωνιστική και ενδιαφέρουσα διοργάνωση».
Σε ερώτηση για το αν η κατάκτηση του Λιγκ Καπ άνοιξε την όρεξη στην ομάδα του τόνισε: «Το κύπελλο με το Λιγκ Καπ είναι παρόμοιοι θεσμοί. Έχουν να κάνουν με την απόδοση της ομάδας την συγκεκριμένη μέρα. Πήραμε το Λιγκ Καπ και νιώσαμε ένα εκπληκτικό συναίσθημα. Ελπίζω να τα καταφέρουμε και στο κύπελλο. Κι οι φιναλίστ του Λιγκ καπ ήταν εξίσου δυνατές ομάδα, αλλά κι εδώ στην Καλαμάτα υπάρχουν τέσσερις πολύ καλές ομάδες».
  Η άποψη των προπονητών
Δημήτρης Καζάζης (Ολυμπιακός):
«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την Καλαμάτα που μας φιλοξενεί. Μην ξεχνάμε ότι τα προηγούμενα χρόνια αυτή η πόλη έχει βγάλει παιδιά που έπαιξαν βόλεϊ υψηλού επιπέδου.
Όλες οι ομάδες είναι διψασμένες για το τρόπαιο, για τους δικούς τους λόγους ενώ όλες οι ομάδες έχουν κίνητρο απέναντί τους όπως και η δική μου. Θα είναι από τα πιο σκληρά και αμφίρροπα Final 4».
Σε ερώτηση για το αν έχει κάποια προτίμηση εφόσον η ομάδα προκριθεί στον τελικό τόνισε: «Δεν προτιμώ κάποια αντίπαλο στον τελικό γιατί όλες είναι επικίνδυνες. Η ΑΕΚ έκανε εκπληκτική πορεία και στην περίπτωση του Λιγκ Καπ έδειξε ότι μπορεί να κατακτήσει τρόπαια. Η Κηφισιά βρίσκεται σ ένα φαιναλ φορ, έχει κερδίσει όλες τις ομάδες στο πρωτάθλημα και δεν έχει να φοβηθεί κάτι . Ο ΠΑΟΚ είναι καλή ομάδα, δεν έχει άλλο στόχο και έχει αφοσιωθεί στο κύπελλο».
  Γιώργος Γιάτσης (ΠΑΟΚ)
«Ευχαριστούμε για την διοργάνωση. Χαιρόμαστε που είμαστε εδώ και εύχομαι να γίνει ένα πολύ ωραίο  Final 4. Η κάθε ομάδα θα είναι ανταγωνιστική. Εμείς χρειαζόμαστε σταθερότητα, να μην έχουμε τις ατυχίες που είχαμε. Ο Ολυμπιακός είναι ξεκάθαρα το φαβορί. Θα προσπαθήσουμε να έχουμε μια καλή απόδοση και να διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε».
  Κώστας Αρσενιάδης (ΑΟ Κηφισιάς)
«Είμαι ικανοποιημένος που βρισκόμαστε στο Final 4 σε μια πόλη που γνωρίζει και αγαπά το βόλεϊ.
Όπως το πρωτάθλημα είναι τρομερά ανταγωνιστικό έτσι νομίζω ότι θα είναι και το κύπελλο. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο, αλλά φαβορί είναι ο Ολυμπιακός.
Έχουμε τα προβλήματα μας αλλά ελπίζουμε ότι θα είμαστε πλήρεις. Κάθε μια μεγάλη νίκη μας δίνει κάτι παραπάνω στο θέμα της ψυχολογίας. Έχουμε φιλοδοξίες, αλλά είμαστε ρεαλιστές. Δεν βλέπουμε πιο μακριά. Θυμίζω ότι η ΑΕΚ μας έχει κερδίσει δύο φορές και όλοι πλέον είναι υποψιασμένοι. Δεν θα αιφνιδιάσουμε κανέναν. Στις άλλες ομάδες υπάρχουν παίκτες που έχουν κατακτήσει τα πάντα”.
  Άκης Φλαούνας (ΑΕΚ)
«Νιώθω ιδιαίτερη χαρά που βρίσκομαι εδώ στην ιδιαίτερη πατρίδα μου καθώς βλέπω φίλους, παλιούς συμπαίκτες μου. Εύχομαι να γίνει ένα συναρπαστικό Final 4 με καλό θέαμα και κυρίως να μην γίνουν παρατράγουδα», έκλεισε με λιτό τρόπο τη συνέντευξη Τύπου ο Μεσσήνιος προπονητής, που θα καθίσει στον πάγκο με τον …μελλοντικό τεχνικό των «κιτρινόμαυρων» τον Αργεντινό Χόρχε Ελγκέτα.
  Τελευταία εισιτήρια 10 π.μ.-12 μ.
Την τελευταία ευκαιρία να προμηθευτούν ένα από τα περίπου 100 εναπομείναντα εισιτήρια θα έχουν σήμερα 10 π.μ.-12 μ. από το Πνευματικό Κέντρο ή το Κλειστό της Παραλίας οι φίλαθλοι που επιθυμούν να παρακολουθήσουν τους ημιτελικούς και τον τελικό.
Και για τους 3 αγώνες υπάρχει ενιαία κάρτα εισόδου που κοστίζει 20 ευρώ, ενώ για λόγους «περιφρούσης» της διοργάνωσης θα είναι ονομαστική, με την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας.
Το ρόστερ των «μονομάχων»
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
1. Χριστοφιδέλης Κώστας: 26/06/1977 – 1,95 – Ακραίος
2. Μαρούλης Θάνος: 09/07/1988 – 1,88, - Πασαδόρος
4. Jurisic Milan: 21/08/1978 – 1,98 – Κεντρικός
6. Στεφάνου Γιώργος: 12/01/1981 – 1,88 – Λίμπερο
7. Caldeira Leonardo: 23/12/82 – 1,93 – Ακραίος
8. Κιόσσης Χρήστος: 23-12-1982 / 1,98 – Κεντρικός
9. Κοκκινάκης Μενέλαος: 21-01/1993 – 1,93 – Ακραίος
10. Σωτηρίου Σωτήρης: 20/04/1986 – 1,98 – Ακραίος
11. Yordanov Bojan: 12/03/1983 – 1,97 – Διαγώνιος
12. Σμαραγδής Νίκος: 12/02/1982 – 2,02 - Κεντρικός
14. Κουρνέτας Βασίλης: 02/08/1976 – 1,90 - Πασαδόρος
16. Βολουδάκης Χρήστος: 13/2/1988 – 1,80 – Λίμπερο
Προπονητής: Δημήτρης Καζάζης
Βοηθός προπονητή: Γιώργος Μυλωνάκης
 ΠΑΟΚ
1. Στεφανίδης Χρήστος:     15/06/1993 – 1,91 - Ακραίος
2. Παντακίδης Γιάννης: 05/02/1985 – 1,97 - Κεντρικός
4. Πιπέργιας Στέλιος:  05/01/1985 – 1,89 - Πασαδόρος
5. Γεροβασιλειόυ Κωνσταντίνος:  05/04/1986 – 1,99 - Κεντρικός
7. Μπαμπαλιούτας Λάμπης:  04/10/1972 – 1,82 - Λίμπερο
9. Lawson Bradley:     02/08/1989 – 1,98 - Ακραίος
10. Νικηφορίδης Στέλιος:    21/04/1980 – 1,88 - Ακραίος
12. Στίγγας Κάσσανδρος:    29/11/1993 – 2,00 - Κεντρικός
14. Milkov Alexander: 05/05/1982 – 2,01 - Ακραίος
17. Mc Kibbin Riley:   09/09/1988 – 1,89 - Πασαδόρος
18. Τζελάτι Αινείας:    15/05/1982 – 1,98 - Διαγώνιος
Προπονητής: Γιώργος Γιάτσης
Βοηθός προπονητή: Παναγιώτης Ντιμιτρόφ
 ΑΟ ΚΗΦΙΣΙΑΣ
1. Νικολάκης Δημήτρης:     28/01/1980 – 1,81 - Πασαδόρος
2. Λένας Γιώργος: 10/01/1979 – 1,94 - Διαγώνιος
3. Kovalchuk Oleh:     16/09/1986 – 1,92 – Ακραίος/Διαγώνιος
4. Σουλτανόπουλος Δημήτρης:    03/09/1990 – 1,80 - Κεντρικός
5. Κόντος Γιάννης: 05/01/1990 – 1,80 - Ακραίος
6. De Sousa Soares Igor:  26/08/1990 – 1,90 - Ακραίος
7. Πρωτοψάλτης Θανάσης:  12/09/1993 – 1,83 - Ακραίος
8. Κούνας Νίκος:  24/08/1981 – 1,88 - Ακραίος
9. Παπαγγελόπουλος Νίκος: 17/11/1988 – 2,02 - Κεντρικός
10. Μουρούτης Βαγγέλης:   06/07/1990 – 2,02 - Κεντρικός
11. Ρούσης Λυκούργος: 09/11/1988 – 1,90 - Πασαδόρος
12. Ταμπουρατζής Κώστας: 03/09/1983 – 1,91 - Λίμπερο
14. Κάπελας Γιώργος:  26/09/1972 – 1,86 - Λίμπερο
15. Παναγόπουλος Βασίλης: 30-12-1985 – 1,78 - Λίμπερο
16. Jovanovic Zoran: 20/05/1984 – 2,03 - Διαγώνιος
18. Φελερής Παναγιώτης:         28/08/1993 – 1,85 –Διαγώνιος
Προπονητής: Κώστας Αρσενιάδης
 ΑΕΚ
1. Μαντέκας Γιάννης:   03/08/1985 – 1,95 - Ακραίος
2. Torres Garcia Julian:    08/11/1980 – 2,02 - Κεντρικός
4.   Κατσανεβάκης Σταύρος: 05/07/1975 – 1,98 - Κεντρικός
5. Τοκάνης Γιάννης:          28/09/1992 – 2,03 - Ακραίος
6. Novoselac Dusan:    30/01/1984 – 1,94 - Πασαδόρος
7. Αλεξίου Γιάννης:          19/06/1987 – 1,94 - Ακραίος
8. Κρέτσης Νίκος: 26/03/1976 – 1,82 - Πασαδόρος
9. Payan Jorgr Emilio Moreno:   27/07/1987 – 1,93 - Διαγώνιος
10. Γκούζντα Κόνραντ: 25/09/1990 – 1,85 - Λίμπερο
11. Ρουμελιωτάκης Γιάννης: 25/06/1989 – 1,88 - Ακραίος
14. Παπαδόπουλος Ηρακλής:     02/09/1991 – 2,02 - Διαγώνιος
15. Χατζόπουλος Δημήτρης: 23/03/1994 – 2,01 - Κεντρικός
16. Αχιλλεόπουλος Γιάννης: 26/06/1989 – 1,84 - Λίμπερο
17. Πέτρογλου Πέτρος: 04/05/1979 – 2,00 – Ακραίος
Προπονητής: Άκης Φλαούνας
Βοηθός προπονητή: Στέφανος Νανάς
Οι διαιτητές του Final 4 της Καλαμάτας
Τους αγώνες του διημέρου ορίστηκαν να διευθύνουν ο
Χρήστος Μπαντιανίδης (ΣΥΔΠΕ Θράκης & Ανατολικής Μακεδονίας), ο Μεσσήνιος Γιώργος
Γεωργουλέας (ΣΥΔΠΕ Αθήνας & Ανατολικής Αττικής) και από τον ίδιο Σύνδεσμο οι
Νώντας Γεροθόδωρος και Αλέξανδρος Μυλωνάκης.
  Καλή επιτυχία από το Δήμαρχο Κηφισιάς
Με αφορμή τους αγώνες του Final 4 του κυπέλλου Βόλεϊ στην Καλαμάτα στις 15 και 16 Μαρτίου, όπου αγωνίζεται η ομάδα του Αθλητικού Ομίλου Κηφισιάς, ο Δήμαρχος Κηφισιάς  Νίκος Γ. Χιωτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«H καρδιά του βόλεϊ χτυπάει στην Καλαμάτα. Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία της διοργάνωσης που γίνεται σε έναν υπέροχο τόπο, σε μια καταπληκτική πόλη της Πελοποννήσου. Είναι σημαντική στιγμή για το Δήμο Κηφισιάς, η ομάδα της πόλης μας, ο Α. Ο. Κηφισιάς, να πρωταγωνιστεί σε κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις. Η συμμετοχή της Κηφισιάς στους τελικούς είναι η κορυφαία στιγμή μιας συνεχούς προσπάθειας τα τελευταία χρόνια. Πιστεύω πως θα γίνουν πολύ καλοί αγώνες και καλώ όλους τους πολίτες της Καλαμάτας και όσους αγαπούν το βόλεϊ να βρίσκονται στις κερκίδες του σταδίου για να παρακολουθήσουν και να χειροκροτήσουν τις προσπάθειες των παικτών.
Καλή επιτυχία στην διοργάνωση και στην Καλαμάτα που μας φιλοξενεί»
 Αύριο θα συμπληρωθεί ο κυπελλούχος του 2014…
Με μια σειρά από πολύ ενδιαφέροντα στατιστικά η επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΠΕ «ζεσταίνει» το κλίμα για το φετινό final 4 που δίνει την ευκαιρία στην Καλαμάτα να ζήσει μια σπάνια αθλητική γιορτή. Αύριο το βράδυ στο Κλειστό της Παραλίας θα συμπληρωθεί το κενό για τον κυπελλούχο του 2014…
 Ξανά στην Καλαμάτα μετά το 2003
1 φορά έχει κατακτήσει το Κύπελλο ομάδα που δεν έπαιζε στην Α εθνική. Ήταν το 1987 ο Δημόκριτος Θεσσαλονίκης, σε μια διοργάνωση στην οποία δεν πήραν μέρος οι «μεγάλοι»
 6 φορές δεν έγινε η διοργάνωση, τις περισσότερες για οικονομικούς λόγους (1986, 1988, 1991, 1994, 1995, 1996)
   43 παιχνίδια, σε εθνικό επίπεδο, διεξήχθησαν φέτος μέχρι να φτάσουμε στο φάιναλ φορ της Καλαμάτας
 2η φορά που η διοργάνωση φιλοξενείται στην Καλαμάτα, όπου είχαν γίνει οι αγώνες το 2003 με Κυπελλούχο την ΑΕ Νίκαιας
 93 ομάδες, τοπικών και εθνικών κατηγοριών, πήραν μέρος στο φετινό διευρυμένο Κύπελλο
 8η φορά που διεξάγεται φάιναλ φορ, ενώ επτά φορές έχουν γίνει φάιναλ έιτ
 1 προπονητής έχει κατακτήσει δύο Κύπελλα με διαφορετικές ομάδες. Είναι ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Σωτήρης Δρίκος (ΑΕ Νίκαια το 2003, Ηρακλής το 2012)
   10 ξένοι προπονητές και 8 Έλληνες έχουν κατακτήσει τους τίτλους
 13 τίτλους έχει ο πολυνίκης του θεσμού Ολυμπιακός. Από 6 ο Παναθηναϊκός και ο Ηρακλής και από έναν η ΑΕ Νίκαιας και ο Δημόκριτος
 5 Κύπελλα έχει κατακτήσει ο κορυφαίος στη λίστα των προπονητών, Αλέκος Λεώνης. Δεύτερος ο Γιάννης Λάιος με τρεις τίτλους. Τέσσερις προπονητές έχουν από δύο «κούπες» και δώδεκα από μία
 9 κύπελλα έχει ο Γιώργος Ντράγκοβιτς, με την τελευταία κούπα να είναι αυτή που σήκωσε το 2003 στην Καλαμάτα (ως παίκτης της ΑΕ Νίκαιας) ενώ ο μόνος εν ενεργεία αθλητής με τις περισσότερες «κούπες» είναι ο Κώστας Χριστοφιδέλης με 8
   161 αθλητές έχουν κατακτήσει τουλάχιστον από έναν τίτλο
  ΟΙ ΤΕΛΙΚΟΙ
1981 (Αθήνα): Ολυμπιακός - Εθνικός Αλεξανδρούπολης 3-0 (16-14, 15-10, 15-11)
1982 (Αθήνα): Παναθηναϊκός - Εσπερος Βυζαντίου 3-0 (15-04, 15-02, 17-15)
1983 (Θεσσαλονίκη): Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 3-1 (16-14, 15-11, 04-15, 15-08)
1984 (Αθήνα): Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 3-1 (15-11, 09-15, 15-09, 15-13)
1985 (Πειραιάς): Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 3-0 (15-13, 16-14, 15-07)
1987* (Μίκρα): Δημόκριτος - ΧΑΝΘ 3-0 (15-06, 15-13, 15-12)
1989 (Ν.Σμύρνη): Ολυμπιακός - Άρης 3-0 (15-06, 15-13, 15-12)
1990 (Ν.Σμύρνη): Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 3-0 (15-11, 15-12, 17-15)
1992 (Θεσσαλονίκη): Ολυμπιακός - Άρης 3-0 (15-04, 15-10, 15-05)
1993 (Θεσσαλονίκη): Ολυμπιακός - Ορεστιάδα 3-0 (15-7, 15-12, 15-05)
1994* (Λουτράκι): Ολυμπιακός - Άρης 3-0 (15-08, 15-12, 15-06)
1997 (Λαμία): Ολυμπιακός - Άρης 3-1 (06-15, 15-03, 15-08, 15-07)
1998 (Πύργος): Ολυμπιακός - Άρης 3-0 (15-13, 17-16, 15-04)
1999 (Δράμα): Ολυμπιακός - ΑΕΚ 3-1 (25-16, 21-25, 26-17, 26-24)
2000 (Πάτρα): Ηρακλής - Ολυμπιακός 3-0 (25-20, 25-21, 25-21)
2001 (Ξάνθη): Ολυμπιακός - Ηρακλής 3-0 (27-25, 25-21, 25-16)
2002 (Θεσσαλονίκη): Ηρακλής - Άρης 3-1 (25-20, 25-27, 25-19, 25-19)
2003 (Καλαμάτα): Νίκαια - Παναθηναϊκός 3-2 (25-22, 25-27, 25-21, 22-25, 18-16)
2004 (Ορεστιάδα): Ηρακλής - Ολυμπιακός 3-1 (22-25, 25-23, 25-17, 25-19)
2005 (Ρέθυμνο): Ηρακλής - Ολυμπιακός 3-0 (27-25, 25-20, 25-21)
2006 (Αμαλιάδα): Ηρακλής - Παναθηναϊκός 3-0 (25-19, 25-17, 25-22)
2007 (Πάτρα): Παναθηναϊκός – Λαμία 3-0 (25-17, 25-21, 26-24)
2008 (Ορεστιάδα): Παναθηναϊκός – Ε.Α. Πάτρας 3-1 (21-25, 25-16, 25-18, 25-17)
2009 (Φάληρο-Τροκαντερό): Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 3-2 (25-23, 22-25, 23-25, 25-20, 17-15)
2010 (Φάληρο-Τροκαντερό): Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 3-2 (20-25, 25-22, 22-25, 25-23, 18-16)
2011 (Ορεστιάδα): Ολυμπιακός - Ηρακλής 3-1 (21-25, 25-20, 25-21, 25-12)
2012 (Ερμούπολη): Ηρακλής - Λαμία 3-0 (25-21, 25-20, 25-19)
2013 (Ρέθυμνο): Ολυμπιακός – Φοίνικας Σύρου 3-0 (28-26, 25-21, 25-22)
  ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΕΣ ΟΜΑΔΕΣ
13 τίτλοι
Ολυμπιακός (1981, 1983, 1989, 1990, 1992, 1993, 1997, 1998, 1999, 2001, 2009, 2011, 2013)
6 τίτλοι
Παναθηναϊκός (1982, 1984, 1985, 2007, 2008, 2010)
6 τίτλοι
Ηρακλής (2000, 2002, 2004, 2005, 2006, 2012)
1 τίτλος
ΑΕ Νίκαια (2003), Δημόκριτος (1987)
  ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ
5 τίτλοι
Λεώνης Αλέκος (Ηρακλής: 2000, 2002, 2004, 2005, 2006)
3 τίτλοι
Γιάννης Λάιος (Ολυμπιακός: 1989, 1990, 1992)
2 τίτλοι
Δρίκος Σωτήρης (ΑΕ Νίκαια: 2003, Ηρακλής: 2012)
Ζαχάριεφ Ντιμίτρι (Ολυμπιακός: 1981, 1983)
Μοντάλι Τζιαμπάολο (Ολυμπιακός: 1997, 1998)
Μπαντόρα Γιάνους (Παναθηναϊκός: 1984, 1985)
Κόντρα Βλαντιμίρ (Ολυμπιακός: 1993, 1994)
1 τίτλος
Γκάετς Ζόραν (Ολυμπιακός: 1999)
Δρίκος Σωτήρης (ΑΕ Νίκαια: 2003)
Καζάζης Στέλιος (Παναθηναϊκός: 2010)
Καζάζης Δημήτρης (Ολυμπιακός: 2013)
Καλμαζίδης Γιάννης (Ολυμπιακός: 2011)
Κονσταντινέσκου Αουρέλ (Παναθηναϊκός: 1982)
Ντο ΣάντοςΦρανσίσκο (Παναθηναϊκός: 2007)
Μπερούτο Μάουρο (Παναθηναϊκός: 2008)
Ρίτσι Ντανιέλε (Ολυμπιακός: 2001)
Κρίστιανσον Αντερς (Ολυμπιακός: 2009)
   ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ
9 ΤΙΤΛΟΙ: Ντράγκοβιτς
8 ΤΙΤΛΟΙ: Χριστοφιδέλης
7 ΤΙΤΛΟΙ: Θεοδωρίδης Αν.
6 ΤΙΤΛΟΙ: Γκιούρδας, Κράβαρικ, Τριανταφυλλίδης
5 ΤΙΤΛΟΙ: Κουρνέτας, Χοφ, Ψάρρας Σ., Στεφάνου
4 ΤΙΤΛΟΙ: Αμαριανάκης, Γκιρτζίκης, Ζελιάσκοφ, Ιωαννίδης, Καζάζης Δ., Καζάζης Στ., Καλμαζίδης, Λυκούδης, Μηνούδης, Μουστακίδης, Μπάεφ, Πολύζος, Τσακιρόπουλος, Φάκας.
3 ΤΙΤΛΟΙ: Αγκάμεζ, Ανδρεάδης, Γαλάκος, Καριπίδης, Κολιόπουλος, Λάππας, Μαλουσάρης, Μποζίδης, Ξενάκης, Ξεροβάσιλας, Πανταλέων, Πρωτοψάλτης, Σμαραγδής, Τεντζέρης, Τερζάκης.
2 ΤΙΤΛΟΙ: Αγγελίδης Χ., Αλεξίου, Αλεξούδης, Ανδρεόπουλος, Γκόμεζ, Δεσλής, Δωριάδης, Ηλιόπουλος, Καλαϊτζίδης, Κοκκινάκης, Κουμπλής, Κυριαζής, Λάιος, Μαρτσέλο, Μέλκας, Μιχαλόπουλος, Μητρόπουλος, Μπολ, Μπρουκς, Ντεσπέιν, Ντονάς, Νικολογιάννης, Ντάντε, Ουτζής, Παπαδημητρίου, Προσαλίκας, Προύσαλης,Στάνλεϊ, Σωτηρίου, Τζούριτς, Τζεβελεκίδης, Τζελάτι, Φιλίποφ.
1 ΤΙΤΛΟΣ: Αλεξόπουλος, Αμαξόπουλος, Αστράς, Βαρδής, Βίλντε, Βούγιεβιτς, Γεωργαντής, Γιαμπλόνσκι, Γιορντάνοφ, Γιούρισιτς, Γιώτας, Γκαβρίλοφ, Γκουντάκος, Γκρανβορκά, Δημητρακόπουλος, Διαμαντόπουλος, Ελγκέτα, Εστράδα, ΕφραιμίδηςΔ., Ζαγκούμνι, Καραμαρούδης, Κοκκιναράς, Κονσταντίνοφ, Κουζούνης, Κολτσιάκης, Κουρκουμέλης, Κουρούπης, Κούστας, Κωτσαράς, Λιάσκος, Μανουσαρίδης, Μαριάτος, Μάρκου, Μαρούλης, Μαυράκης, Μαυρίδης, Μέρλο, Μητρούδης, Μίλκοβιτς, Μινούτσι, Μίχαλος, Μπαμπαλιούτας, Μπαρμπούδης, Μπέλλος, Μπουτσορής, Μπρντόβιτς, Ντιάζ, Ουρμπάνοβιτς, Ούρναουτ, Παπαγγελόπουλος, Παπαδόπουλος Τζ., Παπάζογλου, Πασπαλάς, Παυλίδης, Πελεκούδας, Ποπόφ, Ποτότσνικ, Πρίντι, Ριβέρα, Ρουμελιώτης Ν., Ρούνοφ, Ρόχας, Σαμαράς, Σαμικά, Σαμουήλης, Σαρακινός, Σάτσχιν, Σουλτανόπουλος, Τακουρίδης, Τερζής, Τζιουμάκας, Τσέργας, Τσιγαρίδας, Φράγκος, Χαριτωνίδης, Χατζηαντωνίου, Χελντ.
*Δεν έχουν υπολογιστεί οι κυπελλούχοι του 1987 και του 1994.
Κι αυτά από το Δημαρχείο…
-Ασφυκτικά γέμισε χθες η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας από δημοσιογράφους που καλύπτουν το final 4 και μέλη των αποστολών των ομάδων που συμμετείχαν στη συνέντευξη
-To συντονισμό της διαδικασίας ανέλαβε με επιτυχία ο υπεύθυνος Τύπου της ΕΟΠΕ, Δημήτρης Τυχάλας, ενώ η επίσημη ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας έχει αυτές τις μέρες πλούσιο και άμεσο ενημερωτικό υλικό τόσο όσον αφορά στην επικαιρότητα, όσο και τα ιστορικά στοιχεία της διοργάνωσης.
-Αναφορά στη Μαρία Χάσκου, την πανελληνιονίκη στο μπητς βόλεϊ και νυν αθλήτρια του Ακρίτα στην Α2, η οποία εργάζεται στο Δημαρχείο έκανε ο κ. Νίκας, υπερτονίζοντας και με αυτό τον τρόπο τη σχέση με το άθλημα της πετοσφαίρισης.
-Ο κ. Νίκας ζήτησε κλειστές κάμερες στο πρώτο καλωσόρισμα, ενώ στο ξεκίνημα έκανε αναφορά και στα έντονα προβλήματα αθλητικών υποδομών και την «αδικημένη» Καλαμάτα, με τους παραβρισκόμενους να σχολιάζουν ότι ειδικά αυτό το θέμα είναι που πρέπει να προβληθεί, αντί να τεθεί off the record.
-Ο πρόεδρος του αθλητικού Φορέα Γιάννης Αδαμόπουλος αν και προτίμησε να μη μιλήσει, έχοντας «καλυφθεί» από το Δήμαρχο συμπλήρωσε το πρώτο πάνελ δικαιωματικά αφού ήταν ο μπροστάρης στην ανακαίνιση του Κλειστού, χωρίς την οποία δεν θα μιλάγαμε σήμερα για final 4…
-Τσάντες με δώρα (παραδοσιακά προϊόντα και τουριστικούς οδηγούς) πρόσφερε ο Δήμαρχος στον αντιπρόεδρο της ΕΟΠΕ κ. Ψαρουδάκη και τις αποστολές των ομάδων.Χ.Ε.
 
 
***  Τοπικό  ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο  ΕΠΣΜ  Μεσσηνίας για  το  Σ/Κ 15  και  16 /03/2014 :
~** Α΄ Τοπική  κατηγορία 24 η  αγωνιστική :
Σάββατο  15/03/2014 :
ΕΡΑΝΗ  Φιλιατρών - Α.Ο ΣΠΕΡΧΟΓΙΑΣ
Α.Ο. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ -ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ  Πύλου
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  Καλαμάτας - ΟΜΟΝΟΙΑ  Καλαμάτας
Α.Σ.ΑΝΔΡΟΥΣΑΣ - Α.Ο.ΜΕΘΩΝΗΣ
Α.Ο.ΦΑΡΑΙ -Α.Π.Σ.ΑΣΤΕΡΑΣ Αρφαρών
Κυριακή 16-03-2014 :
ΠΑΜΙΣΟΣ  Μεσσήνης - Τέλος Άγρας  Γαργαλιάνων
Α.Ο.ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ -Α.Ο.ΔΩΡΙΟΥ
ΑΠΟΛΛΩΝ Καλαμάτας - ΕΘΝΙΚΟΣ  Μελιγαλά

*** Χθεσινοί  αγώνες  στο  Ευρωμπάσκετ  για  τις  Ελληνικές  ομάδες :

*** ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ στην παράταση 60-65 .- κ.α. 54-54 .- ^
Τα δεκάλεπτα: 10-11, 26-28, 42-44, 54-54κ.α., 60-65παρ.
Αναντολού Εφές (Αγγέλου): Οσμάν, Βασιλειάδης 10, Μπατούκ 6, Ερντέν 1, Γκονλούμ 9, Κιλιτσλί, Σαβάνοβιτς 6, Γκόρντον 6, Πλάνινιτς 15, Μπιέλιτσα 7.
Παναθηναϊκός (Αλβέρτης): Μπράμος 5, Μπατίστ 6, Φώτσης 11, Ούκιτς 7, Λάσμε 11, Μαυροκεφαλίδης, Διαμαντίδης 7, Παππάς, Γιάνκοβιτς, Ματσιούλις 8, Ράιτ 7.
*** ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ    70-58 .- ^
 Τα δεκάλεπτα: 18-13, 33-27, 55-44, 70-58.
Διαιτητές: Τσέρεμπουκ (Ιταλία), Ανκαράλι (Τουρκία), Μαεστρέ (Γαλλία)
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Τσάβι Πασκουάλ): Πούλεν 8 (2), Ντόρσεϊ, Σάδα, Ουέρτας 7, Αμπρίνες 3, Ναβάρο 7 (1), Τοντόροβιτς, Παπανικολάου 3 (1), Όλεσον 15 (4), Λόρμπεκ 13 (2), Νάχμπαρ, Τόμιτς 14 (11ρ.).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 17 (3), Σερμαντίνι 4, Ντάνσον 18, Περπέρογλου, Σλούκας 4, Κόλινς 2, Σίμονς, Μάντζαρης 4 (1), Κατσίβελης 2, Λοτζέσκι 7 (1).

***

***  BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:
~ http://www.youtube.com/stamos01 ,             3149   video.-         http://www.youtube.com/stamatios01 , =        1634   video .-                  http://www.youtube.com/vlasiskal , =              1633  video.-                                                                 
** Σύνολον   :                                                  6416   βίντεο αναρτημένα .-  


***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ    ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014 : 
 ~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/02/25-2014.html  , Αθλητική ενημέρωση Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014.-                                                                                                    
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/02/26-2014.html  , Άρωμα  ενημέρωσης  Τετάρτη  26  Φεβρουαρίου  2014 .-                                                    
http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/02/27-2014.html  , Άρωμα ενημέρωσης Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014 .-
~ http://snsarfara.blogspot.gr/2014/02/27-2014.html , Το   αγιάζι   της  ενημέρωσης  Πέμπτη  27  Φεβρουαρίου  2014  .-                              
~  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/02/28-2014.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  28  Φεβρουαρίου  2014  .-
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/03/01-2013.html  , Το  αγιάζι  Της  ενημέρωσης  01  Μαρτίου  2014 .-
~
*** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΡΤΙΟΥ  2014  :
~  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/03/01-2013.html  , Το  αγιάζι  Της  ενημέρωσης  01  Μαρτίου  2014 .-                                                                           ~http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/03/1-2-2014.html , Άρωμα αθλητικής  ενημέρωσης Σ/Κ 1 , 2 Μαρτίου 2014 .-                                                                         
~   http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/03/02-2014.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  02  Φεβρουαρίου  2014    .-
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/03/03-2014.html , Το αγιαζι της ενημέρωσης Καθαραδευτέρα  03  Μαρτίου  2014  .-                                                                                                                                    ~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/03/04-2014.html  , ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΕΣ  ΕΚΔΛΗΛΩΣΕΙΣ   Τρίτη  04  Μαρτίου  2014 .-
 ~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/03/04-2014.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  04  Μαρτίου  2014 .-
http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/03/05-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 05 Μαρτίου 2014 .-
~ http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/03/06-2014.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 06 Μαρτίου 2014 .-
~  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/03/07-2014.html  , Ενημέρωση την Παρασκευή 07- Μαρτίου – 2014 .-
~  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/03/07-03-2014.html , Όμορφα  και  ωραία νέα  και  παλιά   Παρασκευή  07-03-2014  .-
~ http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/03/01-2014.html , Επιλογές   Παρασκευή  07  Μαρτίου  2014 .-
~ http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/03/08-2014.html , Ενημέρωση του Σαββάτου 08 Μαρτίου 2014 .-
~  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/03/8-9-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σ/Κ 8 και 9 Μαρτίου 2014 .-
~ http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/03/10-2014.html , Άρωμα  Δευτέρας  στην ενημέρωση  10 Μαρτίου  2014 .-
~ http://snsarfara.blogspot.gr/2014/03/11-2014.html , Άρωμα  ενημέρωσης  την  Τρίτη  11  Μαρτίου  2014 .-
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/03/12-2014.html , Άρωμα Μεσσηνιακής ενημέρωσης Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014 .-
~   http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/03/13-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014 ,.-
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/03/14-2014.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης 14 Μαρτίου 2014  .-
  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/03/15-2014.html , Σάββατο στο αγιάζι της ενημέρωσης 15 Μαρτίου 2014 .-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/03/15-16-2014.html , Αθλητικό Σάββατο -Κύριακο 15 και 16 Μαρτίου 2014 .-


1 σχόλιο:

  1. Αν δεν μισήσει ο άνθρωπος κάθε κοσμική απασχόληση , δεν μπορεί να λατρέψει τον Θεό .- {Όσιος Ησαΐας ο Αναχωρητής

    ΑπάντησηΔιαγραφή